Vad bidde det då?

Mina shorts är färdiga, färdiga att repas upp. Yes! Så illa är det. Under tiden jag har virkat har jag ju provat och då har det känts bra. Men så igår kväll hade jag virkat klart allt. Först när shortsen fått en gren så förstod jag hur illa de satt. Jag hade shorts upp till tuttarna nästan. Nä! Det är inget jag vill ha! Så jag får se till att repa upp dem och virka ett par nya vad det lider. Ska nog hitta ett annat mönster också. 

Men! Väskan är packad. Så nu kan jag åka på semester. Det skall bli väldigt skönt vill jag lova! Återkommer om en vecka igen. (Om hotellet har wi-fi så kanske det blir en liten hälsning eller så.)


God natt på er!

Att falla på målsnöret?


Jag var helt säker på att mina shorts skulle bli klara nu ikväll. I eftermiddags hade jag virkat på såpass mycket att jag bara hade ett par varv kvar med det vita garnet samt rosa spets. 
Men vila, matlagning ochdåsighet på grund av värmen har aktivitetnivån varit ganska låg. Dessutom fick jag skjuta på kvällspromenaden ända fram till 21:40-tiden, för att palla att vara ute. 

Så!
Imorgon ska jag se till att bli klar med dem!
Fast... Det skall göras en massa annat också imorgon. 
Vojne vojne!

Det är två varv kvar av det vita samt det rosa kvar. Det skall väl inte ta allt för lång tid att ta sig igenom!

Dubbel. Inte trippel!


Satt och funderade på mina stolpar som shortsen virkas i. Här om dagen sa jag ju att det var trippelstolpar. Så fel det var. Jag gör ju dubbelstolpar.
Idag har jag bara fått gjort två varv. Väldigt lite måste jag säga. Nu är det ju bara 4,5 dag kvar tills planet går, så jag får väl rappa på lite va?!

En gång, aldrig mer!


Shortsen växer. Idag har jag virkat åtta varv totalt. Det är fyra varv kvar innan det är dags att börja virka benen. 

En sak är säker!
I takt med att shortsen växer kommer insikten om något jobbigt. Mina kläder har ökat markant i storlek. I alla fall när det kommer till nederdelar och toppar. (Som tur är funkar en hel del av mina klänningar fortfarande.)
Så, nu får jag ta tag i det här. Så gott det går. Det finns ju ett par orsaker. Medicinen är en stor bov i det hela, men också energilösheten/dåliga orken att ta mig ut och promenera och röra på mig. Nej! Ändring!
Så de här shortsen kommer helt klart att repas upp vad det lider. När de blivit för stora alltså!

Teeny-weeny


6 varv virkade på mina shorts. Just nu skulle man väl kunna kalla dem kortkorta! Det är ha ska långa varv och jag virkar med trippelstolpar så det tar sin lilla rundliga tid.
Det blev dock ingen "sitta på gräsmattan och virkastund" idag. Det av den enkla anledningen att vädret var grått grått grått (ja, jag berättade ju pm vädret i ett tidigare inlägg.)
Istället vaknade jag tidigt och satt och virkade i soffan med en film i bakgrunden. En orsak till att jag inte kommit så långt var för att jag virkade så att jag nästan var klar med fjärde varvet och efter att ha provat dem på mina höfter så insåg jag att de var typ 40 maskor för stora. 40 maskor är typ jättemycket, så jag repade upp till första varvet, tog bort det överflödiga maskorna och började om på varv två igen. Hade jag inte behövt dra upp dem så hade jag kommit bra mycket längre. 

Jaja! Har hört att det är en ny dag imorgon och då kan kah ju fortsätta virka vidare!

Puh!


Det var nära ögat!
Jag kom precis in från ett promenad- och löppass. Det tog inte många sekunder innan det började ösa ner regn utanför fönstret. Vilken tur jag hade. När jag lämnade hemmet duggade det lite, inget som bekom mig. Tvärtom. Det luktade så där somrigt ute, en doft jag älskar. Däremot klarar jag mig fint från ösregn. Speciellt det som öser ner ute nu, det är ju ett sånt där regn som man blir genomvåt av på ingen tid alls. 


