Det här med svininfluensan!

Nu har vi diskuterat som tokar angående svininfluensan på jobbet i helgen. Det är otroligt sjukt vad den är omskriven i media. För att säga det redan från början, jag tycker att det är bra och viktigt att det informeras om den, för som det ser ut nu är det många av oss som kommer att smittas av den. Det är inte kul att bli sjuk, och flunsan brukar vara rätt otrevlig att ha och göra med, men som jag förstått det handlar det inte om någon dödssjukdom. Vi är så pass upplysta idag så vi vet att vi skall söka läkarhjälp om sjukdomssymtomen är för svåra att handskas med själv. Vad jag kunnat läsa mig till handlar det om att 20-40% av befolkningen kommer att smittas, inte några större siffror än vanliga influensor. Dödligheten är inte heller större än vid de andra influensorna heller. Så, varför är alla så rädda?

Det är som sagt viktigt att informera om det, men informationen får inte göra så att vi stänger in oss. Vi får inte bli rädda för sjukdomen. Fortsätt att leva som du gör, men tänk på hur du fungerar. Stanna hemma om du känner igen symtom på dig själv, se till att hosta i armvecket, ta inte i handtag på buss/spårvagn där andra smittade kan ha tagit, använd handsprit och så vidare. Men fortsätt våga gå ut, och fortsätt res! Se inte till att missa reschanser bara för att en influensa sprider sig över världen. Den finns redan i Sverige, så det spelar ingen roll om du reser ut i Europa eller åker ner till Göteborg. Du kan nu komma i kontakt med smittan i din matvaruaffär hemmavid!

Kommentarer
Postat av: Plupp

Väl talat fina du!

Håller helt med om att skriverierna i media har blivit helt tokiga. Lite sunt förnuft är väl det enda som behövs? Försöker man skrämma människor till att bli sjuka? Tröttsamt det där.

2009-07-22 @ 14:37:15
URL: http://fialicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0