Hurra för regnet som föll idag!

Vet ni, när jag vaknade i morse och såg att det hällregnade ute blev jag glad. Jag blev överlycklig. Det gav mig nämligen möjlighet att sitta och kura i min soffa större delen av min dag och sticka på den brunguldiga sjalen. Och som jag har stickat idag. Jag tror det blev 15-20 varv idag faktiskt. Nu är jag uppe i 249 maskor, men har insett att jag måste sticka 10-20 varv till. Som det är nu mäter den drygt 1,15 och skall ju upp till 2 när den är klar. Jag kommer ju kunna sträcka ut den lite när jag blockar den men jag vill vara säker på att den blir minst 2 meter i klart tillstånd, därför får jag sticka på ett par varv till. Sedan är det dags för bården. Jag ser fram emot den biten nu, för som jag sa igår, det börjar bli rätt trist med all slätstickning.
 
När jag håller på med så här stora projekt kan jag inte låta bli att sukta efter nya projekt. Därför har jag googlat lite och det kan tänkas vara så att jag har hittat nästa projekt redan. Det lutar åt att jag vill virka mig en klänning. Ska nog söka lite till innan jag bestämmer mig för vilken sort det blir. Här finns i alla fall en kandidat.
 
Skall också sätta mig och virka någon dag, det var så länge sen. Eller ja, en månad sen i alla fall. Det lutar åt att jag skall virka något i grisform till en arbetskamrat. Hon älskar grisar nämligen, så jag tänkte att hon skall få en helt egen gris, som ingen annan har. Kanske att det blir en "nyckelgömma" till och med. 
 
 
Men, nu skall jag sova i alla fall. Imorgon är det nämligen stora tvättdagen. 
Suck!
 
 
God natt!

Självstickning!

Det går framåt med arbetet. Ikväll har jag suttit med det medan invigningen av OS i London gick på tv. På slutet kändes det som att det stickade sig självt, till och med avigvarven gick fort, och då är jag ändå uppe i 220 maskor ungefär. Är jag mycket negativ om jag önskar mig regn i helgen? Jag vill nämligen helst bara sitta inne och jobba på. Rätt som det är har även augusti passerat och då skall sjalen vara klar. Well, kvällarna skall vilket fall som helst ägnas åt stickning. Mätte arbetet nu, verkar som det i alla fall behöver 269 maskor innan bården påbörjas. Just nu mäter arbetet ca. en meter. Det skall mäta ca. två när det är klart. Det ska bli kul att sticka bård igen. Det börjar bli lite tradigt med slätstickning. Här är en liten bild på sjalen i dess nuvarande skick:

En liten korrigering...

...räknade igenom maskorna förut och insåg att jag stickat upp till ett antal av 196 maskor. Efter det insåg jag att 209 maskor inte räcker. Jag skall upp till minst 249 maskor innan bården påbörjas. Det exakta antalet maskor kan dock ökas antingen med 20 eller 40 maskor, eftersom längden skall bli minst 2 meter. Så, det är bara att ligga i.
 
Kanske dags att visa en bild på arbetet snart. Dessutom har jag ju bilder på den färdigstickade provsjalen att visa också. Jaja. Det kommer en dag imorgon också, när det kanske finns lite tid att visa upp det... 
 
 
 

En vecka utan ljudbok...

I tisdags eller onsdags avslutade jag den sista ljudboken jag hade hemma för tillfället och insåg att det blivit fyra utlyssnade sedan jag klarat av Robert Gustavssons Från vaggan till deadline. Bara för att jag återigen har suttit uppe okristligt sent, eller tidigit om man vill se det så, skall jag spä på sömnbriten ytterligare lite till och kort redogöra för de böckerna.
 
Jo Nesbø - Fladdermusmannen
Som jag sa tidigare, boken är riktigt bra, språkligt sätt. Däremot kom jag inte riktigt in i handlingen och lyssnade kanske bara med ett halvt öra som bäst. Lite trist faktiskt, för huvudpersonen Harry Hole verkar vara en rätt intressant person. Komplex om jag skall hitta ett bra beskrivande ord. Väntar lite till med hans böcker, i hopp om att jag skall vara mer fokuserad nästa gång.
 
