Jag hann!

I och för sig var jag nog inte speciellt orolig för att inte hinna, jag har en ganska hög stickhastighet nu. Det var ändå en lite gnagande känsla i mig, den skulle ju ges bort.

Så jag har inte gjort annat än att sticka denna veckan. (Eller jo, jag har ju varit hos Erika, jag har varit på samtal och idag har jag varit på shoppingrunda med Malin) De sista, väldigt långa varven gjorde jag klart igår kväll. Till min glädje fanns det tid kvar innan affären stängde. Så medan sjalen låg i blöt åkte jag och provianterade lite.

Väl hemma igen var det bara att spänna ut sjalen och vänta på att den skulle torka. Jag var så glad och lättad över att den va klar, så jag tog inte ens tag i min tröjstickning. Ska göra det när jag kommer hem ikväll!

Men här nedan ser ni resultatet. Orginalmönstret till sjalen hittar ni här: garnomera.wordpress.com/2011/10/16/dagen-sjal-4/
Jag har gjort lite annat i själva sjaldelen. Jag har följt anvisningarna för sjalen, men istället för rätstickat eller slätstickat har jag gjort ett hålmönster. Tycker att den blev lite mer somrig då.

Hoppas hoppas att mottagaren gillar den. Annars sa Erika att hon kan ta över den. Räddaren i nöden! <3

Igår var det en lång tarm...

Nu ser man att det är en sjal!

Oj! Idag har jag stickat och stickat och stickat. Har kommit på att jag tappar lusten när jag kommit halvvägs med sjalens uddar, det är ju samma 13 varv på varje udd och efter ett 20-tal uddar är det rätt tråkigt. Det händer liksom ingenting. Den här gången härdade jag i alla fall ut och gjorde alla uddar jag hade tänkt. Det är ju en present, så det är ju bättre om den är lite längre. Gör jag till mig själv kan jag ju prova den på mig.

Har suttit hela kvällen med själva sjaldelen. De första varven går fort, eftersom det är förkortade varv. Korta varv går fort. Vid 21-tiden tänkte jag att jag skulle sticka två timmar till. När sen klockan var 23 kund jag inte lägga undan stickningen så det blev en timma till. Vad kan det vara kvar, 40 varv kanske? Så det blir inte mycket annat att göra imorgon. Den måste ju bli klar då, så jag kan blocka den. På fredag skall sen ges bort!

Ååååh! Jag hoppas att den skall bli omtyckt!

Ibland får man lägga undan en stickning

I alla fall om man måste stressticka något annat. Jag vill inget hellre att sticka på min tröja, men jag har bestämt mig för att sticka en pyttipanna som jag ska ge min vän i present.

Idag har jag lyckats sticka 20 uddar. Behöver minst lika många till innan jag kan sticka själva sjaldelen. Sjalen måste vara färdigstickad och blockad på fredag. Så, det är bara att göra det. Men nu ska jag sova lite först!

God natt!

En sommartröja påbörjad

Kolla in färgerna!
Visst är de helt fantastiska? Fick nystanet av Anne idag och kom snabbt fram till vad det skulle användas till. En sommartröja med tappade maskor. Lite läskigt var det att tappa maskorna, trots att det var kontrollerat. Ett par små missar har jag fått fixa till på bästa sätt, men jag kan leva med det redan nu. Misstänker att jag får skaffa ett nystan till dock. Ska skynda på stickandet så ni får se den här härliga tröjan i sin prakt.

Men nu! Nu ska jag sova!

Varför försöka vara hårfri?!

Kom hem för en liten stund sen efter ha varit hemifrån hela dagen. Det tyckte Kattastrof var bedrövlig, så hon behövde manifestera sitt missnöje på en gång när jag satte mig i soffan. Tänkte väl inte så mycket på att hon strök sig emot mig. Sen när jag tittade ner så såg jag detta. Ett stryk med kroppen emot mig och jag blev hårig as hell. Hoppas hoppas att hennes sommarpäls snart är framme. För så här hårig är inte rolig att vara!

Vilken tur att jag älskar henne så mycket!

Fördelar med ett eget mönster!

På ett par dagar har jag färdigställt två par converse. Eller ja, snören och märken fattas. Just märkena tycker jag är småtrista att göra. Broderi är inte min grej. Paren är i mindre storlek vilket gjorde att det gick fort att virka. Nu skall jag bara virka ett par i vuxenstorlek också. Sen får conversen vila! Yes!

