Fullt upp!

Förlåt att jag inte har bloggat ordentligt på ett par dagar, men det har varit fullt upp kan jag med små ord säga. Det började med att onsdagen spenderades med min familj på Allum. Jag, mamma, Weronica, Camilla och Felix begav oss dit med en köpsugen blick och ett gott humör. Weronica och Camilla shoppade som galningar, själv köpte jag ett linne. Men jag var lika glad för det, för jag hade Felix och vi roade oss kungligt. När vi var klara på Allum flera timmar senare så åkte vi på visit hos vår bror och hans lilla familj. Neo och Felix skulle hälsa på varandra, men det uppstod kommunikationsmissar dem i mellan. Skrek Felix till av glädje så grät Neo och försökte Felix att leka med Neo så grät Neo. Fast, missarna berodde förstås på lite yttre påverkan också. Felix var hungrig och trött efter vår heldag och Neo hade vart och fått sin första (?) vaccination. Så, vi får hoppas att de orkar leka med varandra mer på söndag istället.

Jag kom hem lagom till 20-tiden och då satt jag mig vid datorn en stund. Halv tolv skrev Weronica på MSN och berättade att Felix blivit sjuk, förkyld igen. Jag erbjöd mig att komma och hålla henne sällskap eftersom Mattias var i Stockholm på kurs. Weronica tackade nej, för hon trodde att allt var lugnt. Vid 00-tiden hoppade jag i säng för att sticka lite och sen sova. När klockan passerat 01 så fick jag sms från Weronica där det snart framkom att hon gärna ville ha mig hos henne. Så, det var bara att palta på sig och åka dit. En syster ställer ju alltid upp.

Igår jobbade jag en stund på kvällen, och efter det åkte jag hem och fixade mat till djuren. Innan det åkte jag och mamma och fixade en liten present till Weronica, för att hon är så duktig och kämpar på med allt. Sen blev det kvällsfika hos Weronica och lagom till 01-tiden så stupade vi i säng. Natten var rätt lugn, men jag insåg att Weronica och jag hade ganska skilda sätt att sova på. Men, vi tog oss igenom natten så att vår fredag kunde starta. Efter frukost och allt vad det hette så kom vi oss hemifrån. Dagen idag skulle spenderas i Kungälv på Vikingamarknaden. Så, idag blev det massa promenad igen. Åter igen var det Weronica som spenderade, men vad gör det. Jag var lika glad för det.

Ikväll har jag ätit lite god mat, stickat och sett på idol. Passade även på att drika ett par cider, det var ett tag sen jag gjorde det och idag var det faktiskt riktigt gott. Det är ju ändå fredag menar jag.


Hoppas ni har en lika bra fredag som jag.
Kram!

Kattastrof - Matte kan ta och tagga ner!

Idag har jag varit hos veterinären. Det är inget jättekul besök som måste göras, men det är viktigt att åka dit ibland. Jag fick stå på ett högt svart bord och tant veterinär undersökte mig. Hon förde en metalgrej över min mage och så tittade hon mig i ögonen och öronen. När jag sen vände ryggen till stack hon mig i skinnet. Det sved till lite men det gick över så fort att det inte var något att tänka på.

Medan vi var där passade matte på att fråga om min päls. Som ni vet tycker hon ju att jag fäller katastrofalt mycket. Idag fick hon reda på varför, och tji fick hon. Veterinären sa så här nämligen "Hon har så tjock och fin päls så det är inte konstigt att hon fäller mycket. Hon producerar så mycket päls att det hela tiden kommer ramla av gammal päls." Där hör ni, jag har FIN päls, mycket fin päls. Det sa veterinären. Så, nu skall jag fortsätta fälla den överallt där jag kommer åt. I och för sig så sa veterinären att matte skulle fortsätta borsta mig, något jag kanske inte tycker om jättemycket. Men, jag får väl stå ut.

Sen pratade de om min mat, veterinären tyckte att jag kunde fortsätta äta den maten jag åt, bara jag inte blev för tjock. Bah! Jag för tjock? Det var det värsta jag hört!

Efter besöket satte vi oss i bilen igen för att köra hem. När vi nästan var hemma kom matte på att hon glömt att betala min vaccination. Sicken matte jag har va? Så, vi fick snällt vända och åka tillbaka. Så idag har jag också passat på att åka mycket bil. Det var roligt, det enda tråkiga var att jag var tvungen att åka i min transportbur. Jag hade helst velat åka i Felix babyskydd, men det fick jag inte. Typiskt!

Mysdag!

Om 40 minuter skall jag vara hos Weronica för tidig lunch med henne, Felix och mamma. Weronica har gjort en smörgåstårta. Världsgott minsann. När vi sen har ätit skall vi palta på oss kläderna och ta bilen till Nisseplatsen. Där är det tänkt att vi skall hämta upp Camilla som också vill åka med till Allum. Vi kommer få en grymt trevlig dag idag tror jag. Lite shopping och lite mys. Kanske bäst att jag går och tar på mig make up och smink så jag kommer iväg?

Jag klär, jag klär av moster naken...Bilden till höger: Felix fick en mössa av mig igår, det är väl mest en höstmössa, den är inte jättevarm så att säga. Visst klär han fint i den i alla fall? Weronica var skeptisk när jag berättade att jag skulle köpa en mössa, eftersom hon INTE vill ha en mössa med öron på till honom. Det är det fulaste hon vet. Hon fick bara veta att jag skulle köpa en mössa, inget mer. Gissa om hon frågat ett par gånger hur den ser ut? I alla fall, jag tror hon blev lika kär i mössan som jag blev. (Och Malene blev, Melvin har ju trots allt en likadan.) Felix blev störtglad när mössan kom på.

Bilden till vänster: Felix har en förmåga att ta allt han ser, så visst åkte min scarf på honom så fort jag kom dit. Där sprang han runt med den och var så snygg. Ibland hade den en förmåga att hamna under gåvagnens hjul och då stannad den rätt tvärt. Tur att moster kunde rycka in och fixa ordning på scarfen.När mamma, moster och mormor satt och stickade så lekte skitungen som en galning på golvet. Det är förbannat tråkigt att inte få all uppmärksamhet som man VILL ha. Så efter att han flyttat bordet ett par gånger, kört över ett par tår, och sugit på ett par fötter så kom han och ställde sig intill mig med ett busigt flin i hela ansiktet. När jag tittar bort rycker han till i min skjorta, så det var bara att ge honom den också. Allt ditt är mitt är det enda som finns i hans tankar. Så, vad gör man inte för att glädja den lilla charmknutten?Ett äkta Angelikanskt halsbandI lördags satt jag och pysslade ihop ett organsahalsband med snäckskalspärlor. Efter lite "hjälp" av lillkillen fick jag till det riktigt fint. Kom åter igen fram till att det är svårt att få igenom organsaband genom små hål, det krävs tålamod och massor av vilja. Men, det blev klart och på söndagen förärades Sofia med ett äkta angelikanskt halsband. Jag tror hon blev jätteglad för det. Det är kul att få reaktionerna från alla mottagare.


Vad bidde det då?

Igår satt jag och mamma hos Weronica och stickade igen. Att det blev där var ju för att det blev lite fel med smsen hit och dit. Plötsligt börjar Weronica röra i påsen och då kom det fram en bit vit tråd. Hon satte igång och försöka sig på att lägga upp maskor. Efter en stunds påtande så fick hon till det och vips hade hon 20 maskor som var klara för att bli stickade. Hon satt där och mummlade för sig själv  en stund. Jag visade henne hur man stickade både räta och aviga maskor och tillslut fick hon kläm på det. Då kom diskussionen igång, vad skulle hon göra?

J - Du kan göra en penisvärmare.
W - Nej, det skall jag inte göra.
J - Det kommer bli en perfekt penisvärmare.
W - Jag skall inte göra en penisvärmare, utan jag skall göra ett trosskydd till dig.
J - Mmmm, vad mysigt!

Vi har rätt udda samtalsämnen, jag och min syster. Till vår mammas förtret! Fast, nu säger hon mest att hon inte blir förvånad när vi pratar. Undra hur det kan komma sig?

Weronica stickade på och tillslut säger hon, nu är tråden slut men du kan inte ta av stickningen från stickan. Då fick mamma repa upp sista varvet, för Weronica skulle så klart lära sig att avmaska också. När det var klart skrattar hon gott och säger; om detta är en penisvärmare så får det vara en lång och smal penis som skall ha den.


Nu sitter Weronica hemm och stickar en halsduk i en gräll gul färg. Stickepidemin är här. Aktar er, snart kommer jag hem till dig och undervisar dig också.

Jag kan inte alltid stå för mina handlingar...

Igår hade jag och min mor bestämt att vi skulle ses strax efter 10 idag. När jag skulle ner i säng i natt råkade det bli rätt sent, närmare bestämt strax efter 2. Så jag skickade ett mess till mamma och föreslog att vi skulle ses klockan 11 istället. Efter det somnade jag gott.

Klockan 10 ringde mitt alarm och jag gick upp och började göra mig i ordning. Då ringde telefonen och samtalet förlöpte så här:
J - God morgon!
M - God morgon ja!
J -Nyss uppstigen?
M - Nja, jag har varit vaken en stund.
J - Jag gick upp 10.
M - Jag gick upp halv tio i alla fall. Men jag hinner nog inte in till våran träff? Kom på att jag måste kopiera papprena.
J - Jaha, när kan du vara klar då?
M - Ja, det vet jag inte.
J - Om du går nu?
M - Ja om jag går nu så kanske jag hinner.
J - Det är bara att göra.
M - Weronica förväntar sig att du kommer idag?
J - Jasså?
M - Har du inte läst på msn?
J - Nej men jag kan läsa. Hmmm, varför tror hon att jag vill ha lunch? Hon vet väl inte ens att jag skall till Björkås?
M - Hon vill nog att du skall komma i alla fall.

