Takida - As you die

Realesen för den nya skivan kan inte komma snabbt nog!
För min del hade de gärna fått skicka mig ett exemplar redan nu!

Vill du vara fin...

...får du lida pin!

Idag var jag på ansiktsbehandling, för första gången på nästan ett halvår. Gissa om det var en hemsk, smärtsam och näst intill olidlig stund. Visst, jag har skött min hud så gott jag kunnat, så verkade det som portömningen gick förhållandevis lätt. Men, det finns ett men, det var massor att trycka. När det var dags att sluta trycka säger hudterapeuten "Nu måste jag sluta, men jag vill helst inte göra det..." Kanske inte så jättekul att höra när man ligger där. Även om jag visste att det skulle bli just en mycket hemsk stund. Så går det när man inte gjort sina behandlingar.

Skall erkännas att jag bytt terapeut idag. Till en tjej som finns i stan. Detta för att jag hittade dem tidigare i sommar när jag behövde köpa produkter. I den vevan rådde terapeuten mig att testa MD skincare. En medicinsk hudvårdsserie. Nu har min hud börjat stabilisera sig. Första veckan var jag torr som fnöske, andra veckan var jag rätt normal, tredje och fjärde veckan var jag otroligt fet och nu är jag som sagt rätt stabil. Köpte en ny produkt idag, ett serum som innehåller stora mänger AHA-syra. Så, jag kan bara hoppas på att det kommer bli än bättre nu. Terapeuten sa att hon tyckte att min hud hade blivit bättre än sist hon såg mig. HÄRLIGT!

Men just exakt nu känner jag mig som ett stopptecken.
Det är riktigt, riktigt, riktigt jobbig att ha en sådan här problemhud!

Gråt och tandagnissel!

Sommarens stora favorit - McFlurry Marängswiss - har tydligen slutat säljas. Blev så konfunderad när vi var på Mc Donalds i Allingsås, när kassörskan ger det tunga beskedet. Att kampanjen är slut. (I pappren står det att den håller på till och med den 3/8) Jag måste ha sett ut som en fisk på torra land. Vad då slut liksom? Varför ta bort ett vinnande koncept. Dessutom vet jag att jag inte är ensam om att älska den, långt ifrån. Vi var fyra ledsna själar som satt och hängde läpp utanför restaurangen efter den bitchslappen. (Eller ja, två av oss åt gladeligen upp smartiesglassen, men hade de fått välja hade swissen stått högst i kurs!) Undra om den kommer tillbaka igen? Jag hoppas så klart på det!

Eller just det...

...nu är det ta mig fan sista veckan utan träning. Jag menar, jag kan ju inte hålla på att betala massa pengar till Sportlife utan att nyttja mitt kort. Eller hur? I skrivandets stund vet jag inte ens vart mitt kort har hamnat heller för den delen. Inget ovanligt när det gäller mig skall tilläggas. Det kommer dock att ordna sig, det vågar jag lova!

Hopp, hur skall jag ägna denna veckan åt? Denna sista träningsfria veckan?

Egentligen orkar jag inte...

...blogga!

Mest för att jag inte vet jag vad jag vill säga, men också för att orken inte är på topp.

Men kan i alla fall berätta att jag, Malin, Sofia och hennes syster Emma var på bio ikväll. Bio är nog det bästa som finns just nu. Att få sitta i en mörk biosallong och se på en bra film i gott sällskap. Visst, man är i ett tyst sällskap. Men man delar ett ögonblick av sin tid tillsammans. Kan man kalla det gemensam ensamhet? Som vanligt hamnade jag bredvid en som kanske inte hade full social förmåga, men det gick att härda ut. Hon pratade under reklamen, och det med en stor röstkapacitet. Jag slog mig för pannan och tänkte att jag får säga till henne om hon blir för jobbig under filmen. Turligt nog var hon faktiskt rätt tyst. Hon kommenterade en del saker, och det med sin höga röst. Det kunde jag dock leva med och filmupplevelsen blev bra! Vi såg filmen "The Proposal". En helt okej film att se en vanlig måndag i en biosallong i ett regnigt Göteborg. Vardagslyx! Att få fly undan från verkligheten för en stund.Nu skall jag dock ta och ta hand om mina tänder på bästa tänkbara sätt och sen glida ner under mitt täcke. Där skall jag sen rätta till min dunkudde, som kom hem till mig förra veckan, så att den ligger bekvämt under nacken. Sist men inte minst, så kommer jag också ta upp boken som gäller för stunden. "Hantera din deression" Förvånande? Det är inte en bok man bara läser så där kanske, men den fångade mitt intresse när jag lät min blick glida över dess baksida. Intresset höll sig även efter att jag läst förorden. Så what the hell, det är bara att läsa den helt enkelt. Psykologi kommer alltid, i mitt tycke, att vara intressant!


Så, god natt på er.

Tre pinglor gör Lysekil osäkert!

Igår åkte jag, Sofia och Tina i Lysekil för att gå på Takidas konsert. Något vi tydligen inte var helt ensamma om. Det vimlade av folk längs Lysekils gator, och väldigt många hade tagit sig dit med sina båtar, så hamnen var full! När vi kom fram beställde vi varsin Räktallrik, något som var rätt futtigt. Egentligen var vi väl inte helt mätta, men det fick räcka. I vär enfald hade vi trott att förbandet skulle starta vid 19-tiden så att Takida skulle kunna gå på scen klockan 20.00. Något vi hade förstått helt fel, så istället för att gå in på konsertområdet satte vi oss ute på en brygga och njöt av kvällssolen. Självklart passade vi på att ta lite fina bilder också.

Strax efter 20-tiden gick vi in på konsertområdet och där inne köpte jag och Sofia varsinn cider. Efter det samlades massor av otroligt konstiga människor runt omkring oss. Par som bråkade, en tjej som skällde ut en vilt främmande karl och så vidare. Så vi gick där ifrån och ställde oss vid scenen istället. Förbandet var inte spciellt bra, så det var jobbigt att vänta på huvudbandet. Först 21.20 kom de upp på scen, och publikhavet drog igång direkt. Det var röj från första till sista sekund. De drog igång med låtar från förra skivan Bury the lies. De gav också två smakprov från nya skivan som kommer i höst. Curly Sue spelades, med en mäktig allsång från publiken! Avslutade gjorde de med lite gamla låtar. Lika plötsligt som de kom in på scenen, lika plötsligt försvann de.

Efter det lämnade vi Sofia hos sina vänner, som låg utanför konsertområdet med sina båtar. Jag och Tina begav oss hemmåt. Vi enades om att spelningen hade varit bra, men den hade gott kunnat få varit lite längre. Det har ju rätt mycket låtar som de hade kunnat köra. Men, förutom den lilla biten var vi väldigt nöjda!


I väntan på Takida

 
Pinglor, pinglor, pinglor...

Det är farligt att rota i skåp!

