Idag väntar en belöning!

Helgen har gått hur bra som helst. I "inte pilla-synpunkt alltså. Jag har ju satt ord på mitt problem, och vid vilka situationer det kan uppkomma. Därför har jag också lyckats att bryta det känns det som. Tänker hela tiden på vart jag har händerna, och visst, ibland blir det att jag känner i ansiktet. MED NYTVÄTTADE HÄNDER. Så efter jobbet idag skall jag åka bort till Allum och köpa mig en klänning och ett par jeansleggings. Det är jag värd idag.

Vad skall du shoppa idag?

Glöm inte klockan i natt!

Parkerade bilen klockan 21.20 och när jag la mig i sängen var klockan plötsligt 22.59. Tusan vad snabbt de 90 minuterna gick tänker du, men så var inte fallet. Utan, jag ställde så klart fram klockan en timme redan nu eftersom jag skall upp tidigt imorgon och vill inte att något skall bli fel. Så därför blir jag inte lågrandig ikväll. Skall se på Robinson på tv4 reaplay nu och sen blir det sömn för allt vad tyget håller. Har jobbat 7.45-20.45 idag och gör likadant imorgon, så all sömn jag kan få i natt är guld värd.

Hoppas du kan sova längre än mig imorgon, nu när en timme försvinner.
God natt!

MILF?

I lördags när jag promenerade mot Heden gick jag förbi ett killgäng. Medelåldern bland dem var nog inte speciellt hög. Kanske 18-19 år, fast jag tyckte mest de såg ut att vara 14-15. När jag nästan passerat dem ropar en parvel milf efter mig. Jag började genast fundera, skall jag ta det som en komplimang eller en förolämpning. Jag smsade en kille och frågade och han skrattade gott och berättade för mig att det var en riktigt fin komplimang. Jag som inte ens har barn...

Veckans gladaste och ledsnaste nyhet på samma gång.

Här kan ni läsa om Alfie, den lilla 13-åriga pojken i Storbritannien som stolt visade upp sin lilla dotter. Mamman till dottern var Alfies 15-åriga flickvän. Strax efter att nyheten toppat alla tidningar började flera killar att höra av sig för att berätta att de kunde lika gärna vara pappan till flickan. I artikeln jag länkade till kan man nu läsa att Alfie inte alls är pappan, och detta har säkerställts genom DNA-prov.

På ett sätt är detta en glädjande nyhet, för den lille killen slipper nu ett ansvar som han inte riktigt förtjänar. Jag menar, som 13-åring skall man inte vara pappa, man skall själv vara barn. Anledningen till att jag tycker det är ledsamt är för att han har ställt in sig på detta, han verkar ha fokuserat ordentligt på detta. Så får han veta att hans tjej träffat andra killar under tiden. Det är mer än vad en 13-åring skall behöva ta. Nu hoppas jag att hans tid i ramljuset inte skall förstöra allt för mycket för honom. Han har ju hela livet framför sig.

Jag måste sluta, igen!

Jag tror jag har ett tics, och det är att ta i mitt ansikte. Jag har funderat lite över detta och har insett att jag gör det när jag blir stressad, nervös, orolig och när jag har mycket omkring mig. Jag gör det också när jag sitter i soffan och ser på tv eller när jag ligger och läser. Det är som för att lugna ner mig själv, att pillar jag bara lite i ansiktet så blir det bra sen. Och ja, det funkar. För det avseendet. Men, när det gäller konsekvenserna av det så blir det bara skit och pannkaka av det. För, genom att ta i mitt ansikte hela tiden så sprider jag runt bakterierhärdar efter bakteriehärdar runt runt runt. Ond cirkel? Så in i bänken! Så nu skall jag använda hela min viljekraft och få slut på det här beteendet. För, som jag sa i inlägget innan, nu måste jag få ordning på min hy. Allt annat går bort!

Någon som har några bra tips på hur jag skall göra för att få bort det här problemet?

Jag tänkte mig något sorts belöningssystem. Att gör jag inte det på ett par dagar så köper jag mig något. Men, hur skall jag kunna ha koll på det? Så, om du har ett bra tips på hur jag skall göra så är jag tacksam om du berättar det för mig.

Min akilleshäl sitter i ansiktet

Det borde ni redan förstått dessutom. Mitt ansikte är min svåraste kroppsdel att förhålla sig till. Hade jag haft de här problemen hela mitt liv hade det varit en sak, men det har jag inte. De har bara kommit. Fast egentligen inte, för problemen jag har på kinderna är enligt min hudterapeut direkt kopplat till mina magproblem som jag haft mer eller mindre sen -07. Jag har den senaste tiden funderat på att byta behandling, eftersom jag inte tycker att jag få någon hjälp. Detta har jag också pratat om med ett par vänner.

Idag hade jag en ansiktsbehandling och fick pratat mycket med terapueten. Hon sa att med allt jobb, slit och pengar jag redan lagt ner så har jag kommit en bra bit på vägen. Tydligen har jag inte så mycket infektioner i huden längre, och inga fula hemska gula finnar. Utan, mitt problem är de hemska pormaskarna och gammal ärrbildning. Därför rekommenderade hon två nya produkter idag. De två sista som vi kan testa att lägga in. Det är två blekande produkter, som tydligen gett mycket goda resultat på pigmentfläckar. Jag är den första kunden med mina problem som hon rekommenderat den för. Nu får vi se vad det ger för resultat. En sak är säker, ni kommer bli chockade när ni tittar längre ner. Men, kan detta hjälpa så måste jag ge det en chans.

Allt detta finns numer i mitt badrumsskåp...


Mina produkter:
Rengöringsgel: 395 kr
Ansiktsvatten: 390 kr
Skin mat-serum: 659 kr (talgdämpande)
Niaouliolja: 495 kr (talgdämpande)
Skin mat fuktighetskräm: 649 kr
Overnight gel: 475 kr (förebygger blämmor i ansiktet)
Clay mask: 398 kr
Anti bac-mask: 400-450 kr (Kyler ner huden och förebygger utbrott)
Clear white serum: 759 kr
Clear white fuktighetskräm: 829 kr
Detta ger en nätt liten summa på 6057-6107 kr. Dock behöver jag ju inte köpa in alla flaskor och burkar varje månad. I och med investeringen idag så kommer jag också kunna skära ner lite på skin mat-krämen. Då kommer jag använda den på dagen och clear white-krämen på natten. Dessutom kommer jag nu använda två serum, vilket kommer göra att jag inte behöver ta fullt lika mycket av den första som jag haft nu ett halvår, utan nu tar jag lite av varje. Vi får se om en månad om den här investeringen hjälper. Annars kommer jag att ringa till ett annat ställe som jag kollat upp och se om deras produkter kan hjälpa mig.

