Da da dada, da da dada...

Ikväll har jag ägnat mig åt en vigsel. En vigsel mellan en gladgarnskant och ett solskensgarn. För ikväll blev uddarna till Yaprikli Baktussjalens kant klar. 41 stycken för att vara exakt. Mönstret sa att jag sen skulle plocka upp 260 maskor. När jag var klar hade jag plockat upp minst 400 maskor. Så kan det gå när man stickat mönstret med stickor som är en halv storlekar större än mönstret säger.

Sjalen skall ges till en vän som gör mig glad i magen och hon skiner som solen självt. Så jag hoppas att den här kombinationen blir en lyckad sammanslagning!

Hipp hipp hurra!!!

Vad var det som blev klar idag?!

Jo! Boleron är klar. Fick åka till Mölndal igen för att skaffa det ljusa garnet. Gjorde ett försök att få tag på det via en grupp på Facebook, men när jag inte fått något svar klockan 15 bestämde jag mig för att åka till G:Bs garn i Mölndal i alla fall. Som tur var fick jag byta det oanvända mörkgrå nystanet mot ett ljust.

Sen blev det raka vägen till Erika och vår mysiga middag och stickkväll. Även om man kanske inte pratar så mycket när man är fokuserad på det man gör, så är det mycket trevligare att handarbeta ihop. Hon gjorde en halv virkad spindel och stickade lite på sin pytt. Jag gjorde klart det sista på boleron och stickade på baktusen. MYSIGT!!

Det kommer bilder på den fina boleron när den är blockad. Så länge får ni hålla till godo med bilder på ärmarna och kanten.

12 uddar kvar på baktusen innan jag får börja med tallriksdelen. Jag längtar. Vill se sen klar. Gärna igår.


Nu har grannen äntligen stängt ner sin inflyttningsfest. Det gör mig inget att det spelas hög musik, men det är väldigt nonchalant att springa i trapphuset upp och ner och ner och upp och upp och ner hela tiden. Det är lyhört och väldigt störande. Men nu är de som sagt borta. Så nu ska jag sova. Imorgon blir det äventyr med Victoria och Josse.

God natt!

Infernaliskt förtretligt!

Ibland tror jag att det finns någon som suttit och bestämt att allt skall göras krångligare än vad det behöver vara. Till Malins bolero har det gått troll i garnmängden. Två gånger har jag fått köpa mer garn av den mörkgrå färgen. Igår när jag gjorde andra kompletteringsgarnet köpte jag två nystan, för säkerhets skull. Varför jag inte köpte ett nästan ljusgrå vet jag inte.

Däremot vet jag att jag blev riktigt irriterad nu ikväll när det ljusa garnet tog slut, 68 maskor för tidigt. Så nu måste jag i alla fall köpa ett nystan till. Typiskt, typiskt, typiskt! Hoppas kunna hitta det på en affär lite närmare än Mölndal. Hoppas hoppas hoppas på Hisingens hantverk!!

Men! En sak är säker. Malin får en gediget genomarbetad bolero.

Baktusen går framåt!

Mönstret för uddarna är rätt enkelt när man tragglat en stund. Du lär dig liksom att se hur det ska bli, och med lite räkning går det fort. Färgerna är så fina att jag känner mig glad när jag stickar.

Malins bolero fick rätt mycket egentid idag också. Ärmarna är snart klara. Bara en avmasking som skall göras på de båda. Började på kanten runt om. Det är den som tar tid 21 varv à 606 maskor. Ett varv tar helt enkelt en bra stund att ta sig igenom.


Därför är det bra med att ha ett litet projekt vid sidan av så alternativ finnas.

Yaprakli Baktus

Varför är det roligare att starta nya stickningar än det är att avsluta dem? Idag startade jag en sjal som kallas Yaprakli Baktus. Mönstret är på polska. Det finns på engelska också, men det ä en som översatt det polska med hjälp av Google tanslate. Som tur är finns det ett enkelt diagram för uddarna och det mönstret sitter snart i fingrarna. Har gjort fyra av 40 uddar.

Detta skall bli en present till en tjejkompis. Hon har inte min bloggadress så här kan jag visa upp det litegrann under skapandes gång.