Här är kvällens runda. Det rosamarlerade partiet sprang jag. Men ikväll fick tydligen min stegmätarapp fnatt och menade på att det var allt jag sprang. Den har fel!! Jag sprang fyra sträckor till. Men! Vad gör det om hundra år? Huvudsaken är att stegen mäts. Laddar lite, för jag och Malin skall ha en stegutmaning med början av juni. Får tjuvträna lite innan dess så det inte blir allt för tungt att komma igång. 


Nu ska jag ta en snabbdusch och sen blir det film och hallon- och rabarberpaj till filmen Boktjuven. 

Ha en fantastiskt trevlig söndagskväll!

Många järn i elden?


Igår fredag blev jag klar med Mys kofta, efter att ha fått tummen ur och sytt på knapparna. (Varför är det alltid finliret som drar ut på tiden?)
Idag var jag där borta och lämnade den. Storasyster Moa fick testa den och på henne satt den perfekt. Så kan det gå när man experimenterar med storlekarna på egen hand!
Men, å andra sidan är det ju bra om den används och återanvänds. Det är ju trots allt ett genomarbetat plagg. Påminn mig att skicka tvättråd till Angelica också...


I torsdags började jag med en kofta till. Antagligen blir det en jättestor storlek, så risken är överhängande att jag för sticka en fjärde kofta. Snart kan jag göra dem i sömnen...

När kvällen kom och jag fått på Gladiatorerna så stickade jag kanske två varv på koftan. Jag fick nämligen den briljanta idéen att börja leta mönster på ett par virkade shorts till mig. (Min kroppsstorlek är långt ifrån optimal, mina kläder är för små och ekonomin tillåter inga större klädinköp just nu...)
Det jag var ute efter fanns inte i gratismönster så jag började leta efter ett mönster där jag såg hur ett shortsmönstet är uppbyggt. Så får jag freestyla fram något jag vill ha. 


Här är uppläggningen!
Den tog ungefär en hel film att göra. Det är en elastisk uppläggning med stolpar. Som sagt, den tog tid! Men så behövde jag inte sitta och krångla med första varvet efter luftmaskeuppläggningen. Det första varvet var ju redan virkat. Och för att känna mig lite till freda virkade jag ett varv till innan jag tog mig till sängen. 


Imorgon ska jag försöka vara ute lite mer. Solen skall ju tydligen skina på oss. Så jag och mitt nya virkprojekt skall sitta ute på gräsmattan och sola oss.
Fast innan dess...

SÖMN!
God natt! 

Ett obrukbart kök


Så fick jag äntligen tagit tag i målningen av kökssoffans gröna delar. Bara första strykningen, så det är en kvar att göra. Puh! Det är ju inte jättemycket pilliga detaljer, men ändock tar det sin lilla tid. 

Köket blir dessutom näst intill obrukbart. Soffan tar upp all golvyta just nu. Jag hoppas att jag orkar ta tag i andra strykningen i helgen, så att jag blir klar någon gång. Dessutom kommer soffan då att äntligen kunna börja användas som förvaring. Yeeeeey!
Mitt hem är överhopat av saker och det känns så stökigt. Därför ska det bli så skönt att få det klart!

Gå, färdiga, klara...


I måndags fick jag ju köpt garnet till sjalen. På natten fick jag ju också nystat i ordning nystanet så att jag började på rätt färg. Sakta men säkert knoppar maskorna bott, och nu går varven fort att sticka. Det kanske är 80 maskor kvar, och det kommer helt klart bli färdigt imorgon. 

ÄNTLIGEN!!

Undra vad nästa projekt blir?

Insomnia!

Jag skulle ju sova! Jag behöver sova. Så hamnar jag i en hemsk insomnia. Tog  ingen medicin eftersom det gått nåt så när bra utan den i ett par nätter. Men jag inser att jag biter mig själv i rumpan när jag inte tar medicinen. Att jag sover bra någon natt utan medicin är för att den är rätt effektiv. Lider av någon slags bakfylla varje dag efter en natt med medicin. 

