GOD JUL!

Kattastrof och jag önskar er alla en varm, härlig och kärleksfull jul. Ta hand om varandra och njut av lite ledighet.

Varma kramar!

Fääääärdig!

Äntligen! Det har tagit tid. Men nu är min halsduk äntligen klar. Stor, mjuk, och mysig! Älskar den redan! Jag har slitit, det måste jag säga. Mosstickning är lite pilligare än slätstickning, och jag har tänkt ut hur jag kan göra nästa gång jag en sådan stickning skall göras. Nu kan den riktiga kylan komma i alla fall. Jag är redo.

Tänk att få göra en liten kille så glad
Det var en mycket förväntansfull liten kille som jag hämtade upp på dagis imorse.
 "Moter, vi ka åka i moters bil till Litebej."

Vi åt gott mellanmål i form av pizzaslice. Vi åktei karuseller. Vi spelade på chokladhjul. Felix hälsade på Tomtekaninen som också fick världens största kram. Vi tittade på djuren från Nordens Ark. Och vi köpte chokladtomtar. En till Felix och en till lillebror som stannat hemma. Vi hade både lite tur och lite otur. Oturen var att det duggade under hela besöket. Men det resulterade i vår tur, det var inte så mycket folk. Vilket var skönt med en halvvild liten tok som ville hit och dit och vara överallt.
Men, Felix var jätteduktig. Han lyssnade och var duktig. (Hans egna uttryck, och det är väl bäst att vara det när det är så få dagar kvar till julafton.)

Vi avslutade kvällen med lite sen middag hemma i lugnets vrå och efter det blev det ett avsnitt av den spännande följetongen Tjuvarnas jul. Det var en mycket nöjd liten knodd som somnade i sin säng ikväll. Mamma Weronica avslutade min kväll med att säga: Du har gjort en liten kille väldigt glad.


Det är inte svårt att umgås med Felix. Ja visst han är precis som alla andra barn. Han kan också vara bångstyrig och ibland får han lock för öronen. Men, när han slänger sig om halsen på mig och ger mig ett av sina största leenden så kan jag inte annat än smälta. (På vägen hem satt han bak i bilen och försökte få mig att bli arg. Han satt och skällde på mig med en mycket allvarlig stämma. När jag tittar bak på honom spänner han ögon i mig och där hade han övertaget på en gång, för jag kände hur mitt skratt höll på att bubbla över inom mig.)


När vi sa hej då så sa jag att vi ses på lördag, vi ses på julafton. Han svarade med ett enkelt: DÅ FÅR JAG JULKLAPPAR!

Så, nu får det gärna bli julafton, så att jag kan mysa mer med mina små underbaringar.

Tänk vad mycket förväntan det kan rymmas i en tre äpplen hög knodd.

Jag och Felix bestämde igår att vi ska på Liseberg idag. Det första han berättade för sin mamma idag var just den dagen han skulle på Liseberg med moster. Dags att hämta honom på dagis. Tror att det kommer bli en bra eftermiddag. Vad tror ni?

Å jänta och jag...

...å jänta och jag. Allt upp på landavägen...

Inte varje dag jag poserar i en folkdräkt från Tjörn/Orust (livstyckets mönster heter Krabbasnår ifall någon undrar) men idag gör jag det. Är hos farmor och lånar en dräkt och för att det förhoppningsvis ska bli rätt så provar jag den först.

En trist liten fotnot som jag inte bör erkänna är att det är farmors dräkt och den använde hon aktivt från 32 års ålder till i alla fall att hon var 64. Jag är inte ens 30 och kjolen var en aning tight... Vad säger jag om det? Jag skyller på storlekarna. Jag menar. Jag har ju small på andra kläder och anser mig inte vara stor. Men just nu har jag lite ångest och känner mig stor som ett hus. Lite mer must på det helt enkelt!

Rudolf the rednosed reindeer...

