CreepLambretta - Creep

Tycker hon har lite Robbyn i sig, speciellt i refrängen.
Good shit i alla fall, men tydligen var låten görgammal.
Där ser man vad man kan hitta när man minst anar det.

Bandit Rock - Morgongänget!

Gröna fingrar på balkongen?


Massa grönt så långt ögat når!?

I våras åkte jag ut till mamma med två lådor somm båda innehöll små, taninga små gröna växter. Växterna är väl fortfarande relativt taninga, men den ena sorten har redan producerat två långa fina frukter medan den andra sorten är på god väg att ge frukt också. Min mamma har varit snäll och skickat små mms då och då för att visa framstegen och senaste fick jag i helgen. Så idag var jag tvungen att åka dit efter jobbet för att kolla in dme med egna ögon. Som ni ser på bilderna så är chilin riktigt fin, och det finns massa gröna små knoppar som bara vill spränga ut och bli fullvuxna frukter. Paprikan är lite långsammare. Kanske har jag en hel frukt innan vintern kommer på riktigt. Läste någonstans på nätet att man kunde ta in chiliplantorna och ha dem i fönstret istället. Antar att det är likadant med paprika eftersom det är samma sorts växt.

Skall i alla fall bli hur gott som helst att äta egenodlad chili och paprika. (Jag säger att mamma odlat den, men mamma säger att hon bara stödvattnat.) Får väl se om jag orkar vänta ut och se om de antar annan färg innan jag skördar eller inte. Någon som vet, hur lång tid tar det att få orange/gul/röd chili/paprika

En sådan vacker regnbåge......och min mobilkamera gör den verkligen inte rättvis på något sätt.

FANTA CITRON!


Jag vill ha FAAAAANTA CITRON

Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår via ett mobilinlägg, men det gick ju tydligen inte alls. Antagligen cirkulerar de inläggen någonstans i omloppsbanan runt jorden. Jag lyckades nämligen hitta en liten handlare i Olofstorp som fått in Fanta California Lemon. Genast var jag tvungen att köpa två halvlitersflaskor. Trots att jag egentligen inte har råd. Men, min kollega sa att det var helt klart okej att nalla av sparkontot bara för att få i sig lite Fanta citron. Gissa om den var god?! Utsökt! Nu vet jag vad jag kommer leva på i höst. (Undra om det inte hade vart en bättre idé att släppa den i våras redan? Jag menar, bättre törstsläckare finns inte.) För stunden, skall erkännas, sitter jag så klart och sippar i mig läsk! Synd bara att det försvinner ut ur systemet så snabbt.

En vanlig sketen måndagsmiddag...


Det är inte lätt att vara mästerkock...

Det verkar som många förknippar måndagens middagar med rester eller något enkelt ihopslängt. Skall väl inte sitta och säga att så har inte jag det, för vissa måndagar blir det just så. Oftast vill jag dock skoja till det lite på just måndagsmiddagen, speciellt efter att jag jobbat helg. Som ni vet (eller borde veta) så gillar jag ju måndagar. Nya vecka, nya möjligheter. Så, när jag kom hem ikväll visste jag att det låg två bitar fläskkarré i kylen. Kände inte för att bara steka den rätt upp och ner och servera med brunsås. En av världens vanligaste rätter, och görtråkig. Istället rostade jag lite morötter och broccoli med balsamicovinäger i ugnen, kokade lite färskpotatis och medan kötet stektes så vispade jag ihop en senapssås. Plötsligt kändes måndagsmiddagen som värsta lyxmiddagen, och allt tog bara 30 minuter. (Förutsätter visserligen att köttet redan är upptinat.)

 

Det här med att mobilblogga?

Igår försökte jag mobilblogga två gånger, men inte ett enda av dem kom in i bloggen. Märkligt, men kanske inte så konstigt. När det kommer till teknik så gör det ändå som den vill i slutändan.

Vädret är verkligen upplyftande idag, regn regn och regn. Det kan inte ha varit jättekul på Ullevi igår, väderomsalgen avlöste ju varandra i ett. Vi slapp i alla fall regnet när vi begav oss ut på en promenad i Gråbo. Det såg mörkt ut när vi kom fram dit, men promenaden avlöpte tillsammans med en strålande sol! Helt underbart. Hösten är dock på väg, det känns i luften! Så snart är det helt legitimt att sitta inne i sin egen myskula med tända ljus och allmänt höstmys! Fast, den här hösten skall nog spenderas i ett garage ute i skogen. Jag har en hel del planer som tagit form i skallen på mig, så de skall utföras. Kan väl säga så här, det kommer ingå finsnickeri och svetsning i de olika projekten. Jag skall lära mig att svetsa...

Nej, om jag skulle ta och dricka upp mitt te och min proviva och kasta mig till jobbet. Rätt märkligt är det att först ha jobbat mån-ons, ledig torsdag, jobba fre-sön för att sen jobba långa pass måndag och tisdag igen. Urk! "Tur" att det är dagpass, så jag kan slappa i soffan på kvällarna. (Får se hur det blir med träningen denna veckan, mår inte helt hundra i kroppen.)


Ha nu en fantastisk måndag!

Söndagmorgon

Jag vaknade för en halvtimma sen och kände inte alls för att gå upp. Näsan är bebodd av snor, huvudet är fullt av seg kola och magen klagar även den. Kroppen är som gjord för att göra 12 timmar på jobbet nu. Kan säga som så, jag är föga intresserad av att jobba, men står det på schemat så gör det. Lika bra att ta sig i kragen och åka dig. Men innan jag gör det skall jag sätta i mig min två portionsskål med gröt, en deciliter proviva och ett stort glas dunderte. Bäst att jag skyndar mig, när jag tänker efter.

Hoppas ni andra får en bättre dag en jag!
(Inte för att jobbet är dåligt, utan för att jag mår som jag mår.)

And now...

... it´s sleeping time!

Civilkurage?

Inatt vaknade jag strax efter halv fyra av att det gapades ute på gatan. Jag undrade vad det var som försegicks där ute så jag stod upp och tittade ut. Allt jag ser är ett gäng yngre killar som skriker ut de värsta svordomar man kan tänka sig. Förolämpade de inte varandra personligen så använde förolämpande nedsättningar om varandras anhöriga. Den lilla del jag såg av det hela gick mycket fort. Först sprang ett par killar bort från gatan, sedan kom resten av killarna efter, beväpnade med plankor och stolpar. Skriket fortsatte, tills de var utom synhåll. Då kom det en tjej och en kille springande. Jag kunde inte riktigt höra vad de sa, men jag tyckte mig höra att tjejen sa till killen att ta andra hållet och hålla koll på killarna. Tjejen stannar mitt på gatan och försöker ringa någonstans.

I samma ögonblick kommer det ett tidningsbud förbi. Tjejen ber om en tidning, som han snällt ger henne. Sedan fortsätter han i maklig takt rakt förbi henne. Han verkade gå i sin egen värld, en värld fylld av mp3 musik rakt in i öronen. När han passerat kommer grannen mittemot ut, åter igen går allt mycket snabbt. De springer fram till tjejen som fortfarande står kvar och alla böjer sig ner. Då gick ett ljus upp för mig. Det ligger någon skadad på gatan.

Det går ett par minuter varpå en ambulans kommer. Ytterligare några minuter senar kommer även en polisbil.

Och ungefär samtidigt står jag och brottas med ett dåligt samvete. Där stod jag i mitt vardagsrum och såg på hur någon stackare får en nackkrage på sig, och sedan lastas in i en ambulans. Varför sprang jag inte ner och hjälpte till? Ett enkelt svar finns, jag hade inte någon som helst aning om att denne stackaren låg där. Jag såg honom inte från mitt fönster. När dessutom grannen redan var på plats kände jag mig bara överflödig. Men, då kom jag och tänka på tidningebudet. Han hade helt sonika gått förbi en nedslagen person, utan att göra minsta ansats till att hälpa till. Han gav tjejen en tidning och sen gick han förbi. Jag låg i min säng och kände mig usel som inte gjort något, men hur kände sig då tidningsbudet? Kunde han se sig själv i spegeln imorse?

Vad är det som gör att ingen vågar gripa in när någon blir nedslagen? Varför vågar vi inte hjälpa vår nästa? Vad är vi rädda för? Finns det civilkurage i vårt samhälle, eller är det bara ett fint ord? Fast det är klart, när jag säger "grannen" så var de fyra eller fem personer som gick ut och gav en hjälpande hand, tidningsbudet var bara en. Det bör stå för att de flesta vågar hjälpa till. Eller ja, jag hoppas att det står för det i alla fall! Det vore kanske inte så dumt med en civilkuragelag trots allt? En lag som inte bara säger att du bör gripa in när någon blir förolämpad eller skadad, utan en lag som säger att du skall gripa in

Det skulle vart en ram också...

På förra bilden så såg ramen helt platt och tråkig ut. Den skulle egentligen vara i 3D. Så jag har suttit här och försökt komma på vad det var som var fel. 15 minuter innan jag skall åka till jobbet kom jag på det. Härligt med problemlösning!

Lite photoshoplek medan jag väntar


Min fina orkidéer som äntligen blommar!

Jag har som sagt två bloggar som skall piffas till, men ingen av bloggerskorna har hört av sig om det än, så just nu sitter jag sysslolös. Därför gick jag in på Moderskeppet och tittade lite på deras guider. Det jag just har tittat på är hur man gör för att få en del i en svartvid bild färgad. Detta har jag kunnat, men eftersom det var länge sen jag satt och pysslade med programmet så var det bra med en uppdatering om det. Dessutom har jag ett nytt program, vilket gjort mig lite förvirrad. Men, nu är jag på gång som ni sett. Önskar att jag kunde sitta hemma hela den här helgen också, jag vill bara sitta och dona med alla mina bilder. Men nej. Jag får ge mig för idag.

Ett stort glas dunderte!


Dunderte!