Bestämde mig för att städa idag, Kattastrof-städa! Detta eftersom min lilla kattdam har lagt sin päls överallt här hemma. Verkligen överallt! Råkade dock börja på ett ställe jag inte skulle tittat in i. Mitt badrumsskåp. De två första städtimmarna gick åt till att rensa där i. Resultat - två påsar bortrensat skräp av blandade material. Att man kan samla på sig så mycket, på så kort tid. Jag var i chock efteråt!

Efterdet ägnade jag åtminstonne 1,5 timme åt att dammsuga. Varenda list och skrymsle är nu dammsugat. Undra hur lång tid det tar innan allt är nerhårat igen? Inte allt för lånt tid antar jag. Konstigt, hur mycket man än städar, finns det alltid något att rengöra i ett hem. Jag vet att jag egentligen skulle behöva ta en dag bara i köket, men det får komma till hösten.

Nu njuter jag i alla fall av ett rent hem, och den känslan är riktigt underbar!

Min underbara!

MSN-konversation med bästa Sofia!

Sofia säger: Jag å bussar inte kommer så bra överens å nu åker jag ändå buss...tokigt.

*Toksöt* säger: Men nu skall du ju hem, till mig

Sofia säger: Japp nu ska jag hem till dig! Så när du inte har något å göra får du köra mig!

*Toksöt* säger: Ja, det är kärlek det.

Sofia säger: Hahaha ja äkta kärlek! 

Berg- och dalbana!

Det är långt ifrån ovanligt att mitt psyke får för sig att ta med mig på en tur i en av världens mest skrämmande berg- och dalbanor! Just nu är jag inne i en sådan period. Antingen är allt bara hur bra som helst, eller så är det verkligen hur dåligt som helst. Jag vet exakt vad det är för händelser som sätter igång skräckfärden, och ändå kan jag inte stoppa det. Det beror på att just den då tror jag att det skall gå så mycket bättre, att denna gången är det min tur. Nu är det min tur att få ta för mig, och min tur att få känna mig stark. Att jag har rätten på min sida att göra det jag vill, för stunden. Dock tycker mina små grå att så får det inte vara. För, strax efter att jag gjort det jag vill göra sätter de igång att kriga inne i mig. Vet ärligt talat inte hur många världskrig som pågått inuti mig de senaste åren. Allt för många om jag skulle få gissa, lite lätt! Skall väl erkänna att det är lättare att ta sig upp nu, än vad det var för ett par år sen. Nu kan jag trots allt på något sätt bromsa upp det och säga till mig själv att inte vara så enfaldigt dum, varpå neggospiralen stannar upp och så är det bra igen nästa dag. Eller ja, bra är det inte, men bättre!

Pratade nyss med Sofian, det är verkligen tur att jag har den tösen! Vi fick på en kort stund planerat in en massa kul. Imorgon skall vi till Lysekil och se Takida, sen skall hon stanna kvar där till på lördag, då hon tar tåget/busset hem. Sen bestämde vi löst att vi skall gå ut på lördag. Inget speciellt, utan bara lite dans och lite skratt och lite glatt. På måndag blir det sen en biokväll till  "The Proposal". Vi säger till varandra om och om igen, att vi måste se till att hitta på mer saker ihop. Vi kan inte sitta hemma på varsinn kammare och tycka synd om oss. SYND bara att vi har så mycket att göra i våra liv, på enskilt håll. Det är typiskt! Men, sen när vi blir pensionärer kommer vi ha massa tid att umgås med varandra, som det ser ut nu i alla fall...

Fotografilek

För ett par veckor sen åkte jag ut till Instön och njöt av den vackra solnedgången. Egentligen åkte jag ut dit för att ta lite kort på just solnedgången, men fick en riktigt boost av himlens fina färger, lugnet och stillheten. Nu sitter jag här med en större mängd bilder, som jag skall försöka göra roliga saker av. En plan är att dela en bild i fler bilder och sen sätta dem bredvid varandra i en ram. Kommer bli grymt snyggt. Finns det några andra roliga idéer, för hur jag skall arrangera mina bilder? Kom med förslag vettja!

På galna upptåg med Faster.

Idag var dagen! Dagen som jag bara väntat på skulle klomma. Första gången jag skulle passa Neo. Jag har blivit tillfrågad en massa gånger, men mitt jobb har alltid kommit ivägen. Tyvärr. Hämtade upp honom strax efter tio så vi kunde bege oss in till stan. Hans mamma och pappa ville ha ett par barnfria timmar idag, så att de kunde städa.

Vi har gått på stan, ätit lunch med min vän Josse, tittat på kläder, busat i provrum och dansat i klädaffärer. Sen har Neo såklart flitat med alla han kommit åt att flirta med. Efter lunch kom också Faster Camilla och umgicks lite.


På ett stort varuhus kan man hitta på en massa bus!


  
  
Nu är det bara att försöka få ihop en eller helst ett par dagars egentid med Neo. Det har varit svårt hittills, men någon gång skall väl även det lyckas. När det blir så, vet jag att det bara kommer bli en massa bus och lek! För, det är något vi kan, både jag och Neo! Hoppas verkligen att han hade lika kul idag som jag!

Att förstöra en bioupplevelse!

Igår var det så dags att se sjätte filmen om Harry Potter. Det var jag, Sofia och Peter som hade bestämt oss för att förgylla vår måndagskväll i en biografsalong på Bergakungen. Eller ja, det var rätt många fler som hade bestämt det också, för jag tror att verenda stol var upptagen. Väl vid våra platser kändes det som vi hade fått riktigt bra stolar. Något som jag snabbt ångrade mig om. För jag hade fått ett par riktiga biomarodörer bredvid mig. De pratade så gott som hela tiden, och poängterade helt sjävlklara saker som "Där är Slingersvans" Åh nej, hon som är kär i honom, stackars henne..." Vid ett tillfälle säger killen som sitter precis bredvid mig "Åh, den där Draco skulle behöva lite sol." Min enda tanke just då var "Och du skulle behöva en stor munkavle!" Smartskallen bredvid mig lyckades också hälla ut halva sin popcorn på golvet, något som kan hände vem som helst i en sådan trång biostol. Dock låter man väl det bara vara? Men inte killen bredvid mig, han börjar köra KROSSA POPCORNEN med fötterna. De som inte krossades sveptes ut vid min plats istället. Helt sjukt. I samma veva sparkar han till mig på smalbenet. Visst, en olyckshändelse det med, men hade han fått för sig att göra mer saker hade jag sagt till honom. Tyvärr orkade jag inte göra det igår, eftersom jag trots allt var inne i filmen. Fast det är klart, han och hans vänner satt och smsade en massa under filmen. Borde de verkligen lägga 110 spänn på ett biobesök om de nu är så uppenbart ointresserade av att låta alla andra biobesökare ha enskön stund?

SUCK!

