Han den där Glenn!


Exakt så här såg Kattastrofs matskål i fredags när Glenn kom hit. Vi har tränat aktivt på att han inte skall röra den maten så gissa om
Jag var både förvånad, imponerad och nöjd när han åkte hem och matskålen såg exakt likadan ut. 

Idag när han kom så såg skålen ut ungefär likadan ut som i fredags, det var ett par hårda bitar kvar i skålen. Då jag var mer än trött imorse så la jag mig igen när han kom, men han var inte så intresserad av att sova. (Något han annars inte säger nej till vid den tiden på morgonen.) Först hittade han den nya leksaken jag köpt till honom och det gick kanske fem minuter innan den gick sönder. Så jag bytte från sängen till soffan för att se om han blev mer positiv till vila men nä! Däremot gick han ut i köket och jag hör hur han dricker i Kattastrofs vattenskål. Ja men, jag får ju skylla mig själv när jag glömt att fylla på hans skål. Så gissa om jag blev lite förargad samtidigt som jag fnissade när jag hittade Kattastrofs matskål så här:

Näst intill renslickad!
Då kan jag nu inte skälla på honom, han hade ju så dålig stimulans av mig!

Så nästa gång han kommer får vi träna ännu mer på att det inte är hand mat.

Att virka i blindo!

 
Jag hade ett sånt här nystan med effektgarn hemma, just detta ett sånt här pälsigt. Skulle testa att virka i det igår och jag får nog säga att det var en ny upplevelse! De första varven virkade jag i blindo och bara gissade mig fram. Nu efter en bra stunds virkning med garnet har jag lärt mig att i alla fall något så när lärt mig att hitta maskorna. Tyvärr tog garnet slut, och jag hade sådan tur att fina Erika skulle ner till min favoritgarnaffär i Mölndal. Så, på torsdag får jag nytt garn så jag kan göra färdigt den här filuren som jag håller på att testa mig fram på. 
 
En sak är säker i alla fall, det blir oerhört tätt när jag virkar med det här garnet! 


Jag har blivit med kökssoffa


Den här fina kökssoffan har jag fått. Alltså, fått! Vilket för mig är en alldeles superfin gåva. Den är tydligen från 1940-talet så lite av en klenod är det allt! Vill man kan man bädda ut den och på så sätt få en dubbelsäng om man vill. Det är väl inte det användningsområden jag är ute efter i första hand. Nä! Jag behöver i första hand lite praktisk förvaring, och i andra hand behöver jag fler sittplatser i mitt kök. Så här är alltså mirakelmöbeln för det!

Tyvärr var jag lite för klen för att lyfta och bära den så den fick följa med Kristian hem tills vi hittar något som kan ge oss ett handtag. Sen skall den målas, precis som massa annat i mitt kök. Kanske ska ligga på Kristian lite nu, och få honom att köpa färg till mig. Han har ju trots allt mer än halva inne hos en färgföretagare. 

Well! Det är nästa upptåg! Nu
Händer saker i mitt kök. Långsamt och tryggt som jag gillar det. 

God natt!

Nu saknas det bara ett par små detaljerIkväll fick jag tummen ur och tog tag i det sista piffet med barbafamiljen. Barbabok ville så klart ha en bok i sin hand så det virkade jag. Därefter klippte jag ut ögon och blommor i filt, för det hade jag inte haft tålamod att virka så många av. Blommorna fick också gula knoppar innan jag förenklade tillverkningen genom att limma på de små delarna. Armar och accessoarer syddes på så nu är allt nästan klart. Det behövs lite broderade glada munnar, ett par glasögon och kanske lite ögonskugga och ögonfransar. Dessutom behövs det ju också något som gör att de kan hänga, så det får jag fila på imorgon.
Sen ska jag ta tag i den sista lilla grejen, den lilla överraskningen.Och för övrigt vill jag berätta att jag ska hämta en kökssoffa som jag fått. Det kommer ge möjlighet att bjuda hit fler än tre samtidigt, och mitt kök får ett helt annat utseende. Men mer om det en annan dag. 

Jag önskar dig en god natt! 


Fredagshäng i soffan!


T.G.I.F

Nu har jag och Glenn gjort oss väl förtjänta av en stund på soffan. Jag har plocka i ordning här hemma, och här och häpna, damma lite. (Jag insåg att jag nog måste ta en hel städdag någon dag nu framöver...) Glenn hängde med så gott han kunde medan jag for fram och tillbaka, måste ju ha koll på moster. (Det är när jag städar som jag kan komma på mig själv att vara mest frånvarande. Plockar jag i köket och ska lägga tillbaka något på toaletten så fortsätter jag sen mitt plockande där inne istället. Det gör att allt ta mycket längre tid.)
Jag har också hunnit pyssla lite med mina påskägg och Glenn har lekt med en pipleksak. Jag tror att den skrämdes lite varje gång den pep, men han fattade inte att det var han själv som orsakade pipen. 
Vi har också varit på en promenad genom ett soligt Kungälv. Det var mycket liv och rörelse längs vår promenadsträcka så Glenn blev alldeles trött av alla intryck. Så efter att jag ätit min smörgås hittade jag honom så här i soffan. 


Så nu ligger vi här på soffan och tar igen oss. Lite kvalitetsmys är ett måste innan lillkillen åker hem. Han må vara stor i kroppen, men hans sätt skvallrar om att han fortfarande är en liten valpis!

Snart kommer Sandra också, det blir lite middag och vin tillsammans. Det är nog näst intill 100 år sen vi sågs sist. Jag har också bjudit hit Kristian på lite spelkväll. Kändes bra mycket roligare än att umgås med tvn en härlig dag som denna.

På återhörsel!
Och du, njut av det härliga vårvädret!

En vecka full rulle ger en veckas orkbakfylla!

