En söt tomathäl?


Tydligen heter den här stickade hälen Sweet tomato heel. Jag har inte kunnat lista ut varför den är söt, men enkel var den faktiskt. Så klart kan jag bli bättre på att sticka den. Första gången är man tydligen inte proffs. Där emot kan jag säga att den seglade in på en förstaplats på min topp 5-lista av metoder att sticka hälar. Det var i och för sig inte så svårt, eftersom jag bara har två metoder sen innan på listan. 

Snart är en socka klar. Sen skall jag bara sticka nästa socka också. När det är klart funderar jag på att dra igång en grej. En grej jag har klurat länge på. Spännande va?

Ännu en dag...

Det ha änna blivit så att jag kör en resumé av dagen i bilder. Så även denna kväll. 
Idag har jag fått pysslat ganska mycket. Till det rent faktiska så har det blivit väldigt mycket. Ovan ser ni ett kollage på det jag producerat. 
1: nack- och midjeband till mitt förkläde som jag håller på att sy. 
2: lagat syrrans förkläde. 
3: fixat färdigt min lampskärm som matchar soffkuddar och gardiner. 
4: sockor i yttepyttestorlek. Yttepyttesockorna matchar Strofs päls. 
Jag busade med Egon. Han blev så lycklig när jag bara hällde upp Friskismat så han såg till att göra tabberas när damerna ätit det de ville ha. Snart är Astas och Egons mat slut, så då blir det bara Friskas. Hoppas på att kunna ha mat framme hela tiden då. Det går inte nu, Egon skulle äta ihjäl sig. Eller ja, maten de hade med sig kan stå framme. I flera dagar...
Jag fick hem en leksak idag.  Katastrof blev en låda rikare. 


Dessutom startade gruppen idag. Det var både skönt och jobbigt på samma gång. Dels för att det faktiskt ska bli skönt för hjärnkontoret att börja jobba hårt igen men också dels för att jag insåg att försvaret mot mig själv, för mig själv hade glidit ner. Bara att börja bygga igen. Imorgon fortsätter jag, då blir det individualsamtal. 


Kanske bäst att sova då?


Asta och Egon har gjort sig hemmastadda

Här borta finns matskålarna!

Smask, smask, smask!

Jag kan hålla nystanet för dig! Bra så?

Vi avancerar lite varje dag. Detta var i sanning ett bra knä att ligga i!

Om vi kan sova snyggt? Vad ser det ut som?


Opepp och pepp

Idag ska jag på möte på arbetsförmedlingen. Jag blir nämligen utförsäkrad idag, så det behövs litemyndighetsfix för att inte bli utan inkomst. Jag vet vad som kommer hända, jag vet vad min sjukgymnast, som följer med som stöd, kommer att säga och jag vet, i praktiken, hur det fungerar. Men. Det ska in andra och rota i mitt liv, något jag tycker är verkligen jobbigt. Mötet är om lite mer än en timme så jag laddar med något positivt. Spinning.

Ställde mig på vågen idag, gör ju det på måndagar. Det har varit svårt att hålla kalorierna under tiden alla andra har semester. Det blir lite grillat där, lite vin där och en hel del med oplanerat godis. Den senaste veckan har jag dock hållit det ganska bra. Vågen sa nämligen - 1,7 kg. Det är pepp om något.


BFL-topsband blir godisgarn!


Snabbt som den


En väldigt otydlig bild på mitt senaste alster. Eftersom jag ska sova orkar jag inte skriva ett fullständigt inlägg om det och ger er bara en sneakpeak. Lovar att berätta med om det. Här är väskan jag håller på med. I onsdag blev jag klar med monteringen av blommorna så jag kunde börja virka det som ska skärvornas. Det tar sin lilla tid att ta sig runt varvet, det är många blommor nu. Får se hur mycket jag får gjort imorgon.

