Min nacke, skall brinna....

Nu har jag haft ont i nacken och det börjar bli riktigt påfrestande. Efter en arbetsdag är jag helt slut och jag känner mig väldigt begränsad. När jag var hos läkaren med den senast så sa hon ju åt mig att komma tillbaka om det inte blev bättre inom 4-5 dagar. Det blev bättre, det blev till och med mycket bättre. Jag återgick till jobbet och satte igång med träningen igen och så blev jag förkyld på kuppen. Så, när nacken fortsatte göra ont antog jag att det berodde på flera orsaker, som en kombination. Därför valde jag också att inte gå tillbaka till läkaren förra vecka.

Men så, idag har jag känt av den hela dagen och jag har också varit väldigt stel. Att min förkylning sitter kvar gör det hela inte bättre. Så jag beställde en läkartid via nätet, och trodde väl aldrig i min enfald att jag skulle få en redan idag. Men jo då, 16:45 idag fick jag en tid.

Läkaren Mark hann väl inte riktigt börja ställa sina frågor innan jag hade berättat om min smärta och stelhet. Han kände på min nacke och såg på mig att jag hade ont. Det tog inte lång tid innan han satt diagnos och gett mig rådet att söka sjukgymnast för det. Han satte diagnosen axel- och skuldermyalgi. Mycket möjligt att det var en nackspärr som började gå över, men han kände på alla muskelgrupper i nacke-rygg och sa att det inte bara var vänstra sidan som spökade på mig. "Jag håller ungefär samma tryck på dina muskler och känner att även den högra är spänd. Så, börjar du gå hos sjukgymnast så kommer du antagligen få behandling för även den högra sidan."

Så, behandlingen blir följande:
*
Sjukgymnastik - skall kontakta diverse olika sjukgymnaster och se vart jag kan få tid snabbast.
* Antiinflamatoriska tabletter
* Rörelse

Jag har ju tränat ett par gånger trots nacksmärtan, men känt att jag börjar dra mig för det. För ja, jag är faktiskt rädd att få så där ont igen. Men läkaren sa att träning inte är farligt, för jag måste röra igång musklerna igen. Det jag kunde tänka på var att det som inte gör ont dagen efter är bra träning! Så simning och löpning kommer jag fortsätta med! Imorgon kommer jag helt enkelt sätta mig ner och ringa runt till olika sjukgymnaster för att så snabbt som möjligt komma igång med det också.Det värsta med nackontet är att jag börjar känna i hela ryggen...
Kanske kan behandlas hos sjukgymnasten på samma gång som nacken?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0