Varför blir det alltid så?

Eftersom jag är bra på att jobba och göra saker hela tiden så glömmer jag lätt av att göra roliga saker som jag verkligen vill göra. Därför får jag i god tid planera festkvällar och utgångar. Inget konstigt med det kanske, men varenda gång jag skall ut en lördagkväll så har jag först massor av andra saker att göra. Idag till exempel måste jag städa, köpa lite nya kläder, gå till apoteket och sy klart mina gardiner/kuddar. Visserligen kan gardinerna vänta lite, men hur kommer det sig att jag ALLTID planerar in massa annat som jag verkligen inte behöver göra just den dagen.

Men, för att få gjort så mycket som möjligt skall jag nu dricka upp mitt te så att jag sen kan ge mig ut på stan och få med mig lite snygga paltor hem. Får se hur mycket av sömnaden jag hinner. Så här ser planen ut på ett ungefär:

 • Städa
 • Duscha
 • Gå på stan
 • Apoteket
 • Sy klart gardinen och kuddarna
 • Lunch
 • Prata med Sofia om kvällen
 • Duscha och göra mig i ordning för kvällen
 • Parta som tusan
Förutom det måste jag ju egentligen också hinna handla lite frukostmat. Får se om jag hinner det, det återstår att se. Nu skall jag fortsätta med allt jag har att göra. Under tiden lyssnar jag på tuggimipoppen som Martin Svensson skrivit. Wunderbar!!!

Syjunta!

I en vecka har jag suttit uppe hos söstra mi och sytt gardiner och kuddar. I torsdags blev det äntligen tid att sy mina gardiner. Då blev mina panellängder klara. Trodde jag. När jag kom hem och hängde upp dem så var de bara si så där 60 cm för långa. Någon hade mätt lite fel, säger inte vem... Så mamma och jag fick helt enkelt korta dem lite. Hängde upp dem igår igen, och då var de 1 cm för korta, men det gör absolut inget. En centimeter, vad är det?

Blev också klar med ena kappan igår så den hänger på plats. När jag åkte från Weronica hade jag suttit i 30 minuter och sprättat upp kanalen för stången. Ville ha en sådan för att få lite rynker ovanför stången så att säga. När jag kom hem och hängde upp den insåg jag att de behövdes inte.

Nu har jag bara köksgardinen och fyra kuddar kvar att sy. Min soffa har gått från Brun, vit, svart till otroligt färgglad. Nu syns det att det är MIN soffa och ingen annans. Skall bara få gjort de sista kuddarna. Det går fort som tur är.

Satt faktiskt och sydde till Lets Dance igår. Då fick jag klart två kuddar i alla fall. Det är verkligen jättekul att sy, undra vad jag skall sy här näst? Fina kuddar att slänga på sängen? Först måste jag bara hitta ett överkast. Visserligen skall jag sy ett drapperi till men sovalkov också. Ytterligare en gardinstång måste köpas då. Ojoj, detta som började som et litet projekt.

Mattias tyckte att jag köpt tyg som skulle passa till barnrum. Då sa jag bara att jag har mitt barnasinne kvar. Tycker ni att dessa tygerna är för barn? Det tycker inte jag.

image863
Bild: IKEA

Finaldags

Ikväll var det final i Lets Dance. Det var två värdiga finalister som kämpat sig igenom programserien. Jag hejade på Tony så klart, det har jag gjort under hela serien. Och han var grym! Såg inte riktigt första dansen eftersom jag då satt i bilen hem. Men de andra två danserna var så snygga. Tina var inte dålig hon heller. Hennes sista, showdansen var ju totalläcker. Så, egentligen blev jag inte alls förvånad att hon faktiskt tog hem glasskon ikväll. Fast det är klart, det går inte att komma ifrån att killarna lär sig så mycket mer, eftersom de måste kunna föra sina damer över dansgolvet. Det kan Tony!

Vad tycker du, vann rätt par?

Rättstavningsprogram i all sin prakt

Jag har Mozilla Firefox som webläsare och i den har jag installerat ett rättstavningsprogram. Mest för att kunna se slarvfel som jag gör, men också för att ha lite koll på svårstavade ord också. Idag förundrades jag över detta rättstavningsprogram. När jag skulle skriva mitt egna ord (trodde jag) schemaradsprovcent var jag bergssäker på att det skulle bli en röd markering under det. Blev det så? Nej, det godkändes. Men ord som; familjesituation, påflugen, tröstäta, hårbollar och socionomexamen blev understukna med en ilsken röd färg. Visst känns det tryggt att ha ett program som inte rättar som det skall? Nu är det väl många som tycker att det är fel av mig att använda mig av ett rättstavningsprogram i min webläsare, och ni tycker väl också att jag skall lära mig att stava. Då säger jag bara, jag kan stava, men ibland är jag lite för snabb och då blir det lite fel. Inget jag vill ha med i mail till exempel. Replikeringen blir då kanske, men du stavar ju fel här i bloggen. Hur kan det komma sig? Ja, det är för att mitt rättstavningsprogram inte fungerar på blogg.se helt enkelt.

Nu skall jag dock hoppa ner i säng och sova. Något jag skulle gjort för 1,5 timma sen. Här ser ni hur farligt det kan bli att reflektera. Speciellt över rättstavningsprogram.

God natt!

Krabbor i en hink.

Tänk dig en hink som är full av krabbor. I hinken strävar alla efter en sak. Att allt skall vara så lika som möjligt, där förändringar oftast ses som försämringar. Tänk dig att du finns där i den hinken och du har sett att det finns något spännande på utsidan. Du börjar sakta ta dig uppåt och när du precis skall hoppa från hinkens kant så känner du att en klo griper tag i ditt ben och drar dig ner igen. Du försöker ett par gånger till men varenda gång slutar det med att du dras ner till de andra igen. Vilket leder till att du inte får komma till den andra sidan som du är så nyfiken på.

Den här metaforer fick jag berättad för mig idag. Det den vill säga är att du har alltid någon i din närhet som inte låter dig våga göra det du tror på. Det kan handla om att de säger rent ut att det kommer du inte klara av eller så handlar det om att de ser hindren medan du ser målen. De här "krabborna" som finns i ditt liv kan finnas i din inre eller yttre närhet. De kan också kallas energitjuvar. Varför de handlar som de gör kan ha olika orsaker, de vill inte se att du misslyckas, de tror inte på din plan eller så är de egoistiska och vill inte unna dig vinsten av att du hittar ett sätt att bli lycklig av.

Idag fick jag ett erbjudande. Vad det är tänker jag inte säga. Till en början skall det bara vara på "hobbynivå". Ser jag att det kan funka, kan det vara min utväg till något nytt. Till den förändring jag vill ha i mitt liv. Idag gjorde jag liknelsen, jag hade hellre suttit instängd två veckor i isolleringscell där jag blir galen av mig själv än att leva det liv jag just nu gör, där jag istället blir galen på dem i min närhet. Nu har jag inte suttit i någon sådan cell tidigare, men jag hörde i förra veckan att det är livsfarligt att sitta isollerad för länge. Då kanske ni förstår att mitt liv, eller i alla fall delar av det inte är bra på något sätt. Nu får vi se vad det här erbjudandet tar mig. Antingen stannar det som en hobby, eller så hittar jag en ny väg i livet. Friskt vågat, hälften vunnet. Det bästa av allt, jag mår bra i mitt beslut, nu kan det bara bli bättre, och jag känner ett stort stöd från hon som gav mig erbjudandet.

Heja mig!

Jag orkar egentligen inte blogga idag

Precis som rubriken säger, jag orkar egentligen inte. Men känner ändå att jag måste säga att jag hatar att folk kan ha så totaldålig framförhållning. Vet inte hur folk själva vill ha det, men jag uppskattar att få veta saker ett par dagar i förväg innan det skall gå av stapeln. Är jag helt ensam om det?

Är riktigt uselt trött i skallen idag. Har jobbat en hel del så att säga. Först 7-12 på jobbet. Mellan14 och 21 gick jag bredvid på ett nytt ställe. Även om jag inte "jobbade" speciellt hårt så kändes det ändå att bara vara där. Massor av information som skulle programeras in. Får se hur det går, det kan inte gå mer än åt helvete. ;) Mellan passen var jag dessutom på gymmet. Tog i rätt bra idag, så nästa vecka skall jag nog kunna öka lite i vikterna. Kunde känna av tyngderna lite bättre idag, förra gången jag tränade var det så mycket folk att jag nog tog lite för lätt här och där för att snabbt bli klar med maskinen. Idag kände jag att jag kört slut på alla mina muskler i alla fall.

Svammel!

Nu skall jag sova.
God natt!

Mer träning!

Imorgon skall jag till gymmet igen. Hoppas att det inte är lika mycket folk där då, som det var igår. Det brukar det nog inte vara på förmiddagen i och för sig. Skall kolla över vikterna och så mer imorgon, kändes inte som jag hade tid att känna efter ordentligt igår när jag var där och tog alldeles för lätta vikter på vissa maskiner och lite för tunga på andra. Har gått och ojat mig lite idag, för att mina bröstmuskler och magmuskler ger sig till känna ibland. Vill dock mena att det är rätt skönt på samma gång som det kanske gör lite ont. Jag vet att jag kommit igång med min träning och nu skall jag bara jobba framåt. Till sommaren är det jag som skall vara nöjd med vad jag har att visa upp på stranden. Undra bara om jag lyckas hela vägen?

Heja House!

Första avsnittet av House denna säsongen var ganska dåligt om du frågar mig. Jag tyckte det var otroligt löjligt att han var glad och positiv, det är inte House i sin rätta skapelse. Trodde då i min enfald att resten av avsnitten skulle bli i samma klass. Dåliga. Så är dock inte utfallet. Utan jag sitter som klistrad vid avsnitten nu. De har en mycket spännande sidostory just nu, den om att House gör en förtjänst på sina värktabletter eller om han missbrukar. I vanliga fall gillar inte jag sidorspår i tvserier eller filmer, men den här är helt okej. Den är fortfarande bunden till huvudpersonerna. Det är liksom inte någon löjlig kärleksstory som utspelar sig. Utan alla huvudpersonerna är mer eller mindre inblandade. Kvällens avsnitt var dessutom riktigt bra. Slutet var intressant. Undra hur nästa veckas avsnitt är?

Gillar du Dr. Gregory House?

Genomtrött

Idag har varit en dag som varit allt annat än slapp. Jasmine, som sov över här, och jag gick upp 8.00 för att tvätta. Vi hade tänkt lägga oss och sova igen när vi kom upp men se det gick inte. Ingen av oss somnade igen. Så vi började titta lite på film innan det var dags att gå ner till tvättstugen igen. Efter det handlade vi, första besöket på Konsum idag. Efter frukost och lite mer tvättande så bakade vi choklad- och kokoskakor. Mumsiga like hell om ni frågar Mattias. Runt halv tre-tiden åkte vi hem till Weronica, Mattias och Felix och hälsade på. Där fikade vi lite och så sprättade jag upp billiga IKEAkuddar som skulle bli till en enormus kudde. Även av mig kallad monsterkudden. Sen körde jag och Jasmine hem och hämtade hennes kvarglömda glasögon hos mig för att efter det forstsätta till Ytterby där hennes mamma var och handlade.

Resten av kvällen spenderade jag hos systeryster. Nu är nästan alla hennes gardiner klara. Bara köket kvar. Kan säga så mycket som att det kommer bli skitbra allt ihop. Även köket där jag var tveksam innan. Vi kan hänga upp dem så länge, så får Weronican hitta något annat tyg om hon vill det. Så på torsdag skall vi börja med mina gardiner, och det är ju bara två panellängder och två kappor som skall sys än så länge, så det kommer vi nog bli klara med. Hoppas jag! Annars får jag se hur jag gör. Om jag lämnar allt hos henne eller om jag tar med mig allt hem till mig och gör klart. Det får den som lever se helt enkelt, som vanligt.

Nu börjar klockan bli mycket och jag är bra trött efter en mycket produktiv dag. Så snart lockar sängen ner mig i sin varma goa härlighet. Kattastrof kommer nog vara nöjd ikväll också. Hon tyckte sig inte få plats i sängen inatt när Jasmine sov över så hon valde soffan. Så i natt sover hon nog kloss an på mig. MYSIGT VÄRRE!

Undra om jag kan komma ihåg och riga till veterinären imorgon? Jag har i alla fall ringt 2 av mina viktiga samtal. Ett till Kommunal och ett till killen som jag är kontaktkompis åt. Härligt, när jag känner att saker börjar lätta för mig, nu är det bara ett par saker till som skall göras.

Men, det kan jag inte göra i natt så snart blir det sängen.

Vissa muskelgrupper känns idag.

Igår var jag på gymmet och tränade. Det var så mycket folk att alla fick stå och vänta på sin tur till maskinerna. Uppmärksammade att vissa maskiner används mer frekvent än andra. Fick kört mitt program och jag var nog lite för snäll med vikterna i vissa maskiner. Fast, nu känns det som jag fått in alla maskinernas rörelser. Den enda muskelgruppen som jag känner av ordentligt är bröstmusklerna. Idag är det vilodag, så får jag knalla dit imorgon igen för att träna igen. Hoppas att det är lite mindre folk där imorgon bara.

Kattastrof - Jag kan andas ut

Matte har ändrat sig, och ingen kan vara gladare än jag. Det skulle vara Naken då kanske. Min matte har bestämt att jag INTE skall bli parad. Det betyder att jag inte skall ha massa ungar att ta hand om, utan jag kan tänka helt på mig själv och göra bara det jag vill. Helt underbart. Jag är för ung för att ta ett sånt ansvar. Jag vill kunna leva livet och hitta på massa roliga upptåg. Nackdelen med att jag inte skall paras nu är att jag måste steriliseras. Tänk om jag känner att jag vill ha ungar om några år? Det är lite jobbigt att tänka på faktiskt. Fast det är klart, får jag välja på ungar nu eller ungar aldrig, så tar jag helt klart det senare alternativet. Tyvärr stundar ju ett veterinärbesök då, och de är ju inte helt kul att tampas med. De kan vara rätt så skrämmande när man väl träffar på dem. Undra hur det skall gå? Jaja, bäst att se framåt. Tror matte brukar säga att det inte är någon idé att oroa sig för saker som skall komma, för man oroar sig oftast i onödan. Det har jag inte tid att göra. Jag är ju en glad och positiv kissekatt.

image862

Det är ju tur för henne

För ett par månader sen lyckades ju Kattastrof med konststycket att ta död på min aloe vera-växt. Jag gjorde alla möjliga upplivningsförsök, där inget tycktes hjälpa. För sakta men säkert tynade den min växt ifrån mig. Innan den helt kastade in handduken hittade jag 4-5 skott som jag planterade om. De har inte sett ut att vara mycket för världen, och där har även ett par av de skotten också fått lägga sig för dödens käftar. Men så här om dagen såg jag att två att i två av skotten höll det på att komma upp nya blad. Så, även om själva skotten ser tråkiga ut så kommer de antagligen klara sig. Det är bäst för min Strofa det.

image861

Störtsöta syster!

När kvällen började att gå mer mot natt kom Mattias ut i köket och var lite småsugen. På vad visste han inte, men som tur var hade han sin snälla svägerska där som vägledde honom genom köksskåpen. Snabbt som en vessla pekade hon på chokladpuddingspaketet. Först trodde hon att han inte sett, men han var lika vesselsnabb så det gjorde han så klart. Därför blandade han till en ordentlig sats med chokladpudding, och medan den försökte stelna i kylen kom han ideligen och frågade om vi inte skulle ha paus i vårt syende. Varje gång svarade vi, snart. Efter varje svar tog det ytterligare en hel del minuter. Tillsut var det dock dags för mumsandet och Mattias var mer än glad.

Men inlägget skall handla om min söta syster, så det kommer nu. Weronica satt där och åt in chokladpudding i godan ro, när hon tappade skeden på golvet. Efter allt jobb under kvällen konstaterade hon att hon inte orkade hämta en ny sled i köket så hon började så klart äta direkt från tallriken. Hur det såg ut? Ja, det får ni bedöma själva efter att ni sett korten på henne. En sak är i alla fall säker, hon hade en mycket orginell stil och det var bara hennes tallrik som var renslickad så att säga.

image860
Där har ni henne, min übersköna schwester!

Ytterligare en etapp avklarad.

