Pippifebern har lagt sig!


Äntligen kan jag visa upp mitt Pippiset!
Jag har stickat det till mitt fadderbarn, tillika kusindotter. Utgick från 2 år, vilket hon fyller i februari. Men allt passade förutom vantarna passade bra. Vantarna hade tydligen blivit lite stora. Sånt man kan växa i under vintern tänker jag. 

Alla mönster är helt vanliga mönster som jag följt, men som jag valt att göra Pippi-randiga. Fuskpolon hittade jag först efter mycket letande. Jag ville inte bara ha en krage med två lappar på liksom. Detta var mer ett plagg. Flera såna skall tillverkas innan julafton! Jag har tre månader (minus en dag) på mig att göra det. Så frågan är hur många jag ska göra?

I alla fall. Ni som vill göra kragen, ni hittar mönstret här:
elaknit.blogspot.se/2009/10/-fuskolle.html?m=1

Mitt gladskåp!

Varje gång jag kommer in i min lägenhet är det här det första jag ser. Mitt garnskåp. Nu har jag i alla fall fått in alla böcker, tidningar och andra redskap i skåpet. Vågar inte riktigt inreda det helt som jag vill, i rädsla för att det ska välta. Det behöver förankras i väggen för att vara helt stabilt. 

När jag bestämde att jag skulle skaffa ett sånt här skåp sa mina vänner Erika, Tina och Sonia att jag först var tvungen att göra slut på en hel del garn. Det har jag nu gjort, så på fredag blir det symässa i Borås. Där kommer det ju självklart finnas massa garn att känna på. Sen kommer en beställning till Yarn-Paradise göras också. Faktiskt finns det lite han jag behöver köpa. I vanliga fall köper jag garn som jag vill ha men inte vet vad jag ska göra med det. Nu måste jag köpa lite han till projekt som skall göras. En del julklappar skall jag försöka få till i år. Riktigt fina, fast jag inte helt bestämt vad det skall bli. 

Men i alla fall, här har ni det fantastiska skåpet:


Jag tror inte att det är helt riskfritt än...

...har stickat ett så söt litet babykit till min snart 2-åriga guddotter. (Jag vet, jag räknar inte henne som en baby, men  mönstren till kitets delar låg under babykategorierna på de flesta sidorna. 

Anledningen till att jag inte visar upp det är att det ligger på en postterminal just nu. Jag beräknar väl att det är framme imorgon. Så håll tummarna att det blir omtyckt. Därefter får ni se det. Jag är faktiskt riktigt nöjd med det!

Men jag sitter inte projektlös. Imorse startade jag en Heartwarmer som den kallas. En super söt västkofta eller vad man nu ska kalla den. En lång stickad remsa som sys ihop här och var och vips är den klar. Lite så tänker jag i alla fall. Den är med stor sannolikhet klar i veckan.

Precis som Grys andra vante. Nu har jag tagit mig förbi det tungrodda biten i mönstret, resten går ganska fort, eftersom ena sidan är samma tre rader hela tiden, samt att andra sidan har ett tydligt mönster som växer fram. Då är det roligt att sticka! 

Men nu är det väl dags för sömn. Har blivit lite för mycket gjort idag. Jag orkade mig igenom allt, men det slutade med elak huvudvärk. Livet kan inte alltid vara på topp, det är väldigt tydligt!
16 september verkar inte vara en bra dag!

För exakt ett år sen låg jag här i min säng och mådde extremt dåligt. Min mage var stor som en luftballong och jag var hungrig fast jag inte fick i mig något och jag behövde gå på toa men där hände inget så att säga. Detta var upphällningen till tre dagar/två nätter på sjukan. När de inte kunde hjälpa mig mer skickade de en remiss till Sahlgrenska. 

För den som minns allt rätt, minns att det hände inget med den. Eftersom mottagande doktor avfärdade den med "patienten har bara ont i magen". 

Jag har inte orkat föra det kriget också, så jag la ner det utan att gapa efter mer hjälp. Varför försöka få hjälp när man inte får den? Men i min värd är det väl av yttersta vikt att man fortsätter leta efter felet, när de första undersökningarna inte visar något? Smärta är väl inget man ska behöva Lea med? Smärta är väl ett ytterst viktigt symtom att ta fasta på?

Well! När jag kom hem ikväll kom jag på att helgens äckelmående är precis som det förra året. Alla symtom är de samma! Däremot kunde jag lugna dem lite, eftersom jag hade lite medicin kvar. Den skall hålla i 24 timmar tror jag. Det är 4 timmar sen jag tog den, och för 1,5 timma sedan slutade den verka. Så här ligger jag nu med en stenhård mage som bara pöser mer och mer. Ska försöka en liten stund till med att somna, det ser dock mörkt ut. Får väl sätta mig och sticka i värsta fall, i väntan på att få åka till vårdcentralen. 
Kan ju slipa lite på mina argument för att få hjälp nu! 

För att säga det en gång till. Well!
Den som lever imorgon får väl se då hur jag mår.

Baj baj, äppelpaj! 

En present lämnas över!


Mitt senaste helt färdiga alster. Med det menat att trådar är fästa och den är blockad (om den behövs vill säga).
Just denna var tänkt att jag skulle ha, den är stickad i Drops Delight med stickor 6,0. 
Mönster hittar ni här:
http://garnomera.wordpress.com/2011/10/16/dagen-sjal-4/

Men så i torsdags kom jag på att Eva-Lena fyllde år en dag senare, så snabbt bestämde jag att hon skulle få denna sjalen i present. Och sagt och gjort, idag fick hon den. Måste säga att det kändes extra kul att ge bort den. 

Pippi på... Pippi?


Jag har fått pippi på Pippimönstrat! Eftersom det som finns på bilden är en present så vill jag inte visa dem i sin helhet än. Däremot kan jag säga att funderingarna på att sticka mig en Pippi-tröja växt sig starkare den senaste veckan. Så, det kommer det bli en under hösten/vintern. 

Men först skall detta setet bli klart. Sen skall jag göra färdigt den fjärde mönsterstickade vanten. När den är klar skall jag sticka mig en pyttipanna också...

Ja ni ser. Det finns hela tiden nya projekt på gång!

Kommande projekt nu är att sova!
God natt!

En muterad bacill har hoppat på mig!

Vaknade med lite halsgnäll. Några timmar senare hade jag insjuknat än mer i en hemsk förkylning. Mattias viskade att Felix och Willy är snoriga.

...jo, det märkte ju jag i torsdags e.m! Vad gulligt att de ville dela med sig av höstens första dagisförkylning. Det är nog både en och annan bacillusk där i!

För att konstatera:
Jag mår apkass!

RSS 2.0