Grönsaksgratäng med pepparbiff och vitlök- och rosépepparsås.



En söndagsmiddag -
som vilken annan söndagsmiddag som helst.

Idag slog jag till, rakt underifrån och överträffade mig själv. Som vanligt!
Kollegan antydde i fredags att jag verkade vara en sån där typ som köpte hem take-away varje dag.
Ack vad han skall få äta upp det imorgon, när han får se min lunchlåda!

Angelicas grönsaksgratäng
Två potatisar
Två morötter
En bit squasch
En bit rotselleri
En halv lök
En halv grön paprika
En fjärdedels påse fryst spenat

Två dl Creme Fraiche
En till två dl matlagningsgrädde
En skvätt grönsaksbuljong
En klyfta vitlök
Mortlad rosépeppar

Lägg hälften av potatisen, morötterna, squaschen, rotsellerin, löken, parikan i botten på en ungfast form. Där efter lägger du på spenaten och avslutar sen med resten av grönsakerna.
Koka ihop creme fraichen med matlagningsgrädden, buljongen, vitlöken och rosépepparen.
Häll sen såsen över grönsakerna.
Tillaga i ugn i ca 50 minuter eller till grönsakerna blir mjuka och fått fin färg.


Detta kommer du kunna servera till olika sorters kött. Idag valde jag att ha pepparbiff, men i frysen har jag gorgonzolafylld kyckling som också den kommer att serveras med grönsaksgratängen.
Smarrigt värre!


Kommentarer
Postat av: Anne

Låter himla smaskigt måste jag säga. Ska nog sno receptet till en kycklingfilé i morgon.



Kramiz Anne

2011-02-13 @ 22:44:19
URL: http://flimmerochflummer.blogspot.com
Postat av: Angelica

Det tycker jag absolut att du skall göra! Det var smaskens, och eftersom jag äter GI så var det bra att det inte bara var potatis. :) Smaklig spis!



Kram!

2011-02-14 @ 20:05:57
URL: http://jelican.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0