Som sagt, sakta, mycket sakta hittar jag nya sätt att ta mig igenom de svåra sakerna som jag upplever som hindrande, energiförstörande, läskiga och skrämmande. Det är väldigt svårt att jobba med såna saker när man själv inte kan sätta ord på vad det är som händer, när situationen är svår. Men tydligen är bra sätt att ta ett steg tillbaka och andas innan du gör det som förväntas av dig. Får jag en fråga, inbjudan eller förslag så måste jag gå tillbaka till mig själv och fundera. INTE bara svara ja eller nej utan anledning. 

I alla fall, denna veckan har varit tung måste jag säga. Det började redan förra veckan och spillde över massa till denna veckan. Det är inte svart mest hela tiden, men jag är så trött att jag inte orkar ta mig hemifrån i någon större utsträckning. Därför har jag pysslat lite hemma. Ikväll klädde jag in ett påskägg. Här på bilden är det fortfarande blött av limmet men det ser ut och torka snyggt. Jag använder limmet som jag gjorde här om dagen! Superlim! Lätt att torka bort överflöd och tvätta av från händerna. Nu skulle jag dock behöva ett lack också, för jag vill nog måla på en lite mer glänsande yta när jag är klar. Har ett ägg till att pimpa klart, samt sylådan då också. Igår blev barbafamiljen klar på så vis att kropparna är klara. Idag har jag virkat 8 armar till dem. Imorgon skall jag virka en bok, klippa ut ögon och pimpa visa av dem med ögonskugga och långa ögonfransar, även blomkransarna till barbatjejernas huvuden. 
När det är gjort, ja då är det bara montering kvar! Sen är det ju så klart att det skall förvandlas till en barnvagnsmobil också. 

Sist men inte minst, det finns en hemlig överraskning på G också! Men den säger jag inge fler knyst om!


Nu är det dags att sova! Ska vakna utan väckarklocka imorgon! Så det så!

God natt!
  

Det börjar närma sig!


Nu är alla fyra figurer a färdiga. Det har tagit sin lilla tid, men jag ville verkligen vara nöjd med formerna. Jag har repat upp mycket, inland ett par varv, men ocha hela figurer eller åtminstone halva figure än ett par gånger. Frihandsvirkning är ju sådan. Man får mer eller mindre leka fram former och proportioner för att få det som man vill ha. Imorgon ska jag göra en bok, fyra par ögon, ett par glasögon samt fyra armar. 

När alla detaljerna är på, då skall jag starta en liten överraskning också.


God natt!

Arga katter får rivet skinn


Så här lugn och fin och söt kan Kattastrof vara när jag sitter och handarbetar. Hon vill gärna dra i garnet, bita och jaga det, men jag tar tillbaka det. 

Så här gick det när hon fått tag på garnet ikväll.

Två hål i armen. 
Något måste jag triggar hos henne idag, för hon är sällskap hårdhänt som ikväll. Märkligt är det att ordspråket säger att det är katten som får rivet skinn. Det är ju jag som sitter här med skador i mitt skinn. Hmmmm!

FÖRELÄSNING


Den här annonsen hittade jag i Kungälvsposten igår. En inbjudan till en helt kostnadsfri föreläsning om rasism och främlingsfientlighet. Onsdagen den 16 april klockan 18-20 på Mimers Teater. Jag hoppas att jag inte är ensam om att gå dit! Helt fel dag för min del, men jag får se till att inte göra mer än gruppen och det här så skall det nog gå bra! 

Jag hoppas att även du kommer!
Ingen kunskap är tung att bära, och kunskap om detta tycks behövas i mängder! 


Du har ju så mycket tid...


Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om det här med tid - ja men du som har så mycket tid på dagarna ska väll hinna med...
Jo jag har så mycket tid, och jag vill verkligen säga att det inte handlar om att slå ihjäl timmarna. Det gör de så bra själva!

Men! Just nu orkar jag inte skriva ett inlägg för att med förhoppning ge en liten inblick i hur det är att vara sjukskriven för ett par psykiatriska diagnoser. För, även för oss är det bara 24 timmar på ett dygn, men ibland undrar jag om det verkligen är 24 timmar på en sjukskrivens dygn?

Well. Jag fick ut lite tankar om det i alla fall. Det är bara att utveckla när tid finns. Eller kanske ork och lust mer än tid. Därför tänker kah lite snabbt vissa mitt senaste projekt. Jag tillverkade eget mjölklister idag. Superenkelt och jag läste någonstans att det är flera 100 gånger billigare än klistret vi köper i affären. Jag hittade flera recept och alla sa mer eller mindre samma sak. Vatten och mjöl blandas ihop, tillsätt mjölet långsamt och var noga med att vispa bort klumpar. Ställ på kastrullen på spisplattan rör om för att undvika klumpar. När det tjocknat tillräckligt så är det bara att ställa av kastrullen från plattan och låta svalna. Förvaras i kylskåp och det håller ett par dagar. När det börjar lukta surt är klisterförmågn borta. 
Jag blandade en dl vetemjöl med 3 dl vatten.

Längst här upp ser ni mina nya projekt. Jag gör personliga påskägg och så håller jag på att göra en låda lite roligare. Det skall bli en låda för trådrullar och andra sytillbehör som gärna är på rymmen när man ska ha dem.

Men nu ska knyttet sova, kroppen säger "det gör oooooont" mest över all! Så, då skall kroppen få som den vill. 

På återseende!

Så var det här med att andas och tänka till!

Det brukar ju sägas att man inte kan lära gamla hundar sitta. Ibland vill jag tro det, eftersom jag själv märker hur svårt det är att lär mig själv nya saker. Nog är jag inte gammal rent faktiskt. Däremot är jag inte så där läraktig idag, som jag var när jag var yngre. 

Det är bara att acceptera att jag måste ge mig en mental high five varje gång jag gör rätt. Med rätt menar jag t.ex. att säga nej till något, tänker efter innan jag svarar på en fråga eller inte fulltecknar min kalender till bristningsgränsen. För, för att lära sig saker behöver man beröm och bekräftelse. Och om de man vill skall ge en det, inte gör det, då får man göra det själv. Varje gång jag gör rätt, eller i alla fall tänker mig in i situationen och erkänner för mig själv att det är svårt så behöver jag vara snäll mot mig själv. Innan har jag tänkt - att vara snäll mot mig själv är att ge mig en present eller köpa lite karameller. Nu vet jag att vara snäll mot mig själv inte innebär att det måste kosta pengar, eller vara en sak. Att vara snäll innebär att tänka snällt om sig själv, att bekräfta att man gjort något bra eller erkänt att något är för svårt att klara av just i den stunden. 