Fast det är klart, när min läkare ringer mig om 3-4 veckor skall jag för det första ta upp det som min hudterapeut informerat om, samt att jag skall be att de gör undersökningar på mina tarmar istället för att proppa i mig medicin. För, jag vill ha ordning på min mage och min hy. Så är det bara!

Träning är en dygd!

Gick precis upp ur sängen för att uträtta en sak. Just i den sekunden kände jag av mer träningsvärk än den som låren står för. Rumpan skrek den också. HÄRLIGT!

Uppriktighet!

Det har blivit till en ren rutin att varje morgon ta en titt i spegeln innan morgontoaletten görs. Vid varje sådant tillfälle hinner jag tänka "Men, vad fin min hy har blivit under den gångna natten."  När jag sen återkommer till spegeln en stund senare inser jag var eviga gång att så är inte fallet. Utan jag har bara sett hyn med nyss öppnade ögon. Visst, det har blivit en liten förbättring kanske den senaste månaden. Men, snart går jag under jorden eller något. Det värsta är att ingen kan se hur dåligt jag mår eftersom det inte märks på mig när jag rör mig ute på stan.


Idag träffade jag en gammal brukare som uppriktigt frågade vad jag hade gjort med mitt ansikte. Hennes uppriktighet fick mig att inse att alla andra som jag beklagat mig inför angående mitt hudproblem har ljugit mig rakt i ansiktet. "Det problemen du anser att du har är inte stora. De syns inte alls. Jag vet andra personer som haft det myyyycket värre än dig." Anledningen till att jag drog den här slutsatsen är för att brukaren som frågade mig detta idag knappt tittade mig i ansiktet, utan såg mest i golvet. Hon registrerade det på något sätt och undrade. Starkt gjort av henne, eller ja, hon visste ju inte att hon gick emot kodexen för vad man frågar och inte frågar.

Suck!

Dagens utmaning!

Kom precis hem från ett body pump-pass! Utfalls låten är ta mig fan hemsk. Extra hemsk blir den när benen fortfarande känns av sen förra passet i söndags. Det var bara att bita ihop och vara glad för det lilla. Körde på lite extra vikter på vissa ställen under passet den här gången. Måste våga utmana mig själv. Det får dock inte gå för fort i viktökningen, för det skall vara kul också!

Dagens utmaning är att sen gå ner för ett relativt lång trappa med lårmuskler som skriker för varje steg du tar nedåt. JÄVLAR I MIN LILLA LÅDA VAD DET KÄNDES. Sen att det satt arbetare i trappan och utförde jobb gjorde det inte lättare, det var bara att lägga på leendet och låtsas som det regnade. (Svårt att göra det, då solen strålar utanför.)

Ner kom jag och nu är det bara att se framåt  nästa träningspass. Blir nog på fredag, body toning. Skall boka på en gång bara för det.Ha nu en skön dag i solen. Det skall jag absolut ha.

Det är så man tänker till efter man sett något sådant

Igår lyckades jag åka hemifrån 6.45 istället för den planerade tiden 6.50. Det är en väldigt liten skillnad kanske, men oftast sätter jag mig i bilen efter 6.50 och får alltså stressköra lite. Under min korta körsträcka till E6:an kände jag mig väldigt nöjd med att jag kommit iväg tidigare. När jag sen skall köra på påfarten ser jag att det är kö och blir än gladare för min lyckade starttid. Men, sen ser jag att det är bomstopp med bilar och börjar fundera på varför det är så otroligt mycket kö. Tänker i mitt stilla sinne att det släpper väl bara vi kommer förbi Kvarndammen. När jag kört en liten kort sträcka ser jag att det inte är problem på min sida av motorvägen, utan det är på den andra sidan. Jag ser en lastbil stå still, och chauffören står utanför, med en gul landstingetfilt virad om sig. Första reaktionen (utan att ha kopplat in den gula filten i tänket) är att han är stoppad för något. Sen tänker hjärnan ett varv till och inser att det måste skett en olycka, och att chauffören är chockad och frusen för det som har hänt.

Strax där efter förstår jag att så måste vara fallet. För bakom lastbilen står en bil. På taket på den bilen ser jag massor av personal från räddningstjänsten. Inte en eller två, utan snarare 6-7 stycken. Samt att det är fler runt bilen. Jag blir grymt chockad och fortsatte min körning framåt. I en extremt långsam hastighet. För, det jag såg fick mig att fundera lite. Det var en hemsk syn! Visst, jag kom upp i hastighet eftersom motorvägen kräver det, men jag var glad att få svänga av vid Angeredsbron efter det. (Sen när jag kom ut på Gråbovägen blev jag omkörd av en ambulans i utryckning också...)Bild: www.wighsnews.se
Det finns ingen anledning att stressa i trafiken...

Jag funderar...

Jag har ikväll kunnat kika på min inkomstdeklaration in på skatteverkets hemsida. Enligt den preliminära uträkningen så skall jag åter igen betala kvarskatt. Jag lackade ur och började svära och fundera varför jag skall förpestas med detta vart eviga år. Anledningen till att reaktionen blev starkare i år var att jag förra året fick betala ca 1200 i kvarskatt. Då ringde jag till min löneförläggare och bad henne dra extra varje månad, vi enades om 300 kr mer/månad, så skulle jag lätt klara mig undan de 1200 nästkommande år, alltså i år. Men nej då, enligt den preliminära skall jag betala 1189 kr i kvarskatt i år. (Fast visst, jag är ju under 1200 i år...)

Genast började jag och Johannes rota i dessa siffror och åter igen fick han väl slita sitt hår för min skull. (Fan vad jag begär av honom?) Efter många om och men fastnade vi på summan för omkostnadsersättningar. I mitt fall är det den summan jag fått av kommunen för att kunna utföra mitt stödfamiljsuppdrag. Från och med 2007 ändrades det avdragsgilla beloppet från 1000 kr till 5000 kr.  I och med de nya reglerna så kan man mer eller mindre säga att personer som tar uppdrag som kontaktperson/stödfamilj/god man får betala för att kunna göra sina uppdrag som de tagit på sig på grund av sitt stora engagemang och sitt intresse för att personer med svagare ställning skall ha samma möjligheter.  I mitt tycke är det konstigt att man beskattar den här summan pengar, då det faktiskt inte handlar om någon lön. Utan det handlar om ett arvode man får till sig för att kunna utföra ett uppdrag för en människa som behöver stödet.