Nu är det alldeles på tok för sent att ta den. Det var det redan vid 23-tiden så det är bara att gilla läget. För att få tiden att gå lite framåt ägnade jag en god stund åt att nysta om nästa hela nystanet som jag köpte idag. Med facit i hand skulle jag börjat nysta utifrån. Det hade gått mycket fortare än det gjorde när jag började inifrån. Behövde ju nysta typ 80 gram innan jag kom till rätt färg.


Men!
Nu har jag druckit ett glas mjölk och Kattastrof har kommit och lagt sig tätt intill. Tillslut upptäckte hon mitt rastlösa och otrötta humör.Redo att återuppta stickningen!

Minns ni mig!


Idag fick jag tummen ur och tog mig ner till GB:s garn i Mölndal. Tanken var väl att göra det i veckan, men efter att ha efterfrågat det på deras Facebooksida hörde Anne av sig och tyckte att vi skulle samåka dit ner idag. 

Sagt och gjort tog vi oss dit. Anne storhandlade medan jag köpte mitt nystan samt 8 knappar till koftan. Ikväll stickade jag färdigt den. Så imorgon skall jag sy de två sömmarna i ärmarna, fästa trådar samt sy i knapparna. Sedan får sjalen följa med till café Java' gott och veckans stickcafé. 


Men innan veckans bästa hållpunkt ska jag på besök hos tandläkaren, diska mitt lilla diskberg samt laga lite mat också...

 


En ärm från mål


Fick stickat klart ena ärmen idag.
Imorgon gör jag klart den andra.

Jag ska också besöka höset & möset imorgon. Behöver hitta knapparna med det stora K:et. Hoppas hoppas att jag hittar det också!

...och klockan 8 är det tvättid.
Så det är väl bäst att sova va? 

I just have to say...

...or show.

Det är bara ett par ärmar och åtta knappar kvar innan lilla koftan är klar. 

...Strof kände att hon behövde ha en tass med i spelet.

Little cardigan

...so far!


Det växer fort!
Fantastiskt kul mönster, jag kanske har sagt det någon gång innan?

Denna lördag skall användas till:
2:a strykningen av kökssoffans sits och rygg- och armstöd.
Spinna brunt garn av fantastiska lockar från Värmlandsfår. 
Sticka på lilla koftan.

Jag har inte skaffat något nyst nystan till Skrufsen så han får ligga och vänta i helgen och ett tag fram över. 


Efter en märklig natt skall jag nu sova ett par timmar. Eftersom det så gott som är morgon så ska jag nog kunna somna utan medicin. Jag brukar ju sova bäst på sennatten eller på morgonen. Dumt att däcka mig så att jag sover till imorgon eftermiddag. 

God morgon! ;-)

Lilla kofta

Mitt nya favoritmönster heter Lilla kofta och är designat av Petra Orrbeck på Magasin Duett. Ni vet den regnbågsfärgade koftan med ugglor? Den är stickade efter det mönstret. 


Igår kväll la jag upp till en ny sådan. Den är till My, Angelicas yngsta lilla tös.
Mönstret som Petra har publicerat på sin blogg är i bara en storlek, för tanken med det är att man med annat garn och större/mindre stickor skall göra att man kan förändra storleken. Kul grej! Så första koftan blev någonstans mellan 62 och 68 centilong. Jag vill experimentera med storlekar och fick chans att göra det på My. Så jag började med 15 maskor mer än vad mönstret sa men i övrigt har jag bara följt anvisningarna med ökningar, antal varv och så vidare. 


Så här långt har kah kommit nu. Halvvägs med fram- och bakstycket. Koftan stickas allt i ett. Jag har just satt över ärmarnas maskor på en tråd. Resten av fram- och bakstycket görs nog under ett par timmar imorgon. Det är en så enkel kofta, så det är en dröm att sticka den! 


