Fyra nya pockets till samlingen. Coop såld...

img_2129 (MMS)

Fyra nya pockets till samlingen. Coop sålde ut 4 för 99. Så jag botaniserade där idag. Det var inte jättemånga utvalda titlar i sortimentet, men jag lyckades i alla fall hitta fyra stycken. 24,75 kr/pocket är helt överkomligt. När tror ni de är utlästa? Om tre eller fyra veckor? Jag hade bestämt mig innan jag kom till bokstället, vilken bok jag skulle börja med. Det blir "Varför gråter inte Emma" av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig. Så, off i go!

I väntan på att grillen skall göra sin del...

img_1627 (MMS)

I väntan på att grillen skall göra sin del av arbetet... För idag tig jag tag i saken med grillmiddag. Det är ju sååå gott, men det är lite mycket jobb för en ensamhushållare i lägenhet. Men! Nu är snart flintastekarna klara! Pepparsås blir det nog till?! Hm, den som lever om ett par timmar får kanske se!

Vi gräddar pannkakor till lunch! Mums!!

img_8040 (MMS)

Vi gräddar pannkakor till lunch! Mums!!

En liten, varm kille sover tätt intill mig...

img_8622 (MMS)

En liten, varm kille sover tätt intill mig. Vi har haft en fantastisk dag med sol och skratt ute på Nordsjön. Felix sprang runt, busade, ramlade och badade! Gissa om han var trött på vägen hem? Det gick rundgång i bilen av allt hans prat. Så raka vägen ner i säng och mys med lite sagoläsning. Sen tog det inte många minuter innan John Blund tagit med honom till drömmarnas land. Snart ska jag göra det samma! God natt!

En sen summering av förra årets maraton?

Jag bläddrade tillbaka till kategorin Bokmaraton 2010 nu när jag ändå satt och gjorde en lista på årets böcker. När jag läste det sista inlägget "...sämsta läsåret ever?" så såg jag formuleringen: Jag skall inte lämna den halvfärdig, men jag kan INTE motivera mig att läsa så mycket i taget.

Formuleringen formulerades när jag läste boken om Bert Karlsson. Och det skall ärligt erkännas att den aldrig blev utläst. Bara halvfärdig låg den på mitt nattduksbord i flera veckor. Då valde jag att strunta i den. Tror det är en av mycket få oavslutade böcker. (Det är därför jag idag läser Andreas Carlssons bok, för att jag inte vill lämna en halvfärdig bok så kort efter igen.)


Räknade lite snabbt och fick ihop till 16 lästa böcker förra året, då två dessutom var skolböcker. Ett kasst år? Yes mam! Ett riktigt uruselt läsår. Men, det kanske går att få en bättre statistik i år? Jag hoppas på det. Det finns massa böcker jag vill läsa, så jag får satsa stenhårt nu under semestern helt enkelt.

Bokmaraton 2011 - Inledd och i gång!

En ny kategori här i bloggen, och den har funnits som tilltänkt i flera månader som ni kanske förstår. Vi är redan i juni och ja, blogglusten har väl inte varit jättestor under våren här. Däremot har läslusten varit ganska mycket större. Eftersom det är ett flertal böcker jag läst tänker jag inte göra några större beskrivningar av böckerna, utan jag skriver bara ner en förteckning. Det skall bli otroligt kul att se om jag lyckas läsa fler böcker i år. Förra året blev ju en ren besvikelse! Nu är det i alla fall sommar, och då vet jag att jag brukar plöja igenom rätt många böcker. Håll tummetottarna på att det blir en större skörd i år.

Jag skall försöka skriva böckerna i den ordning jag läst dem, men kan inte lova att det blir helt i ordning.

Guccikrigen - Jenny Gucci. Helt okej bok, men den kändes som att den kunde varit kortare. Mycket upprepningar.

Vårlik - Mons Kallentoft. Fjärde boken i serien om Malin Fors. Höll absolut samma höga nivå som föregångarna.

Roslund & Hellström - Böckerna om kriminalinspektör Edvard Grens. Mycket bra böcker som fångade en direkt.
Odjuret
Box 21
Edvard Finnigans upprätelse
Flickan under gatan
Tre sekunder

När barnet lagt sig
- Michael Nyqvist. Michael berättar om sitt liv, sin uppväxt och sin familj. Kanske lite väl snabbrefererat. Det finns nog mycket mer att berätta om som hade gjort boken än bättre.

Live to win - låtarna som skrev mitt liv - Andreas Carlsson. Den här boken började jag med i mars och den grep aldrig tag i mig så jag ägnade två månader till att inte läsa en enda rad i en skönlitterlär bok bara för det.