Min kära syster bad ju oss att fixa hennes gardiner i fredags. Då trodde hon att vi skulle hinna göra färdigt allt. Så här med facit i hand insåg hon nog att det var mer jobb än hon trott. Först idag blev vi helt klara med deras sovrum samt med Felix rum. Mycket slit för att få det att bli bra. Fick också gjort färdigt halva vardagsrummet, det var sånt där tunt transparent tyg så det var pilligt. De limmade vi dock ihop med limband som fanns med i gardinförpackningen. Sen vid 23-tiden fick jag den briljanta idéen att vi skulle klippa till det andra tyget till vardagsrummet. Ha ha ha! Det var ett otroligt svårklippt tyg. Men med hjälp av ett plant golv, ett måttband och två goda viljor så gick det utan större problem. Nu skall vi bara få dem sydda. Under tiden jag och mamma satt och klippte det tyget muttrade jag för mig själv "Undra vad Weronica skall göra för mig för att krypa på golvet skall ingå." Mamma svarar så käckt att Weronica kan nog göra fina örngott åt dig då. För det var vad Weronica fått för sig att göra. Inte nog med att vi har MASSOR med gardiner att göra, hon skall sy örngott till sin säng och lakan till Felix säng av gamla lakan. Vi kan säga så här, kreativiteten sprudlade idag. När jag sen skulle åka hem sa jag att imorgon börjar vi med mina gardiner när vi är klara med Weronicas vardagsrumsgardiner. Då säger mamma"men du har ju redan gardiner uppe." Så nej, det är ju ett under om mina gardiner blir klara på den här sidan julen.


Förresten, vi hann sy två kuddfodral till soffan också ikväll. De blev riktigt snajsiga! Spontanitet när den är som bäst!

Ni skall få se alla skapelser när det är klart. Det kommer bli så bra, så bra, så bra när det är klart! Fast imorgon skall jag ha med mig lite tyger också, skall passa på att göra lite snabba örngott imorgon också. Ärligt talat, det är riktigt kul att sy! Speciellt när man är flera stycken. Nackdelen är att vi bara har en maskin att jobba med. Undra vart man kan få tag på en till?

Nja, moster är väl inte bäst

Idag fick jag den stora uppgiften att underhålla Felix medan mamma och Weronica sydde gardiner. Pappa åkte och repade med sin vän så jag och Felix fick roa oss på egen hand. Vi kan säga så här, de korta stunderna han sov mot min axel var riktigt mysiga. Sen lekte vi lite i gymmet och tittade på Remember the Titans på tv. När jag kom vid halv fyra så var Felix glad och nöjd och Mattias sa "du skulle varit här igår, då var det inget som passade killen. Nu har han sovit massor av timmar i natt så nu är han glad" Det där fick jag dock känna av under kvällen. I mellan åt var det en riktigt ledsen Felix som åkte runt på mosters arm. Då var det inget som passade, inte bärselen, inte vagnen, inte axeln, inte gymmet och inte ens tvn. Som tur var kom pappa hem vid halv åtta så då la Felix beslag på honom. Efter bad och mat var det en liten kille som somnade som en sten i pappas stora säng. Där låg han fortfarande och sov när jag åkte klockan tolv. Det är tydligen hårt att umgås bara med moster.

Påskaftons kväll

Här sitter jag, ensam hemma på påskaftons kväll. Har jobbat hela dagen och börjar tidigt imorgon så jag orkade inte åka hem till mina vänner som skulle ha lite firande. Istället skall jag lägga mig på soffa och se på film tillsammans med mina små hårbollar. Vi skall se filmen Juno och ha det riktigt mysigt. Det är vi värda alla fyra.

Hoppas ni haft en bra påskafton, min har varit väldigt lång och seg tyvärr. En sak är säker. Jag måste fixa lite saker. Vad? Det säger jag när det är gjort!

Well, det är väl lika bra att hoppa in på badrummet och tvätta ansiktet och borsta tänderna så att jag sen bara kan byta från soffa till säng. Härligt!

Ha en fortsatt bra kväll!

P.s Imorgon skall jag till Felix och hans föräldrar igen. Jag har inte varit där idag, och jag har fått ett abstinensbehov till.

Vågen och måttbandet talar sitt tydliga spår.

Min förbränning har nått nya höjder. Varje morgon ställer jag mig på vågen och förundras över dess tydliga åsikt. Det händer nya saker hela tiden, och då snackar vi bara positiva saker. Trots att jag åt som en kratta igår (på jobbet är det massor av godsaker när det är storhelg på gång...) så hade jag minskat med 3 hekto sen igår morse. Gissa om jag jublade. (Någon sa att man inte skall väga sig varje morgon, någon annan sa att man skulle göra det. Åsikterna går i sär och man får väl göra det som känns bäst för en själv.) Tyvärr är gymmet stängt under hela påskhelgen, eller ja, på måndag kan man gå dit igen. Tror med stor sannolikhet att jag kommer vara där då. Så fort jag köper mitt träningskort har jag träningsabstinens,  vilket peppar otroligt mycket. Någon som vill följa med och träna med mig?

Just ja, jag funderar på att springa vårruset till våren. 7 maj tror jag det är här i Göteborg. Skall nog kolla upp det där med anmälning och sånt. Skulle vara kul och se om jag orkar genomföra det. Det handlar ju om 5 km och det har jag ju orkat förr. Någon som vill med på det också? Säg till i så fall.

En ny dröm

Jag vet inte vad det är med mig, jag drömmer såna sjukt konstiga drömmar. Nattens dröm slår allt just nu!

Jag drömde om vår gamla kanin Snoken rymde från buren. Jag började springa efter honom såklart. Vi kom in i en skog och jag fick lite svårt att se honom eftersom han var brungrå. Jag fortsatte ändå att leta, och tillslut kom mina systrar och hjälpte till. Plötsligt ser jag en vit varelse kuta runt där i skogen, så jag blev nyfiken på den. Försökte en längre tid fånga den, men den var hal som en ål. Tillslut hade jag tröttat ut den så jag kunde fånga honom. Då fick han dock ny energi och började nafsa efter mig. Och han hade tänder kan jag lova. Varelsen jag hade fångat såg ut som en björn fast i miniformat, den var som sagt vit och hade miljoner små vassa tänder. Jag valde att ta med den hem för jag ville veta vad det var för en dröm. Vi gick till grannen som hade koll på djur. Grannen berättade vad det var och sa att den gick jättebra att ha i vardagsrummet, och i grannens vardagsrum fanns det också en iller. Så jag släppte ner den lilla krabaten som snabbt kilade under soffan och stannde där.

Ni hör, är det inte det ena sjuka så är det det andra sjuka.

Glad Påsk

image859

Glad Påsk!

Fick ett litet sött godisfyllt påskägg av Ylva i onsdags.

Hoppas ni får en bra påsk!
Själv skall jag jobba hela helgen.
Härligt!

Träningsvärk

Igår var jag och fick mig ett enkelt och allmänt gymprogram. Ett startprogram så att säga. Tror vi gick igenom 7 olika maskiner. Benpress, axelpress, rygg, bröstpress, 2 magmaskiner och sen ländrygg. Testade bara maskinerna lite snabbt igår medan vi gick igenom dem och då gjorde jag väl övningarna bara 5-6 repitioner. Ingenting kanske man kan säga, fast idag har jag träningsvärk i armar och axlar. Underbart!

Mannen som följde med mig och berättade om maskinerna var väldigt trevlig. Han var väl insatt och kunnig och förde över en mycket positiv inställning på mig. Han sa flera gånger till mig att jag inte skulle vara rädd att öka på vikterna. Han sa att jag skulle ha vikter som gör att repitionerna 12-15 skall vara tunga. Sitter jag och gör 20-25 utan att känna motståndet är det för lätt. Sen säger han flera gånger att det ser ut som jag gymmat för, vilket jag inte har gjort, och att jag snabbt kommer märka en förändring. Han trodde att jag snabbt kommer bli starkare och smidigare. Kul att höra, skönt att bli pushade redan från början. Så nästa vecka är det jag och gymmet som börjar kila stadigt.

Nightmares from hell

Nu har det hänt igen, jag har drömt ytterligare en konstig dröm. Den här gången i form av en mardröm. Den handlade uteslutande om att min bästa killkompis fått en dödsdom och hans liv skulle ta slut samma dag som domen kom. Jag var uppriven, förbannad, arg, ledsen och det värsta av allt, jag kunde inte göra något för att få beslutet ändrat. Fast jag vet inte om det var det värsta egentligen, utan det var nog att han gav upp. Han orkade inte kämpa. Han tog domen med ro och fogade sig inför det som komma skulle. Medan jag verkligen försökte och försökte hitta vägar för att riva upp domen fortsatte han att göra roliga saker. Plötsligt är det drygt tio minuter kvar bara innan hans dödsdom skall verkställas. Jag såg det som ingen tid alls, den skulle springa förbi och jag skulle snart mista honom för alltid. Han själv såg det mycket tid kvar och menade på att han skulle hinna göra hur mycket som helst innan allt var slut.

Som tur var vaknade jag innan allt tog slut.
Varför drömmer man så här otroligt konstiga drömmar? Någon där ute som kan förklara drömmen för mig? Finns det något jag kan göra för att INTE drömma såna här hemska drömmar?


image858
Bild: http://www.bfi.org

Produktiv dag

När jag skulle gå på lunch idag fick jag meddelande från Felix. Han undrade om jag skulle komma och hälsa på honom idag också. Det är svårt att gissa mitt svar va? Självklart kommer jag skrev jag, om du vill. Sen åt jag min lunch och spenderade tid ihop med Tina, vilket var himlans trevligt. Hon är nyligen hemkommen från Philipinerna. När jag sen kom hem igen satt jag en stund vid datorn. Fick sen idén att jag skulle handla mat med mig och bjuda systeryster och svåger på redan idag. För att inte göra en tabbe klickade jag upp Mattias på msn och frågade om de funderat ut någon middag för dagen. Det hade de inte så jag gav mitt förslag och de accepterade det. Sen skriver Mattias att Felix minsann trodde att jag skulle komma snart, för han hade faktiskt redan tagit på sig alla sina kläder för en promenad med moster. Helt plötsligt fick jag skynda mig på för att åka upp till dem.

Efter en snabb visit på affären kom jag upp till Björkås och träffade jag syster och svåger på gården. De hade redan påbörjat sin promenad så det var bara att haka på. Vi knallade inne på gårdarna när vi blev stoppade av några Weronica känner. De ville spana in lillkillen såklart. Farbron säger "Han är allt lik mormor." Då säger jag att han är mer lik moster. "Oj, jag trodde det var mormor som stod där, det ser jag ju nu att det inte är."  Helt plötsligt blev jag alltså 25 år äldre...

Promenaden fortsatte och när vi nästan är hemma ser kommer mamma gåendes. Så vi tog följe med henne en bit. Weronica säger då till på skarpen att hon tycker att vi skall komma och sätta oss hos henne och sy hennes gardiner. Jag säger att det får bli en dag när vi har massor av tid. Weronica mumlar och säger att hon vill ha det gjort, så att ekoeffekterna försvinner hemma. Jag berättar för henne att vi tänkt sätta upp dem en dag när hon inte är hemma. Detta vill hon inte höra talas om och mumlar mer för sig själv. Sen går jag och Mattias upp med Felixen och mamma och Weronica står kvar ute och pratar. Då passar jag på att ringa Anna-Karin för att fråga om symaskinen. VI fick gärna komma och hämta den så jag hoppar ut och säger att "Weronica, vi åker och hämtar maskinen nu, och du följer med."  Svaret blir, men Felix då? Antar att hon snabbt tänkte att Mattias måste ju köra, så vem skall ha koll på lillkillen. Hon insåg snabbt och sa att hon åker med. Tur för henne.

Vi blev sen kvar ute hos pappa en bra stund. De hade massa att prata om, påsken, möbler, symaskiner och rullbandspelare. Sen ramlade vi in i en diskussion om omhändertagande av barn också. Men det är en helt annan historia.

För att återgå lite i historien, jag skulle ju bjuda på mat idag. Men när Weronica nu satte mig och mamma i gardinarbete fick hon snällt se till att laga maten istället. Idag åt vi grillad kyckling, hemmagjord potatissallad och grönsalld till det. GOTT! Innan vi kunde sätta oss till bords hann vi sy klart och hänga upp 3 panellängder. Nu är det bara 7 kvar att sy... Tröstlöst? Nej då. Weronica tvivlade dessutom en stund och menade på att jag inte hört hennes önskemål om mörkläggningsgardiner. När hon sen såg resultatet så blev hon nog rätt nöjd faktiskt.

Weronica sa flera gånger under dagen att jag skulle strunta i att träna och bara sitta och sy gardiner idag istället. Detta höll jag dock inte med om så jag åkte ner till gymmet och fick där hjälp av en trevlig man. Vi gick igenom ett program för allsidig träning som kändes väldigt bra. Jag sa till honom att jag vill ha en allsidig träning, men att just ryggen är något jag måste träna. Att jag måste få upp muskelstyrkan där. Så, nu kan jag bo på gymmet om jag vill. Fast det är klart, vilodagar är lika viktiga!

Nu är jag uppe hos syster och svåger igen. Har sicksackat lite kanter, men nu skulle de se på Gordon Ramsey så jag har lite tid att skriva inlägg så länge. Mamma skulle visserligen sitta och vika kanter på panellängden vi håller på med så att jag har något att göra under programmet. Får se när det blir dock.


Så som ni ser, dagen har varit fulltecknad hela dagen. Skulle visserligen träffat Johan idag också, men han hörde inte av sig efter att jag smsat honom så det gjorde väl inte jättemycket. All tid med Felix jag kan få är värdefull! Fast det är klart, vi får väl styra upp en träff igen, för Johan är en mycket go killkompis, som jag inte träffat sen 2004/2005. Ett tag sen med andra ord.


Innan jag avslutar måste jag så klart visa upp världens sötaste lilla kille. Jag fick nämligen ett kort skickat till mig idag, ett kort på lillkillen och hans pappa. Där de stolt visade upp sina fina mössor som jag stickat till dem. De vart ju klara för länge sen, men de har inte velat posera med dem på förräns nu. Lagom tills Felix mössa blev för liten. Men, som vanligt är han otroligt söt ändå. Eller hur?

image857
Sötkorv och gåsrumpan

Myspyskväll!

Ringde Weronica igår och hon sa att jag gärna fick komma och hälsa på efter jobbet och att de skulle bjuda på middag. (Hu, nu måste jag se till att köpa med mig matvaror och bjuda dem på middag snart. Banne mig.) Så klart åkte jag dig. Medan de stod i köket och fixade så hade jag koll på lillkillen som valt att somna på skötbordet. Då hör jag hur de börjar prata om gardinstångsköp. "Ta med dig Angelica och åk och gör det." säger min syster. Jag hoppar in i diskussionen och säger till Mattias "Vad kan vara mer romantisk än en korv på Ikea." Mattias frågar förvånat "Ikea, vaddå Ikea? Jag tänkte på City Gross." Då förklarade jag för honom att det nog blir billigare på Ikea. För att konstatera det surfar jag ut på deras hemsida och kollar upp priset på just gardinstänger. Efter lite mätande och diskuterande så insåg de att det skulle bli billigast på Ikea. Så det var dit vi åkte. Weronica bad oss att köpa lite småhanddukar och lakan till spjälsängen också. Så det gjorde vi. Mattias hittade överdrag till kudden på skötbordet som han också stoppade ner i shoppingkassen. När vi hade fått med oss allt och stod i gör-det-själv-kassan så insåg jag att vi räknat lite fel. Jag fick springa och hämta en kort gardinstång till samt dubbelfästen till det. Felixen skall ju ha två gardiner i sitt rum.

Väl hemkomna passade jag på att mysa med lillkillen på armen. Men så fort pappa kom så insåg lillkillen att han var hungrig igen. Jag tror han åt 3 eller 4 gånger under de timmarna jag var där igår. Ett matvrak är vad han är. Men, han måste ju äta. Han skall ju bli stor och stark. Förutom att han åt massa när jag var där, så sov han också massor. Han hade nog en ät- och sovdag igår. Fast på slutet ville han nog helst inte sova. För jag stod och rullade honom i vagnen i 15-20 minuter, och varje gång jag stannade upp så öppnade han ögonen och tittade på mig. Det kändes nästa som han sa "Tro inte att jag är trött. Jag vill inte sova." Sen började jag rulla igen och varpå hans ögon föll ihop igen. Sicken liten sötplöt han är den lille killen.