En annan aspekt i det hela, hur kan kommunerna tycka att det är konstigt att det inte finns personer/familjer som väljer att ta på sig dessa uppgifterna, när de i slutändan får betala för att engagera sig och ta sig ann frivilliga uppgifter? När jag tog mig an mina uppdrag som kontaktperson/stödfamilj var det INTE för att jag skulle tjäna pengar. Det var för att jag för hoppningsvis skulle kunna göra något som gjorde gott för en människa. För att kunna underlätta för en annan. För att bryta viss isolering eller för att helt enkelt avlasta! Jag har själv valt att ge massor av min lediga tid till en annan människa och för det skall jag enligt avdragsreglerna betala själv för det. Jag har hela tiden berättat om mina positiva upplevelser från dessa uppdragen, men nu börjar jag inse varför vem som helst kan bli godkänd för dessa uppdragen. DÄRFÖR ATT DEN STACKAREN SOM SÄGER SIG VILJA HA UPPDRAGET ÄR VÄLDIGT ENSAM OM DET. (Men så, kan vi också läsa om hur många god män som förskingrar pengar från sina klienter.)

Nu vandradet ja ut på ett sidospår, och i år har jag en ansenlig summa i omkostnadsersättningspotten. (Den överstiger 5000 med goda marginaler.) Förhoppningsvis kommer pappas revisor kunna göra avdrag i år. Förra året hade jag strax under 5000 kr i den potten, och då kunde inte revisorn göra ett dyft. Hade de ynka kronorna som fattades upp till 5000 funnits där så hade hon kunnat göra något med det. Så, i år måste hon kunna göra det. Annars börjar jag misströsta på mänskligheten. Sanna mina ord!

En trevlig paus i vardagen

Igår när jag höll på att tvätta sprang jag på min nya granne i trappen. Hon flyttade in för 1-2 månader sen, men vi har inte setts en enda gång. Igår stannade vi upp och pratade med varandra, och det blev en rätt lång stund. Hon var himlans trevlig, och föreslog en fika någon dag. Denna dagen blev redan idag. För när jag kom hem från jobbet möttes vi åter i trappan. Vi stod och pratade en stund och sen berättade hon att hon skulle laga mat åt sig och grannen under (de är kompisar.) Då bjöd hon in mig på det också, men jag tackade nej med tanke på att jag måste göra mina matlådor också. Detta tog hon som en god ursäkt, men sa åt mig att komma in på kaffe efter att jag ätit.

Så, efter att jag ätit gick jag över till henne och då skulle grannen underifrån just gå så då blev det bara hon och jag som satt och tog en te. Vi pratade en massa, mest om jobb, vilket var riktigt trevligt. En kul, spontan grej måste jag säga. När jag skulle gå bjöd hon in mig på deras våffelkväll på onsdag också. Sicken tjej va? Det är aldrig fel att få vänner i trappen, det kan man ha nytta av på många sätt. Om inte annat för att ta en kopp kaffe/te om socialiseringsbehovet skriker efter tillfredsställelse.


Tea for two

Angelica planerar - Nu är jag nöjd!

Idag körde jag fjärde stunden av planerande. Har fasat lite för det, för jag har trott att jag legat långt öve budget på många poster. Därför kom jag aldrig till ro igår med det och sköt fram det på oviss framtid. För, jag var inte motiverad att jobba med det idag heller. Men, nu har jag kört igenom det med mycket goda resultat. Av 6 kategorier var det bara en som var marginellt övertrasserad. Det var kategorin övrigt, där allt mellan himmel och jord hamnat. Den gick över med 150 kr. Inget att gråta för kanske. Det som mest chockade var väl godisbudgeten. Där hade jag budgeterat 500 kr, den faktiska summan blev 147.40. Vet inte om ni förstår hur mycket mindre karameller jag köpt denna månaden då?

Så med detta i åtanke har jag idag gjort en ny budget för kommande månad. Med allt inräknat - räkningar och budgeterade poster - så lär jag ha kvar att spara. För jag tror att min lön från "nya" jobbet täcker allt det jag räknat på. Därför kommer "Kungälvslönen" gå oavkortat till mitt sparkonto.

Nu håller jag verkligen tummarna för att den här planeringsrutinen fungerar långt framöver. En annan positiv sak av det hela är att jag har bra med mat kvar i kyl och frys. Något som inte är helt vanligt i slutet av månaden. Eller hur? Egentligen skulle jag vilja ut och shoppa hejdlöst, men jag måste spara mig. För, snart är det avresa till Turkiet. 39 dagar kvar. Resväskan är ju köpt, nu skall den bara fyllas också.


Det är sååå roligt när det går bra.


En stor guldstjärna till mig!

Träning, träning, varje söndag...

...och på måndag med?

Träningen i veckna har gått riktigt bra. I måndags var jag på ett pass bodyjam. Det var sista för den omgången, och nyreleas skedde under veckan som gick. I fredags testade jag på något nytt, body toning hette det. Stenhårt pass där vi använde gummiband, exetubes och hantlar. Blev så frälst i det programmet, och insåg att jag kan gå på det fem av sex fredagar (Har ju 6-veckorsschema.) Skall också köpa mig ett par exetubes och gummiband, så jag kan göra de övningarna hemma sen också. (Tror de skall få följa med ner till Turkiet också, så att jag inte blir helt förslappad där nere.) Idag var jag på ett body pump-pass. För många år sen var jag på ett sådant, och "råkade" lägga på alldels för tunga vikter med den följden att jag inte kunde röra mig efter passet. Idag var jag mer förståndig. Trots att alla andra hade stora vikter körde jag de små. Ville verkligen inte vara förhastad. Bättre att köra lite lättare de första gångerna, så jag får in teknikerna. Sen kan jag ösa på med vikter.

Ligger nu här i min säng och känner en molnande värk i kroppen. Det skall dock tilläggas att det är en bra värk, och inte en dålig. Jag har ju trots allt rört på kroppsdelar som inte riktigt vart jätteaktiva det senaste. Sen när jag köpt mina prylar skall jag nog ta med mig dem till syrran, så kan vi ha minigym hemma hos henne. Hon har ju wii fit, och kombinera det med lite redskap kan bara bli finfint.

Leagally blond?

Nu så, nu kan våran resa bli av när som helst. Gärna imorgon om det går att ordna. Anledningen till att jag säger det är för att i fredags spenderade jag 995 kr på en ny resväska. Ovanligt nog satsade jag på en stor fin och chockrosa historia. Hur jag tänkte? Ja, det är inte svårt att säga. Skall man köpa en resväska, så skall man köpa en som man verkligen vill ha. Jag har alltid gillat att synas, så med en rosa väska lär jag garanterat göra det. En annan positv sak med att ha en sådan färgstark väska är att den kommer synas lång väg på bagagebandet.