Det här med svininfluensan!

Nu har vi diskuterat som tokar angående svininfluensan på jobbet i helgen. Det är otroligt sjukt vad den är omskriven i media. För att säga det redan från början, jag tycker att det är bra och viktigt att det informeras om den, för som det ser ut nu är det många av oss som kommer att smittas av den. Det är inte kul att bli sjuk, och flunsan brukar vara rätt otrevlig att ha och göra med, men som jag förstått det handlar det inte om någon dödssjukdom. Vi är så pass upplysta idag så vi vet att vi skall söka läkarhjälp om sjukdomssymtomen är för svåra att handskas med själv. Vad jag kunnat läsa mig till handlar det om att 20-40% av befolkningen kommer att smittas, inte några större siffror än vanliga influensor. Dödligheten är inte heller större än vid de andra influensorna heller. Så, varför är alla så rädda?

Det är som sagt viktigt att informera om det, men informationen får inte göra så att vi stänger in oss. Vi får inte bli rädda för sjukdomen. Fortsätt att leva som du gör, men tänk på hur du fungerar. Stanna hemma om du känner igen symtom på dig själv, se till att hosta i armvecket, ta inte i handtag på buss/spårvagn där andra smittade kan ha tagit, använd handsprit och så vidare. Men fortsätt våga gå ut, och fortsätt res! Se inte till att missa reschanser bara för att en influensa sprider sig över världen. Den finns redan i Sverige, så det spelar ingen roll om du reser ut i Europa eller åker ner till Göteborg. Du kan nu komma i kontakt med smittan i din matvaruaffär hemmavid!

Jag jublade inombords!

Låg ute vid havet när jag fick för mig att titta i kalendern, och såg till min stora lycka att jag börjar först klockan 14.45 imorgon. Snabbt som sjutton ringde jag Sofia och frågade om vi skulle ta en spontan danskväll ute ikväll. Först var hon väl inte jätteintresserad, men det lät ändå som att det skulle gå att få med henne ut. Någon timma senare dök Söder och Peter upp ute på klipporna, så jag frågade om inte de skulle med ut också. Peter svarade: Jag följer med på allt! Så, det var bara att ringa Sofia igen, och beordra henne att komma till mig klockan 23 ikväll. Härligt med lite egen helgtid när det är arbetshelg! Nu kommer det bli grymt mycket lättare att ta sig igenom kvällen på jobbet!

Mot havet!


Vaknade för 45 minuter sen och började direkt att läsa min bok, en härlig dag i sängen är inte fel. Men rastlösheten smög sig fort på och solen utanför lockade, även om det är lite molning. Så, jag skyndade mig upp och gjorde mig i ordning och strax skall jag bege mig ut till rörtången för att lapa lite sol innan det är time för att åka till jobbet. Det är verkligen tur att man bor på BÄSTKUSTEN, för då är det inte långt till en härlig klippa, där man kan ligga och njuta av solen! Helt otroligt undertbart!

Hoppas ni andra får en bra start på helgen! En annan jobbar från 15.15 idag till söndag klockan 22...
Trevlig helg!

Jag skrattade...

...nog mest i salongen, som vanligt!


Detta var då den tredje filmen i Ice Age-serien. Manny och Ellie skall snart bli föräldrar, vilket Diego inte känner sig helt bekväm med. Så efter ett litet bråk bestämmer han sig för att dra, och övertalar Sid att det är lika bra att han också ger sig iväg. Sid känner sig otroligt ensam, men försöker tappert att hitta nya vänner. Det slutar som vanligt i katastrof! Han hittar nämligen tre ägg som han snabbt adopterar och tar med sig dem för att visa Manny att han minsann också kan skaffa en egen familj. Manny blir arg på Sid som känner sig förorättad och drar iväg. Nästa morgon har äggen kläckts och i samma stund får han tre dinosaurier kring halsen... Som ni förstår, katastrofen har utvecklats till ett helvete, som bara kan sluta på ett sätt. Och det är att Manny och Diego måste begrava stridsyxan och ge sig ut på ett svårt och läskigt äventyr igen. 

Ice Age 3 var grym! I animerade filmer behövs det inte så himla mycket prat, det räcker med alla figurers kroppsspråk och alla galna situationer som uppstår, hela tiden! Som sidostory finns Scrat, den nötjagande ekorren. Fast, den här gången är hans nöt svårare att fånga, då han har fått hårt motstånd i Scratte. Med sin kvinnliga list gör hon allt för att knycka Scrats nöt. De för en hård kamp, som kanske slutar med att de istället fångar varandras hjärtan. Kan lugnt säga att filmen gav många skratt, men det skall också påpekas att det fanns ett par scener som fick tårarna att bränna bakom ögonlocken!

Har du sett de andra två filmerna skall du definitivt se den här också!

Dagen idag

  • Startade dagen med att vakna sent, trodde jag. Det visade sig att klockan bara var 8.30 när jag trodde den var 11. Så jag låg kvar i sängen och läste min bok fram till 10-tiden. Då var jag rebellisk och la ner den och borrade ner hela ansiktet i kudden och försökte stänga ut alla ljud utifrån. Strax innan 11 vaknade jag med ett ryck och kastade igång dagen. Trots att jag helst hade legat kvar.
  • När morgonritualerna var genomförda och frukosten hade landat i magen åkte jag till Mölndal och hämtade lite paket där. Kollade att allt stämde och åkte sen till farmor min och lämnade hennes saker där. Hon behövde så klart prata bort lite tid. Efter det blev det en tur till pappa där jag lämnade saker till Anna-Karin, samt insåg att det hade blivit lite fel i mina paket. Tvättade min ursnygga adidasdress där ute också. Hjälpte Camilla med ett bankärende och så fick hon en liten present av mig för att hon hade tagit hand om Paniken.
  • Tog mig friheten och åkte till Weronica efter det, det för att lämna en present till henne från Farmor och sen fick hon också en present. En likadan som Camilla. (Det var för att det hade blivit lite fel i mina paket som sagt. Busade lite med Felix, som tydligen skulle ha vattkoppor. 11 stycken små prickar. Ett hån mot mig, som hade driljarder! Han verkade ta det med ro! Så vi busade lite, och så fick han ta ett bad! Han poserade snällt så jag kunde skicka en bild till morfar.
  • Nu lagar jag mat och om en timma skall jag åka in till stan och gå på bio. Ice Age 3. Får se hur det går, för det är tydligen textlöst. Skrattar jag inte vet vi varför, det är inte för att den inte är rolig...

Ett litet tidsfördriv

Hittade den här lilla grejen i Fialiciouse blogg och tänkte att det var ett perfekt tidsfördriv för kvällen. Visst hade jag rätt, det tog över en timma att få den helt klart. Det kan vara klurigt att följa alla regler minsann. Försök du också, och se om du är snabbare än mig. Har du tur börjar inte ditt namn på A och antagligen är du inte genomtrött som jag.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar på frågorna (förutom fråga 1 förstås). Lycka till!