Koftan följde som tur var med till mottagningen idag. Jag kom en timma för tidigt så jag hade något att göra medan jag fick sitta ner i väntrummet och filosofera. Fast det blev inte så mycket stickat. Det blev mest prat med Malin om angorakaniner. För jo, jag skulle nog vilja ha ett par såna...


Ull, ull, massor av ull!


Mest hela tiden har jag en spann med ull i tvätt just nu. Min förhoppning är att jag ska kunna tvätta den vita Suffolk-ullen som jag har rensat. Tvättar jag den ren så kan den stå sen utan att lanolinet härsknar och förstör ullen. 


Eftersom jag tvättar ullen måste jag också ha möjlighet att torka den. Vilken tur att jag köpte en tvättställens. En fantastiskt god investering! Bilden är tagen i kvällsmörker så färgen på ullen är inte korrekt återgiven. Mestadels när vit, men bruna och grå nyanser finns också. 


Brun ull från Värlmlandsfår 


Svart ull från Värmlandsfår 
(Svårare att återge färgen helt rätt)


Grå lockar från Gotlandsfår 

En kan säga att det finns resurser för att träna på att spinna fina garner!
Ikväll skall nog lite kardad brun ull följa med på stickkväll. Och barnkoftan. Och sjalen. 

Yes! Jag ska inte sitta sysslolös! 
Men innan dess skall jag vila en längre stund nu!
Bli kär i ett halsband...

...låt dig inspireras, och gå sen hem och gör ett eget. Do It Youreself!


Föregångaren till vänster och min tolkning till höger!


För ett tag sen fick jag med mig ett halsband hem från Hanna som hon ville att jag skulle laga. Jag blev störtförälskad i det på en gång och ville ha något liknande själv! PERFEKT!
Jag fick en god anledning att plocka fram mina pärlor och smyckesgrejer och skapa. Vad jag har saknat det!


Jag ville ha något liknande, men blandade pärlor i olika färg, form och storlek. Som tur var hade jag en bra bit kvar av en favoritkedja som fick bli länken mellan pärlorna. Varje pinne som alla pärlor sitter på är böjda för hand, vart efter jag tagit pärlorna. 


Det här hänget har legat i en av mina pärllådor länge. Den är efter min lilla mormor. När hon gick bort -06 så var vi i hennes hem efteråt för att se om det fanns något som vi ville ha som minnessak efter henne. Jag gick länge runt där och kunde inte hitta något som skulle få mig att tänka på mormor. Så, kommer inte ihåg vart i lägenheten det var men jag tror det var i köket eller toaletten, gick jag förbi ett par krokar på en vägg. Där hängde ett par halsband, armband och det lilla hänget här ovan. Har försökt få in det i smycken tidigare men det har aldrig känts rätt. Så idag när jag skulle göra det sista stannade ögonen på hänget och det blev en självklarhet att sätta det på halsbandet. 

Den lilla fjärilen och pärlorna som ligger under det lila hänget är ett gammalt örhänge! Man skall aldrig slänga smycken man inte vill ha eller som gått sönder, man vet aldrig när de kommer till användning! 

Jag har drömt mycket om min mormor de senaste månaderna och haft henne levande inom mig, därför känns det ännu bättre att äntligen kunna bära med mig henne i form av min minnessak efter henne.


Man kan säga att halsbandet är långt! Väldigt långt! Efter att ha provat det och sen lagt det virat två varv på sängen kunde jag konstatera att jag så småningom kommer sätta i ett lås i det, så att jag kan vira det två varv runt halsen. Skulle bli maffigt och tilldragande om jag skulle behöva lura bort någon blick t.ex. 

#ruzzbuzz


Förra veckan fick jag veta att jag kommit med i en buzzadorkampanj som gällde att provspela ett nytt mobilspel. Spelet heter Ruzzel Adventure. Jag har kallat spelet för en blandning av Ruzzle och ett vanligt nivåspel ex. Candy Crush. Jag tycker ju om båda de spelen skarpt så det blev inget undantag med det här nya spelet. Det bästa är att du spelar mot dig själv. Spelet är uppbyggt i olika nivåer där varje nivå innehåller en ny utmaning. Eftersom jag gillar ordspel är det här helt perfekt, du tränar dig i att se mönster och hitta ord.

