HjärtefiltenGarnföretaget Sandnes Garn har dragit igång ett behjärtansvärt projekt kallat Hjärtefilten. Projektet går ut på att Sandnes står för material, frakt och utdelning av filtarna till behövande barn i Etiopien i utbyte mot att stickerskor/stickare stickar filtarna. 

När min LYS annonserade efter intressenter till projektet var jag inte alls sen att hänga på. Det är det minsta jag kan göra för att hjälpa någon! Vad är det man säger - pass it forward? 

Så strax innan jul var jag inne hos mon garnbutik och hämtade ut mitt och Erikas kit. Erika började på sin direkt medan jag fick spara det lite till förmån för ostickade julklappar. Men som ni ska vet har julen passerat och jag är klar med alla julklappar, (eller ja, jag har faktiskt en kvar, men den måste jag repa upp nästan hela för att göra om och det samlar jag mod och ork till) så ikväll kunde jag börja på min filt. 

I filtkitet ingick ett mönster och det består av att man stickat två rektanglar som sen skall sys ihop för att därefter skall ett hjärta broderas på det. I mönstret står det att man får utrymme att sticka i vilken teknik som helst, och i samma teknik hela vägen om man vill. Det ville jag. Så jag har bestämt mig för att sticka den i mosstickning med en ruta i slätstickning uppe i ena hörnet. I rutan kommer jag sen brodera hjärtat. Som pricken över i:et kommer jag sen virka en kant runt hela filten i samma färg som hjärtat broderats i. 

Filten skall vara klar senast 28/2 nästa år. Så det finns gott om tid att bli klar. Just nu jobbar jag med lite olika projekt samtidigt, för att inte tappa intresset för dem. Ibland kan det bli aningen långtråkigt att göra samma moment hela tiden. Men, näst efter en annan filt som virkas som skall vara klar senast på lördag så är den här Hjärtefilten högt prioriterad. 

Vill du också vara med och sticka en Hjärtefilt? Kontakta din garnbutik och hör hur du skall gå tillväga. Det är ca. 50 butiker runt om i landet som är med än så länge, men som jag förstått det är det fler och fler som hakar på. Vad är väl inte en bättre start på det nya året 2014 än att börja det med lite välgörenhet? 

Ett kattastrofalt plåsterDe senaste dagarna har Kattastrof gjort det väldigt tydligt att hon vill ligga nära. Jag försöker att inte ha henne i knät när jag stickar, så då brukar jag dra upp knäna liksom. Vilket inte verkar vara sämre, för då lägger sig hon där under istället. Ikväll ligger hon som på bilden, under låren på fötterna. Hon lär ligga väldigt bekvämt och då kan jag inte med att putta bort henne. 

Jag har sagt det förr va; det här hemmet är inte mitt hem. Det är Kattastrof som är översteladyn här hemma. Jag är mer som en städerska, kokerska och ja, ni vet såna saker. Men, jag gör det så gärna. För är det någon jag älskar obeskrivligt mycket så är det den här fläckiga sköldpaddan! 

Oj!


Här kom jag in i bloggen för att göra en lite uppdatering. Det var ju några dagar sen sist. Döm av min förvåning när jag tittade på statistiken och från gårdagens 27 besökare har det varit 154 unika besök här idag. What liksom? En likadan, men inte lika stor boom hade jag för någon vecka sen också. Och ingen lämnar spår efter sig. Får man säga att det är lite trist? Det hade ju varit kul att följa upp, och kul att få hälsa på hos er! Jaja! Jag får väl helt enkelt ta och följa upp det en annan dag!

I alla fall. Egentligen skulle jag vilja visa upp mina egentillverkade, fina julklappar, men eftersom de inte är överlämnade än så kan jag inte göra det. 

Istället vill jag visa upp mina fina nya pyjamasbyxor. Jag ÄLSKAR pyjamasbyxor! Tidigare har jag inte använt sådant, men efter att ha fått lite större insikt i min egen problematik har jag fått en liten aning bättre sömn efter att jag började sova i pyjamas. Bästa plagget helt klart! Mjukt och skönt att ha på sig även när jag sitter och stickar i soffan. (Så därför står det fortfarande på min önskelista, för julklappsönskelistan har nu övergått till en födelsedagsönskelista.)