Nu är det bara juridikstudierna som saknas...
...eller vänta, de har jag ju redan gjort!

En ny favorit?


Visst blev jag urläcker?

I fredags var jag inne i stan för att träffa Frida. Eftersom jag inte åker in dit allt för ofta så passade jag även på att köpa mig en ny klänninng eftersom jag skulle ut på stan och rumla runt senare på kvällen. Vi gick till Gina Tricot för där brukar jag hitta något som passar för stunden. I fredags var det svårt, för plötsligt hittade jag flera plagg som jag ville ha. Klänningen på bilden blev köpt, eftersom den var väldigt snygg, och lite annorlunda. Sen hittade jag en skitsnygg turkos klänning också, så den lär åka med mig hem nu på fredag. Testade en rosa body också, ett plagg som tydligen bara blir hetare och hetare nu. Den fick dock inte åka med hem, mest för att min rygg blottades för mycket då.Den här kommer nog med hem på fredag då...


Spontandag med Felix.

Gårdagen började väl egentligen med att jag somnade klockan 5 på morgonen efter en kväll ute på stan. Nästa etapp startade sedan 7.30 då mina ögon flög upp och sömnen var som bortblåst. Låg kvar i sängen dock, it was my castle just där och då. När klockan närmade sig 9.30 så ringde jag min syster. Hon höll på att fixa frukost till sig och Felix så jag var ful och bjöd in mig själv till den. Väl där proppade jag i mig massor av hönekaksmackor, det är nog något av det godaste som finns till helgfrukost. Lite bus hann jag och Felix också med så klart. När han sen la sig för att sova vid 11 så lånade jag syrrans dator och spelade lite spel och så fick jag lite skön massage av henne innan hon började göra sig i ordning inför den stundande Danmarksresan.

Under tiden höll Mattias på att dona med diverse saker, när han kom på att han behövde åka in till stan och köpa gitarrsträngar. Det tog ett tag innan vi fick iväg honom, han var tvungen att låna min bil för hans hade körförbud. Den som nu är smart har också räknat ut att jag blev barnvakt i och med bilutlåningen. Inget jag grät för. Så, när Felix vaknade pälsade jag på honom kläderna och så gick vi ut. Första anhalten vad att hälsa på mormor. Där klappade Felix katterna och jag blev utsatt för massa fjäsk från katten Mizziz som gärna ville gå ut. Eftersom det var fint väder blev inte stoppet där så länge, utan vi knallade ner till lekplatsen som fanns på utsidan. Där åkte Felix massa rutschkana, åkte sparkbil, lekte i sande samt förundrades över och provsatt en häftig cykel. Märkligt, men en och en halv timme fortlöpte väldigt snabbt. Antar att det har att göra med all lek. Så efter det lämnade vi mormor och gick hem. Jag insåg att jag var hungrig som en varg och tog för mig av det som fanns i kylen, medan Felix passade på att smaska i sig lite clementin, majs och tacochips.

Strax därefter kom Mattias hem, och jag lämnade kåken. Mest för att jag skulle in till stan, men också för att orken börjat tryta rejält. (Inte pågrund av Felix, utan för min kortkorta sömn.)

   

 
Det är Felix som är modellen. Moster är bara en bifigur på dessa bilderna.
Hon ser ju helt trash ut.
 

If I were a boyIf I were a boy...

Veckan som gått.

Jag har jobbat förmiddag hela veckan, men ändå var det först idag jag kom hem innan 17-tiden. I måndags kom jag hem sent eftersom jag tränade direkt efter jobbet. Detta var ju medräknat så detta gjorde ju inte mig något alls. Men i tisdags blev det inte alls som jag tänkt mig. Jag lämnade jobbet en timma tidigare än tänkt, eftersom min mage smärtade en massa. Stannade i Hjällbo för att köpa min nya medicin. På vägen dit hade bilen inte ett enda problem. En kvart, tjugo minuter efter att jag parkerat startade jag en bil som lät som ett smatterband. Jag körde en liten bit, för att försöka lokalisera ljudet, men insåg att jag inte kunde komma på det. Så jag ringde min far och bad honom komma och hämta mig. Han var på jobbet och sa att han skulle komma så fort han kunde. Det tog honom över en timma innna han kom och jag hann att bli en liten istapp. Vi bogserade hem bilen via E45:an och pappa ringde mig och berömde mig. (STOR FÖRVÅNING) Som tur var hittade pappa felet snabbt och kunde åtgärda det. Det var ventilerna som bråkade igen. Kunde köra hem bilen samma kväll.

I onsdags var vi bjudna på kalas till brosan, så det var bara att titta förbi där efter jobbet. Kalaset var trevligt, men lillknodden Neo var bra trött så vi lämnade placet rätt tidigt. Men, jag körde hem farmor också så det slutade med att jag kom hem 19.30, det tidigaste denna veckan. (Förutom idag då som sagt.)


Veckan har bestått av en del nederlag, men det har inte kunnat slå ner mitt goda humör. Jag har haft en bra vecka på jobbet. Jag hade mitt första pedagogmöte tillsammans med de andra pedagogerna och det var ett bra möte. Det kändes som vi hade lika mycket att säga, och alla hade lika mycket att ge. Sen har jag fått väldigt mycker beröm, mest från en kollega (som för övrigt är en helt underbar person, hon gör att min arbetsdag inte kan bli dålig) men också från gruppledaren och chefen. Snacka om att ha en plats där jag nu kan växa otroligt mycket fram över. Nu skall det vara skönt att vara ledig i tre dagar. Något jag verkligen behöver. (Det hade blivit fel med mitt byte, jag har missat min vila efter förra helgens jobb.) Jag kan nu hämta ny kraft så nästa vecka blir minst lika bra. Låter väl jättebra?

Nej, nu skall vi se om jag och Johannes kan fixa med min blogg. Det har ju inte kunnat göras i veckan då jag lagt mig tidigt och gått upp tidigt. Men, snart så... eller?

Veckans nya rätt: Spenatpaj

Ikväll har jag lagat en god spenatpaj. Jag hittade receptet på www.ica.se men jag valde att göra om det lite på eget bevåg också. Grundreceptet såg ut såhär:

Deg:
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk vatten

Blanda ihop till en smidig deg och platta sen ut den i en smord form. Nagga sen botten tätt och förgrädda i ugnen i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
½ prujolök
2 msk olivolja

Jag hade ingen purjolök hemma, så jag bytte ut den mot ett paket bacon och en burk kantareller istället. Dessutom ökade jag på till 3 klyftor vitlök. Jag fräste alla ingredienser en stund i oljan.

