Insomnia

Idag sa praktikantkollegan: Du har alltid ett svar redo!

Det har jag, och skulle det vara så att jag just för stunden inte råkar ha ett svar, ser jag till att komma på ett fasligt snabbt!Koppla det till ordet insomnia.
När människor berättar för mig att de inte kan sova, så brukar jag råda dem till att stänga av alla elektroniska apparater och släcka lampor och bara ligga ner och tänka på sövande tankar. Jag vet att det fungerar nämligen. Jag har ägnat många nätter åt just att inte kunna sova. En psykolog sa till mig en gång att kan man inte sova, så skall man verkligen inte mata hjärnan med massa ny information och låta den jobba. Då somnar du aldrig. Trust me, i´ve been there! Fast det är klart, är man ovän med sig själv är det än svårare att somna. Vem går och lägger sig bekvämt intill sin fiende? Tänk efter själv.

Nu lider jag kanske inte av insomnia. (Du som inte vet vad insomnia är, läs här) Men, jag kan inte somna i alla fall. Har legat och vritt mig ett par varv åt höger, ett par varv åt vänster, jag har legat på mage, jag har legat på rygg. Jag har legat på sidan och jag har till och med legat på andra sidan. Inga ställningar är bekväma och kroppen är liksom bara rastlös. Det skall väl tilläggas att jag faktiskt hade näst intill somnat, när jag vaknade igen. Och, då är det dikt och förbannad lögn att somna igen!

Så, jag gick helt emot alla mina egna knep. Jag startade datorn och nu skriver jag frenetiskt här i mitt inlägg. Kanske tröttnar hjärnan? Kanske den inte gör det. Kanske jag skall ta till boken som är hutlöst spännande? (Kanske en aning stor överdrift vad gäller den boken när jag tänker efter.) Kanske äta något? Jag har ju tinat bär i till frukosten imorgon. Eller skall jag planlöst surfa omkring på vida nätet i hopp om att hitta lite sömninspiration?


Eller så accepterar jag faktum och fortsätter leka tornado mellan mina lakan...
Fast, Kattastrof verkar känna av att det är något. Så hon ligger tryggt kvar, trots stormvarningar. Tänk, katter är nog de mest underbara varelser. Om man liksom utstrålar någon slags felkänsla så känner de direkt och viker inte från sidan. Och då har jag ändå varit jävlig och varit extra yvig i mina stormvändningar bara för att få Kattastrof att lämna min sida. Men nej, hon makade sig bara lite närmare väggen medan hon ändå låg kvar i behörig närhet. MIN FANTATASTISKA KATT!Well, att planlöst fortsätta blogga om inget alls och en helvetes massa dravel tjänar inget till. Jag utsätter er bara för massa trist nattinfo.


Så, jag tackar för visat intresse och önskar en fortsatt god natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0