Just nu håller jag på att göra färdigt alla mina beställningar. Två par benvärmare och två boleros står på tur. Just nu känns känns det lite segt i skapandet. Jag GILLAR att göra beställningar, men nu har jag lyckats samla på mig lite för mycket.

NÄR allt beställningsjobb är klart, då skall jag sticka en supersnygg klänning i sånt där sicksackigt mönster. (Det där sicksackiga mönstret som Lidex hade på typ alla plagg i höstas/vintras.) Faaaast... det kan ju bli så att jag stickar en sommartröja till mig inemellan.

Converse i barnmodell

 
Efter att ha publicerat ett mönster för conversetofflor i storlkek 38 har jag nu filat lite på ett mönster för lite mindre storlekar. Har tidigare gjort ett par i storlek 32 och gör ett par till av den storleken samt en mindre. Mycket av mitt mönster bygger mycket på att man har måtten på fötterna som skall föräras med ett par converse. Det här mönstren är väldigt mycket riktlinjer. Fötter är ju väldigt individuella, så att säga. 
Har inte virkat tofflor i storleken 36-37 och tänker att om jag skulle göra det skulle jag nog välja att börja med fem f.m i den magiska ringen. Lovar att jag skall uppdatera här om/när jag gör det.
För lite info om vad jag använt för garn och vilken storlek på virknål, kolla in mitt tidigare mönster. (Finns länkat här ovanför i stycket.) 
 
Mönster
Strl. 32-35

Varv 1: Börja med att göra 4 f.m i en magisk ring
Varv 2: Virka 2 stolpar i varje f.m (8 maskor)
Varv 3: *Virka 1 stolpe i första maskan, virka 2 stolpar i nästa maska* 
** upprepa varvet ut. (12 maskor)
Varv 4: Virka 2 stolpar i varje maska (24 maskor) 
Varv 5: *Virka 1 stolpe i första maskan, virka 2 stolpar i nästa maska*
** upprepa varvet ut. (32 maskor)
Varv 6-10: Byt färg. Virka en stolpe i varje maska (32 maskor)

Virka plösen/tungan
Varv 11: Virka stolpar i de 12 kommande maskorna. 
Virka fram och tillbaka så många varv du vill ha plösen/tungan. Jag virkade 12 varv
Avsluta med ett varv så här: 1 halvstolpe, 3 stolpar, 6 dubbelstolpar, 3 stolpar, 1 halvstolpe

Fortsätt med själva skon
Varv 12: Virka en stolpe i varje maska (20 maskor)
Varv 13-15: Virka två stolpar i första maskan, en stolpe i varje maska, avsluta med två stolpar i sista maskan (22, 24, 26 maskor)
Varv 16: Öka med 7 stolpar jämt över varvet (33 maskor)
Varv 17: En stolpe i varje maska
Varv 18-20: Som varv 13-15 (35, 37, 39 maskor)
Varv 21: Öka med 8 stolpar jämt över varvet (47 maskor)
Varv 22: En stolpe i varje maska
Varv 23-24: Som varv 13-15 (49, 51 maskor)
Varv 25-26: En stolpe i varje maska (51 maskor)
Varv 27: 20 stolpar, 11 fasta maskor, 20 stolpar (51 maskor)
(För att göra en större toffla än strl. 38 fortsätt på samma sätt som 25-27)
Lämna en 20-30 cm för att sy ihop skon med.

Sy ihop skon i baksidan.
Virka ett varv runt skons kant med en fast maska i varje maska.

Märke
Varv 1
: Virka 6 f.m i en magisk ring
Varv 2: Virka 2 f.m i varje maska (12 maskor)
Varv 3: *Virka 1 f.m i första maskan, virka 2 f.m i nästa maska.* 
Upprepa ** varvet ut (18  maskor)
Varv 4: *Virka 2 f.m, virka 2 f.m i nästa maska
Upprepa ** varvet ut. (24 maskor)
Brodera på en stjärna och sy fast på skon.

Sätt i ett par skosnören.
Klart!

För att se lite bilder kan du titta här:

 

Att blocka, eller inte blocka...

 
 
Det är ju ett tag sen jag blev klar med den här sjalen, och från början var jag å det bestämdaste med att inte blocka den. Den var ju så snygg som den var. Jag har ju blockat två spetssjalar tidigare, och jag vet ju hur bra det bli. Jag tycktes inte kunna se att det skulle behövas med den här pyttipannan. Sen såg jag en bild som talade sitt tydligaste språk. Den visade verkligen hur stor skillnad det var på blockat och oblockat. Så, jag fick tummen ur och gjorde det. Dessutom hade jag ju köpt en sån där lekhage att använda till blockning. OJ vad mycket enklare det blev. Så gissa om jag var glad att jag sparat bilder på den oblockade sjalen så jag kan visa på de stora skillnaderna.
Tydligast blir det på mittenbilderna. Sjalen har verkligen dragits ut ordentligt och blivit lång och fin. Åh! Jag är helt kär i min nya sjal, dock är den kanske lite för tjock så  här års.
 