Finns det något bättre än ett stort glas te när man känner sig lite låg? Ett stort glas med te har flera fördelar. Det är värmande när det är kallt, det är lenande när det känns som om halsen är inlindad i taggtråd, det är trevligt att dricka det i goda vänners sällskap. Dessutom är det gott! Bäst av allt är att det finns i flera smaker, så många smaker att jag inte kan räkna upp ens en liten bråkdel av det. Jag kan inte bestämma mig för vad som är godast, rött, grönt, svart, vitt, frukt. Det jag däremot vet är att jag har många favoriter. Just för dagen dricker jag ett stort glas dunderte. Tror att det kan liknas med Farmors dunderhonung. Inte för att man blir fysiskt stark när man druckit det, utan mer stärkt för stunden. Har du inte testat Dunder tycker jag att du skall göra det.

Dunder från Kahls
Svart te, grönt te, lapacho, rosenknoppar, citronskal, solrosblommor, ginseng, vitamin C samt arom av päron, persika, ananas och papaya.

En Danny igen!

Jag har redan skrivit ett par inlägg om mina och Dannys dialoger på jobbet, och kom på att det finns en till jag måste bjuda på. Antar att detta inte är den sista, utan snarare kommer jag nog få göra en egen kategori för dessa vad det lider.

I alla fall, detta utspelade sig i vårt kök på jobbet. Danny stod och lagade mat och jag sökte en plats för lite lugn och ro en kort stund. Vi började prata film, att det verkade bli en otroligt bra bio/filmhöst. Danny utpekar mig som en Brad Pitt-fan men fick på fingrarna direkt. När det kommer till skådespelare vill jag hellre ha Johnny Depp än Brad Pitt, vilket han inte var sen att hålla med om. Mitt i konversationen blir vi avbrutna (vi är ju ändå på jobbet) av en kollega som behövde fråga något. Medan jag svarar fortsätter Danny laga maten.

Angelica: Nej, hellre Depp än Pitt!
Danny: *host host* Och hur vill du att jag skall tolka det?
Angelica: Ööööh?
Danny: Ja, hellre Depp än Pitt?
Angelica: Ääääh, alltså! Jag försöker bara fortsätta våran filmkonversation här men. Eeeh?!
Danny: Jaha, du menar så. *garv*


Det är så sant som det är sagt, levande och intressanta samtalsämnen kan ju alltid kryddas till med enkla små knep. Eller nåt! Vi får se när vi kan få till det så här bra igen. Om jag tolkat Danny rätt så lär det inte ta allt för lång tid innan vi hittar något roligt, suspekt eller konstigt att prata om.

Just det...

...jag kände en smygande ilning i kroppen förut när jag satt på jobbet. Yrsel och en allmän sjukdomskänsla. Illamående är synd att kalla det, men just nu känns det som att det är något som försöker slå rot i kroppen på mig. Särkerligen svininfluensan eller något annat sånt där smaskigt! Eller så är det bara en känsla i kroppen. Följde dock den känslan, och bokade av mitt Body Pumppass imorgonbitti. Bättre att jag försöker sova ut ordentligt för första gången den här veckan, så får jag ta tag i träningen igen nästa vecka. Kanske kan ta en cykeltur om vädret tillåter och kroppen mår bra.


Ungefär så vill jag ligga hela dagen imorgon egentligen...

Kvällen är kommen...

...och jag kan konstatera att dagen inte blev så hemsk som jag trodde att den skule bli.

1. Min tid för ansiktsbehandling hade blivit avboka. Eller ja, de ringde i alla fall inte och eftersökte mig.
2. Jag "STORHANDLADE" mat idag. Med min knappa budget slutade notan på 450 kr (Då ingick 2 lågenergilampor för 75 kr i den summan.)
3. Jag räknade ut att jag kommer köra ca 105 mil t/r till jobbet denna månaden. Så snålar jag ordentligt med körningen för övrigt så skall det inte vara svårt att hålla ner kostnaderna.

Därför kändes det helt okej att köpa pizza på jobbet idag. Kollegan undrade om vi inte kunde dela på en pizza och eftersom jag skulle inkassera pengar av en annan kollega som skulle täcka min halva så slog jag till. Det var gott, syndigt gott!

Nu ligger jag här i sängen och skall strax stänga ner alla internetfönster utom ett. Svt play. Jag skall se första avsnittet av True Blood. Måste ge det en chans. Min stora favorit gör ju en liten roll i den tydligen. Alexander Skarsgård. Så, hör ni någon gapa som om livet höll på att rinna ur henne, så är det bara jag som ligger under mitt täcke och försöker se på en vampyrserie.

Bild lånad från: Sci Fi Wire.com

Godas just nu är ändå de här slickepinnarna, djungelvrålklubban! Ett tips från coachen är dock att INTE äta dem när man har halsfluss! Det svider kopiöst i halsen när pulvret råkar sippra ut!

Bild lånad från: Gottelisa.se

En liten utmaning

Plupp hade gjort ett litet test i sin blogg och passade på att skicka vidare det till mig. Uppgiften är att nämna tre saker under varje kategori. Därför tar jag och gör det nu medan jag äter min nudelwok med fiskspett. (Tänkte visa hur gott det såg ut, men bilden ville inte finnas kvar på minneskortet.) Jag skickar vidare utmaningen till Hanna, Sofia och Bumbi

Kylskåp:
Ägg, proviva och grönsaker

Frys:
Kyckling, bacon och frysta grönsaker

Skafferi:
Konservburkar, te och havregryn

DVD-hyllan:
Jag har väldigt lite filmer skall erkännas!
Hundtricket, Harry Potter och Släpp fångarne loss det är vår

Bokhyllan:
Biografier, memoarer och faktaböcker

Handväska:
Mobil, plånbok och nyckar

Sminkväska:
Rouge, ögonskugga och mascara

Badrumshylla:
Duschkräm, smycken och solprodukter

CD-hyllan:
Winnerbäck, Takida och Pink

Förråd:
Höpåsar, gamla kuddar och en madrass

Hjärna:
Tankar, minnen och drömmar

Jackficka:
Lappar, nycklar och skräp

Kryddskåp:
Kardemumma, persilade och chilipeppar

Barskåp:
Cider, vodka och apple sourz

Köksbänk:
Soda Streamer, råsaftscentrifug och vattenkokare

Sängbord:
Jag har inget sängbord, utan sakerna placeras på golvet.
Bok, mobil och magasin

Hatthylla:
Scarfs, hattar och paraply

Garderob:
Kjolar, klänningar och boleros

Fönstren:
Mängder med växter, egenodlad persilja och lampor

Duschen:
Duschkrämer till förbannelse, shampo och hårinpackning

Skohyllan:
Turkosa fakeconverse, highheels och gladiatorssandaler

Picnik i all ära...

...men photoshop är ändå photoshop!

Nu har jag suttit och pillat ihop en mall för fotokollage i mitt fötöshöp! Det var lite pilligt, men tillslut fick jag fason på det hela. Fast, något frustrerad blev jag när datorn fick för sig att starta om när jag precis fått klart alla rutor. Datorn hade så bråttom att den inte hann spara mitt slitgöra. Som tur var hade jag alla siffror i skallen så det var bara snickra ihop det på nytt. Passade på att göra 2 stycken snabba kollage också. Jissa vilka som fick figurera i dem? Om inte Felix och Neo. Visst blev de bra?


Charmtrollet Neo
Buspojken Felix


Jag vill oxå ha en sån fin!

"Skitsnygg!!! Jag vill oxå ha en sån fin... Är det den där Angelica man ska muta för att få detta fixat =))"


När Sofia hade lanserat sin nya blogg igår var en av hennes vänner snabb med att fråga hur hon hade gjort den. Sofia berättade att det var jag som hade gjort den, varpå hennes vän direkt var beredd att muta mig för att hon också skulle få en. Nu är det två bloggar som skall sättas ihop. KUL! Detta eftersom jag vill ha saker att göra i photoshop. Kan ju inte bara sitta och pilla för skojs skull, utan det skall finnas ett mål med det. Nu inväntar jag bara bilder och konkreta önskemål. Sen är det bara att sätta igång!

Vill du också ha en äkta Angelicadesign?

Sadistisk ledare och elaka gruppmedlemmar!

18.10 var det dags för ett body pump-pass på Sportlife i centrum. Ledaren hade haft svårt att välja låtar så han lät oss välja en hel del. En låt höll jag med om! Resten var det bara tungt och jobbigt. De andra ville ha det tungt tungt tungt. Inget fel med det, men det blev lite väl macho där ett tag. Inte nog med att det blev stenhård träning, ledaren stod där framme och gjorde allt för att peppa oss. Det blev lättare, det blev det. Men lite väl sadistiskt i vissa partier.

Måste säga att mina biceps växer så det knakar! De är roliga att träna! Det är värre med triceps! Jag tycker att det är svårt att komma åt dem! Min kollega sa att det kan bero på att jag är genetiskt starkare i dem än biceps, och behöver därför träna tuffare med dem. Utfallen var hemska idag också, dels var det dynamiska och sen var det bara "pina er igenom"-utfall.

Så, det var på darriga ben jag gick hem i afton. Darriga, men ändå starka! Det är underbart att ha fått en sådan kickstart med träningen. Så, på lördag klockan 9.30 är det ett nytt passs. (Jag vet, jag funkar inte bra så tidigt på morgonen, men får väl se till att komma i säng ordentligt kvällen före!)

Såg att sportlife skall ha nya releaser snart, undra om jag inte skall släpa med mig Hanna på det nästa gång?

Jäklahelvetsjävlar, fan och hans moster!

Idag tog jag fram räkningshögen och plöjde igenom den. Sen bröt jag ihop, för den sammanlagda summan var ungefär 1000 kr lägre än summan som kom in på mitt konto i natt. KUL, otroligt kul! Eller inte kanske man skulle säga. Ringde och pratade med pappa som lovade mig att jag skulle kunna låna av honom om jag behöver. Han undrade också över min räkningshög och ansåg att jag behövde kolla igenom den, och avsluta saker. Men, det finns inget att avsluta. (Det ända "onödiga" är min avbetalning till Handelsbanken som snart är slut.) Det var bara en extrem olycklig månad där alla företag som har mig som kund fått för sig att skicka fakturor till mig. UNDERBART! Att jag dessutom hade en ¤@#%"&@"% restskatt att betala gjorde ju saken inte bättre. (Om jag får restskatt nästa år också kommer jag nog ta mig börja jobba svart...)