Viveca Sten - I stundens hetta
Katarina Ewerlöf läser den här boken och jag gillar hennes berättarröst. Jag tycker inte alls att det är konstigt att hon blivit utsedd till bästa ljudboksröst flera gånger i rad. Jag har ju tidigare berättat att jag tyckt att Viveca Stens böcker är lite trista, att det antingen varit lätt att lista ut mördaren eller att böckerna haft lite torftigt språk. Däremot gör Katarina böckerna lite mer intressanta faktiskt. Just den här är väl en av Stens bästa böcker. En lite trasslig berättelse där inget är skrivet i sten förrän på slutet. Helt klart en bra bok, och man behöver inte ha läst de tidigare böckerna i serien. 
 
Ann Rosman - Mercurium
Ann Rosman har ju blivit lite av en favorit för mig. Hon skriver bra och hon väver ihop flera spår på ett snyggt sätt. Hon blandar historia med nutid och det finns hela tiden röd tråd i det hon skriver. Däremot har det tyvärr varit en rätt tråkig uppläsare av ljudböckerna. I Stens böcker blir historierna lite bättre av att det är en bra uppläsare, i Rosmans böcker kan det bli lite tråkigt på grund av uppläsaren. Jag har läst (lyssnat) på alla böckerna i serien om polisen Karin Adlers arbete och liv, och tyvärr kom inte Mercurium upp i samma klass som de andra. Den är fortfarande bra, men jag antar att det är svårt att hela tiden toppa toppresultat som författare. Däremot så är mitt intresse för Marstrand fortfarande riktigt stort. Måste helt enkelt ta tag i och läsa på mig om ön!
 
Jerker Eriksson och Håkan Alexander-Sundquist - Phytians Anvisningar
Detta är den avslutande delen av en serie om tre böcker. Den första var Kråkflickan och den andra var Hungerelden. Två riktigt bra böcker som jag avslutade på knappa två dagar. Midsommarhelgen närmare bestämt. Historien var grymt bra uppbyggd. Massor av mord uppdagades samtidigt som läsaren får en stor inblick i en psykologs arbete. Inför bok tre var inga mord lösta och psykolgen trasslade in sig i märkliga situationer. Det fanns helt enkelt massor av lösa trådar att knyta ihop innan bok tre var slut. Och som jag blev besviken. Jag hade längtat efter att få ta del av upplösningen och kände mig lite lurad när så sista boken var utläst. Antar att jag satt lite för stora förväntningar på den. Visst, det var inte så att jag listat ut bokens upplösning helt, men jag hade nog väntat mig ett lite mer rafflande slut. Har ju lyckats lyssna på flera hela bokserier i sträck, och det kanske inte alltid är så bra. Det kan vara bra att vila ifrån huvudpersonerna ibland. Vill dock inte säga att jag sågar serien pågrund av tredje boken. De två första böckerna är ju riktiga sidvändare så att säga. Så, har du lite tid över och inte vet vad du skall läsa så är det ändå en serie jag kan rekommendera.
 
 
En vecka utan att lyssna på ljudbok är allt för lång tid. Så idag påbörjade jag Jonas Moströms bok Stryparen. Jag tror att jag läst någon bok i hans serie, och har för mig att jag tyckte det var en bra författare. Men, den boken är någonstans i mitten, så nu börjar jag om från början. I "värsta" fall får jag helt enkelt lyssna om den boken jag redan läst. Eller så hoppar jag över det. Det kan också vara så att den boken är ett lån av syrran och jag valt att inte läsa den för att det var mitt i serien. Det får jag se när jag kommer dit. Hade dock en förhoppning att påbörja en "riktig" bok nu. Men, det känns nästan som att jag glömt av hur man gör när man lutar sig tillbaka med en god bok som man läser för egen maskin. Får se om jag hittar tillbaka till det...
 

Saker jag inte trodde jag skulle göra...

...sitta i sommarfint Nyköping och sticka varv efter varv på ett beställningsjobb bara för att få tiden att gå.
 
...köra fel och hamna mitt i Stockholmssmeten bara för att jag var för trött att lita på mitt lokalsinna och istället sätta tillförlit till en jävla datoruppginning kallat GPS.
 