Jag har Malins bolero på stickorna också. Men för att kunna göra färdigt den måste jag mäta på henne. Den känna jättestor. Så jag kan komma bli tvungen att repa upp mängder och sticka om. Men då blir det i färre maskor! Hoppas hon kommer hit och testar.

Men som vanligt vid den här tiden: nu ska jag sova!
God natt!

Dagens gulliganer är morgondagens huliganer?

Igår blev jag inbjuden att vara hejaklacksledare till IFK Göteborg - IFK Norrköping som skulle visas på tv. Min klack bestod av Felix och Willy. Som dom hejade! Fotbollen i sig var väl inte så jätteintressant, inte om man jämförde med hejandet och olika hejarramsor. Som de levde om. Willy är en riktig liten huligan. Matchen vann det rätt IFK. Inte märkligt alls, de måste ju känt supporten ända till Norrköping.

Vi får se, på måndag kanske vi ska gå på livematch. Hade varit kul att se den i action.

En bolero till

Idag kunde jag äntligen börja med en av de två beställda bolerosarna. (Jättemärklig stavning, vet inte hur man böjer bolero i plural bestämd form.)
Det är faktiskt väldigt kul att sticka när ett mönster sitter och det bara är att sticka på.
Däremot har jag märkt en sak, när jag stickar på kvällen och förnatten kommer jag inte så långt som jag vill. Tiden springer alldeles för snabbt fram efter 22-tiden och speciellt efter 23.

Så det är väl lika bra att sova nu, så jag kommer upp imorgon och kan fortsätta.

Nattinatti!

Mina första fransar!

Just nu är det inne att lära sig att göra ögonfransförlägningar. Det är inget jag vill lära mig. Däremot ville jag ikväll lära mig att göra fransar till ett stickat plagg. Kvällen till ära fick Willys kommande halsduk fransar på ena sidan. När jag sen insåg hur mycket klockan hade blivit bestämde jag mig för att göra klart andra sidan imorgon. Sen är den nästan klar för att slås in i presentpapper.

Men innan!
Det är verkligen ett MEN eftersom det verkligen blivit en del i min stickning. Halsduken skall blockas innan den är helt färdig. Jag vill ha bort en del av korvningen som blir på sidorna. (Skulle egentligen lyft sista maskin avigt och stickat en rät maska i början av varje varv, tyvärr kom jag på det 10 varv på arbetet.)

Och nu; sömn!
God natt!

Klubben för inbördes beundran?

 
Alltså, alla behöver bekräftelse lite då och nu. Så även jag. Eftersom jag stickar och virkar mycket (okej, jättemycket) så är jag med i en stickgrupp på facebook. I gruppen kan man få hjälp med allt och lite till, och man kan få (läs: man får) jättemycket inspiration. Dessutom får man bekräftelse att det man gjort är bra. Den här tröjan ovanför har jag slitit med, det är min första tröja som jag stickat (om man inte räknar med boleron, men det är ju ingen tröja) och jag kom fram till att jag inte riktigt gillar monteringen. Nyss upptäckte jag att 157 personer hade gillat mitt inlägg. Det gjorde mig VÄLDIGT glad och det skall jag leva länge på!
 
Här har ni tröjan i sin helhet.
(Ja, det är samma bild som på facebook)
 
Tröjan är stickad efter ett mönster i tidningen Made by Me 2013 #1.
Mönstret sa stickor 8, jag använde 6.
Mönstret sa dubbelt garn, jag använde enkelt.
Därför har jag fått räkna om antalet maskor, ihopstickningar, avmaskingar och annat sånt där.
Garnet är Marks & Kattens Fame Trend #669.
Det är mitt abosluta favoritgarn just nu. Tror jag måste åka och skaffa mig ett par nya nystan att ha, om utifall att.
 
 
 
 
 

Lagen om inbjudan

När jag vaknade i förmiddags (inte alls så sen som jag trott det skulle bli) hade jag fått sms från Mattias. Han bjöd in min till deras utelek på gården. Så jag skyndade mig ur sängen, drog på mig lite kläder och kastade mig iväg. Köpte med mig lite snabbmat från gyllene m:et. För något behövde jag ju få mig till livs. Väl där uppe busade killarna med ett gäng andra ungar, cyklade och hade sig. Det var skönt att komma ut ett par timmar i solen. Felix fick mig dessutom att springa ett varv runt stora fotbollsplanen. Det ni, det trodde inte ens jag själv skulle hända.