När allt var betalat passade jag på att flytta tillbaka den sparade 500-ingen från sparkontot till mitt vanliga konto. Något annat jag kommer tvingas göra är att samla in små utlägg jag gjort för vänner och bekanta den förra månaden. Löjligt små summor, men många bäckar små. Det gör att jag får lite mer att röra mig med. Ringde för att avbeställa min ansiktsbehandling idag, tyvärr fick jag prata med en telefonsvarare där de lovade att ringa upp mig så snart de kunde. Har de ringt än? Nej, det har de inte gjort. Så jag får väl kasta mig upp innan tuppen imorgon och försöka få tag på den. Ingenstans på deras hemsida står det när man senast måste göra sin avbokning och jag har inte heller fått någon information om det muntligen. Så egentligen skall den ju vara avbokad. Med min vanliga otur kommer det väl vara så att jag tvingas gå dit...

Sen för att göra allt så mycket roligare...
Igår hade jag fått ett paket från Vitalas. Något jag själv inte beställt. När jag öppnat det och tittat efter vad det var insåg jag att det antagligen skickats till mig för att jag var med i en tävling förra veckan. När man deltog i den skulle man få en present. Jag var snabb att tacka nej till den, eftersom jag är snål och inte vill betala frakt/porto. Därför ringde jag till deras kundservice idag. Jag fick prata med en jättetrevlig telefonist som inte kunde hjälpa mig på något sätt. Det här sa han:

1. Du kan välja att betala fakturan och så stoppar jag fortsatt medlemsskap på en gång.
2. Du kan gå till posten och skicka tillbaka det, du betalar portot men slipper fakturan som makuleras.
3. Du kan polisanmäla det, och när anmälan kommer oss tillhanda kan vi se vad som hänt.

Mitt svar till honom; "det är ju hugget som stucket hur jag än gör. Jag har inte beställt det här paketet och ändå är det jag som får betala?!" Stackarn som är otroligt trevlig säger att han förstår mig, men att han inte kan göra något åt det. Dumhuvudangellica tackar för sig och lägger på. Efter att ha pratat med Johannes är det dock inte klart än, han blev fly förbannad när han hörde om detta, så han lovade att vara mitt ombud och ringa och skälla på dem. När han sätter fart kan man ganska lätt räkna ut att en faktura kommer rivas. Han har sina knep! När han berättade om dem sa jag bara "Men så kan jag inte med och göra..."

Så, vi får väl se vad som händer imorgon. Nu skall jag strax avsluta den här dagen. Nog för att jag fått umgås med Hanna och Neo så har den varit mest skit. Jag hatar ekonomiska svackor!! Jag är ganska så säker på att det kommer lösa sig till det bästa, även det här. Synd bara att det skall vara så jobbigt när man är mitt upp i det. Det positiva är väl att jag får vara väldigt sparsam, så massa godis och skit blir det inte!

En oskuld tagenSom Hanna hade uttryckt det, min sushioskuld är tydligen tagen, och det gjordes på Kortedala Torg idag. Hanna var snäll och bjöd (vilket i slutändan inte kostade henne något, eftersom hon hade ett rabattkort som var fullstämplat.) Jag vågade mig på en åttabitars - en med lax, en med räka, en med smörfisk, en med avokado, två vanliga och två insideout - Wasabi är starkt och inlagd ingefära smakade inte heller milt! Fick i mig hela portionen men kan inte påstå att det var det godaste jag ätit. Så Hanna menar på att vi måste ta oss till Partillesushi innan jag helt dömer ut maträtten. Tydligen skall de vara flera ljusår godare. Så, då får det väl bli en sushilunch till med Hanna!

Som tur var stöttade Hanna mig igenom hela måltidgen, genom att göra peppande grimaser. (Fast det är klart, när jag hade 2 bitar kvar trackade hon mig för att jag var långam, sicken svägerska man har fått på halsen.)

Bara bus trots en envis förkylning!


Idag tog mamma Hanna gammalt bröd med sig till torget, för att mata alla duvor där. Jag fick äran att ta påsen med bröd och ställa mig för att mata de frånvarande fåglarna. Grejen var att de befann sig på taket på affären, och så fort jag slängde ut en liten näve bröd kom de flaxande som en fiendelinje. De var dock inte ute efter varken mig eller Neo, utan nöjde sig gott med brödbitarna som vi frikostigt delade ut. Neo var jätteduktig på att mata fåglarna, men bäst var han på att försöka sno åt sig en kram av dem. Tyvärr var inte fåglarna speciellt kramsugna idag. Mamma Hanna försökte peppa Neo till att fånga en fågel också, för tydligen skall helstekt kortedaladuva vara en delikatess.

När vi se hade roat oss klart på torget så gick vi hem och fikade lite. Vi hade köpt med oss kokosmunkar, något som jag själv tycker är jättegott. Neo var av en helt annan åsikt. Han åt heller på sin kanelbulle. Hallonjuicen från Brämhult däremot, var smaskens! Speciellt om man fick ett sugrör att dricka med.

När jag lämnade de två så hade de påbörjat en ritastund, själv var jag tvungen att ta mig hem eftersom min träning kallade. Jag har i alla fall haft en otroligt trevlig eftermiddag, och min sushioskuld är tagen. (Mer om det i nästa inlägg)

Nu är Sofias blogg klar!

Klicka på bilden för att komma till Sofias blogg

Nu är Sofias blogg klar, den gick jäkligt snabbt att göra. Allt som allt tog det väl 6 timmar, i runda slängar. Måste säga att jag är nöjd med den, och plötsligt blev min egna, nya design väldigt tråkig. Så, det lär inte ta lång tid innan jag uppdaterar den igen. Om jag känner mig rätt. Sofia har inte sett hela det färdiga resultatet, så jag hoppas hon blir nöjd med den här! Vad tror ni?

Idag är det en bister Angelica!!!

24894a22ce071d6fc83c5b1808a0dc0d.png

Idag är det en bister Angelica!!! Egentligen skall jag sitta hemma och betala räkningar men eftersom högen var större än vad lönespecen utlovade så var jag inte alls motiverad att ta tag i det. Istället åker jag till Hanna och Neo. Hanna bjuder på sushi.

Sista besöket Smådjursakuten


Imorse ringde klockan 8.45, vilket inte var uppskattat alls. Fast, till saken hör att Panik körde diverse olika marsvinsarior redan klockan åtta. Kan det varit så att han var sugen på att få veterinärsbesöket avklarat redan där och då? Strax efter uppstigningen fick jag väcka Strofan som hoppat in och somnat i sin resebur. Den behövde nämligen Panik låna! (Sen han Strofan smita in i den en gång till innan jag fått upp Panik ur hans bur.) I alla fall, när klockan hade ringt tog det mig 10 minuter innan jag klev in på Smådjursakuten. Där anmälde vi oss i kassan och sen fick vi slå oss ner i en skön fotölj. Det tog inte många minuter innan Jenny kom med sprutan i högsta hugg. Van som hon är satte hon snabbt sprutan i nacken på Panik som denna gången gav ifrån ett litet, men ändock ett missnöjt litet pip. Det verkar som om att behandlingen har gett resultat, för han är inte lika karl på rumpan längre. Fast som jag sa för två veckor sen, det enda symtomet jag sett är just pälsfrånvaron. För, han pratar och tjattrar mer nu än han gjorde innan han blev förkyld i juni.

När vi sen kom hem var Kattatstrof glad att brosan kom hem igen, hon stod utanför buren och undrade vad han gjorde där inne. Men, hon vågade inte knalla in till honom. Bäst var att stå lite avvaktande utanför!

Nu får vi se hur länge lillkillen får vara frisk den här gången. Kan bara hoppas på att det är för alltid!

Jag är trött, jag är trött...

....jag är jättetrött!

Men inte fan kom jag i säng i tid idag heller! Felet är enbart mitt, men det finns en förklaring. PHOTO SHOP! Ett jävla helvete till program! Börjar man pilla i det så är det ta mig tusan hur lätt som helst att fastna i det all ledig tid! Har idag fixat med Sofias bloggdesign. När jag började med den igår kväll fick jag tillslut erkänna att jag tagit i för hårt i mina planer och så stängde jag av datorn. Imorse hade dock vinden vänt och det mesta jag hade funderat ut gick att genomföra. Självklart inte allt, och det är ju en del av arbetet. Sometimes you have to kill your darlings! De som sett arbetet så här långt har tyckt att det ser bra ut. Självklart har Sofia fått tjuvtitta och om jag tolkat hennes signaler rätt så gillar hon det jag knåpat ihop! Får se om inte jag och Joahnnes får klart det imorgon. Jag tror nästan det!

Men, då går jag och lägger mig då. Så att jag orkar upp imorgon. Panik skall ju till doktorn imorgon igen.

God natt!


Ett litet smakprov!

Dagens vardagsmotion

Egentligen hade jag väl tänkt träna idag, men istället blev det att jag tog en stund i tvättstugan ikväll bara för att slippa det imorgon när jag skulle ha träffat Hanna och Neo. (Tyvärr var Hanna tvungen att ställa in eftersom hon fick hoppa in och jobba.) Allt detta hade jag ju inte koll på igår, så det blev som det blev. Därför tog jag vara på möjligheterna idag, så medan jag promenerade i skogen i Gråbo idag passade jag på att göra 30-40 utfall i uppförsbackarna. TUNGT! Promenerade rätt mycket på arbetstid idag, 1,5 timme för att vara exakt. Det ger ju rätt mycket steg.