Under hela samtalet tänkte jag, hur kan mamma inte hinna till 11-tidenn? Jag smsade ju och sköt fram tiden en timma? Hon bör ju gott och väl hinna med det hon skall göra? Men, inget av detta säger jag till mamma. Samtalet avslutades med att vi bestämde att vi skulle ses klockan 12 hos Weronica.

Då börjar Weronica prata med mig på msn. Hon frågar om jag vill ha lunch. Hon ber mig också skynda sig eftersom Felix lämnat en present till mig. Jag säger att jag inte hinner till 11 men till 12 blir inga problem. "Men du skrev ju messet att du skulle komma 11?" "Har jag? När skickade jag det smset? Det har jag i så fall glömt att jag gjort."

Kollade igenom mina skickade sms och det visade sig att jag ÍNTE hade smsat mamma i natt, utan jag hade smsat Weronica. Inte konstigt att ingen av dem fattade vad jag höll på med och att jag var otroligt förvirrad över deras beteenden och förväntningar. Men, det är skönt med lite förvirring på måndagsförmiddagen. Eller hur?

Bevingade Ord

Livet får inte vara en motorväg mot framgång, det måste vara lite motstånd ibland också. Vissa av oss får bara lite mer motgång, men det är nog också för att vi är lite starkare innerst inne.

- Angelica Jonsson

Honey Im Still Free...

Take a Chance On Me

If you change your mind, I’m the first in line
Honey I’m still free
Take a chance on me

If you need me, let me know, gonna be around
If you’ve got no place to go, if you’re feeling down
If you’re all alone when the pretty birds have flown
Honey I’m still free
Take a chance on me

Gonna do my very best and it ain’t no lie
If you put me to the test, if you let me try

Take a chance on me
(that’s all I ask of you honey)
Take a chance on me

We can go dancing, we can go walking, as long as we’re together
Listen to some music, maybe just talking, get to know you better
’cos you know I’ve got
So much that I wanna do, when I dream I’m alone with you
It’s magic
You want me to leave it there, afraid of a love affair
But I think you know
That I can’t let go

If you change your mind, I’m the first in line
Honey I’m still free
Take a chance on me

If you need me, let me know, gonna be around
If you’ve got no place to go, if you’re feeling down
If you’re all alone when the pretty birds have flown
Honey I’m still free
Take a chance on me

Gonna do my very best and it ain’t no lie
If you put me to the test, if you let me try

Take a chance on me
(come on, give me a break will you? )
Take a chance on me

Oh you can take your time baby, I’m in no hurry, know I’m gonna get you
You don’t wanna hurt me, baby don’t worry, I ain’t gonna let you
Let me tell you now
My love is strong enough to last when things are rough
It’s magic
You say that I waste my time but I can’t get you off my mind
No I can’t let go
’cos I love you so

If you change your mind, I’m the first in line
Honey I’m still free
Take a chance on me

If you need me, let me know, gonna be around
If you’ve got no place to go, if you’re feeling down
If you’re all alone when the pretty birds have flown
Honey I’m still free
Take a chance on me

Gonna do my very best, baby can’t you see
Gotta put me to the test, take a chance on me
(take a chance, take a chance, take a chance on me)

Ba ba ba ba baa, ba ba ba ba baa
Honey I’m still free
Take a chance on me

Gonna do my very best, baby can’t you see
Gotta put me to the test, take a chance on me
(take a chance, take a chance, take a chance on me)

Ba ba ba ba baa, ba ba ba ba baa ba-ba
Honey I’m still free
Take a chance on me

Tja..
Jag är fri och jag är jävligt bra, undra varför det inte räcker hela vägen fram?

Måste bara tipsa!

Dermalogica Medicated Clearing Gel:
Detta är en produkt som rensar bort döda hudceller, reducerar talg, bakteriedödande, är antiinflamatorisk samt lindrar irriterad hy. Man tar på den på kvällen efter att man rengjort hude.


Detta är nog en underverkskräm skulle jag vilja säga. Jag fick den rekommenderad för mig av hudterapeuten för en månad sen och den har hjälpt mig ett flertal gånger. Jag får då och då riktigt stenhårda inflammationer i ansiktet och det kan ta veckor, ja månader innan de försvinner. Men, med den här krämen så blir de bättre redan efter en natt. Helt fantastisk faktiskt!


Bild: Amazon.com

Vi hade i alla fall tur med vädret.Vädret var så fint idag, att det faktiskt var lätt att vara ute på lekplatsen. Lillgrabben och jag grävde kanaler så att vattnet kunde forsa fram. Det började med att han började gräva och fixa. Det slutade med att jag inte kunde stå och titta på så jag tog en spade och grävde lika fenetiskt. Hoppas att det är lika bra väder imorgon, för då tar jag på mig bättre kläder så jag kan leka loss ordentligt. För visst är det kul att plocka fram sitt barnasinne ibland?

Egentligen orkar jag inte blogga!

Jag har haft en galet aktiv dag idag. Direkt efter jobbet knallade jag upp till systeryster och Felix. Där fick jag genast den stora äran att byta blöja på herrn medan hans mamma lagade frukost till oss. Efter det hade vi en frukostdate där mycket åkte ner på golvet, men en hel del åkte ner i magen också på Felixen.

När vi var mätta och goa så satte vi oss i vardagsrummet en stund. Lektajm! Felix fick visa mig sin kazoo, ett instrument jag hört talas om men aldrig sett. Felix hade full koll på hur man spelade det. Fast, den hade en förmåga att ta all hans uppmärksamhet så det blev ett felsteg och golvet kom i rasande fart emot honom. Eller ja, tvärtom. Lite kinkigt blev det men sedan lekte vi loss i soffan istället.

En trött kille gick mest och gnälde i sin gåstol tillslut, men trots det ville han helst inte ligga i sängen och sova. Dock var det vad vi ville så medan han gnällde försökte vi inte lyssna. Svårt svårt svårt!

Sedan kom mamma, då hade vi försenat 11-kaffe. Kaffe och kaka, mums så här på en fredag. Jag drack dock Fanta om någon undrar, jag gillar ju inte kaffe. När det var urdrucket fick mamma ta sig an min stickning. Hon hummade en massa och tyckte det var fantastiskt att man kan göra så mycket fel. (Svår teknik säger jag)

När lillfisen vaknade blev mamma och jag förvisade till köket. Weronica och Felix skulle ha middagsdate, men Felix var inte speciellt intresserad av mat. Vi körde "tråka ut Felix"-metoden för att han sen skulle äta men inte funkade det heller. Trots massa tråkigt och några matförsök. Nej, den unge herrn ville leka med oss i köket.

Stickningen gick för fullt, mamma repade upp och upp och upp. Nu är det dock på rätt väg. (Fast eeeeh...)
Felix försökte flirta med oss, fast fick dåligt gensvar till en början. Vi satt bara med våra stickningsarbeten. Så vad gör han då? Han intensifierar sitt uppmärksamhetsjagande. Flyttade på köksbord, körde över tår eller bet i fötter. Varenda knep testade han. Tillslut så la vi ifrån oss våra arbeten och Felix fick en lekkamrat.

En sak är säker, det spelar ingen roll om man är elitidrottare, du orkar ändå inte med en bebis tempo ändå! Jag och Felix lekte loss i alla fall, han skrattade så han tjöt när jag satte han på mitt smalben och sparkde i luften. Så kul var moster just då! Sedan körde vi karusell, något Felix och mormor brukar göra. Vi tog den dock ett steg längre idag, och snurrade massor av varm i snabb fart. Efteråt var det en kille som var alldeles snurrig, men skrattade gott. Den lille söta.


Precis innan markkontakten...


Minns ni mössan som jag stickade till Felix? Den blev för liten innan han hann använda den.
(Visst är han lite lik Pat och Mat i 2 snubbar?)
Kolla in själva!


Charmtroll nummero uno!Ace of Base - Happy NationFick mig ett ryck igår att börja lyssna på Ace of Base igen. Vet att jag lyssnade mycket på dem när de släppte sin första skiva för hutlöst många år sen. Det är ju rätt glada toner, danslusten vaknar och det är lätt att minnas de bekymmersfria dagarna från när man var en liten. Bra? Till viss del vill jag nog säga att jag tycker att detta är bra musik. Faktiskt. Det är ju tur att vi kan ha så olika musiksmak. Idag är jag så pass säker på mig själv dessutom att jag kan säga att detta är bra utan att skämmas. Synd bara att det skall ta så lång tid att inse sådana saker ibland. Så, även idag blir det att lyssna på Ace of Base när jag tar mig ut till Ytterby igen.

Visst är det vackert?

Visst, det skall erkännas att jag är en vår- och sommarmänniska. Fullkomligen älskar när vår jord åter börja vakna efter vinterns kalla gråa vardag, när knoppar brister och när luften blir så där härlig. Sommaren med dess värme och ljusa kvällar. När naturen är grön och underbar.

Men, man kan inte undkomma höst och vinter tyvärr. De kommer med sitt antågande vare sig man vill eller inte. Och som ni märkt har hösten slagit sina klor om oss ordentligt nu. Över allt lyser det gult, orange och rött. Detta kan man dock inte blunda för, för alla de vackra färgerna som naturen nu bjuder på är storslagna. Att gå i skogen och släpa fötterna bland alla nedfallna löv, finns det något mer rogivande?

