Första decenniet på 2000-talet är över i natt

Jaha, då är det dags att avsluta första decenniet på tjugohundratalet. 10 år har gått sen melleniumskiftet slog till och de tio åren har innehållit en massa roligt men också en hel del tråkigt! Det skulle nog ta ett par timmar om jag skulle sätta mig ner för att skriva en riktig resume för de senaste 10 gågna åren. Något jag verkligen inte tänker göra!

Men då så, 2009 är i alla fall slut. Om ganska exakt 11 timmar i alla fall. Jag är faktiskt nöjd med mitt år som gått. Måste säga att åren bara blir bättre och bättre. 2006-2007 var ju riktiga skitår!! Usla år som jag inte alls vill minnas! Medan 2008 var året då jag började känna lite mer medvind i ryggen. I år har den vinden ökat på, mer och mer. Nytt jobb, nya strapatser, nya äventyr och massor av roligheter! Det absolut bästa på hela året måste varit det som jag fick vänta på nästan hela året innan det föll in. Pinkkonserten i Stockholm! Så magiskt, så häftigt, så roligt! Två andra riktigt roliga saker är att ha fått följa Felix och Neos tusentals framsteg. Vilka underbara pojkar jag har fått turen att lära känna. Mosters/fasters ögonstenar!


Men, nu är det alltså ett nytt år som stundar och det finns massa som kan bli än bättre. Och efter ett framgångsrikt år bör det komma ett minst lika framgångsrikt år? Inte sant? Och jag vet vad jag vill ha, och jag hoppas att det kommer redan här i början av nästa decennium. Det om något borde jag vara värd! Först av allt tror jag ändå att året kommer börja bra. Att få åka upp till Uppsala och plugga! Något jag verkligen ser fram emot. Att få se något helt annat, något som kanske öppnar upp mina ögon än mer. Aaah, jag ser fram emot det verkligen!


Nä, nu skall jag ta och bjuda mina underbara luddbollar på lite gott nyårskäk, duscha och fixa i ordning mig inför jobbet. Hoppas att ni ALLA får ett riktigt fint slut på detta decenniet och en riktigt bra start på nästa. Kom ihåg, krama om alla era nära och kära lite extra ikväll! Så, hörs vi nästa år igen!Jag avslutar året med att bjuda på en liten film på Felix.
Så fort han hör sin fars musik strömma ur högtalarna så slänger han sig på golvet och headbangar!
Det är min kille det!


GOTT NYTT ÅR!

Aj aj!

Jag glömde berätta, igår när jag skulle åka till Weronica och Felix så snubblade jag på en isfläck och slog mig kraftigt i vänster knä och handflata. Så när jag väl kom fram var jag ju tvungen att rycka av mig byxerna för att titta på förödelsen på knät. Detta ser Felix och är snabbt framme hos mig. Allt han säger är aj aj aj!

- Felix, kan du komma och blåsa på mosters knä?
- Felix böjer sig ner och pussar på knät.
'
Så, efter det kändes det riktigt bra i mitt knä. Det är tur att man har en sådan omtänksam liten systerson!


Förövrigt kan jag bara säga att knät är alldeles blått och ett vackert skrubbsår pryder det också. Underbart att det nu kommer än mer snö som kan göra vägar och gångbanor ännu halare.

Ovanligt älskad!

Idag när jag kom ut till syrran möttes jag av en Felix med leendet fastklistrade vid öronsnibbarna. Gissa om han skrattade och studsade av lycka när han såg mig? Vi skulle genast kramas och efter att jag lyft ner honom från sin stol tog han mig i handen och drog med mig in på sitt rum. Väl där pekade han på ett speciellt ställe på sin matta, och det var menat att jag skulle sätta mig där. Så fick jag läsa en bok för honom och sen skulle vi pussla.

Strax därefter fick Felix sig en dusch, något som skedde under skratt och bus! Jag sprutade vatten i ansiktet på honom. Något som först fick honom att bli förvånad, för att sen utlösa en stor skrattsalva! Så, det var bara att göra om det, ett par gånger. Och varje gång avslutas med mer skratt!

När det var gjort skulle jag testa Weronicas nya Nintendo Wii-spel. Något nytt Super Mariospel. Gissa om det var kul? I april är det jag som skaffar mig ett sådant! Medan jag spelade snodde Felix min halsduk och hoppade runt som en liten apa i soffan. Något som inte gillades av varken mig eller Weronica, men Felix struntade högaktningsfullt i oss! När Weronica försvann ut från vardagsrummet en stund började vi busa, trots att jag spelade. Jag satt och skanderade "Kom och ge mig en kyss..." Något Felix är lite restrektiv att ge. Därför var jag chockad varje gång Felix skrattandes kom upp bakom mig och böjde sig fram och pussade mig. Något han gjorde varje gång jag sjöng min lilla textrad.


Underbara lilla busfröet mitt!
Han visar varje gång hur mycket han verkligen älskar mig!
Och jag blir lika vild och busig som honom.
Jag kan inte annat än älska honom, den lilla parveln!

Det bästa är verkligen att se honom och hans reaktion, varje gång han ser mig. Det lyser fullkomligen av kärlek om honom då. Hans ögon fylls med glädje och glimmar massor! Mitt hjärta skuttar till extra varje gång, varje gång! Jag är lycklig som får så mycket kärlek av en sådan liten person som Felix!Bilden är tagen i höstas, när Felix var här och hälsade på!

Plötsligt igen

"Vi trodde att Nisse och Maja var ovanliga kattnamn.
Men enligt agrias statistik var de de vanligaste."


Har nu sett andra filmen om den lilla byn Vinslöv. I den lilla byn bor det ett par riktiga orginal. Du har Mr. Bangolf, Grillmästaren och sen så är det så klart Holger. I denna film får man följa deras liv, efter att de varit med i första filmen, Plötsligt i Vinslöv. Nu får de berätta vad första filmen förde med sig, hur den påverkade deras liv.
Har du inget att göra tycker jag att du skall knalla in på svts hemsida och titta på den här filmen. Den finns på svt play. (För övrigt kan du läsa om första filmen på imdb.com)

Det är en kanonfilm, om människor som kan tyckas vara märkliga i dina ögon.
Men, som är precis lika normala som vem som helst.

In a bed of roses

Eller ja, jag ligger i min egna säng och surfar runt på bloggar och annat. Jag är fullkomligen slut i kropp och knopp efter ytterligaren en maratonhelg på jobbet. Men, jag har haft största turen, för Danny har verklilgen förgyllt min helg. Underbara människa! Som vi har skrattat och pratat och pratat och skrattat. Idag tillexempel låg vi och krälade på golvet i tvättstugan, inte för att vi städade eller gjorde något annat nyttigt. Nä, vi jagade en tennisboll. Ett litet utdrag ur konversation som utspelade sig samtidigt var "Aj, nu fick jag lackskador. Ja men vad tusan, jag fick skador på stommen." (Sedan stormade Danny ut i korridoren och började tricksa med bollen, varpå Joel joinade. Vi enades om att det var svårt att tricksa med en liten tennisboll när man hade vinterdojor och foppatofflor på sig.) En annan rolig episod i helgen var när vi var ute och åkte bil i lördags jag och Danny. Danny frågar helt appropå om någon mer konstig typ ringt så där mitt i natten och efterfrågat lite mys. Efter en stunds konversation börjar Danny att ge alla konstiga karlar i mitt liv smeknamn. Vad då, konstiga typer skall ha konstiga smeknamn!