Äggstanning
3 ägg
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk

Jag hade ingen mjölk hemma, så jag tog vatten istället. Det funkade minst lika bra. Eftersom jag inte hade någon mjölk så tog jag istället 2 dl creme fraiche.


Häll fyllningen i pajskalet och fyll sen upp med äggstanning och ställ sen in pajen i ugnen, tills stanningen har stelnat. Där efter kan du strö på lite riven ost och sen låta pajen stå en stund till så osten får en fin färg.

Jag serverade detta med gurka, tomat och sockerbönor. Riktigt delikat!

En katt på minuslistan!

I tisdagsmorse åkte min katt ner på minuslistan, med hög hastighet. Det hela började med att när jag skulle lämna hemmet för jobbet fick jag för mig att kolla till min orkidé och dess knoppar. Jag har två orkidéer som båda länge haft varsin stängel. Den ena tappade dock sina små knoppar, och kom aldrig till blomning. (Knopparna liksom torkade.) Den andra hade stora fina knoppar som när som helst skulle till att slå ut. Så i tisdags gick jag fram till blomman och såg genast att knopparna var borta. Halva stängeln var borta. Jag hann tänka "MEN VAD FAN HAR HÄNT HÄR?" Lika snabbt  hann jag förstå att det bara kan vara en här i huset som kan ha gnagt av den. Min katt. Gissa hur snabbt hon sjönk på favoriseringsstegen? Kopiöst! Jag kunde visserligen sätta de avbitna knopparna i ett glas vatten, men jag ville ju ha en vacker, fin orkidé blommande i fönstret. Ville ju visa Felix hur fint hans present blommade här hemma. Men nej, det får jag inte chant att göra, inte den här gången i alla fall. Nu har det gått ett par dagar, men Strofan sitter fortfarande lågt ner. Hon är bara en katt och kan göra bra dumma saker utan att tänka på det. Men, hon får allt ta konsekvenserna hon också!

Så här fint blommar det numer i ett vattenglas på min hylla...

Förbjudet gott?


Så här såg jag ut i morse när jag körde till jobbet. Solen stod högt på himlen och värmde gott där jag satt i min bil. Tänk vad mycket trevligare det är att köra till jobbet när solen skiner så där fint. Även om jag hade musik på i min bil, så kunde jag ändå höra hur de morgonpigga fåglarna kvittrade utanför. Också det gjorde att min dag började riktigt bra. En dag som börjar bra slutar ju också bra. Som ni vet.


Dagen forsatte mycket bra, då jag kunde sätta mig ute i solen på min rast. Det var riktigt skönt att sitta där i min stol på uteplatsen på jobbet. Ingen vind som bekymrade mig och massa kvittrande fåglar som sjung för mig. Det fanns inte en tillstymmelse till problem och ledsamheter. Jag stormtrivdes!


  
Sen blev inte dagen sämre när dessa korten trillade in på min telefon. Mina snygga, coola killar poserar i sina nya solbrillor som jag köpt till dem. Idag var en perfekt dag att använda dessa, eller hur?

Lite trött i knoppen!

Hela helgen är klar, men har fortfarande ett par dagar kvar på jobbet innan jag blir ledig. Skulle egentligen varit ledig på onsdag men bytte till mig ett pass där för att få vara ledig på fredag. Så här i efterhand insåg jag att det fick jag egentligen inte göra. För veckovilan och sånt där. Men, det är bara att köra på den här gången och vara mer noggran nästa gång jag kollar över passbyten.

I helgen släppte det lite mer på jobbet. I arbetet med en brukare. Har ju så klart varit utsatt för massa testning från deras sida, inget konstigt när jag kommer som ny personal. I lördags släppte det dock, och när jag väl kom hem i säng så var jag väldigt glad över det.

Idag har jag fått massor av bekräftelse från en kollega. Kändes så skönt att få. Blev glad i hela magen. Vet med mig att det här jobbet kommer bara bli bra för min del. Dessutom hade jag första pedagogmötet idag. Det gick hur bra som helst, bäst av allt är att jag fick massor att göra imorgon när jag har min första planeringstid. Förra veckan gick jag och funderade över vad jag skulle göra med morgondagens alla timmar, nu vet jag att de inte kommer räcka till allt som kom upp idag.

Var på ett Body jam-pass ikväll. Skitskönt verkligen! Men, det var sista gången jag kunde gå på den korigrafin, eftersom den slutar snart. På torsdag bokade jag in mig igen, då är det nya steg och danser som skall nötas in. De danserna kommer de ha i 3 månader, så där kommer jag ju kunna lära mig det utantill tillslut.Nej, nu hoppar jag ner i säng istället. Är trött som en mamutbjörn.
God natt!

En liten reflektion

I lördags var jag på Shell för jobbets räkning för att hyra film. När jag ändå var där passade jag på att köpa en 50 cl coca cola till mig också. När jag kom fram till kassan så betalade jag första för filmen. Kassörskan slår in den i kassaapparaten och ber mig om 19 kr. Jag konstaterar att det var billigt, och få då svaret "Det är melodifestivalskväll, då har vi rabbater". Sen slår hon in med dricka och ber om 19 kr. Snacka om att tappa hackan. Filmen har de erbjudande på, men vågar ta 19 spänn för en liten läsk.

Här skall tilläggas att det är FÖRSTA gången jag märker av lågkonjukturen och dess biverkningar. Livsmedel har verkligen ökat i pris. 50 cl läsk på flaska kostar ju 10-12 kr i vanliga fall. Nu är priset snart uppe i 20 spänn. Hutlöst!

Veckans nya rätt - KycklinglasangeKycklinglasange

250 gram stekt eller grillad kyckling
En stor bit purjo
2 charlottenlökar
300-400 gram spenat
3 tomater
Vitlök
Lasangeplattor
Ostsås

Bryn charlottenlöken, purjon och vitlöken en stund. Tillsätt sen spenaten och låt den bli varm. Tillsätt sedan ostsås och tomaterna och blanda väl. (Går utmärkt att köpa Keldas färdiga ostsås, men jag gjorde så klart egen.) Varva sen kycklingen, spenat/oströran och lasangeplattorna. Avsluta med spenat/oströra och strö sen över lite riven ost. Gräddas i ugnen i 20 minuter på 200 grader.


 

Servera med en god sallad!