Just ja, köpte en billig väska idag. 20 kr på second hand. Jag köpte den för sina hakfästen. En hake kosta 25-35 kr på affär. Nu fick jag två samt väska för 20 kr. Höll på att göra klar den första kapsylväskan, men fick besök så jag blev inte färdig. Imorgon är sen i alla fall klar. Kommer visa upp den så fort jag kan. 


Men nu går ögonen i kors så det är dags att sova. 

God natt!


Alla blommor klara


Nu är alla blommor klara och det är bara att virka på den på mattan. Nu har jag knixen inne så det går ganska fort. När jag avslutade igår kväll hade jag bara sex blommor kvar att virka på. 


När jag stigit upp och ätit frukost är det dags att ta tag i det. När det är klart återstår det en hel del vanlig virkning. Det där med fodertyg är inte heller klart, jag har inte bestämt mig än. Kanske jag hittar ett pasande på second hand idag? Eller kanske jag väljer nåt av de jag har. 
Alla dessa val, det är tur att man inte sitte sysslolös!


God och enkel lunch


Idag äter jag kesoplättar med hallon, blåbär, nektarin med lite créme fraish smaksatt med citron och lakrits. Låter kanske som en efterrätt, men passar utmärkt som lunch också.
Kesoplättar har varit den här sommarens mest ätna rätt. Det är smidigt och lätt att göra, inte jättemycket kalorier och så gott!


Projektet växer!


Exakt så här ser mitt pågående projekt ut just nu. Det efter att jag virkat två blommor i en ljusgrön färg också, virkat ihop alla blommor samt sen tagit av se gula. Anledningen till att de åkt av är för att jag ska ha in en färg till, en gulorange. Jag valde att lägga till den ljusgröna för att få rätt proportion, men när jag räknade ut det var jag en aning trött. Så ikväll kom jag på att jag behövde ytterligare en färg, en 10:de färg. Med den kommer dey bli jämt och bra. 


Dessutom kommer jag göra så att det är tre av varje färg. Detta är också för att få rätt storlek på projektet. Räknade mina pop tabs som jag använder till det här och de räcker precis till att göra de sista sex blommorna. Ska försöka få dem gjorda under morgondagen, så att jag kan ägna mig åt att virka ihop "mattan" av blommor på stickcaféet imorgon kväll.

Blommorna innehåller totalt 480 pop tabs. Måste få tag på åtminstone ett hundratal till, om jag vill kunna göra en detalj till, till projektet. Får nog åka på jakt i veckan. 

...och jag måste hitta/bestämma mig för fodertyg.
...i just say

Minst steg utanför en återtagen rutin så blir det bara kaos och katastrof. Jag måste försöka hålla mig till en läggtid på kvällen. Den senaste veckan har jag lyckats lägga mig runt 22 tiden. Ikväll var jag hemma hos Weronica och Mattias och då blev det ju inte sänggång klockan 22. Klockan 00:30 började jag prata om att gå hem och lägga mig. Wernoica beställde taxi för sig, Sanna och mig och den blev försenad. Väl på busstationen ville de följa mig hem, men det lyckades jag avstyra och jag kunde knata hem. Var inte hem förrän 1:30.  Borsta tänder och andrakvällsrutiner får tiden att skynda sig fram. Trots medicin är jag fortfarande vaken. Nä! Det är faktiskt inte värt att vara uppe allt för sent på helgen bara för att man kan. Har man sömnsvårigheter rubbar det en hel dag. Gör man det oftare rubbar man allt. 

Min tanke var att jag skulle vakna tidigt imorgon. Så blir det inte, eftersom det redan nu är tidig morgon. Vilken tur att jag bara ska ägna mig åt min kreativitet.


Nej...!
Jag måste knata upp och hämta min bil och min spann också. Suck!

En dag i bilder

Tre hungriga katter visar vägen till matskålarna.

Mums, mums, mums, mums!

Sitta vid älven och virka lite och känna sol och vind på solbrun hud.

Kolen i grillen hade den perfekt glöden som grillade kyckligen så bra.