Är det här ett spel du skulle gilla, lämna en kommentar och mailadress så här jag av mig med länk till spelet. 


Bilder: skärmdumpar från spelet

87,7 % av de kvarvarande varven kvar.


Idag har jag kunnat sticka på min sjal och ack, ack, ack vad snabbt garnet försvinner ut nystanet nu när det inte är nästan något kvar. 
10 varv av mina 81 sista varv kvar. 
Jag kanske kan sticka 8-10 varv till om jag har tur. Så nu har jag insett att jag måste skaffa mig ett nystan till. Det kommer ju bli massa garn kvar, så det kommer bli ett par matchande handledsvärmare också. 

Idag har jag inte fått pillat så mycket med ullen som jag önskar. Inte heller halsbandet som jag funderat på att göra har inte heller blivit till.

Däremot har jag hälsat på massa lamm och får idag. Jajaja... det råkade bli så att lite mer ull följde med hem...


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Efter en dag i 110 km/h igår åkte jag ute till Kristian för lite mat och sällskap. Hade med mig en övernattningsväska, ifall det skulle bli vin. Vilket det så klart blev. Vi satt och pratade hela kvällen och det var så skönt. Vi har inte samma ryggsäck, men samma erfarenheter. Det gör det enklare att prata ut. För tydligen är det så att man skall sörja skiten man upplevt, och det görs lättast om man pratar om det. Det är inte lätt att göra med Kristian, däremot är det lite enklare att göra det med honom, eftersom han själv kan relatera till det. 

Därför blev det inget halsband gjort, jag spann inte så mycket garn som jag ville och målningen av soffan blev inte påbörjad.

Idag hade jag en plan om att fika med Sofia och Sandra på förmiddagen, hälsa på Magnus, Hanna och Neo efter det för att sen dammsuga bilen och städa trappen när jag kom hem. Men, det blir inte alltid som man planerat. Nä, fikan och visiten hos brorsan drog ut på tiden så när jag väl kom hem städade jag min del av trappan, åt lite för att sen slockna på sängen. 

Vaknade med stor ovilja klockan 19:30. Efter litetelefonprat har jag tittat på lite tv och spunnit garn. När det blå garnet var spunnet vägde jag både det och det rosa och de vägde exakt lika mycket. Hur stor sannolikhet är det när jag bara höftar? Tyvärr hade jag varit mer jämn i spinnvingen på det rosa garnet för det var mer meter på det än det blå. Så jag får försöka göra mer blått imorgon så att nystanet blir klart. Yä yä! Mer om det imorgon. Nu ska nämligen jag och mitt hjärtas dam sova! 

God natt! 

Snurra snurra lilla slända!


Rosa suffolkgarn

Denna dag startade någonstans innan sju. Märkligt med tanken på den sena sänggången och sömnmedicinen igår. Närmare halv åtta var det ingen idé att ligga i sängen och tumla. Så då blev det bara att stiga upp och fixa frukost. Tanken var att jag skulle sticka upp det sista av sjalens garn, men jag lyckades tappa garnet i frukostgröten, så där grusades planen. 

Istället tog jag faktiskt tag i en punkt från bordelistan jag skrev igår kväll. Därför bokade jag en tvättid för hela dagen. Under tiden alla maskiner var igång spann jag färdigt den rosa ullen jag hade kvar. 

Sen åkte jag förbi hos farmor och fick låna ett par kardor. Hon blev positivt överraskad att jag höll på med garnspinning. Skojade med henne och sa att hon fick skriva mitt namn på spinnrock, kardor och andra garntillbehör. Jag besökte också Felix och Willy en snabbis. Vi har inte setts på ett tag så när jag pratade med dem i förmiddags sa Willy att han gärna ville ses snart. Klart jag tittade in, lite kramar är aldrig fel att få!När jag kom hem kardade jag min blå/turkosa ull och började spinna lite medan sista maskinerna blev klara. Tänkte tvinna ihop det rosa med det blå. Blir väldigt karamelligt!
Mattes hjälpreda!