 
Däremot blev jag uppriktigt glad men ack så förvånad när jag fick ett mail med en förfrågan i att delta i en radiointervju i lokalradion igår. Intervjun gällde kursen jag var på i januari som Suicidprevention i väst höll i - det vill säga kursen MHFA - Första hjälpen vid psykisk ohälsa. Anledningen till att jag fick frågan var för att ena kursledaren kom och tänka på mig dels för att jag dröjde mig kvar efter andra dagens avslut, men också för att jag skickade ett personligt mail till henne en eller två månader efter att jag blivit sjukskriven. Självklart har jag tackat ja till att göra intervjun, för det är en viktig kurs. Jag hoppas att tjejen som skall göra intervjun kanske förringer och berättar lite vad hon skall fråga så jag är lite förberedd, just nu har jag ju lite svårt att uttrycka mig så där direkt. Annars får jag väl lita på min magkänsla och köra på. Som jag sa, det är en viktig kurs och jag har sagt det förr, får ni chans att gå på den, gör det bara!
 
Nyss klickade jag hem lite kläder från H&M, så jag är helt slut. Därför skall jag luta mig tillbaka och sticka ett par varv på sjalen. Jag har kommit upp i dryga 180 maskor. Som sagt, jag skall upp i minst 209 innan jag påbörjar bården.
 
 
Well!
Ha en fin onsdag!

...och andra dagar får jag kämpa

...att hela tiden behöva jämföra sig med andra! Att alltid tycka att man presterar för lite, för dåligt, för undermåligt. När dagarna är ljusare, då är allt lättare. När något är lite svårare, då är allt svart. Jävla skit faktiskt. Fast, det är bara att bita ihop i 14 dagar till. Sedan börjar det tunga jobbet. Jag ser inte fram emot det, just nu.

WIth all my love

Vissa dagar är lättare att ta sig igenom. De dagarna gillar jag.

Skarpt!

Vet ni hur...

- Vet ni hur svårt det är att ha sinnesnärvaro att försöka leta efter svamp på en plats som plötsligt ger en sådan flaschback att det gör ont i kroppen?
 
- Vet ni hur jobbigt livet är att leva när tankarna liksom hela tiden ligger flera steg före hjärna och kropp?
 
- Vet ni hur det är att må fysiskt illa för att kropp och hjärna är tömd på all energi som fanns?
 
- Vet ni att det på något märkligt sätt kan kännas bra att få en hemsk flashback när man egentligen bara går och könner sig känslomässigt avstängd?
 
- Vet ni hur krångligt det är att vara sjukskriven på pappret och samtidigt vara mästare på att ta på sig masker och glättighet?
 
 
- Vet ni, att fortfarande tycker jag att året 2012 som skulle bli det där fantastiska året suger kopiöst! Men, när jag väl tagit mig igenom det och fått lite rätsida på alla avigsidor som dominerar mitt liv så kommer jag nog tycka att jag var modig som vågade bli den där pyttelilla Angelica just 2012.
 
- Vet ni. Imorgon kommer Martin. <3

En härlig dag på Björkö

Hela söndagen spenderades ute i Göteborgs vackra skärgård. Syrran, pojkarna och jag åkte ut och hälsade på farmor, faster Anna-Lena och kusinen Evelina på Björkö. En härlig dag blev det, även om det blåste en hel del.
 
Vi gick och tittade på grisarna som bökade rönt i leran.
 
 
Vi tittade också på aporna som klättrade i träden.
 
Lekte lite på lekplatsen.
 
 
Vi gick också ner till havet för att fiska krabbor.
Det slutade med att faster Anna-Lena fick bada ofrivilligt för att hitta en stackars blåmussla samt att jag låg på mage och hissade upp de stackars krabborna.
När jag väl fått upp en stavkare utropar Felix:
- Åååååh! Titta på spindeln.
 
 
Så skall en härlig dag spenderas. Dock var det inte jag som var tröttast efter all den aktivitetern. Utan två herrar var tvärtemot på vägen hem, trots att moster lovat glass. En kan inte alltid vara på topp.
Men, större delen av dagen var i alla fall supertrevlig.
 

Trubadurkväll på Fars Hatt

Jag tänker låta bilderna tala för sig själv. Jag tycker nog att de förmedlar precis den känslan jag hade i torsdags.
 
Rock on...
 
I goda vänners lag
 
Goa vänner!
 
Lite dans...
 
Lite gott att dricka...
 
 
 
Och lite allmänt poserande...

Jag tävlar...

