Matte kom hem...

...för jag längtar efter dig!

Jag hade bara börjat packa min weekendväska innan Strof hade ockuperat väskan. Jag tolkar det så konkret som jag kan. Jag antar att min otroligt kloka katt vet att när väskan kommer in i lägenheten så förstår hon att jag skall iväg. Jag får dåligt samvete kan jag säga. Min kattdam och jag är ett kanonteam utan dess like! Har jag tur kanske hon sover hos mig ikväll?

Varför har vi bara ett hjärta?

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet. Plötsligt frågar Nasse. "-Puh vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar.
"-Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta för att det ska bli två."

Bokmaraton 2011: 24, 25, 26

Bok 24
Gunilla Gerland - En riktig människa

Gunilla berättar om sitt liv från att hon är liten och upplever sig vara mycket mer annorlunda än alla runt omkring henne. Hon berättar med stor skärpa och exakthet. Först i vuxen ålder går hon igenom utredningar och får diagnosen Aspergers Syndrom. Samtidigt som jag får mängder med insikter som jag kan använda i mitt jobb så får jag också rätt många knytnävesslag i magen. För gångerna är många när jag förstår hur lätt det är göra fel när man jobbar med personer som har den här diagnosen. Då handlar inte felen om att man vill göra dem, utan att man inte tänker på hur man ger information, hur man agerar i vissa situationer eller beteenden. Detta är helt klart en av de bästa självbiografiska böckerna jag läst! Jag skulle verkligen vilja få chansen att gå på en föreläsning med Gunilla!

Bok 25
David Nicholls - En dag

En fantastisk historia! Man får följa Emma och Dexter som startar sitt vuxenliv den 15 juli 1988 efter sin examen från universitetet. De är mycket olika och där och då tror inte de att de skall träffas mer. Men, deras vägar fortsätter mötas och man får ta del av vad som pågår i deras liv varje år den 15 juli. Boken är rolig, sorglig, vacker, fantastisk, svår, djup och den ger chans till reflektion. Vad jag tar med mig av boken? Det är ALDRIG försent att göra det man vill göra och man skall ALLTID berätta för sina nära och kära vad de är för en. Man skall våga ta det där steget som är det svåra steget. För, när man har vågat det finns alla möjligheter inom räckhåll för en.

Bok 26
Måns Kallentoft -  Den femte årstiden

Femte boken om kriminalinspektören Malin Fors. Detta är boken som binder ihop de fyra föregående. I de böckerna har Maria Murvall varit en röd tråd, kvinnan som hittade svårt skadad i skogen och som dess inte sagt ett ljud. De har inte kunnat hitta förövaren och Marias tystnad har ju gjort att utredningen stått still. Men så, dyker det upp fall efter fall som liknar Marias fall och Malin som inte kunnat släppa den engagerar sig djupt i den och får också med sig sin arbetsgrupp på den. En gastkramande historia och ibland var jag tvungen att lägga ifrån mig boken. Det är makabra och läskiga händelser man får ta del av och allt jag kan tänka på är att det faktiskt händer där ute varje dag.Nu var det så länge sen jag uppdaterade här i mitt bokmaraton och jag misstänker att det kan finnas någon mer bok som jag läst som inte kommit med. Jag vet att jag har ett enormt minne när det gäller böcker jag har läst, och jag kan inte minnas någon mer berättelse/historia som passerat mitt inre bokbibliotek så har jag nu inte lagt den på minnet så är den helt klart inte värd att nämnas här.

Självklart har jag en bok på gång just nu. Den heter: Jag kommer sen och handlar om Discoteksbranden i Göteborg 1998. Natten när 63 ungdomar dog pågrund av att fyra andra ungdomar ansåg sig varit kränkta så de startade en eld för att hämnas, en eld som snabbt blev en brand. Boken är jättejobbig att läsa, men helt klart värd att lägga i det inre biblioteket! Läs den! Jag berättar mer om den när jag läst klart den!

Hej Nalle Puh...

Vi har varit på Nalle Puhs film Nya äventyr i Sjumilaskogen. Vilken lördag. Men Neo sa: Faster, jag orkar nog inte se hela filmen. Och sen var filmen slut. Så visst orkade han! En tur förbi BR blev det innan spårvagnen tog oss till Kortedala. En tapper Prins Bus somnade till som vanligt.

Fantastiska katt!

❤Kärlek❤

Jag faller isär...

...eller så kallar jag det helt vanlig kontaktallergi. Ett plåster med fel sorts klister och det är kört. Ibland till och med känner jag hur utslagen liksom gror under klistret. När jag tagit bort klistret så börjar huden bubbla. Några dygn senare faller jag isär. Det enda svåra i kråksången är att jag inte riktigt vet vilka plåster som kommer ge utslagen. Dumt värre!

Strumpstickning på G.

Jag ska sticka mina första sockor. Är på god väg. Vad tycks?

Misstänker att...

...en förskräckligt stor mängd tårar kommer rulla över mina kinder innan sista sidan är läst.

När andra ser ut så här på måndagar......är det exakt så jag ser ut på torsdagar.

Det är sjukligt märkligt. När måndagen kommer så har jag så otroligt mycket energi att jag nog skulle kunna driva en hel stad faktiskt. Är det någon gång jag är på tårna så är det då.
På torsdagar däremot, då finns det bara minusenergi kvar. Jag går runt som ett smärre spöke och orkar inte något extra alls. Att ta möten på torsdagar, det är inte att tänka på!