Jag var inte nöjd där, så medan jag tvättat ikväll har jag passat på att köra hårt i trappan när jag gått ner till/upp från tvättstugan. Kanske ända fördelen med att ha många trappor i sin trappuppgång.

Det känns som jag har konstant träningsvärk på olika ställen i kroppen. Jobbigt, men också ganska skönt! Imorgon blir det nog en träningsfri dag, för att sen kunna köra hårt på Body Pumpen på torsdag. Det är sjukt kul att jag kommit igång så bra med träningen nu! Dessutom, det kan bara bli bättre!


Men, nu är det dags för god natt!
Sov så gott!

Utmanad

Det här utmaningen har jag gjort förut, men Fia hade utmanat mig, så det var lika bra att slänga ihop den en gång till. Hoppas ni andra också gör den. Du kopierar bara det nedanstående,klistrar in det i ett nytt blogginlägg på din blogg och svarar med egna ord så klart, och sen utmanar du 5 nya. Lycka till!

4 av mina favorit-tv-program :

Med mitt ringa tvkanalsutbud så är det inte lätt att svara på denna frågan

♥ M.D House

♥ Kalla Fakta

♥ Uppdrag Granskning

♥  Inredningsprogram

4 saker jag gjorde igår:

♥ Jobbade 8.30-16.30

♥ Passade Neo

♥ Spelade kort med Hanna

♥ Somnade alldeles för sent


4 saker jag längtar till:

♥ Pinkkonserten i Stockholm 10 november

♥ Tills det nya arbetsschemat drar igång

♥ De big lov

♥ Höstmyset


4 favoritrestauranger:

♥ En restaurang med god plankstek (La Vacca hade det förut, men de har tappat totalt)

♥ Pizzeria Bella i Björsared

♥ PASS

♥ PASS


4 saker på min önskelista:

♥ Kärleken

♥ En ny bil

♥ Hälsa och välbefinnande

♥ Andra materiella ting som dock inte är värda att nämnas med namn

Jag utmanar: Hanna, Bumbi, Plupp, Sofia och Sandra

Danny gör det igen!

Idag stod jag och min kollega Danny i köket på jobbet och småpratade medan han åt sin lunch. Strax innan hade jag smidig som jag är kommenterat mängden på hans tallrik. Jag tyckte det var grymt mycket, han tyckte att det var en normal portion. Så vi började prata om portionsstorlekar och våra matvanor. Han åt ungefär två gånger om dagen, och hans förbränning var tydligen väldigt låg. Själv äter jag mellan 5 och 6 gånger om dagen och har tydligen ganska hög förbränning. Dialogen fortsätter sedan:

Danny: Äter du pizza och sånt?
Jag: Visst äter jag pizza.
Danny: Kan du sätta i dig en hel pizza?
Jag: Absolut, det kan jag allt göra.
Danny: Jag har fått för mig att du äter väldigt hälsosamt?
Jag: Till största delen är jag nog det, min största last är godis och cola.
Danny: Cola som coca-cola eller kola som kokain?
Jag: Kokain? *värsta skrattanfallet*

Ena stunden såg han mig som hälsosam á la Skipper och i andra stunden blev jag plötsligt kokainist. Ibland kan det gå snabbt i svängarna minsann! Fast det är klart, vi återupptog den diskussionen senare på dagen, då jag ifrågasatte det hälsosamma vs. kokain. Vi kom fram till att det nog finns en och annan jäkel som tar kokain för att slippa hungerskänslor för att på så sätt hålla vikten. Hälsosamt... Det kan man väl tvista om, men vi skrattade i alla fall gott åt hur tokigt det kan bli!

Här går jag i skogen mitt ute i in

0-633eaa0619a1d9b7a160ed8a9a0beb50.png

Här går jag i skogen mitt ute i ingenstans. Det är helt okej att promenera på arbetstid, i alla fall när solen strålar. Passar på att spänna magmusklerna. Det känns i dem, speciellt de sneda, sen söndagens träning. Underbart!

Humor på hög nivå!

Vi skulle beställa lite mat på jobbet idag och jag var den lycklige som fick äran att åka och hämta det. Detta innebar ju att de andra fick ge mig pengar för sin mat. Eftersom vi lever i det sedellösa samhället så  startar den här korta dialogen:

Danny: Tar du kort eller?
Jag: Jajjemen, vänta så skall jag bara ta upp kameran

Sen mumlade Danny något om att det var ett mycket lågt ställt skämt. Jag förstod inte alls vad han menade, han frågade om jag tar kort och vad skall jag svara annars liksom? Jag tar ju sjukt mycket kort. Sen mumlade han tillbaka något om att jag skulle kunna betala hans mat.

Busstund med Neo!

Idag var det dags för andra passet med Neo. Ja, det vill säga att jag passade honom för andra gången. Tyvärr var det bara en dryg timma som vi spenderade ihop medan hans mor var iväg och tittade på en lägenhet. Under tiden han vi med att leka lite jage, bada i badkaret och lite mer jage därefter. Så fort jag började tappa upp vattnet i badkaret stod Neo där i givakt och ville i. Sicken lirare! Dock blev det inte någon kvart, utan snarare en halvtimme. Vattnet var ju så roligt att plaska med och sen alla leksaker. Ett par rejäla skvätt på faster blev det så klart också! När han sen var torr ville han inte ha någon blöja, utan kutade iväg med stora steg samtidigt som han sa "Nä nä nä". Istället skulle han in och läsa sina böcker och så kastade han sig in i sitt lilla tält.

Lagom tills att blöjan och pyjamasen kom på kom mamma hem igen. Så då värmde jag lite välling och sen dök lilleman snabbt ner i sängen. Fast det är klart, innan han gjorde det körde han lite krokodiltårar för att se om någon kunde tänkas tycka lite synd om honom. När det inte var det så tog han sin nappflaska och åt sig till söms! Sicken skön liten lirare han är!

Hanna och jag bestämde oss för att ses på onsdag igen, och då skall vi äta sushi. Något jag aldrig gjort förr, så vi får se om jag äter upp maten eller om Hanna får två portioner.


Skall du ta kort på mig tänker jag bara ha den här roliga minen!

Release release release!!!

Nu så, nu är slitgörat slut för den här gången. Designen är uppe och allt är som det skall vara. Eller ja, det finns en liten widget som skall in, men den måste göras om på något vänster och det var tydligen svårt att få till. Så, därför är den inte med över huvudtaget, utan jag kör det så här! Jag är nöjd, jättenöjd! Dock skall det väl erkännas att det är märkligt att jag har en design helt i brunt. Så, det blir bara att se hur länge jag står ut med den. Fast det är klart, den är inte så där megaskrikig, utan ganska vilsam för ögonen.

Som ni ser finns det lite nytt här också. Nyheterna den här gången är:
* Besöksräknare - visst har jag haft det innan men den bara försvann. Märkligt!
* Kontakta mig - Det finns ett mailformulär där ni kan skicka ett mail om det är något ni undrar över
* Förbättrad meny - Efter att ha bloggat ett par månader (läs år)  blev det mycket länkar, därav dropdownfunktionerna.
* Kommentarsidan - Kommentarrutan har en bild och alla kommentarer ringas in med en ram

Är det något ni ser som inte verkar vara rätt är jag glad om ni kontaktar mig och säger till. Vi har försökt att tänka på allt och lite till. Men, eftersom klockan börjar närma sig midnatt (varför går klockan så snabbt?) är det lätt att man kanske missar något. Därför skulle jag uppskatta om ni sa till!

Well, nu är det i alla fall dags för mig att krypa till kojs. Nog för att det är kul att sitta med bloggen och pilla med det! Men imorgon är det en ny dag, och då skall jag vara pigg och glad på jobbet. Eller ja, pigg måste jag vara i alla fall. Dessutom skall jag passa Neo en stund imorgon, och han vill verkligen inte ha en trött faster där. Så, nu är det god natt!

Gotta be somebody!This time I wonder what it feels like
To find the one in this life
The one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I´ll be waiting for the real thing.
I'll know it by the feeling.
The moment when we´re meeting
will play out like a scene straight off the silver screen
So I`ll be holdin' my own breath
Right up to the end
Until that moment when
I find the one that I'll spend forever with

`Cause nobody wants to be the last one there.
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There`s gotta be somebody for me like that.

`Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
There's somebody else that feels the same somewhere.
There`s gotta be somebody for me out there.>


Tonight, out on the street out in the moonlight
And dammit this feels too right
It´s just like Déjà Vu
Me standin' here with you
So I´ll be holdin`my own breath
Could this be the end?
Is it that moment when
I find the one that I'll spend forever with?

‘Cause nobody wants to be the last one there
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There´s gotta be somebody for me like that.

`Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
There's somebody else that feels the same somewhere
There`s gotta be somebody for me out there.>


You can´t give up!
Lookin´ for that diamond in the rough
You never know but when it shows up
Make sure you´re holdin` on
‘Cause it could be the one, the one you´re waiting on

‘Cause nobody wants to be the last one there.
And everyone wants to feel like someone cares.
Someone to love with my life in their hands.
There has gotta be somebody for me
Ohhhhhh.

Nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they´re not alone.
Is there somebody else that feels the same somewhere?
There`s gotta be somebody for me out there.

Nobody wants to be the last one there
'Cause everyone wants to feel like someone cares.
Is there somebody else that feels the same somewhere?
There has gotta be somebody for me out there.

Nu blir det låsningar här!

Från och med nu och en stund framåt så låses min blogg för att vi skall fixa med designen! Vill inte att några av er råkar valsa in här mitt i uppdateringarna. Därför sätter jag lösenord här för stunden! Kom åter imorgon så får ni se resultatet!

Min pappa han kan...

Jag - Jag skall träna ikväll, det blir nog tungt.
Pappa - Då får du köpa dig en hel skog.
Jag - Va? Vad då skog?
Pappa - Ja, du får köpa dig en skog!
Jag - Nu förstår jag inte alls vad du menar?!?
Pappa - Ja men, träna. TRÄNA!!