Åh! Jag har varit och fyllt på batterierna idag. Efter en fullspäckade konferensdag kunde inte kvällen blivit bättre. Ringde syrran och bjöd in mig på en myskväll med Fille och Wille. Tydligen hade Felix blivit så glad att han suttit vid köksfönstret en timma och väntat och väntat och väntat... Typiskt att moster var tvungen att ta sig igenom ett bilköigt Göteborg.

Väl på plats började jag buset med att ha en hemlis med Willy. Han var den första att upptäcka mig genom rutan. Och när mamma inte svarade när han försökte uppmärksamma henne på att jag var där stod vi och fnissade åt situationen på varsin sida av dörren.

Vi hann med massor. De visade upp sitt fina peparkakshus. Vi pratade om dagen. Willy visade sina hoppfärdigeter. Vi åt god middag och exklusiva godispapparkakor. Vi hade disco och vi repade med rockbandet. Och bäst av allt, vi myste i soffan framför Tjuvarnas jul! Men jag får inte glömma, det blev ju sagostund innan killarna somnade också!

Trots att jag var fullkomligt slut när jag kom dit så var jag jättepigg när jag kom hem. Tokigt va? Imorgon skall Neo få chans att boosta mina batterier än mer!

God natt!

Vi myser i soffan!

Matte stickar för fullt. Hon vill bli klar med sin halsduk nu. Tydligen har det blivit kallt ute och eftersom jag vill min matte väl så låter jag henne hålla på med stickningen. Själv ligger jag i hennes knä och gottar mig. Soffmys! Det bästa som finns om du frågar mig.

Därför önskar jag er en mysig måndagskväll.

Aaaaaaaj!

Att promenera är aldrig fel skulle jag vilja säga. Så därför avslutade jag och Sandra årets julfest med en promenad från Munkegärde till Kungälvs centrum. Det var en promenad på dryga 3 km och det är väl ingen allt för krävande sträcka. Om man inte som jag, hade på mig snett slitna klackar. Snacka om ömma fötter! Väl hemma hos mig hann vi knappt landa i säng innan Sandra somnat och natten (eller ja, mer morgonens sista mörka timmar) fortlöpte snabbt. Väl vakna igen hade jag fortfarande ont i mina fötter så jag skulle till att inspektera vad det var som gjorde ont.

Chock! Jag brukar få blåsår under trampdynorna (eller vad det heter) men inatt hade jag dessutom lyckats knata till mig varin blodblåsa på varje fot. Blåsor lika stora som en femkrona. Aj! Aj! Aj!

Jag önskar att jag hade haft såna där tryckavlastande plåster att sätta på blåsorna. Det är en riktig pina att promenera kan jag säga. Men, vill man vara fin får man lida pin har jag alltid blivit tillsagd. Och igår ville jag vara fin och då får jag väl stå ut med mina blåsor ikväll.

Hopp!


Dags för sängen kanske?

För övrigt vill jag bara säga...

...att nu skiter jag verkligen i det. Nej nej nej! Jag orkar inte alls!
Jag ORKAR inte jaga efter bollar som min motspelare trollar bort framför mig. Jag vill ha en Eriksgata! Jag vill inte ha mer kvicksandsstig!

Pah!


Därför tar jag och vilar lite inför kvällens skojsigheter!

Nämen titta!