Dessutom förärar Kattastrof mig med sällskap i soffan ikväll, och det år aldrig något att förringa! Däremot får jag väl vara glad att hon inte vill ligga i/på det jag virkar på.

Ha nu en god fortsättning på julledigheten eller vad ni nu har! Snart dags för förberedelser för det nya året. 


En fin julklapp till en fantastiskt fin vän!

 
Ni som läser här minns kanske att jag startade en digital insamlingsbössa för #MH13s favör? När jag hade gjort det så gav Erika mig i uppdrag att sticka ett par handledsvärmare så skulle hon skänka pengar till bössan.
Jag antog uppdraget, för jag tyckte det lät så bra. Så jag sökte på något som skulle passa Erikas händer och som skulle blinga upp jobbet lite. För tydligen är det kallt på hennes kontor.
Jag hittade ett mönster hos Viffla, och det tog inte lång tid för mig att bestämma mig.
När jag sen så började att sticka dem så märkte jag att det gick väldigt snabbt. Snabbstickade mönster är på något sätt väldigt roligt. Det blir så mycket roligare när man snabbt ser vad det skall bli.
Och när jag var någonstans på mitten insåg jag att detta inte skulle bli ett välgörenhetsprojekt faktiskt. Det blev en julklapp. Av två anledningar. 1: Erika önskade sig ett par. 2: Jag blev väldigt nöjd med dem och ville verkligen ge bort dem, med massa kärlek.
 
För att Erikafiera dem sydde jag på ett litet hjärta på varje vante. Sen ville jag som sagt skänka hennes arbetstid lite men fin blingbling så det blev fina glänsande knappar.
 
Och som de blev mottagna med kärlek. Precis som jag trodde tyckte Erika att hjärtanen var pricken över i:et!
 
 
Och när alla julklappar och sånt är gjort skall jag göra ett par regnbågsfärgade torgvantar till mig.
 
 
 
 

...och vantarna på.


Jag tycker om att sticka vantar. Det senaste har det varit mönsterstickat, vilket tar sin lilla tid. Nu har jag stickat ett par plain vantar, och det gick fort, och snyggt blev det. 
De större, de med tummar är beställda av en vän, som ska ge bort dem i julklapp. De yttepyttiga utan tummar har Malin beställt. Det är till knodden i hennes mage. Imorgon skall jag stick på sockorna jag la upp och stickade de två första varven på innan sänggången. 

Jo! Jag börjar komma i kapp med julklapparna. Snart skall jag väl vara färdig. Tänker jag. Men så tänker jag lite till och inser att det finns fler julklappar att tillverka. 

Nu ska jag däremot sova. Jag har både besök hos sjukgymnasten och samtalstid hos psykologen. Puh! 
Det kommer antagligen bli bra jobbigt!

Såååååe!
God natt mina fina!

#MH13

 
Det kan knappast ha undgått någon att Musikhjälpen -13 är igång. Eller har jag fel? Det är ju ett sammarbete mellan Sveriges Radio P3, SVT samt Radiohjälpen. I år är pengarna som kommer in riktade till ett väldigt viktigt mål. (Alla mål är viktiga, men just detta känns extra viktigt för mig som kvinna.) Målet är att samla in pengar för att alla tjejer har rätt att överleva sin egen graviditet. Det är inte alltid de gör det nämligen. Varannan minut dör en tjej/kvinna till följd av sin graviditet eller förlossning. Skrämmande, för om jag har räknat rätt innebär det 770 kvinnor om dagen. 770!! Jag hoppas att jag inte är ensam om att tycka att det är extremt skrämmande och fel!
 
Därför har jag startat en digital insamlingsbössa på http://bossan.musikhjalpen.se/. För att komma direkt till min bössa kan du klicka här. Där finns det tydliga instruktioner hur du gör för att skänka pengar. För dig som inte sitter vid en dator eller inte riktigt har tid att gå in på den sidan så kan du enkelt skicka ett SMS. 
 