1. Ditt namn: Angelica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Avig
3. Flicknamn: Anastacia
4. Pojknamn: André
5. Yrke: Agronom
6
. Färg: Azur
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Anka
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm
10. Plats/stad: Avenyn Göteborg
11. En orsak att vara sen: Ansvarslöshet (dock inte speciellt moraliskt riktig)
12. Något man skriker: Allvarligt?!
13. Film: A bautiful mind
14. Något man dricker: Alkohol
15. Djur: Afrikansk vildhund
16. Gatunamn: Andra långgatan
17. Bil: Amazon
18. Sång: Aldrig ska jag sluta älska dig

Panik fick gå till veterinären igen.

Detta har jag inte glömt att berätta om, utan det handlar om att jag inte riktigt haft möjlighet att göra det. Samma dag som vi skulle åka till Norrland upptäckte jag att Panik inte börjat äta och dricka ordentligt själv efter sin förkylning. Så, jag ringde till veterinären igen, och de tog in oss på en gång. En veterinär tittade på honom och konstaterade att han var lite uttorkad. Därför sprutade de in en vätska, som jag förstod det, in under huden på honom och det skulle hålla honom med vätska i ungefär i 24 timmar. Jag fick också tipset att ge honom trögflytande kraftfoder samt vatten med spruta ungefär varannan till var tredje timma. LÄTT att genomföra när jag snart skulle resa iväg.

Som TUR är hade jag min syster som lovade att hon skulle ta hand om honom medan vi var borta. Och det gjorde hon, med stor bravur! Minst en gång om dagen, men allt som oftast flera gånger om dagen, ringde hon och gav en rapport hur han mådde. Vissa dagar hade hon inget positivt allt att säga och andra dagar var bara genomlyckade. Långsamt såg hon hur han vågade att äta och dricka själv, tack vara att hon satt och visade honom hur han skulle göra.

Så i lördags när jag kom hem åkte jag upp till mamma och hämtade hem mitt lilla lurviga marsvin! Och gissa om det var Panik jag fick hem? Så fort vi landade hemma började han prata, och han har inte slutat. Flera gånger om dagen gör han mig påmind om att han finns här hemma hos oss igen, i sitt gamla vanliga sätt.

Dock var väl räkningen inte lika rolig att ta. Trots att han är försäkrad fick jag betala närmare 1000 kronor för de där korta besöken hos veterinären. Fast, när jag fick andra räkningen fick jag mig ett riktigt gott skratt, när jag läste för vilka symtom han hade vårdats för. Han hade tydligen haft anorektiska symtom. (För visst är det så att mitt lilla marsvin suttit och funderat över sin vikt, och kommit fram till att han vill svälta sig...)

I skrivandets stund sitter min lilla pälsbeklädda pälskling och njuter av lite morot och vitkål och trivs med livet! Självklart smittar det av lite grann på mig också!

En erfarenhet rikare?

Det skall sägas att det kan göra riktigt ont att bli en erfarenhet rikare. Speciellt när man egentligen, innerst inne vet hur en viss sak fungerar. Det är liksom som att man struntar i det, bortser ifrån det och liksom skyller över, för att göra det enklare. Men, sen när man står där mitt i en sådan där situation blir man helt tagen på sängen och förstår inte alls vad som händer. Istället sitter man där och gapar som en guppie på torra land. Eller för att tala klarspråk, mattan dras bort under fötterna på en och en ilande smärta far upp genom ryggkotorna för att sätta sig som en konstant smärta i huvudet. Fast, smärtan är inte kroppslig, utan istället är det miljoner små tankar som flyger runt. Tankar som inte går att stoppa, inte alls.

Detta var jag med om inte för så länge sen. Fast, det värsta var inte själva situationen som utspelade sig. Utan det var reaktionen efteråt. Jag blev rädd för min egen reaktion och för känslan som blev bestående i mitt inre. Efter rädslan kom en viss ilska över hur jag plötsligt kunde bete mig. Huvudstupa rakt ner i sandlådenivån, utan att det minsta passera gå innan vill säga. När man blandar ilska och rädlsa blir det bara skit och pannkaka av alltihop, och just det fick jag också uppleva där och då! Läskigt!

Men ack så lärorikt det är, med sådana hemska och "explosion rakt i ansiktet"-situationer. Det går inte att lägga om och ta bort det negativa över en natt, men jag kanske kan försöka lära mig av det? Det värsta är dock att jag inte varit sådan tidigare i mitt liv, utan det är något som kommit med åren. Rent ut sagt otäckt faktiskt!


Fast, pappa och jag har pratat om det och han ser mig inte sån. Han var så snäll och berättade för mig att detta var en erfarenhet för mig, något att leva med, och lära av. Fast, han sa också "du visste väl det egentligen?"

Utmaning

Utmaning!
Hittade den här på Malenes blogg (har sett den på flera bloggar, men ingen har utmanat mig vad jag sett innan). Därför passade jag på att göra den nu medan jag väntade på att köttet skulle tina.