NU skall jag försöka sticka klart mina ärmar till boleron. Jag loopar dem, så det tar lite tid. Jag förespråkar metoden, men i vissa lägen tycker jag att det tar mer tid. Det får det dock vara värt, eftersom de blir EXAKT likadana.

I-cord

Vilken pärs!
Idag lyckades jag med de sista varven på bolerons kant. Satt och dealade lite med mig själv och tänkte skippa ett varv men stålsatte mig och stickade alla varv. Till slut kunde jag börja med avmaskningen, och jag hade bestämt mig för en i-cordavmaskning. En sak är säker, det blir snyggt med en sådan avmaskningen. Däremot tar det ungefär tre gånger så lång tid i jämförelse med en vanlig, enkel avmaskning. Den tiden är helt klart värd att lägga ner på sitt jobb.

Imorgon ska jag blocka oket medan jag stickar ärmarna. Originalmönstret är med en liten bit fläta längst ner och sen bara slätstickning. Jag funderar lite på att inte följa mönstret utan lägga till lite omslag och aviga varv. Det är ju hålmönster på ryggen, så jag tänker att det kan vara snyggt att återuppta det i ärmarna. Ja, så får det bli.


Imorgon tänker jag visa upp bilder som visar på fördelen med att blocka sina färdiga stickarbeten.

Inte alls konstigt att jag mår som jag gör!

En sak har jag lärt mig genom mitt liv. Det finns alltid en anledning att tro att svek finns med i bilden. En sak är säker, Angelica ska ALLTID ställa upp. Men att ställa upp för henne är inte samma sak. Försöker jobba med att inte skjuta andra ifrån mig när det blir jobbigt. Det är dock svår att göra det när det alltid finns skäl för att göra det. Det är lättare att ta att jag avskärmat mig, än att andra gör det. För det händer, gång på gång på gång på gång!

Just ikväll bryr jag mig inte. Jag orkar inte lägga mig i djupa känslosvallningar. Jag orkar inte gråta för en idiot är så jävla rädd för att det finns tunga saker, som är rädd för problem. Som är rädd för att gå in i ett känsloläge och istället stänger ner och är känslolösa.

Nä! Kanske dags att ge upp att samla på par i en lågvalör och satsa på ett riktigt höjdarpar istället?

Pytt på tillagning

Nu förstår jag varför alla andra stickkompisar jag har på nätet använder sig av en sån här hage för blockning. Den var ju kanon! Nålarna fäster och sitter kvar och det var lättare att få det jämnt.

Det är helt klart värt det extrajobbet man gör när man blockar ett färdigstickat plagg. Det blir slätare och är det spetsmönstrat så kommer det fram tydligare. Dessutom kan man sträcka ut plagget en hel del också.

Nu har jag åtta varv + avmaskning kvar på bolerons kant. Kanske skulle försöka få en del gjort nu.

700 maskor/varv tar tid att sticka sig igenom.

Idag påbörjade jag kanten på boleron. Det började med ett varv där jag fördubblade maskorna genom att göra ett omslag mellan varje maska. Enligt mönstret skall det vara en flätad kant, men jag gör en resårkant. Som jag har stickat på kanten idag, och det märks knappt. Vet inte exakt hur många timmar det har blivit, men det mäter bara 4 cm. Kanten skall bli 8 cm. Puha!!

Kanske blir klar med den imorgon, så att jag kan fortsätta med ärmarna sen.

När boleron är klar måste jag ta tag i beställningarna jag har på lager. De kan inte ligga och släpa längre.

Nä! Dags att sova. Det blev alldeles för lite sömn förra natten, så imorgon hoppas jag på en lång sovmorgon!

God natt på er! <3

Hej tanken, jag ser att du kom!

Känslor. Känslor. Känslor.
Tänkt vad de kan ställa till besvär. Än värre tycks det bli när man lärt sig att inte våga känna efter, och därför inte ser när det blir känslostormar.
Idag har varit en sån dag. En massa dumma och elaka tankar har florerat och jag har inte orkat med något alls. Eller jo, jag träffade Erika på en bio. Hon bjöd som 30-årspresent och det var så skönt att få sitta där i mörkret med henne. Fantastiska vän!