Och det är bra att han äter, då går han upp i vikt. Sen i måndags har han gått upp 65 gram. Det var i alla fall det vågen visade igår när de var nere på sjukhuset. Besöket på sjukhuset var otroligt lyckat, för då blev lillkillen äntligen utskriven där ifrån. Nu är det han, mamma och pappa mot världen. Helt underbart! Tänk att han blev utskriven från sjukhuset på sin sjuveckorsdag. Mosters lilla groda!

Strostilad entré

Igår skulle jag gå på ett jobbmötet. Det sista mötet med socialpedagogerna här i kommunen. Jag var dock lite sen eftersom jag hade personalmöte på jobbet innan. In kommer jag och skall sätta mig när jag inser att det är flera stycken av dem som jag inte känner varpå jag utbrister: "Jag kanske borde hälsa och presentera mig?" Då skrattar alla och berättar att de är mitt uppe i en presentationsrunda och att nu kan jag få fortsätta. "Nej det behövs inte fortsätt som ni börjat." Men nej, det tyckte de inte utan jag kunde få berätta vem jag var. Så berättade vem jag var, vart jag jobbar och att jag från och med första apil inte kommer jobba som socialpedagog längre utan går över till en habeliteringstjänst istället. Fick förklara lite lätt vad det berodde på också så klart.

Passade på att prata med en av kollegorna lite extra eftersom vi haft ett sammarbete ett tag. Berättade lite mer ingående vad det var jag kände och varför jag gjort valet. Det var väldigt skönt att få ytterligare en som bekräftar mig och säger att jag gjort ett bra val när jag väljer att följa min känsla och min kropps vilja.


Nog för att jag fick en tydlig entré där igår så känner jag att det var väldigt bra att det blev så. För mig själv. Jag insåg att jag kan och vågar mer nu än tidigare. För ett år sen hade jag smugit in och satt mig och inte vågat hälsa. Säkerligen hade jag då varit oförskämd, för då hade de säkerligen också kommit förbi presentationsrundan och kommit igång med mötet istället...

Nu skall jag synas! Mer än någonsin.

Felixmys!

Idag har jag varit hos systeryster och svågern och hälsat på. Självfallet passade jag på att mysa lite med lillkillen också. Han har haft permission från sjukhuset sen en liten tid tillbaka. Detta har gått bra, han har ätit bra och han går sakta men säkert upp i vikt. Så imorgon är det en stor dag förhoppningsvis. De skall ner och väga honom på sjukhuset samt prata med läkarna. Ser allt bra ut så kommer han skrivas ut då. Så, snälla ni, håll tummarna för att allt ser bra ut.

Idag skulle de söta föräldrarna testa att sätta på en "vanlig" body på lillkillen. I vanliga fall har de använt dubbelknäppta eftersom det varit som det varit. Mattias tog den i sina händer och sa att nej, vi kör som vanligt. Då sa jag att jag kunde prova. Visserligen var det väl inte helt kul för lille Felixen att få något över ansiktet som han aldrig känt av förut. Men det gick allt bra. Fast det är klart, bodyn var i storlek 50-56, det vill säga 56. Så den var väääldigt stor. Han kunde bada i den. När allt var klart var han dock nöjd. Han ville vara med, men tröttheten tog över så han somnade tillslut i moster famn. Så mysigt så! :)

Lille Felix är helt underbar! Och hans föräldrar med så klart!!

Gardiner för hela slanten

Idag tog jag tag i mitt gardinuppdrag. Jag fick den ädla äran att fixa sådant för min syster nämligen. Hittade en gardin till Felix rum förra veckan, så nu tog jag tag i kök, vardagsrum och sovrum. Så här på rak arm insåg jag att köksgardinen antagligen inte kommer att passa. Men vad gör det? I så fall får min mamma den och så får jag helt enkelt leta reda på en ny. Det är ju inte hela världen. Så nu har syster och svåger ett uppdrag, de skall skaffa sig gardinstänger till alla fönster plus att de skall sätta upp dem också. De får inga gardiner förräns det är färdigt. Vill egentligen inte berätta vad kalaset kostar, fast när jag tänker efter vet ju inte syrran vad som är hennes och vad som är mitt. För jag passade på att köpa tyg till mig också idag. Efter att mamma och jag klippt till allt tyg så hade vi tyg till 12 panellängder, 3 kappor samt 3 kuddar och några löpare/dukar. Och allt gick på den ringa summan 1033 kronor. Sammanlagt var det då närmare 40 meter tyg. Så, det var ett rätt bra pris tycker jag.

Så, fixa upp stängerna fort hörrni. Annars får ni inte se era gardiner.

Det gav konsekvenser

Leken med ungarna i söndags känns fortfarande av. Det var liksom lekar som var rätt krävande. Vi åkte ju både fyrehjuling och hoppade studsmatta. Eftersom det var en liten fyrhjuling så kunde vi inte åka alla tre på samma gång. Så i mellan åt fick jag springa ikapp med Jasmine och Nemo. Och hoppa studsmatta, ni hör själva. Det krävs att man hoppar, man kan fan inte stå still på studsmattan. Vill man stå still får man ändå parera med hela kroppen eftersom de andra två galningarna hoppade så klart. Så ja, det känns idag. Igår fattade jag inte riktigt vad det var, varför jag hade ont i hela ryggen. I natt kom jag på det. Härligt! I natt hade jag svårt att sova på grund av det också, just för att träningsvärken sitter på så konstiga ställen, ställen jag inte ofta känt av. Men, att leka med barn är väl den bästa träning man kan få. Intensivt, hårt och intervaller hela tiden. Gott!

Vilken natt!

Vår första session hade vi runt halv fyra. Då var Kattastrof vaken och satt i köket och lekte med en plastlåda. Först brydde jag mig inte om ljudet, men när hon sen lyckades välta ner den i sin vattenskål gick det inte att ignorera henne. För i och med det satte hennes prat igång. Och det pågick i en halvtimme ungefär. När hon sen pratat klart hoppade hon upp i sängen, trampade runt lite och slocknade på sekunden, medan jag snällt fick ligga där och försöka somna utan jättestora resultat. En timma senare var det dags igen. Strax efter fem gick hon här som en osalig ande och pratade för glatta livet. Då passade jag på att öppna badrupsskåpet, för där brukar hon vilja sova. Det passade inte damen idag, så hon fick gå här och prata. Kul för mina grannar tänker jag, men det håller i sig i 5-8 dagar så de får stå ut. Undrar de är det bara att komma upp och fråga vad som står på. Den här andra stunden lät jag henne gå och prata. Visserligen försökte jag locka till mig henne till sängen men det ville hon blankt inte. Jag var på tok för trött för att gå upp just då. Men jag tror hon somnade rätt snabbt efter det. Nu var det jag som vaknade först och när jag steg upp gjorde hon det också. Genast satte hon igång och prata med sin höga röst, fast nu verkar det som att något ute har fångat hennes intresse för en stund. Skönt det, både för henne och mig.

En vrångkåt tonåring

Inatt undrade jag vad det var Kattastrof ville mig. Nu ikväll kom jag på det. Hon har gått och blivit ordentligt könsmogen. Skulle med största sannolikhet tro att hon går här och löper för jag gjorde det så kallade löptestet idag och hon svarade på allt. Underbart. Det är bara att inse att det kommer bli några jobbiga nätter framöver. Än är det lite för tidigt för ungar. Så vi får vänta till nästa löp. Läste på någon kattsida att det kommer ganska tätt så jag får försöka stå ut. En sak är säker, det är jobbigt när katthonor löper. Som en kompis sa "Skulle jag gå här och skria när jag är kåt skulle ju bara störningsjouren komma och fråga vad jag höll på med."

Vi får hoppas på att Kattastrof får en lugnar natt i natt. För som det var natten till idag hade hon det jobbigt när jag inte ville vara uppe med henne, stackarn.

Kattastrof - Hjärtat i halsgropen.

Vet inte riktigt vad det är med mig just nu, känner en stor saknad hela tiden här hemma. Även om matte är här. Jag försöker liva upp stämningen genom att gå här och prata med matte en massa men det verkar inte som det uppskattas på det sätt som jag vill. Hon tror bara att det är något fel med mig. Varför måste det vara fel? Kan det inte bara vara så att jag vill ha lite uppmärksamhet? I alla fall, allt detta pratande tar på krafterna så förut la jag mig tillrätta på soffan för att vila lite. Nog för att jag så gott som alltid är på vakt, så var jag det inte hela tiden idag. Och det fick jag sota för. Matte fick för sig att hon skulle klappa mig lite mysigt, fin tanke, men kunde hon inte gjort mig mer beredd. Istället smyger hon upp bakifrån och börjar klappa mig. Jag blev så rädd att jag hoppade 50-60 cm rakt upp i luften samtidigt som jag gjorde en 180° volt. Tänkte först bita matte i armen, men insåg att hon nog bara ville vara snäll så jag struntade i det. Men jag skriade till, för att poängtera att jag blev riktigt rädd. Så nu får jag skaffa mig ögon i nacken eller nåt. Jag vill aldrig mer bli så rädd igen!

Vad har du blivit mest rädd för?

En engagerad hurdvårdskonsult

Igår ringde Ulrika, konsulten som var här hos mig när jag hade Mary Kay-homeparty. Hon frågade lite hur det gått för mig och om jag tycker att produkterna har hjälpt mig. Detta har jag tidigare berättat för henne att jag tycker att de har hjälpt. Men nu berättade jag också att jag tycker att jag är torr och fnasig i pannan. "Det råder inga tvivel om att du har en blandhy." Så hon bjöd hem mig till henne om två veckor ungefär så vi kan sätta oss ner och diskutera vidare hur jag vill fortsätta med mina produkter. Jag har tidigare berättat för henne att jag funderat på något serum som tydligen skall jämna ut hudtonen, minimera mörka färgfläckar och reducera missfärgningar, samt att den reducerar fina linjer och ålderstecken. Hon trodde på det också tror jag. Hon tyckte väl också att jag skulle kunna behöva en extraprodukt för att få bukt med min torra panna. Det är kul att hon är så engagerad i min hy. Visserligen tjänar hon pengar på att jag köper varor, men jag känner ändå att hon VILL hjälpa mig, så det inte är pengarna hon tänker på i första hand.
Så, jag ser fram emot vår träff där vi antagligen kommer fram till nya steg för min hy.

Tydligen var prognosen sol

Jag sitter och lyssnar på mixmegapols morgongäng och de berättade just att de läst att det skulle vara soligt väder idag. Något som varenda människa i Västra Götaland kan säga att det inte är. Vi vaknade här i natt av att det smattrade mot rutan. Jag trodde då att det var hagel, det ser jag nu att det var det inte. Varför i hela Hälsingland skall det snöa nu? I mitten av Mars? Det är något stort fel på vårt stackars väder just nu. Jag som hade fönstret på glänt i natt för att kunna vakna till fågelsång denna morgonen. Istället vaknade jag av att Strofan gick här och tjöt och för att det smattrade mot fönstret. Det är så typiskt så det förslår!

image855

image856

Det enda positiva med snö är väl att det kan vara rätt vackert.
Förutom det är den bara i vägen, kall och tråkig!

Kattastrof - Det är pudervitt ute

image854


Vet ni, jag vaknade inatt av att det smattrade mot alla fönster här hemma. Det tjöt lite utanför också, inte så där högt, men ändå ett tjut. Matte hade öppnat ett fönster nämligen och det var där igenom ljudet kom. Så jag var lite orolig här på morgonen. Försökte väcka matte igen vid 5.30 tiden men hon ville tydligen inte gå upp med mig. Jag var uppe hos henne i sängen fyra gånger gånger tror jag. Det spelade ingen roll, matte fattade inte att jag kände mig ensam. Lite mat fick jag i min skål, tror det var en muta för att jag skulle hålla tyst. Gjorde jag det? Ja, medan jag åt. Efteråt började jag prata med henne igen. Tillslut, när klockan slog åtta så gick hon upp. Mest för att gå ner och ta hand om tvätten. Så jag har passat på att gå här hemma och prata mer. Kom på en sak nu, det kan vara så att jag saknar lillkillen faktiskt. Han har ju gått upp så där tidigt med mig både lördag och söndag. Då har jag kunnat leka med honom och hans leksaker. Det kändes helt enkelt tomt här denna morgonen.

I alla fall, jag passade på att sitta i fönstret och titta på när det vita föll ner från himmelen idag. Jag hade helst velat gå ut och sätta mina tasspår i det vita, men matte verkar inte vilja ta ut mig. Så jag får väl sitta här i mitt fönster och spana ut över det vita landskapet under förmiddagen.

Just ja, snart flyttar min älskling ♥Naken♥ hit till min stad. I april tror jag det var han kommer. Gissa om vi skall gå på månskenspromenader och jaga fåglar tillsammans då. Det kan ni skriva upp. Äntligen kan jag gå ut och roa mig tillsammans med någon som vet hur man roar sig. (Det verkar inte min matte veta hur man gör ju) Åh, vad jag längtar tills han kommer till stan!

Jag hatar det!

Så är det bara, jag hatar att känna mig undanträngd och bortglömd. Och speciellt när jag inser att det folk säger inte stämmer. Urk! Fy! Usch! Jag skall banne mig sluta att anstränga mig för att andra eftersom andra inte anstränger sig det minsta mot mig. Så det så!

Grymt!

Läste jag ut boken inatt? Nej, jag började inte ens på den.

När jag la mig igår skulle jag bara spela ett bräde sudoku först. Den flugan har bitit mig, några år för sent tydligen. Så när jag låg där och försökte placera ut siffror, fick jag då och då byta bräde eftersom jag inte lyckades med att lösa dem tyckte jag. (Så bra med ett spel på mobilen där det bara är att byta ut.) Långsamt kände jag hur tröttheten kom till mig och ögonen bråkade med mig. Så då var det inte något som helst idé att börja läsa eftersom jag visste att jag inte skulle komma någonstans i boken. Så nu har jag den kvar att läsa, börjar nog ikväll kan jag tänka.

Dags för sängen

Det var ett tag sen jag hade något att läsa. Inte flera månader sen kanske, utan någon vecka eller så. Har inte hittat någon bok att köpa eller låna så ikväll får det helt enkelt bli en bok jag redan läst fyra gånger. Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. Varje gång jag har läst den har jag gjort det i ett sträck. Minns att jag hade med mig den hem till en kompis en gång. Vad jag gjorde den gången? Läste så klart, min kompis fick roa sig själv helt enkelt. Varje gång jag läser den boken hittar jag något nytt, antingen som medmänniska eller som yrkesutövare inom funktionshinderverksamheten. Visserligen hade Ulla-Carin en sjukdom, men den gjorde ju henne funktionshindrad. Har du inte läst boken tycker jag verkligen du skall göra det. Det finns så mycket att lära av den, kärlek tillexempel.

Så, undra om jag blir tvungen att läsa ut den i natt igen?


God natt!

WeirdDen här låten må vara gammal och pojkarna var unga när de kom, men texten är otroligt bra. Så lätt att se sig själv i den. Känner mig träffad av texten på flera ställen.
Det finns en känsla i låten som verkligen säger vad texten vill berätta.
Helt underbar, men så sorglig.

...you're on the verge of going crazy and your heart's in pain
No one can hear, but you're screaming so loud
You feel like you're all alone in a faceless crowd
Isn't it strange how we all get a little bit weird sometimes
Whoa, sitting on the side, waiting for a sign, hoping that my luck will change
Reaching for a hand that'll understand, someone who feels the same
When you live in a cookie cutter world, being different is a sin
So you don't stand out, but you don't fit in
Weird

Livrädd

När komikern Lasse Linderoth omkom i en bilolycka sa pappa att det bara berodde på att han kört som en galning. Att han hade kört alldeles för fort och ovårdat. Detta vet jag inte om det stämmer, men jag antar att min pappa sett ett antal svåra bilolyckor på E6:an i sina dagar. Att han sa detta för snart tio år sen sitter etsat kvar i skallen på mig. Och det är exakt de tankarna som ploppar upp i skallen på mig om jag för en bråkdels sekund tappar kontrollen över min bil. Nu menar jag förstås inte att jag helt tappar kontrollen, men ibland kan det kännas som att bilen gör det den vill. Så även om jag verkligen älskar att köra fort så kan jag lätt få småpanik där i bilen och tänker. "Tänk om jag kör av vägen och dör nu, då kommer de kunna se att jag kört lite för fort och då kommer pappa säga att jag var dumdristig som skulle köra så där onödigt fort." Och det vill jag så klart att han inte skall få chansen att säga så oftast sänker jag farten avsevärt och kör lugnt och sansat istället. Trots att jag VET att det skulle han inte säga om det nu skulle hända. Vilken pappa gör det liksom?