Tillslut lyckades jag med en svår bana på Bubble witch saga 2. Bara för att komma på att nästa bana var ännu omöjligare. 

En buskatt hjälpt mig att hålla garnet när jag virkade. 

Jag har virkat ihop ytterligare åtta av blommorna. Jag funderar om det inte behövs ett par blommor i en mörkare grön, samt en blomma till i varje färg.
- Varför?
- Därför?
Eller för att projektet skall bli i en bättre storlek?


Well. 
Det var dagen i bilder och lite text. Egon har lagt sig tillrätta mellan mina knän så det är väl bara att sova tänker jag. 

God natt!
 


En typ av regnbåge.


Ikväll blev jag så klar med alla blommor. Kände att jag behöver något regnbågigt bland mina accessoarer så detta kommer bli perfekt!


Jag hann dessutom att starta monteringen av blommorna. Det är lite pilligt, men än så länge känns det bra. Jag tror helt enkelt att det kommer att bli bra. Vi får hålla tummarna!
Blomprakt


Så här såg det ut när jag gick och la mig igår. Endast tre blommor ifrån målet. Eller ja, delmålet kanske jag ska säga. För efter att de är klara skall de ju virkas ihop. 

Idag har jag fixat till kapsyler så de inte är allt för vassa i kanten, och jag har virkat en blomma. Två kvar. Sen ska jag bara klura ut hur kag snyggast sammanfogat blommorna. 

Idag är det ju både Sommar med Ernst och Det stora kriget på tv, så idag har jag ju all anledning att sitta kvar i soffan och fixa med mitt handarbete.Kapsylsortering, besök i en skattkammare och lite handarbete


Imorse vaknade jag i svinottan och valde efter ett tag att gå upp istället för att ligga och irritera mig på att sömnen inte kom tillbaka. Så efter frukost satte jag mig och sorterade bland mina kapsyler. Till den väskan jag gör nu använder jag kapsylsorten som syns på bilden ovan. Efter att ha sorterat och räknat dem hade jag 278 stycken. Sålunda behövdes det typ max 100 stycken till. (Har räknat lite på det och insett att första uppskattningen var för hög.)


Idag har jag fått virkat fem blommor till. Ska göra blommor i regnbågens färger. Har ingen lila hemma, så jag får köpa ett nystan imorgon. (Jag har köpstopp, men det gäller sån där okynnesshopping. Imorgon ska jag bara köpa ett nystan!) Det är lite pilligt att virka blommorna, men de blir ju så fina. Funderar på att göra glasunderlägg av såna blommor vad det lider. 


Var ute och hälsade på hos Anne i eftermiddag. Hon hade samlat på sig nästan 100 kapsyler och sen hänvisade hon mig till altanen där det fanns laserade burkar som hon inte sett förrän de hamnat där. Så, det var bara att sätta sig och vika av ännu fler kapsyler. I och med det skall jag nu ha alla jag behöver för mitt nya projekt. (Därav måste jag skaffa det lila nystanet, så att jag inte blir sittande och inte kan färdigställa arbetet.)

Just ja, kan ju i alla fall spana lite på jerseytyg och spets också. Det behöver jag ju sen när jag skall färdigställa min sjal. Ojoj! Ingen rast och ingen ro?

Rangordning pågårNyfiken liten svart dam!

Detta utspelade sig igår när jag skulle sova. Asta hade lagt sig tillrätta intill mig när Kattastrof kom förbi. Hon kinesade på mig för att sen ta en tur förbi Asta. INGET hände. Inget fräs och inget morrande. Häftigt!


Igår förmiddag delade Kattastrof matskål med Egon, det vill säga, de åt faktiskt från samma matskål. Något jag verkligen inte trodde skulle ske redan på andra dagen, eller ja, jag trodde inte det skulle ske alls. Med andra ord går rangordning framåt. Jag är imponerad!


Så här såg det ut innan jag somnade i natt:

Kattastrof var hos oss och vände ett par gånger. Så nu kanske jag vågar gissa att jag inom en sant framtid kommer vara inringad av tre katter när jag ska sova?