Därför att mitt handarbete ett ganska bra övningsobjekt. Stickar jag slarvigt och gör klart utan att rätt till så blir jag inte nöjd omslutändan. Blir jag inte nöjd, blir jag elak mot mig själv. Jag slår mig inte, jag skär mig inte och jag super inte ner mig. Nej, jag är psykiskt elak mot mig själv. Som alla vet, psykisk misshandel är lika vidrig som fysisk. Om man inte kan vara snäll mot sig själv, hur lätt är det inte då att söka sig till andra som bekräftar en på samma sätt, det vill säga elakt och misshandlande? 

Well! Idag erkänner jag att det var för tungt igår. Jag kunde känna det igår kväll men ville inte se det. Idag vågar jag se det och vågar såga till mig själv, bra jobbat men nu är du värd vila! 11 timmar tvätt, second handbesök och städning av trappuppgången är för mycket! En dag betyder alltså en sak! Inte tre, fyra saker! För andra är det kanske inte en sak att besöka second hand, men för mig är det egentligen omöjligt, eftersom det och andra affärsbesök kräver all min energi.

Så! Idag blev det en orkbakisdag! Nu ska jag vila, för det behöver jag verkligen, dels för att jag är trött så in i den och dels för att jag ska handla sen. Hujja mig!

Rädda Barbastark - död eller levande!


Jag håller på med delar av Barbapapas familj. Började så klart med fadern själv och gick sen över på Barbastark. Det är inte så att det gick geschwint med dem, utan det var att dra upp en och tre och sju gånger för att bli nåt så när nöjd.
Men den nöjdheten finns iintyg kvar nu efter att jag virkat Barbabok. Hon har ju lite fler kurvor i sin kropp så det gav snart en tydlig bild av hur många maskor de olika delarna skulle ha. Det var först på slutet som jag fick repa upp lite för att få till det precis som jag vill ha det. Imorgon skall jag således börja med Barbamama, och gå lite efter Barbaboks maskor. 
En femte familjemedlem står på tur att göras sen också. Den kommer dock bli mer som ett... Ja just det! En present! Så mer om den säger jag inte nu. 

Nu tar jag och sover. Det har varit en lugn dag och jag har fått gjort en del mellan alla varven i tvättstugan, second handen och vilopausen!
Egentligen vill jag sitta yppa och virka lite till men nej! Nu ska här sovas gott hela natten lång, helst!

God natt!
En magisk ring i bilder

Igår när jag satt och skulle påbörja en amigurumifigur så kom jag på att jag kunde ta kort på hur man gör en magisk knut. Det kan gå lite väl fort när man ser på en film på youtube eller så använder man inte samma hand som den som spelar in filmen. Eftersom jag högerhänt så har jag inte haft någora egentliga problem när jag skall lära mig nya saker, däremot har jag hört flera som på grund av att de är vänsterhänta inte hänger med i filmerna. Jag kan inte säga att detta kommer hjälpa, men jag har försökt tänka på hur jag tagit bilderna. Under alla bilder förklarar jag vad som görs. Är det något som är oklart så lämna gärna en kommentar.
Då börjar vi:

 
1. Lägg trådänden på ringfingret och snurra sen tråden uppåt över pekfingret och sen en gång till innaför den första tråden. Jag lägger den långa trådänden inne i handen.
 
 
 
2. För nålen under den yttersta tråden och lägg kroken över den andra tråden med haken neråt.
 
 
 
3. Dra ut nålen samtidigt som du vrider den medsols så att det ser ut som på bilden.
 
 
 
4. Bilden är inte helt tydlig kanske men, efter att du dragit ut och vridit nålen drar du nålen uppåt samtidigt som du vrider handens utsida mot dig. Håll kvar trådarnas position och för sen nålen över den yttersta tråden och sen under den innersta tråden. När du gjort alla stegen skall det se ut som på bilden.


 
5. Nu kan du släppa av trådarna från fingrarna, du skall nu ha två öglor på nålen.
 
 
 
6. Dra den tråden som ligger närmast kroken genom den andra öglan.
 
 
 
7. När du nu har gjort alla steg här ovan skall det se ut så här. Nu har du alltså din magiska ring. 
 
 
 
8. Ytterligare en halvkass bild, det är inte helt lätt att hålla i arbetet och samtidigt ta korten. Men efter de 7 stegen här ovan så är det dags att göra antalet fasta maskor i ringen. Det gör du genom att föra nålen genom ringen samt den "korta" trådänden och fånga upp den "långa" trådänden och gör en vanlig fast maska.


 
9. Så här ser det ut när du gjort dina fasta maskor, i mitt fall har jag gjort 6 fasta maskor i det här exemplet.
 
 
 
När du gjort antalet fasta maskor som mönstret säger drar du ihop ringen genom att dra i den "korta" trådänden. Och när du har gjort det så ser det ut så här. Nu är det bara att göra det du skall göra, nu har du en god start på en spiralvirkning. Och som jag sa tidigare, säg till om det inte går att få ihop. Är du vänsterhänt och inte kan få ihop det så säg till så får vi försöka göra en ny beskrivning ihop. 
 
 
LYCKA TILL!

Även en kreativ själ måste få vara okreativ då och då!

Idag tog den stora kreatörer i mig ledigt, och valde såldes att ligga kvar i sängen och lyssna på ljudbok i sällskap med Kattastrof! Båda två somnade om ganska kvickt tror jag! Nu har jag bestämt (dock inte helt accepterat) att jag ska sova en stund på dagen eftersom det är den bästa tiden på dygnet när jag sover bra, och utan medicin dessutom. Så blev det även idag och först 15:37 valde Kattastrof att det var dags att gå upp. 