Katsching!

Det där är min pappa i ett nötskal! Min underbara papsing!

Hur kunde klockan bli så mycket?

När klockan var några minuter i nio igår kväll så satte Johannes igång med att knacka kod. Då hade jag redan gjort en hel del med designen. Så han fick kasta sig in i finliret, de små små justeringarna som man mest får leka fram. (Medan han bekantade sig med koden så passade jag på att cykla bort till MAXI, detta eftersom Sofia beordrat mig att köpa godis.)

När ja sen kom hem strax efter halv tio så blev det full rulle i designandet. Jag hittade saker som skulle ändras och Johannes letade reda på kodsnuttarna som styrde det jag för stunden vill ändra. Kan säga så mycket som att jag snart kan göra det mesta själv, men det är tur att jag har min kodknackare!

Plötsligt säger Johannes "Frågan är dock om vi inte skall call it a night och återuppta detta imorgon?" Jag tyckte han var lite fånig, i alla fall fram till jag kollade på klockan. 02.06.28. Hur klockan kunde rusa så mycket, så snabbt har jag ingen aning om. Blev bra chockad kan jag säga! Så det var bara att stänga ner datorn och hoppa i säng istället.

Det är lite kvar, liiiiite!
Så snart är det dags för release!
Sen kan jag ta och börja med designen för er andra. Gud vad jag älskar hösten!

Kan du gissa?Kan DU gissa vad detta är?

Hurtful...Hurtful
Erik Hassle

Dumdidum!

Nu är jag på väg, det är en Angelicadesign, men det är inte Angelicafärger. Lite nya vägar att gå, kan vara helt rätt antar jag. Dessutom, som jag sa, är det snart höst och då passar det med lite andra fäger minsann. Får se när jag blir helt klart, det är lite pyssel kvar att göra. Kanske blir i natt, kanske imorgon. Det är så kul att jag suttit med det nonstop sen jag gick upp. Därför är jag lite skev i ögonen och huvudet orkar inte ta in alla intryck riktigt. Dags för en välbehövlig paus helt enkel.

Men som jag sa innan, håll ögonen öppna här så ni inte missar releasen. För, det vill ni väl inte göra?

Ett smakprovJag vet inte hur länge jag har gått i tankarna om att göra om min blogg. Om jag gissar så har det varit i minst 4 månader. Det är längre än så, egentligen. Men om jag skall hitta en tidpunkt när tankarna satte igång som mest så var det strax innan Turkietresan. Då gjorde jag ju en del smycken vilket fick mig och Johannes att allvarligt börja prata om en liten hemsida där jag kan sälja mina smycken. Sen kom dock resan, jobbet, sommaren, semestern och allt annat som hör till emellan. Till och med en lätt bloggtorka har infunnit sig här på Jelican.blogg.se de senaste månaderna. Så det finns väl inget bättre än att sätta sig och arbeta fram en ny design? Då kommer ju inläggsivern igång igen. Förhoppningsvis.

Tänker att bloggen och shoppen skall gå i samma tema, så än är det inte satt i sten att det blir den här headern, utan just nu sitter jag mest och leker i photoshop. Som jag har saknat photoshop. Picnik i all ära, men photoshop är alltid photoshop! Det bästa är väl att nu går vi mot hösten, det innebär att det är riktigt lika mycket aktiviteter som skall göra. Inga salta bad utan istället är det mer hemmamys med tända ljus. Me like! (En stund i alla fall, men framåt november lär jag ha tröttnat även på det). Så, fortsätt att komma hit och titta då och då, rätt som det är kommer det en ny Jelicandesign.

Miss green fingers?

Som jag berättade för ett litet tag sen så frodades mina växter hos mig. Detta är ingen underdrift kan jag tala om. Orkidéen blommar som bara den, och då är det ytterligare två knoppar som inte blommat ut helt än och Garderobsväxtens skott har växt ett par centimeter på höjden. Det är ingenting om man jämför hur det går för Aloe Veran. Den finner ingen gräns på sitt välmående! Detta upptäckte jag idag. Fredagar är nämligen min stora "vattna alla växterna-dag" Då ser jag att den ena plantan har producerat fem skott och den andra har producerat sex skott. 11 aloe vera-skott sammanlagt. Snacka om att de trivs där de står i mitt kök. Fast det är klart, de skulle må ännu bättre om de fick flytta över till varsin större kruka. Något jag får ta tag i antar jag!

Kanske skulle fundera över min karriär och sadla om? Florist kanske? Vem vet vart tiden tar mig...


...Ännu ett bildlöst inlägg, and you know why...

Direkt från hälsokällan!

*Tänk er en bild på ett glas med vatten här*Här sitter jag en helt vanlig fredagseftermiddag och försöker att blogga lite enkelt, och för att göra inlägget lite roligare tänker jag lägga in en bild. Men vad händer, det går inte att få in bilden. Efter att jag valt den och tryckt "ladda upp bild" får jag upp en ruta som säger att websidan inte kan öppnas. Vad jag kan göra är att trycka på en knapp för att starta en felsökning. Jag gör detta och får till svar "Det finns inga fel, allt funkar som det skall." Därför gör jag ett nytt uppladdningsförsök. Samma resultat! Jävla skitfucking sida!

Jaja, det jag skulle säga att jag sitter här med ett stort glass med bubbelvatten, direkt hämtat från Bagarekällan! Som Gulletussan skulle kunnat uttrycka det "En får ju lyxa te det litte så här en fredagseftermiddag vettu". För visst är det så att vardagslyxen är det bästa som man kan unna sig själv? Därför är min sodastreamer en av mina favoritsaker jag här hemma. Alla gånger!

Men, nu skall jag väl fortsätta sura för att min fina bild inte fick vara med. Jag brukar ju sura så länge... så där! Nu är det färdigsurat!

Nu vet jag vem som är svampmarodören!

Jag åkte ju ut till Arne igår för att plocka svamp. Först gjorde jag en repa i ena delen av skogen, och där hittade jag Herr kantarells små ynglingar. Inget att spara på så att säga. Tyckte det dock var lite märkligt, för i måndags hade jag sett massa små som borde varit stora igår. Så jag bytte taktik och gick till den andra delen av skogen. Passerade Arne och skällde väl lite på att skogen var så svampfattig i år. Jag menar, tidningarna basunerar ju ut att det är svampår i år. Tyvärr hittade jag inga svampar i den andra delen av skogen heller, det enda som hände var att jag gick vilse. Helt vilse, men jag behöll lugnet, för jag visste att jag på ett eller anant sätt skulle hitta ut.

När jag kommer ut ur skogen förs den här dialogen:
Arne: Jag pratade nyss med en tjej
Jag: Jasså, vem då?
Arne: Cissi kom förbi
Jag: Okej? (I måndags berättade Arne att hon jobbade alla morgnar utan måndagar)
Arne: Ja, hon hade lite svamp med sig. En bärkasse ungefär.
Jag: Men vad i hela helvete...

Så nu vet ni varför jag inte får med mig någon svamp därifrån. Det är för att en annan jävel plockar allt det gula guldet själv. Satan i gatan! Därför måste jag se till att orka mig upp redan vid 7 eller 8-tiden för att få något. Så där kul, men jag skall väl lyckas, någon dag? Eller vad tror ni?

Troligtvis är han redan bortförd.

0-6131a2e6009300f0b50532affd5f6ebe.png

Troligtvis är han redan bortförd. Herr Kantarell är nog utanför landets gränser vid det här laget. Jag hittade dock ett par av pappa kantarells ungar. Själv gick jag vilse och skoskavet är utökat. Typisk torsdag. Nu går jag hem! Om jag hittar vill säga.

Har du sett herr Kantarell...

6339f35f09f9a8a6e37d6d3e4bd4d636.png

Har du sett herr Kantarell.... Det har inte jag gjort i alla fall. Han är duktig på att gömma sig. Eller så är det andra kantarellmarodörer som varit ute och kidnappat honom redan. Skall försöka rädda honom!

Jävla fucking bilskrälle!

Aldrig får något fungera som det skall. Bilen är riktigt dum just nu. Något fel är det, eftersom den får för sig att tjuvstanna när jag bromsar in eller släpper gasen. Pappa har tittat på det men hittar inget fel. Märkligt! Så han skall titta på den i helgen igen. Men, nu valde ventilen att börja bråka igen. Hörde att det var något på G när jag körde till veterinären. Efter besöket hoppade jag in i bilen och startar och hör ett otäckt ljud, ventilen har hoppat. *alla fula svordomar du kan tänka dig* Jag hade tänkt hoppa ner i sängen och sova ett par timmar till nu när jag kom hem, eftersom jag sov uselt i natt. Men det är bara att trä på sig gummistövlarna och åka ut till Arne. Han skall fixa ventieln sen vid lunch, så jag kan lika gärna ta mig dit ut nu och försöka hitta lite svamp.

Men jag är inte glad, det är ett som är säkert!

Bilar och annan teknik skall bara funka!

Ännu en härlig dag i tvättstugan.

0-3772501baff6c09b08dbac08b623dcb6.png

Ännu en härlig dag i tvättstugan. Som ni ser har jag haft en trevlig morgon i min källare. Började fundera på om det inte är bättre att tvätta var 10:e dag istället. Borde så vara. Eller kanske en gång i veckan. Well, jag skall strukturera upp det. Det lovar jag!

Jag är så trött på det hela!

Jag har under sommaren varit på lite dejter, den senaste i söndags. Alla slutar på ungefär samma sätt, killen i fråga säger något i stil med "Det var trevligt, vi ses snart igen." Sen går det en dag, sen går det två och svar uteblir. Tanken blir automatiskt, vad konstigt! Har man ältarhjärnan som jag så hinner den andra tanken komma innan den första tanken är färdigtänkt. Någon som känner igen detta? Well, det gör jag. Skall dock klargöra att det är likabra att sluta fundera och istället fråga.

