En erfarenhet rikare?

Det skall sägas att det kan göra riktigt ont att bli en erfarenhet rikare. Speciellt när man egentligen, innerst inne vet hur en viss sak fungerar. Det är liksom som att man struntar i det, bortser ifrån det och liksom skyller över, för att göra det enklare. Men, sen när man står där mitt i en sådan där situation blir man helt tagen på sängen och förstår inte alls vad som händer. Istället sitter man där och gapar som en guppie på torra land. Eller för att tala klarspråk, mattan dras bort under fötterna på en och en ilande smärta far upp genom ryggkotorna för att sätta sig som en konstant smärta i huvudet. Fast, smärtan är inte kroppslig, utan istället är det miljoner små tankar som flyger runt. Tankar som inte går att stoppa, inte alls.

Detta var jag med om inte för så länge sen. Fast, det värsta var inte själva situationen som utspelade sig. Utan det var reaktionen efteråt. Jag blev rädd för min egen reaktion och för känslan som blev bestående i mitt inre. Efter rädslan kom en viss ilska över hur jag plötsligt kunde bete mig. Huvudstupa rakt ner i sandlådenivån, utan att det minsta passera gå innan vill säga. När man blandar ilska och rädlsa blir det bara skit och pannkaka av alltihop, och just det fick jag också uppleva där och då! Läskigt!

Men ack så lärorikt det är, med sådana hemska och "explosion rakt i ansiktet"-situationer. Det går inte att lägga om och ta bort det negativa över en natt, men jag kanske kan försöka lära mig av det? Det värsta är dock att jag inte varit sådan tidigare i mitt liv, utan det är något som kommit med åren. Rent ut sagt otäckt faktiskt!


Fast, pappa och jag har pratat om det och han ser mig inte sån. Han var så snäll och berättade för mig att detta var en erfarenhet för mig, något att leva med, och lära av. Fast, han sa också "du visste väl det egentligen?"

Kommentarer
Postat av: Plupp

Många kloka ord och funderingar. Heja dig!

2009-07-15 @ 14:29:46
URL: http://fialicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0