Till frukosten tillverkade jag två pärlplattor till. Det skall ju bli mina glasunderlägg. Mina stackars LACK-bord från IKEA skall få ny look vad det lider och då vill inte jag ha ringar på bordet som spår efter våta glas! Nej! Och jag är ju en rätt färgglad människa, som dessutom tycker om något utstående i det hela. Därför blev det då pärlplatteunderlägg jag vill ha. Att de också är snabba att göra, kreativiteten får utlopp och inget kan bli fel i det, så det är bara att tuta och köra.


Här alltså två av dagens färdiga glasunderlägg. 2 till så har jag 12. Jag jobbar ju just nu med mitt hem för att det skall få plats fler utan att det skall tillkomma allt för mycket möbler till. Det mesta som finns skall bara få nytt liv med lite färg och annat! 


När jag väl satte mig i soffa. Kom fortfarande inte kreativiteten i sin största form till mig. Det tog mig någon timma eller så för att göra klart delarna till en virkad skivstång. Tillslut kunde jag också börja på en röd pillidutt.


Någon som kan försöka gissa sig till vad det hela skall bli? 

Frusna händer behöver värme!

 
Min kära svägerska Hanna skall inom kort göra en GbP och har därför börjat förbereda sig för den. Denna förberedelse har gjort att hon ständigt och jämt fryser, så därför frågade hon om jag kunde sticka ett par pulsvärmare till henne. Hon skickade en länk med förslag på såna hon kunde tänka sig och de flesta visade sig vara torgvantar. Torgvantar är dessutom bättre på så sätt att de går upp över handryggen och lite ut över fingrarna. Det är ju där man oftast fryser mest när man t.ex. sitter och jobbar framför en dator. 

Färgvalet skulle vara lite diskreta - grå, svarta eller rosa. 
Tyvärr hade jag inte tillräckligt av någon av färgerna, inte ens lite svart garn av ull. Så det fick bli grårosa. Så här i efterhand kanske de inte är direkt diskreta heller. Jag har kört näst intill mönsterlöst. Jag tog hjälp av ett mönster för att få ungefärligt antal maskor och lite anvisningar vart tumkilen skulle börja och sluta. Allt annat är frilansat. Stickad uppläggning, tvåfärgad resår, lettisk fläta, och som avslut har jag maskat av med i-cord.
 
Jag blev nöjd med dem och Hanna verkade nöjd med dem.
Så slutet gott, allting gott som de säger i sagornas värld, 
 
Nästa projekt sitter på virknålen. Ytterligare en barnvagnsmobil på G.

Ibland behöver man sortera!

Igår sorterade jag i mitt källarförråd så jag skulle få in min nyköpta garderob. Sorteringen är färdig, men jag behöver lägga lite mer tid där, för att möblera rätt. 

Denna morgonen har jag sorterat lite igen, men denna gången i min mentala byrå. Det behövs göras lite nu och då. Tyvärr kom jag inte så långt denna gången heller, eftersom det liksom tar stopp när jag tänker. Däremot kunde jag vara relativt snäll mot mig själv. Inte fullständigt genomempatisk inför mig själv, men jag värderade det i alla fall inte negativt idag. 
Jag inser att min energi som är på väg tillbaka sätter krokben för mig. För nu vill jag göra allt och lite till, och det eftersom jag gillar att ha ett finger med i spelet och vara igång. Däremot tycker jag inte om småattackerna med ångest och känslan av ledenhet när energin är förbrukad. Det kommer gå att få ihop det, jag är helt övertygad om det. Saken är den att jag ville haft gjort det här om dagen. 

I alla fall, medan jag satt och sorterade tankar pillade jag med mina nabbi-pärlor. Jag har bestämt mig för att göra lite färgglada och roliga glasunderlägg. Hej makeover!


Pärlplattot är så kul att lägga och glada färger mår man bara gott av! Så set kommer helt klar bli flera av dessa! Och därför måste jag bege mig till secondhand och hitta en finförvaringsask till dem! Åh nej, vad tråkigt! 

Operation rensning!


Ingen jättebra före och efterbild men jag vill ändå visa upp mitt dagsverke. Jag röjde på i mitt förråd i 1,5 timme. Strukturen var:
1: Sortera ut allt som skall köras till Secondhand och ställ på en plats. 
2: Förösk sortera ut sånt som skall slängas. 
3: Strukturera i alla lådor så att de kan staplad på varndra.
4: Ställ in allt snygg och ihoptryckt så en garderob får plats. 

Allt gjordes. Ett snabbt besök på tippen klarades av innan jag åkte till Secondhand och lämnade mängder med saker. 

Skåpet står nu där nere, men det behövs lite omstrukturering igen. Jag skall ställa det på ett bättre sätt så att fler saker blir lättare att nå. Till och med pappa kunde i efterhand säga att det inte var en dum idé att han en garderob i källaren där man kan hänga ner kläder för årstider som passetat. Således kommer jag få ner mina vinterjackor och kavajer som tyvärr är lite förmå ännu. Därför är väl den garderoben perfekt att förvara i nu. Skulle behöva någon form av skoställ att ha i det också, så kan massa skor förvaras på ett bättre sätt också. Japp! Nu är hon igång. 

Förresten, det är ingen som har en kökssoffa tillsalu?


Orkbakis!

I lördags hade jag ingen ork alls, det var som att kroppen sa till mig att jag behöver återsamla kraft och energi. 

I söndags vaknade jag pigg och ägnade morgonen åt tidig frukost och lite morgonstickning. Sedan blev det ett besök på secondhanden, gjorde lite fynd minsann! Väl hemma gjorde jag min brors present och kort. Eftersom mintidsberäkning sprack fick jag ta bilen ut dit. Mitt under kalaset blev jag lovad en spinnrock av en vän så en åkte jag med ilfart och hämtade. Och eftersom han bor i samma område som en annan vän, så jag åkte dit ett par timmar. Väl nere i hans soffa förstod jag att jag var trött. Avslutade kvällen med att se på tv ett par timmar innan jag och la mig. 