Igår när jag skulle upp till min mor, syster och Felix så passerade jag genom en liten skogsbit. Kunde inte låta bli att ta kort på alla de vackra, färgglada löven. Jag blev så harmonisk när jag satt där och njöt en liten stund. Härligt med färg!


Visst är det helt underbart vackert?


En tös mitt bland alla löven.

Jävla dator!

Min dator har givit mig massor av huvudbry den senaste veckan. I tisdags var det msn som orsakade alla svärord. Efter att jag omformaterat datorn så kunde jag inte installera msn. Först fick jag olika förklaringar till det, men efter en stund stod det bara att det inte gick, men att det kanske skulle gå lite senare. Varje gång jag sen testade så stod det samma sak. Så då tog jag besluet att göra om formateringen igen.

När den formateringen var klar började jag först att installera msn, innan jag installerade massa andra program. Det första som behövdes var en windows uppdategrej och sedan behövdes någon annan inställning från microsoft. Tillslut kunde jag installera msn. Efter en hel del detektivarbete vill säga.

Igår, onsdag, skulle jag installera ljudkortet. När jag hade gjort det så rasslade det som fan i högtalarna. Trodde att det berode på att jag var tvungen att starta om datorn innan det skulle funka som jag ville. Sen stängde jag av för att åka till jobbet. Väl hemma igen så startade jag datorn för att se om ljudet ordenat upp sig. Det hade det INTE gjort så jag började mixtra med drivrutinerna. Inget blev bättre och en viss irritation infann sig. Involverade Johannes i det, han letade upp drivrutiner via nätet. Försökte installera dem, men inte fan hjälpte det. Testade en annan drivrutin som jag hade på skiva, men då försvann istället ljudkortet helt. What?! Där tröttnade jag och Johannes lovade att försöka hjälpa mig med det imorgon.

Kvällen fortsatte och när jag sen skulle stänga av datorn kunde jag inte släppa ljudkortet. Så jag körde drivrutinerna en gång till, och sen satte jag mig i inställningarna för ljudet. Plötsligt hittar jag det lilla reglaget jag borde hittat tidigare. Det som gjorde att ljudet blev bra igen, utan rassel. Varför hittade jag inte det tidigare tänker jag snabbt...

Men, nu funkar mitt ljud och nu har jag bara massa saker som måste installeras igen. Suck! Men, det får komma som det kommer. Det vill säga, när jag behöver det eller när jag orkar. Yepp! För jag säger bara datorer.

Tenik skall bara funka, speciellt när man vet att allt är rätt...

Vad är det i glaset?Bilden är rätt dålig, men ni ser i alla fall färgen på innehållet. Ser det inte riktigt smaskigt ut? Det är en efter träningenjuice. Skall tydligen vara rik på olika ämnen som försvinner när man tränar. Den är gjord på två äpplen, en bit gurka och en bit selleri. Detta tog jag med mig i en flaska, så jag kunde dricka det efter träningen igår. Eftersom grönsaksjuice inte smakar speciellt gott när den är varm la jag i is för säkerhets skull, så att den skulle hålla sig något så när kall tills efter passet.

När passet var klart så skulle jag dricka juicen. Då hade den dock bytt färg och såg inte alls god ut. Den var då militärgrön typ. Men, det är inte konstigt. Äpplejuice mörknar fort. Men, den var faktiskt god, och jag blev så där propp mätt efter att jag druckit den. Stod mig rätt länge på bara den. Det är fantastiskt. Så, jag får göra en sån omgång till efter nästa träningspass också.

Åldersdiskriminering!

Åter igen har Västtrafik lyckats förarga! De börjar bli bra på det har jag märkt. Idag när jag skulle köpa ett månadskort så sa jag att jag ville ha ett månadskort för Kungälv, och ungdom. Eftersom man räknas som ungdom tills man är 26. Trodde jag. Biträdet tittar förvånat på mig och säger  du är väl över 20? Jag kontrar med att det är upp till 26. Det snälla biträdet tar fram en lapp och visar, men säger att han kan fixa ett ungdomskort till mig i alla fall. Tackar men säger att jag först skall kolla upp det. Tiden rinner iväg, så jag ber att få ett hundrakort istället så kan jag ringa Västtrafiks kundtjänst på väg till Ytterby.

Medan jag väntar på bussen får jag kontakt med Västtrafisk kundtjänst och ställer min fråga. När gäller ungdomspriserna när man köper periodkort? Telefonisten svarar det beror lite på vilket periodkort du skall ha. Är det Göteborgskortet så är det tills du fyller 26 år, är det några andra kort så är det tills du fyller 20.

Snacka om åldersdiskriminering. Man kan åka mycket billigare i 6 år om man bor i storstaden Göteborg. Men, bor du ute i en liten förort då skall du minsann betala fullpris långt tidigare! Hur kan det få vara så i ett och samma system? Tror Västtrafik att de tjänar på det här i det långa loppet? Tror att det är många mellan 20 och 26 som skiter i att åka kommunalt just på grund av detta och tar istället bilen. För det blir nog billigare trots allt då.

Riktigt irriterad blev jag idag när detta uppdagades. Men, likt förbannat var jag tvungen att köpa det där månadskortet eftersom höstrusket satt in ordentligt. Det skall dock tilläggas att det INTE var med ett sant nöje jag pungade ut de pengarna!

Matakuten - Gör det lätt att välja rätt!

Igår visades tredje avsnittet av matakuten. För er som inte sett det är det Bert Karlsson samt kockarna Melker, Pål och Carola som på varsitt håll försöker förbättre maten för alla skolbarn. Berts uppgift är att ta reda på fakta om varför det är så stor skillnad på olika kommuners menyer samt andra viktiga frågor runt det. Kockarnas uppgiter är att förändra rutiner och tillvägagångssätt vid matlagningen på varsin skola. Alla har de sina egna tillvägagångssätt vilket gör att programmet blir intressant.

I min kommun har det under en längre tid pågått en debatt om just skolmate i vår lokaltidning. Där är det elever som skrivit insändare och klagat på maten och de i sin tur har fått svar från skolmatspersonal som hävdar att maten är så bra så bra. Det är väl självklart att personalen säger det, de skyddar ju sig själva. Tyvärr är det inte där skon klämmer, det är inte så att de vill laga dålig mat. Det är istället så att de inte har möjligheterna till att laga bra mat. Det är sjukt att eleverna skall behöva äta så mycket hel- och halvfabriakt. Det kan verkligen inte vara bra för deras kroppar. Hur mycket näring finns det i den sortens mat egentligen? Till råga på allt, sen klagar skolpersonalen på att eleverna inte gör tillräckligt bra i från sig på prov och annat i skolan. Märkligt, mycket märkligt säger jag.

Vi får se vad Bert och de tre kockarna lyckas göra för skolorna som är med i programmet. Men också vad de kanske lyckas sätta igång i alla andra kommuner här i landet. För, visst är det konstigt att vissa kommuner kan lägga 15 kr/måltid medan andra kommuner bara kan lägga 4 kr? I mina öron låter detta väldigt fel. För, de eleverna som äter maten som kostar mer bör med andra ord ha större chanser att klara sig utmärkt i skolan. Skall också bli intressant och se om det händer något med maten i min kommuns skolor. Vad tror ni?

Infernaliskt arg!

Tydligen är detta året en återupprepning av förra året. I alla fall vad gäller den jävla julen. Vad jag vet utspelar sig just den högtiden i december varje år. Något som tydligen affärsinnehavarna har missat. Där gick jag i affären i söndags och så såg jag i ögonvrån flaskor med svagdricka. Redan där kände jag irritationenen komma krypandes och en tanke slog mig bara de inte har börjat sälja julmust också. Jag höjde i samma sekund blicken och vad får jag se? En pall med julmust. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh tänkte jag. Vad är det med affärsinnehavarna? Fast egentligen, vad är det med konsumenterna? För antagligen är det så att efterfrågan efter julmust vaknar redan i oktober? Varför? Jag trodde att man drack julmust under jul, som en liten tradition? Tydligen har jag fel.

Well, antar att jag får sätta på mig skyddsglasögon även denna hösten för att slippa se alla jävla julprodukter som redan börjat säljas. Julen för mig är en traditon där man umgås med familjen, det är inte en högtid där nya saker skall köpas varje år. Sluta upp med den hysteriska julkonsumtionen, snälla!

Jag rapar på...

...vill bara berätta att det där med att rapa verkar vara en riktigt bra uppfinning. Insåg idag att detta är något jag gör allt för sällan, så det är kanske inte konstigt att jag har ont i min stackars mage? Visserligen så känner jag av lite av problemen nu, men det beror nog mer på vad jag inmundigat ikväll. (Det vågar jag inte skriva ut...) I alla fall, jag har inte haft så vansinnigt stora problem idag. Så, testet fortsätter imorgon.

Kanske jag kan få bukt med problemen med ett så enkelt knep som att rapa?
Spännande är det i vilket fall som helst.


Men nu, nu är det god natt!

Abalone Dots - Little SparrowFörra hösten var jag på en spelning med Winnerbäck. Förbandet till honom var Abalone Dots, en grupp som jag aldrig har hört talas om tidigare. Jag tyckte de spelade bra musik och bestämde mig för att kolla upp dem. Gjorde väl ett försök när jag kom hem efter konserten men lyckades inte hitta något så det föll i glömska. I tisdags när jag var hos mamma och skulle fixa hennes dator så skulle jag testa lite saker, så då behövde jag lite musik. Plötsligt poppade just Abalone Dots upp i skallen, där och då. Från ingen stans. Märkligt hur hjärnan kan arbeta va? I alla fall, jag lyssnade på några till av deras låtar och nu är jag fast. Jag älskar verkligen deras sound. Så varsegod, lyssna och njut!