Bodyjam

I torsdags kväll var jag då på mitt första pass av Bodyjam. Så här står det om passet på Sportlifes hemsida " Är en träningsklass med de coolaste movesen till den senaste musiken. Passet är perfekt för dig som älskar att släppa loss, och samtidigt vill ha en effektiv konditionsträning."  Jag var den enda på passet som var ny, så jag hade lite att lära mig. En sak var dock enerverande, det var en kvinna som stod jämte mig, hon såg hela tiden till att få mig bort från spegeln. Det spelade ingen roll om jag ställde mig bakom henne eller framför henne mellan de olika etapperna, hon dansade näst intill på mig hela tiden. SUCK! Men, jag lät mig inte nedslås av henne, utan dansade tappert vidare. Som instruktören sa i början av passet - en del moves är lätta, en del är svåra. Och hon hade så rätt. Det var lite svårt att få in alla hopp och moves på en och samma gång. Ser jag bara till att fortsätta gå på passen så kommer jag bli riktigt duktig.

Det jag gillade med passet var det höga tempot samt den kaxiga attityden man tillåts att ha där. Skönt att få vara lite bestämd och visa med kroppen vad man vill. En annan bra sak är att man nog kan få ut rätt mycket agressioner där i träningssalen medan man dansar. Sen är det ju skönt att få dansa lite också, det är ju något jag älskar. Så, på måndag skall jag på ett nytt pass.

Bild: Health and fitness
En annan positiv sak, Malin gav mig en sådan fin komplimang igår. Hon sa rakt ut Hur mycket har du gått ner nu Angelica? Det syns så tydligt på din kropp att du gått ner. På armar, ben och mage, trots att inte du ser det. Det är verkligen kul att det syns, att andra kan se det. Jag har svårt att se det själv nämligen och jag tycker inte måttbandet säger något heller. Det är bara att hänga i, snart är jag i mål. Om 4-5 kilo.

I´m a bad bad girl!

Urk, hur kass har jag inte varit på att uppdatera här då? Skitkass för att tala klarspråk. Kan väl säga som så att motivationen fattats mig ett tag. Vet inte riktigt varför, antar att det är livet som kommit i mellan lite. Skall ta tag i det imorgon och skriva ett par inklägg. Har lagat ett par riktigt goda middagar i veckan och så har jag ju köpt nytt träningskort. Var på ett riktigt kul pass igår. Svettig men otroligt nöjd efteråt.

Ikväll har jag jobbat, och sen kom min Malin hit och tittade på film med mig. Mysigt med lite spontant så där.

Well, jag får väl försöka ta mig till sängen nu istället. Förre helgen lyckades jag ju sitta uppe till både 5 och 6 innan jag kom i säng. Så kan jag inte ha det i natt. Men, klockan börjar ju redan springa...

Missade förresten mitt första möte med kuratorn idag. Dumt! Fick en räkning skickad till mig, och en ny tid bokad. I april. Men, jag tror inte att det är vad jag behöver. Jag behöver något mer djupare. Som jag sagt så skall jag ändå ge det en chans, så får jag se sen hur jag gör.


Just ja, Johannes pillar loss lite och snart kanske det kommer en ny adress...
När vet man inte.


God natt

Felix - Jag äter vad jag vill

Felix är ju en duktig matvägrare då och då. Ett par skedar går fint, sen tröttnar han på det. Vad jag erfarit så går vissa rätter bättre än andra, men bäst är väl efterrätten. Tydligen är chokladpudding en stor favorit. Men i måndags visade han tydligt att han kunde tänka sig att äta. Sen att det var när han satt i sandlådan spelade inte honom någon roll. Även om det kanske inte är det bäst att stoppa i magen. Hans mor var noga med att poängtera att det var moster som satt ner honom i sandlådan så hon fick ta hand om konsekvenserna också. Eftersom knodden tyckte att det var en bra idé att äta sanden valde jag istället att ta upp honom ur den och promenera. Något han har blivit kungligt duktig på. En annan favorit är att sträcka bak händerna bakom rumpan och luta sig fram och skratta. Han ser ut som en liten backhoppare där han står.

Det var inte länge jag umgicks med Felix i måndags, men den lilla tiden räckte för att göra min dag. Underbaringen! Han ger så fruktansvärt mycket bara i ett kort möte att allt jobbigt försvinner. Det är en stor tur att han kom in i våra liv.

Titta moster, vad kan man göra med det här konstiga?Du moster, jag kom på det. Man äter det så klart!

Nytt gym!

I måndags var jag uppe på Sport Life i Rollsbo och teckande ett nytt kort där. Har ju gått på Friskis och Svettis innan, men nu när det kortet gick ut bytte jag ställe. Mest för att det ligger en sådan anläggning ungefär 1 minuts promenadväg från mig, men också för att jag fick rätt bra rabatt via jobbet där. Det tråkiga är att jag är förkyld så jag har inte tränat där än. Men imorgon skall jag gå på ett bodyjam-pass. Skall bli riktigt spännande. De har många pass som verkar vara riktigt roliga, och utmanande.

Tror dessutom att min nya mp3 kom idag, så nu kommer ju träningen att bli rakt igenom rolig.

Ett superbt nagellack?


I onsdags förra veckan köpte jag ett svart nagellack från Gallery Colours. Det kostade 25 kr på Edels. I torsdags målade jag på det, tyvärr blev det inet speciellt bra, eftersom jag hade lite rester kvar. På vägen hem såg jag att jag fått en repa i tumnagelns lack, så det fick bli att tvätta bort det när jag kom hem. Efter första draget med en removerfuktad bommulstuss såg jag att inte ens en liten fläck av nagellacket försvunnit från nageln. Det satt som berget. Jag fick smått panik och började gnugga, riva och nöta bort färgen. Till mitt stora förtret fick jag klippa av alla naglar, för längst ut på tipparna kunde jag inte för mitt liv få bort färgen. Snacka om slitstarkt nagellack. När jag  kom till jobbet berättade jag detta för en kollega, jag nämnde inte vilken färg det var. Kollegan säger då "Tur att det inte var svart färg." Hon fick ett långt ansikte när jag berättade att det var just den färgen det hade.

Veckans nya rätt - Räkor i kokosmjölkRäkor i kokosmjölk
500 g räkor
1 burk champinjoner
1 halv grön paprika
1 röd chili
Purjolök (ca 10 cm)
2 charlottenlökar
10-12 sugernsnaps
1 burk kokosmjölk
Soja
Salt & peppar och ingefära

Fräs grönsakerna i en gjutjärnsgryta, häll sen på kokosmjölken och smaksätt med kryddor. Smaksätt efter eget tycke. Servera med kokt ris och grönsaker om du vill ha det.