1. Hur gammal är du om fem år? 31,5 år
2. Vem var den sista du träffade? Biträdet i Telenorbutiken
3. Hur lång är du? 167
4. Vilken var den senaste film du sett? 27 dressses
5. Vem ringde du senast? Sandra, min kollega
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Nu vet jag, den 22 får du ha festen, för då kan jag. :) Puss - Till Sofia
7. Vad är dagens planer? Laga mat, promenera, slappa i allmänhet
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på om det är viktigt eller bara för tidsförströelse
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? I lördags
11. Vilken ögonfärg har du? Melerade
12. När vaknade du idag? 06:10
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, det har jag. Ringde ägarna som blev så glada att den återfanns efter en tids frånvaro
14. Vilken är din favoritplats? På en klippa vid havet i eller i en varm och trygg famn
15. Vilken plats föredrar du minst? Ställen där det kommer svida i plånboken när man väl kommer där ifrån
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett lyckligt förhållande med ett par knoddar springande runt benen
17. Vad skrämde dig som barn? Krig, spindelprogram på tvn och stora mängder blod 
18. Vem fick dig att skratta senast? Sandra på jobbet
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag skall ha en med Oliver och Gänget
20. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har en av varje
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Det beror på, men oftast utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? 5, men för närvarande 4 då en ligger i Norrland
23. Hur många landskap har du bott i? Ett enda, än så länge
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja, vem har inte gjort det?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota i gräset
26. Är du social? Det beror på situationen, men oftast är jag otroligt social
27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass med saltlakritsströssel
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en bostadsrätt, en ny bil och spara för framtida bruk 
29. Tycker du om kinamat? Inte speciellt mycket faktiskt
30. Tycker du om kaffe? Oh no, värre gift får ni leta efter
31. Vad dricker du till frukost? Juice, vatten, te eller mjölk
32. Sover du på någon särskild sida? Somnar oftast på sida, men vaknar på rygg. Sover dock väldigt stilla
33. Kan du spela poker? Skapligt i alla fall
34. Tycker du om att mysa? En stor hobby som sällan är genomförbar
35. Är du en beroendemänniska? Nja, men godis och läsk kan vara svårt att säga nej till
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja!
37. Vill du ha barn? Självklart, det vet väl alla att jag vill?
38. Kan du några andra språk än svenska? Skaplig engelska, lite spanska och ytterst lite tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jajjemen, och det var tydligen en kul färd enligt dem som såg ut genom rutorna
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet så klart, det går inte att jämföra på samma dag
41. Vad spenderar du helst pengar på? På allt för mycket saker, säger mitt bankkonto
42. Äger du dyra smycken? Ur min synvinkel ja, eftersom jag gör dem själv
43. Har du nångång testat narkotika? Nej, och kommer heller aldrig göra
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En klunk vatten
45. Vem är den roligaste människan du känner? Rikard, en vän i Örebro
46. Välj ett ärr på din kropp? Har ett vackert i pannan - min geografilärare drog ner världskartan i pannan på mig i 9:an
47. Vad har du för ringsignal? Fairy Tale men skulle vilja ha Fariytale
48. Har du var klädesplagg sen du var liten? Jag tror det finns en hel del plagg sparade ute hos pappa
49. Flirtar du mycket? I rätt läge kan jag vara rätt flirtig
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Har ingen sådan
51. Kan du byta olja på bilen? Ja, teoretiskt sett vet jag hur man gör så det skall nog inte vara några problem 
52. Har du fått fortkörningsböter? Ja, jag har ju det. Och det sved, på flera sätt.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Ulrikas sista kamp läste jag ut senast, nu läser jag Dödgrävarens dotter
54. Läser du dagstidningen? Inte speciellt ofta, det  blir ibland på jobbet om jag inte har något att göra
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men ett månadsmagasin - I form
56. Dansar du i bilen? Det händer allt att jag svänger med i takt med musiken
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit - men fan att morgongänget har semester
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett telefonnummer
59. När var du i kyrkan senast? Neos dop?
60. Vilka personer utmanar du? Till dig som läser, och inte redan har gjort den här lilla listan.

Pyssel och fix

Såg att min kollega hade en otroligt söt liten påse till sin mobil och dess tillbehör, och kände direkt att en sådan ville jag också ha. Så, jag åkte upp till tyglagret i Kungälv och hittade två tyger som jag ville ha. Nu ikväll har jag gjort en påse, en prototyp. (Den har små fel och missar, men den är helt funktionell ändå.) Så klart måste jag ju visa den för er redan ikväll, trots att jag borde sova nu. Därför blir det inte märkta bilder den här gången. Busigt värre. Visst blev den söt?
Kan man få sova mer, please?

Igårkväll hade jag tänkt ligga på soffan och slösappa på tv. Men, det gick inte för sig. Soffan drig det kortaste stråt, och sängen vann en skön vinst. La mig för att läsa, men efter 20-30 minuter däckade jag totalt. Så strax före halv tio somnade jag gott. Säg den sömn som varar tillräckligt länge bara. För när klockan var 23.30 vaknade jag igen, genomvarm. Så det var bara till att ta upp boken en stund till, men det behövdes inte lång stund inte, ett kort kapitel och sen kom sömnen igen, efter lite funderande visserligen. Sen sov jag non stopp fram till klockan 7 när klockan ringde. Underbart! Tydligen skall inte semestern vara en vilopaus i ens arbetsliv, jag är nog tröttare idag än när jag gick på semester. Dock vart jag väldigt glad igårkväll när jag såg att jag började 8.30 idag, och inte 7.30. Alltid något som kan glädja en!

Så, det är väl bara att kasta sig iväg mot jobbet. I en lånebil! Pappa skulle titta på min bil igår och det slutade med att den fick stanna kvar där. För, ena bakhjulet hade tydligen exploderat på något sätt. Bara skit kvar av det. Typiskt att det skall vara så när ekonomin redan är körd i botten. Men, som vi alltid säger, det ordnar sig alltid med den saken också!


Ha en bra måndag!
(Du har ju fått en hop med nya möjligheter att slösa med igen... )

"Det låter inte riktigt likt dig..."

Jag sov till 16 idag. Något jag ALDRIG gör. Och det fick jag höra av en killkompis också, så fort han fick veta att jag sovit så länge. Men, till mitt försvar var jag faktiskt uppe mellan 10 och 13 idag. Sedan valde jag att somna om igen, eftersom jag hade sovit ungefär 10,5 timma på 55 timmar. Så jag hade lite att sova ikapp. Så man kan säga att sömnen gjorde mig gott, samtidigt som jag mådde otroligt dåligt för att jag låg i sängen så länge. Fast Sandra sa rakt ut då; du hade nog bara mått dåligare sen om du inte sovit lite mer. Så rätt så!


Igår blev en helt spontan och väldigt kul kväll. Först grillade vi hos Sofia och satt och pratade en massa om allt och ingenting. Det roligaste var att ALLA tjejer kunde igår. Inget vanligt förekommande kan sägas, dessutom kom inbjudan två dagar innan  bara också. Fantastiskt. Vi gjorde en rolig poängprommenad, där vi skrev varsin fråga om oss själva. Svårt, men roligt! Vid 23-tiden åkte halva gänget hem, och sen vid midnatt bestämde jag, Sofia, Sandra och Maria att gå ut i Kungälv. Kockarna stod först på listan, men där var det stängt så vi gick till Krogen, backom Nyfiken. Vilket lyckokast, vi dansade i så gott som tre timmar. Sofia och Maria gick hem klockan halv tre, medan jag och Sandra dansade till tre. Det fanns ett par puckon som var påträngande och var på oss, men så fanns det ett par roliga killar också. Det var väl de som fick mig och Sandra att stanna kvar när de andra gick hem. Kvällen slutade rätt kul, vi följde med hem på "efterfest" hos dem, men alla var väl rätt trötta, så vi satt mest och pratade där. Sandra gick hem vid 4 och sen gick jag vid 6. Snacka om att ha haft två riktigt fullproppade dagar i bagaget. Inte konstigt att jag sov som jag gjorde idag helt enkelt.


Well, nu skall jag se om jag inte kan lura i min mage mat, även om det känns som ett svårt uppdrag. Magen är allt annat än glad. Sen skall jag dammsuga och efter det blir det en tur till pappa för att han skall kolla på bilen. Tidig sänggång ikväll, för imorgon börjar allvaret igen.

Som jag hade dig förut.


Melissa Horn och Lars Winnerbäck
Som jag hade dig förut.
Magisk låt!

Nu är jag hemma!