Det är i vilket fall som helst konstigt att det är såna tankar som kommer upp det första. Men de funkar ju, jag sänker farten och kör ordentligt efteråt. Well, i´m weird!

Tillbaka till rötterna?

När man ser hur mina ben och mina svarta ballerinaskor ser ut nu ikväll så kan man verkligen undra vad jag har pysslat med. Wiveca menade väl att ballerinaskor inte vad något bra att ha på fötterna när man var ute och lekte med Jasmine och Nemo. Ha, sa jag och lekte på. Det gick ju utmärkt. Sen att jag inte såg mina fötter då och då för all lera spelar väl ingen roll? Som jag sa, jag har växt upp på landet så det spelar inte någon roll om jag blir lerig. Men, dina kläder då? Tål inte de lite lera så är de inget att ha! Så jag, Jasmine och Nemo har lekt som galningar idag. Först hoppade vi studsmatta väldigt länge. Det är väl i sig inte lerigt, men sen hoppade jag ner på gräsmattan, och där var det lerigt. Då gick vi in och tvättade av oss för att sen gå ut och köra fyrhjuling. Nödvändigt att vi tvättade oss innan då säger jag. För vi skulle köra upp för en lång backe som bara var lera i princip. Det fixar jag sa jag och satte ner foten i världens lerpöl. De andra två skrattade åt mig, vilket smittade av sig till mig.

När vi sen skulle gå in och äta middag säger Wiveca att det är tur att Angelica kommer hit och leker i mellan åt.
Det tar jag som en fin komplimang! Banne mig!

Vilken underbar dag jag har haft. Det är alltid trevligt och kul att komma ut till familjen Andersson. Det tar en stund att köra, det är lite trist. Men, det gör ju att man stannar längre där hos dem istället så det jämnar ut sig.


image853

Jag fick inget alls.

Jaha, Pirelli vann då årets melodifestival. Visst hon sjunger bra, men vad mer har hon att erbjuda? En låt som får mig att tänka på Bonnie Tylers gamla dänga "I need a hero". Det finns inget som helst nytt i låten. Inget som är något speciellt.

Jag får säga så här, är det där allt vi har att bjuda på i musiksverige så tycker jag att vi lika gärna kan dra oss ur melodifestivalen. Hero får mig som sagt att tänka på en gammal låt, Sanna kommer inte ens ut ur rutan utan står där som en skugga och gör grimaser. Nä, jag må vara negativ men det fanns inte mycket som gav underhållning ikväll.

Det var lite häftigt att Christer ändå fick 44 poäng av svenska folket när jurygrupperna var så snåla med poäng just till honom. Gert Fylking har helt enkelt inte lyckats med sitt projekt.


Fast det är klart rubriken är lite missvisande. Jag fick visst något under kvällens program. Jag fick för mig att skratta åt Björn Gustafsson när han började dansa i sin andra mellanspelsakt och efter det kunde jag inte skratta mer. För det första skrattet satte igång en hostattack och den höll i sig genom hela hans nummer. Det gör inte mig något, för jag skrattade ändå. Björn är kung! Han äger allt som finns att äga. Han gick ut på scen med bravur ikväll och han knöt ihop hela melodifestivalcirkusspektaklet med en fin dikt. Det är väldigt TUR att han varit med i år. Det har gett något i alla fall.

Nu skall jag sluta vara negativ, och sen får jag väl skratta när vi inte får några poäng nere i Belgrad.

En stund hade jag två i topp 3

Än så länge skall jag inte hänga läpp. Vem vet vart telefonrösterna hamnar. Har vi tur hamnar det inte på låt nummer ett i alla fall. Jag vet inte varför hon fått så himla bra kritik faktiskt, låten var inte mer än en dussinlåt om jag skall säga vad jag tycker. Det var väl egentligen bara två jurygrupper som satte okej poäng och det var Göteborg (Göteborg kan man alltid lita på) och Malmö. Förstår inte heller varför Amy fått så dåliga poäng så här långt. Hon är ju bättre än de andra tjejerna måste jag säga.

Aja, snart är det dags för mer pausunderhållning av Björn. Det är där det intressanta i årets melodifestival ligger.

Heja Björn!

Mina val ikväll

Får snabba mig, måste få in vilka tre jag tycker är bäst ikvällens final. Det är enkelt. Det fanns inte mycket att välja på nämligen. Här är dem.

 • BWO
 • Amy Diamond
 • Rongedal

Vet inte vad jag skall säga om de andra 7 bidragen. Det lämnar jag till morgondagen tror jag. När jag är lite mer pigg. Får hoppas på att jag hinner det bara.

Say no more

5.22 väcktes jag denna ädla morgon. Inte för att den var speciellt ädel, huvudvärken var markant och jag var väl allmänt groggy. Tog ett tag innan jag kom fram till vad klockan var. Det var först när jag insåg att det inte fanns några barnprogram att tillgå som jag insåg att klockan inte ens passerat 6-slaget. Så jag gick ärligt talat tillbaka till sängen. Lillkillen tillät mig att ligga kvar i sängen och halvsova fram till 8.30, men innan klockan slog just det slaget hade han väckt mig säkert tio gånger. Så det var inte lönt att försöka sova vidare efter det.

Idag har vi dock varit lite duktiga. Vi var uppe i Fontin och gick 2,5 km. Hur det gick till? Jag packade ner lite gott fika i en väska. Då var det en som var väldigt sugen på att gå på promenad och leta efter vårtecken.

Nu sitter han och spelar spel på min mobil och äter popcorn, medan jag sitter här och bloggar lite samtidigt som jag äter karameller. Som jag sa till Johannes nyss, när man inte mår helt bra så trycker man i sig sånt som man inte trycker i sig annars. Well, det är lördag idag. På måndag skall jag träna igen, så det blir nog bra skall ni se.

2 timmar kvar till melodifestivaltjaffset. Lillkillen längtar i alla fall. Vet inte om jag gör det, men spektaklet måste ju ses i alla fall. Vem hejar ni på? Jag hoppas på BWO tror jag. Har inte så stor koll på alla bidrag nämligen. Vi får se ikväll.

Innan sänggång

Jag vet, jag vet! Klockan närmar sig tolvslaget mer stormsteg och här sitter jag kvar ännu. Fast, till mitt försvar kan jag säga att ansiktstvätt och tandborstning skedde redan klockan kvart i nio ikväll. Så jag hade alla förutsättningar till att komma ner i säng i tid. Men jag ville blogga. Typiskt mig!

Vill bara visa en fin liten vårblomma som pryder vår trädgård just nu. Väldigt många små snödroppar finns där nere. Ljuva, sköra och vackra står de där längs häcken och sprider vårkänslor i luften. Underbart!

image852
Vilken vårblomma tycker du är finast?Nu vaknade lillkillen till, bäst att jag hoppar ner i säng och sover jag med antar jag!
God natt!

Mumsig kaka

Lillkillen och jag bestämde förra månaden att vi skulle baka den här helgen. Han bestämde chokladkaka, jag modifierade lite och valde att lägga på glasyr och kokos. Chokladrutor helt enkelt. Det var nog det godaste jag visste när jag var yngre, innan kladdkakan gjorde sitt intrång hos mig. Så vi ställde oss helt enkelt och försökte baka vår kaka. Först ringde syrran och det fick bli ett kort osammanhängande samtal eftersom lillkillen stod där och ville blanda. Sen gick elvispen mer eller mindre sönder, så det måste jag köpa en ny. Den tyade inte att blanda alla smet som fanns i bunken. Efter det ringde min bror och bjöd in till kalas nästa vecka. TYPISKT att jag jobbar då. Sen var det bara att försöka få lillkillen att fortsätta baka, barnprogrammen på tv lockade lite då och då. Fast, skam den som ger sig. Tillslut hade vi bakat kakan och den smakade ljuvligt ihop med lite saft och te framför tvn. Lillkillen var helt exalterad över att den inte hade svalnat helt. Men han tyckte helt klart att den var god. Han lär säkert kunna klämma i sig en bit imorgon också. Får se om det blir något kvar till Mattias sen...

image851

Kattastrof - På promenad

Äntligen fick jag gå ut idag. Som jag har längtat efter att få gå ut. Jag har stått vid dörren varenda gång matte verkar gå mot hallen. Jag har försökt rymma ut i trappen. Jag har på alla sätt visat vad det är jag vill göra. Har jag blivit hörsammad? Inte en enda gång. Inte ens mattes vänner har gjort något för att jag skall få det lättare att komma ut. Och jag trodde de var mina vänner också.

I alla fall. Idag tog matte fram kopplet. Först tänkte jag att hon nog bara ville luras med mig. Säkerligen bara för att det var så fint väder ute. Sen satte hon på mig kopplet, och då kopplade jag. Jag skulle ut i friska luften. Härligt att få följa med matte ut. När vi kom ut fick jag först provsitta hennes säte i bilen. Tror hon skulle visa grannen hur motorvärmarkontakten fungerade. Tråkigt att bli instängd i bilen men samtidigt fick jag ju se hur det ser ut där inne. Rätt intressant. Efter det fick jag komma ut och sätta mina tassar på asfalten. Frihetskänslan spreds som en löpeld igenom min kropp. Då fick jag syn på Buffy och Silverhjälmen. Grannes två katter. Buffy är ju lite egen av sig, han bryr sig sällan om att hälsa på mig. Silverhjälmen däremot är en rätt intresserad herre. Av mig alltså. Nu var det länge sen vi sågs sist så han var lite försiktig. Han låg mest på sin gräsmatta och tittade på mig. Försiktigt kröp han lite närmare, men vi möttes inte nos mot nos idag. Antar att det berodde på att lillkillen kom just då och vi gick in istället. Typiskt! Men jag fick i alla fall vara ute en stund och det är inte fy skam!

image849


Det var inte fy skam att gå in igen heller för den delen. För lillkillen har ju alltid med sig roliga väskor att undersöka. Idag hade han med sig en som jag borde fått av honom. Den kunde jag nämligen ha som min säng. Jag fick bra plats i den och så fanns det ett lock om jag skulle vilja stänga ute omvärlden för ett tag. Undra hur jag skall göra för att få ha kvar den utan att han märker något?

image850


Nyss satt vi och tittade på tv alla tre. Det var bara matte som orkade med att se vem som åkte ur kvällens Lets Dance. Själv somnade jag på ena sidan av henne och lillkillen somnad epå andra sidan. Det var störskönt att sova där bredvid henne och veta att hon hade koll på allt runt omkring. Nu sitter jag här en sväng och bloggar lite, mest för att sen kunna tvinga ner matte i sängen. Hon sa att hon skulle ligga i säng klockan 23 senast. Hon har misslyckats igen. Hon och diciplin...

God natt från mig i alla fall.

Magpirr!

ÄNTLIGEN!!!

Äntligen åkte då Danny ut ur Lets Dance. Det var på tiden. Att han stod där med Tony Rickardsson var lite jobbigt faktiskt. Det hade varti skandal om Tony hade åkt ut före nämligen. Nu är det de tre paren jag vill ha kvar inför finalen. Tony och Tina är mina favoriter, de har utvecklats mest om jag får säga mitt. Fast det är klart, Klar-Petter tycks ha en otroligt stark publik som vill ha honom kvar så det finns inget som säger att han inte kommer stå finalklar nästa fredag. Vi får se då vem som går vidare.

Vilka par tycker du skall gå till final?

Veckans bästa nyhet!

Idag fick jag ett sms vid 12-tiden från min syster. Budskapet var kortfattat och väldigt lättfattad.

"Nu är vi äntligen på väg hem med lillkillen. Har fått permiss över dagen."

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om det. Detta är det största som hänt i år tror jag. Eller ja, att Felix föddes var väl större så klart, men nu är han 1,5 månad och har äntligen fått vara hemma med mamma och pappa. Helt på egen hand. De skulle köra ner honom till sjukhuset så att han sov där inatt men Weronica trodde att de skulle kunna ha permission imorgon igen. Hoppas att det snart blir så att de inte behöver åka ner med honom till sjukhuset för att han skall sova där på nätterna.

Nu är det alltså dags för ett nytt steg i deras lilla familj. Att landa hemma och få i ordning en vardag. Självklart är vi alla sugna på att åka och hälsa på dem, men där måste vi låta dem få säga till när de vill att vi skall komma. Inte tusan skall vi storma dem inte. Och så är jag ju megaförkyld så att åka dit just nu är helt fel. Hoppas bara att jag snart är frisk så att jag kan komma när de säger att det är okej.

Felix kom hem innan våren var slut i alla fall. Det tycker jag är bra! Megabra!

Groggy

Hostan har inte blivit bättre idag så efter lunch tog jag lite hostmedicin. Detta resulterade i att jag somnade som en sten i soffan och har väl sovit mer eller mindre fram till nu. Vaknade till vid 15-tiden av att det ringde. Steg upp för att se vem det var, trodde att det stod ett mobilnummer varpå jag svarar. Nej, det var från Glocalnet och han hade vett att fråga om han störde. Jag sa bara ja och han la på. TACK för det. La mig igen för jag kände hur allt bara snurrade. Somnade inte om men jag låg i alla fall i dvala. 45 minuter senare ringer det igen, från ett jävla telefonbolag. Du har inte fått min ungdomsrabatt som jag har rätt till lät det där. Jag sa som det var, det har jag visst fått, via tele2. Då tackade hon för sig. Så nu skall jag strax nixa mitt nummer. Det är så tråkigt att se att de enda missade samtalen jag har när jag kommer hem är från försäljningsnummer. Då vill jag hellre att det inte finns några som helst missade samtal på min nummerpresentatör.

Skall strax börja med maten. Tänkte ha lite kött och tzatziki till det, och så klart massor av grönsaker. Lillkillen får makaroner och köttbullar. Det är ingen idé att laga något annat till honom tror jag. Kattastrofan har inte kommit ut än, eftersom jag somnade på soffan. Det gjorde dock inte henne något tror jag, för hon somnade som vanligt mellan mina ben. Men, jag kanske skulle gå ut med henne en sväng nu. Lite frisk luft tar nog bort den sista groggykänslan från mitt huvud. Jag kan hoppas i alla fall.

Usch, vad dålig jag är på att skriva intressanta inlägg. Men jag tror att jag har en kul sak att berätta ikväll. Måste bara ringa och kolla upp lite för att se hur det har gått först. Spännande va?

Snabbt avklarat

Mötet blev inte så långt som jag trodde. Skönt det eftersom det är min lediga dag. När jag kom hem började jag med att städa burarna. Efter det var avklarat dammsugade jag här också, hu vad en katt kan håra och skräpa ner! Jag hittade också min borttappade BH. Den låg bakom sängen, hur den nu hade hamnat där? Nu skall jag äta lite lunch och se på veckans avsnitt av I huvudet på Gynning. Efter det skall jag och Strofan ut på promenad i trädgården. Hon vill verkligen gå ut nu, för varje gång jag går ut till hallen kommer hon och ställer sig vid dörren i hopp om att få gå ut. Dessutom är hon väldigt rymningsbenägen för tillfället. Var och varannan dag smiter hon ut om hon kan. Tur att det är många trappor ner, så man hinner lätt i kapp henne.

Nej, nu blir det lunch. Kokt ägg, makrillfilé, ostar, skinka och tomat.
Vad skall du ha till lunch?

Vilken lättnad

Bättring är på väg! När jag vaknade denna dag var det inte lika tungandat och igenbommat i huvudet. Det var rätt fria luftvägar även när jag andades genom näsan. Så har det inte varit på hela veckan. Dessutom är jag lite lättare till sinnet också, det känns ännu bättre det. Så det skall nog allt gå att börja träna nästa vecka igen. Hoppas kunna gå på danspasset nästa fredag. Tydligen är det överfullt i salen på det passet, så jag får se till att komma i väldigt god tid.