Nu ska jag ligga här och låta känslorna storma och se om jag kan attackera dem med logik och klara resonemang!

God natt!

Framåt boleron, framåt!

Idag har jag hunnit sticka ganska mycket. Dessvärre fick jag också sticka bakåt i en och en halv timma. Under sådan tid känns det som att man inte alls kommer framåt. Hade hoppas på att kunna börja på nästa sidas framstycke imorgon. Som det ser ut nu får jag tänka om.
Det lär bli lite tankeverksamhet när det är dags att ta tag i andra sidan, så att det blir likadant i färgrandningen.

Köpte en sån där lekhage, en sån där med pusselbitar som man lägger ut som man vill. Den ska jag ha som blockningsmatta. Orkade inte blocka pytten ikväll, får göra det i helgen eller nästa vecka. Sen kommer nog boleron att få ta plats där också. Ska visa bild på det sen.

Nu ska jag lyssna på en bok om mig.
God natt!

Stickor högt och lågt

Nästa steg på boleron inledd ikväll. Nu är den uppdelad på 4 stickor och imorgon skall jag försöka ta mig vidare. Jag har ju varit så nöjd med färgerna på garnet. Men nu börjar jag inse att det kommer kräva en hel del arbete för att få det att stämma överens. Får se hur jag gör. Bestämmer mig väl under arbetets gång.

Men nu ska jag sova. Håller på att somna här med luren i handen.

God natt!!

Fick en positivt laddad chock

Nu när jag loggade in fick jag en chock. En glad chock. Över 260 unika besökare. Vad kul! Jag gissar att det är ett par stickkamrater som är nyfikna på mönster. Ni får gärna berätta vem ni är, så skall jag komma och besöka er om ni också har en blogg!

Så här på söndagskvällen kan jag bara säga; välkomna hit!


Nu är det dags att sova!
God natt!

Det går framåt med boleron

Visst är den läcker? Igår när jag återtog arbetet så kom en markant färgskiftning pga. att garnet var skarvat. Nu när jag kommit en bit kan jag bara säga att jag gillar att det skiftar och inte blir regelbundet. Har ytterligare 7 cm kvar att sticka runt innan nästa etapp börjar.
Har inte kunnat sticka någon längre stund idag eftersom jag varit på äventyr. Ska ta igen det imorgon!

Påbörjat arbete

Erika, som är min stickguru önskade sig en bolero av mig. Så, jag påbörjade genast ett prov på den för att se om jag kunde lära mig mönstret. Så här ser det ut än så länge. Har pysslat med det i ett par timmar nu ikväll och det går inte jättefort eftersom det stickas med stickor 3,5. Men skam den som ger sig! Ångrar lite att jag inte klippte bort den där lilla lila stumpen i början. Den gör sig inte helt rätt där. Tänker dock att man inte tänker på den sen, i och med att det kommer lila partier på boleron. Garnet är regnbågsmelerat.

Vad tror ni, när är den klar?

Pyttipanna, när det är som godast.

I måndags visste jag inte vad jag skulle sätta tänderna i. Alla mina garnnystan ropade på mig, de ville allesammans förvandlas till plagg och andra saker. Jag var lite trött på conversen och ingen jättelust med benvärmare. Så det blev en sjal, närmare bestämt en pyttipanna. Jag har stickat en tidigare, men den blev liten. Verkligen pyttig i ordets bemärkelse. Satt mest och stickade hela dagen, förutom den tid jag spenderade på samtal med psykologen samt matlagning och inmundigande den samme. Så när jag kom i säng var det 27 uddar klara. Eftersom uddarna skulle mäta minst två meter så hade jag ett par kvar innan själva tallriken skulle påbörjas. Sedan blev det en heldag på Ullared på tisdagen, så det blev inte så mycket stickat den dagen. Jag fick tre uddar klara och kunde påbörja nästa steg. Igår satt jag fem, sex timmar med den och skulle inte lägga mig förrän den var klar. Jag är minsann uppe i en ganska hög stickhastighet nu. Projekt efter projekt färdigställs.

Idag gjorde jag det sista på de två första beställningaparen converse. Ska bara knata bort och köpa skosnören imorgon. Började lite lätt med ett par benvärmare nu ikväll, fast jag repade upp två gånger då det var för många maskor. Rätt ska vara rätt. Får sätta tänderna i dem imorgon igen.

NU är det dags för sömn!
God natt!

RSS 2.0