"Jag tävlar hos Hanna Of Sweden, om ett presentkort från
Kåmfy värde 1000kr! Va med och tävla HÄR du oxå!!"
 
 
Skulle jag nu ha den stora turen och vinna så önskar jag mig en sån där fin full suit i rosa och grönt. Skulle passa fint till höststormarna kommer.

Sjuttonde varvet i diagram B...

...måste vara varvet direkt från helvetet.
 
Jag studsade upp idag, glad i hågen och ivrig att komma igång med de sista 13 varven på min provsjal. Jag började med det runt 12-tiden och när klockan närmat sig 18 så hade jag fortfarande inte tagit mig igenom varvet. Otaliga upptagningar och en enorm harang med svordomar senare lyckades jag i alla fall konstatera hur varvet skulle stickas. Men, då var jag urless på det och la undan det. Istället ägnade jag två timmar och femton minuter åt beställningsjalen. Vet ni vad jag gjort? Jag har börjat om igen. Perfektionisten i mig satt och muttrade i högon sky igår för att ökningarna var så tydliga på sina ställen att det såg ut som hål i sjalen. Hade jag velat ha sådana dekorativa hål hade jag gjort omtag som ökningar. Av någon underlig anledning, det brukar ju vara det när jag håller på, hittade jag ett sätt att öka utan att det syntes på Drops hemsida. Så, nu har jag stickat så jag är uppe i 89 maskor tror jag. Det innebär att jag minst skall sticka 80 varv till innan jag är framme vid 249 maskor. Får se om det räcker i längd eller om jag får öka lite till. Emma, som har beställt sjalen är lång och vill således ha en sjal som också är lång.
 
Well. Nu har jag i alla fall snart tagit mig igenom bården och det är smått fantastiskt. Sjalen är en enda stor korv, stickade plagg har ju en tendens att göra det. Skall bli spännande att blocka den. Tyvärr vet ju jag att det finns ett par små brister i den, hoppas att inga andra ser dem när allt är klar.
 
Här har ni i alla fall krullkorven:
 
Som ni kan se är bården mycket större nu än senast jag la upp en bild. Det är trist att det krullar sig så att det inte går att visa mönstret. Skulle jag dra ut den mer skulle maskorna ramla av stickorna. Inget jag vill vara med om just nu i alla fall. LIte kuriosa, när jag startade imorse hade jag 533 maskor på stickan. Nu i natt när jag avslutade hade jag 457 maskor. När allt är klart skall jag ha 353 maskor. Det minskar markant nu. Men, det tar ett bra tag att ta sig igenom över 400 maskor fortfarande...
 
Imorgon skall jag också få upp bilder på beställningssjalen och bilder från hattenkvällen. Det är ju trots allt bara söndag imorgon, jag skall nog hinna med allt jag vill hinna med. (Kattastrof låter hälsa att jag måste iväg och handla kattsand till  henne också. Jag kan tydligen inte skjuta upp det ännu längre...)
 
 
Men nu skall jag gå och tvätta ansiktet, borsta tänderna noga och väl och sedan blir det ett par rundor rumble innan gör sig gällande. God natt alla!

En dag i soffan!

Det var alldeles utmärkt att köpa ny soffa igår. Efter en superkul kväll/natt på Hatten ligger jag utslagen på soffan idag. Eller ja, utslagen är jag kanske inte, men trött är jag i sanningens namn. Efter att ha sett en halvkass svensk komedi ligger jag nu och lyssnar på ljudbok och har Strofen alldeles tätt intill. En helt okej fredag. Tror den skall kompletteras med pizza senare. Ska försöka få upp lite bilder från kvällen senare.

Nu ger jag upp!

I måndags startade jag ett försök att sova utan sömnmedicin. Kan inte påstå att det går så bra, visst att jag somnar, men jag vaknar och är klarvaken mitt i natten. Därför avslutar jag försöker nu. Det är inte värt det. Sömnen som jag får utan medicinen är inte tillräckligt god kvalitetsmässigt. Så, jag tog en tablett nu och hoppas på sömn snart. Får väl försöka sluta med medicinen längre fram igen. Behöver god kvalitetssömn nu under semestern från mig själv. För att orka umgås och göra saker. I höst/vinter, när terapin gått igång kan jag ägna nätterna åt att försöka bli av med i alla fall en medicinsort Well. Dags att försöka sova igen då...