Men, det är nästa vecka det. Bättre att fokusera på dagen idag.
 • Möte på jobbet 2 timmar
 • Städa för djuren och sen lägenheten
 • Leta efter en borttappad BH. (Hur kan såna försvinna?)
 • Gå ut med Kattastrof
 • Handla om det behövs något för bakningen ikväll
 • Lillkillen kommer
 • Laga mat
 • Baka
 • Se på Lets Dance - Ikväll MÅSTE väl Danny åka ut?
 • Sitta en stund vid datorn
 • SOVA tidigt.
Med tidigt menar jag senast 23.00. Så att jag orkar med att vakna så där vråltidigt som lillkillen gör. 6 är ju inte ovanligt att han vaknar, men jag kan hoppas på att han vaknar 7. Det hade vari så mycket bättre.

Nej, om jag skulle ta och gå och fixa håret och lite make up kanske så att jag ser lite piggare ut när jag kommer till jobbet.

Good night sweetheart

well its time to goooo.

Ja, det är lika bra att hoppa i säng antar jag. Klockan är mycket och jag är trött. Trots att jag sova 1,5 timma på soffan förut efter jobbet. 1,5 timme. Det är väldigt mycket tid det. Det säger kanske lite om hur mycket jag gjorde på jobbet idag? Skall bara in och tvättat ansiktet och borsta tänderna. Så här i förbifarten, jag älskar mina Mary Kayprodukter. På tisdag har jag hållt på en månad och nu ser jag bara förbättringar tycker jag. Såg ju det den första veckan, men sen andra veckan var hemsk. Tvivlade lite då, men orkade hålla ut och fortsätta. Inte en enda morgon eller kväll har jag hoppat över ansiktsvården sen jag fick mina produkter. Så, nu skall det bara bort lite till för att jag skall bli rätt nöjd. Jag har stora funderingar på att köpa ett speciellt serum också, för att fixa till lite fula ärr och färgförändringar. Får prata med konsulten om det i helgen.

Oj, detta skulle jag egentligen inte skriva. Men ibland blir jag helt enkelt spontan. Så, nu hoppar jag i säng och jag hoppas att ni gör det samma. Klockan är mycket och det är ny dag imorgon. Undra om jag kan hålla mig till en bestämd sovtid i helgen när lillkillen är här? Jag måste det! För jag behöver min sömn. Kan någon hämta min dator så jag inte hamnar vid den?


Äh, dravel!
God natt!

Jag blev rädd

Jag blev rädd ikväll när jag såg första delen av debatt. Jag blev livrädd. Tyvärr kan jag ikväll inte finna ord för att beskriva min rädsla, för jag vill inte råka ut för förtal eller något annat dumt. Men jag blev helt klart rädd för hur delar av samhället ser ut just nu. Programmet skulle handla om konsumtion, men jag måste säga att det mer handlade om lyxkonsumtion.

För att koppla till mig själv lite grann. Jag jobbar inte 100% som det är nu. Vill väl egentligen göra det och frågade igår om det fanns möjlighet till det i sommar. Idag tänkte jag efter, mina 75% räcker nog just för mig just nu. I mitt arbete innebär det ändå otroligt många arbetspass ändå, så de få procenten som blir kvar vill jag nog helst spara så att jag kan ha dem att träffa min familj och mina vänner på. För vad gör det om jag jobbar 100% och får massa lön när jag ändå inte kan träffa dem som betyder mest för mig?

Mer kvalitetstid åt folket, mindre onödig shopping!


Blir du lyckig av att shoppa nya saker varje dag? Eller blir du lycklig när du äntligen kostar på dig att köpa en sak du länge suktat efter?

Träningsabstinens.

Jag har inte kunnat träna på flera dagar. Imorgon är det en hel vecka sen. Och det känns i hela min kropp. Jag vill tll gymmet och hugga tag i maskinerna och köra järnet. Tyvärr säger mina luftrör nej till det. När jag ligger och försöker djupandas ordentligt i soffan så känner jag mig som en rosslig gubbe. Tyvärr felkompenserar jag träningen. Jag lyckas äta helt fel, totalt. Varför jag gör det? Jag har ingen som helst aning. Jag vet att jag egentligen inte behöver skiten. Tyvärr är jag sån att när jag är sjuk så blir jag en liten skåpsråtta. Eftersom jag nu inte har massa sånt hemma blir det lätt att jag överdoserar när jag går ut och äter istället. En stor cola ikväll liksom. Behövde jag den? Nej, verkligen inte. Varför drack jag den? För att det var gott. Antar jag.

Hoppas att min förkylning drar till fanders i helgen så att jag kan komma åter med nya tag nästa vecka. Nästa vecka måste jag träna. Annars kommer jag bli galen. (Hur kan jag ha blivit så här på kort tid, det är inte länge sen jag köpte träningskortet? Därför att jag älskar att träna när jag väl köpt ett träningskort. Tyvärr blir jag bara så frustrerad när jag inte kan gå och träna.) Imorgon är det i alla fall fredag och då skall jag se till att inte falla för alla gotteintryck. Lillkillen kommer och vi skall baka något gott. Men det får bli att smaka en liten bit bara i så fall.

Jag vill bli frisk!

Det var inte alls roligt

Urk! Usel arbetsdag måste jag säga. Jag fick jobba som fan, det som inte blivit gjort på jobbet idag beror på att jag hade miljoner sysslor att göra. Inte bara mina sysslor utan min kollegas sysslor också. Jag fick göra allt och hon märkte inte ens att jag var igång hela tiden idag. Enda gången jag satt var när jag väntade på att en tvättmaskin skulle bli klar eller när jag satt 15 minuter för lunch. När jag kom hem från jobbet somnade jag på soffan och sov nästan 1,5 timma. Konstigt!

Nej, det var verklige inte alls kul på jobbet idag. Och imorgon måste jag in för att gå på ett 2-timmarsmöte. SUCK!!!

Nu skall jag på fika med tjejerna. Tror jag skall ta en sallad. Annars får jag inte i mig någon middag. Dessutom har de inget GI-vänligt på cafét.


*jag är så neg, neg, neg, nega, negativ...*

Sen Felix föddes...

Sen lillkillen föddes har jag fått en annan syn på delar av mitt liv. Hans svåra start i livet får mig att inse att mitt liv är inte riktigt som jag vill ha det. Livet är alldeles för kort och bräckligt för att gå och göra saker man egentligen inte vill helt ut, med hjärtat så att säga. Så, därför är det dags för en förändring. Nu är jag en sådan där person som är lite feg och slänger inte allt åt fanders för att satsa på något nytt. Jag vill ha lite säkrade kort och villkor för att jag skall våga göra något nytt. Det jag DOCK måste sätta mig och göra är att fundera ut exakt vad det är jag vill göra med mitt liv. Jag är 25 år gammal och vet inte vad det är jag vill göra. Vad det är som får mig att må så där gott och riktigt, riktigt älska att gå till jobbet. Jag vill vakna en morgon och känna "Yes, jobb idag." Så, nu har jag ett svårt jobb framför mig. Det kommer ta tid, det kommer ta kraft. Men en dag skall jag stå där och säga "Nu har jag gjort det mitt hjärta vill och inte följt vad andra tycker att jag skall göra." Där i är jag peppad nu, för Erika bekräftade mig så himmla bra i lördags. Efter att jag hade berättat allt jag har kommit fram till säger hon "Jag är så glad för din skull, att du vågar strunta i din utbildning och följa vad du och din kropp vill. Det är starkt gjort Angelica."
Bara som en parantes, det blev en trevlig kväll. Jag trodde jag skulle vara hemma lagom till halv tio, men kom hem tjugo i tolv. Drack massor av cola för jag antog att det inte hade vart så bra om jag drack cider när jag sen skulle ta min hostmedicin. Men vad tusan, det blir lika kul med cola. Det är vad man gör det till.

Dags för sömn. Jobbar ju morgonen imorgon igen.

Årsmöte eller soffan?

I förra veckan när jag gick med i kommunal så fick jag samtidigt en inbjudan till deras årsmöte som skall hållas idag. Sen pratade jag med några kollegor på jobbet som alla skulle gå, och de tyckte att jag skulle gå med. Det sa jag inte nej till, för det är väl trevligt att komma ut och träffa folk och äta lite tänkte jag. Just nu känns det som en dum idé. Huvudet är som en stor slemklump och hostar gör jag i parti och minut. Det är ingen enkel hosta heller, det låter som jag skall hosta upp båda lungorna i mellan åt. Kattastrof blev till och med rädd nu när hon hörde mig hosta. Det skulle jag med blivit. I alla fall, jag tänker att jag går bort till O´learys i alla fall. Är det så att jag inte orkar kan jag gå hem igen. Det tar 5 minuter. Men, jag tänkte att jag kan försöka stå ut en stund och få lite mat. Då slipper jag tillaga det själv nämligen.

Fast det är klart, jag är inte så hungrig. Inte just nu. Smoothien jag gjorde blev sjukt mättande. Plus att jag åt godis faktiskt. Tänk vad lätt det är att unna sig sådant när man mår dåligt. Men det vet väl alla, godis är världens bästa medicin. Det kan låta barnsligt men jag tror fortfarande att det har en hel del med tillfrisknandet att göra.

Eller vad tror du?

Suck!

Det är inte lätt att behålla kämparglöden när det inte finns tillräckligt med påskjutning utifrån. Visst, det handlar om egen drivkraft till största delen, men när man känner sig motarbetad när man går ut på AMS.se så tappar man lätt gnistan. Så, nu skall jag istället gå och fixa mig en smoothie och lägga undan den här skiten en stund för att sen ta upp den när jag har ork, tid och är frisk och kry.

Det är så mycket som är sjukt.

Sakta, sakta börjar jag inse saker. Att allt inte är bra, och att jag vet vad som är den största boven. Jag tänker inte skriva vad det är för jag vill inte råka ut för konstigheter och sånt. En sak kan jag dock säga, jag skall nu börja att ta tag i den här saken. Om det så skall ta lång tid, den skall förändras. Till något som är fullständigt mycket bättre. Skall ta tag i det med en gång. Kan i alla fall försöka påverka. Lyckas det inte vet jag att jag i alla fall försökt. Men, på lång sikt skall det ändras totalt som sagt. Jag är trött på att känna att jag går på någon slags nåder. Det är inte det mitt liv är till för. Mitt liv är till för mig. BARA MIG! Och jag kan välja att lalla om kring och hoppas på att andra skall fixa, men som jag nu fått svart på vitt, det är fan i mig ingen som ser till att det blir bra för mig. Så varför i helvete skall jag se till att det blir bra för dem? Va? Oj, nu skulle det inte bli så här aggressivt som det kanske låter. Jag vill bara poängtera.

Skall göra en liten observation framåt ett tag för att ha något att komma med också. Det är mission nummer två.


Hej hopp vad det är lätt att vara karsk när man sitter vid sin dator. Undra om jag kan få ut det jag vill? Undrans?!

Mår lite bättre nu i alla fall

Mat och värktabletter hjälpte lite förut i alla fall. Känner att det är tungt att andas och jag har en enveten hosta. Det sitter nog i luftrören. Detta är första "svårare" infektionen jag har i kroppen sen jag opererade bort mina tonsiller i höstas. Och det kan jag säga, det känns. Förra veckan tränade jag ju ganska bra och kände att konditionen blev bara bättre och bättre. Nu känns det som att den är under all kritik igen. Några dagar med infektion i kroppen och allt försvinner, typiskt nog.

Har haft det riktigt trevligt hos Weronica och Mattias ikväll. Det trots att jag egentligen inte var alls på socialiserings humör. MEN, när jag parkerat bilen bestämde jag mig för att det inte skulle gå ut över dem. Och jag lyckades. De blev nöjda med grejerna jag hade köpt, men det krävs lite mer kompliteringar. Weronica vill nog ha en enfärgad panellängd under Musse/Kalle-panelen. Hon pratar om vit eller blå, medan jag och Mattias säger grön eller gul. Ja, vi får se vad det blir. Först skall hon dock bestämma om det blir en panel eller om det blir en kappa. Svåra beslut må jag säga. Nu är det bara gardiner kvar till kök, vardagsrum och sovrum. Bäst av allt, jag har så gott som fria händer. Jag har fått Weronicas önskemål, men resten sköter jag. Det är fett med nice.

Nu är jag så där groggy igen. Medicinen har börjat verka så nu är det bara för mig att hoppa ner i säng igen. Egentligen borde jag kanske vara hemm a och vila imorgon, men jag känner att jag verkligen inte har råd att ta en karensdag bara för att jag inte är helt stabil. Fast det är klart, imorgon mår jag kanske bättre? Det får vi hoppas på. Jag vill ju inte vara sjuk i helgen, på min lediga helg. Det går inte.


Innan jag hoppar i säng måste jag bara berätta:
Jag totalälskar min lilla katt. Hon är helt ljuvlig. När jag kommer hem så går hon efter mig som en svans ända tills jag tar upp henne. Då njuter hon som en riktig gottegris. Så var det även i kväll, så jag tog upp henne och sen la vi oss på sängen. Då lutar hon sig tillbaka och bara njuter av att ligga där på mitt bröst. Den lilla rackaren som kan vara så jäklig... Men så är hon långt mer underbar när hon verkligen vill.


Nej, nu så är det dags för sängen. Det är så sant som det är sagt.
God natt!

Felixnyheter

Igår klockan 20.30 hade de kopplat bort Felix från respiratorn och även tagit av honom syrgasgrimman. Den finns med vid hans säng fortfarande, för han kan behöva den till och från när han sover. Som ett litet stöd. Men jag tror Weronica sa att han inte hade haft den på sig när de var där idag. Maten hade gått bra, de 5 första provmililitrarna hade han ätit upp utan att kräkas upp dem. Så de ökar på långsamt. Under dagen hade han ätit 7 ml åt gången. Ikväll skulle de börja med 10 ml. De höjer väldigt sakta hans mat, de ger han en viss mängd under några mål mat för att se att han får i sig allt och att det smälter undan och inte blir liggande i hans mage. När de ser att det går bra ökar de ett par mililiter till. Precis som Weronica och Mattias så trodde jag att han skulle ligga längre med respiratorn och kanske till och med ligga i cpapen igen innan han blev helt fri från andningshjälper. Men jag tror att han är trött på allt vad det heter nu helt enkelt. En sak är säker, den lilla grodan är en stark kille!

Ingen som helst matlust

Jag mår uselt. Jag har en enorm huvudvärk som påverkar hela min kropp. Har egentligen ingen som helst matlust, men jag vet med mig att mat kan hjälpa. Så just nu sitter jag här och försöker tvinga i mig mat och vatten. För som jag sa till Johannes nyss när han frågade om jag inte skulle till min syster idag då: Det tänker jag inte missa för allt smör i Småland. Har nämligen köpt några av hemligheterna och det skall de få idag, det var gardiner med Musse och Kalle på samt klisterdekaler med samma motiv att sätta på väggarna.

När jag ringde Weronica idag så fick jag prata med Mattias. Han var en mellanhand och han okejade gardinerna. I samma sekund hittade jag klisterdekalerna och frågade om dem också. Då säger Mattias: Har du pengar? Vad bra! Weronica säger att du får lägga upp en avbetalningsplan för oss. 25 kronor i månaden eller så. Jag svarade inte på det helt enkelt. De får se hur det blir, sen.

Nej, nu får jag ta och äta min mat så jag kan åka och hälsa på dem. Fick förresten ett sms från systeryster imorse, med information om Felixen. Vill dock prata med henne först innan jag berättar, ifall det skett förändringar idag.

Men urk... Det kommer bli värktablett snart också!

Melonpaus!

Nu känner jag mig lite bättre, halsen är i och för sig irriterad och slemmig men vad gör det när alla tråkiga göromål är avklarade? Nu är det bara de roliga sakerna kvar. Försökte få med mig Sofia på shoppingtur men hon skulle fixa i sin lägenhet så hon tackade nej med invändningen att vi skulle ta en tur en annan dag. Det var jag inte sen att tacka ja till. Sen poppade min Malin upp på MSN och frågade vad jag gjorde. Berättade att jag städade men skulle på tur och så frågade jag om hon ville med. Det ville hon. Så, nu blir det roligare att gå i affärer! Funderar att ta en sväng förbi Överskottsbolaget och Rusta också. Det tror jag inte Malin säger nej till, hon får ju umgås med mig.

