NU VET JAG!

Förra veckan rev jag ju nästan av mig håret då jag inte kunde hitta vad det var för skillnad på interdiciplinary och multidicilinary. Enligt Lexin skulle de båda betyda tvärvetenskaplig.

Därför började jag idag söka på google för att hitta skillnaderna. Efter ett par sökningar hittade jag en powerpointpresentation där Interdicilinär och Multidiciplinary var med, men ingen förklaring på vad det var. Så, då googlade jag på de orden istället, och fick tillslut fram det här:

Multidiciplinär:
I ett multidiciplinärt team arbetar ett antal individer från olika professioner tillsammans, sida vid sida. Varje teammedlem har en tydlig roll med ett specifikt ansvarsområde där planering, åtgärder och utvärdering sker oberoende av varandra. I det multidicilinära teamarbetet möter patienten och dennes närstående teammedlemmarna enskilt,

Interdiciplinär:
medan de i ett interdicilinärt teamarbete möter hela temet. I ett interdiciplinärt team delar medlemmarna ansvaret för åtgärderna och arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Teammedlemmarna skapar enskilda utvärderingar ochsammanför resultatet för att utveckla en integrerad och koordinerad åtgärdsplan.
(Källa: http://epubl.luth.se/1404-5516/2004/50/LTU-HV-EX-0450-SE.pdf)

Då så, nu vet jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0