Tröjan ligger på blockning. Kände på den nyss och den var torr, så imorgon kan jag börja jobbet med att sy ihop den. Åh! Den kommer bli så fin! Startade en snabbstickning ikväll. En blåvithalsduk som Willy önskat sig. Skönt med ett projekt som går ganska fort att göra klart.

Men nu, nu är det natten!
God natt!

Rebellen försvann igen.

Ärmarna blev tillslut klara. De ser inte exakt likadana ut, eftersom garner som sagt är melerat. Jag har gjort mitt bästa för att få dem så lika som möjligt i alla fall.

Därför har rebellen försvunnit igen. Jag har tagit min medicin och hoppat i säng. Imorgon ska jag blocka delarna i tröjan för att sträcka ut dem till samma storlek och för att få bort korvande kanter. Sedan är det bara att rusta mig med mängder av tålamod, det är många kaststygn som skall sys! Puh!

Men nu, dags att försöka jaga J. Blund. Det håller ju på att ljusna ute...

Rebellen i mig vaknade nyss.

Först och främst vill jag återigen säga:
VAD KUL ATT DET ÄR SÅ MÅNGA LÄSARE HÄR INNE IDAG!

Min misstanke är att många av er kommit hit för att låna conversemönstret. Det hade ju varit roligt om ni hade lämnat en liten kommentar här. Sånt värmer liksom.

Idag har jag stickat och stickat på mina ärmar. Jag har tittat på bröllopet mellan Madeleine och Chris och då och då vart jag lite gråtmild måste jag säga. Så vackert! Och vilken klänning!
En ärm till tröjan är klar, och den andre är snart klar. Har 3 repetitioner av mönstret kvar att klara av. Eftersom jag vill ha den klar NU så skall jag sitta uppe tills det är klart. Jag vet att den enda som kommer drabba av det är jag själv, då nattmedicinen ger lite av en hangover. Det får jag stå ut med imorgon, när jag äntligen vaknar.

Meeeen!
Nu ska rebellen sticka så stickorna glöder!

God natt till er andra förståndiga!

Tröjan i sin nuvarande form

Idag fick jag så äntligen fångat tröjan på bild. Eller ja, det som skall bli tröjan. Ärmarna saknas ju. Idag har det inte blivit så mycket stickat tyvärr.

När jag vaknade vid 11-tiden (jag har börjat med medicinen igen, och sover så hårt på den) blev jag upphämtad av syrran och hennes familj. Efter lite lunch åkte vi ut till Lökeberg för krabbfiske. Eftersom det blåste halv storm gav vi upp det och åkte till fästningen för lite mjukglass.

Var hemma runt 14-tiden och stickade något varv eller så. Blev sååå sugen på kaffe så medan jag gjorde i ordning det ringde det på dörren. LYCKA! En snäll DHL-chaufför bar upp mitt garn som jag beställde från Turkiet i onsdags. Snabb leverans?!

Därför behövde jag ju pilla med det fram och tillbaka. Ååååh!!!

Sedan stickade jag ett par varv till innan Sandra skickade en fråga om att ses ikväll. Så då fick jag för mig att plocka i ordning, ta hand om tvätten och dammsuga innan hon kom. Vi bestämde oss för att gå bort till Gamla torget för att käka och dricka lite vin. Vi smaskade i oss god tapas och fick i oss inte bara vin, utan en Mojito också. Tyvärr varar ju inte kvällarna så länge än, kylan kom snabbt. När vi så bestämde oss för att gå hem cyklade Tompa och Sanna förbi. Vi hade inte setts på hur länge som helst så vi blev kvar och drack lite mer vin. Sedan gick vi upp till dem och hängde lite. Skönt med såna spontankvällar!

Så jag kom hem strax efter halv ett. Så det blev verkligen inte mycket stickat. Något jag får göra något åt imorgon. Vill vill vill bli klar med snyggtröjan


Men nu!
God natt!!