Sitter just nu och äter lite melon och dricker vatten. Åt ju så sen frukost att jag egentligen inte är hungrig än. Kan dock behöva lite energi eftersom jag skall ränna på stan.

Avbokade faktiskt gyminstruktionstiden idag. Känner att det inte blivit bättre i halsen sen jag gick upp. Tänkte först att jag kunde gå dit och få instruktioner och sen gå hem med ett program men känner nu att jag verkligen inte orkar det. Så jag bokade en ny tid till nästa vecka istället. Kan bli mycket bättre om jag är helt kry i kroppen när det skall göras.

Nej, nu får Malin komma så vi kan dra ut på stan. Skall till H&M och se om jag kan hitta något fint. Har 20% rabatt på en vara i alla fall. Sen får vi se om man kanske hittar lite Felixgrejer, det vet man aldrig med mig.

Ha en bra dag!

Groggy och halvkass

Inatt tog jag ju en dos Cocilliana Etyfin för att slippa hostan för en stund. Med medicinen i kroppen klarade jag av ett bräde sudoku på tredje nivån i min mobil. En nivå jag inte klarat av tidigare. Efter det gick ögonen i kors och det var bara för mig att lägga ner mobilen och somna gott på kudden. Någon timma senare vaknade jag av att jag behövde gå på toaletten. På vägen dit kände jag mig inte alls stabil, kan nog mest bero på att jag inte använt mig av min hostmedicin på ett bra tag. Så det var skönt att landa i sängen igen. Efter det fick jag sova ostört fram till halv sju ungefär. Då fick min kattracka för sig att min säng var en lekstuga. Så hon hoppade och busade med sin lilla mus, precis som hon berättat här nedanför. Underbart! Just underbart! Gick upp på toaletten igen, mest för att avleda Kattastrofan. När jag sen tvättade händerna såg jag att mina ögon var rödsprängda som tusan, och halsen var irriterad. Så jag tog en Inside, ett glas vatten och hoppade i säng igen. Sömn, jag behövde sömn.

Vaknade vid kvart i 10 idag och kände väl mig inte helt utvilad. Men då orkade jag inte somna om igen. Dessutom har jag lite saker att göra idag. Eller ja, rätt mycket. Så jag får försöka skaka av mig groggykänslan och försöka överleva dagen. Egentligen är jag väl inte sjuk i ordets bemärkelse, utan det är nog bara en känsla som ligger kvar efter medicineringen.

Nej, nu skall jag ta tag i tvätten här hemma som hängt sen igår. Sen blir det lite plock och dammsugning. Efter det skall jag ut på stan en sväng och se om jag kan hitta något kul. Vad jag skall hitta? Det är hemligt.

Kattastrof - När matte har svårt att sova

Tidigt imorse ville jag försöka underhålla min matte lite. Hon låg i sängen och det verkade som att hon inte kunde sova. Så jag passade på att hoppa runt i sänge med min lilla gråa mus. Jag jagade den fram och tillbaka, där över matte. Jag hoppas verkligen hon förstod mitt stöd. För, det värsta som finns är ju att inte kunna sova när man vill. Eller hur. Tillslut tröttnade matte på att försöka sova, trodde jag. För hon gick upp. Strax insåg jag att hon bara skulle gå på toaletten, för efteråt gick hon åter till sängs. Då tröttnade jag på att underhålla henne och gick därifrån. Märkligt nog somnade hon då, när jag hade gått. Väldigt konstigt tycker jag!

Hur gör du för att underhålla din matte när hon inte kan sova?

I will take a SUP

Nu skall jag ta mig en stor och saftig sup. Mest för att bota hostan min. Så, det där med stor kanske var överdrivet. 10 ml Cocilliana Etyfin är mer det exakta jag kommer att svepa i mig. Sen lär jag somna som ett barn i min bädd och förhoppningsvis sova en längre stund imorgon. För sova, det är något jag behöver göra.

God natt sötnötar!

Nåja, dagen slutade inte lika illa i alla fall.

Efter en riktigt dålig förmiddag kunde jag inte tro att dagen skulle sluta bra. Det har den gjort. Det gick som en dans att klara av jobbet ikväll. Jobbade ju med J och E så det var mycket trevligt. J är väldigt kunnig om fackgrejer så vi pratade om lite sådana saker, hon tyckte verkligen jag skulle ringa och prata med dem om vissa saker i mitt schema som inte är acceptabelt. Visserligen är det segt att gå till 22.15 men jag hittade lite arbetsuppgifter att dona med så det gick bra. Självklart satt vi alla och tittade på Anna Pihl också. Tyvärr har jag missat några avsnitt men som tur är det ju rätt fristående avsnitt så det gick rätt bra att se det ändå.

När jag kom hem gjorde jag det man kanske inte får göra. Jag ställde mig på vågen för att se hur mitt matintag idag påverkat vikten. Det var de siffrorna som gjorde att jag kan säga att kvällen slutade bra. De hade nämligen inte ökat nämnvärt under dagen, så i slutet av veckan skall jag nog ha uppnåt ett litet delmål i alla fall. Imorgon skall jag ju till gymmet klockan 19 och få hjälp med maskinerna och få ett anpassat program för hur jag skall träna. Vill ju så klart träna hela kroppen, men mage och rygg är just nu viktigast. Varför ryggen? Därför att jag har ont i ryggen var och varannan dag. Så, där finns det en hel del att bygga på.

Underbart när dagar som börjar kattastrofal slutar på bästa sätt. Eller hur?

Det gick smärtfritt

- Ja han hade ju fått smärtlindring.

Min syster och svåger är så himla söta när det väl gäller! Ringde Weronica vid 19-tiden ikväll för att berätta att jag hade massa växel till dem så de kan köpa sig sitt rävgift uppe på sjukhuset. Innan jag hann komma till den punkten nämner hon bara så där i förbifarten att de blev sena från sjukhuset idag eftersom de hade väntat på att Felix skulle komma från operationen. Jag blev så paff du kan tänka dig när jag hör detta. Jag hade ju hört från mamma att läkarna hade siktat på slutet av veckan för hans operation. Men tydligen hade de tagit prover på han i förmiddags och klockan två ringde doktorn och sa att han tyckte de var tillräckligt bra för att kunna göra operationen. Så, det var bara att i ordningställa lillkillens alla apparater och annat för att för att förbereda honom för operationen. Operationen gick jättebra, så nu har han ett 3-4 mm långt sår på magen, nej jag menar så klart 3-4 cm. (Min syster hade svårt att hålla i sär mm och cm.)

Så, nu kan de börja om från början igen. Doktorn hade sagt att de skulle ge Felix 5 ml mat 8 timmar efter operationen. Detta för att se om han klarade att äta eller om de fick vänta ett tag till. En del barn klarade inte av mat så tidigt efter operationen nämligen. Felix ligger nu i respirator eftersom han blir lite väl flaxig med armar och ben när han har ont. Därför får han morfin, och det kan ibland bli så pass mycket att han "tuppar av" som Weronica sa. Då behöver han andningshjälpen för att inte sluta andas.

Det var skönt att få prata med Weronican idag. Jag förstår så klart att hon inte velat prata men, det har varit jobbigt att bara sitta utanför och inte kunnat göra något alls. Nu fanns det hopp och glädje i hennes röst igen och det är väldigt skönt att höra. Imorgon är det jag som hälsar på dem, undra om jag kanske skulle baka en kladdkaka till Mattias bara för att?

Sophinksdag

Igår var en formidabelt usel dag. I alla fall om jag skulle summera min kost igår. Det var inte GI igår, det var IG. Usch, det började med korv och pommes till lunch på badhuset. Sen blev det kalops och ris till middag. Kalopsen var det väl ingen farligt med, men jag åt massor av ris. Sen åt jag dessutom världens mest sötade bäryoghurt. Jag älskar sött, men den var för söt för att ens vara god. För att avsluta allt gjorde jag dessutom chokladbollar på jobbet. Jag åt bara en chokladboll. Men destomer smet under tiden jag rullade...

Detta gjorde att jag idag har ett enormt sötsug. Borde ignorera det, men orkar inte eftersom jag inte mår bra. Så, det fick bli åtta karameller nu innan jag åker till jobbet.

Imorgon skall det bli bättring. Jajjemen! Fast det är klart, ikväll blir det ingen sötsliskig yoghurt heller.

Lyckades jag?

Idag har jag som ni kanske vet haft tvättid. I vår tvättstuga har man 6 timmar på sig att tvätta och få det torrt. Detta är näst intill omöjligt eftersom tvättmaskinen vägrar centrifugera ordentligt på 40-programmet. Man kan köra ett centrifugprogram, men har man mycket som skall tvättas så hinns inte det med alltid. Idag hade jag dock bara fyra maskiner sammanlagt så det kändes som jag skulle få med mig ren och helt torr tvätt upp till lägenheten. Så, när sista 40-maskinen var körd centrifugerade jag den en extra gång för att det skulle ta kortare tid i torkskåpet. Var nere vid halv ett och hängde in det så jag var bombis på att det skulle vara torrt när jag kom ner klockan två. Det var det inte. Det var nästan lika blött. Eftersom jag GLÖMT att sätta på skåphelvetet. Så, nu har jag åter igen fått hänga upp all våt/fuktig tvätt här i lägenheten. Det är så jäkla typiskt!

Vrångfel!

Varför i hela sjutsingen har jag inte hämtat ut mina apoteksrecept tidigare? Varför kan jag inte låta en tanke gå vidare till handling? Hade jag gått till apoteket för lite mer än en månad sen hade jag fått ut allt mer eller mindre gratis eftersom jag köpte massor av läkemedel förra året. Istället fick jag betala 154 kr för munskölj och fluortabletter. Ingen stor summa får jag väl säga, men hade det vart P-piller eller annat så hade det blivit dyrare. Då är det bara för mig att börja klättra igen på högkostnadsskyddet. Antar att jag inte kommer komma upp i de högre rabattnivårerna i år dock.

Åter till maskinerna

Felix har som jag berättade igår haft enorma problem med kräkningar de senaste dagarna. Tror Weronica sa att 8 gånger per dag inte var att överdriva, och det har kommit massor av kräks varje gång. Detta har haft konsekevenser, Felix har gått ner mycket i vikt igen. Nu låg han runt 2800g om jag hörde rätt. Detta orkade inte  Weronica och Mattias med så de började sova hemma igen. Tillslut gjorde läkarna en undersökning och hittade ett fel till Felix kaskadkräkningar. Felix har en förträgning vid nedre magmunnen. Detta innebär att ringmuskeln nere vid den nedre magmunnen kan vara förtjockad och drabbas av kramp. Det gör att passagen ut till tolvfingertarmen blir väldigt trång varpå maten inte kan passera ut för fortsatt matsmältning. Då vänder istället maten där nere och åker upp igen och kommer ut som en kräkning men med otrolig kraft. Detta är inget man kan se när barnet är nyfödd utan det uppkommer vid 2-4 veckors ålder, och är vanligare hos pojkar. Eftersom Felix varit sjuk och inte ätit på samma sätt som bebisar i hans ålder så antar jag att hans diagnos inte kunnat ställas tidigare. Han har ju ätit så små mål mat att de antagligen kommit förbi den nedre magmunnen och ut i tolvfingertarmen ändå.

För att få ordning på det här krävs en operation, men innan den kan göras måste kroppens vätske-, salt- och syrabalanser återställas. Därför har Felix lagts i respirator igen, och så får han glukos och salter intravenöst. Respiratorn får han, antar jag, för att han varit såpass sjuk innan så det är en säkerhet. Det är individuellt för hur lång tid det tar för kroppen att återställa sig igen, allt från ett par timmar till några dagar. Läkarna trodde att de skulle kunna göra operationen i slutet av veckan.

Men, läkarna hade sagt till Weronica och Mattias att de inte får se detta som ett bakslag. För det här är en vanligt förekommande diagnos. Felix har inte fått den pågrund av att han varit sjuk. När jag pratade med Weronica kändes det som hon var otroligt lättad. Nu vet de vad det är för fel på lillgrodan. När operationen är gjord och Felix är återställd kommer han kunna tillgodogöra sig maten på rätt sätt och växa och bli stor och stark.

Felix kom hem, för vi längtar efter dig!
Weronica och Mattias, jag tänker på er hela tiden!

Nu har jag känt efter lite mer

När jag gick här och samlade ihop min tvätt så kände jag av min hals. Det är så att jag haft halsbränna sen i lördags, nonstop. Har väl lyckats förtränga den några få stunder men för det mesta gör den sig påmind. Igår till exemepl hostade jag som en besatt. Skitjobbigt verkligen. Igår sa jag att jag skulle gå till apoteket idag och köpa Pepsid duo om halsbrännan sitter kvar. Och det gör den. När jag sen kom upp från tvättstugan kände jag mig riktigt dålig. Hur jag märkte det? Jo, för att komma till min lägenhet måste jag gå upp för 6 trappor. När jag hade gjort det idag stod jag och flåsade som en otränad. Det brukar jag inte ens göra efter ett rejält träningspass. Kände efter i halsen och den gör nästan ont under vissa stunder. Så som det var på gamla goda tiden när halsflussen bröt ut som värst. Dessutom har jag ont i magen och så känner jag mig febrig. Och jag som varken har lust eller råd att sjukskriva mig idag. Eller lust? Det är nämligen så att jag jobbar med E och J idag och det är inte så ofta, så jag vill verkligen träffa dem idag. Så, jag får väl stå ut med att må som ett utskitet russin och göra det jag skall helt enkelt.

Typiskt!

Rutinerat!

Klockan ringer och jag försöker ligga kvar och ignorera den. Det går inte. Jag stänger av alarmet och lägger mig igen. Plötsligt kommer jag på att klockan nog bara visade 7.15 och jag skall inte upp förrän senare väl? Tittar på mobilen igen. Nej, jag hade fel. Klockan är 7.45. Men? Vad är det för en dag idag? Ska jag verkligen upp så tidigt? Skall jag snart jobba? Snappar upp min kalender som av en slump hamnat vid sängen och börjar sakta bläddra bakifrån och fram. Under tiden jag bläddrar inser jag mer och mer att klockan nog har larmat rätt i alla fall. Men, vad är det för en dag? Till slut kommer jag fram till den här veckan och ser att det är måndag. STÖÖÖÖN!! Jag har tvättid om en kvart. Så, chansen att kunna ligga kvar och dra sig försvann i ett nafs och kvar blev jag, alldeles besviken.


Inatt var jag nog otroligt trött. Somnade väl någon gång runt 1-tiden tror jag. Senare under natten vaknade jag till och behövde gå på toaletten. Därför ställde jag mig på vågen också för att göra min veckovägning. För jag var helt säker på att klockan snart skulle ringa så det var lika bra tänkte jag. När jag sen kom tillbaka till sängen ser jag att klockan är 2.35. Suckade djupt och kröp snabbt ner i sängen igen för att somna om.

Jag är inte med helt alla gånger. Och jag är ändå morgonpigg. Härligt att se att jag också vill kunna lägga mig en stund till då och då. Kanske skall göra det efter att jag lagt in nästa maskin tvätt och ätit frukost? Nja, det är nog ingen jättebra idé trots allt.

Good night!

image848

Nu är det dags för sängen igen.
Har tvättid klockan 8.00 imorgon.
MUMS!


God natt!

Min lilla Felixgroda då!

Varför kan inte ett framsteg få vara ett framsteg? Varför måste det till 17 bakåtkliv vid varje liten förbättring? Felix har det väldigt jobbigt just nu, han kräks bara. I flera nätter har han bara kräkts och kräkts. Med den följden att han går ner i vikt. Nu ligger han tydligen under 3 kg igen om informationen från mamma är rätt. Även om jag vet att detta förekommer hos små barn, och att en del barn kräks väldigt mycket är det ändå med stor ledsamhet att lilla Felix skall råka ut även för detta. Mina tankar är hos honom och hans föräldrar större delen av dagen. Jag känner mig så otroligt maktlös när jag inte vet hur jag skall kunna hjälpa dem i detta svåra. I tisdags var det ju så bra att de pratade om förberedelser för hemgång. Som det är nu känns det som ett miltals avstånd till den dagen. Varför kan det inte få vara bra med min lilla groda? Varför?

Weronica och Mattias, mina tankar är hos er hela tiden. Ni vet vart jag finns, det är bara att säga till om ni behöver någon hjälp eller så. Jag ställer upp!

