Long time, no see och en och annan stickning där emellan.

Oj! Här har jag helt glömt av att berätta om stickningen som sysselsatt mig den senaste tiden. Förutom Theas benvärmar har jag stickat två disktrasor, en halv benvärmare till Frida samt påbörjat en födelsedagsajal till Sandra.

Igår var jag på Sandras 30-årsbjudning och set blev en rejäl fest. Sist var jag att lämna och då hade klockan resan blivit 8.00. Hur det gick till är jag inte riktigt säker på, men kul hade vi. God mat, roligt sällskap och mycket skratt! Sandra fick sjalen i present, och eftersom den inte var helt färdig så satt stickorna kvar i. Men hennes reaktion var glädje och hon är redan övertygad om att hon kommer trivas i den. Det hoppas jag så klart också!

Den senaste veckan har det inte blivit lika mycket stickande som annars. Jag har varit ute vid havet ett par gånger och hittat på massa annat kul. Önskan om en kommande vecka med superväder önskas! Jag vill sola och bada!

Snart somnar jag igen. Av förklarliga själ har det inte varit en så produktiv dag. 3 timmar i vaket tillstånd är alldeles lagom så nu ska jag fortsätta med det jag gjorde på soffan förut, jag ska sova!

Nattinatti till er!

Två dagar senare...

Nästan vid den här tiden i måndags bloggade jag om beloved leg warmers. Jag började med dem i söndagskväll och på måndagskvällen var första hjärtat klart på båda benvärmarna. Det hade tagit lite tid, visserligen eftersom det var första gången jag testade att sticka upphöjda hjärtan och för att Arne då och då kom och sällskapade mig med både lunch och fika och middag. Hjärta två och ett halvt fick jag snabbt fixat igår medan jag ägnade mig åt tvätten. Det var aningens lättare att sticka på utan att behöva stanna upp för prat och annat, dessutom började mönstret sätta sig lite. Idag blev det ytterligare 1,5 hjärta färdigt. Äntligen. Av nån märklig anledning valde jag att sticka allt utan hjärtat i avigstickning. Men å andra benvärmarna går att vända ut och in och då får se ju en helt annan karaktär. Då kommer hjärtat vara nedsänkt istället och allt annat kommer vara förstickas.

Får se om jag kanske snubblar över några sidenband i Danmark i helgen, annars får jag åka till en av mina langare och fixa det då.

Nästa projekt? Skulle kunna vara ett par benvärmare till, men först måste jag nog t tag i en present till. Vad vet jag inte än, men det kan sin lilla tid att bli klar med den så bäst att börja.


Men innan dess ska jag sova!
Må ni sov tryggt och gott i hopp om fina drömmar kommer till er. God natt!

Solakenssjalen har anlänt till mottagerskan.

"Alltså, Angelica! Din lilla luris. Vilken härlig överraskning som du skickat till mi? En jättefin sjal som jag kommer använda massor! Du är en fantastisk stickeraka! Impo! <3 <3 <3"

Den här bilden med den här kommentaren förärades jag med idag. Hanna blev överraskad och glad. Och när någon blir glad, då blir jag också glad. Jag ser det som en pay it forward-tjänst. Vi kan ju hoppas att det föds en vilja att skicka lite lycka till någon annan. Det är nämligen. En väldigt trevlig och gullig sysselsättning. Tycker ni inte?


Well. Jag passar över en god natts sömn till er alla!

Beloved leg warmers.

Nytt projekt på stickorna. Det ska bli ett par benvärmare som Thea har önskat sig. Konstruerar ett eget mönster med hjärtan på ena sidan. De två första hjärtana är redan avklarade. (Magic loopar benvärmarna.) Det tog lite tid och var lite pilligt, dessutom sällskapade jag med Arne till och från och fick prata om film, böcker, sommarpratarna och annat trivialt.

Mönstret är som sagt eget, så jag ska skriva ner det när jag är klar. Jag stickar i Ice Yarns - Angora Gold Batik och stickor 3,5 mm. Det går ganska fort trots allt, eftersom det är ett par barnben och skall värmas.

Fortsätter imorgon, få ute på gräsmattan tror jag, för jag hoppas att solen är uppe även då. Dessutom har jag ansvar för tvätten denna veckan...

I vanliga fall snackar man om hjärtan på tråd. Här handlar det om hjärtan av tråd.

En glad solsjal är klar och ivägskickad

 
Mönstret är hittat här.
 
Garn
Uddarna: Ice Yarns - Mirage Color
Sjalen: Svarta fåret - Baby Merion

Stickor:
Uddar: 4,5 mm
Sjal: 3,5 mm

Ett fantastiskt mästerverk är klart. En Yaprakli Baktus för att vara närmare bestämd. Det är en sjal där uddarna (de regnbågsfärgade) stickas först och själva sjalen (den gula) stickas därefter med förkortade varv. Uddarna var riktigt roliga att sticka. Det gick fort och det blev inte tråkigt att göra samma 12 varv flera gånger om. Just denna har jag gjort som en överraskningspresent till en vän, men jag gillade mönstret så mycket så jag kommer göra en likadan modell till mig vad det lider. (Det tror jag att min vän Erika gillar, för hon tycker att jag skall göra slut på delar av mitt garn innan jag köper nytt.)
 
Såna här mönster är lite farliga, de blir liksom favoriter och kan lätt bli massproducerade. Men som vi säger, man kan aldrig ha en sjal för mycket. Tar du en titt i min sjal/halsdukslåda så förstår du. Den svämmar liksom över!

Nu kan jag bara vänta på och se om det kommer någon reaktion från mottagaren. Jag skickade iväg paketet idag, så jag kan hoppas på att den är framme på måndag.
Hoppas hoppas att den kommer bli älskad!

Färdigstickad. Färdigfäst. Färdigmonterad. Färdigblockad. Färdignamnad!

Det enda som är kvar är överlämnadet, och det skall ske idag. Malin kommer ner och hämtar den innan hon ska åka vidare till jobbet.

Då är det bara en kvar att göra. Men den är det ingen brådska med tydligen. Så den väntar jag lite med.

Får ju göra lite annat inemellan!

RSS 2.0