Natten slutade ganska dåligt. Uppenbarligt är att det inte bara negativa saker som påverkar sömnen. Även positiva saker kan göra det - och då på så sätt att spinnet snurra på så, så kroppen kan inte hantera det och få ner det i lägre tempo. 

Därför har det varit en orkbakisdag! Jag satt i soffan en stund, färdigställde en present och pärlande en regnbågspärlplatta tillWilly. Allt i lagom maklig takt. Efter lite vila pratade jag med Sandra och under tiden fick jag planterat om fyra växter som ett lite kinkiga ut en tid. Orkidéerna fick stå i vattenbad en stund och den första växten jag fick in här hemma klipptes ner. Det var bara en ranglig stackare! Nu räddar jag den, för att den skall fortsätta få frodas här hemma. 

Ikväll ha jag suttit och känt in mina garner. Fick en akutbeställning av svägerskan Hanna (http://hannaofsweden.se) år ju igång med förberedelser inför en GbP-operation så hon är som en liten isbit säger hon. Så jag fick känns in mina garner för att jag skulle få ihop något. Och jag tror att jag är på rätt spår! Men det får ni inte se förrän de är klara. 

Men här kommer i alla fall bilder på de glada växterna från tidigare idag.

Mina aloevera-växter är uppskattade växter. Dwn här är knäckt från en tidigare planta, som hade gett upp livet så vips blev det snyggt i krukan. Den andra aloeveran skall få gå samma väg den! 

Termometern visar rätt för en gångs skull kanske. Jag är inte hunda säker på det, för jag är osäker på vilken som är innevärme och vilken som är utevärme...

Däremot tuffar mina Höstglös som om det vore höst, eller nåt. Jag lider av den där åkomman att man slänger inga levande växter, så därför får de stanna kvar. 

Och till sist; här är min Gullrankan. En växt som oftast plötsligt säger att den försmäktar och behöver vatten. Det är ju en rankväxt så jag skulle ju vilka kunna använda den egenskapen. Men det kommer sig nog, idag fick den ner lite fler skott i krukan. Nu kan det ju bara växa på så att säga! 

Lång dag har gått mot natt! Imorgon kommer kärleksknytter Glenn så det är väl dags att sova lite. Imorgon skall källförrådet städas minsann. Inget dåligt daxverk va?

God natt!


Nej säger jag!

...JO säger Kattastrof!


Det känns som alla mina försök till att putta, lyfta och mota bort henne inte ger det resultat jag vill åt. Det spelar ingen roll om jag höjer rösten och skäller eller minskar utrymmer mellan mig och armstöden. Hon gör som hon vill. Hon bestämmer när det kommer socialisering och mysumgänge i soffan!
Och jag, mitt mystörstande mähä kan inte hålla ett nej som ett nej.


...genier behärskar även kaos!


Så här såg det ut när jag höll på att pyssla igår. Allt ligger huller om buller och överallt! Detta är dock städat skall sägas. För när jag kom hem efter gårdagens kalas så fick jag skratta åt kaoset på mitt köksbord!

Fast det är väl så att det skall synas att man har grejat? 

Hjälp! Jag är svårt biten av DIY-flugan!


Idag besökte jag Secondhand här i stan. Det finns två som jag vet, och den jag var på idag har öppet alla dagar utan onsdag och fredag. Man kan således göra många småbesök då och då för att fynda. Bilden ovan visar mina fynd. Ramen kostade 5 kr. En stor gedigen träram. Färgen är inte så läcker, så den skall spraymålas, pimpas och få något slags praktiskt motiv. 

Teburkarna skall jag måla om och stämpla innehåll snyggt. Första gången jag tyckte text idag, och det bjöd på tankeverksamhet och koll!

Så!
Här kommer min första DIY-present. En Smarties cookies på burk. Allt som behövs tillsättas är lite smält smör, 2 ägg samt lite salt och bakpulver. Och vips, så har den kakor de inte bakat förut!
Den verkade ha blivit väl mottagen så det kommer bli fler kakburlar lan en tro!
(Och tryckfelsnisse var framme när jag skulle skriva lilla kortet.)


Inte helt nöjd med kortet. För det första hade jag inget bra vanligt limstift så jag improvisera big time. Sen var det ju att förstå bokstäverna, stämpelplattan och färgen. Men skam den som ger sig. Imorgon skall jag träna tyckning igen.


Och nu! 
Dags att nana!

Misshandlar lergods!

Vi börjar från början...
I januari fick jag en ytterst fin klocka av Malin. En stor och mintgrön klocka. Superläcker verkligen. Och den väckte intresset för att med enkla medel göra om i mitt kök. Lite ny färg och assessorer skall nog göra det roligt att vara i köket. Tyvärr räcker inte pengarna så långt varje månad så det får bli en långsam förvandling. Det som skall komma är nya, väldigt enkla konsolhyllor att förvara mina teer på. En av hyllorna skall nog också förses med någon form av list för bli en typ av tavelram där jag kan ställa upp fina kok- och bakböcker.  Därefter skall mina gräsliga köksstolar målas om i samma färg som klockan och hyllorna har. Bordet ska med stor sannolikhet då bli vitt. Är jag sen intresserad av att måla mer kommer också skåpet bli vitt för att riktigt passa in. 

Eftersom det är en långsam förändring så kommer det nya små saker då och då. Jag har länge letat efter ett sånt där lerkrus för vitlök, och såg ett sånt hemma hos min vän. Tyvärr kunde inte hon svara på när och vart hon köpt det för hon hade haft det länge. Så döm av min förvåning när jag dagen efter hittar en sån på secondhand. Misshandlad å det grövsta dock. 


Gult lock på en vitlökskrus? Fel fel fel som Brasse säger! Och ansiktet gjorde sig inte heller tyckte jag. Av syrran fick jag låna lite akrylfärg och igår målade jag så om den. Två strykningar och den vart som ny. Så här efteråt så skulle den varit målat hel i gul från början, även kroppen. För det hade gett lite effekt under det vita sen. 