Soffmys på hög nivå!

Mina små murveldjur älskar att få komma ut i soffan och mysa med mig. Panik trivs ypperligt när han ligger på min axel och myser bakom håret, men ännu bättre trivs han i sin lilla hörna där han spenderar meste delen av tiden. Dock har han sin kära syster tätt intill sig allt som oftast. Hon är lite mer lekfull än han så hon brukar försöka få igång honom genom att buffa på honom med tassen. Något som aldrig lyckas varpå hon tröttnar och lägger sig i andra änden av soffan.

Idag var inget undantag, allt detta utspelade sig som vanligt i soffan. Kattastrof var väl lite mer på honom medan jag var ute i badrummet en sväng. Men, inga blessyrer den här gången heller. Fast det är klart, Panik hade kalas när han kom ner i buren igen. Då fanns det nämligen lättillgängliga grönsaker att smaska på. Kattastrof sov vidare i sin hörna då...


Vill inte du leka så vänder jag andra kinden till...


Ibland kan man lyckas fåna Kattastrof i de mest briljanta ställningarna.

Tjejer kan, tjejer vill...

...men jag tror ärligt talat att IKEA hade använt det som en instruktionsfilm för hur man INTE gör när man flyttar en loftsäng från ett rum till ett annat.

Nu när min lillasyster flyttat ut till pappa så har mamma fått tillgång till ett rum till. Det skall hon ha som sovrum är det tänkt. Så idag lurade Weronica upp mig dit för att hjälpa till med att flytta sängen. Som jag sa ovan, en loftsäng. Om ni aldrig har monterat ner/flyttat en sådan förut så skall jag berätta för er att det är ett mindre företag att få det gjort.

Mamma och jag kastade oss in i det, medan Weronica satt och underhöll Felix. Det första vi skulle göra var att ta bort gallret som madrassen vilar på. Detta för att sen kunna plocka ner resten av sängen. Jag fick loss 1 skruv av ungefär 20 varpå Weronica säger skall jag skruva istället, så kan du ta Felix? Sagt och gjort, vi bytte plats och hon började försöka flirta loss skruvarna. För, det var det som hon var tvungen att göra tydligen. Vår far och lillsyrrans pojkvän hade dragit åt skruvarna så hårt när de monterade den i somras att vi verkligen inte kunde rubba dem. Diskussion utbröt. Kunde man inte skruva loss benen och flytta bene för sig och "sängkroppen" för sig? De gav sig hejdlöst in i att skruva ut alla långa skruvar som höll ihop alla delar och plötsligt säger mamma: oj då, halva den här skruven blev kvar där inne. (Det var såna där muttrar som man skruvar på gängade stavar för, om den beskrivningen förklarar något. Det vill säga, skruven var i två delar.)

När tillslut alla tudelade skruvar var urskruvade (förutom halva den som blivit kvar) kom de fram till att de skulle ta av gallret som sitter för så att man inte skall trilla ur sängen. Tror de gjorde det för att vi sedan skulle kunna dela på sängen utan att ta död på den skruvdel som blivit kvar. Så här i efterhand, en del skruvdelar blev misshandlade.

Operation ta loss stommen från benen började. Det var i detta skede jag verkligen upptäckte att jag hade träningsvärk och Weronica muttrade nåt om att det borde vara jag som orkar eftersom det är jag som tränar. (Visst är hon söt min systeryster?) De två första benen gick rätt lätt att få av. När det var klart fick mamma stå där och använda huvudet. För att hålla upp sängen vill säga. Samtidigt försökte jag och Weronica att lossa de andra benen. Vi kan säga så här, det var tungt! Weronica fick loss sin, men jag hade ingen kraft i mina armar att arbeta ovanför huvudet. Så vi bytte sida och hon fick försöka. Något inte hon heller klarade av. Men, det var nog inte på grund av att styrka saknades. Det berodde mer på att alla delar var så skeva så benet vart fastkilat liksom. Då utbrister jag vi välter den istället och så plockar vi bara ut benet. Weronica menar att detta går nog inte medan mamma tror på idén så vi välter sängen. Vilken syn...

Sängen blev i alla fall nerlagd och mamma fick stå och vakta sängstommen så att den inte skulle halka iväg på egna upptåg. Under tiden monterade jag isär benen så att de blev till tre enheter istället för en. När det var klart bar vi in dem till det andra rummet där sängen skulle upp. Därefter flyttade vi bort garderoben och välte över soffan i sängen. Allt för att vi skulle få svängrum. När det var klart var det dags att flytta in sängstommen. Då kom en diskussion upp hur vi skulle bära in den för att förenkla uppställningen. Jag och Weronica hade varsitt sätt som vi ville använda oss av, så mamma fick bestämma vilket av dem som var bäst. Weronica vann.

In kom sängen och största bendelen blev monterad. Sedan sprang jag som en iller och satte i de andra två paren ben. Weronica gick och suktade efter en paus varpå jag säger entusiastiskt vi sätter bara i benen och välter upp sängen så kan ni gå ut och pausa medan jag skruvar.  Mamma höll med så vi välte upp sängen och bara det var humoristiskt så det förslog. Därefter tog jag en skruv och började skruva, men det tog emot. Mamma bad att få ta över varpå jag sa hålet är för litet, mutterdelen kommer inte igenom. Den är för stor. Mamma skulle ändå testa så klart men även hon stötte på patrull. Då flinar jag för mig själv och säger jag kan nog ha satt fel bendel i fel hål. Gissa om mamma och Weronica blev matta. Så, innan de fick ta sin paus skulle jag först lägga ner sängen igen, och bara ta loss benen...

Efter deras paus skulle Felix, som fått roa sig själv bäst han kunnat, prompt leka med garderobsbackarna. Han har ju dille på att ställa sig upp över allt, utan någon som helst riskbedömning. (Hur många barn har det?) Istället stoppade jag in han i garderoben och Weronica utbrister Felix kommer inte komma ut ur garderoben, han går in i den istället.  Felix fick dock för sig att krypa ur den och han fick erfara att det kan göra ont att hoppa ut från saker som är lite höjda över golvet. Kinden tog smällen och ett litet rött märke dök upp. Dock var det ingen större smäll så han vart glad lika snabbt igen.

Nu började åter igen hopsättningen av benparen som var kvar. Skruvdelarna hade dock som jag nämnde tidigare gått ett hårt öde till mötes så de hade böjt sig en aning så det var bara att böja och bända för att det skulle passa. Vi var dock snabba med den delen så snart kunde vi börja med att resa sängen åter igen. När det var klart var det bara att skruva i de tvådelade skruvarna i sina hål. Lite lättare sagt en gjort, men skam den som ger sig. Weronica gav sig inte, så plötsligt klingar det till och Weronica utbrister hoppsan, jag skruvade så hårt att jag gjorde sönder en skruv. Måste den finnas eller klarar sängen sig ändå? Mamma och jag konstaterade att det skulle gå bra och arbetet fortskred. Flera gånger säger Weronica jag vågar inte skruva så hårt nu, ifall jag har sönder flera av dem.

Men så, två timmar senare var sängen hopskruvad och klar. Vi var trötta och hungriga, men vi hade klarat upp vår uppgift och vi var så nöjda. Under tiden vi hade småjusterat det sista så slocknade Felix i mormors armar. Så på vägen hem till Weronica säger hon det är alltså så man skall göra, man skall flytta en loftsäng för att trötta ut Felix så att han somnar självmant även om det är liv och rörelse. Jag bar på den sovande Felixen som oturligt nog vaknade till där under handduken vi lindat om honom för att han inte skulle frysa på vägen hem. Tänkte att han skulle väl inte somna om igen när vi kom hem men gissa om han gjorde det. Jag la ner han i sängen och när vi kollade till honom en liten stund senare låg han dubbelvikt över täcket och sov som en hel karl. Plötsligt valde han att sova riktigt länge dessutom. Det är hårt att vara en flitig arbetsmyra hos mormor...

Det var en sådan här säng som orsakade oss massor av huvudbry idag, men också massor av skratt.
www.ikea.se

Ska du röka här inne får du gå ut!

Jag blev infernaliskt arg när jag steg av bussen i Kungälv idag. När man kommer till en ny plats checkar man ju av området lite snabbt för att se vilka som finns där. Så gör i alla fall jag. Det första mina ögon landade på var en kvinna som satt i busskuren och rökade. Alla andra personerna som skulle med någon buss stod utanför i regnet. Busskurerna är till för dem som vill skydda sig mot regn/snö/vind, inte som rökruta för få personer. Jag tycker det är så fruktansvärt nonchalant av rökarna att ta upp så mycket plats själva! Det luktar piss och den hemska odören sätter sig i kläderna på en gång, när man står i ett sådant litet utrymme.

Nej, död åt er rökare som står och suger på era jävla äckelpinnar i en busskur!

Vad har jag gjort i natt?

Det bästa med att sätta igång och träna igen är att man får lite skön träningsvärk dagen efter. Det är just vad jag har idag. Jag har träningsvärken i armar och skuldror, och det är inte alls konstigt. I programmet igår fanns det ju en hel del armhävningar, och på just det är jag inte så stark just nu. Skall verkligen bli kul och se framstegen på den biten. Idag skall jag ha en vilodag, för att imorgon igen gå på träningen igen. Undra om jag inte sen skall gå och simma på torsdagmorgon också? Jaja, nu skall jag inte ta i så jag spricker, men visst är det riktigt skönt att träna ofta och mycket?