Back in the days

image847

Idag var jag på simbadet, och när vi skulle äta stod jag och försökte komma på vad jag ville dricka. Upptäckte att de fortfarande hade sin Slush Puppie-maskin kvar. Dessutom hade de bara is i den, och smakerna stod i pumpflaskorna stod bredvid.(De slush puppie-kopior som finns i var och varannan affär idag är färdigblandade i maskinen och smakar BARA socker). När jag väl sett maskinen kunde jag inte låta bli och fråga vad det kostade. Efter att jag fått prisuppgifterna frågade jag om de hade citronsmak. Det hade de. Så det var bara att slå till. Jag fick min mugg och förde sugröret till mina läppar och sög i mig drycken. Hmm? Smakade den verkligen så när var yngre tänkte jag först. Efter en stunds smakande konstaterade jag att det gjorde den nog, det var antagligen bara jag som inte riktigt kände igen smaken. Det var säkerligen 10-12 år sen jag drack den förra gången. Vet inte hur mycket smak de tillsätter i isen, men jag antar att det inte är mycket. Tror att den är rätt koncentrerad. Gott var det i alla fall. Och jag fick lov att vara lite nostalgisk en helt vanlig söndagsförmiddag.

När var du nostalgisk senast?

Surt sa rävenFick den här söta videon av pappa igår. Om jag skrattade, som tusan. Varför? Därför att jag kände igen mig på en gång. Minns att när jag var liten var vi hos min morfar, kan ha varit runt jul eller något sånt. Jag pekade på en frukt som jag ville ha och trodde väl att det var en apelsin. Min far sa att det inte var en apelsin utan en citron och den var inte god att äta. Jag stod på mig och ville banne mig ha den skalad så jag kunde äta den. Pappa kunde inte stå emot mitt enträgna tjat så han skalade den och gav mig klyfta efter klyfta. Jag åt den, utan att röra en min. Min pappa var stum av förvåning. Många år efter, när jag var i tonåren bad jag ofta pappa att köpa hem just citroner för jag tycke om att äta det. Pappa hävdade promt i många år att jag led av någon c-vitaminbrist just för att jag kunde äta citroner som vilken apelsin som helst.


Visst är ungen charmigare än charmigast?

Märklig dröm

Igår vaknade jag till 5.54 och hade drömt en riktigt konstig dröm. Då menar jag RIKTIGT konstig.

Jag satt och gömde mig strax utanför en borg och väntade på att Arn Magnusson och hans kidnappare skulle komma förbiridande. Jag hade fått veta att kidnapparen skulle föra honom till ett annat ställe. På något sätt hade jag lyckats informera Arn vart jag skulle gömma mig. När de red förbi mig kastade han ut ett långt läderband som jag fångade i sista sekund. Jag blev släpad bakom dem en lång stund, utan att kidnapparen upptäckte mig. Vi kom till en annan borg där vi inkvarterade oss. Som jag förstod det skulle det göras ett byte under natten. Någon skull ensam komma och hämta Arn. När vi skulle lägga oss för att sova säger Arn till mig att jag kunde vara trygg, han skulle försvara mig med sitt svärd. Detta insåg jag inte skulle hjälpa mig, då hans svärd bara var ett ihåligt skall. Plötsligt bankar det på porten och kidnapparen skulle gå och öppna, till sin hjälp hade han en liten svart batteridriven dosa. (En sån man har till bilar idag.) Jag ville förhindra honom att öppna porten, för på så sätt kunde vi kanske försena eller till och med avbryta bytet. Så jag reser mig upp och börjar riva och bita mannen. Han är både längre och tyngre än mig, men det fullkomligt struntar jag i. Jag river och klöser allt jag har och tillslut börjar han backa. Jag rycker åt mig dosan och ser hans skräckslagna min.

Där vaknade jag upp. Min första tanke var: Jag skall inte somna om för jag vill inte veta hur det slutar. Det slapp jag, istället somnade jag om och drömde om ett ex. Kanske inte så mycket bättre men den drömmen varade en väldigt kort stund.

Någon som kan förklara Arndrömmen?

Hemskt vacker?

image846
Bild: Worstpreviwes

Igår var jag och Erika på bio och såg Sweeney Todd. En film som vi tog mest för att Johnny Depp var med tror jag. När vi valde film så föreslog jag Himmlens Hjärtan med Erika tyckte den verkade för tragisk så hon föreslog I´m not there och Sweeney Todd. Vi båda konstaterade att vi inte kunde så mycket om Bob Dyllan så Johnny Depp övervägde klart.

När vi sen satte oss i biostolen igår säger Erika att filmen kommer vara blodig, det hade hennes arbetskamrat sagt till henne. Själv hade jag dålig koll på vad den egentligen handlade om, hade läst SFs lilla inforuta men inte fått det hela klart för mig. Introt till filmen var väldigt blodig och så stod ju Tim Burtons namn där. Allt blev ganska klart. Fast, jag kände inte att jag inte ville se filmen när jag såg introt. Det första jag tänkte på var min gamla medialärare som på en lektion visade massor av filmintron och sa att ett bra intro är en film själv. Under den lektionen förstod jag inte riktigt vad han menade. Igår gjorde jag det. För Sweeney Todds intro var riktigt bra. Jag ville helt klart se filmen.

Som jag sa ovan, jag hade väldigt dålig koll på filmen, så när de börjar sjunga i början blir jag först förvånad. Sen lättar det och jag borrar ner mig för att njuta av filmen. För, även om filmen var riktigt hemsk på sina ställen så var den så otroligt välspelad och så bra miljöer. Trots att den var blodig så var den ändå väldigt vacker. På något oförklarligt sätt antar jag. Mitt i allt det makabra så var den också rolig. Både jag och Erika skrattade flera gånger. Speciellt i mitten någonstans.

Skådespelarna gör ett otroligt jobb. Jag antar att alla sjunger själv? Eller rätta mig om jag har fel. Vi kan säga så här, Johnny Depp steg otroligt mycket i mina ögon igår, och då stod han redan högst innan jag såg filmen. Även han som spelar Toby (Edward Sanders?) imponerar grymt på mig. Han verkar inte speciellt gammal men har ändå en röst jag gärna lyssnar mer på.

Filmen som helhelt var mycket bra, jag tycker i och för sig att den var lite seg en stund. Att det inte hände något och att det bara var en transportsträcka. Då gjorde jag som man brukar göra antar jag, försökte se hur långt det var kvar av filmen. Eftersom mobilen var avstängd kunde jag inte kolla det så då var det bara att fortsätta titta på filmen. Som strax där efter blev otroligt fartfylld varpå jag glömde klockan. En bra film skall innehålla en twist på slutet och det gjorde verkligen Sweeney Todd. Så även om den var väldigt blodig så var den helt klart värd att se. Det tyckte både jag och Erika. Fast, efteråt kunde vi inte säga att den var jättebra eller jättedålig. Utan kom fram till att vi fick tänka lite på det och låta den sjunka in. Nu vet jag, den var väldigt bra faktiskt.

Har du inte sett den tycker jag att du skall göra det. Helt klart!

Grekisk mat och depp

Ikväll skall jag ut på stan med min vän Erika. Först skall vi gå och äta en bit mat på någon av stans grekiska restauranger. Efter det skall vi gå och se Sweeney Todd på Biopalatset. Vet inte vad det är för film faktiskt, men oftast är ju Depps filmer väldigt bra. Om den nu skulle vara dålig får jag väl njuta av Depp bara. Till bion skall det självklart vara godis. För att citera Erika. Ja, bio med en jättestor godispåse låter bra tycker jag. Tror att kvällen kan bli hur bra som helst faktiskt.

Bäst att fixa sminket nu så att jag sen kan vila lite. Är rätt trött eftersom klockan larmade 7.15 denna morgon. Härligt med jobbdagar på helgen...

Ha en bra kväll!

Goooood night!

image846

och sov så gott!
Det skall jag själv göra nu i alla fall.

De följer inte min bestämda ordning

Inför dagens Lets Dance hade jag rangordnat tävlingsparen i den ordning jag ville att de skulle åka ut.
 • Idag: Danny och Malin. Varför? Enkelt, jag gillar INTE Danny
 • Nästa vecka: Matte och Carin. Varför? Matte är charmig, men stel och tråkig i dansen.
 • Veckan därpå: Karl-Petter och Jeanette. Varför? Karl-Petter har utvecklats med inte tillräckligt.
Finalen skall således stå mellan Tina Nordström och Tony Rickardsson. Det är väl självklart dessutom. De två har utvecklats allramest under de veckorna som programserien pågått. Jag tror så här när jag tänker efter, Tony kommer ta hem hela tävlingen. Om man blickar tillbaka så är det bara killar som vunnit tävlingen innan. Nog för att det gärna får vara en tjej som vinner, men rent dansmässigt sett så är det faktiskt killarna som utvecklats allra mest när man tittar på det. När de till och med kan föra sina damer över dansgolvet så har blivit bra dansare. De kvinnliga kändisdeltagarna behöver ju "bara" lära sig stegen och göra det med bravur eftersom de har en karl som för dem över dansgolvet med en fast hand.

Men, det är ALLTID spännande in i sista sekund när det gäller en tävling. Hoppas bara jag inte behöver bli förvånad över de två som går till final. Hoppas att det blir som jag hoppas. Fast det är klart, Matte och Carin åkte ut idag, INTE Danny. Hoppas för tusingen att han gör det nästa vecka. HOPPAS!

Hur tänker du angående Lets Dance?

(Oj, det låter ju som jag är superinsatt i det här programmet. Det är jag inte. Det var bara att slå upp på Wikipedia för att få lite fakta och sen resonera runt det. Enkelt och plättlätt.)

My mission

Slutade 21 idag på jobbet men var tvungen att sitta kvar en stund bara för att se Tony Rikardsson dansa sin dans i kvällens Lets Dance. Efter att han fått sin muntliga bedömning så blev det reklmpaus och då studsade jag upp och sa undra om jag hinner hem tills poängutdelningen? Ja du Angelica, det blir ditt mission ikväll. Jag skyndade mig ut i personalrummet och hämtade mina grejer och gasade ut till bilen. Brummade iväg och började fundera på om det kunde tänkas vara poliskontroll borta vid påfarten ner mot E6an. Trafikljuset vid Hydrotappen slog om till rött och jag börjar bromsa in. Då kommer det en galning bakom mig och glider in i vänsterfilen. Föraren är så extremtänd på att köra så han står där och gungar på dragläget. Egentligen borde jag ha tänt på alla cylindrar och försökt dra med honom. ISTÄLLET låter jag bilen sakta börja rulla och galningen for iväg som en kanonkula. När jag börjar närma mig påfarten önskar jag att det fanns en poliskontroll där. Gjorde det det? Nej, inte alls. När jag sen kommer ner i centrum ser jag polisbilen istället. Och då VET jag att poliserna här i stan idag gett oförtjänta böter.

Så, hur gick det med mitt mission. Jo, när jag svänger in på min uppfart ser jag att Lets Dance börjar igen. (Hur jag ser det, jo mina grannar som bor längst ner har en 50 tums tv uppsatt på väggen som är riktad ut mot vägen. Lätt att man kan ta med sig en fotölj ut på uppfarten och be dem öppna fönstren så kan man se på deras tv istället för att ha en egen.) Hade jag bara kört 2 minuter snabbare hem hade jag hunnit se poängutdelningen. För, när jag fixat i motorvärmaren och låst bilen och skall gå in i trapphuset så ser jag hur Jessica Almenäs säger något i stil med att glöm inte att rösta på Tony och Annica nu, sen ser jag hur nummret kommer upp och de pussar eller något liknande mot kameran. Så, nej mitt mission gick under. Lika glad är jag för det.

7,2 km blev det

Stod på bandet i 65 minuter idag, eller ja, stod gjorde jag ju inte precis. Pinnade på bra där till och från. Började med en fart på 5,5 km i timmen för att sen variera det mellan 5,5 och 9 km/h. Lyckades pusha mig till att springa i totalt 25 miuter, och då gick det undan dessutom. Resten av tiden var väldigt rask promenad. Var helt slut i benen efteråt. Vet med mig att banden är till för uppvärmning, men eftersom det nästan hela tiden var 2 band lediga kunde jag springa på där på mitt band ändå. Finns det ingen kö kan man ju köra på.

Längtar till tisdag då jag skall träffa en gyminstruktör. (Min gamla barndomskompis faktiskt). Då skall jag väl få mig ett bra program och lite information om de olika maskinerna. Det kommer blir så bra det. Ärligt talat, det är roligare att göra sit ups i en maskin än att ligga och kräla på golvet när man skall göra dem. Vet inte vad det beror på, men så är det.

Lunchen är uppäten och nu är det dags för en LÅÅÅÅÅNG varm dusch. Har lite ont i nacken fortfarande så jag skall peppra den med varmt vatten. Får väl gå med min långa halsduk om halsen hela kvällen för att behålla lite av värmen.Det är dumt att jag skall vara en sådan periodare när det gäller kost och träning. Att jag under några månader är så enormt duktig på vad jag stoppar i mig och ser till att jag rör mig, för att sen slappa till mig och skita i allt vad träning och kost är. Jag menar, sen jag skärpte till mig i början av den här veckan har jag sett resultat. Sen i onsdags har jag gått ner 1,3 kg liksom. Varför kan jag inte se till att göra detta på heltid? I och för sig har jag ju nu köpt ett träningskort som betalas via auto giro så det är bara att se till att masa sig dit så att inte pengarna går till spillo så att säga.NU DUSCH!!

Uppe med tuppen

Gissa när jag slog upp mina ögon denna morgon. 7.15 hände det. 7.15. V Ä L D I G T tidigt med andra ord. Försökte ligga kvar en stund men magen började istället att kämpa för att få upp mig. Hungern slet och drog i mig så det var bara att gå ut i köket och fixa i ordning frukostgröten. Efter att jag ätit upp den så passade jag på att ligga och titta på Nyhetsmorgon under en go filt på soffan. Verkligen gott att kunna göra så ibland!

Nu skall jag lägga in lite bra musik i mp3n och sen bege mig till gymmet. Eftersom jag inte fått något träningsprogram än, får det på tisdag nästa vecka, så skall jag springa på bandet och kanske ta en stund i trampmaskinen. Vet inte än hur lång distans det blir idag, men en bra bit kommer det bli i alla fall. Det kan jag lova. Skall som sagt bara komma på vad jag vill ha för musik i öronen först.

Ett suddigt vårtecken

image844


Igår såg jag ett gäng Tussilago när jag var på väg till en kompis. Självklart var jag tvungen att föreviga en av dem på bild. Såg nu idag att bilden tyvärr blev suddig, fast det gör ingenting. Den finns i alla fall i min blogg. Tussilago är en sådan sak som gör att man känner att våren verkligen är på väg. Att solen dessutom strålade ordentligt igår fick en att känna att vi bara går mot ljusare och ljusare tider. Det är fullkomligt jättehärligt!

Har du sett några vårtecken?

Du är avbokad

När jag körde till jobbet idag provtutade jag ett par gånger på avskilda platser. Tutan funkade och jag var glad. När jag sen, några timmar senare, kom ner till Tagene för besiktning blev jag lite mindre glad. Jag försökte registrera mig i datorn som fanns där men inget händer. Jag försöker en gång till, inget resultat. Så jag går ut och dubbelkollar så att jag skrivit in rätt reg.nummer. Det har jag. På pin kiv försöker jag ett par gånger till, men det slutar med att jag förkastar datorn och knackar på rutan.

- Vad kan jag hjälpa dig med?
- Datorn kan inte hitta mitt reg.nummer.
- Vad har du för reg.nummer?
- Jag säger mitt reg.nummer klart och tydligt.
- Sa du Niklas, Stefan Rikard?
- Nej, jag sa så här.
- Den är avbokad.
- Vad är det du säger?
- Vägverket bokade av den tiden 6 februari. Har det skett ett ägarbyte?
- Ja, sista december förra året. Jag fick ju tiden hemskickad till mig i januari.
- Fick du den till din adress?
- Ja! Dessutom sa de i måndas att jag hade den tiden.
- Den är avbokad från vägverket.
- Du skojar med mig, jag har min tid idag!
- Hmmm? Jag får se om jag kan hitta chefen.