Så medan alla andra startar veckan segt och liksom sträcker på sig mer och mer mot helgen så går jag istället ner mig mer och mer. Onsdagskvällar är inte alltid så roliga helt enkelt.
Fast, jag får säga att det går över rätt snabbt, för när fredagen kommer igen så vet jag ju att det snart är två helt jobbfria dagar som jag kan fylla med vad jag vill.

Någonstans har jag lärt mig att man skall acceptera det som är och det får jag väl köpa. Mina måndagar är fantastiska och mina torsdagar är helvetet. Det finns lärdom att dra av det. Planera in allt viktigt på måndagar och se till att inte hamna i jobbiga och krävande saker på torsdagar. Simple as hell? Nä, det går väl inte alltid att leva efter någon slags röd linje, men jag kan ju försöka i alla fall. Eller vad säger ni?

Länge leve måndagarna!!
Ha en fantastisk måndagsnatt!

God natt!

Ibland kan även den bäste falla...

I tisdags var jag verkligen taggad. Se varje dag som den bästa, det är verkligen jättebra att fokusera på det! Men jag måste erkänna, vissa dagar går inte att ändra på. De är vad de blir och inget annat. Idag är en pissdag! Ur alla synvinklar! Huvudvärk. PMS. Irritation och säkert en stor släng höstdepression.

Imorgon är det fredag och helgen står för dörren. Underbart! Om du frågar mig. Nu återgår jag till tv- och soffmys! Under en filt, där ingen ser oss!


En bild från söndagslekdejten.

Världens bästa tisdag?!

Jag försöker ta efter devisen "världens bästa dag..." Första gången jag hörde det var en onsdag och jag undrade vad personen som sa det hade ätit. Sen sa han det dagen därefter också, och det var en torsdag. Jag hatar torsdagar, och det eftersom det är extra svårt att ta sig upp då. Tredje gången jag fick höra "världens bästa ...dag" så insåg jag att tänket var inte så dumt ändå. Jag menar, det är inte alla som har förmånen att vakna varje dag, och det är verkligen inte alla som har förmånen att få stiga upp varje dag. Lägg sen till de oändligt stora utrymmet av möjligheter att utföra något bra också, då blir det ju inte annat än världens bästa dag!

Idag är det tisdag och det måste vara världens bästa tisdag! Jag skall hämta Neo på dagis i eftermiddag, och har man en låg dag så finns det inget mer älskvärt än att ens brorsbarn kommer springandes med armarna högt sträckta för att sedan hoppa upp i ens famn och dela med sig av sina mysiga kramar. Det är en kick för själen! Och sen vet alla att det dessutom är HOUSE ikväll! Jag har struntat i att lägga träning ikväll, utan skall ha en lugn hemmakväll med världens bästa avslutning. Veckans dejt med House!


Hur ser din "världens bästa tisdag" ut?

Syns jag nu?

Snart är det dags att dra till träningen. Äntligen blir det ett Body Pumppass. Det var verkligen länge sen! Min rygg och mina skuldror behöver verkligen lite rejäl träning! Malene kommer också! Kul!

Have to go!

Sex laxar i en limesås.

Kvällens middag är tillagad och uppäten. Lax med pressad potatis och limesås. Så här sitter jag mer än mätt och mår gott! Till det dricker jag cola. Sista läsken! Ska försöka mig på Sockerfri månad och startar imorgon. Håll tummarna!

3 oktober.
Appen fungerade inte igår. Gör ett nytt försök nu istället.

Igår kom vi på varför tjejmiddag heter tjejmiddag...

Igår hade Jessica bjudit in tjejerna på tjejmiddag hemma hos henne. Hon bjöd på ypperligt god potatisgratäng med kyckling, fläskfilé och goda såser. Till det serverade hon ett fantastiskt gott vin som hon med stor möda hade valt ut under en shoppingdag i Tyskland. Någonstans på mitten av middagen ökade volymen markant och fnisstadiet hade intagits! Jädrar i lådan. Samtalsämnena var inte det minsta rumsrena och det goda tysklandsvinet flödade så kraftigt att Sandra tillslut drack direkt ur boxen för att få ut det sista ur den. Här skall inget slängas i onödan!

Strax innan halv elva kom Walle hem, och då passade vi på att lämna huset. Hur hade han annars överlevt i det kacklet? Vi åkte till Kungälv och gick till Cat Club. Som vanligt träffade jag på min morbror och hans sambo där och de menade på att Farmor hade skickat ut dem för att spana på mig... Haha, vissa har livlig fantasi. Det var mycket folk ute vilket alltid gör en utgång mycket trevligare. Dessutom kunde vi sitta ute på brygga, eftersom kvällen var ljum och härlig!

Kvällen slutade någonstans runt tvåtiden då jag gick hem. Men, när jag nästan var hemma så ringde Malene och bad mig komma tillbaka då Erika inte tagit ur sina grejer ur min väska. Ett löppass blev det helt enkelt och lagom varm blev jag. När jag sen närmade mig hemmet igen gick jag förbi en ensam kille som såg övergiven ut. Det slutade med att vi pratade om livets stora gåta om kärlek och sådant! En timma satt jag med honom och vi hade det faktiskt ganska trevligt. Tills kärleksgåtan i hans liv kom förbi och blev svartsjuk. Hoppas att mina råd kunnat hjälpa honom i det där!

Well, en riktigt bra kväll måste ju dokumenteras i bilder, så här kommer ett urval från kvällen.

Bilder från den i alla fall lite mer städade delen av kvällen... 
 

 


Är det fest så är det...


2 oktober 11:15
Inlägget redigerat...

RSS 2.0