Bäst av allt, nästa helg när jag jobbar kommer även Danny jobba också. Ytterligare en softisch helg kommer att förlöpa! Jag ser fram emot det redan. (Även om jag bara är ledig 1 dag på 15 dagar i och med det). Nu är det bara en helgs jobb kvar, sen är det inga fler helger förrän i april typ. Och det mina vänner, det är SOFTISCH AS HELL!


Men, nu är det dags för mig att sjunka ner under täcket och sova lite! Är som jag sa tidigare i inlägget mycket trött! Kattastrof har kommit och lagt sig tillrätta också. Så, nu kan natten börja!


GOD NATT!

Så här blev det!Det tog en stund att få i ordning på håret. Och jag är väl kanske inte helt nöjd om du frågar mig. Men, det beror på att jag tycker att det blev lite väl gult på vissa ställen, bland annat bakhuvudet. (Jag vet ju varför jag har gått till frisör och fått håret i ordninggjort innan!) Men, sen skall jag väl inte säga för mycket, för ljuset är ju inte helt perfekt här hemma när det är så här sent på kvällen. På bilden ser färgen i alla fall helt okej ut. Och, det är bara att använda silvershampot lite oftare, så skall det nog bli ordning på torpet, håret menar jag.

Det är ju sannerligen billigare att göra det själv.
Fast, ber man en vän om hjälp är det också lite lättare!

Mitt hår blev i alla fall glatt efter att jag suttit med hårinpackning i nästan en timma.
Man får vara snäll mot håret efter att man kört en elak blekning.

Jag försöker mig på...

Alla har gett mig konstiga blickar när jag berättat att jag aldrig blekt min utväxt själv någon gång. Alla hävdar att det är jättenkelt att göra. Så, idag vågade jag mig på att göra det, för första gången. Blir det inte bra, får jag väl köpa ett paket till och åka och be någon hjälpa mig att rätta till katastrofen. Men, håller jag mig bara lugn skall det väl i alla fall kunna bli ett skapligt resultat. Det svåra är nacken. Hur fan lyckas alla få det jämt där?

Vänta ett par timmar eller så, så kommer jag med ett resultat också! Snälla, önska mig lycka till!


Och ja, jag fullkomligen älskar photoshop...

Du är aldrig ensam

När stormen river, när broarna brinner
När hopp och mening, bara försvinner
När du känner dig liten, och när ingen finns där
Då är du ändå aldrig ensam, så länge jag finns här

Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Om dom du litar på sviker, om din dröm föll i sär
Då kan jag påminna dig om, hur mycket du är värd
Den där rädslan du känner, ja den är inte du
Och hur skrämmande den än verkar, så ebbar den ut

Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Och jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet

Så när du inte längre orkar, då orkar jag för två
När du inte ser nån utväg, då hittar jag en ändå
Du har givit mig så mycket genom åren som har gått
Är det största man kan få, det har jag fått

Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet

Och det vet jag att du vet

Jag har gjort en riktig tavla...

...eller ja två!

Jag har gjort två fina tavlor på mina syskonbarn, som jag gav till föräldrarna denna dag. Jag var verkligen riktig nöjd med dem, och jag tror att de blev väldigt uppskattade. Syrran sa något i stil med: Den här var verkligen jättefin! Hanna och Magnus enades att de nog skulle ha den ovanför sin säng. Hedersplatsen minsann. Därför anser jag också att alla ni som läser här måste få se mästerverken!

God Jul!Mina varmaste julönskningar till er alla där ute i stugorna!
Hoppas att ni alla får en fin kväll med mycket mys med nära och kära.
Har ni tur kanske farbror tomten kommer förbi med ett par fina paket.

Eftersom jag sitter på jobbet så har jag redan öppnat mina paket.
Jag fick fina skolprylar, nu när jag skall till storstan och plugga och en spa-upplevelse för mig och en vän.
Jag kan nästan börja tro att jag varit snäll i år.

Mina små tomtenissar har också skänkt lite glädje och skratt till mig idag!
Det var dock ett under att de hamnade på samma bild framför granen.
Detta efter att Felix tyckte att Neo såg så äpplekäck ut och tagit sig två bett på honom.
(Inte konstigt att Neo kinkade så fort Felix kom i närheten sen igen.)


Pojkarna Bus och mosterfaster.
Undra vem som trivs mest?
(Så här såg det ut förra året, om du inte minns)

För er med Spotify

Nu så, mina vänner! Idag är dagen jag hittade både Erik och Calle på spotify! (Erik bör ha funnit igår redan, men jag kollade faktiskt inte då.) Calle har ju också släppt en skiva med sina låtar från idolsäsongen. Jag kan tycka att det känns lite tidigt att ge ut honom 2 dagar efter vinnaren, men det är väl ett annat bolag som gör det så det finns antagligen inte så mycket att säga om det. Jag gråter i alla fall inte, eftersom båda pojkarna är duktiga och skall ägna sina liv åt att sprida sina underbara röster till oss som får rysning av dem.

Nu har jag rivit av mig håret!

Eller ja, jag var i alla fall på god väg att göra det innan! Jag har suttit och sökt på möjliga boenden uppe i Uppsala/Stockholm och först såg det mycket mörkt ut. Jag hamnade på en hemsida till en studentkorridor där de hade lite statistik. Enligt den tog det upp emot 450 ködagar innan man kunde få ett rum där. Blev jag glad när jag läste det? Nej, inte det minsta! Jag fick grande magknipet!

Nu har jag dock ägnat tre timmar att söka mig runt på nätet efter möjliga andrahandsuthyrningar, studentkorridorer och sist men inte minst hittade jag så kallade korttidsboende. Jag har mailat till 7-8 annonsörer samt att jag skickat 2 intresseanmälningar till korttidsboendena. De senaste lät absolut bäst faktiskt, de skulle kosta någonstans mellan 3500 och 4000 kr/3 månader i så fall. Snacka om billigt! Det låg rätt centralt i Uppsala också som jag förstod det. Jag hoppas att de snart hör av sig, annars får jag ringa i mellandagarna.

Det finns en annan lägenhet, men den skulle kosta 1750 kr/vecka eller 3800 kr/månad. Det vill säga 11100 kr för den tiden jag skall vara där. Den låg genomcentralt i Stockholm, men priset är alldeles för saftigt för en student! Så nej, det ligger långt åt sidan!


Men, sist men inte minst har jag lagt ut lite mer krokar till vänner och bekanta. De flesta har sagt nej, men det finns en som inte gjorde det helt ovälkommet. Så snälla ni, håll era tummar så jag får tag på en bostad snart!


Nu blir det roligare att städa!


För länge, länge sen tänkte jag köpa mig en rosa skurhink. Men jag stoppade mig själv, eftersom jag hade en fungerande hemma. Man behöver liksom inte två såna saker! För två veckor sen gick min hink sönder, så därför kostade jag idag på mig en fin rosa hink. Nu kan jag ju hoppas på att städningen blir roligare. HOPPAS kan man.

Passade också på att köpa lite rosa kulor och glitter till min gulprydnad utanför dörren. Den som står lite längre ner i trappen fick de gamla röda kulorna och en silvergirlang. Det blev riktigt fint i trapphuset!

Min fina ljusbricka som jag gjorde i lördags är också uppdaterad, med ett vitt blockljus. Jag har försökt sätta fast dekorationssvamparna, eftersom min lilla kattaskrälle har tagit på sig uppgiften att riva ur dem så fort jag vänder ryggen till. Den lilla maran!


