God uppslutning i köket idag.


I förmiddags hade jag bestämt att jag skulle motionera min Husquarna lite. Det var så att för en två månader sen ritade mönster, klipte ut tygdelarna, och sytt ihop alla band. Sen blev det liggande. Alla här i hemmet slöt upp till en början. Gott att ha lite stöd i det arbetets gång. 


Tyget var ett sånt där rackarns fransigt tyg, så det var noga vikning och pressning. Allt för att förklädet skall kunna tvättas i maskin. Tadaaaaaa!
Så här blev det. Så trots min höga nöjdhet är jag ändå lite grumsen att jag inre sytt ihopse här få sömmarna tidigare. 


Ett par timmar ägnades också åt detta tyg. Det blev massor kvar av det efter att mamma arbetskamrat plockat det hon ville ha med i kuddfodral/madrassfodral. Så jag ska sy en gardin att ha till vårt.  Det tyget var precis 170 cm. Det vill säga PRECIS så lång gardinstången är. Därför behövdes det skarvas lite. Det tog sin tid. Anledningen för det var att det behövde tänkas mycket. Set behöver tänkas länge, och det var lika bra att verkligen tänka rätt från början. VIPS fick jag till det. Därefter klipte jag till sidorna så nu behöver jag bara mäta och vika lite kanter, sy fem sömmar och tjoff så sitter i mitt fönster. Kanske det räcker till en bordsduk. Håll tummarna för det! Kors vad det vimlar...


På kryssning med två sköningar. 
Vi laddar för en dag i The Capital of Finland. Det ska nog bli en fin dag, efter en väldigt lång natt, eller kort. Det beror nog på hur man ser det.

På återseende. Vem är det som gömmer sig?


Ja ni, vem kan det vara som gömmer sig under den gröna disktrasan?


Det kommer avslöjas först när figuren är överlämnad till den tilltänkta mottagaren.  Så länge kan ju ni fundera på det. 


En grisbjörn eller en änglagris...


Som jag sa här om senast tappade jag ju all lust för virkning påmin stora sicksackfilt av förklarliga själ. (Lyfte det lite på kvällens stickcafé, och de rådde mig genast att inte överräcka ett sådan stort arbete som jag lagt ner så mycket kärleksfulla timmar i. 

Så jag håller ju på med den här figuren nu istället. Tanken är att sen skall få ett par vingar och kanske en gloria. Den är nämligen til en person som älskar grisar och har såna högt och lågt hemma i sin lägenhet. En grisängel kommer passa alldeles utmärkt hemma hos henne.


Fyra fötter är nu helt klara. Jag ska fundera lite i natt över fyllning. Jag funderar på om jag kanske skumme fylla fötterna med ris för att få lite tyngd i dem. Imorgon skall jag i alla fall börja att montera ihop den. 
Bild från i morse och spinnträffen. Äntligen fick jag sitta och spinna lite idag. Underbart! Nu ska jag bara spinna klart den röd-grön-gula BFL-flätan innan jag börjar med något annat. Det nästa jag ska spinna är vit ull. Tanken är att tvinna det flerfärgade garnet med det vita. Håll tummarna för att det skall bli bra!


Den här skönheten fick jag låna med mig hem idag. En kardmaskin. På 2,5-3 timmar var ca 1 kg ull förvandlad till kardad ull. Allt är kardat i maskinen två gånger.  

Imorgon tänkte jag karda den grå Gotlandsullen. Helst vill jag att min grå värmlandsull snart lägga på tork så jag kan tvätta den vita. 


Att jag dessutom orkade gå bort till stickcaféet ikväll var stort. 
Det var riktigt mysigt att få sitta där och umgås ett par timmar ikväll. 


Och nu!
Nu är jag urtrött.
Dags att sova nu.Nej!


Jag började på den här filten för ett par veckor sen, med tanken att den skulle ges i present till en knodd som var på väg. Det är ju ingen liten filt, så det är ju ganska många timmar jag lägger ner för att räcka över något som är kärleksfullt gjort. Här om dagen fick jag via en vän veta att bebisen kommit till världen. Fortfarande har inte mamman hört av sig och berättat detta. Något som faktiskt känns väldigt trist. Det är inte så att jag kräver något sådant bara så där. Det finns dock en liten historia i det hela. När jag fick veta det blev jag, tro det eller ej, väldigt ledsen. Flera dagar har gått och fortfarande är jag oinformerad. Därför känner jag lite som så att jag inte har lust att lägga ner så många timmars handarbete till en sån stor present.

Efter mycket funderande har jag nu bestämt mig för att helt enkelt byta mottagare. Inte helt bestämt vem det blir, jag har två kriterier - en vän som får barn samt att presenten blir uppskattad. 

Fram tills dess får den ligga på vänt. 


RSS 2.0