Så här ser den ut nu, och jag upplever att han är mycket gladare nu!
Min första enkla förändring i min nya kategori DIY. 


Imorgon skall kah därför ta mig bort till secondhand igen och leta efter fynd att 
Angelicafiera så att säga!


Välkommen till en helt ny kategori!

DIY är kanske en av den mest populära förkortningen just nu. Den finns överallt, men man måste nästan på ett eller annat sätt röra sig i handarbete/hantverk/inredningakretsar för att se den frekvent. Det är i alla fall vad jag tror. 
 
DIY betyder kort och gott Do It Yourselt. Istället för att haka på trenden att köpa nytt hela tiden vill jag försöka hänga med DIY-gänget istället. Det kan handla om att göra om stora saker, och det kan handla om att göra om små saker. Istället för att lägga stora pengar på nya saker när gamla saker inte ens är småsöndriga, kan man köpa lite färg, tyg och andra pysselmaterial och göra om det gamla till något helt nytt! Spara pengar och spara miljön. 
 
Är du en DIY:are?

JUST HÄR SKULLE DET STÅTT NÅGOT ANNAT!

Ikväll tänkte jag vis upp mitt nyaste fynd till köket. Dock kunde jag inte lägga det i den kategori jag hade tänkt, av den ekla anledning att jag inte skapat den. 

Den nya kategorin skall heta något i stil med DIY - Do It Youreself!
Det behövde lite pill i datorn, och då kan jag nog radera lite oanvända kategorier också! 

Vad för en DIY gjorde du senast?

Ta da!!


Så här snyggt kan det alltså bli om man själv lägger lite tid på att sticka en snygg disktrasa. Om man stickar i bambu eller lingarn får man dessutom en mer antibakteriell trasa, då både bambu och lin har antibakteriella egenskaper. Därför luktar det ingenting om trasan när man använt den. 
Visst, det gör det inte om andra trasor heller om man sköljer dem noga, säger du då. Det är sant! Men å andra sidan är de typ jätteäckliga redan efter en användning. 

Mönstret är det avancerade mönster jag testade på igår natt, och det var bara på varv 2 och 5 som tryckfelsnisse varit framme. Ska maila i väg min respons imorgon. Känns lite kul att kunna hjälpa till med det!

Imorgon skall jag sticka ett par trasor i lite räffligare teknik. Måste verkligen fylla på lagret! Fast det är klart, de är tvättbara, och håller sig snygga även efter ett par tvättar!
Just mina är stickade i bambu/bomull. Vill man kan man också sticka i rent bomullsgarn också, det kan man ju tvätta i högt gradantal, vilket är praktiskt!

Och nu avslutar jag med att säga att det är dags för en refräng!
Efter två nätter utan sömn är jag allt annat än pigg. Axlarna har tagit ordentligt med stryk efter den här omgångens sömnlöshet. Tyvärr kan jag bara skylla på mig själv, för jag hade glömt att förnya recepten på sömnmedicin!
Jag behöver komma således komma i kapp med sömnen och jag börjar...

...NU

Mönstersvårighet: avancerat


Den bästa sortens trasa/disktrasa är den jag stickat själv än så länge. Eftersom det finns så sjukt många olika sorters hålmönster, flätmönster, strukturmönster, flerfärgsmönster o.s.v. så kan du ju sticka trasor som inte är den andra lik. Jag har fått kommentaren: Käre Jesus, stickar du disktrasor till och med? Svaret är enkelt, yes det gör jag, för det är snyggare att ha en handstickad trasa hängande på en krok vid diskbänken istället för en trasa av valfritt annat märke. 

Jag skulle snabbt torka ur min ugn förut, och min ugn är inte lätt att rengöra. Eller ja, möjlig att rengöra, eftersom det känns som att emaljeringen håller på att släppa. Well, jag tog en av mina stickade trasor och eftersom den är lite räfflad gav det ett gott resultat. Så just trasor med det mönstret skall jag göra igen.

Nu ikväll startade jag en ny trasa, och jag letade efter ett mönster i en av alla mina stickböcker. Tillslut valde jag ett mönster och det graderades som avancerat. Jag blir inte skrämd av det så jag hugger tag i rundsticka och garnet och började. Snart fastnade jag! Jag tänkte innan, "okej det är avancerat men att fastna på mönstervarv 2?"
Fick inte till det, såg inte vart felet låg, och hjärnan tycktes inte orka reda ut det. Återigen vill jag helt enkelt tacka för hjälpen via Online Stickcafé på Facebook. (Jag kan ha sagt det förr, vilken bra grupp vi har!)
Några menade att allt stämde, men merparten höll med mig. Något var fel! Det visade sig att tre maskor var borttappade.

När jag tagit mig igenom ett par varv till fastnade jag igen. Nu var det varv fem och där fanns det felskrivet på två ställen. Så nu har jag konstaterat att det var ett avancerat mönster. Jag menar, behöver man lista ut halva mönstret själv så är det helt klart lite svårare. 

I helgen skall jag nog ägna mig åt att sticka trasor i olika mönster. Enkelt. Lätt. Behövligt!

Älskade kofta!


SÅ fick jag äntligen ork att visa upp min färdiga kofta! Nu när jag lägger in bilderna jag tog i tisdags inser jag att det fattas en bild. 
När jag var klar med koftan var jag inte helt nöjd med att nederkanten liksom var tung i sitt fall. Så var inte modellen nämligen. Då är det tur att andra handarbetare kan få mig att tänka om. En tjej i stickklubben på Facebook reflekterade att mitt garn nog var tyngre än garnet som tröjan är stickad i, i mönsterboken. Flashlight!
Jag har ändå bestämt mig för att sy i några tryckknappar och ett knytband så att jag kan forma koftan snyggt och propert. Sen visade jag upp den på stickcaféet på Java' gott och då sa ägarinnan att hon tyckte den var häftig som hängde så och att gav ett snyggt intryck! Big high five!

Kan alltså inte bli mer nöjd än jag är nu. Jag använder koftan hela tiden!