Fick inte fångat tröjan på bild idag heller.

Däremot har jag stickat och repat upp en ärm idag. Började sticka på den igår och när jag återupptog det idag konstaterade jag att den var typ tre storlekar för stor. Pust! Så ville jag inte ha det, så jag repade upp och började om. Först stickade jag ärmen som en rektangel, som sen skulle sys ihop. Kom dock fram till att det skulle ta tid att sy det, så efter upprepningen kom jag fram till att sticka den på rundsticka. Det är ju lite meck med det de första varven. När man tagit sig förbi det går det ganska fort.

Har jag ork och lust får jag de färdiga imorgon kanske?

Nu börjar det likna en tröja

TÄNK ER EN BILD PÅ EN HALVFÄRDIG TRÖJA!

Hade tänkt ta en bild på tröjan när jag hade den på mig, men när jag gjort mig klar för natten hade jag glömt det. Så ni får inte se den halvfärdiga tröjan nu ikväll. Har en och en halv ärm kvar att sticka, sen skall det bara monteras.

Funderar på att skriva ner ett mönster, för en sak är säker, min ser INTE ALLS ut som tröjan på mönstret som jag stickar efter.


By the way, jag och Erika har beställt 4,8 kg garn idag. 72 nystan för att vara exakt. Jag sa till Anne att jag köpt nyanser jag inte brukar köpa. Och till viss del stämmer det. Sen insåg jag att det var MYCKET rosa och sådär färgglatt i alla fall. Kanske skulle ta en tur till Klädkällaren imorgon och införskaffa mig en till korg, jag behöver mer förvaring...

Men nu skall här sovas!

Säg att det ska vara sol imorgon!

Inatt sov jag inte mycket. Halvsov fram och tillbaka, mycket mer än så blev det inte. Så 4:15 tröttnade jag och tog en liten dos sömnmedicin. Inget hände, inget hände och sen var klockan plötsligt 13:10. Medicinen funkade utmärkt, men det blev ingen stickning i solen. Skulle hämta Felix på dagis klockan 14.

Kom hem runt 19 och strax därefter somnade jag som en sten när jag skulle ligga och lyssna på bok. Jag som sällan bara somnar sådär. Så för den som är kvick i huvudet kan det konstateras att det inte blev mycket stickat idag. Har en repetition kvar innan jag skall ta av för halsen. Har funderat lite, det kommer no bli lite skillnad i färgerna eftersom det är ett melerat garn. Får göra så gott jag kan för att få det jämnt. Tröjan kommer i alla fall bli huuuur snygg som helst!

Well. För att inte vakna 13:10 imorgon igen är det dags att försöka jaga efter John Blund.

God natt!

Solen är skön, solen är toppen!

Solen har varit uppe hela dagen och jag har varit ute en massa. Plötsligt känns det mer än okej att sitta stilla i solen hela dagen när jag samtidigt gör något vettigt, stickar. Imorgon kommer jag kunna sticka klart framstycket till tröjan. Med lite tur är den alltså klar innan helgen.

Ska ägna några timmar åt sol och stickning imorgon också. Sen blir det ett besök hos syrran och killarna. Det var länge sen jag träffade dem, så det behöver åtgärdas!

Eftersom förra natten innehöll alldeles för lite sömn så ska jag nu försöka mig på att få lite mer i natt istället. Som jag att förut, det är lätt att känna sig lite extra dum i huvudet när man inte får sova.

God natt!!

Njutfull stickning!

Åååh! Det är ett sånt gladgarn jag använder i den här tröjan. Marks & Kattens Fame Trend färgnr: 669. Så fina färger i en läcker kombination. Håller ju som sagt på med min tröja med tappade maskor och har idag gjort färdigt bakstycket och påbörjat framstycket. Visserligen tar varven där man skall "tappa" maskorna lite extratid. Jag vill inte riskera att tappa fel maskor. Vilket jag ändå gör då och då. Därför är jag rätt nöjd med att jag kan rädda det!

NU vill jag bli klar med den. Jag vill ju premiäranvända den!

Men nu skall det sovas!
God natt!

RSS 2.0