En liten resumé

Vi gjorde Vilhelmina igår som jag berättade. Efter lunchen gick vi upp till Stenmans kondetori och fikade lite. Det blev potatisbakelser. Något jag aldrig förr har ätit, mamma säger att hon pratat sig varm om dem, men det kan jag inte minnas. Egentligen skulle vi tagit lite mer tid på oss och kollat in Kyrkstugorna och andra sevärdheter men vi var alla trötta och sega så vi handlade lite mat på Tallen och sen åkte vi hem igen.

Till middag blev det grillad kyckling med potatisgratäng och tzatziki vilket var ordentligt uppskattat kan jag lova. När Felix sen hade somnat och maten var uppäten satte vi oss ute en stund. Kylan och blodsugarna valde att komma då också. Jag fick Yvonne att skratta hjärtligt när jag virade in mig i en filt för att kunna sitta ute. "Storstadsfasoner! Nu måst jag ta en bild så jag kan skick den till Lalla så hon får se."  Så, då tröttnade vi på att vara levande måltavlor och gick in istället.

Där blev det kokekaffe och scrabbleturnering. Tanken var att vi skulle spela försten till hundra, vilket kanske var lite väl optimistiskt. Eftersom vi var fyra spelar så var det inte lätt att få in toppoängen speciellt många gånger. Efter flertalet timmars spelande valde vi att lägga ner, och det först efter att vi hade halverat poängmålet. Men klockan var efter midnatt så det var bara att hoppa i säng.


Idag har vi varit på Järjagården och duschat. Detta eftersom vi inte har tillgång till dusch där vi bor. Där stannade vi en stund så mamma kunde prata med sin gamla klasskamrat. Felix passade även på att charma till sig fler beundrare. Dels var det en liten "Bullshitterrier" vid namn Sonja som blev helt lycksalig när hon fick busa med honom. Dessutom charmade han till sig en tumstock att leka med. De sa genast att han kommer att bli en snickare när han blir stor.

Efter lunchen och lite mer scrabblespelande gick vi på tur längs vägen här i Fianberg. Första målet var att gå till mammas kusin Ulf. När vi kom fram visade det sig att han inte var hemma, (vem ringer och kollar sånt här i Norrlnad?) så vi fortsatte vår promenad bortåt vägen för att hälsa på hos farbror Bert-Tage. Han och hans dotter var hemma, så där blev vi varmt välkomnade. Vad glada de blev när vi kom! Kanske lite chockade också, för den delen. Där fikade vi och pratade om allt och ingenting. Den tiden vi kunde prata, för Felix passade ju på att köra en liten charmoffensiv där också.

På vägen hem fick vi skynda oss, myggen anföll som riktiga jävlar och det känns nu kan jag lova. Det finns inte en kroppsdel som inte är ansatt. Dock är det ju så att har man tagit fan i båten får man se till att ro honom i land också, så det var bara att knalla på raka vägen hem. Väl hemma körde jag, mamma och Weronica mer scrabble. Ett sjukt vanebildande spel om du frågar mig!

När de sen gick bort till Yvonne för att se på Bones passade jag på att försöka få lite uppkoppling, och dra på trissor, jag sitter just nu inne i min säng och surfar. Visst, det kopplar ner lite då och då, men vad gör det? Jag har inte bråttom. Får väl dock tilläggas att det är tur att det inte är ett uppringt internet, då hade det kostat i uppkopplingarna.


Nu skall jag lägga mig till rätta och äta mina chips och dricka lite läsk. Det är helg och det är semester, så dår får man kosta på sig. Dessutom är min mage allt annat än glad ändå just nu. Rent utsagt, den har pajat! Så, då gör det inget att jag äter kast, för det är redan uselt liksom. Det rättar väl till sig sen kan jag tro. Återkommer väl imorgon igen kan jag tro!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0