Någon gång vid halv fem imorse klev jag innanför min dörr, och min katt välkomnade mig otroligt varmt genom att stå och mjaua innanför dörren. Tror verkligen att hon kan höra på stegen att det är jag kom kommer, för Anna-Karin berättade att hon inte mjauat en enda gång när hon varit här och fixat för henne under veckan vi varit borta. Lyckliga som två barn somnade vi intill varann och Kattastrof vek inte en tum från min kropp under de få timmarnas sömn jag fick.

Vaknade 10 imorse och fixade och donade lite. Man kan väl säga att min ekonomi är allt annat än stabil just i skrivandets stund. Och det är exakt sådant som väcker mig, trorts få timmars sömn. Tillslut kom jag mig i alla fall in i duschen, efter att ha pratat med pappa i mer än 20 minuter i telefonen. Hör inte alls till vanligheterna. Sen fortsatte vi prata när jag kom ut, och vi fick verkligen pratat . Vilket var väldigt skönt att få göra. Han är kanske inte den som bekräftar i tid och otid, men när det behövs så gör han det, kanske på ett enkelt sätt, men all bekräftelse är bra!


Nu har jag sovit i en och en halv timma och sitter och väntar på att Malene och Jessica skall dyka upp. Vi skall på grillkväll hos Sofia. Jag och Sofia pratade om att gå ut ikväll, men det kommer jag nog få säga nej till. Det av två (tråkiga) orsaker, trötthet och pengabrist! Men, hoppas att vi får en trevlig kväll i alla fall. Kanske skulle vi kunna spela lite roliga spel istället? Well, det får vi se snart, vad som händer!


Take care!

Snart är det dags att styra kosan hemåt!

Igår ställde jag klockan på 07.00, för att vara något så när säker på att komma upp i tid. Något jag inte hade behövt oroa mig om. Jag vaknade nämligen klockan 06.00 idag. Pigg och alert! Så då satte jag igång med mina förberedelser inför hemresan. Frukosten är i min mage, de andra skall äta strax. Sedan är det väl bara att packa in sakerna i bilen, städa ur stugan och fixa färdkost! Vi har ett par hållpunkter kvar, mamma skall hälsa på hos en ingift faster som är närmare 90 år och efter det skall vi hem till mammas faster Lalla och hälsa på. Hoppas på att kunna låna duschen där.

När det besöket är avklarat är det ca 11 timmar innan vi kommer ner till Götet igen. Gissa om jag längtar, jag saknar mina små luddbollar något enormt. Det är mysigt att vara i Norrland, men som man säger: Borta bra men hemma bäst!


Återkommer i natt igen!

Hade egentligen tänkt skriva ett annat inlägg


Hade tänkt skriva ett inlägg om hur vi bor här nu, men eftersom min uppkoppling inte är den bästa och blogg.se inte är speciellt snabbt i sig blev det inte så. Bildinlägg får helt enkelt skrivas när vi är nere på Vilhelmina. Så istället kan jag berätta att dagens stora höjdpunkt var en tur till Järjagården där vi lånade duschen. (Vi har inte tillgång till dusch i våra stugor.) Bullshit terriern Sonja blev otroligt glad när hon såg mig, vilket resulterade i att jag fick sitta och mysa med henne en lång stund. En sådan hund skall jag ha sen, någon gång.

Sedan ägnade Mattias sig åt att grilla gädda här i ett par timmar. Eller ja, någon timma i alla fall. Kan väl inte påstå att gädda åkte upp på 3-i-topplistan inte! Till saken hör att den var otroligt plain, väldigt naturell. Bara lite saltad och pepprad. Mattias sa att han tyckte om det, och mamma sa "Det smakar gädda". Vet inte riktigt hur jag skall tolka dem, men får anta att de tyckte om det lite i alla fall. Weronica var mer skeptisk.

Vid 5-tiden gick vi bort till Evonne (Yvonne som jag skrivit om tidigare.) Hon hade bjudit in oss på middag, och inte vilken middag som helst. Utan vi blev serverade älgköttbullar med kokt potatis, brunsås och lingon. Hur gott som helst. Verkligen! Tanken var sedan att vi skulle åkt bort till mammas kusin Ulf för att hälsa på. Dock kom Michael Jacksons begravning i mellan. Tiislut ringde Evonne till Ulf och fick reda på att de inte skulle vara hemma förrän imorgon, så där blev den planen framskjuten. Så mamma fortsatte se på begravningsprogrammet medan jag gav mig ut på en liten löprunda. Märkligt kan tyckas eftersom jag duschat idag. Men, när jag kom hem ordnade jag så att jag kunde duscha utanför stugan. Jättepraktiskt, när det är lite soligt ute. Hade det varit kallare och molnigare så hade jag nog funderat två gånger innan jag gjort det.

Men, nu verkar det som de andra är på ingående. Kanske kan bli lite Bogglespel innan det är dags att sova? Måste nämligen rätta mig själv, vi har inte alls spelat Scrabble under tiden vi varit här, utan Boggle.


Take care!

Nu skall jag fortsätta mitt dagsverke, och det är att elda i vedspisen. Tror det bor en liten pyroman i mig minsann.

Hm, luktar jag fisk?

Mattias kom in här för en timma sen och frågade om vi kunde något om att rensa fisk. Berättade snabbt hur man gjorde och några minuter senare kom han igen med två gäddor. Stora och fula! Så det var bara att sätta igång och försöka ta sig an dem. Mamma fick vara snäll och visa lite hur man fjällade dem, sedan var det jag som gjorde resten. Första gick väl rätt bra, även om jag var väldigt ovan. Den första fisken som rensades var också den första fisken Mattias lyckades dra upp. Den andra gav oss mer match! Han sprattlade som en galning och det var faktiskt rätt jobbigt att ta livet av den. Men, när han väl var död så gick resten av jobbet fort. Då hade jag knycken inne.

Det riktiga jobbet kom först efter att fiskarna var rensade. Då var det dags att städa bort fiskfjäll och fisklukt. Jag sa rakt ut "Nu kan jag säga, Luktar jag fisk, utan att skämta". Fy fan, det var fjäll överallt. Tror jag tvättade av bordet 10-20 gånger och ändå hittar vi fortfarande fasttorkade fjäll. Lukten skall vi inte prata om, fy tusan vad illa det luktar om fiskrens. Som tur var hittade jag lite ajax och gick igång med det hårt. Nu luktar det nog bara citron. Vad jag kan känna!

Så imorgon skulle det tydligen bli grillad gädda. Får se om det kan oss smaka...

En liten resumé

Vi gjorde Vilhelmina igår som jag berättade. Efter lunchen gick vi upp till Stenmans kondetori och fikade lite. Det blev potatisbakelser. Något jag aldrig förr har ätit, mamma säger att hon pratat sig varm om dem, men det kan jag inte minnas. Egentligen skulle vi tagit lite mer tid på oss och kollat in Kyrkstugorna och andra sevärdheter men vi var alla trötta och sega så vi handlade lite mat på Tallen och sen åkte vi hem igen.