i

Men titta här!
Min gamla iPhone, den lilla handdatorn samt min nya iPhone, eeeeh, den vanliga GSM-telefonen.
För efter att jag synkat och fixat med den så visar det sig att jag inte har någont större nöje av den just nu. Det är nämligen så att det är fullständigt omöjligt att komma ut på internet på den. Jag är ju trots allt rätt slängd med teknik när jag själv vill så jag gick igenom alla steg som skall gås igenom innan man ringer Support. Inget av det hjälpte så tillslut valde jag då att ringa till kundtjänst för att få lite hjälp. Först fick jag prata med en kvinna och hon konstaterade snabbt att jag behövde få hjälp av iPhonesupporten. Efter att ha stått i kö en bra stund blev jag på något sätt bortkopplad så det bara tutade i min lur. Ett nytt försök gjordes och då kom jag till Pierre som gick igenom ett par steg till och nämnde att det var ju ett ordentligt oväder här i Kungälv men att det inte skulle påverka. Sedan konstaterade han att ALLT SÅG RÄTT UT när han tittade på mitt abonnemang så även han kopplade mig till iPhonesupporten. Ytterligare 12 minuter blev jag sittande och bara väntade. Tillslut svarade Peter och efter att ha gett honom mitt telefonnummer säger han: Nä men det är inte konstigt att du inte kommer ut på internet, det har nämligen fastnat.
QUE?!
Hur kan internet fastna, tänkte jag. Peters svar kan jag inte påstå var något att hänga i granen. "Ja alltså, jag ser att du idag bytt till det nya simkortet och Vi har inte gjort något fel. Däremot kan jag se att ditt internet har fastnat. Jag skall anmäla detta så att det blir ordnat."
Vän av ordning ställer då den självklara frågan "När tror du att det kan vara löst igen då?" Och Peter svarar "Har du tur kan det vara löst idag och då skickar jag ett sms till dig när det är klart. Har du otur är det löst på måndag".
Hurra hurra hurra!
Det känns fint att vara ägare till en internetuppkoppling som har fastnat! Jag menar, hur fan kan internet fastna?!


Men, det är väl bara att gilla läget och jag kan ju i alla fall titta på min tillfälliga GSM-telefon i alla fall.
(Säg den lycka som vara för evigt...)

Lika jobbigt som det är att vakna på natten

Är det att inte ens kunna somna.

Nu har jag legat en timma och vridit mig. Somnade till i ett par minuter till Lasses skönsång. Men vaknade till och hörde grannens tv. Suck! Vill och måste sova ju! Har därför tagit till ett av mina senaste testade knep. Ett glas mjölk. Läste någonstans att sett finns ett ämne i mjölk som sätter igång något trötthormon typ.

Så! Här kan jag inte ligga och skriva. Här ska jagas trötthormoner! Dessutom ska jag stänga av min irriterade hjärna också! För förvirringen är total och i vägen! jävla skit!

Med risk för att vara tjatig...Jag kan ha nämnt att jag har världens bästa sambo!
Strof har inte gjort annat än legat intill idag. Och har jag rört på mig så där jobbigt som hon inte uppskattar så har hon satt sig upp en stund och väntat på att jag skall sätta mig bekvämt igen. Underbara lilla fisen till katt!
Och gissa om vi hade delad lycka här hemma förut. Jag fick nämligen hem min nya telefon. Och den levererades i en låda som Kattastrof genast bestämde att det var hennes. Det var inte svårt att acceptera. Hennes lycka varade dock längre än min. Hon kunde nämligen göra sig hemmastadd direkt. Jag måste däremot vänta ett tag, för jag har inte fått hem något microsim att sätta in i telefonen. Men, det får jag imorgon förhoppningsvis!

Men, nu skall jag gå och lägga mig. Tror bestämt att Winnerbäck får följa med ner i sängen idag, det för att det är tydlig brist på annat sällskap. Eller ja Kattastrof lär inte vara svårövertalad i och för sig.

Hmm...
GOD NATT!

Nu tillät jag mig att bli lite tröttare

...och varför jag tillät det är en fråga höjd i jävligt dunkelt dunkel!

"Angelica, det är 6 timmar kvar till hemgång...

...det är mitt syre idag"

Mitt svar till Vicky var: mitt syre idag stavas rödtjut!

Igår satt jag i min soffa och tjurade lite. Jag orkar inte dra mer än mina 50% just nu. Jag har sträckt ut handen så långt jag bara kan förmå mig och når den inte hela vägen fram så får jag väl låta det vara för stunden. Därför bestämde jag mig igår för att ta vägen förbi det nyöppnade Systembolaget i Bäckebol. Men så blev det inte, istället fick jag ta vägen förbi Angereds Torgs vinbutik. Och det var nog tur. För när jag steg innanför deras grindar kom en snygg och trevlig expedit och hälsade mig välkommen och vad mig komma till honom om jag behövde hjälp. Varför inte hugga på en gång, tänkte jag och bad honom hjälpa mig med ett rödvin.