Nu skall jag kuta bort till Coop och hämta mitt paket som jag väntat väldigt länge på. Imorgon skall jag åka till Älvängen och hämta ett annat paket som jag väntat än längre på! Det är julklappar i det paketet nämligen. Oooh, jag är så nyfiken på dem, hoppas att de är lika bra som jag föreställer mig dem.


Nä, nu har jag uppdaterat tillräckligt!
Efter affären skall jag lägga mig på soffan och möggla under en gammal filt minsann. Sofia och jag hade tänkt åka till Liseberg, men jag orkar verkligen inte det nu. Ledsamt! Men, ibland får man gå på orken!

Ekonomimagknip

Nu har jag suttit här ett par timmar och försökt dividera, labotera och exprimentera med min kommande ekonomi. Det är sjukt vad tanken på pengar kan göra med en, snacka om magknip! Tydligen kan jag inte få tilläggslång från CSN under min studietid, då jag bara studerar på 50% Det är konstigt tycker jag, jag menar jag har väl lika mycket kostnader fast kursen bara går på halvfart? Jag kommer ju inte kunna jobba heller av den enkla anledningen att jobbet kommer finnas ungefär 46 mil bort.

Det som ändå gör att jag nu är rätt lugn i magen är att jag kommer kunna jobba halva januari innan jag åker till Stockholm. Det kommer ju i alla fall ge en halv månadslön. Sen får jag ut mycket pengar i form av ersättning av beordringstid samt storhelgstillägg i slutet av januari. Så, med mina ungefärliga uträkningar kommer jag ändå har pengar över. Jag borde bara ta ett djupt andetag och tänka att det kommer gå bra. Om inte annat får jag väl bjuda in mig själv på middag hos mina vänner var och varannan dag...


Nä, nu skall jag kanske ta och göra den där frukosten som jag skulle ätit klockan 9...

Har du gjort den själv?Här är den fina blomgruppen jag gjorde till Josse igår. Eftersom det inte var julfirande gjorde jag ingen typisk röd julgrupp, utan temat gick i lila något som tydligen uppskattades. Det är helt klart roligare att ge bort ett blomsterarrangemang än att bara ge en blomma i en kruka. Det är dessutom väldigt enkelt att göra det själv, skulle aldrig få för mig att köpa en färdig grupp, när jag lika lätt kan slänga ihop en själv. Det blir hundra gånger mer personligare.

På torsdag är det ju julafton, så jag skall väl slänga ihop ett par grupper är det tänk. Något som jag gjort till en tradition. Det känns som att antalet växer för varje år dessutom.

Ikväll är jag...

...jag glad för...

...att jag har varit på en trevlig tillställning.
...att jag fått skratta och ha kul.
...att Karlsson sjunger så fint för mig.

Jag har satt mina Karlssonlåtar på repeat, och hans röst är verkligen magisk att lyssna på! Underbart! Tösen här njuter i fulla drag. Stax skall jag segla ner i säng, för imorgon blir det tydligen tunnbrödsbak ute hos far min, tror att jag skall kidnappa Felix och köra megabus med honom istället! (Haha, jag kidnappade bäbisen på festen ikväll, dels för att mamman skulle få lite egen tid, och dels för att jag skulle få mystid. Fick höra: Du har god hand med barn, hon gnäller ju knappt hos dig.)


Nä, nu skall jag msna mig lite, och sen stupa!
God natt!

Efter mycket fejande är det fest.

1d86af016ce8b115500f3bb4cbb63ed6.png

Efter mycket fejande är det fest. Jag sitter på bussen in till stan, kläderna är på, ögonmaken blev så bra och presenten är jag sjukt nöjd med! För kvällens roligheter skulle jag ha med mig själv, lite dricka och massa gott humör. Allt kom med, så kvällen kan inte bli annat än bra. Hoppas nu alla får en lika fin kväll!

Julidulikul!

Nu har jag donat och fixat, större delen av dagen! Det började med att jag åkte ut till min far för att låna en kruka till mitt planerade arrangemang. Fastnade där en timma, på frukost och sen gick jag upp i skogen och snodde med mig lite granris. Så, efter systembesöket har jag gjort detta:

2 granrisarrangemang att ha i trapphuset.
1 blomsterarrangemang.
1 ljusbricka
Strukit och satt upp gardiner
Strukit dukar
Städat för djuren
Dammat och donat
Dammsugat och skurat golven


Nu är det massa juligt här hemma, allt ackompanjerat till en härlig doft av liljekonvalj. Jag är riktigt nöjd. Medan jag höll på som bäst med mitt pysslade kände jag bara ett stort lugn, för att jag är så bra och fixig av mig och att jag kan om jag vill. Nu står maten på spisen och jag är snart redo för att börja göra mig i ordning för kvällen. Har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig ikväll. Jobbigt! Men, det blir nog bra när det är klart.Jag är mycket nöjd med ljusbrickan, tycker att den blev annorlunda och rolig!

Ledig lördag!

Man kan tro att jag har ledig lördag, och enligt mitt jobbschema är det ju så. Men, de facto är det inte jätteledigt. För, nu skall jag strax ge mig ut och skaffa lite saker till i alla fall en liiiten present att ge bort ikväll. När jag sen kommer hem igen skall jag städa och hänga upp lite julgardiner och sånt. Varför? Mest för att jag faktiskt tycker att det är lite trevligt. Någon julstämning har jag inte och lär inte springa på det heller för den delen.

Ikväll skall jag hem till Josse på kombinerad examens- och födelsedagsfest. Kommer nog bli riktigt trevligt! Därför kom jag på att jag skall gå förbi systemet och införskaffa ett par cider som får följa med. Undra bara vad jag skall ta på mig? Jag hittar nog något i garderoben, om jag rotar ordentligt. Synd bara att inte mina nybeställda leggings kommit än.


Varför skall allt vara så svårt? Varför skall jag stöta på människor som inte kan göra det enkelt för sig? Jag är väl enkel? Jag vill tro att jag är det i alla fall. Suck. Jag ger snart upp hoppet om mänskligheten.

Jag tackade ja till kvällspasset igår av två orsaker. Den ena var att det ger bra med pengar när det var en inbeordring. Den andra anledningen, den starkaste anledningen var att även Danny skulle jobba. Att sen kvällen blev lugn och lätt var bara en stor fördel. Jag och Danny fick pratat mycket. Dels om jobbsaker såklart, men också riktigt djupa saker. Vi insåg att vi hade ganska lik bakgrund. När vi sen slutade skjutsade jag Danny till Hjällbo, och då försökte han sig på att göra en analys av vad för slags kille som skulle passa mig. Och han fick in en slående beskrivning.

* Han måste ha humor, du skulle inte klara en stel jäkel - hela du är ju humor!
* Han måste vara typ smart, han skall kunna läsa en bok
* Han får inte vara en toffel. Han kan vara snäll och hämta ett glas vatten till dig, men inte springa och köpa läsk så fort du är törstig.
* Han skall inte vara en sportnörd - men han skall träna. (Skulle du vilja träna ihop med honom?)
* Han skall vara rökfri. Du hatar ju rök!