Till middag blev det grillad kyckling med potatisgratäng och tzatziki vilket var ordentligt uppskattat kan jag lova. När Felix sen hade somnat och maten var uppäten satte vi oss ute en stund. Kylan och blodsugarna valde att komma då också. Jag fick Yvonne att skratta hjärtligt när jag virade in mig i en filt för att kunna sitta ute. "Storstadsfasoner! Nu måst jag ta en bild så jag kan skick den till Lalla så hon får se."  Så, då tröttnade vi på att vara levande måltavlor och gick in istället.

Där blev det kokekaffe och scrabbleturnering. Tanken var att vi skulle spela försten till hundra, vilket kanske var lite väl optimistiskt. Eftersom vi var fyra spelar så var det inte lätt att få in toppoängen speciellt många gånger. Efter flertalet timmars spelande valde vi att lägga ner, och det först efter att vi hade halverat poängmålet. Men klockan var efter midnatt så det var bara att hoppa i säng.


Idag har vi varit på Järjagården och duschat. Detta eftersom vi inte har tillgång till dusch där vi bor. Där stannade vi en stund så mamma kunde prata med sin gamla klasskamrat. Felix passade även på att charma till sig fler beundrare. Dels var det en liten "Bullshitterrier" vid namn Sonja som blev helt lycksalig när hon fick busa med honom. Dessutom charmade han till sig en tumstock att leka med. De sa genast att han kommer att bli en snickare när han blir stor.

Efter lunchen och lite mer scrabblespelande gick vi på tur längs vägen här i Fianberg. Första målet var att gå till mammas kusin Ulf. När vi kom fram visade det sig att han inte var hemma, (vem ringer och kollar sånt här i Norrlnad?) så vi fortsatte vår promenad bortåt vägen för att hälsa på hos farbror Bert-Tage. Han och hans dotter var hemma, så där blev vi varmt välkomnade. Vad glada de blev när vi kom! Kanske lite chockade också, för den delen. Där fikade vi och pratade om allt och ingenting. Den tiden vi kunde prata, för Felix passade ju på att köra en liten charmoffensiv där också.

På vägen hem fick vi skynda oss, myggen anföll som riktiga jävlar och det känns nu kan jag lova. Det finns inte en kroppsdel som inte är ansatt. Dock är det ju så att har man tagit fan i båten får man se till att ro honom i land också, så det var bara att knalla på raka vägen hem. Väl hemma körde jag, mamma och Weronica mer scrabble. Ett sjukt vanebildande spel om du frågar mig!

När de sen gick bort till Yvonne för att se på Bones passade jag på att försöka få lite uppkoppling, och dra på trissor, jag sitter just nu inne i min säng och surfar. Visst, det kopplar ner lite då och då, men vad gör det? Jag har inte bråttom. Får väl dock tilläggas att det är tur att det inte är ett uppringt internet, då hade det kostat i uppkopplingarna.


Nu skall jag lägga mig till rätta och äta mina chips och dricka lite läsk. Det är helg och det är semester, så dår får man kosta på sig. Dessutom är min mage allt annat än glad ändå just nu. Rent utsagt, den har pajat! Så, då gör det inget att jag äter kast, för det är redan uselt liksom. Det rättar väl till sig sen kan jag tro. Återkommer väl imorgon igen kan jag tro!

En tur på Vilhelmina.

Nu är vi i VIlhelmina och syndar. Det blev pizza till lunch idag faktiskt. Skall väl ta oss en repa längs Vilhelmina nu när vi ändå är här. Samtidigt som Felix kan få lite utetid utan att bli uppäten. Sedan skall vi köpa en stor mängd med myggmedel så att vi förhoppningsvis kan sitta ute ikväll. Annars blir det en stor Scrabbleturnering i vår stuga ikväll. Har ni vägarna förbi kan ni ju alltid titta in på en kopp kokekaffe.

Lite bilder från första delen av resan


Sova med mosters kudde är det bästa som finns när man är ute och åker bil mitt i natten.Felix gör rasta i Grums osäkert!Noppikoski - Dåligt brännvin?Överhogdal - Felix kollar så att allt går rätt till!
Stor och liten? - Precis framkommen till Vilhelmina.Hundsällskapet som ville hålla mig sällskap på löprundan.

Midnattssolens land är fantastiskt!

Här satte jag mig ute på gräsmattan för att posta mitt färdigskrivna inlägg och insern att jag är med om världens finaste kväll. Klockan är snart halv ett och solen har knappt gått ner, det är så gott som dagsljus ute ännu. Underbart, fantastiskt, vackert! Här skall det njutas i en hel vecka!

...huvudsaken är att vi har diverse myggbortjagar medel!

Så var resan upp avklarad.

Nu så, nu är vi framme i Fianberg. Det var en lång resa, närmare bestämt 18 timmar i en bil. Vi enades nog dock om att den gått väldigt smärtfritt. Visst har det varit lite jobbigt att vi inte kunnat sova ordentligt och att Felix vart väldigt arg/ledsen i korta stunder. Men, det är helt förståligt att han varit det eftersom det är första gången han åker över 100 mil i ett streck. Han har fått gnala och gråta lite, men har gått att trösta tillslut. Här uppe har han busat och kollat in allt som går att kolla in. Det är inte så mycket kanske, men för en liten vilding som honom så fanns det massor av intressanta saker att se på.

18 timmar sittandes i en bil är rätt jobbigt för kroppen. Det tar inte lång stund innan kroppen stelnar till och det är svårt att hitta någon bekväm ställning att sitta i. Så, för att räta ut kroppen lite passade jag på att ta en löprunda efter maten. Hade turen att kunna få sällskap om jag hade velat, när jag hade kommit en km kom det tre hundar schavande och hade jag inte sagt åt dem att stanna kvar så hade de följt mig hela vägen tydligen. Turen blev 6 km och jag hann tänka på mycket under den turen. För, det har trots allt blivit ett par somrar här uppe i Fianberg. Löprundan gick bort till min morfars gamla stuga (och mammas farmors stuga). Trots att jag vet att det är 10 år sen han gick bort så kändes det som att morfar skulle stå där ute på sin tomt och säga "Jo men visst" och skrattat sitt charmerande skratt. Men, han gjorde inte det och det blev rätt tungt att passera där. Jag hade tänkt att jag skulle stanna kvar och insupa lite minnen från min barndoms dagar men skyndade mig istället att vända hemåt igen. Antar att det blir minst en vända dit bort igen i alla fall. Skall se till att få det på kort också, för en sak är säker. Det är en liten oas mitt i ingenstans, ett vackert smultronställe. Weronica och jag har flera gånger under dagen utbrustit i "Du, kommer du ihåg när vi gjorde så?" eller "Kommer du ihåg hur Morfar gjorde då?"