Paganinikontraktet - Lars Keppler. Andra boken om polismannen Joona Linna. Ganska brutal historia, precis som föregångaren Hypnotisören. Men ack så bra!

I det tysta - Vicky Jagger. Boken handlar om Vicky som blir utsatt för syskonincest. En skrämmande bok som jag snabbt läste ut.

Kriget är slut - Morgan Alling. Hade jag haft möjlighet hade jag sträckläst den här boken. Från sida ett var jag fast. Bra språk rakt igenom och en historia som inte är som alla andras. Men, visst finns det fler maskrosbarn än Morgan. (En hemlighet, jag var djupt förälskad i Morgan under -93 & 94 när Tippen gick.)


Där är de lästa blöckerna för i år. Jag skrev in Live to win på rätt kronologisk plats, men det är den jag läser just nu eftersom jag inga andra böcker har. Det går lite bättre nu. Jag har avancerat fram si så där 60 sidor. Men det går lite trögt. Kommer komma med en lite djupare reflektion om just denna lite senare när den är utläst. Det kommer bli en jämförelse så att säga.

GLAD MIDSOMMAR!GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA UNDERBARA!
Hoppas att er dag varit lika fin som min.
Jag har varit ute på vid Nordpolen, eller ja, Nordsjön med Anna-Karins släkt. Det blev mat, kubbspel, sång och skratt! Och en otrolig egobost när jag berättade om mina drömmar om mer utbildning. "Angelica, satsa stenhårt på det du berättat, vill du så kommer du kunna slå långt med den planen".
Så, vad skulle kunna förstöra denna kvällen nu? Inte mycket.
Men det är klart, pappa och Anna-Karin fick kasta sig i väg mitt i midsommarbuffén då platssyrrans sambo tydlige hade ett blödande magsår. Så självklart går mina tankar till dem där de nu befinner sig på ett sjukhus någonstans.

Men, nu är det i alla fall dags för sängen för min del.
Imorgon kommer det minsann nattbesök till mig... ;-)


GOD NATT!

Umgås med den jag för tillfället tycker väldigt mycket om.Jag hade höga intentioner om att jag skulle städa när jag kom hem från jobbet idag.
Sådana intentioner finns ofta, för jag brukar på något sätt få mer energi just när jag går från jobbet. Men precis som alla andra dagar så kom jag hem och kände den där förlamande tröttheten. Så, jag hoppade rakt ner i säng och läste en stund. När jag sen tappade boken och förstod att jag somnat till valde jag istället att somna bort från världen en stund. En timma senare vaknade jag och kände inte den minsta lust att sätta igång med städningen. Så, jag tog upp boken och fortsatte läsa en timma till...

Någonstans hittade jag dock kraft. Eller ja, jag blev faktiskt ganska irriterad så jag gick upp och körde ett intensivt röjande här hemma. Konstigt, men när mattorna är dammsugade känns det som om hela hemmet är rent. Märkligt det där. Tänk vad det skulle vara rent om jag inte hade haft tre ton Kattastrofpäls liggande överallt...

Så, där efter mitt röjande tyckte jag att jag var väl värd en strawberrydaiquiri!
När jag ändå mixade ihop den så passade jag på att göra lite extra, så jag har tur ikväll. Det kan nog nämligen till och med bli tre. So bad...

Skall ägna mig åt att läsa min fantastiska bok som jag av någon omöjlig händelse köpte på mig i tisdags.
Morgan Alling - Kriget är slut.

Kommer nog en djupare reflektion om den senare.Men, nu skall jag umgås med mig och smutta på min drink och läsa min bok.
En helt fantastisk kväll helt enkelt. Den hade verkligen inte kunnat bli bättre!

En herre skulle inte ha mellis... Men när ...

img_4605 (MMS)

En herre skulle inte ha mellis... Men när jag ställt fram det så slank det ner snabbt medan Legenden om Enyo rullar på Tv. Soft eftermiddagshäng!

Måndagskväll - ansiktsmask och mys i soffan!

img_2638 (MMS)

Måndagskväll - ansiktsmask och mys i soffan!

Be mineRobyn - Be mine

WILLY - ETT ÅR!
Idag fyller Willy 1 år minsann, och som vanligt när det är en födelsedag för kidsen så undrar jag, vart tog det året vägen? Willy strålade med energi idag och tårta åt han med hela kroppen.
När han öppnade paket och fick kläder så visade han tydligt att han visste vad man skulle göra med dem.
Han visade också upp att han snart kan knepet för att ta sig fram gåendes istället för krypandes.
Stolta brosan Felix var behjälplig med att öppna presenterna om Willy tröttnade!
Om det bara finns en sak i världen som är säker, så är det att Willy har charm så det räcker och blir över för en hel folkmängd! Plira lite med ögonen och le sitt skeva leende så har alla andra runt omkring honom smält.
Ni ser ju själva på bilderna här ovan...

