En bok är avverkad

Den jag ville ha - Sheila O´Flagnan

Den jag ville ha är en roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka om bara, eller om inte tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv om vi då gjort ett annat val.
Det här är berättelsen om de två vännerna Darcey och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darceys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcey. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.
Men Darcey har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek.Det här kom att bli en riktigt bra bok, trots den dåliga startden. Hade jättesvårt att läsa det första kapitlet. Men, efter att ett par kapitel var lästa var det ganska svårt att lägga undan boken. Detta för att författaren hade vävt in en massa spänning. Händelser och detaljer som till en början inte alls gick att räkna ut. Kan tänka mig att många kan hämta lite kraft i den här boken, och inse att man inte skall gå och gräma sig för saker som hänt. Inte tänka "Om jag bara hade gjort så eller varför skulle jag vara tvungen att göra just det" Jag fick väl ett par aha-tankar när jag läste den i alla fall. (Och väldigt mycket dåligt samvete vissa stunder)


Helt klart en läsvärd bok! Den fjärde i ordningen i år!Hur många böcker har du läst än så länge?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0