Dagens infall.

I ett halvårs tid har jag stört mig mer och mer på att min soffa spruckit i tyget. Dessutom har det också spruckit mer och mer i takt med att jag irriterat mig på det. Det trista i kråksången är att soffan inte är speciellt gammal, den är knappt 3,5 år. Usel kvalitet om du frågar mig. Så av någon märklig anledning satt jag och kollade på IKEA´s soffor först, och efter det kollade jag om det låg någon ute på Blocket. Det gjorde det, hittade en tresittssoffa med divan för 895 kronor. Efter att ha kollat med pappa om han kunde hjälpa mig att forsla hem den mailade jag tjejen som lagt ut annonsen.
 
Inget svar kom och jag började tro att den gått till försäljning. På bilden såg den riktigt fin ut och priset var lågt. Klart att den skulle vara såld. Så efter att jag städat i fem timmar la jag mig på sängen för en tupplur. Vaknade vid 19-tiden och strax därefter ringde det, ett nummer jag inte kände igen. Woho! Det var tjejen med soffan. Hon ville bli av med sina prylar så hon bad mig komma ner och kolla på soffan, och ville jag ha den gick det bra att hämta den imorgon. Sagt och gjort, det var bara att kasta sig iväg. Precis som bilden utlovade så var soffan riktigt fin och superskön att sitta i. Dessutom var den kanon om man hade någon som skulle sova över. En enda liten skavank var på ena benet, där en platta lossnat under. Men på med en möbeltass så skulle det inte vara något problem.
 
När jag kom hem började jag att montera ner min gamla soffa. Imorgon är det jag som åker i skytteltrafik mellan hemmet och tippen. Min lilla bil rymmer ju inte alla delar på en gång, men det är lika bra att vara effektiv och få iväg den innan. Det blir lättare att ta in den nya soffan då.
 
Soffan fick en helt ny dimension ikväll. Lite mer som en lekborg för Kattastrof.
 
 
Jag är riktigt glad för att jag råkade få för mig att titta på Blocket idag. Känns som jag gjort ett riktigt kap! Nästa månad skall jag leta efter en ny tv-bänk också. En tv-bänk i furu, så att den passar ihop med mina hyllor. Sen skall jag jaga på Arne att vi skall bygga mitt eftertraktade soffbord. Han lovade ju för 2-3 år sen att han skulle hjälpa mig med det. Nu är det dags tycker jag allt. Sen är mitt hem som nytt. Jättekul tycker jag. Undra om det inte är dags att ordna med nya tavlor och gardiner också? Hm, det får nog bli i höst när terapin satt igång. Då behöver jag antagligen sy- och fotoprojekt att fördriva onda järnspöken med.
 
 
Jaha, det blev en riktigt produktiv dag idag alltså.
Kanske skulle vara duktig och hoppa i säng redan nu då? Hm, eller om en stund i alla fall.

Ikapp, och förbi

 Idag har jag stickat på arbetet med Coops ledord ekandes i huvudet. Ikapp och förbi. Jag har stickat ikapp den förra stickningen, och jag är förbi. 41 cm möter arbetet nu, bara 239 cm kvar innan den är färdig. Puh! Det är lite extra pilligt eftersom garnet är tunnt. Därför är det skönt att varvar arbetet med "provsjalen" som inte riktigt är klar ännu.
 
Jag har stickat på det arbetet också idag, och jag har faktiskt lyckats sticka 4 långa varv utan att göra allt för många fel. Nu är det bara 17 varv kvar. Hade hoppats hinna med två varv till ikväll men jag får allt kapitulera nu.
När de två varven är klara är det dags för skifte i diagram B. Just nu är jag uppe i 501 maskor.Jag skall upp i 533 maskor innan jag börjar minska igen. Sista varvet är sedan nere på 353 maskor. Puh igen!
 
 
Men, nu blir det läggdags tror jag minsann!
God natt!

Jag börja om!

Vet ni, jag började om på beställningssjalen. Kom fram till att mittmaskan blev allt för markerad och det trivdes inte jag med. Därför drog jag av arbetet och gjorde en ny start. Sjalens bas är nu 15 cm, den ska bli 300 cm minst. Nu är det bara att se arbetet växa fram. Hoppas på ett par regniga dagar så jag kan få ro att sitta med arbetet. Men, nu tror jag att det blir sängen faktiskt. Det var tidig uppgång imorse och jag blir väckt tidigt imorgon igen. Så, god natt!