Så detta gjorde jag idag. I en enkelt msnkonversation. För, bara för att man har träffats en gång så är det ju inget hugget i sten. Dock vill man väl ha svar på varför det plötsligt blir helt tyst? Kan vara jag, kan vara ett typiskt kvinnligt tänk eller så är det ganska utbrett bland de flesta normalfuntade människorna. Har jag inte rätt? Well, jag började med att fråga att han var så tystlåten och om det hade hänt något. Får till svar: "Min dröm tjej har blivit dumpad och nu efter att jagat henne i åtta år är hon äntligen ledig, så jag lägger ner dig. Ville du verkligen veta detta?" Kanske ett lite väl uttömmande svar som jag inte var beredd på. Så jag sa jag ville veta varför han tystnat så plötsligt, men att jag inte var speciellt intresserad av själva orsaken. Då säger han "ni e ju knäppa! när vi killar får döv öra efter en dejt så skiter vi vad de beror på, varför kan ni inte vara lika?" Då var jag tvungen att bryta ut i ett mega jippiejayjaykay-skratt igen. Han trodde antagligen på fullaste allvar att jag var sjukligt intresserad och satt här och grät för att han uteblev med sina svar. Skrattretande! Men jag sa något i stil med att man kan vara trevlig mot sin nästa och bara säga att detta var inget för mig. Men tack för en trevlig dejt. Sen avslutade jag med att säga "Men visst, att slå dövörat till är en jättesmart grej att använda sig av. Det är som att förneka sig själv."

Urk vad jag är trött på det här. Less som fan. Jag är inte less för att det inte blir något, utan less på att killar tydligen inte har den genen som vi tjejer har. Hur svårt kan det vara att bara avsluta på ett trevligt sätt. Jag menar återigen, bara för att man har träffats en gång, helt på tu man hand, så betyder det inte att känslor har svallat upp. Nej, fram för killar som vågar berätta att de haft trevligt men att detta är inte vad jag söker.  Eller vad säger ni?

Back on track?

Johannes skickade ett glädjande meddelande nu ikväll. Fanta citron är på väg tillbaka. Jag skrek Jippiejayjaykay högt i mitt huvud och sprang upp och googlade detta. Mycket riktigt, coca-cola släpper ut Fanta citron på marknaden igen. Dock under namnet Fanta California lemon. Den kommer finnas under Fanta world-sortimentet och kommer bara finnas under en viss tid. Men, märker coca-cola att det blir en succé så kanske den blir beständig igen.

HOPPAS HOPPAS HOPPAS!

Annars vet jag i alla fall en som kommer bunkra upp med mängder med flaskoer av sådan god läsk!

Och så här bidde det!

Något var jag tvungen att göra med min lilla svampskörd. Vad gör man med 6 svampar liksom? Inte en hel middag, utan man fick allt tillsätta lite annat för att det skulle bli mättande. Så jag tog en bit Hönekaka och dekorerade den med lite ost och lite tomat så fick den gotta till sig i ugnen medan jag stekte på svamparna. Allt detta tog max 3 minuter. Det bör därför kallas snabbmat antar jag. Snabbt, men ack så gott!


Men, det kunde gott varit lite mer svamp på...

Nu har jag googlat!

Jag erkänner på en gång, jag är en googlare. Det finns inget man inte kan googla! Jag vet inte hur ofta jag säger "När jag kommer hem googlar jag det". Många diskussioner och samtalsämnen har slutat med den meningen, och ett tag sa jag det tydligen så ofta att mina vänner han säga det före mig.

Så nu har jag googlat upp vart man kan hitta kantareller. Så, nu vet jag lite mer vart jag skall leta. Eller ja, egenligen gör jag inte det eftersom de olika informationskällorna sa helt olika saker. En sa att man skulle leta på åsar som var 5 meter högre än själva skogsstigen, en annan säger att man skall leta under tall och björk. En trejde säger att svamparna trivs i blöta miljöer medans den fjärde säger att de trivs i torrare miljöer. Något klokare blev jag väl inte, men nu är jag rustad med lite mer tålamod! Dessutom skall jag strunta i att gå ner mig så djupt i vattenpölar, så att jag kan vara ute längre.

Jag kan gå på vatten...

...eller ja, jag kan gå I vatten i alla fall.

Åkte ut till Arne idag för att ta mig en tur i skogen i hopp om att finna lite kantareller. Nok följde med mig på turen. Vi trevade oss fram och hittade väl inte speciellt mycket. Antog snabbt att någon hade varit ute tidigt imorse, efter regnet. Detta antagande fick jag sen bekräftat. Typiskt! Måste ta mig ut till skogen tidigare nästa gång. Kanske på torsdag, tror jag jobbar kväll då nämligen. Efter att ha gått en timma ungefär valde vi att gå hemåt igen, men väl där tyckte Nok att vi skulle ta en sväng till så det gjorde vi. Hon sa att hon kände på sig att vi snart skulle hitta mer svamp. Mycket riktigt gjorde jag det, tre stycken för att vara exakt. Vi hittade också massa småttingar, men de valde vi att lämna så de kunde växa till sig. Har jag tur kan jag lägga vantarna på dem senare i veckan?

När jag sen inte hittade mer svamp hittade jag istället ett större område med blåbärsris, så jag satte mig på huk och plockade åt mig en näve av skogens blåa guld. Nok ropade på mig och pekade att vi skulle fortsätta vidare, hon ser dock att det är rätt mycket vatten, men jag går vidare och säger att det inte är några problem att ta sig över. Plötsligt sjunker jag ner ungefär 30 cm och känner hur vattnet rinner in i mina stövlar. Behöver jag säga att våran svamptur tog slut där och då? Inte nog med att jag fått en fin blåsa på ena hälen, nu fick jag även försöka ta mig hem med sjögång i stövlarna. Angenämare saker har jag allt gjort i mitt liv. Så det var bara att hämta mina saker jag lagt hos Arne och köra hem. Behövde ju knappt trycka på gasen, för foten var tillräckligt tung av allt vatten.

Så kan det gå, när man skall ut på en trevlig utflykt. Dock kommer det inte stoppa mig, snart är jag ute på tur igen. Hoppas bara stövlarna hinner torka...Bild 1: Min skörd för kvällen
Bild 2: Vatten ovanför knäna
Bild 3: V: En ren strumpa H:En genomblöt strumpa
Bild 4: Mängden vatten i en strumpa

If you jump, i´ll break your fall!Crash and burn

When you feel all alone
And the world has turned its back on you
Give me a moment please to tame your wild wild heart
I know you feel like the walls are closing in on you
It's hard to find relief and people can be so cold
When darkness is upon your door
And you feel that you can't take anymore

Let me be the one you call
If you jump I'll break your fall
Lift you up and fly away with you into the night
If you need to fall apart
I can mend a broken heart
If you need to crash then crash and burn
You're not alone

When you feel all alone
And a loyal friend is hard to find
You're caught in a one way street
With the monsters in your head
When hopes and dreams are far away and
You feel like you can't face the day

Let me be the one you call
If you jump I'll break your fall
Lift you up and fly away with you into the night
If you need to fall apart
I can mend a broken heart
If you need to crash then crash and burn
You're not alone

Because there has always been heartache and pain
And when it's over you'll breathe again
You'll breathe again

When you feel all alone
And the world has turned its back on you
Give me a moment please
To tame your wild wild heart

Let me be the one you call
If you jump I'll break your fall
Lift you up and fly away with you into the night
If you need to fall apart
I can mend a broken heart
If you need to crash then crash and burn
You're not alone

Min underbara fina matte!

28edffc474e01ff70e4a4ff7e164425c.png

Min underbara fina matte! Det är så skönt att sova bredvid henne. Jag kan alltid lägga mig på henne, hon är en perfekt huvudkudde!

Nu drar jag minsann på fest. Kom h

5c6d3e57ef966857192c80576d14d989.png

Nu drar jag minsann på fest. Kom hem för ca 40 minuter sen, då som ett ras. Syns ju inte nu va?

Då var det lördag igen...

* Morgon
* Vaken
* Ätit frukost
* Strax dax att åka till jobbet

Yu-Gi-Oh, det är det för ett värdelöst barnprogram? "Jag har korten "blah" och "bläh" så nu har mitt gudamonster 3000 atackpoäng." "Ja, men det finns en gräns för hur många kort man får ha på hand, så det finns en gräns för hur många atackpoäng ditt monster kan ha". Ser barn på sån skit? Jag menar, det finns ju INGET lärorikt. Det är bara elakheter, våld och skit. Tackar vet jag bra, pedagogiska program! Häxan Skurtant och sånt där tycker jag om!

Bättre att stänga av tvn och åka till jobbet. Härligt värre... Tur att jag skall på "livet på landet-fest" ikväll. Den skall jag ha i tanken hela dagen så kanske dagen går lättare.

Träningsvärk och en släng förkylning!

Resultatet av gårdagens träning är alltså värk här och där i kroppen samt en liten lätt touch av förkylning. Visst är det underbart att komma igång med träningen igen? Hade tänkt gå upp tidigare idag, för att ge mig ut på en morgonpromenad. Så blev det inte, för sängen var för skön. Det är något farligt med min säng nu för tiden, jag vill gärna ligga kvar lite längre, varje morgon. Har bestämt mig för att jag får göra det också, när jag vill. Jag har ett väldigt aktivt liv i övrigt, så att ligga och dra sig länge i sängen är helt okej. Bara det inte tar över så att säga, därför skall jag genast skutta in på sportlifes hemsida och se om jag kan hitta ett passande pass på söndag.

När det är gjort blir det frukost i köket, allternativt framför tvn. En får gotta sig lite extra också när det faktiskt är så att man jobbar hela fredagskvällen. Eller hur?

Jag blev mör!

Träningen är avklarad och kroppen känns där efter. Trodde nästan att benen skulle vika sig under mig när jag tog mig ner för trappan på Sportlife. Som tur var kunde jag hålla mig upprättad, och hem kom jag. Känner att jag hade vett med vikterna idag! Brukar ju vara lite för entusiastisk vilket slutar med lite för mycket vikter på stången. Visst, idag så jag hur alla hade massa, massa, massa vikter vilket kändes lite fuskigt. Men, jag stod kvar vid mina låga vikter, och tog mig igenom så gott som alla muskelgrupper. Utfallen var lite för jobbiga tillslut...