Det finns en risk att jag blir en sån där kattdam när jag blir gammal...Morgonstund har garn i mun?


Eftersom jag vaknade mer än jättetidigt idag gick jag upp och åt frukost och satte mig och virkade en stund. (Bättre att gå upp tidigt och sen vila ett par timmar senare, än att jobba förra timma för att somna om och sen vakna jättesent.

Efter ett par timmars pyssel har jag färdigställt ytterligare tre blommor. Jobbar jag på så här gott kommer jag snart kunna virka ihop det hela.

Just ja, jag räknade mina kapsyler i samma sort, jag har 278 stycken. Med det kommer jag få gjort alla blommor, utsmyckningarna vid axelbanden samt en del av axelbanden. 

Så kul att virka med dessa mojänger! 


Nytt projekt!

Idag har jag varit på burkkapsylsinsamlingsrunda. Fick ihop över 100 av den sorten jag behöver just nu, så nu kan jag i alla fall påbörja projektet. Imorgon kommer jag få ytterligare nästan 100 till. Med dem har jag i alla fall till projektets huvudpart.


Jag började lite lätt ikväll. Två gula blommor är färdiga. Det skall bli 12 sådana blommor till. Ska fortsätta mitt blompyssel imorgon när jag åker ut och umgås med min vän Anne. Det är, som jag alltid säger, mycket trevligare att handarbeta ihop!


Klockan är snart 23 så det börjar bli tid för nattens sömn. Jag önskar er alla en god natt!


Kattbesök

Egon och Asta 

Vi har kattbesök här hemma. Det är den rödaherren Egon och den svarta damen Asta. Två ettåriga busmonster. Visserligen sover de då och då, men mest tid ägnar de åt bus och lek. Eftersom min Strof inte är en individ som gillar konkurrens och långbesöl går det åt en del tid åt att morra och fräsa åt varandra också. 

Egon skulle vilja blidka Strof så de kan umgås, något som sköldpaddan inte tycker är en bra idé. Vi får se om det blir en förändring. 

Asta är däremot lite av en bitch. Det ser ut som att hon vill knycka Strofans plats som nummer ett här hemma. När de båda damerna är nära varndra så blir det just mycket fräst. Däremot tycks de leka lite när Strof ligger i en kartong i köket. Båda två vill gärna ligga i lådan. Blir Asta för närgående så säger Strof till. 

Ett dygn med tre katter och jag har insett att jag nog skulle vilja ha en kattunge. Det är ju helt fantastiskt med ungar, så mycket energi och bus och 110 km/h. 

Well, det tåls att tänka på. Får se hur det fortlöper och hur Kattastrof anpassar sig. Det får tiden utvisa.


Ett dygn har gått och så här nära var de varandra ikväll, utan att någon fräste eller morrade. Sneakpeak
Joråsåatte!
Kapsylprojektet löper riktigt bra framåt. Håller på med lite detaljer till den, men innan den är färdig måste jag införskaffa tre karbinhakar.
(Lite jobbigt att jag inte kan göra det förrän i slutet av månaden när jag vet hur ekonomin ser ut då.)

Well!
Den biten löser väl sig kan jag tro.En kapsylmatta


Igår kväll blev "mattan" med kapsyler klar. Först virkade jag ihop alla kapsyler för att sen virka två varv runt hela "mattan". Det för att jag ska ha något att fästa fodertyget, dragkedjan samt sy ihop väskan i.

Tanken är att jag ska göra klart den idag. Ska bara fixa fodertyg och dragkedja. Om jag inte får tag på det kommer jag köra på nästa projekt. Eftersom jag inte har tillräckligt till ett stort projekt än så kommer jag testa på att göra några mindre saker först. 

Ojoj!
Innan jag gick till sängs i natt så sökte jag lite på inspiration. Tror ni jag hittade något?
Om. Om säger jag...
RSS 2.0