Här om dagen fick jag låna ett par vanliga kardor och ett par hundkardor. De ligger under soffbordet, för att jag ska ha dem nära till handa när jag pysslar med min ull. En annan som gärna vill ligga nära dem är Kattastrof. Huvudsaken är väl att hon inte blir offer för en karda! Finns det något hon ogillar mer än kloklippning så är det pälsvård.


Det här har jag pysslat med ikväll. Lite gott fredagsvin, litekardning och lite spinning. Har kardat all rosafärgad ull nu, tänkte spinna klart den först, innan jag går in på de andra färgerna. Tyvärr misstänker jag att vissa delar av den färgade ullen inte är helt färgsäker. Så jag funderar på om inte ett sånt nystan åker in i ett komma de tittakåp. Man ska tydligen spara sina första nystan, för att kunna se tillbaka på sin utveckling. 


Skrufsen växer!
Nu ikväll räknade jag ut att det är 81 varv kvar att göra. Jag har 7-9 gram garn kvar, och tror inte att det kommer att räcka. Typiskt! Hade jag gjort två uddar mindre hade det antagligen räckt. Men så är inte fallet, så jag skall se om jag inte kan hitta någon som har en snutt kvar. Lite trist att köpa ett helt nystan när jag bara behöver en liten bit. Imorgon vet jag nog hur mycket till jag behöver, och det för att kah då räknat ut hur många varv jag kan sticka på kvarvarande garn. 

I helgen vill jag:
Börja måla min kökssoffa
Pyssla ihop ett halsband
Karda och spinna garn
Sticka på Skrufsen

I helgen borde jag:
Dammsuga
Tvätta
Bädda rent
Plocka i ordning

I helgen kommer jag:
Med sannolikhet sova mycket...

En liten uppdatering


Skrufsen lever och växer så det knakar. Nu har jag fått avmaskat en stor del maskor, så nu är inte varven megalånga. Förhoppningen är att vara klar i helgen med den. I alla fall klar med stickningen. Blockningen får komma när jag har tid. Det är VÄLDIGT mycket handarbete här hemma nu. Ull som ska rensas och tvättas. Ull som ska färgas och kardas. Och ull som ska spinnas. Det viktigaste och kanske lite tråkigt är ju rensning och tvättning. Har rensat en säck idag och två står på sin tur och väntar. 

Dessutom ligger en 30-årspresent i startgroparna. En ganska stor present, så jag måste börja med den snart! 

Men!
Innan jag fortsätter min kreativa bana bryter jag av med en vilostund i sängen tillsammans med en ljudbok. 

När det inte blev som det skulle...

...fick det bli som det blev!
 
 
Nä! Idag har jag och klockan inte tajmat med varandra alls. Efter att jag varit på gruppen så kom jag hem och skulle bara... Det slutade med att klockan sprang 2,5 timma fram utan att jag märkte det. Mitt i det där tidloppet ringde Maria och bubblade ur sig om hennes ullerfarenheter från dagen.
 
Det fick fart på mig, trots att klockan var 19:40. Då bytte jag ulladdning i badrummet, förberedde ull för färgning och sen åkte jag och handlade lite snabbt. 
 
 
Före kokningen i ugnen
 
 
Efter kokningen i ugnen
 
 
 
Efter sköljningen och tesningen. 
 
 
Jag har fått låna ett par kardor av en vän, så ni kan nog inte gissa vad jag ska göra hela helgen va? Bäst att sova nu, så jag kommer upp imorgon. Nu har jag ju anledning att ta mig upp fort som bara den. 
 
Hoppas på att kunna färga en ny laddning imorgon. Då skall det till mängder med mer färg och ättika! Dessutom skall jag karda den färdigfärgade ullen också. 
 
Så!
 
God natt!!


RSS 2.0