Nu är maten i magen, och jag har ett stort glas vatten bredvid mig. Resten av kvällen blir tvkväll. Just nu ser jag på Ernst Kirsteiger. Vad det blir sen får tiden utvisa!

Det här med att träna...

Jag sa ju för mer än en vecka sen att det var dags att börja träna igen. Insåg ju att mitt kort var borta då, och det tog mig 1,5 vecka att masa mig till Sportlife för att fixa ett nytt. Igår var jag där, för att vara exakt. Hade tänkt spärra det, men eftersom jag inte hade tappat det ute (vad jag visste) så blev jag tipsad om att inte spärra det utan fortsätta leta efter det för jag kunde ändå boka pass. Så när jag kom hem igår hittade jag tillslut kortet. No mor excuses at all!

Därför skall jag snart skutta bort mot Västra Gatan för ett pass. Om jag minns helt rätt blir det Body Pump. TUNGT! Men, jag upptäckte i fredags att mina vader inte riktigt var vad de brukar vara, så nu är det bara att bita i det sura äpplet och köra igång.

Imorgon:
Hej hej träningsvärken, hej på dig träningsvärken...

Lekplatsbus

Lekplatsbus Så här ser det ut när mamma Hanna går till lekplatsen med Neo. Det är tur att faster Angelica och Jasmine är med och busar.

Ännu ett veterinärbesök avklarat!I måndags upptäckte jag och Jasmine att Panik var liksom avskavd i pälsen på bakdelen och magen. Det första en modern människa gör är att ta sig till datorn för att försöka googla fram ett svar. Jag hittade lite olika förslag på sjukdomar det kunde vara. Efter det kollade jag en gång till på fläckarna i pälsen som var skavda och försökte hitta parasiter eller något liknande i pälsen. Detta gjorde jag inte, så jag kontaktade Smådjursakuten igen. Tyvärr kunde jag inte få en tid på en gång, utan fick vänta till idag. Så kvart i nio imorse åkte jag, Jasmine och Panik bort till dem. En veterinär tittade på honom och fick väl mer eller mindre gissa sig till vad det kunde vara. Hon trodde att det var en parasit som orsakade detta. Anledningen till att hon trodde det var för att det var den absolut vanligaste hudsjukdomen hos marsvin. (Hon pratade om ringorm också, men det skulle tydligen visa sig mer bakom öronen i så fall.) "Visst, man kan göra en utredning på honom, men det blir oftast dyrt. Därför behandlar vi honom mot parasiten nu och ser om det hjälper. Annars tar vi blodprover och göra en större utredning". Hon var visserligen ganska säker på att det var det han led av, men att sjukdomen inte har utvecklats så mycket än.

Behandlingen består av tre injektioner som görs hos veterinären. Första fick han idag, sen skall han ha två till med en veckas mellanrum. Trots varningen gjorde lite ont i mig att se när han fick sin spruta idag, för han skrek rätt mycket. Tydligen har de en förmåga att göra det, de små hårbollarna. Som tur var gick det fort, och han var lycklig att få skutta in i sin bur igen efteråt.

Lika bra att han blir sjuk nu, när jag ändå har betalt självrisken redan. På så sätt blir det ju inte ruskigt dyrt. Men, det är verkligen inte kul ATT HAN BLIR SJUK. Min lilla luddboll. Skall väl dock säga att jag inte märkt några andra symtom på honom. Han äter och dricker otroligt bra, och bäst av allt, han pratar mest hela tiden. Så, vi får hoppas på att han slutar skava av sig pälsen snart.

På ansiktsbehandling hos Mia

Nu på morgonen drömde jag en helt underbar dröm. Jag drömde att jag skulle på ansiktsbehandling, och inte hos vem som helst. Utan Mia Skäringer skulle ta hand om mitt ansikte. När jag kom in där fick jag genast lägga mig på en brits och hon började snattra på en gång, i 100 km i timmen. Hon började plocka fram produkter och prata om kvisslorna i mitt ansikte. Sen gick hon iväg för att hämta något, och blev borta en bra stund. När hon sen kommer tillbaka har hon liksom glömt bort att hon skall ta hand om mitt ansikte och inriktar sig istället på mina naglar "det var helsike vilka trubbiga naglar du har". Med det sagt började hon måla mina naglar. Det gick dock inte alls bra, utan fingrarna blev lila istället för naglarna. Allt detta gjorde hon under tiden hon pratade på om allt och ingenting. Jag själv fick inte en syl i vädret.

Underbara Mia, gillar henne mer och mer för var dag som går. Just idag hamnade jag på hennes gamla blogg och där läste jag ett par sidor. Hon skrev om enkla saker, svåra saker, glada saker, ledsama saker. Ja, hon skrev om allt, och även om det var tungt och svårt fanns det ändå något varmt och ljust i det. Hon har så enkal tankar, så mycket känsla i det hon skriver. Undra om jag inte kommer att plöja igenom alla hennes blogginlägg en dag när jag inte har något att göra? Vet att hon skrivit en bok också, den skall jag allt ta och leta reda på, på en gång. Så det så!

Arga katter får rivet skinn

Det sägs så i alla fall. Jag har rivet skinn, hela vänsterhanden är full av massa små skärsår. Det går att leva med, när jag ligger still i soffan/sängen. Alla andra aktiviteter innebär att jag måste röra vid något eller allra sämst, så måste jag tvätta händerna. Vilket svider rejält kan jag lova. För att göra det hela ännu värre tvättar jag dessutom händerna med handsprit då och då, för tydligen är det massa bakterier i omlopp just nu, om jag får tro sjuksköterskan som var ute på jobbet igår.

Man skall inte ha händerna under en såg som är i rörelse. Det är så sant som det är sagt. Alfons Åbergs pappa säger: Akta dig för sågen. Men ibland tänker man inte på sig själv utan stoppar in händerna i skyddande syfte. Just i stundens hetta gjorde det inte speciellt ont, det är nu jag får dras med smärtan. Men jag får väl säga att allt gick väl, att jag turligt nog bara fick rispor i huden. Det hade kunnat sluta mycket mycket värre. Tyvärr är det bilder som kommer återkomma ett par dagar framåt eller så, men jag skall göra allt jag kan för att slippa det.

Trots mina farhågor så sov jag rätt mycket i natt, men med många uppvak och när klockan var 6.00 så kände jag att huvudet inte var med mig. Därför ringde jag och sjukade mig idag. Hade inte gjort ett bra jobb annars. Tror attj ag kommer kunna sova mycket bättre i natt. Har haft en bra dag och imorgon är det jobb igen. Så, det är väl lika bra att släcka ner datorn och vända ett par sidor i träningsmagasinet och sen somna sött? (Kattastrof har gjort sina nattliga vändor i lägenheten, snart kommer hon och joinar mig igen.)

God natt!

En gång sa Ernst...

Ibland kan jag sälla mig till skaran som anser att Ernst Kirchsteiger är överskattad. Men, ibland måste jag bara säga att han har så mycket sanna saker att säga. Det finns ju en hel del Ernst-citat som är så bra! Men det bästa är nog ändå;

"När en katt ligger och sover i ett rum finns det
inte mycket mer för en inredare att göra där."

Första gången jag hörde honom säga det tänkte jag; det finns ju hur mycket som helst att göra här inne trots att min katt ligger här och sover. Ikväll känner jag helt tvärt om. Varje gång jag blickar bort mot min säng känner jag en värme sprida sig i min maggrop. För där har min lilla kattdam lagt sig väl till rätta, och minen i hennes ansikte säger att hon njuter. BIG TIME! Skall väl snart se till att joina henne, även om jag bara får ligga på kanten.


Min underbara katt värmer upp min säng för mig!

De dära positioneringarna

Som ni har sett har jag kommit igång med mobilbloggningen nu. Riktigt kul, även om det har varit lite småstrul med det. I mina inställningar jag har också kryssat i att jag vill ha positioneringarna med i inlägget. Det innebär att det blir en liten länk till Eniro där man kan se vart jag befunnit mig när inlägget mms:ades. Jag vet inte om ni har kollat in dem, det har jag i alla fall gjort. Första gången (det inlägget är dock raderat) stämde rätt bra. De andra två har det inte varit lika bra med. Det från stranden skickades från Rörtången, men kartan säger Lökeberg. Inga större avstånd, men det är ändå inte rätt. Idag skickade jag från min lägenhet, men markören hamnade någonstans i Rödbo. Ungefärligt avstånd där är 4,5 km. Så tokigt det kan bli när tekniken är i farten. Tror helt enkelt att jag skall ta bort det där krysset för positioneringen. Kan det inte visas exakt rätt behövs inte den ungefärliga informationen.

Så här mysigt har Panik och

0-1c54ae4b13d208b42ecfbe6a790580e1.png

Kolla varifrån!

Så här mysigt har Panik och Kattastrof det på morgonkvisten.

En snabb pendling!

Morgonen startade mellan två rumpor. Den ena tillhörde Jasmie och den andra tillhörde Kattastrof. Hur jag än försökte flytta på dem slutade det med att de gick tillbaka till utgångsläget. Lite lätt obekvämt med andra ord. Dock fanns det en stor charm i det, insåg jag nu ikväll efter att jag var med om en riktigt jobbig sak på jobbet. Riktigt svår! Turligt nog gick det bra, om man får säga så. Det hade kunnat sluta riktigt illa. Mina händer är dock sargade, massor av små skärsår över handflator och fingrar. Ju längre jag jobbar på nya jobbet inser jag att jag jobbar med riktigt svåra saker. Att det aldrig går att förutse vad som kommer hända i nästa sekund. Kan kännas tröstlös ibland, men förhoppningsvis hoppas jag så klart att jag slipper vara med om så här svåra situationer igen.

