7 rader klara


5 rader kvar.
Nu har jag förberett de sista, så nu är det bara att virka klart de sista raderna.
Undra om jag har något passande fodertyg och dragkedja?

Det får jag kolla upp.
Kanske jag får ta en tur till second hand och kolla. Kanske kan kolla efter dragkedja hos farmor, såg att hon hade fler dragkedjor än 10 personer förbrukar på lika många år. 
Nytt projekt


Efter en dag fylld av tvätt, socialt umgänge och handarbete med goda vänner, sömn och lite sen middag hos syrran satte jag mig i soffan för att börja mitt nästa projekt. Projektet som innehåller burkkapsylerna. Första delen var att klämma till nederdelarna så jag minimerade de vassa kanterna. 

Jag förberedde med 46 burkkapsyler så att jag kunde virka de två första raderna "mattan" som sedan skall formas. 
Det var lite pilligt, men inte alls svårt.


När de två första raderna var klara var jag bara tvungen att förbereda ytterligare 23 kapsyler för nästa rad. Där efter var jag duktig och la ner allt vad handarbete heter och gjorde i ordning mig för sängen. Idag skall jag så klart fortsätta med detta! Som jag sa, pilligt, men roligt! 


Färdigstickad


Idag blev jag äntligen klar med stickandet av sjalen. Oj vad snygg sjalen blev! När jag sen får plats i min ekonomi för inköp av tyg och spets så kan jag göra färdigt den. Så länge får den vänta. I och för sig gör det inget alls. Den är tänkt att användas i vinter, så det är gott om tid innan den behöver vara klar.

Sjalen blev stor, och när jag fäst trådarna skall jag blocka den lite också. Då kommer den nog bli ännu lite större. Garnet var helt fantastiskt att göra. Det skall inte vara så svårt att göra ett eget sådant. Det kallas art yarn, och det kan man göra av garnrester. Det kan ju bli projekt 539 på listan...

Även om varje varv tar lång tid...
...försvinner nystanen väldigt fort!
Yes! Precis. 
Näst sista nystanet är så gott som slut, så jag kommer bli tvungen att börja på det femte nystanet också. Lika bra det, som jag sa i förra inlägget!

Sen skall jag bara få råd att köpa tyger som skall sys på. Men, det kan få ta sin lilla tid. Tanken är att denna skall användas i vinter. En sån där snyggsjal, som kan sätta en snygg kant på en trist och tråkig vardag, eller pricken över i:ET när man skall vara snygg på en tillställning.

Jag kan gärna lägga undan detta projekt ett tag, jag vill nämligen börja på nästa projekt NU!

20 cm to go?
Jomenvisst!
Trots att jag inte verkar ha tid för stickning så växer arbetet mitt. Det är svårt att mäta eftersom jag stickar på en ganska kort vajer, men jag tror att det kan vara ungefär 20 cm kvar innan den är klar. Får se hur det blir med nystanen. Måste jag påbörja det femte och sista nystanet av garnet så stickar jag slut det innan jag avmaskar. Det är bara 50 gram i varje nystan så om det sista måste påbörjas så gör det sig bättre i sjalen än att det blir liggande i skåpet som ett "restnystan".

Men, Willy sover som en stock så det är väl bäst att jag somnar jag också. Vi ska nog på tur imorgon.
Bäst att ta vara på det fantastiska väder som är med oss just nu!

God natt! 

...

...bloggen nere på grund av extrem trötthet. Återkommer när lite mer energi finns i kropp och knopp.

En, två, tre...


Flera gånger har jag funderat på att börja samla på burkkapsyler. Tyvärr har det inte blivit av tidigare, då jag inte nyttjar läsk på burk så ofta. 
Däremot har viljan att använda mig av sådana i ett virkprojekt inte avtagit. Så i fredags började jag samla. I söndags besökte jag min vän Anne och hennes hörn med burkar. 

Ikväll räknade jag dem.
Det var 161 kapsyler. Dessutom hade jag 11 sen i fredags. Med andra ord har jag 172 kapsyler. Till projektet jag tänkt mig att göra först behövs det minst 276 kapsyler. Som tur är har jag lagt ut ett par förfrågningar på Facebook och fått flera vänner att samla för mig.

Så nästa vecka kanske jag kan börja med mitt nya projekt

Efter det måste jag ta tag i det där med att öka på dygnen med si så där 24, eller allra helst 48 timmar till. Längre dygn hade gjort att kunde få ur mig lite mer kreativitet...


Femtio centimeter kvar.


Mätte min sjal innan jag gick till sängs nu ikväll. Den mäter någonstans 150 cm. Med det är det ca. 50 cm kvar tills det är dags att avmaska. Jojo!
Det går minsann fort under galoscherna!


Men, en sorglig sak...
Trissan på min spinnrock är dåligt gängad. Den snurrar med andra ord av när jag spinner. Dessutom är hjulet ganska skevt. Det är alltså lite av en bragd att få garn spunnet på den.

Daga att börja spara någon slant här och där i en sparbössa som inte går att öppna... 