Jag ansåg att det inet behövdes mer grönsaker eftersom jag hade i bra mycket i rätten som det var. Kan inte komma ihåg att jag använt kokosmjölk i mina maträtter innan, så självklart var det en ny smak för mig. Rätten blev riktigt god, så det är skönt att jag fick två portioner till att frysa in.

Arla morgonstund...

.... har sovit med fönstret på vädring i två nätter och nu är jag förkyld.

Idag är det dags mitt första apt på nya jobbet. Skall bli intressant och se hur det går till. Säkert är det rätt lika, men det finns nog skillnader också. Så snart är det dags att ge sig iväg. Dock måste jag förbi en bensinmack och tanka då pumpen vägrade ge mig bensin igårkväll när jag skulle tanka.

Hoppas på att vara på ett mer blogg-humör denna veckan. Har varit lite seg i roten de senaste dagarna faktiskt. Med all sin rätt. Men, nu är det ny vecka och nya möjligheter.

Ha en bra måndag!

Jag tänkte på en sak...

Natten till fredag gjorde jag jouren på mitt gamla jobb. Då blev jag tvungen att ringa efter ambulans och när kvinnan på larmcentralen svarade så svarade hon i stil med Larmcentralen, vad har hänt? En helt adekvat fråga, men vad hinner hon tänka innan hon tar samtalet? Är det ett mord som skett, är det någon som blir misshandlad under tiden förövaren ringt upp och glömt av att det finns någon i andra änden av tråden, eller är det någon som fått en infarkt eller liknande?
Det måste ju vara en person med riktigt stabilt psyke som skall sitta där på larmcentralen och ta emot samtal. Man kan ju inte bryta ihop när man får höra om riktigt svåra saker. Antar att man "vänjer" sig vid att ta de där samtalen, men jag tror inte jag hade pallat att göra det faktiskt.

Håll dig sysselsatt så märker du inte smärtan!

Japp, dag två av underbara smärtor i magen. Det konstiga är att jag inte hade sådana smärtor innan jag började med mitt pillerknaprande, inte heller har jag haft huvudvärk och feber på grund av det. Fast. det känns som en helt naturlig reaktion för kroppen just nu. Men, dagen har faktiskt fungerat rätt bra. Träningen gick bra, det var skönt att komma igång igen. Känns lite i kroppen nu ikväll, dock inget farligt.

Efter det spenderade jag flera timmar med Weronica och Felix. Först åt vi lunch och som vanligt charmade Felix alla som gick förbi honom. Han visade att han minsann är en duktig kille, i alla fall när det gäller att gå. Han ville vara över allt på samma gång. Maten var dock inte det minsta intressant sa han! Sedan gick vi i affärer och äntligen fick mamma köpt badkarsmattor, så nu vet jag en som kommer kunna sitta stilla i vattnet. Eller ja, en som i alla fall inte kommer halka hela under vattnet hela tiden. Själv fick jag handlat lite nya svindyra ansiktsprodukter och så blev det presenter till både Felix och Neo. Så, nu får jag ordna en ny träff med Hanna och Neo igen.


Moster bjöd på glass, men det var bara rånet som var gott nog att gnala lite på.

 
Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv... (moster gav mig dem idag)


Efter detta underbara myspys så åkte jag och jobbade kvällen. Jobbade med helt underbara kollegor, så tiden gick rätt fort. Trots att vi mest satt och pratade om viktiga och oviktiga saker. Kom hem för en timma sen, så strax är det dags att hoppa ner i min säng. Skall faktiskt ta en värktablett innan. Det är TUR att det finns såna. Allt blir så mycket enklare då.

Jag hade glömt!

Igår kom då nackdelen med att jag slutat med minipillren. MENSVÄRK! Fy fan, jag hade verkligen glömt bort den smärtan! Det slutade med att jag hade ont i huvudet och lite feber på kvällen. Helt underbart. När jag hade varit på affären förstod jag varför en del kvinnor frossar i sötsaker vid pms. Kroppen skriker ju för tusan efter det! Jag höll på att åka dit på det, men jag var benhård mot mig själv. Inget godis på veckan, och det går att klara det. Om man bara vill.

Får se hur det går på träningen idag, jag skall dit ut om en timma. Behöver ju inte köra det hårdaste passet, men jag skall ändå börja lyfta skrot nu igen. Härligt verkligen. Tänkte boka in en tid med en instruktör, som man hjälpa mig sätte ihop ett veckopass istället, där jag delar upp kroppen på tre pass istället för att köra igenom hela kroppen varje gång.

Helst av allt vill jag bara dra täcket över huvudet och gömma mig...

Män som hatar kvinnor
Ikväll har jag varit på bio och sett den nya svenska storfilmen - Män som hatar kvinnor. Flera storal, svenska skådespelare gör film av en bestialisk bok. När det väl kommer till att göra film av en bok som många har läst så har man en svår lina att gå på. Det är så mycket som skall stämma för att publiken skall gilla det. Rollerna skall sättas med stor precission och känslor och stämningen från berättelsen skall tolkas och karaktäriseras. En hård nöt att knäcka kan tyckas. Den här gången är det lätt att säga att regissören alla andra i teamet har lyckats med bravur. För, så rädd som jag var när jag läste boken, så rädd var jag idag när jag såg den. Om inte än räddare. Jag visste ju precis vad som skulle hända, ändå satt jag där under min halsduk. Jag visste ju hur det skulle gå, ändå pumpade hjärta och lungor på som fan. Jag förundras över hur Peter Haber kan göra en sådan roll som han gör i den här filmen. Även om han spelar Beck som som också kan vara rätt hemska filmer så är han ändå Sunes pappa för mig. En snäll och lite klantig man. Denna inre bilden får brottas med hans karaktär i den här groteska historien.

Alla har gått in ordentligt för sina roller och gör dem mycket rättvisa mot boken. Precis som alla andra måste jag dock höja Noomi Rapace lite mer, vilken tolkning av Lisbeth Sallander hon gör. Henne skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd, så till vida hon inte var min vän. Henne vill man verkligen inte ha till sin ovän, och det får hennes förmyndare känna på.

Det finns många scener som är äckliga, fasansfulla, groteska och rent ut sakt vidriga. Jag förundras lite över hur man kan komma på sådana här berättelser, utan att själv mara maschokist. (Jag vet, reserach och faktaletning men ändå...)

Den här filmen är helt klart värd att se på bio. Synd att de andra två skall komma som film/serie på svt. Det hade vart mycket mäktigare om de också kom på bio. Men, det är bara vänta och hoppas på att de snart kommer. Eller hur?