Efter att han satt profilen så tittade han på mig, och så sa han att han skulle se sig runt och se om han kunde göra något. För att göra det enekelt för honom gav jag honom lite mer riktilinjer. "Först, tänk Anders Bagge." "Haha, den var given." "Sen tänker du Daniel Breitholtz, rätt otippat antar jag?" "Nej, det var faktiskt inte alls oväntat." "Efter det tänker du Alexander Skarsgård." "Det är för utseendet va? Reslig, snygg och med vampyrtänder?" "Sist men inte minst tänker du typ, eh, Robert Pettersson. En man med bra sångröst." "Ja, men nu klarnar bilden, du vill alltså han en stor, tjock humoristisk vampyr med sångröst?"

Så, nu får vi se vad han kan hitta. Antar att han inte hittar någon, för det var sjukt höga krav. Men, det är ju kul att han är beredd att försöka! För han sa: Angelica, vem är så dum i huvudet och inte gillar dig? Man kan inte inte gilla dig! Snacka om att han ökade på min egoboost igår. Underbara Danny.Nej, nu skrev jag mer än jag skulle göra. Måste komma iväg och göra det jag skall göra. Så, ha en fantastiskt trevlig lördag alla vänner!
KRAM!

Glädje är...

...att få dela en godispåse med sina arbetskamrater en fredagskväll
...att få komma hem till en katt som sitter och väntar på en i fönstret.
...att få umgås med en människa där båda tycker om varandra lika mycket.
...att få krypa ner i sin varma goa säng.
...att få bekräftelse från varma, fina vänner.


Nä, nu skall jag sjunka ner längre ner under mitt täcke och ta upp en god bok istället.
God natt!

Jag kan inte ens...

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Kent - Utan dina andetag

En strykarkatt i faggorna?

Inatt var jag med om en sjukt jobbig men ändå skrattretande grej. Kommer ni ihåg killen som ville att jag skulle be honom komma hit och "mysa"? Han har hört av sig igen. Nästan två månader efter förra gången. Nu ville han komma hit och "besöka" mig och när jag frågade vad det innebar sa han att der fick jag bestämma. Det roliga var att han började höra av sig 01:20 i natt. Jag var tuff och ifrågasatte varför han alltid skulle höra av sig så sent, och varför kunde han inte höra av sig på en normal onsdagskvällstid som 19.00 till exempel. Till svar fick jag veta att detta var en normal tid för honom... Efter många om och men kommer sen ett sms runt 3-tiden att han står utanför hos mig. Jag kunde inte se honom varpå jag skrev det till honom. Då visar det sig att han stått på andra sidan av mitt hus, och sen gått fram och tillbaka mellan mitt hus och Konsum ungefär. Varje gång skrev han "Vi skiter i det..." Det tyckte jag var lite roligt, för jag hade inte ens bett honom komma hit. Vet inte hur många vändor han gick fram och tillbaka, men vid sista frågar jag vad han vill göra och får svaret "Jag vill komma upp till din säng och värma mig lite..." Då hade jag FLERA gånger gjort klart för honom att han inte skulle få tillträde till min säng, eftersom jag inte var på något sådant humör alls. (Jag sa till honom att jag var trött på män som hörde av sig när det passade dem och efter att de fått i sig alkohol. Jag la också till att jag är van av sådan behandling nämligen.)

Vid ett tillfälle sa skrev han: "Nu är det som det är. Jag vill hälsa på dig, men jag hoppas att jag inte gjort dig ledsen." Mitt svar tillbaka blev: "Ledsen? Det finns inget sätt du kan göra mig ledsen på, då jag är allt för van med det här sättet från killar."

Tillslut tröttnade karln och gick hem. Men, på något sätt lär tror jag inte att han kommer sluta nu. Tydligen ser han mig som något enkelt, som står till förfogande klockan 3.00 en onsdagsnatt. Han kan få försöka, men han kommer stånga sig blodig! Han är inte ens halvintressant längre, han har gått över strecket och klassas nu som patetisk!

I was fucking great today!

Japp, det gick hur bra som helst idag. Stärkt med fint beröm från chefen gick dagen som på räls sen! Nu är jag trött! (Och aningens dämpad) Så nu skall jag borsta tänderna och tvätta ansiktet och sen lägga mig i sängen och läsa.

Tävlingen är avgjord!Nu är alltså tävlingen avgjor!
Pralinen Ägglikör var den som fick minst röster och kommer således inte finnas med nästa jul!
Alltså kommer den där hemska körsbärslikören finnas kvar i kartongen!
Inte alls konstigt att jag hellre köper Paradis istället!
Där finns det bara goda praliner.
(Fast det sker ju sällan att jag köper hem choklad, för den blir ju ändå bara dålig här hemma...)

Är du nöjd med vilken pralin som åkte ut?

Tänk att vara så trött...

...och ändå inte kunna somna.

Så hade jag det igårkväll. Visserligen var jag på god väg där till en början, men sen hände något och det gick bara inte. Kan berott på huvudvärken jag hade åkt på under jobbet. 6 timmar ren dokumentationstid är inget jag önskar min värsta fiende ens! Enda anledningen till att jag satt med det var för att jag var tvungen! En arbetsuppgift är en arbetsuppgift! Så, tillslut kapitulerade jag och tog en Ipren och sen la jag mig och körde lite avslappningsövningar. Helt sjukt vad kroppen känns bortdomnad efteråt. De övningarna jag har är att man skall spänna kroppsdel för kroppsdel och sakta men säkert gå igenom hela kroppen. När man gjort det känns kroppen riktigt behagligt avslappnad och oftast somnar jag på ett kick efteråt. Så var det även igår! Snacka om att jag sen inte gillade läget när Robert Pettersson långsamt började sjunga The scars reveal the hidden place deep down in you... för mig klockan 6.15. Jag var långt ifrån klar med min sömn!

Men, nu är det drygt 10 minuter kvar tills jag skall lämna min varma sköna kula. Jag känner mig förvånansvärt pigg faktiskt. Fast, det gör jag ju alla mornar! Trots att jag legat och svurit som en borstbindare när klockan ringer så skuttar jag ändå upp och gör det jag skall. När frukosten sen intas så är morgonhumöret på topp! (Sen att det dalar och jag känner mig som en zombie vid 10-tiden är en helt annan sak som vi inte behöver tala högt om.)

Idag skall jag hålla min första habeliteringskonferens! Lite pirrigt är det i magen, men det är bara en timma, så vad kan gå fel? Jag menar, jag satt i 6 timmar igår för att ha lite på fötterna idag. Det kommer helt enkelt att gå så bra så bra. (Jag intalar mig själv det i alla fall.) Ända sen jag började på det här jobbet har jag varit lite nervös för just den här dagen! Nu får jag se till att ro den i land och göra något bra av den, så att allt är tiptop när jag åker iväg till storstan!
Iiiiiiiih, tiden går framåt fort. Snart är det Stockholm för min del.
Behöver jag säga att jag längtar rätt mycket faktiskt?


Ha en fiiiin tisdag!

Räddajulen.nu


Bild: raddajulen.nu

Har ni gjort er samhälsplikt och gått in och röstat på er favorit i aladdinasken?
Om inte, gör det på en gång.
Frågan är bara; hur kan körsbär i likör leda?
Som det står i beskrivningen av den;
antingen älskar man den eller så hatar man den.
Jag sällar mig till den senare gruppen!
Jag röstade så klart på min favorit.
Ser mig som en ambassadör för den, även om jag inte har något fäjsbookkonto.
Och min favorit är:
Gräddnougat!