Killen frågade standardfrågorna och rekommenderade snabbt ett vin. Då kompletterade jag mina krav (och jag tror att jag lyckades förvåna honom också. Tror nämligen att han trodde jag ville ha såna där enkla, söta viner) och han bytte hylla och pekade ut Appassimento av Tommasi. Hans kommentar var "jag är helt säker på att du kommer gilla det här vinet".

Hade han rätt? OM!!
Har väl lite mer än ett glas kvar i flaskan att hälla upp. (Jaaa, en del vin använde jag till min rödvinssås.) Ska hämta lite mörk choklad och ägna min tid åt Idol finalen 2011 nu. Måns är med och sjunger. Självaste Måns Zelmerlöw.

Ha en fin kväll!

När energin tryter

Jag orkar verkligen inte!Så! Varför inte sikte i det istället?Japp! Ska skölja bort skiten med rödvin imorgon!

Ett rackarns litet lakritstugummi...

...kan ge mig total lycka!
Asketisk. Självtortyr. Dumdristigt! Ja, orden är många som kan förklara mitt nya tilltag. (Eller ett återanvänt...) Tre veckor innan jul startar jag ett nytt "sluta äta godismaraton". Dag tre, dag tre är här och sedan tidigare sockeravtändningar så vet jag att det är den svåraste dagen att genomlida. Den är visserligen snart slut, men det liksom skakar i hela kroppen av sockerabstinens. Har lakritstugummin och de hjälper väl lite. Men det är fan inte mycket just nu...

Hittade egengjord småtti i kylen, småtti gjord på frukt och grönsaker och tänkte att det skulle vara gott. Och visst var det gott, men min enda tanke var "FRUKT ÄR INTE GODIS" när sockersuget är djupare än den djupaste av sjöar!

Suck!

Ikväll är lycka

Att hinna rädda löpskorna från Kattstrofs skoningslösa tänder och vassa klor.

Adventstid kom till mitt ensamma hus...

"När andra ljust brinner är snart lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär."

Andra advent, och jag har fått upp julgardinerna idag. Så nu sitter jag och myser med mina ljus till Slaget om Sverige. Just nu längtar jag verkligen till semestern som väntar. Även om jag kunnat vilka i helgen så behövs det lite lediga vardagar känner jag.

Men... Åter till tvmyset!

Trötthet ger frostskador på huden!

Men hallå, varför ska jag ha fler bra sömnnätter än två på raken? Det verkar vara ett överdrivet begär från min sida. Igår vaknade jag 4:14 och valde att läsa en stund. Vet ni när jag somnade om. 5:40. Och jag som skulle upp 6:30. Det var en levande död som släpade sig till duschen. Imorse vaknade jag 4:40, och se väl egentligen nära att somna om. Men så kom inte J. Blund så jag tittade på klockan igen. 5:13. Bara att läsa lite till. Och vips somnade jag om, 6:03. Dock inget djupt så när klockan ringde gick det att ta sig upp rätt smärtfritt.

Men nu! Nu känner jag mig helt bäng. Helt färdig att checka in för alltid! Den här tröttheten tar död på mig. Dessutom får den ju mig att frysa som en toka. Om det är något jag hatar så är det just att frysa (älskar att snön inte börjat falla än). Jag vet hur jag kan bli varm, men en dusch lockar inte och det för att känslan som uppstår när varmt vatten når iskall hud är hemsk. Det gör liksom ont i min hud. (Svårt att förklara, någon som känner igen det?)

Men, jag vill inte komma som ett fruset blåbär till Sofia ikväll så jag ska tvinga mig in i duschen. Fyyy!

Ha en fin fredagskväll!

RSS 2.0