Veckans nya rätt - Rostbiff och potatisgratäng med rödvinssås.

Jaha tänker du, hur ny är den rätten för min del. För, om du känner mig vet du väl också om att jag älskar blodiga biffar och goda gratänger och såser. Men, när jag äter sådana biffar vill jag helst att de skall vara kryddade med salt och peppar. INGET ANNAT. Tycker om köttsmaken som den är. Så, därför har jag varit riktigt vild idag och gjort en helt otippad marinad.

Marinad till köttet
3 dl Coca-Cola
Rivet skal från 1 citron
1 msk riven ingefära
1/2 msk kanel
salt och peppar

Detta gjorde att köttet fick en viss pepparkakssmak. Hu och ve är väl er första reaktion. Men, ärligt talat var det riktigt gott. Speciellt till potatisgratängen och rödvinssåsen som jag för övrigt hade gjort själv. (Varför förstöra en sådan fin middag med påssås liksom?) För att göra rätten än mer exotisk så serverade jag hallon och avokadosallad till och färsk sparris så klart. Jag hade också köpt ett gott bröd att ha till, trodde det var vanligt ciabatta fast så var det inte. När vi satte tänderna i det visade det sig att jag fått olika sorter med mig hem. En sort med chilismak och en med svarta oliver. Till det hade jag gjort ett mycket smaskigt vitlökssmör.


Gissa vem som kommer ha lyxigaste matlådan på jobbet imorgon?

Kan någon sätta på värmen?

Då har jag åter igen vart ute och försökt mig på att köra ett löppass. Jag tog mig runt och det kändes bra, men fan vad jag får spänna mig för att inte halka. Så gott som hela spåret var täckt med is, samt nyfallen snö. Kanske inte de bästa förutsättningarna för en löptur. Det var svårt att hålla det tempo som jag behövde för att ha koll på pulsintervallerna, antar att pulsen steg en del i och med att jag fick spänna mig så för att parerar för att inte ramla. Därför körde jag lite spontant idag. Först etapper på 10 minuters löpning och 2 minuters rask promenad. Efter det körde jag istället full fart i backarna och lite längre raska promenader i mellan.

Nu får det helt enkelt bli vår så att det blir roligare att gå ut och köra passen. När fåglarna kvittrar, solen strålar emot en och härliga dofter sprids runt omkring. Det är ju faktiskt mars redan, och ute är det gråare än i oktober, och mer snö än i deceber. Hur trist är inte detta på en skala?

Angelica planerar - Det går bra nu?

Igår var det så dags för planeringsstund nummer två. Var inte riktigt fokuserad, men fick gjort en veckas meny till. Vill ha en vecka extra så att jag hela tiden har en överblick. (Skriver man ner vad man äter så minskar intaget av onödiga tuggor sägs det). Det blev massa smaskiga rätter nästkommande vecka. Kollade också över veckans inköp och insåg att jag inte hade gjort ett enda onödigt inköp. Det enda i så fall var en poketbok (som för övrigt redan är utläst.) Nu är det ju bara en vecka som har gått, och då brukar allt funka bra, det är först när man kommit ett par veckor in i de nya rutinerna som det brukar braka. Så, jag skall inte ropa hej än. Unnade mig en bok till idag, är det att räkna som onödigt köp? Det är väl bättre att köpa böcker än godis? Det intalar jag mig själv i alla fall.

Just ja, jag kommer få köpa fler matlådor, om jag skall kunna fylla upp frysen med bra mat att ha med till jobbet. Den senaste veckan har det varit otroligt mycket wokrätter. Kan bli lätt tjatitgt i längden kanske. Denna veckans meny ser ut så här:

Måndag: Rostbiff och potatisgratäng med rödvinssås och sallad (kommer ett inlägg om det ikväll då jag testat en ny marinad)
Tisdag: Äter på jobbet
Onsdag: Basilikakyckling
Torsdag: Kalops
Fredag: Köttfärssoppa
Lördag: Tacos
Söndag: Fiskspett

Ni ser, bara massa god mat. Hoppas att det blir ett par matlådor efter varje måltid också. (Planering planering planering... kan bli lite mycket kanske, men det känns faktiskt bra att ha överblick.) Nu får vi se nästa vecka hur det går denna veckan. Fast just det, idag blir det nog en liten påse karameller eftersom jag skall gå på bio. Men, bara liiiite.

Ett litet tips - Lättcréme fraiche paprika chili

Jag köpte hem en lättcréme fraiche från Arla köket i onsdags. Den hade smak av paprika och chili och jag tänket att den säkert är god att ha i både den ena och den andra rätten. Och vad rätt jag hade! Provade den i en kall fisksås, där jag blandade lite turkisk yoghurt, créme fraichen, lite dill och salt och peppar. Superbt! Nyss hade jag lite av den till min räkwok och jisses vilken sting det blev. Har fått för mig att sådana produkter inte är speciellt starka, men den här är ruskigt het. Perfekt för den som vill öka på förbränningen lite. Kommer garanterat att köpa hem den fler gånger!

Bild: Arla

Städa städa varje fredag...

...och till varje jul. Det tycker jag är kul!

Nu kanske jag inte skall överdriva här, eftersom städning kanske inte är det absolut roligaste man kan syssla med. Speciellt inte när Kattastrof fått för sig att försöka sy en pälskappa till sin kille Naken. För just nu håller den här lägenheten på att gå under av allt katthår. Hur kan en sådan liten kattdam släppa så mycket päls? (Jag vet, jag har fått det förklarat för mig av veterinären, men vad gör det uppstår en viss irritation av allt löst, flygande hår här hemma?)
 
Så nu har jag jagat hår med ljus och lykta. Eller ja, snarare dammsugare och trasa. Det är dock ett evighetsjobb, när en vinterpäls skall av. För så fort jag gjort ett svepande över en yta så går Strof förbi och vips så ligger det mer hår där än innan. Har också fått rolla en hel del kläder med klädvårdsrullen, eftersom ovan nämnda katt haft det stora nöjet att sova på kläder som legat framme. Efter det fick jag städa upp efter min lilla stormvind som lekt i köket igår kväll. Hon hade lyckats välta ut sopkorgen och ur den hade det runnit äckelpäckelsörja över halva golvet. (Hon låg nöjt bredvid sörjan och mådde gott)

Nu luktar mitt hem liljekonvalj igen och allt är frid och fröjd. Om man bortser från den små ljusa hårståna som singlar omkring här och var...


RSS 2.0