Tydligen skall jag rapa

Jag kunde inte slita mig helt från mitt googlande, så jag läste vidare och hittade lite mer användbara råd för att se om jag själv kan få ordning på min mage. Förutom att jag nu skall äta långsamt, så skall jag även se till att rapa mer. Det skall tydligen vara bra att få upp nersvald luft. Det är inte bara bebisar som behöver rapa helt enkelt. Sen skall jag också skära ner på tuggummituggandet. Det finns mer råd, men ja, jag kan inte införliva alla på en och samma gång.

Men ett som är säkert, jag skall inte behöva dras med mina besvär!

Man ska inte googla

Som ni vet, jag har problem med min mage. Den var helt bra under ett par veckor i somras, då jag gick på medicin. Sen tog medicinen slut och så skulle vi se om problemen kom tillbaka eller inte. Som på beställning gjorde de det så klart. Kanske inte riktigt i samma omfång, jag är inte lika uppblåst på kvällarna, men jag har fortfarande ont och är uppkörd i magen. Värst är det på kvällen, men rätt många morgnar har jag vaknat med att känslan finns där i alla fall.

Har fått en tid hos en läkare den 10 november. Då skall det här gås till botten med. Läste på nätet att magont skall man aldrig iggnorera! Fram tills dess skall jag så klart mixtra vidare och se om jag kan hitta någon tjuv i dramat. Idag till exempel började jag tänka på det här med vilken hastighet man har när man äter. Skall försöka sänka min hastighet när jag äter. För jag har en tendens att äta snabbt. Speciellt när jag äter ensam. (Rätt ofta med andra ord.) Så nu börjar "äta jävligt mycket långsammare-eran".

Men för att återgå till titeln; man skall inte googla på besvär man har. Visst kommer det upp enkla åkommor till en början, men plötsligt händer det något. Det blir bara värre och värre åkommor och genast tänker man; Jag har allihop! Så, jag skall säga som det var, jag stängde ner det fönstret rätt omgående! Ville inte ha mer förhandsinformation på vilken hemsk åkomma jag kan tänkas lida av.

Nästa gång går jag tid tidigare!

När jag vaknade imorse så skyndade jag mig att packa väskan och så drog jag ut på stan. Mest för att gå förbi en bankomat. Mitt fokus låg på simbadet. Jag har inte tränat på över fem veckor, om man inte räknar med vardagsmotionen jag lyckats relativt bra med. Inget gym på fem veckor och det började märkas. Inte bara på kroppen, utan också på psyket. Det är sjukt vad träning faktiskt betyder för ens välmående. Började skönja de depressiva symtomen igen.

Kvart i elva hade jag hoppat ner i bassängen. Redo för en ordentlig genomkörare! Gick ut hårt och fortsatte ungefär lika stenhårt. En timma senare hade jag simmat 40 längder. Det jobbiga var att det var så många som simmade samtidigt som mig, så nästa gång jag går och simmar får det bli tidigare på morgonen! Helt klart.

Nu känner jag mig riktigt glad! Det är skönt att köra slut på kroppen orendetligt! När jag gick upp ur bassängen så var hela kroppen så trött så jag orkade knappt gå. Då har man verkligen kört hårt.

Nu har jag ungefär 1,5 timma på mig att duscha, fixa hö till Panik, packa jobbväskan samt laga lunch/middag. Lika bra att börja, eller vad tror ni!

Ha en bra lördag!

Die telefonförsäljare, die!

Väldigt många telefonförsäljare ringer till mig. Mest påtagligt blir det när jag kommer hem och tittar på nummerpresentatören och det bara står nummer som jag inte känner igen. Idag satt jag mig och slog upp alla nummer som jag inte kände igen, som ringt mig den senaste tiden. Inte ett enda av dem var till någon privatperson. Så, äntligen slog jag slag i saken och gick in på Nix hemsida för att läsa vad som krävdes för att nixa mitt nummer. Det verkade enkelt, det var bara att ringa ett 020-nummer från det telefonnummer som skulle spärras.

Sagt och gjort, jag ringer numret och får höra att det bara är en önskad spärr. För att spärren skall bli definitiv så måste jag ringa en gång till och det tidigast i övermorgon. Jag har 4 veckor på mig att göra det. Annars blir det ingen definitiv spärr. Jag finner det här lite löjligt! Det kan ju vara så lätt att glömma bort det där extrasamtalet som måste göras.

Jag kan tidigast ringa på söndag, så nu har jag satt en komihåglapp på datorns skrivbord. När jag kommer hem efter jobbet på söndag så blir det nog inga problem att komma ihåg det eftersom jag vet med mig att jag kommer starta datorn.

Tydligen var det så att alla telfonförsäljningsbolag måste kolla igenom Nix register för att se om deras offer är med där eller inte. Är de inte det så har de tre månader på sig att ringa offret, även om offret anmäler sig till Nix under de tre månaderna. Så, med andra ord kommer jag väl få dras med ett eller annat telefonsamtal de kommande tre månaderna. Sen så skall jag förhoppningsvis slippa att bli väckt av de där iq-befriade telefonförsäljarna. Hur underbart kommer inte det bli?

Beordrad!

Oj, det var länge sen jag blev beordrad att uppdatera min blogg. Det var faktiskt rätt kul att bli det. Alltid lika kul att veta att det finns några av er läsare där ute som uppskattar min blogg. Den är i allra högsta grad en enkel sådan, men tydligen så intresserar mitt liv er andra. Kul!

Fick tag på löneadministratören på löneenheten idag. Jag hade ju, som jag berättade imorser, tagit ut lite för lite semester i år. När hon hade räknat koefficienten och fan och hans moster berättade hon att jag var tvungen att ta ut minst 3 dagar till i år. Annars kommer de tre dagarna att frysa inne! Och, det vill vi ju inte vara med om. Så jag har tittat lite i min kalender och tror att det kommer bli helgen 15-16/11 som jag tar semester, kommer också ta måndagen efter så att de blir sammanhängande. Det gör att jag kommer vara ledig 15-19/11.  Inte så illa va?

Funderade ju imorse på om jag skulle ta och installera det där programmet som min vän fixat till mig. Nu är det så att jag inte orkar det. Jag är lite för trött helt enkelt. Så, det får bli först imorgon. Börjar ju inte jobba förrän 14.30 så det skall nog hinnas med.

Just det, idag är jag riktigt glad för min kollegas skull. Hon vann stort på travet igår och självklart är jag riktigt glad för hennes skull. Visst, jag kan känna en viss avundsjuka. Men, jag skulle aldrig missunna henne hennest vinst. Hon är väl värd den, och den glädjer oss lika mycket som henne. Eller ja, hon kanske är lite gladare när jag tänker efter.

God natt på er tokar!
Undra om jag kan tänkas ligga i säng vid 23-tiden... eh?

Ännu en tidig morgon!

Här sitter jag med ögon runda som klot och ett glas med varmt vatten. Trött är jag men hur mycket hindrar det mig när jag så gärna vill gå till jobbet? Med lite modifiering med sanningen så kommer man långt har jag hört... I alla fall, idag är det dubbelpass som gäller. Undra om jag kan vara lite pigg ikväll så jag orkar installera programmet som jag längtat så efter? Vi får se! Det har inte blivit av de andra dagarna eftersom jag hjälpt mor min med hennes dator. Igår hade jag telefonsupport via telefon och vi lyckades att installera 3 program. Det ni. Inte illa pinkat va?

Idag måste jag ringa löneenheten på jobbet. För tydligen är det så att jag tagit ut för lite semester i år. Hur man nu kan göra det. Det är väl inte så mycket att tjöta om. Jag får se till att ta ut dem helt enkelt. Skall bara se hur många det är jag MÅSTE ta ut till i år. Sen får det väl bli ledigt någon dag eller så. Spännande!

Men nu till badrummet och tandborstningen.
Sätt inte frukostgröten i halsen mina vänner.
Ha en bra dag!

Jag känner mig så rolig!

Det var inte bra att jag gick och blev sjuk förra veckan, jag tappade allt fokus på min detox och allt vad nyttigt heter. Det är typsikt, men jag har fem dagar kvar på mig så jag kan försöka vara ordentlig de dagarna i alla fall. Blir så tröt på mig själv.

Men, nu har magen inte krånglat på ett par dagar. Kan det vara så att detoxen och linförna har börjat ordna upp min mage och tarm? Ansiktet är rätt oförändrat, samtidigt som jag ändå kan se förbättringar. Konstig förklaring va? Kan bero på mitt tillstånd just nu, är bra trött på det mesta. Borde se till att få i mig något till livs, något nyttigt nu.

Äh! Jag bara svammlar!
God natt!

Det var så roligt jag måste skratta...

Här sitter jag i godan ro och försöker installera lite program på min mors dator. Vad tror ni händer? Plötsligt kommer det upp ruta efter ruta som informerar mig att det finns massor av virus som gjort intrång i hårddisken. Websidor ploppar upp för att berätta att det finns sidor som är inställda för att leta efter personuppgifter på datorn, och att en del sidor har som uppgift att fortsätta sprida sin skit via datorn. Vad tror ni jag gör? Första reaktion är att leta efter viruset med virusprogrammet. Men, eftersom jag inte ens kommer in i "den här datorn" så insåg jag att någon sådan insats skulle inte vara tillräcklig. Så, det var bara att omformatera den igen. Tur att vi inte kommit så långt med alla program. Det var bara att börja om.

Snart är den återskapad igen. Vilket känns skönt. Får ta med mig mina säkra program hit en annan dag och installera istället. Vill ju att mamma skall ha det bästa möjliga.

Fick mail från Microsoft idag också, så ikväll skall jag se om jag får någon ordning på min dator igen. Får jag inte det blir det omformatering på den istället. Det är kul att pyssla med datorer.... Eh!