Tack Weronica, Mattias, Felix och Willy för ett mysigt kalas!

Nu är det levererat!Sofia kollade upp vad ett set med pärlsmycken skulle kosta.
Hon storknade och beklagade sig för mig.
Så, vad gör inte en vän? Visst beställer hon hem pärlor och andra tillbehör för att komma till rätta med dilemmat?
Jag vet inte vad andra vänner skulle göra, men så gjorde jag.
Och här ovanför så ser ni resultatet! Jag må vara självsäker som tio, för varje gång jag gjort ett nytt smycke så tycker jag att det är det finaste jag gjort ever!
Den här gången är jag så nöjd, att jag tror att jag kommer bli tvungen att göra ett likadant set till mig. För visst är det så att alla flickor för ha ett pärlset i sin smyckessamling?

Vad tycker ni?
Ska försöka fånga henne på bild med smyckena på lördag, så får ni se helheten!

Muchness...

En mage som inte är som alla andras

Nu har min kära mage krånglat i tre dagar. Det började natten till söndag. Den var öm och irriterad. Antar att jag får skylla mig själv lite, för det var ingen jättebra kost under helgen. Men, nu verkar den inte vilja återställa sig. I söndags kunde jag knappt få i mig yoghurt. Igår fick jag i mig lite brunch, men sen vid middagen var det stopp igen. I natt har den krånglat och gjort ont, och det fortsatte nu på morgonen, frukost var inget den ville ha. Så, vad göra? Utan en fungerande mage så är livet inte jättekul. Jag menar, magen är det centrala i kroppen liksom. Mår faktiskt illa mest hela tiden! Lägg då på att jag sover med 1,5-2 timmarsintervaller. Det blir en ond cirkel av massa dumt!


Snälla söta lilla mage, kan du inte bli dig själv igen? Vad vill du att jag skall göra för dig?

Pysseli pysselaPå lördag stundar det bröllop i stan minsann!

Därför lovade jag Sofia att göra henne ett exklusivt smyckeset till denna tillställning. Med exklusivt menar jag att det är bara hon som har just de smyckena. Därför kunde jag ju inte vara sämre själv, när jag hittade pärlor som matchade klockrent till min klänning.
Idag var det en ledig dag och då passade jag på att sätta mig ner med pärlpilleriet. Jag började så klart med Sofias smycken, och de är så gott som klara, men jag har inte den exakta längden hon vill ha, så jag kan inte färdigställa dem riktigt än.
Därefter tog jag vid med mina smycken och det blev ett enkelradigt halsband samt hängande örhängen.
Det är verkligen de exakta färgerna som återkommer i klänningen, så det kommer bli jättesnyggt.
Och, eftersom mitt sett blev så fint ville jag självklart ta fina bilder på smyckena.


Det blev en hel del pärlor över, så jag passade på att göra ett armband på memorywire också.Som ni ser är det lite andra färger med i det armbandet så det skall självklart inte sitta på min handled på lördag när bröllopet går av stapeln. Anledningen till att jag pysslade ihop det var för att jag såg ett liknande för ett par veckor sen, och blev sugen på att ha ett sådant själv.
Nu har jag det. Och visst blev det fint?


Nästa tanke som finns i mitt huvud nu är att pilla ihop en maglänk.
Undra om det blir en fortsatt fantasi eller en verklighet?

För ett år sen...

...hade det aldrig fallit mig in att använda en midjekort tröja! För, förra sommaren jobbade jag mer än något annat och med den lilla följden att jag ökade i vikt. Jag var på stranden endast ett fåtal gånger och när jag var där vantrivdes jag!

För lite mindre än ett halvår sen köpte jag en midjekort tröja, eftersom jag då redan hade börjat omforma min kropp. Tanken var väl att jag skulle bära ett linne under tröjan och inte visa magen som är tanken med en sådan tröja.

Men se......vad jag använder nu.

Idag är jag faktiskt ganska nöjd med min mages utseende. Visst skulle jag inte bli ledsen om jag tappade de där två sista kilona så jag kom ner till min drömvikt. Däremot känner jag nu att jag ändå är i god form och trivs med mig själv. Vilket är det viktigaste i hela det här hälso/träning/bantningssnacket.
Idag tyckte jag att min mage är så pass fin att den kanske till och med kommer smyckas med en söt midjelänk i sommar. Ska bara hitta en jag gillar, eller så får jag väl göra en själv...

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?

RSS 2.0