Koder, domäner, klasser, nivåer

 
En del av rapporten, visst ser den makalöst rolig ut?

Nu har jag ägnat tre dagar åt en rapport från Socialstyrelsen. (Eller nä, den är från WHO. Socialstyrelsen har bara fått översätta den till svenska.) Rapporten heter Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa – kortversion (Classification of Functioning, Disability and Health: ICF. Short version.Klassifikationens övergripande mål är att erbjuda en struktur och ett standardiserat språk för att beskriva funktionsförmåga och funktionshinder i relation till hälsa.

Det är koder, domäner, nivåer, klassifikationer och fan och hans moster som styr och inte styr. När jag tycker mig ha fattat en sak så sägs det något annat och genast är inte min förståelse kvar. Den här rapporten skulle jag behöva läsa ett par hundra gånger, så kanske jag kan förstå? Eller inte. Nu har jag nästan tragglat mig igenom den, så jag kan ju hoppas att jag får något större hum om det hela nästa vecka när vi har föreläsning.


Fast, det är jobbigt att läsa texten på datorn, det är nog därför jag inte riktigt tagit till mig den. Den andra rapporten jag läste förra veckan var ju inte alls så svår. Undra om jag har lärt mig något? Jo, lite har jag lärt mig. Jag har faktiskt kommit till insikt på vissa bitar. Bra det. Nästan så jag ser fram emot att skriva mitt PM. Det kommer bli grymt bra, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0