God uppslutning i köket idag.


I förmiddags hade jag bestämt att jag skulle motionera min Husquarna lite. Det var så att för en två månader sen ritade mönster, klipte ut tygdelarna, och sytt ihop alla band. Sen blev det liggande. Alla här i hemmet slöt upp till en början. Gott att ha lite stöd i det arbetets gång. 


Tyget var ett sånt där rackarns fransigt tyg, så det var noga vikning och pressning. Allt för att förklädet skall kunna tvättas i maskin. Tadaaaaaa!
Så här blev det. Så trots min höga nöjdhet är jag ändå lite grumsen att jag inre sytt ihopse här få sömmarna tidigare. 


Ett par timmar ägnades också åt detta tyg. Det blev massor kvar av det efter att mamma arbetskamrat plockat det hon ville ha med i kuddfodral/madrassfodral. Så jag ska sy en gardin att ha till vårt.  Det tyget var precis 170 cm. Det vill säga PRECIS så lång gardinstången är. Därför behövdes det skarvas lite. Det tog sin tid. Anledningen för det var att det behövde tänkas mycket. Set behöver tänkas länge, och det var lika bra att verkligen tänka rätt från början. VIPS fick jag till det. Därefter klipte jag till sidorna så nu behöver jag bara mäta och vika lite kanter, sy fem sömmar och tjoff så sitter i mitt fönster. Kanske det räcker till en bordsduk. Håll tummarna för det! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0