Beställningssjalen är påbörjad.

 Nu har jag äntligen tagit tag i och påbörjat den beställda sjalen. Jag har inte kommit så långt, men den mäter redan 30 cm i övre kanten. Det är ett jättetunt garn, så det går lite stakigt på de jämna varven, alltså de varv som stickas avigt. De udda varven som man rätstickar går ganska snabbt, även om det är på de varven man också ökar maskantalet. Åååh, jag vill bara sticka och sticka och sticka på det här arbetet, men jag tillåter mig bara att sitta korta stunder med det, stunder när jag är pigg och på alerten. Jag vill verkligen INTE tappa några maskor och bli tvungen att repa upp eller börja om. Så, arbetet skall få ta form långsamt. Jag har gott om tid på mig och en stund varje dag så skall även det här arbetet bli klart.
 
"Provsjalen" är inte färdig ännu, mest för att varje varv tar sådan tid. Igår stickade jag 2,5 varv och idag har jag stickat det resterand halva varvet. Nu är det 22 varv plus avmaskningsvarv kvar. Skam den som ger sig, det gäller verkligen att inte tappa maskor nu. Höll på att göra ett enormt misstag i förra veckan och trodde ett tag att jag skulle bli inskriven på Beckomberga. Fy jädrar vilken tid det tog innan jag fick rätt på maskorna. Ärligt talat, tappade maskor kan orsaka riktig galenskap.
 
 
Men, nu är det snart midnatt igen och imorgon startat min semester. Klockan 7 skall jag inställa mig som sällskap åt Willy för att hans pappa och Beliks ska åka och hämta de nya reservhörapparaterna plus mikrofon. Så, det kanske är en god idé att hoppa i säng. VId närmare eftertanke, det är en utmärkt idé. Sagt och gjort, jag gör det på en gång,
 
 
God natt mina vänner!

By the way...

Idag har jag suttit och funderat på att blogga om den senast lästa boken. Nu fick jag lite lust till att plita ner det och insåg att den senast lästa boken är hela tre böcker faktiskt. Ljudböcker är fantastiskt, men jag måste nog försöka mig på att överge dem lite, för att återgå till "riktig" läsning. Arne tycker att jag blivit lat. Han ser inte tjusningen att lyssna på böcker samtidigt som man pillar med något annat. Jag stickar och lyssnar samtidigt, det går skitbra. Då aktiverar jag båda sidorna av hjärnan samtidgt, dels den som tar hans om tal och text, dels den andra som räknar matte. Skitbra grej faktiskt!
 
Men åter till böckerna som blivit lästa.
 
Själakistan - Ann Rosman
Porto Francos väktare - Ann Rosman
 
Ann. Rosman skriver bra böcker. Hon har ett bra och varierat språk och det finns hela tiden en känsla av att få veta mer när man läser. Jag gillar att hon väver ihop historia med nutid och det på flera plan. Sista boken, Porto Francos väktare gjorde dessutom att jag funderar på att gå till biblioteket och låna böcker om Marstrand. Jag vill veta mer om öns fantastiska men också gastkramande historia.
 
Från vaggan till deadline - Robert Gustavsson
 
Robert Gustavsson läste själv sin bok och det var en oerhört intressant livshistoria han hade. Flera gånger skrattade jag gott åt det han berättade, samtidigt som jag flertalet gånger kände både vemod och sorg på grund av det han berättar. Det framgår tydligt "att livet som kändis" inte alls är lättare än andra vanliga Svenssons liv. Klart en biografi som går in på min 10 i topp-lista!
 
 
Nu har jag gått in på Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Språkmässigt är boken jättebra. Tyvärr tror jag att det blivit en och annan deckare för mycket nu det senaste, så jag orkar inte riktigt koncentrera mig på den. Ska försöka skärpa till mig nu, kan ju inte låta en bra författare gå mig förbi för att jag är lite blassé.
 
 
Önskar mig tips på lite bra sommarläsning, och då inte deckare i synnerhet kanske. Snarare lättsamma böcker, gärna som 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann eller Den ljuva giftkokerskan. Har du tips på böcker, säg i så fall till. Tack!