Vilken är din?

Vid varje ögonblick av vårt liv...

"Vid varje ögonblick i vårt liv har vi oändligt antal möjliga val.

Men i varje ögonblick finns ett val som skapar glädje för den som väljer det och glädje för den som blir påverkad av valet.

I varje val jag gör förgrenar sig konsekvenserna oändligt långt bort. Väven som börjar vävas är oändlig.

Varje val jag gör skapar i mig antingen välbefinnande eller obehag.

Lyssna på kroppen. Den berättar för dig vilka slags val du gör"

(Att välja glädje - Kay Pollak)

Du är den svåraste tjejen jag någonsin mött på ett dansgolv!

Natten blev helt okej, för mig och Sofia. Vi gick till Nivå, men där var det tydligen gästlista igår så vi kom inte in. Istället gick vi till klubben intill, Pusch. Men där var det också gästlista. Typiskt tänkte vi, och gick över till andra sidan Avenyn där vi enkelt knallade in på Hard Rock. Vaktens kommentar efter att ha sett våra körkort var "Ja men se, båda klarade sig idag." Det är just fint att man klarar sig att komma in på ett ställe på avenyn när man har åldern inne. Inte dåligt av oss alls.

Väl inne började vi skaka loss och dansa! Till en början spelades det helt okej musik och vi hade kul. Men tillslut blev det ganska kass musik, så vi valde att gå och köpa en drink istället. Då hittade vi ett mindre dansgolv med bättre musik, schlager och sådan där populärmusik. Funkade utmärkt. Vi dansade mer och hookade upp med ett gäng killar. Störtsköna lirare, tyckte jag från början. En kille var riktigt trevlig att dansa med och han och jag körde lite snygga moves. Efter en stund försvann han, så jag och Sofia återgick till att dansa tillsammans. En liten stund senare kom han tillbaka. Efter en stunds dansande stannar han upp och säger "Jag är en sån här liten bit ifrån att äta upp dig". Efter det tyckte han att vi skulle gå bort till andra dansgolvet. Där körde han sen en helt egen liten dansuppvisning. Tillslut gick något snett, för han kommer fram till mig och säger "När du dansar så blir jag helt knäsvag! Sluta upp med det eller följ med till herrarnas". Snacka om att chocka! Jag nekade ju, självklart! Då säger han "Jag vill ha dig och din kropp på herrarnas nu men jag antar att du är för fin för det?!". Jag frågade hur det kom sig att han ville ha det så, varpå han nämnde att han inte orkade dra sin livshistoria och så tjötade han om att han åkte mc dagarna i ända. När han insåg att han inte hade något att kamma hem så sa han "Du vet vart jag finns, bara att komma och säga NU så är jag din." Jag skakade på huvudet och lämnade! Det slutade inte där, för sen en stund senare kom han fram igen till mig, då med sin kompis i släptåg och säger "Vi tänkte att vi tre skulle ses på herrarnas om en stund". Hallå eller? Vad är det för sjuka människor som befolkar klubbarna nu för tiden? Sex på en toalett ute? Vad är det? Urk! Usch! Och nej det går fetbort!

Strax därefter joinade Lucas oss. Sofia hade messat med honom och frågat om han var ute i stan. Vi trodde i vår enfald att han inte var det, och blev otroligt förvånade när vi fick veta att han faktiskt var det. Han frågade om vi var sugna på att ses varpå Sofia svarade "Kom du om du är sugen. Annars klarar vi oss fint!" Vi fick till svar att han alltid var sugen och plötsligt stod han där. Efter att vi fått leta rätt på honom så klart. En drink blev beställd och så återgick vi till dansandet igen. Då inträffade nästa jobbiga grej. Jag och Sofia stod och dansade som bäst då en mycket överförfriskad kille kom fram och stod och glodde som tusan, med hakan nere vid knäna. Strax efter det började han gå till handgripligheter och ta på oss, varpå vi försökte flyttade oss ifrån honom, men han följde efter. Helt plötsligt hade jag honom bakom mig och han tog överallt där han kom åt. Mycket obehagligt. Som tur var hade jag haft ögonkontakt med Lucas under hela tiden så han visste vad som var på gång. När äcklet började ta på mig dök så Lucas upp och sa till honom att dunsta, att han inte skulle komma någonstans med det han höll på med. Han vägrade lyssna på Lucas, och fortsatte sina försök att ta på oss. Då kom hans kompisar och försökte dra bort honom från oss men inte ens då ville han ta reson och försvinna. De fick verkligen släpa bort honom. Äckel! Sedan kunde vi som tur var dansa vidare en halvtimma till innan det var dags att bege sig till bussen. Sen räckte det att Lucas drog sin hand i nacken på mig eller ställa sig och råglo med hakan nere vid knäna för att jag skulle rysa av obehag. Det är verkligen inte okej att gå så över gränsen som den killen gjorde. Han visade åter igen varför det är så jobbigt att gå ut, därför att det alltid finns puckon ute som tror att de får göra som de vill. 

Vi trodde att vi gick ut i tid från Hard Rock, men ändå blev vi sena till bussen. Missade den nästan. Dels för att jag träffade på den ena som erbjudit mig en trekant på herrarnas. Han berättade att jag var den svåraste tjejen han någonsin träffat på, på ett dansgolv. När han inte ville förklara varför tog jag det som en komplimang. Tydligen får de med sig tjejer till toaletterna annars... Och dels för att Sofia började prata med två killar till. Den ena av dem kom med kvällens tredje rubbade förslag. Då brast det i mig och Sofia och jag körde med öppna kort. Sofia berättade för honom att hon skulle med mig hem och mysa, så vi var inte intresserade av deras förslag. Sen fick vi gå med raska steg för att hinna med bussen.

På bussen träffade vi Mattias, Lucas kompis. Genast gled vi in i en diskussion om kvällen och flera gånger fick Mattias säga "Mmm, nu pratar ni så där skönt igen." Vet inte, men jag tror att bussturen hem var höjdpunkten på kvällen. Näst efter all rolig dans i alla fall. Sista kapitlet av kvällen var inte lika rolig. Vi var hungriga och skulle försöka få köpt lite mat. Det gick så där kan jag lova. Först gick vi till Mellis, som ligger ett par hundra meter från busstationen. Det var stängt så där hade vi inget att hämta. Så vi gick tillbaka till busstationen och ställde oss i kön vid "luckan". Efter att ha stått i 5-6 minuter säger de som är framför oss att efter dem kommer ingen mer bli serverade. Det gick 10 minuter till och vi ser att de beställt 5-6 kebabtallrikar. När de sen går annonserar kioskbiträdet att han stängt för 20 minuter sen och att han inte har mer mat. Vi lämnar kön och ställer oss och muttrar i kör över hur kasst det är att folk inte vill tjäna pengar en natt som denna. I ögonvrån ser jag då hur två killar beställer mat, av kioskbiträdet som inte skulle sälja mer mat. Snacka om att lacka ur! Så jag och Sofia stormar fram och får veta att de hade frågat om mat, vilket inte fanns. Men han hade lite pommes och ett par korvar att sälja. Är inte det mat då, frågar vi?! Så efter många om och men står vi där med en korv och en liten pommes. Bra, men ändå inte bra. För vi var hungriga, så maten räckte inte att mätta oss båda.