SMS:et du skickar
okSUMMAN Handarbetare
 
Nummret du skickar till:
72999
 
Med SMS kan du skänka 25kr, 50kr, 100kr, 200kr eller 500 kr.
 
Vill du skänka mer än en gång behöver du registrera dig på MyWallet, men det kommer tydliga instruktioner på hur du går till väga i så fall, när du skickar andra SMS:et. 
 
 
Från botten av mitt hjärta; tack för att du är med och stöttar detta!


Jag skall säga att jag idag sitter och funderar på ett initiativ som jag tänker dra igång. Antagligen kommer jag inte ha tid att göra det under de här dagarna medan det pågår i TV och radio, men det kommer komma igång. Allt är inte färdigt, men självklart kommer garn och stickor ha med saken att göra.
 
Tack för visat intress här! Nu återgår jag till att följa musikhjälpen på datorn och sticka på en sjal.
 
 

Grinchen önskelista

Hej tomten!
 
Jag är medveten om att jag kanske inte har all rätt att skriva till dig, för jag är ju ganska duktig på att ogilla julen. Det skulle bli ett alldeles för långt brev om jag skulle skriva orsakerna till det, men jag kan säga att det börjar bli bättre igen. Mest för att jag älskar hyacinter och i år har jag köpt hem det tidigt för att kunna känna doften av det. Med tiden hoppas jag på att bli lite mer av en julälskare. Jag lovar att jag försöker jobba på det.
 
Nu är det så här att jag har hamnat i en trist ekonomisk situation. Jo, det är inte helt lätt att vara långtidssjukskriven. Jag har inte klagat över min ekonomi så jättemycket tidigare men nu börjar jag undra. Man tror alltså att man skall få de sjukskrivna friska genom att dra in ersättningar. Jag vet inte, men jag tycker att det är lite fel väg att gå. Dessutom sa en person som jobbar för en sorts ersättning att jag kunde bli 100% arbetsför och jobba i tre månader, sen skulle jag få ersättningen igen. Lite som att jag skulle bli frisk i tre månader bara så där, trots att jag inte blivit det under de senaste två åren. Jag får inte ihop det.
 
Så, eftersom jag tycker om att ge bort julklappar själv så har jag kommit på att det kanske inte är fel att i alla fall önska sig ett par julklappar. Sen om jag får dem är ju en helt annan femma. Därför har jag under ett par veckor funderat på vad jag önskar mig. Tänker att om jag skriver ner det i brevet till dig så kanske det är större chans att jag skulle ha turen att få något, något litet tänker jag.
 
Jag önskar mig:
Babylis Secret Curl
En digital ugnstermometer
Pyjamasbyxor, gärna både två och tre par. (De går sönder så lätt när man inte har tillräckligt många och man bara kan sova med såna på sig.)
Böcker om stickning
Prenumeration på Made by Me eller Kreativ stickning
Apple Lightning-till-30-stiftsadapter (Den som har stöd för ljud)När Kattastrof har lagt sig till rätta ligger alla andra stilla


Det bästa jag vet är att ha Kattastrof intill mig när jag ska sova. För hennes närvaro skapar lugn och hon sprider massor av härlig värme! Så nu ska vi genast ta och få oss lite mer sömn! 

Tålamodspåsen julstickningNu var det ju extremt länge sen jag bloggade.  Ärligt talat har jag inte haft ork. Däremot har det inte varit lågvatten på handarbeten. Sockar, mössor, julklappar och sånt där smått och gott. Ni som har mig på Facebook har kunnat se bilder på alstrena på min sida. 

Jag har tänkt ett tag att jag ska ta tag i det här med att skriva lite i bloggen. Så här börjar jag nu. 

Eva-Lotta Staf har på sin julblogg - HTTP://jultalamod.blogspot.se
Varje dag vid 00:00 släpper hon dagens nya beskrivning. För egen del som stickat alla delar så är det fortfarande en stor fundersamhet över vad det ska bli i slutändan. Ni som läser här får gärna komma med vilda gissningar. 

Återkommer i takt med att fler delar tillverkas eller sys ihop!

God natt
RSS 2.0