Ont i magen!

Igår när jag gick och la mig hade jag jätteont i magen, så pass öm att jag inte kunde ha byxorna runt midjan eftersom det klämde åt så otroligt. Min första tanke var att det var all skräpmat och snacks till bion som hade satt igång magen. Hela natten har jag legat och kvidit och försökt hitta bättre liggställningar. Inget hjälpte, men jag var för trött att gå upp. När jag vaknade nu imorse insåg jag att det inte var skräpmaten som satte igång magvärken. Utan det var den hederliga mensvärken. Det är 6 gången jag har det sen jag slutade med minipillren, och mensvärken är verkligen det värsta som finns.

Tokfransar är vi allihopa!

Jasmine och jag hittade roliga funktioner i programmet för min webcam nu ikväll. Det resulterade snabbt i massa roliga, konstiga, tokiga, busiga och knäppa bilder. Under tiden vi knäppte bilderna skrattade vi otroligt mycket, eftersom den ena bilden blev tokigare än den andra. Det sägs att en del roar sig lätt, men vad gör det? Huvudsaken är att man får skratta!
Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet.

Klicka för att se i större format!
   

Det blir en dag på stranden.

43f4c8840545f2bca25c0fdde0d410ee.png

Kolla varifrån!

Det blir en dag på stranden. Solen lyser och vattnet var faktiskt rätt varmt.

Kattastrof - Musjägarinnan!


När jag var och handlade idag passade jag på att köpa en liten leksak till Kattastrof. En röd mus i gummi. Självklart piper den när man trycker på den. När Kattastrof fick syn på den drog hennes jägarinstinkter igång på en gång. Den stackars musen for fram och tillbaka över golvet, i ett rasande tempo. Då och då gömde den sig under soffan och sängen, men jägarmästarinnan hittade den så klart lika fort. Ännu roligare tycks det vara när jag håller upp den i svansen och låter Kattastrof slänga sig efter den. Då kan hon inte låta bli att försöka hoppa efter den, och så klart, knycka den ifrån mig. Det mest intressanta är väl att se hur länge den kommer vara intakt. För, i vanliga fall brukar Strofan äta upp sina möss på bara ett par sekunder.

Vackra Instön!Harmoni
Alltid föränderligt
Vackert
Evinerligt
Trollbindande

Green fingers?

Jag har under en längre tid sett hur mina växter verkar trivas här hemma hos mig. Det har synts tydligt, då flera av dem har satt skott eller börjat blomma. Det började väl egentligen med att jag hade ögonen på mina orkidéer som båda två varit i startgroparna för blomning, men där olika orsaker gjort att detta inte blivit av. Nu så har den ena blommat en vecka, och den visar inga tecken på att sluta göra det heller. Den andra har just utvecklat en ny stängel, så snart kommer nog den också att blomma. Efter det såg jag att växten (vet inte vad den heter än) jag fick av far och Anna-Karin satt 2 skott. Något Anna-Karin sa var omöjligt! Tro inte att det stannar där, för min garderobsväxt har satt två skott och båda mina Aloe vera plantor har också varsitt skott. Så, det är bara att inse, jag har gröna fingrar. Skall väl tilläggas att jag har rätt mycket växter här hemma hos mig! Ju fler växter, detso trevligare atmosfär. Inte sant?

  10000 steg om dagen skall man gå

...och det har jag gjort med råge idag. På arbetstid.

Kan säga så här, vi proemerar rätt mycket på mitt jobb. Det är en av de största arbetsuppgifterna vi har, kan det kännas som ibland. Idag var jag ute och gick nästan 2,5 timme av mitt 7,75 långa arbetspass. När jag skulle påbörja andra promenaden kom jag på att jag kunde kolla upp hur många steg som tas under ett arbetspass. Detta för att vi i helgen pratade om det. När man går där runt, runt, runt måste man ha något att göra. Då blir det oftast att man räknar antalet avklarade varv eller så räknar man sina steg. I söndagskväll var vi så trötta och uttråkade att vi jämförde hur många steg vi tog i innervarv, yttervarv, mittvarv samt om det ökade/minskade om man gick långsamt, rask takt eller powerwalkingtakt. Efter ett par varv var mina antaganden bevisade. På 5 varv hade jag gått 1000 steg. Kanske inte så mycket, tänker du nu. När jag hade gått klart mina 3 promenader så hade stegen ökat till nästan 15000 steg.

När jag berättade detta för mina kollegor så skrattade de allihop. Vi enades att vi lätt får ihop vår dagliga motion på arbetstid. Lite skrattretande, men samtidigt väldigt skönt!

Nu är det helg!

Om du frågar mig!


Jag är ju ledig från jobbet fram till måndag klockan 15.15 nu, så det är väl lika bra att kasta igång helgen? När jag kom hem så fixade jag lite gotta till Panik och sen la jag en ansiktsmask. Kattastrof hade nog gärna velat ha lite god mat också, men eftersom hon hoppade och attackerade min hand så kände jag inte för det. Hemska matte... När alla saker var gjorda fixade jag mig en skål med glass och melon. Pimpade det goda med lite M´n Ms och chokladsås också. Gissa om det var gott att få avnjuta det?

Mums på mackan!

Det är nu du kan spara!

Ja, det var väl ungefär så bankkvinnan inledde dagens samtal. Hon hade tittat lite på mina olika fonder och mitt sparande innan jag kom, och hon tyckte redan från början att jag skulle börja spara mera. Att jag sen i nästa andetag nämnde att jag kommer gå upp i lön från och med denna månaden gjorde saken bättre enligt henne. "Ja men, då har du ju ännu större utrymme för att lägga undan mer pengar". Vi enades dock om att min fond Access balanserad var en trygg grund att stå kvar på. Den hade sjunkt 40% förra året, men lyckats gå upp 10% sen årsskiftet. Däremot tyckte hon att jag skulle börja spara i 2 fonder med högre riskklass. Det blev BRICT och Småbolagsfond Norden. Dessutom höjde jag beloppet för min pensionsfond.

Förutom alla de fonderna rekommenderade hon mig att sätta över min PPM-bevakning på banken. Då kommer de att titta över den med jämna mellanrum, och se till att göra bra förändringar för min del. Även här blev rådet att tänka riskfyllt. Huvva tänkte jag, jag tycker nämligen inte om att gambla med mina pengar. Men hon rådfrågade sin kollega som sa "Om du inte kan sova på nätterna skall du ha lågt risktagande". I och med det tog jag hög risk bara för det. Jag är ung och kan låta pengarna sitta i en riskfylld situation ett tag framöver. Åtminstonne i 3,5 år till. Det är så länge PPM-bevakningen är gratis nämligen. Så, går det neråt med mina pengar får jag väl helt enkelt sätta ner riskerna också. Vem vill inte ha mycket pengar när de blir gamla?

Så, efter en timma hade jag ökat mitt sparande med 250 kr, således är det 1050 kr av min lön som bara går till sprande varje månad. Och då är det bara 500 kr som går att röras. De andra sitter där de sitter, i alla fall ett par år till för vissa. Pensionspengarna kommer jag kunna röra först när jag är 55 år tydligen.


Nu är det bara att vänta och se om jag kommer kunna sova på nätterna eller inte...


Det här med lediga dagar...

Visst, man skall fylla sin fritid med saker, men skall man fylla upp tiden till bristningsgränsen? Om du frågar mig så är svaret ja tydligen. I söndags hade jag bara bestämt att jag skulle hälsa på familjen Andersson på måndag e.m och sen klipptid på tisdag morgon och att hälsa på Frida och Selma efter det. Igår insåg jag att resten av veckan är uppbokad också.

Onsdag f.m - Ekonomikollen på banken
Onsdag e.m - Jobba till 21.30

Torsdag f.m - Tvätta
Torsdag e.m - Träffa Michael i stan

Fredag f.m - Otroligt nog, än så länge är den här tiden lite flytande
Fredag e.m/kväll - En öl (eller flera) med Johan

Lördag: Bröllopsfest i Allingsås

Söndag f.m - Välbehövlig vila?
Söndag e.m/kväll - Bio med Jasmine och Malin (och Sofia?)

Plötsligt vart en så gott som helledig vecka fullproppad med saker att göra. Är det bara jag, eller fyller ni också era dagar så här mycket? Det är nästan så man blir trött innan, när man tänker på det. Men, när man är mitt uppe i aktiviteterna så är det bara roligt. Well, jag får ta och sparka igång denna dagen då va?

2 timmar och 20 minuter senare.


Exakt så här såg jag ut imorse när jag vaknade, eller ja, i alla fall efter att jag duschat och lagt på make upen. Håret lät jag vara som det föll själv, eftersom jag inte hade någon ork att pilla med det. Att jag dessutom var på språnget mot frisören var kanske ett rätt stort själ till varför jag inte gjorde något med det heller. Det var varken en dag för tidigt eller för sent. Det var just on time. Hade jag väntat längre så hade jag nog dragit av mig det, i ren frustration.  Fast, till saken hör att jag egentligen skulle klippt mig på torsdag, men då var tydligen frisören sjuk igen. Så, då hade de fixat in min "riktiga" frisör för tillfället. Inget jag blev ledsen för, och det verkade som hon var glad att få klippa mig också.

Hon satte genast igång, massor av klipp i nacken, som ganska snabbt blev otroligt snaggad. Sedan la hon i blonderingen, och medan den fick verka läste jag i kapp mig på skvallerfronten. Fast, när utväxten var i ton med resten av håret så hade jag bara tagit mig igenom en halv Se och hör. Mer klipp blev det efter det, resten skulle putsas till, så det blev en frisyr. Sedan i med det bästa, den rosa färgen samt en toning. Lite mer skvaller och en stunds läsning i Glamour. Efter andra tvätten blev det styling och finputsning och tillslut, 2 timmar och 20 minuter senare var det allt klar och resultatet blev otroligt bra. Som vanligt när Jennie fixat med mitt hår!

RSS 2.0