Jag är vaken i alla fall...

...jag har kommit mig upp ur sängen idag. Det är fantastiskt bra det. Så nu skall jag strax ta på mig och cykla till jobbet. MÅSTE cykla långsammare än vanligt! Känner att kroppen inte riktigt orkar med vad den brukar nu efter min sjukdom. Suck! Skall sitta på APT halva dagen idag, och efter det skall jag upp till min mamma och fixa lite med hennes dator. På fredag är det jag som omformaterar min burk också! Lattjolajbans.

Står allt rätt på din tunga systeryster?

Förra veckan när jag köpt min råsaftscentrifug så lovade jag min mamma och syster att jag skulle ta med mig en flaska juice till dem så de skulle få testa på hur gott det kunde vara med en riktigt god egenpressad juice. Idag hade jag med mig en liter med mig för att de skulle få sig varsitt riktigt stort smakprov. Svågern Mattias fick också ett glas också. Mamma kastade sig in i testet på en gång medan Weronica och Mattias försiktigt luktade i sina glas. Då säger Weronica:

- Den här luktar banan, är det banan i?
- Det är INTE banan i, det går inte att pressa banan i maskinen ens.
- Den luktar banan, eller hur Mattias.
- Mmmmm
- Och den smakar banan. Är du helt säker på att det inte är banan i den här?
- Nej, det är ingen banan i den. Det är äpple, apelsin, päron, clementin, citron och melon.
- Du säger bara att det inte är banan i...

Ja, det var tydligt att hon inte ville ha fel. Men efter att hon druckit upp sin smutt tar hon flaskan resolut och säger får väl ta lite mer av den här bananjuicen då. Tur att jag har min syster, hon är alldles för söt hon.

Min man har kommit hem...

Idag startade åter igen House på tv4. Som jag har längtat. Har flera gånger försökt leta fram information när det skall börja igen, men inget har jag hittat. Började tro att serien var slut nu, att alla säsonger var slut helt enkelt. Men, så var inte fallet. För idag hade det säsongspremiär igen. Och ni förstår väl att jag satt klistrad vid min plattv och suktade? Som vanligt var han briljant! Men vad gör Cameron och Chase? De har fått in lite intrigskapande element i serien nu. Spännande! Längtar så till nästa vecka. Gör inte ni?


Läcker, läckrare, läckrast...

Sen att jag fick Johannes att klia sig kraftigt i hårbotten och grubbla riktigt djupt förhöjde kvällen enormt. Eller vad säger du Johannes? "Jag vet la inte vad dom du känner heter i efternamn?"

TACK JOHANNES!

Klockan 15.00 började jag omformatera min mammas dator. Jag utgick från att den var som min så jag startade helt enkelt bara. Det var förvånansvärt vad fort det gick, plötsligt var den klar. Då skulle jag till att installera bredbandet, men där tog det bom stopp. Efter diverse omstarter och en kontakt med Telia hittade vi felet. Nätverkskortet var inte kontaktbart. Så jag fick ringa Johannes och be om hjälp. Det krävdes en hel del detektivarbete men tillslut hittade han drivrutinerna. Vi gick bort till syrran och brände ut dem och blev väl kvar där lite längre än planerat. (Kan ha att göra med att en vis ung herre vaknade...)
 
Hemma hos mamma igen började arbetet igen. Fast, vi kunde lika gärna satt oss och rullat våra tummar, och det för att vi fått med oss fel drivrutiner. Detta konstaterade vi efter att jag ringt Johannes igen. Ett nytt besök hos systern krävdes, och den här gången brände jag ut två möjliga rutiner. I samma var min gulliga syster så snäll och bjöd mig på mat. Det var tur det, annars hade jag hungrat ihjäl tror jag, jag lovar.

Nu sitter jag och skriver det här på mamms dator, så slutsatsen som ni drar är helt riktig. Jag fick med mig rätt drivrutiner till slut så nu är det bara att installera viktiga och bra program för min mamma. Vilket datorgeni jag är. (Fast, utan Johannes hjälp hade vi nog suttit frågvisa här ännu...)

Nu har jag städat!

Man kan ju tro att jag har städat här hemma, så är dock inte fallet. Utan idag är det min dator som råkat ut för min maniska rensning. Har lyckats radera över 1,5 gb bilder till exempel. Jag har dessutom flyttat runt och ordnat i mina mappar så nu hittar jag rätt bra faktist. Sen har jag kört diskrensningar två gånger, virusprogram samt andra rensningsprogram för att damma ytterligare i datorn. Det enda som är kvar nu är väl att defragmentera datorn. Efter det skall den väl må riktigt gott kan jag tänka.

Sen skall Johannes komma och göra lite mer rensningar. Nog för att jag kan en hel del om min dator nu, men ibland kan behöva lite mer, kraftigare hjälp. Någon som kan lite mer helt enkelt.

Hur ofta städar du din dator egentligen?

Efter en dag på jobbet.

Urk! Jag mår uslare idag än vad jag gjorde under förkylningens högsta kulm. Har så ont i nacken att jag inte vet vad jag heter. Det har självklart satt sig i nacken också. Riktigt lattjo. Tror en del av nackspärren beror på att jag låg "högt" med huvudet i natt när jag skulle sova. För att underlätta för andningen då näsan hade bestämt sig för att vara täppt annars. Ikväll får jag skita i andningen, vill inte ha mer nackspärr. Det är bara att andas med munnen i värsta fall. Skulle egentligen vart på en föreläsning imorgon med jobbet, skall dock hoppa den eftersom jag var sjuk hela förra veckan och missade att göra en massa saker på mina lediga dagar. Har bara en ledig dag denna veckan, imorgon, så då får jag se till att använda den så gott jag kan för det som måste göras.

Thats life!

Blogg blogg blogg!

Vet ni vad? Jag har börjat med en ny bloggdesign. Inte till mig själv så klart, eftersom jag är mycket nöjd med den jag precis har gjort till mig. Utan nu är det för min vän Sandras räkning jag pysslar med det. Fick lite önskemål igår, rätt enkla att tillfredsställa tror jag. Först fick jag funderingar i huvudet för hur jag skulle gå till väga, men det löste sig rätt snabbt när jag väl satte mig vid datorn igår kväll. Johannes är ju en klippa som grejar med kodningen, det är en djungel att ta sig förbi alla siffror och tecken kan jag tänka. Men, som tur är finns det tusentals bra guider på nätet så för den kunniga blir det tillslut ingen svår nöt att knäcka.

Det är så kul att sitta och dona med det här. Detta skulle jag gärna ha som arbete kan jag lova! Så roligt är det. Kanske skulle börja leta efter utbildning inom det området?

Håll ögonen öppna, snart får ni också se Sandras snygga design. Spännande va?

Ibland händer detFlera gånger i höst har jag vart ute och promenerat efter mörkrets inbrott. Då har jag tänkt; varför har jag inga reflexer på mig? Nästa gång när jag sen åter igen är ute och promenerar så slår samma tanke mig. Konstigt det där att man inte kommer ihåg refelxerna efter ett par promenader. Tycker ni inte?

Ikväll hände det, tro det eller ej! Jag skulle kila bort till Hemmakväll för att möta upp Malin där. När jag precis skulle till att öppna min ytterdörr slog tanken mig. REFLEXERNA! Så det var bara att vända in igen och rota fram dem. Som tur var visste jag precis vart de låg. Satte en på armen och en på benet och så lämnade jag hemmet.

Tydligen så tänkte min hjärna bara lite halvt när jag väl kom ut. För, har man refelxer så syns man. Det den inte tänkte på är att man ändå får stanna upp och se om det kommer bilar eller inte. Det kom jag på efter att jag korsat ett övergångsstället. Som tur var kom det inga bilar, så jag skapade inga krockar eller kaos. Det fick mig dock att tänka lite mer under min promenad bort till Hemmakväll.

Så, använder du refelxerna nu när du är ute och går? Det är lätt att tänka: Men bilisterna ser mig nog ändå. Som bilist vet jag själv att det inte är helt enkelt att göra det. Så för både din och andras säkerhet, ta på dig refelexerna!

Fy för läskiga drömmar!

Jag vaknade till idag med en äcklig dröm spelandes på näthinnan. Så hemsk att jag inte riktigt fattade vad som hände.

Drömmen utspelade sig hemma hos min far. Tror det var så att jag och mina syskon bodde där. Kattastrof bodde så klart där med mig också. Det var en helt vanlig kväll, mina syskon satt och tittade på tv och jag satt i köket med pappa och hans sambo. Kattastrof klängde som vanligt på mig och pkötsligt ser jag henne linka iväg. Det konstiga var att jag kände en klo i ryggen fortfarande. Så jag sträckte bak armen och kände efter och fick plötsligt ett ben i handen. Hennes högra bakben hade slitits av.

Här trädde det konstiga som är förenat med drömmar in. Det visade sig att benet lossnat som på en Barbiedocka. Det var liksom bara avplockat. Inga sår eller blod. Jag blev så klart hysterisk och frågade pappa om veterinärer kan fixa sådant. Min pappa säger helt lugnt, nej det kan de inte. Hon får leva med tre ben nu. Jag blir än mer uppriven och springer in till mina syskon och frågar dem om veterinärer kan operera på benet igen. Min bror säger att det kan de absolut så jag skyndar mig att börja leta efter ett nummer till en veterinär. Tyvärr var telefonboken emot mig och tillät mig inte att hitta det (varför jag inte slog på datorn är ett mysterium i sig.) Under tiden sitter pappa och säger att det aldrig går att laga och att hon får leva med tre ben...