En liten lista

Igår när jag hade byggt ihop min bokhylla och fått upp alla böcker i den tycktes det fattas en hel del böcker. Jag är ju otroligt duktig på att köpaböcker, speciellt pocketböcker. Jag önskar att jag hade sammanställt en lista i takt med att böcker inhandlas. Hade jag gjort det hade jag ju kunnat notera när någon bok lånas ut. Men nej, det har jag inte gjort. Därför fattast det just böcker, eftersom jag glömmer av att få tillbaka dem.
 
Med hjälp av bloggen har jag kunnat göra en liten lista över böcker som fattas mig. Däremot är jag ganska så säker på att det är fler som fattas.
 
I alla fall, här är listan på de böcker jag vet fattas.
 • Anhörig - Katarina Janouch
 • Vår lilla hemlighet - Toni McGuire
 • Tusenskönor - Kristina Ohlsson
 • Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson
 • Jag är Ozzy - Ozzy Osbourne
 • Jag kommer sen - Eva Wiklund
 • Livet Deluxe - Jens Lapidus
 • Paradisoffer - Kristina Ohlsson
 • Helgonet - Carin Gerhardsen
 • Änglavakter - Kristina Ohlsson
 • Lasse-Majas besynnerliga äventyr
 • El Choco - Markus Lutteman
 • En tillräckligt vacker dag för att dö - Jeanette Lindblad
 • Kommer aldrig igen - Hans Koppel
Känner du igen någon titel och vet med dig att du lånat den av mig så är det bara att säga till. Jag skulle uppskatta det a lot!

Varför jag inte ber om hjälp...

Ikväll kom jag på varför jag inte ber om hjälp. Det är för att jag inte får den. Eller ja, jag får till svar att jag skall få hjälp, men när sägs aldrig. Det är lättare att göra saker och ting själv tydligen.

En tanke slog mig imorse

Jag har ju sagt att jag ska ha semester nu. Försöka lägga bort det jobbiga, försöka ha det gott liksom. Så imorse småfnissade jag när jag tänkte: undra om man kan få semesterlön när man tar semester från sig själv. 
 
Men vet ni? Det kunde jag faktiskt. Jag har rätt att ta semester mitt i en sjukskrivningutan att jag tappar min sjukpenning. Dessutom är det första 1,5 året av sjukskrivningen semestergrumdande. Så nästa år har jag rätt till semester också. Känns så nice!
 
Ganska glad i själen ikväll. Tankat härlig energi hos mina arbetskamrater. Men, social samvaro en trist konsekvens, mental trötthet. Så nu ska jag sova. 
 
Sov så gott alla!

Färgbyte i stickfabriken

 
Woho! Idag orkade jag ta tag i färgbytet på sjalen. Jag har gjort det enkelt för mig, jag har placerat ut massor av stickmarkörer i arbetet. Genom att göra så har jag haft koll på små partier och på så sätt varit säker på att jag gjort rätt. Vill undvika att göra fel nu, för att bara sticka ett varv tar lång tid. Att ta upp ett varv, maska för maska tar ännu längre tid. Det syns inte på bilden, men jag har stickat fyra varv på bården. Har 29 varv kvar. Puh!
 
Jag började faktiskt på beställningssjalen idag också. Har kommit ett par varv, men det är mycket tunnare och finare garn så det tar också rätt lång tid att sticka. Skall testa lite till i det innan jag bestämmer mig för mönstret. Har stickat på ett sätt nu så att jag får en tydlig genomgående mittmaska genom hela arbetet. Skall testa om jag inte kan göra en annan sorts ökningar även innan och efter mittmaskan så att jag inte får "hål" runt mittmaskan. Skall pyssla lite med det i veckan. Snart MÅSTE jag komma igång ordentligt med den, så att den håller för leverans i slutet av augusti.
 
Men. Nu skall jag nog ta och spela lite spel på Facebook innan jag lägger mig. Imorgon skall jag träffa chefen. så jag måste upp i tid. Visserligen vaknade jag imorse, men valde att somna om. Dumt kan tyckas, för när jag vaknade klockan 10 hade jag ont i huvudet och kroppen. Jävla dum grej!
 
 
Well.
Jag önskar dig en god natt!
RSS 2.0