Igår sa jag ju att...

Och jag pratar så mycket strunt!

Nu är jag visserligen också positiv, men av en annan orsak. Igår såg jag skymten av "gamla" Angelica och blev så glad. Jag vet att jag tänkte tanken "det här är första våren på tre år som jag känner någon form av vårkänsla". Det har hänt förut, men igår tänkte jag verkligen tänkte jag att nu är jag bra, nu är jag klar med min behandling. Döm av min förvåning när jag kom till dagens gruppträff och fick ett knytnävsslag i ansiktet. Rakt ner i dyngan igen. Nä, det är väl som de säger - man blir aldrig höst med sig själv, och har man dissociationsstörningar så tar det ännu mer kraft och energi att försöka Jag är jobba på det. 

Däremot är jag glad för att jag idag vågade säga min åsikt, fortsätta att argumentera för den och vara saklig istället för att säga något nedvärderande eller hamna på sandlådenivå. Dessutom hittade jag två härliga kvinnor på köpet. Det visade sig att vi var "släkt i släkten" så att säga. Det är en mamma och en dotter och jag blev så otroligt glad när mamman sa; nu vet du att du inte är ensam om dina åsikter i släkten. Så häftig känsla va! Det roliga med diskussionen var att vi inte kände varandra innan, och fick ta emot argument byggd på härskarteknik och sandlåderetorik och stod ändå kvar utan att gå på person. Ballt är ordet!

...jo! Med den bekräftelsen vaknar ju tanken att bli politiskt aktiv! 

Lärkan drillar högt i skyyyyyyyyn!


Idag hittade jag så många vårtecken att jag blev alldeles nipprig. Visst är det härligt att se att naturen nu återtar sin gröna skrud!

Skulle skrivit ett mycket längre inlägg här om våren och vart jag precis hamnat. Positivt denna gången. Men efter en "jag försvann in i min-dissociation och tappade orken. 

Så för den som vill läsa det inlägget får gott vänta!


God natt!

Fy farao för mig!

Ett blogginlägg utan bild! Japp, så illa är det ställt. Klockan är 2,5 timma efter att jag egentligen skulle somna. Dessutom verkar medicinen just nu, så snart sover jag. 

Koftan jag stickat på (tjatat om) de senaste veckorna blev ju färdigstickad igår. Under dagen har jag fotograferat den och testat den en massa. Perfekt på många sätt, jag är lite onöjd med nederkanten. Den verkar tung, sen fick jag höra att orginalmodellen är stickat i tunnare garn så där har vi förklaringen. Så för att jag mig helnöjd har jag bestämt mig för att sy in ett knytband (ett sånt band som ofta finns inne i omlottröjor) samt sy på ett par, tre tryckknappar. Så kan jag moderera till den så att den sitter snyggt trots det tunga fallet i den. 

Allra helst skulle jag vilja tappa mina +kilon som beror på all medikamente jag i mig de senare två åren. Då Sköld koftan sitta bättre...

Här skall dock avslutas positivt. Trots lite dåligt fokus på stickningen har jag gjort 61% av själva kroppen. Hade jag varit lite mer med i den och hållit mitt tempo hade jag lätt börjat på ärmarna imorgon. (Dumt att jag inte höll fokus, hade ju önskat räkna lite på hur lång tid den tog att göra i effektivsticktid. Men, då får jag göra en till då.)

Jag lovar, det kommer bilder på den färdiga och den halvfärdiga koftan senare idag!

(Fortsatt) god natt till er alla!

Snabbkofta


Jag började ju med denna igårkväll och så här långt har jag kommit idag, efter 1,5 timmas aktivt stickande. Det är en modell gjord efter femtimmarskoftan. Den kommer ta lite längre att göra men jag gissar att den är klar senast imorgon. Spännande va?

När alla maskorna maskats av...

...är det dags att maska på igen!

Koftan är klar. Äntligen! Klar! Helt klar. Jag älskar den, men är inte helt nöjd med nere delen. Tror det del vis beror på att jag inte överhuvudtaget är nöjd med mitt mittenparti. Dock skall jag inte låta mig nedslås av det. Det kommer bli bättre med det. I alla fall när jag slutar med mina mediciner. 

I alla fall... Klart jag började på ett nytt projekt idag. Det är också en kofta, en med knappar. Det skall också bli en present så jag kommer inte uppdatera jättemycket om den, ifall mottagerskan läser här ibland. 


I alla fall ser det jag hunnit sticka ikväll ut så här. Allt kommer att stickas i ett, vilket ger väldigt lite att montera. Storleken på den här koftan kommer hamna mellan 2 och 3 år och den är lite tjejig om du frågar mig. Nu var det extra svårt att lägga ner stickningen idag. Så är det alltid vid ett nytt projekt. Jag vill bara sticka sticka sticka. 

Men nu ska jag sova sova sova! 
God natt

Söndagsmorgon!


Jag och mitt lilla lodjur ligger och drar oss så här denna söndags morgon! Något vi båda trivs med. Det finns inget bättre än att dela en lugn och skön söndagsmorgon med den man håller kär! Det enda som stör den här mysiga stunden är att hungern satt in. Myset börjar därför vanka mot sitt slut. Lite god frukost ner i magen och sen blir det finalstickning på koftan. Tror att P1-dokumentären kan hålla mig sällskap. Råkade nämligen se allt vad intressanta dokumentärer påsvtplay och urplay hette igår.
Jaja, vad är väl en bal på slottet? 

Väldigt ombloggad kofta!


Det börjar kännas som om att denna kofta är väldigt ombloggad i bloggosfären. Och till allas glädje, allra helst min så bör den vara färdig imorgon. Jag har minst 10 cm ribbstickning kvar. Jag funderar på att sticka så långt nystanet räcker, det blir nog ändå inget att spara på ändå. Nu när jag snabbt fotade den såg jag hur snyggt den faller!

SOM jag längtar tills jag kan använda den första gången!


Sista, långa etappen.