När jag vaknade till ordentligt så hade jag min lilla trefärgade bredvid mig. Som vanligt tog hon upp hur mycket plats som helst och jag låg där liksom på nåder. Genast började jag klappa henne och känna efter om hon var hel. Det var hon, och samtidigt småskrattade jag åt mig själv när jag kände längs hennes ben. Hur kunde drömmen få det till att ett ben bara går att plocka av utan att det blir några som helst synliga skador? Intressant det vill jag lova. Kattastrof myste lite medan jag klappade henne, men hon tröttnar fort på det och då vill hon leka och bitas... Så där tog morgonmyset slut!

Ett riktigt konstverk

När jag och Malin gjorde vår grönsaksjuice så hade vi ju i alla möjliga och omöjliga grönsaker. Efter att maskinen gjort sitt insåg vi att den också hade gjort en biprodukt. Nämligen ett riktigt konstverk. Eftersom de olika grönsakerna hade helt olika färger blev det ett konstverk i locket på maskinen. Genomsnyggt dessutom. Synd att man inte kan spara det.

Jag vet, det blir en del juice här...

Jag vet, det har blivit en hel del bilder på mina juice-skapelser den senaste veckan, men det är för att jag är så grymt nöjd med min råsaftscentrifug! Den gör ju allt jag vill att den skall göra, och då känner jag det som en uppgift att visa upp det. Så att fler av er där ute i bloggdjungeln köper en lika dan apparat. För, den juicen ni dricker är inget annat än saft. (Brämhults borträknat då tror jag). Därför skall jag ge två nya mumsiga recept. Det ena är en grönsaksjuice och den andra är en ren fruktjuice.Den vänstra på bilden
Detta är en grönsaksjuice och innehåller: (Malin, säg till om jag glömt något i receptet.)
 • Två äpplen
 • En bit morot
 • En bit gurka
 • En bit selleri
 • En bit ingefära
 • En bit rödbeta
 • Spenat
Juicen blev riktigt god, den skall dock serveras med isbitar för att ge bäst smak. Varm grönsaksjuice är inte att rekommendera kan jag säga. Då blir det bara en gegga i munnen. Med is i smakar det ljuvligt. När vi "åt" den här juicen så kom vi fram till att det nog hade passat bra med lite citron i för att göra den lite syrlig också. Så, det skall vi allt ha i nästa gång.

Den högra bilden
Detta är en ren fruktjuice och den innehåller:
 • 1 äpple
 • 1 päron
 • 1 apelsin
 • 1 clementin
 • 1 bit citron
 • 1 bit honungsmelon
 • 1 halv låda med blåa och gröna druvor.
Det blev så mycket juice på den lilla mängden frukt så jag fick helt enkelt spara hälften till senare ikväll. Tyvärr försvinner ju mycket av vitaminerna fibrerna ur juicen när den blir stående. Har dock hällt upp den på en flaska med tätslutande lock, så en hel del av de viktiga innehållet är nog kvar.

Vad tycker ni om den?

Nu är designen färdig! I natt trodde Johannes att det skulle ta en timma att göra i ordning den, men det tog dryga kvarten. Trodde vi, för när vi var klara kom min kära svägerska Hanna och berättade att menyn inte fanns där den skulle finnas. Genast började jag och Johannes att svära över Explorer och folk som använder just Explorer. Fire Fox är så mycket bättre.  Men, vi besinnade oss snart och Johannes gick in och grejade i koden en liten stund till så blev det så bra det nu kan bli för att menyraden skall synas på sin plats när ni som använder Explorer kommer hit till min blogg. Oj, vad vimsigt det blev nu.

I varje fall, nu är min nya design klar för stunden. Dock är headern bara tillfällig som jag sa i natt. När jag grejat lite med den i det nya programmet så kommer det en ny. Spännande va?

Just det, jag såg att en del gamla inlägg blivit lite beskurna. Då menar jag bilderna så klart. Detta beror på att själva blogginläggsdelen har blivit kraftigt förminskad nu i jämfört med vad den vart innan. Jag tänker inte bemöda mig att fixa i ordning bilderna, det är inte så många som blivit beskurna heller för den delen. Det är bara att bortse från dem helt enkelt.


Så, vad tycker ni om min bloggs nya utseende?

Nej, ni får vänta till imorgon!

Nu är den klar! Designen alltså. Men, vi blev klara med den alldeles nyss i testbloggen, och Johannes trodde det skulle ta en timma att föra över den till min blogg, så vi sa att det får bli imorgon. Båda var lite slitna nu kan jag väl säga. Därför vill jag bara vara så ful och säga: Ni får vänta till imorgon innan ni får se det nya. Vi är nöjda, den här gången också. Så fantastiskt kul när det går fort att göra om något.

Skall skaffa hem lite nya program för att göra lite skojsiga illustrationer till min blogg. Så länge får ni en tillfällig variant av min nya design. Det eftersom det kliade så i mina fingrar. Nu kliar det ännu mer, och jag längtar verkligen till jag kan sätta i gång med att testa mig fram i det nya programmet.

Är det någon mer än jag som är spänd på det nya?
Kom in hit imorgon igen så får ni se.
Vilken tid? Det säger jag inte.

God natt!

Ojojoj...

Nu är bloggen under uppbyggnad. Allt går som det är tänkt. Det jag behöver göra nu är att göra klart headern. Lite småpill från Johannes sida är också kvar då förstås. Om vi jobbar med samma takt resten av kvällen så kommer vi ha massa tid att göra annat under helgen. Det är så kul när det går bra med designen!

Spännande va?

Det kliar i mina fingrar...

Nu har jag haft den här designen på min blogg bra länge. Inte sant? Det är dags för lite förändring va? Japp, det är det. Och ikväll skall jag och Johannes börja pilla med det. Det har jag bestämt. Sen har vi visserligen hela helgen på oss att dona, men det är lika bra att börja så att det blir klart. Vet med mig hur duktiga vi är på att ändra och dona innan vi blir helt nöjda. Så, det är bara för er att hålla ut nu, så kommer det snart en ny design. Härligt va?

Kattastrof - Matte du är ägd!Så är det bara, jag äger min matte och hon är inte fullt medveten om det än. Låter väl bilderna tala sitt tydliga språk här. Matte tror att jag är kelsjuk, men så är det verkligen inte. Jag vill bara visa vem det är som bestämmer i den här lägenheten. Vem skulle det vara om inte jag liksom? Vill matte tro att det är av tillgivenhet jag lägger mig så där får hon dock gärna tro det. För, hon blir så go och rar då min matte. Då klappar hon så gott på mig och pratar så snällt med mig. Det gillar jag skarpt! Min matte är nog inte så dum trots allt.


Dagens glas med god juiceAnledningen till att juicen ser skitad ut är för att den är skiktad. Det är nämligen så att enzymerna i frukten vill dela upp sig och gör det. Något som är helt normalt. Det blir liksom lite skummigt det första man dricker. Hur gott som helst. En vitaminbomb utan dess like. Något so är bra för mig nu när jag är så förkyld.

Hur goda matvanor har du?

I natt när jag skulle till att sova låg jag och tittade på tv en stund. Först började jag se Jordan rättsläkare, men det blev för hemskt så jag slog över till svt 1 istället. Där visade de Toppform. Ett mycket bättre program att somna till. Där tipsade de om ett litet test som man kunde göra för att se hur ens matvanor såg ut, och om de var bra eller dåliga. Testet är utfromat så att det skall passa in på ungdomar, men du kan ändå göra det för att få lite koll på dina matvanor. Testet finns här.

Självklart gjorde jag testet för att se hur jag låg till och det här blev mitt resultat:
"Du får högsta betyg Du har verkligen bra matvanor, vilket du förmodligen också är medveten om. Fortsätt med samma goda vanor, men var inte rädd för att "synda" någon gång ibland, det kan också vara hälsosamt!"

Hur ser dina matvanor ut?

Mums på mackanFick ett mattips på juicedvdn. Det var att använda avokado som smör istället för just smör. Detta var jag tvungen att testa på en gång så klart. Tillsammans med kokt ägg och tomat blev det en riktigt festlig och god macka som mättade riktigt ordentligt. Det är kul att testa nya saker, och det här blev verkligen hur lycket som helst. Avokado är något som verkligen alltid skall finnas i min kyl from now on!

I´m a juicerSå fort jag vaknade i morse så tog jag mig ut i köket och fixade mig en redig c-vitaminbomb. Ner i min underbara råsaftscentrifug åkte en apelsin, en citron, en clementin, ett äpple och 20 gröna och blåa vindruvor. Vips hade jag en läskanden och god juice att dricka. Det gjorde jag under tiden jag tittade på dvdn som följde med centrifugen. Där fick jag lite tips på olika juicer. Juicer som var bra som morgondryck, efter träningendryck, skräm iväg förkylningendryck och så vidare. Nu skall här drickas juicer, både högt och lågt. Skall nog se till att ta med mig till jobbet och så också, så att jag har ett gott mellanmål där om jag skulle bli hungrig.

Vad jag förstod av informationen på dvdn så är juicerna man köper på affären pastöriserade. Det innebär att de är upphettade, i och med det försvinner alla de viktiga och nyttiga enzymerna, vitaminerna och fibrerna som fanns i den när den var pressad. Tydligen är det så att när man pressar egen juice hemma så stannar allt det kvar i drycken. Så, finns det någon anledning till att inte köpa en råsaftscentrifug?

Det tar för lång tid att göra egen juice! Nej, det gör det verkligen inte. Är du effektiv så kan du ha gjort en god, läskande juice samt rengjort maskinen på bara ett par minuter. Det som tar tid är kanske skalningen av en aplsin eller rengörningen av filtret. Alla andra delar är bara att skölja av. När det är klart, då kan du avnjuta en supergod juice. Som dessutom smakar annorlunda varje gång du gör den. Hur underbart låter inte det?