Därefter började vi gå hemmåt och killarna ville att vi skulle följa med på efterfest. Dock hade klockan passerat halv femsnåret så vi avböjde erbjudandet. Istället fastnade vi i ett roligt samtalsämne som cirkulerade runt sex. Som vi skrattade! Och ungefär där slutade kvällen! Killarna gick hem till sig och Sofia och jag gick hem till mig, i väntan på att pappa Elving skulle komma och hämta upp henne.


Det var en riktigt trevlig kväll, med undantag för alla äckel som var på oss! (Och just det, strax innan vi skulle gå så träffade jag killen i trappan. Han visade att han inte ville prata med mig genom att ta en tjej i handen. Jag skrattade lite lätt för mig själv, när jag sen såg hur han gick mot herrarnas, med henne en bit bakom sig. Så att det inte alls skulle se misstänksamt ut. Han fick alltså napp... GROSS) Får se hur länge rysningarna sitter kvar innan vi går ut igen. Förhoppningsvis skall jag väl förtränga dem snart, för när jag och Sofia gör stan är det alltid kul!Vi är läckra, läckrare, läckrast!

75a1d45774d139f23e0b5a455e849b99.png

Vi är läckra, läckrare, läckrast! Nu är det all in som gäller ikväll! Hejja!

Pappa Elving - räddaren i nöden!

Citat av Sofia ikväll: "Det är kanske dumt att kasta bort våra snygga sminkningar genom att gå ut i Kungälv."

Jepp, det är dumt! Sofia fick sååå mycket färg och blev en riktig liten läckerbit ikväll! Kan bli svårt att gå bredvid henne på stan idag, men jag får försöka leva upp till hennes snygghet! Vi skall bege oss till Nivå. Detta efter att ha funderat fram och tillbaka. Tydligen kommer bonnebandet Drängarna till Krogen här i stan ikväll. Men de får helt enkelt stryka på foten. The city Gothenburg" drar lite mer!

Vi har snart fått i oss två drinkar, en till är väl på väg att blandas! Heja oss! Vad är det de säger, man blir 25% snyggare efter en drink. Något jag och Sofia inte behöver ikväll trots allt. Och, nu fick jag nyss en mycket läcker och genomtänkt dansuppvisning av självaste baben här ikväll!


Yeah!

Ikväll får stadsborna hålla sig inne. Det blir tjoff rakt in i kaklet och dans utav bara fan!


Yeah!

Åter till rubriken, om det skulle bli problem att ta sig hem ikväll så sa pappa Elving att det var bara och ringa så skulle han komma som ett skott och hämta oss. Sicken pappa Elving Sofia har! Men, vi har kollat upp busstider, och skrivit upp dem den här gången och vi har också kollat upp hur det fungerar med smsbiljetter. Det kommer bli en grym kväll!Ha en fin lördagskväll!

Ibland är jag bra dum i huvudet!

Och, snart har jag väl belägg för det!


Därför skall det bli riktigt kul att gå ut med Sofia ikväll! Det kommer bli galet kul! Som jag sa till Johannes. Det kommer bli omoraliskt! Alkohol, halvnaket och glatt humör. Vi skall dricka drinkar och vara snygga på stan. Det blir inte svårt alls!

Snart kommer hon, då skall jag sminka i ordning henne och sen drar vi igång! Hejja, vad kul!!

I don't believe that anybody...

...feels the way I do about you now.Jag och Sofian pratar om att gå ut ikväll. Än har jag inte bestämt mig om jag är det minsta sugen på det. Jag vet inte, jag känner att jag liksom inte riktigt hänger ihop just nu. Jag är kluven! Men, om jag bara ger mig iväg till affären och fixar en julklapp inför imorgon och skaffar med mig lite goda drinktillbehör så kanske jag kan hitta lite partykänsla i min ack så delade kropp? Eftersom det jag hade tänkt göra den här helgen blev inställt så får jag istället försöka hitta på något annat. Och vad passar inte bättre än en utgång med Sofia? Well, jag får skaka lite på mig och intala mig att det är just exakt det här jag behöver! PUNKT!
Tänk, om ca 6 veckor far jag till storstan Stockholm. Kommer bli grymt kul! Plugga är roligt, och att få träffa mina underbaringar där uppe en massa är ännu bättre! När jag pratade med Danny om det igår så sa jag att jag kanske hittar mer att plugga där uppe. Då sa han att jag skulle göra det! Men när jag nuddade vid ämnet att jag kanske blir så förälskad i Stockholm att jag måste flytta dit tittade han på mig med en sträng blick och sa; Det gör du inte! Jag frågade om det fanns något slags hot i det han sa och han tyckte att jag skulle absolut tolka det så.

Nä, nu skall jag ta tag i min dag och se till att få något gjort i alla fall.
Ha en fin lördag!

Säg till om jag stör...

Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens,
välkommen!

Idolfinalen är nu igångkickad! Kat

464285280859329f6246719b7793d440.png

Idolfinalen är nu igångkickad! Kattastrof har fått för sig att hon skall ligga på mig. Närhet med matte är det bästa som finns. Calle var grym! Erik med, men som sötbaggen sa, synd att du tog en låt med massa instrumentala partier. Jag har min fina vän Sofia här. Hon verkar gilla den stora godisskålens innehålla. Faktiskt, så har mängden minskat markant den senaste halvtimmen. Vem som vinner ikväll, det får tiden utvisa. Det är jämt! Genomjämt! Hejja pojkarna grus!

Det var fullt upp...

...på jobbet idag. Så jag hann inte ta ut min rast. Det vill säga, jag hann inte lägga mig på jobbsoffan och sova bort en stund. Väldigt dumt, för jag har gått och gäspat större delen av dagen. Vi var iväg och badade idag, vilket var skönt i alla fall. Min kropp gillade det varma vattnet. (Sen att huden inte gillade kloret är en annan femma.) Så nu skall jag istället slänga mig på soffan och vila en stund. För om ett par timmar kommer ju Sofia och har idolfinalmys med mig! Det skall bli riktigt mysigt! Jag har köpt en stor påse karameller och äpplecider som vi kan kalasa på!

Men innan hon kommer bör jag ta hand om tvätten som legat kvar i tvättpåsarna de två senaste veckorna. Skall bara sova lite först! Skall bara...!

Långa nätter...

Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte blir som man vill
(Melissa Horn - Långa Nätter)

Ännu en natt med kass sömn och en tidig morgon för att gå till jobbet.
Det är tur att jag sover otroligt bra under min rast på jobbets soffa.

Äääääh?

Jag känner mig helt konstig! Jag vet inte riktigt alls vad jag tänker på just nu. Detta är stort. STORT! Eeeeh!


Skall försöka ha en normal dag nu, men jag tror att det kommer bli högst omöjligt! Men en sak är säker, mina funderingar är helt utbytta just nu.Och just det, jag såg Luftslottet som sprängdes igår. Haha! Jag vågade först inte se sista scenerna, jag gömde mig big time. Men, lite besviken blev jag på dem! Trodde jag hade glömt boken, eftersom jag lyssnade på den under morfinrus. Dock kom hela boken tillbaka igår och jag satt och darrade som ett asplöv i slutet. Huva! Men filmen var grym! Nomi Rapace gör hela filmen, hon är så otrolig!! Skall se till att skaffa mig filmerna och ha maraton med mig själv. (Jag lär ligga med huvudet under filten än över, men vad gör det. Jag har ju bra hörsel...)Nä, nu skall jag se till att få i mig lite mat. 17 timmar sen jag fick i mig mat sist. Eeeeh!Ha en bra dag!