Nu är det BARA en mudd kvar till koftans nederkant innan all stickning är slut. Ägnade ett par timmar nu här ikväll att dra upp det jag gjort med mudden, plockat upp nya maskor och stickat två varv. Andra varvet bestod i att vrida om hälften av maskorna då de räta hamnat på de avigas plats och vise versa. Det tog tid, och jag svor lite grann. Men eftersom jag vill ha koftan så skall det minsann göras ordentligt. Jag har ju flera gånger repat upp och fixat i ordning. 

Imorgon är jag klar. Eller möjligtvis på lördag. Snäll håll tummen att den blir klar imorgon. 


Det bästa med att komma hem!


Det absolut bästa med att komma hem är att Kattadtrof gärna cirklar runt mig en stund för att sen lägga sig tillrätta i mitt knä. Det måste vara ett tydligt bevis på att hon saknar mig medan jag är bort. Eller vad tror ni?

En ny teknik virkas in i teknikbanken


I natt när jag inte kunde sova så låg jag och funderade på vilket projekt virknålen/stickorna skulle sättas i härnäst. Det blev mer sömnlöshet på grund av det, för jag kunde inte komma på vad jag ville göra. Jo, så är det. Jag mår inte bra när jag inte har något att handarbete med. Koftan som är på gång är inte färdig eftersom det fattades garn, så den skulle jag inte kunna sticka på under förmiddagen idag. 

Men så, äntligen fick jag utrymme och möjlighet att virka lite grytlappar till köket. Till på köpet fanns det ett garn i mitt garnskåp som matchade med den nya klockan som snart skall komma upp på väggen. (Tanken är att lite hyllor, ateraljer och annat med samma färg skall införskaffas.)

På bilden här ovan är virkad i en helt ny teknik för mig. Den är våffelvirkad vilket var en jätteenkel teknik när jag väl testade! Undra om jag kanske kan virka en handske i samma teknik också? Innan dess måste jag dock skaffa mer garn. Jag råkar gilla Stof & Stils bomullsgarn, och det är rätt billigt. Det är kul att fixa ett kök med roliga och utbytbara prylar! Det framgår inte riktigt av bilden, men den nya tänkta färgen i köket är mintgrönt. Ganska långt ifrån min färgskala tänker du, fast rätt roligt va? 


Vad är det för dag idag?


Så här ser det ut hemma hos oss idag och det får mig osökt att tänka på vad det är för en dag. Tanken var att jag skulle ta hand om minn tvätt från i fredags, det vill säga sortera in den i mina garderober, men sen kom jag på att det är vilodagen idag. Tvätten för helt sonika vänta på att bli inlagd! 

Det skall sägas, vilodag för mig är den dag då jag är helt ensam hela dagen. Den dag då jag bara gör det jag vill, då jag vilar upp huvud, kropp och psyke så gott jag kan. Hade jag fått bestämma hade jag behövt både två och tre sådana dagar varje vecka. Tyvärr går inte det trots min sjukskrivning. För trots den har även jag måsten att utföra. Inget konstigt med det, men det är lite av en förklaring varför min kropp fortfarande inte mår bra. 

Well! Ett handtag skall göras nu. Kattastrof är inte ont anande över det än. Kamning av fruktulöst fällande päls står på schemat. Det kan orsaka arg katt och rivet skinn. Men soffan är lite gladare utan all tappad päls!

God söndag på er!


En svart ankunge förvandlas till en vit svan


Nu är det endast nederkanten på koftan kvar innan den är helt klar. Har lite garn kvar så att jag kan börja med den, sen är det bara att vänta på att räddningsnystanet kommer på posten. Jag upptäckte ju i onsdagskväll att garnet jag hade inte riktigt räckte, och hade sån tur att jag hittade en tjej som hade samma garn hemma.  Internet kan vara en riktigt bra grej! Garnet till koftan är köpte från Turkiet och där kan man endast beställa det i fyrpack. Det kände jag inte riktigt för, så vilken glädje att ha tillgång till olika grupper på Facebook där man kan söka efter det man behöver. Just garnet hittade jag i gruppen Garnlådan och hon som hade det hemma blev så glad att hon kunde hjälpa till.


Så här såg det ut innan jag fått sytt ihop ärmarna. Så här nästan klar kom jag fram till att jag kunde stickat en mindre storlek. Men, stora koftor är ju mysigt att krypa in i, så storleksvalet gör inte så mycket egentligen. Den är ju inte så stor att jag drunknar i den i alla fall. 

Well. I väntan på att Rune skall somna och Eriks kommer ner till soffan så stickar jag vidare. 

Fast! I sällskap med Eriks är handarbete väldigt mysigt! Handarbete i sällskap är just det, mysigt!

Vad har du i frysen egentligen?


Så här ser det ut längst ner i min frys just nu. Den nyfikne skulle med säkerhet fråga vad det är. Det kan jag berätta för er, det är fyra härvor garn. Jopp, så märkliga ting har jag i frysen då och då. Jag köpte dessa härvor på second hand igår. Det fanns ingen banderoll på, men jag misstänker att det är bomullsgarn. Däremot vill jag inte riskera att härvorna innehåller några oinbjudna gäster som vill smaska på mitt garnförråd så därför skall härvorna ligga i frysen en vecka, sen skall de komma ut ett par timmar för att därefter åka in ytterligare en veckas frysning. Är det något oinbjudet så har jag då tagit livet av dem. 
En enkel och god försäkran om att inte få sitt tidigaste garnlager att förstöras!


Förövrigt blev vänster ärm på koftan klar nyss. Imorgon startar jag i alla fall upp nederkantens mudd. Tyvärr är mitt garn snart slut, men jag väntar på en försändelse. En snäll medlem i engarngrupp på Facebook hade sådant garn hemma och kunde underbara ett nystan till mig. Hjälpsamhet och vänlighet som uppskattas oerhört mycket!

Men nu ni, dags för första försöket med sömn för inatt. Jag är trött, men inte jättetrött, så det kan bli en lång natt igen. Allt för forskningen om min egen sömn.

God natt!
RSS 2.0