Nej, min råsaftscentrifug kommer stå centralt placerad i mitt kök, och den kommer användas om och om igen. Kom hit på ett glas någon gång vettja.

Sjukanmäld!Det var inte så mycket att orda om denna morgonen. Jag valde att sjukanmäla mig både torsdag och fredag. Det är lika bra att jag nu ligger hemma i min soffa och kurerar mig. När jag la mig igår hade jag riktigt ont i halsen när jag svalde. Just nu är det rätt bra, men så brukar det bli bra en stund på dagen/kvällen för att sen återgå till allt jobbigt på nattkröken. Har lyckats sova rätt mycket, men varför kan jag inte få feber? Det hade vart så mycket lättare att sova med lite feber i kroppen. Jag vet, det låter sjuk att efterfråga mer krämpor när man redan mår som ett stenhårt, skrumpet russin. Eftersom jag är förskonad från feber så kan jag inte annat än sakna det när jag mår så här dåligt.

Imorse när jag vaknade lät det som jag dragit i mig en flaska riktigt rökig whisky. Så hes var jag. Det har väl inte blivit så mycket bättre heller för den delen, eftersom jag inte haft någon anledning att prata. Arbetskollegan blev förskräckt när jag ringde och kraxade i luren.

Det bästa när jag är sjuk är att jag tillåter mig att ligga på soffan och vara sjuk. Jag brukar inte kunna ligga där så långa stunder annars. Brukar få ångest och dåligt samvete för att jag är slapp. Men, idag har jag redan sett en fílm, och mer lär det bli. Skall bara tvinga in mig i duschen en sväng. Även om jag är sjuk så kan jag ju lukta lite gott.

Sen skall jag svänga ihop ett stort glas med god juice och hoppa ner i soffan igen.

Ont i halsen.

För första gången på snart ett år har jag ont i halsen. Visserligen har jag haft halsbränna och så där i halsen under året som har gått. Idag är det dock annorlunda. Får se vart det barkar hän under natten. Hoppas på att det stannar vid lite smärta så att det inte är virus och bakterier och skit! Det orkar jag inte med nu! En sak är säker, jag mår uselt.

God natt!

Nu får det vara nog!

Det är tidningen Veckorevyn som kräver detta, att det nu får vara nog! Vad är det som då får vara nog? Jo, synen på våldtäkter. Det är dags att förändra synen på just våldtäkter. De håller på med en namninsamling som kommer lämnas till justiteminstern Beatrice Ask. Det är flera kända svenskar som skrivit på den, och fler och fler blir vi. Är du med på att sätta ditt namn på det här? Det tycker jag att du skall vara! Gå då in här: Nu får det vara nog!

Mår så där...

Idag mår jag riktigt uselt. Det blir inte många steg i stegtävlingen idag. Känns lite så där faktiskt, med tanke på att jag gått riktigt många steg de andra dagarna. Men, även den bäste måste få vara lite laidback ibland också. Huvudet gör ont, nacken är stel, halsen bränner, näsan rinner och kroppen är matt. Får hoppas på att det är det fulla utbrottet av en förkylning nu, hade suttit fint med lite feber och grejer, det är väl som vanligt för mycket att hoppas på när det gäller mig. Får se till att dricka massor av c-vitaminbomber istället och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Segt att vara sjuk på sina lediga dagar skall dock tilläggas.

En ny pryl att älska!Idag åkte jag och min Malin till NetonNet för att köpa mig en råsaftscentrifug. Hade tänkt köpa en av märket Exido eller något liknande. Den var tyvärr slutsåld enligt hemsidan. Tittade då på en OBHnordica, men den var också slut när vi kom till affären. Så, efter en stunds tvekande blev det en Philips istället. Svindyr, 899 kronor. Hade alla tänkbara kval på väg bort till kassan. Köpt blev den och hem kom vi.

Nu är den testad. Efter att Malin läst informationsboken grundligt och jag diskat av alla delar satte vi igång och komponerade. Den första juicen blev den som syns på bilden. Ser kanske inte så god ut, men mums vad den blev bra!

Specialarn
2 röda äpplen
1 päron
1 apelsin
1 morot
20 blåa och gröna druvor
1 liten bit ingefära
1 paket blåbär

Det låter som en otroligt konstig blandning kanske, men ack vad gott det var. Lite sött, lite surt och lite starkt. Allt i ett så att säga. Undra vad nästa test skall bestå av? Tomat? Vi får se.

Mums på mackan!


Fruktsallad - nästan som godis!

En del av min frukost idag.
Gissa om det var smarrigt?!
En fruktsallad innehållandes:
Äpple
Päron
Clementin
Banan
(ekologisk sådan)
Vindruvor
Hallon
Blåbär

Hur står det till med moder jord?


Vad säger man om det här?

Du kanske tror att bilderna är tagna någon gång under sommaren, men så är inte fallet. Nej, jag tog dem igår. Det är från rabatten på jobbet. Stackars små smultronplantor som fått för sig att det är sommare igen. De kommer snart att gå en kall och hård död till mötes. Det är riktigt kallt på morgnarna nu för tiden och inom en snar framtid kommer väl frosten och snön också.

Stackars små liv...

Frisyrbilder


Inte så stor skillnad här inte...


Lite förändring kanske?


Rosa rosa rosa, massa rosa!

Min underbara och otroligt duktiga frisör fick som hon ville, vi färgade undercuten rosa den här gången. Och rosa blev det. Blev riktigt nöjd med friyren den här gången, också. Är alltid nöjd när jag går från salongen. Den här gången fick dessutom massa positivt från de andra tjejerna på salongen. Så kul att göra så här roliga grejer med håret. Många som säger: Jag skulle inte våga göra så där med mitt hår, men det är verkligen jättesnyggt. Vi har planerat nästa klippning redan, det enda jag skall göra är att hosta upp mig så jag vågar. Precis, jag skall våga... Men, det lär jag göra.

Förlåt!

Förlåt att jag inte la upp bilderna igår. Blev senare hem från kalaset än tänkt så jag orkade verkligen inte göra det. Skall ut på en lite promenad i regnet nu, sen kommer bilderna. Det kan jag lova er!

Detoxkuren verkar göra underverk! I alla fall för vikten. Visserligen slarvade jag lite igår eftersom jag var på kalas, men vågen visade ändå positiva saker denna morgon. Så, nu är det bara att sätta till det hårda så skall jag nog klara mig ur den här kuren också. Spännande!

Ikväll kommer det...

Ikväll kommer jag lägga in bilder på min nya frisyr som fixades i ordning i onsdags. Det krävdes en fotograf för att ta bilderna, och mamma ställde upp på det igår. Men, jag var så trött när jag kom hem så jag orkade inte fixa inlägget. Skall försöka orka göra det ikväll. Vi får se hur det går med det.

Har märkt av tre olika biverkningar på detoxkuren. Jag har haft huvudvärk, sprungit på toaletten som en galning och så har jag varit enormt trött. I onsdags gick jag och la mig klockan 21.00 (Det berodde nog mest på åskovädret som drog in, men det är skönt att kunna skylla på en sådan sak istället för någon kur jag själv valt.) Igår gick jag till sängs strax innan 23-tiden. Det säger lite om mig faktiskt, jag har ju en förmåga att sitta uppe alldeles för länge annars. När klockan ringde idag var jag dock INTE det minsta pigg. Lika trött ännu.

3 detoxdagar är avklarade. Bara 17 kvar. Kan säga så här, godissuget är också borta, det kan vara en tillfällighet, men det hoppas jag verkligen inte på. Det är bara att vänta och se hur det går framöver. Spännande!

Snart dags för jobb!
Ha en bra dag!

Detox

Igår bestämde jag mig för att testa en detoxkur. Har flera anledningar att testa, hjälper det inte så har jag i alla fall gjort ett försök. De främsta anledningarna är min mage som spökar och sen min hy i anisktet som inte riktigt vill bli bra. (Hudterapeuten frågade ju om jag hade problem med tarmarna, för det syntes längs kindbenen.) Så nu skall jag åter igen försöka lägga om kosten. Något som är lättare sagt än gjort. Jag valde igår att köpa ett tillskott som jag skall dricka under 20 dagar. Jag behöver egentligen inte lägga om kosten, sa expediten i hälsokostaffären, men om jag vill maximera effekten så var det en bra idé att utesluta vissa saker i alla fall. Till exempel kaffe, svart te, socker, vitt bröd och rött kött.

Förra året var jag riktigt duktig på morgnarna. Då drack jag hett citronvatten och drack/åt  blötlagda linfrön varje morgon. Den rutinen slutade jag med när jag opererat bort halsmandlarna. (Det eftersom jag inte åt ordentligt på 2-3 veckor och därför inte kom in i mina rutiner igen.) Vad jag kan säga är att magen mådde mycket bättre när jag gjorde det. Så, det är väl bara att börja igen.

Nu kommer det bli mycket grönsaker och frukt, fisk och kyckling ett par veckor framåt. Det är tur att jag inte har något emot det. Överallt där jag läst om detox står det att man kan bli mycket trött och få mycket huvudvärk de första dagarna av en detox. Eftersom jag inte dricker kaffe så hoppas jag att jag inte skall drabbas lika hårt av de biverkningarna. Men, jag är förberedd. Vi får se hur det går med det här.

Några positiva effekter av en detox:
* Piggare
* Bättre hy
* Tjockare hår och starkare naglar
* Mindre stressad
* Magproblem försvinner

Wish me luck!

RSS 2.0