(Fasiken, det var bra virrigt det här inlägget va?)

Nu har jag fjärilar i magen!

Vet ni vad? Jag har fått ett antagningsbesked.

Jag har kommit in på kursen som jag sökte till i Uppsala. Inte ens i mina vildaste fantasier trodde jag att jag skulle komma in, då det var lottning som löste vilka som fick läsa och inte. Herre jisses, det har gått en timma och 20 minuter sen jag öppnade beskedet och jag ligger fortfarande kvar i sängen och är helt tom på tankar. Eller ja, tom är fel ord. Jag har 1000 tankar som far runt med ljusets hastighet. Hur skall jag klara det ekonomiskt? Vart skall jag bo? Vem skall ta hand om mina pälsbollar? Kommer jag klara det? Mitt i allt ihop känner jag av fjärilarna som fladdrar runt i magen. Fjärilar som växt till sig en aning och känns som albatrosser nu istället.

Jag ringde chefen, och han lät uppriktigt glad när jag berättade om min utbildning. "Då vill du söka tjänstledigt då antar jag?" Vi pratade fram och tillbaka och han föreslog att jag tog semester och på så sätt tjänade pengar under tiden. Men, det är ingen bra idé, jag behöver vara ledig i sommar. Har nämnt för pappas fru att jag är intresserad av att låna pengar av dem under tiden, det skulle ju i så fall bli räntefritt antar jag. Är det så att de inte kan göra det, får jag söka tilläggslån och merkostnadslån i så fall. Det blir en högre skuld i slutändan, men jag höjer min kompetens och kommer på så sätt kunna höja min lön. Men åter till chefen, han tyckte att kursen lät väldigt bra och att den passade in på vår arbetsplats. Vilket känns jättekul!


Aaaaaaaaah! Just nu är jag jätteglad. Jag skall till storstan och lära mig massa nya saker. SPÄNNANDE!!

Jag dricker...

te med fönstren stängda inatt...
(Inspirerad av L.Winnerbäcks Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt...)

Ont i magen, konstig i halsen, feber hade jag under arbetet ikväll (igårkväll). Viruset vill helt enkelt inte släppa sitt grepp om mig riktigt än. Det är jättesegt att det pendlar fram och tillbaka. Därför fick det bli en jättestor kopp med Dunder. I hopp om att kunna somna om igen, och med en förhoppning om att må lite bättre imorgon.


Lycka är: Att se sin brorson stå i fönstret och vinka glatt när man kommer på besök!

Att han sen inte riktigt kände igen mig när jag väl kom upp är en annan femma. Eller, ett bevis på att det var nästan en månad sen vi sågs. Den lilla rackaren är i alla fall helt underbar och han visade vart alla tomtar fanns där hemma, och vilka man fick titta på och vilken man fick krama. Dessutom busade vi med mamma Hanna. Vi lekte kurragömma med henne och hon hittade oss inte en enda gång.


Men, nu skall jag nog ta och svepa det sista och sen göra ett allvarligt försök att somna om igen.
God natt!

På fredag är det Idolfinal

Ja, då är det december igen, och den efterlängtade idolfinalen är här. I år har det varit 11 riktigt bra artister som varit med och tävlat. Alla har haft något. Men, redan från första fredagsfinalen har jag varit säker på vilka fyra som skulle komma att slåss om toppstriden. Erik, Tove, Calle och Mariette. Dock hade jag lite fel förra veckan, jag var faktiskt ganksa säker på att sista striden skulle stå mellan Erik och Tove. Men nu är det alltså mellan grabbarna grus.

För er som inte kommer ihåg, så kan ni titta på min toppelva här. Visserligen står Rabih på fjärde plats, men det hade mer att göra med att jag gillade han lite mer än Mariette i början, men snart insåg jag att han inte hade lika brett register som henne. Tove och Erik har ju suttit bergsäkert hela hösten så de har jag inte behövt heja på, utan det är Calle som fått större andelen röster faktsikt.

Calle är grym, han har utvecklats enormt under hösten. Från en liten blyg mus till en artist som tar för sig av scenen. Han har en sångröst som ger knottror på huden, han är söt som få och så verkar han vara riktigt snäll och go. Vad jag ser genom tv-rutan, en riktig Angelicakille! Självklart skulle han vara med om toppstriden, men egentligen tycker inte jag att Idol är hans forum. Han är inte en idolvinnare. Om man utgår från de tidigare vinnarenas plattor så tycker jag inte det är hans typ av musik. Han har redan en egen stil, som är vinnande!

Fast, om jag tänker så måste jag nog säga att egentligen skulle inte Erik (eller Tove) sitta i finalen heller. De är för duktiga. Erik har ju ett enorm register, och han får mig att gilla den dära hårdrocken som inte riktigt är min typ av musik. Han ger rysningar när han sjunger, och så har han hela tiden glimten i ögat!Så vem vinner på fredag? Jag tror faktiskt att det är Erik som vinner. Som killarna själv uttryckte det i Förkväll igår, så har Calle tagit över Mariettes röster medan Erik tagit över Toves. Jag tror därför att det är fler röster till Erik. Men, som jag alltid säger. Jag kan ha fel! (Jag menar, jag trodde att Daniel Karlsson skulle vinna 2007 men han hamnade på fjärdeplats.) Så, vi får blicka framåt och på fredagkväll har vi ett resultat.Bild: Må bästa man vinna?!

Mysdag med Josse

Klockan 12 idag mötte jag upp Josse på stan. Vi har inte umgåtts på länge och bestämde oss för en heldag på stan. Egentligen skulle väl det varit dags för lunch, men ingen av oss var hungrig så vi gick till Fröken Olsson där vi tog en fika och uppdaterade varandra med vad som hänt sen sist. Sedan gav vi oss ut på stan för att gå igenom alla affärer. Den ena onlinern efter den andra forsade ur oss och vi har skrattat otroligt mycket. Många affärer blev besökta, men inte mycket fick följa med oss hem. När klockan närmade sig halv tre insåg vi att det kanske var dags att äta lunch. Eller lunch, det är ju synd att säga att det var lunch. Snacka om sent. Men ingen av oss var egentligen hungriga. Så vi gick till Paprika och åt varsin mixa egen-sallad och pratade ännu mer.

Det blev en riktigt bra dag! Och jag har verkligen haft hur trevligt som helst. Som vanligt, när jag och Josse umgås. Underbara vännen min!Kattastrof blev överlycklig när jag kom hem, för hon fick en egen låda nämligen. Fick med mig ett par stövlar hem nämligen, och Kattastrof tog helt enkelt lådan. Lycka!


Nu skall jag luta mig tillbaka och relaxa!
Ha en fortsatt skön måndag!

Angelica och böckerna

Den som känner mig vet att jag älskar att spendera min tid med näsan långt nertryckt i en bok. Så har det nog varit sen den dagen jag förstod mig på lästekniken. Jag minns hur jag och min mamma låg och stötte och blötte samma Tom & Jerry-tidning kväll efter kväll. Jag vet att jag kunde läsa innan jag började skolan. Varför? Därför att min bror var en sådan duktig läsare. Detta fick jag ständigt höra så därför var det lika bra att tjata på för att få lära mig att läsa. Jag minns att jag läste fel på samma ord varje gång. Det stod måste, jag läste mås te. Mamma skrattade lika mycket åt det varje gång. Tror att det blev till en grej till slut.