Nattstickning


Efter tre timmars snurrande i sängen gav jag upp sömnförsöket. Jag hade en likadan natt igår, så jag skulle ha tagit sömndroppar när jag la mig. Tyvärr kröp latmasken fram, när jag insett att jag borstat tänderna och inte orkade göra om proceduren. För att få i mig dropparna måste jag dricka mjölk...

Men ja, så här tre timmar senare förbannar jag min lättja. 
Dessutom svär jag ganska grovt över min kropp/mitt huvud som både är jättetrött och superpigg på samma gång. Varför kan de inte sammarbeta?

Well!
Jag tog mig en nattmacka och lite te, (undra om jag orkar borsta tänderna igen...?) och nu ska jag sticka en stund och lyssna på min ljudbok. Misstänker att det skall öka på den trötthet som behövs för att somna.

Wish me luck!


Den växer så det knakar


Det må vara så att det inte känns som jag haft tid att handarbeta i helgen, men när man tittar på det som än så länge är sjalen så kan bara en sak konstateras. Det har hänt en hel del under lördag och söndag. Kul!

Bilden ovan är tagen just, exakt, ganska nyss. För någon minut sen eller två. På bilden här nedan är det samma sjal fast i lördags innan jag satte igång. 


Så jo!
Det har hänt en hel del! Jag mätte på ett ungefär nyss, och då mätte den ca 80 cm. (Jag stickar med en kort vajer i rundstickan, så jag kan inte sträcka ut stickningen helt).
Efter nattens mätning återstår det således ca. 120 cm innan sjalen är klar. Vad tror ni, hur lång tid tar det att sticka? 

En dag i solen.

Willy (inramad av pilar) skuttar i vattenbrynet.

Felix skuttar i sanden, bygger och gräver för glatta livet. 


Det blev en dag på stranden. Solen lyste stark och vinden var bara framme då och så. Vattnet i sjön var fantastiskt varmt och fikan var god!
En bra lördag helt enkelt!

Angelica CC Jonsson goes Ester Eleonora?

Bilden är hittad i en blogg, men den kommer nog ursprungligen från Compadre. 

Här ovan har ni ett litet utbud av olika Ester Eleonorasjalar. Visst är de ljuvliga? En vän till mig tycker tydligen mycket om dessa, så när vi var i Turkiet hittade hon ett garn som sa: jag skulle vilja bli som en Ester Eleonorasjal. Så hon köpte två olika färger av garnet, ifall jag skulle få tråkigt eller bli utan projekt. Själv köpte också jag två uppsättningar av olika färger. 

Ikväll kunde jag av förklarliga skäl inte spinna. De skälen heter Felix och Willy. (De sover över här, eftersom vi ska hitta på bus inför Weronicas födelsedag imorgon.) Därför rotade jag fram garnet och en matchande rundsticka och spanade in hur man gör en tillfällig uppläggning. Vips förstod jag detta och snart var det fart på stickorna. Bara jag hittar lite fina tyger som jag kan sy på sen...


Så här såg det ut efter de första fyra varven. Inte alla mycket för världen. Men innan jag kom ner i säng hade jag ökat bra många gånger fler, så nu ser man att det kommer bli en sjal när det är klart. 

Detta kommer få bli ett sånt där projekt som jag kan ta till när jag inte vill spinna eller så. Tror jag...

Spinn, spinn, spinn min lilla rock!


Idag har jag pysslat massa med ull! Flera timmar, säkert fyra eller fem, rensade jag ull. Att det tog så lång tid var för att jag var ganska petnoga. Jag e få bort så mycket bös, frön och annat löst skräp som möjligt. 

Efter att ha tagit hand om den uppgift som jag igår bestämde att jag skulle göra idag, det vill säga ta hand om min rena tvätt, kunde jag så sätta mig och karda ull som sen skulle spinnas. Jag har spunnit 42 gram idag ikväll. Det är lika mycket som jag gjorde i söndags/måndags tillsammans. Om jag orkar skall de två nystanen tvinas imorgon. Därefter skall jag jobba lite extra med ullen så jag sorterar ut underull för sig, och täckhår för sig. Jag vill nämligen spinna ett übermjunt garn, om jag kan.


Två nystan som ska bli ett.

...eller mer två.
Eftersom min spole är pytteliten. 
Vänskapsarmband?


Hej bloggen!
Jag skulle bara vara i Turkiet en vecka, och sen återkomma till min blogg. Hur gick det? Inte så bra, så att säga. Det har gått över en månad sen jag åkte och sen jag kom hem igen. 

Därför tar jag nu tag i saken och bloggar lite. Jag håller på med en liten present och behövde ett snyggt band till. Testade att knyta ett vänskapsarmband,  och det kommer att bli kanon! Dock funkade inte första bandet, eftersom det blev alldeles för kort. Så jag började med ett till. Det är snart färdigt, men först behövs ett par knutar till. 

Klart är att jag kommer visa upp min present när den är klar och överlämnad. 
RSS 2.0