Jag tror att detta kan komma att bli en mycket fin resa trots allt. Mycket minnen kommer att komma och mycket skratt kommer vi nog få. Nu tror jag att äventyret mitt ute i radioskuggans land kan få börja! (Fast det är klart, det är inte helt radioskugga, men det måste till en hel del för att mitt modem skall vilja jobba med mig.) Så tillexempel har jag skrivit inlägget i förhand. Sen efter det får jag gå ut och ställa mig mitt ute på gräsmattan tillsammans med en biljon myggor och till det en driljon knott samt en filijon med brännmy (sviare). Men, det är helt klart värt att bli levande uppäten där ute bara jag får lov att komma åt mitt internet emellanåt. Bara för att mina mobiler har valt att inte vara kontaktbara här, tydligen.


Nej, nu är det dags att kasta sig ut bland blodsugarna och uppdatera. Imorgon skall jag passa på att lägga ut lite bilder från hitresan också.


God natt med er!
Just det, i Orsa Finnmark kan ingen höra dig skrika. Eller ja, du kan inte göra dig hörd, eftersom där råder  radioskugga.

Noppikoski - antingen ett väldigt fulbrännvin eller en liten ort någonstans mitt ute i ödemarken.

Dollar Stores - vi svängde fel vid Malung och hamnade mitt i vilda västern.
Jag har badat här uppe redan, trots att det går isbjörnar på gatorna.

Närmare Stöllet...

eller stållen?

Somnade lillkillen som en däckad sälunge! Kanske skulle göra det samma innan batteriet dör helt?

God morgon sunshines!

Felix goes wild i Grums!

Lilleman var svårsomnad i natt, vid ett-tiden började han komma till ro och vid halv två-tiden sov han ganska bra. Han hade ju snott min kudde att sova på. Sedan sov han väl en halvtimma till innan han vaknade till igen. Totalledsen! Inte konstigt när han vaknar på ett sådant konstigt ställe. Men jag och mormor kunde trösta honom och snart var han glad som en liten lärka. Han höll låda och vi andra försökte sova, kan inte påstå att det gick så bra.

Strax efter två stannade vi till i Grums för att lätta på våra tryck och för att få oss något till livs. Felix fick på sig sina sandaler och sen gick ingen trygg. Ett par snabba repor fram över parkeringen, stänga bildörren mest hela tiden, skruva på muttrarna på lastbilsdäcken samt låta konstant. Vi mådde inte dåligt av det, men de andra rastande bilåkarna tittade till oss ett par gånger. Om man inte känner Felix så skulle man tro att han inte var det minsta trött, det är dock fel. Men, det har inte han själv förstått.

I skrivandets stund är vi någonstans mellan Grums och Mora. Jag försöker underhålla Felix samtidigt som jag roar mig själv. Går så där bra. Men, vi skall nog vara ett riktigt käckt gäng när vi kommer fram  Snart återkommer jag igen, hoppas verkligen att modemet funkar även där uppe, Håll era tummar för mig!


Ett nackskydd kan användas till mycket, bland annat som krona. Ändamålet helgar medlet, Felix skrattade i alla fall. 

Nu är vi på väg

Japp, nu är vi på väg. Killen som borde sova gör det inte. Undra om lite fejksömn från min och mormors sida kunde hjälpa? Vi får se...

I'm waiting for you, thinking of you...


Takida - Give in to me

Nu drar vi ut på rövarjakt...

... ja vi skall ut och röva.


Eller nä, det skall vi inte alls. Vi skall bara åka på långresa genom Sverige. Målet är Vilhelmina, ungefär sisådär 100 mil rakt upp i Sverige. Det blir en tur längs E45 med andra ord. Det blir jag, mamma, Weronica, Mattias och Felix som åker. Felix andra långresa, ungefär dubbelt så lång som förra året. Fast, nu stannar vi ju på plats lite längre.


Det tråkiga är att jag måste lämna Panik en vecka. Han är fortfarande dålig. Han vägrar att äta och dricka själv. Så nu är det matning och vattning som gäller. Jag har den stora turen att ha min underbara systeryster Camilla som tar hand om honom. Det är tur att jag har henne! Det kommer löna sig att hon tar hand om honom! Fast, vi fick ta en sväng till förbi hos veterinären idag. 950 spänn kostade det, men nu rycker ju försäkringen in så det är väl klart värt det. (Jag hoppas innerligt att den gör det i alla fall, annars är det ju INGEN nytta att ha en sådan som man betalar STORA pengar för!)


Väskorna är så gott som packade, bara lappisen som skall ner i sin väska. Och maten då förstås. Skall se om jag inte kan få fixat lite mobilbloggning under nattens färd. Skall bråka lite med min mobil så det blir någon ordning på det! Annars får det bli imorgon, när vi kommer fram.


Ha det nu så fint! Hoppas att vi kan få med oss lite av sommarvärmen uppåt, men att ni får ha kvar den här nere också.


100 mil i en bil...
Tur att Felix är med och bjuder på sin charm!

Pimp my laptop

På midsommar fick jag ett sånt där fint "skal" att pimpa laptopen med av Hanna. Hon har frågat ett par gånger om det passade, men jag har svarat sanningsenligt, att jag inte haft tid att sätta på det. Idag tog jag mig den tiden! Det var riktigt svårt att få det snyggt, det fastnade där det inte skulle fastna. Det blev snett och det blev skevt! Och tålamodet hann tryta ett par gånger innan jag tillslut sa till mig att det satt bra. Lite luftbubblor blev det kanske, men nu är den rosa och fin. Får se hur länge jag vill ha kvar det. Vad säger du Hanna, blev det bra?

It´s getting coold in here...

...eftersom jag äntligen har Kattastrofsäkrat två fönster.

Som ni vet så har jag en mycket nyfiken katt här hemma, skulle jag få för mig att öppna ett fönster på vid gavel måste jag sitta bredvid det för att vakta så att Strof inte ger sig ut på upptäcksfärd på taket. Har prövat ett par gånger och det har alltid slutat med att jag fått stänga fönstret. För, det är inte så att hon kan lägga sig i fönstret och ha det gott, utan hon måste helst stå ute på taket. Detta har som ni då förstår orsakat hemska temperaturer här hemma hos mig. Nätterna har varit olidliga kan jag tala om. Många uppvak för att fylla på vätska. Så idag tog jag tag i det och köpte myggnät. Svindyra, men vilken investering. Redan efter att ha fixat upp det i ett fönster kände jag en fläktande vind dra förbi. När sen andra fönstret var fixat så hade vi genast en mycket behagligare temperatur. Det verkar dessutom som att Kattastrof gillar den här lösningen något otroligt. Hon har inte lämnat sitt fönster en enda gång sen det var färdigfixat. Strålande när en så liten åtgärd kan ge så stora, positiva följder!

RSS 2.0