Tiden gick och jag fick så klart läsa de svåra läseböckerna i skolan, och jag vet att jag fick höra gliringar om att jag var så duktig på att läsa. Något en del barn kanske hade tagit på fel sätt, jag var riktigt nöjd med att jag kunde det. Bok efter bok lade jag ifrån mig, för att jag hade läst ut dem. På ett sommarlov, när jag var 13 eller 14 år hade jag laddat upp med böcker från biblioteket. 14 böcker minns jag att det var, och alla de var utlästa långt innan lovet tog slut. Samma sommar läste jag min första verklighetsbaserade bok, den handlade om en ung flicka som var missbrukare. Där LvU var den största delen av boken. Lag om vård av unga. Hallå, vilken 13-14-åring ligger och läser sånt på sitt sommarlov? (Fast, jag var nog inte en vanlig tonåring över lag heller för den delen. För jag vet att jag skyndade mig hem från fritidsgården för att kunna se på Kalla Fakta och såna program, medan mina jämnåriga vänner skulle hem och se på någon serie som började.)

Åren har gått och hur många verklighetsbaserade böcker har jag plöjt igenom? Ja du, den frågan är helt enkelt helt omöjlig att svara på. Jag vet faktiskt inte. Men det är många. Väldigt många. Och, varje historia är lika fastnaglande, och bitande. En del säger att man tröttnar på att läsa såna böcker, men inte jag!Igår läste jag ut den senaste boken som hållt mig fången. Och jag blev lika besviken, att den var slut. När jag läser en bok vill jag helst inte släppa den ifrån mig. Jag vill bara läsa och läsa och läsa. Jag vill veta hur det går för personerna och mitt hopp är ju att boken skall sluta med lycka. När det återstår 10-20 sidor börjar jag läsa långsammare, för då inser jag att jag återigen är på väg att avsluta en intressant, spännande bok. Varje gång en bok är utläst vaknar tanken "finns det en fortsättning på den här boken?" Oftast gör det inte det. Har jag tur, kan författaren ha skrivit något mer, men det händer inte heller ofta. Någon som känner igen sig?


Någon som har lite tips om vad jag kan läsa? Inte för att jag börjar få idétorka, utan mer för att jag skulle vilja ha lite tips på böcker som jag kanske inte tänkt på att läsa. Men, nu skall jag ge mig ut på stan, och gå förbi Bokia och se om jag kan få med mig en ny bok hem. Så jag har något att göra nu när jag måste åka buss ett par dagar.Ha en fiiiin måndag!

Superbra meodi att nynna på!

Jag är arg, arg jätte jätte arg som en varg som är suuur.
jätte jätte sur en ett odjur som har ätit citrooon!
jag ääär arg som en explosion
(Supersurasunksara)

En perfekt melodi att nynna på när saker går fel.
Den är ju så söt, att man inte kan hålla leendet borta allt för länge.
Jag har nynnat på den flera gånger idag.

Men när jag vrålat min melodi
Har åskan i mig dragit förbi!

Det är jobbet som kallar.

Det är lördags morgon och klockan är i skrivandets stund 6.46. Föga uppiggande att veta att jag skall spendera 13 timmar på jobbet idag. (Där 1,5 timme är rast...) Men, redan i måndags hade jag allergiska utslag pågrund av min sjukskrivning, så det skall trots allt bli lite roligt att komma hemifrån idag. Jag kan säga som så att här, på jobbet är det mindre lätt att fastna i funderingar. Det är väl visserligen rätt uppenbart, därför att jag måste ha 100% fokus hela dagarna. Där märker jag lätt när jag tänker fel tankar, och så korrigerar jag mig själv på två röda.

Jag har ju den stora turen att vara ägare till ett körkort. Något som är riktigt bra när man jobbar på mitt jobb. Eftersom inte alla har det så är det stor chans att jag kommer ut och får göra saker. Om det så bara är att åka på biltur. Alltid bättre än att sitta kvar på huset hela passtiden ut. Jag har massor av störtsköna kollegor, men av en naturlighet så hoppas jag att Danny är där i helgen. Så att han kan förgylla min dag på sitt störtsköna sätt.Nu längtar jag hem till min säng, min underbara lilla kattdam och skön, god sömn!
Ha en bra lördag!

Ikväll har vi idolmys här hemma. K

0-6a05da22cb7ab7348877847490d5fa28.png

Ikväll har vi idolmys här hemma. Kattastrof har just trampat loss, och tvätta sig ren och fredagsfin. Visserligen är jag rätt ensam om att se på tvn, då hårpälsklingen ligger och sover. Men oj vilken värme hon skänker mig. Calle är bra ikväll, dessvärre tror jag att de andra två har skaffat sig fler fans... Tyvärr tror jag han hamnar i duellen ikväll igen.

Men men, åter till tvn. Ha en fin kväll.

Men jag skulle aldrig...

men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du...
(Om du lämnar mig nu - Winnerbäck)

Jag sjukskrev mig två dagar till.

0-6499a7d9d07a1cb9e98b2e5c0143ed6c.png

Jag sjukskrev mig två dagar till. Därför skall jag ha en genomlugn dag. Som bilden visar så har jag laddat upp så jag har tillgång till allt från sängen. Först frukost och film. "Hundtricket" Sen har jag datorn och en god bok. Underbart!

Jag trodde...

Jag tordde att jag hade lärt mig att inte leka med elden.
Men så är det inte. Varför? Därför att elden lockar så klart.
Jag vet att den kan vara otroligt farlig,
jag vet också att om man har koll på den så kan den vara värmande, underbar och vacker.

Kanske skulle skaffa mig ett par brandvarnare?

Dag 50

Idag var jag hos hudterapeuten på min månatliga behandling. Vet ni vad det mest fantastiska med dem är? Det är att massagedelen bara blir längre och längre. Första gången jag gjorde en behandling hos Jeevani så ägnade hon väldigt mycket tid till portömningen. Det gjorde att hon inte hade tid att ge ansiktsmassage efteråt. Något som har ändrats nu, för idag gick tömningen jättesnabbt. Gissa om det är skönt att sen få massage efter det?! En annan förbättring är med andra ord att tömningen går mycket snabbare nu. Ett annat plus är att den knappt gör ont heller. Visst, det finns områden som alltid gör ont, käken är ett sådant område.

Under tömningen idag pratar Jeevani om hur bra min hud har blivit. "Nu när jag ser på huden genom mitt förstoringsglas så kan jag bara konstatera att det har blivit hur mycket bättre som helst. Du har inte alls så mycket pormaskar som du hade innan. Nu kan jag till och med se hud mellan utbrotten. Innan hade du ju nästan infektioner på infektionerna."

Fast, det skall jag säga. Det känns som att det har stannat upp lite. Jag tycker att jag haft lite mer utbrott den senaste veckan. Det finns två möjliga förklaringar. Den första är att jag nu bara äter en kapsel av antibiotikan varje dag. Den andra är att det är över en månad sen jag gjorde en behandling. När jag tänker efter, det finns en tredje möjlighet också, och det är en kombination av de andra två. Jeevani sa flera gånger att min hud hade blivit mycket bättre sen förra gången jag var där. Så, det kanske var bra att huden lugnat ner sig och tar långsamma steg framåt. "Det är inte säkert att du ens kommer behöva göra syrabehandlingar framöver..."Well, vi får väl se hur det blir! Jag är sugen på en slipning, trots allt!
RSS 2.0