Lång väntetid

- Vi trycker in dig här idag då.
- Det var väl väldans bra.
- Du kan gå ut och vänta.
- Kommer reg.nummret upp på displayen?
- Ja så klart.

Vad då så klart? De tryckte in mig i ett fullbokat system, så hur kunde det vara så klart?

I alla fall, jag fick en trevlig man som skulle besiktiga min bil. Efter första halvan säger han att det ser ju väldigt bra ut. Bilen är ju trots allt en 88:a. Nu får vi köra upp den och hissa upp den och se om den är lika bra under. Oj, här var det verkligen ingen rost. Den är väldigt fin här under. Berättade då att den är nerifrån Småland eller Skåne. Jaha, det förklarar saken. Så här hade den inte sett ut om den bara var körd i Göteborg. Han baknade och donade lite till och sa åt mig att borsta av rosten på oljebehållaren och behandla den med något medel som motverkar rost. Annars var det bara att åka. OCH då hade han INTE provtutat min tuta. Vad då besvikelse. Den hade med 100% säkerhet funkat om han kollat det. Men, man skall inte gråta över spilld mjölk, eller vad heter det?

Nu får bilen rulla ett år till på vägarna. Det är ju fantastiskt bara det!

Statistik

Blogg.se statistik kan verkligen inte vara tillförlitlig. Igår kollade jag in min statistik och såg att jag skulle haft totalt 16 sidvisningar. Trots att både jag och Johannes gick in några gånger efter det, både från våra datorer och våra mobiler hände det inget med den siffran. Nu idag kollade jag upp statistiken igen, då hade jag 4 unika besökare. Jag gick efter det ut på min blogg och kollade lite för att sen åter igen kolla statistiksidan. Jag uppdaterade den sidan men inte fan ökade 4an till en 5a. De är verkligen något lurt med blogg.se sätt att hålla koll på sidvisningar!

Dags att hoppa i säng kanske

Klockan 22 satt jag och tänkte att det var dags att hoppa i säng. Nu, nästan 2 timmar senare kan jag väl konstatera att det inte gick så bra. Jag som skall upp klockan 6 imorgonbitti. Och jag måste duscha... Huuuu! Det kommer vara lite segt imorgon då kan jag tänka, men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att jag inte alltid är så diciplinerad som jag vill vara. Men, nu tar jag mig i kragen och lägger mig till sängs helt klart. Hade tänkt lyssna på min senaste mp3-bok men det lär inte hända ikväll. Jag kommer bara att somna i från den ändå.

Just ja, imorgon är det besiktning av lilla bilen. Tutan fungerar inte som den skall, men pillar man lite på en sladd så funkar den. Kan hoppas på att den vill vara med mig imorgon och tuta som den skall. Sen får pappa fixa till det helt enkelt. Men, en tvåa är väl inte hela världen heller? För, kan det blir mer än en två på en tuta som glappar? Det vore ju väldigt fel! Fel fel fel!

Så, imorgon skall jag kompa en hel kvart. En hel kvart mina vänner. Det ni! Bara för att hinna ner i tid till besiktningstiden.

Vad som händer imorgon, händer imorgon. Det behöver jag inte sitta här och tänka på nu. Utan nu skall jag bara tänka: Säng säng säng, sova sova, säng säng säng...

Årets bluffprodukt

Återigen är det Johannes som står för underhållningen ikväll. Medan jag bloggar sitter han och surfar runt och fastnade tydligen på teknikmagasinets hemsida där han skulle leta reda på "årets bluffprodukt". För att visa mig skickar han den här länken. Jag öppnar länken och börjar läsa om en gul liten badanka. Jag sitter och kliar mig i håret och undrar varför den skulle vara en bluffprodukt. Jag läser den lilla texten om ankan om och om igen och kan inte för mitt liv förstå vad som skulle vara fel med den. Säger något i stil med vad för bluff är det med den här ankan egentligen? Oj, skickade jag ankan? Det måste ha blivit något fel. Den här skall det vara. Får upp den nya produkten på skärmen och skrattar till. Tänk om en sådan produkt hade funnits, vad internet hade varit säkert. *ler* Men, även i den bästa av världar finns det fel och brister så det är väl för mycket att hoppas på ett rent och fint internet.

I alla fall, jag fick skratta igen ikväll. Mest åt mig själv som inte förstod att Johannes hade skickat fel utan för en stund trodde att det fanns någon bluff med en liten gul badanka med radio i magen. Ack så det kan gå.

Ditt perversa helvete

Här satt vi, jag och Johannes och småpratade om allt och ingenting. Det är verkligen fördelen med att använda mikrofonen via msn. Då slipper man att skriva i msnrutan hela tiden, utan man kan konversera fritt hela tiden istället. Fast det är klart, det är svårt att prata och skriva långa inlägg samtidigt, men det kan man stå ut med.
I alla fall, där satt vi och pratade och plötsligt säger Johannes bara "Ditt perversa helvete" För en sekund sen undrar jag Vad fan säger han? För att i nästa sekund brista ut i gapskratt. Jag var inte ensam om att skratta heller för den delen. Sedan fick vi ägna 5 minuter till att bara garva åt uttrycket. Nu när vi sitter här och jag skulle blogga om det kom varken han eller jag ihåg i vilken situation det sas, det spelar inte så stor roll. Jag antar att ni förstår att vi diskuterade något som inbegrep sex. Och, det är ju inget ovanligt ämne att prata om va?

Jag är tydligen duktig på att associera till sex.
Idag satt jag och mamma i bilen (igen) när vi fick stanna för ett rödljus. Jag småskrattar till och säger att de minsann har rengjort runt skattemärket noga. Mamma säger då att det nog nyss blivit påsatt. Jag ler i mjugg och säger undra om chauffören också blivit det. En liten stund gick och plötsligt skrattar mamma utav bara den.

Är sexskämt för uppenbara? Eller funkar de alltid?

Hur manlig är jag då?

När Johannes läste mitt inlägg om kvinnlighetstestet var han tvungen att testa och se hur kvinnlig han var. Han fick 58 poäng och var därmed: Du är något kvinnlig, men inte jättekvinnlig. Neutral med en vag lutning åt manligheten. Efter att han gjort testet så var han så klart tvungen att kolla upp om det fanns något manlighetstest. Detta fyllde vi i tillsammans och mitt resultat? Hur såg det ut? Ja, omdömet blev i alla fall det här:

Din poäng: -3
Din manlighet är lika stor som den hos färgglada partydrinkar. Dvs. lika stor som den hos en ung kvinna (ingen alls).

Totalt har 280550 personer tagit testet. Den genomsnittliga manlighetspoängen bland alla dessa är: 110.870026733


Vad kan vi då dra för slutsats här? Jo, att Johannes således är mer kvinnlig än vad jag är manlig. Det du Johannes, det du.

Vill du göra manlighetstestet? Då finns det här.

Dessa test.

Det finns så mycket test att göra där ute i internetdjungeln. Hittade just ett till hos Änglakatterna. Där skulle man svara på 30 frågor och sen få veta hur kvinnlig man var. Självklart gjorde jag testet och mitt resultat lät inte vänta på sig.

Din poäng: 295
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!

(Totalt har 169972 personer tagit testet. Den genomsnittliga kvinnlighetspoängen bland alla dessa är: 120.812798579)


Vad har den här frågan att göra med hur kvinnlig man är?

14. Kan du sjunga?
1. Ja, rätt bra.
2. Ja, sådär, om det är rätt låt.
3. Sjunga kan jag, men det låter inte så bra.

 

Well, jag är tydligen kvinnlig så det räcker och blir över. Det var ju skönt att veta. Eller? Var det verkligen det?
Vill du göra testet så finns det här.

 

bloggen suger?

Satt just och kollade lite i min egen blogg när jag upptäckte att det fattades lite text i ett inlägg från igår. Samma sak upptäckte jag förut idag också. Konstigt att text försvinner bara så där tycker jag. Jag har länge haft funderingar på att skaffa en egen hemsida/domän eller vad det nu är som krävs för att sen lägga upp en blogg där istället. För, jag kan väl inte vara ensam om att anse att det varit väldigt mycket krångel med blogg.se den senaste tiden? Ofta (nästan varenda kväll) är det omöjligt att ens komma in och skriv inlägg. Har man kommit in och börjat skriva händer det än oftare att man blir utkastad för att sen inte komma in igen. Nej, nu får blogg.se skärpa sig lite, annars kan jag tänka mig att fler och fler användare söker efter andra alternativ. Har jag fel?

Naturligt värre

Det är inget snack om saken, jag älskar att fotografera. Jag har en kass kamera, eller ja, jag använder min mobilkamera. Den har 3,2 mega pixels så den kan ju ta skapliga kort i alla fall. De enda gångerna när den inte är något att ha är i mörka rum, blixten klarar inte av att lysa upp tillräckligt. Men när jag är ute i skogen och får för mig att ta bilder så funkar den helt okej. Passade på att ta lite bilder idag uppe i Fontin och faktiskt så blev bilderna helt okej. Vissa av dem väldigt bra om jag får säga det själv. I alla fall utifrån förutsättningarna. Här har ni dem.

image837


image838


image839


image840


image841


image842


image843

Tänk att det finns massor, massor av is ute i markerna samtidigt som vitsipporna börjar titta upp på sina håll. Visst är naturen fantastisk?! Jag tycker det är fullkommligt underbart att gå i skogen på vårkanten och se hur den mer och mer vaknar till liv igen efter vintersömnen. Får bege mig ut i skogen snart igen i en vild jakt efter nya vårtecken.

I´m a geek?

image836


Mitt ute i skogen med otvättat hår kom jag på att jag var tvungen att ta ett kort på mig själv. Varför? Jag vet inte, jag är sån ibland. Töntig så det förslår kan tyckas, men jag tycker det är kul att ta kort på mig, helt enkelt. Så här såg jag ut idag när jag var uppe i Fontin och promenerade. 5 km blev det idag. Hurtigt värre!

Näpet häpen

Satt och läste lite på Anna Skippers hemsida förut. Vet ju att hon pratar om detoxkurer och allt vad det nu är. Det är väl inget jag orkar köra men jag tänkte att jag kunde få lite tips. Har sen i höstas använt mig av proteinpulver i mina smoothies och det gör ju att man blir mättare. Så jag kollade upp hur vad Anna har i sina proteindrinkar som hon gör i alla program. Receptet var enkelt

Proteindrink
Proteinpulver 5 matskedar
Psylliumfröskal 1/2 -1 msk
Linfröolja 1-2 tsk
Mixa i en mixer eller skaka i en shaker med 3-5 dl vatten.

Blandade ihop de ingredienserna jag hade och åkte sen till affären och köpte Psylliumfrön för att ha i det också. Skakade drinken och smakade. Kan väl säga så här, det smakade inte så gott. Det beror mest på att mitt proteinpulver smakar någon konstig vanilj. Nästa gång köper jag en annan smak på pulvret. Drack upp allt och tänkte, jaha, när skall jag känna mig mätt då? Hämtade upp mamma och körde henne till Kungälv. När jag sen nästan var uppe i Fontin känner jag en mättnaskänsla som sprider sig i hela kroppen. Helt fantastiskt får jag säga. Promenaden gick därför jättebra och hungern kom först när jag nu kom hem. Så nu skall jag göra lite sallad, koka ett ägg och servera det tillsammans med makrillfilé. I fortsättningen är det jag som kommer dricka proteindrinkar. Jag tänkte inte köra hårdveckan som Anna Skipper lovordar, men jag kommer byta ut mellanmål mot drinkar i alla fall.

Saxat från www.annaskipper.se
"Proteiner ger till skillnad från kolhydrater en lång mättnadskänsla och ökad ämnesomsättning. Linfröolja ger energi och tillskott av de viktiga omega 3 fetterna och psylliumfröet ger bra mättnadskänsla, renar tarmen och för ut skadligt kolesterol."

Synvilla?

Igår när vi körde på motorvägen, mamma och jag, så började det flyga något som först påminde om aska i luften. Jag säger det högt i samma stund som jag ser att det är snö. Ovanligt här Göteborg nu för tiden? Ja, till viss del. Igår var det dock såpass konstigt att det snöade samtidigt som det var strålande sol och blå himmel. (Inte hela himmlen kanske, men det fanns där bredvid snömilnen.) Blev väl allt lite exalterad och frågar mamma om hon någonsin sett detta fenomen, jag menar hon är ju bra mycket äldre än mig och har således sett mer än mig. Förväntar mig att hon skall säga nej dock. Jo, det har jag allt. Hemma gjorde jag det ofta. Hemma för henne är då Vilhelmina. Hon märkte nog av min lilla besvikelse som berodde på hennes svar så hon rättar till det med att säga Men jag har aldrig sett det här nere. Ha, det var väl tur det tänkte jag.

Det ordnade sig

Just ja, måste bara berätta. Idag ringde PO igen. Han berättade att min betalning hade kommit in hos dem så nu väntade han bara på en bekräftelse från min bank att det var jag som hade gjort den transaktionen. När det var gjort skulle han genast skicka en utbetalningsavi till mig. Han var inte säker, men trodde att detta nog skulle kunna göras idag. Jag tackade för all hjälp och sa att huvudsaken är att det betalas ut och att det inte är någon fara på taket.

Tack PO för hjälpen. Det är skönt att veta att det finns några i vårt avlånga land som vet vad serviceminded är för något. Tack!

Felix nya framsteg

Idag skulle jag och mamma åka ner till Mattias, Weronica och Felix för att bjuda Mattias på kladdkaka. Han fyllde år idag, och jag vet att kladdkaka är en stående favorit. Visserligen gillar han alla sötsaker, men min kladdkaka älskar han. Tror jag bestämt.

När jag mötte mamma berättade hon att de antagligen skulle få gå ut på promenad för första gången idag. Hur stort som helst. När vi kom ner till sjukhuset var de inte på sitt rum, utan en sköterska berättade att de nog redan gått. Så vi slog oss ner för att vänta på att de skulle komma tillbaka. Plötsligt såg vi dem inne på avdelninge, de hade inte gått. De hade varit där inne och pälsat på lillkillen alla kläder de kunde hitta på avdelningen. Han skulle banne mig inte frysa ute. Promenaden gick jättebra. Killen sov mest hela tiden. Förutom när vi satte oss för att äta lite. Weronica berättade att de igår hade fått bära, vysja och köra honom i vagnen hela dagen. För annars gnällde han hela tiden.

Felix äter bra själv nu, idag hade han ätit alla mål själv ur nappflaskan. De hade inte behövt använda sonden en ända gång när vi var där nere. Tyvärr spyr han rätt ofta, så Weronica och Mattias vill helst ge honom lite mindre mat var tredje timme istället för 80-90 ml/var fjärde timme. Killen vaknar och säger oftast till att han vill ha mat var tredje timme dessutom, så vi får se hur det blir imorgon med maten.

När vi satt där kom en sköterska in och pratade lite med Weronica och Mattias. De pratade om maten och så berättade hon att de börjar sakta planera för hemgång. Men först skall de komma ner och sova med honom själv på natten först. Antagligen med början imorgon. SPÄNNANDE! Han har ju fortfarande syrgasgrimma, men på så låg effekt att han snart kanske kan klara sig utan den. När han blir hysterisk och stressad får han svårare att andas bra, men när han är lugn, mätt och glad så funkar allt som det skall, hur bra som helst.

Hoppas nu verkligen att det kommer gå bra att sova med lillkillen själva. Jag håller så klart tummarna. För, det är verkligen ett stort steg mot hemgång. Håll tummarna ni med. Det behöver lillkillen och hans föräldrar nu.

Det var bara att slå till

Idag tog jag en friskvårdstimma på jobbet. Det innebär att jag kan gå iväg från mitt arbetspass en timma tidigare för att ägna mig åt friskvård, det vill säga träning av något slag. När jag kom till Friskis och Svettis hade jag fortfarande inte bestämt vilket kort jag skulle köpa. Jag dividerade en kort stund och kom sen fram till att det var lika bra att köpa kombikortet. Det kostar 254 kronor i månaden och jag har det nu på autogiro. Bara gå dit att gympa med andra ord. Sen är det ju så att jag kommer få 500 kronor i friskvårdbidrag från jobbet så då kommer kortet kosta 212 kronor i månaden istället. Helt okej för väldigt mycket träning.

Passade så klart på att träna lite idag också. Först stod jag 20 minuter på en sån där konstig trampmaskin. När jag var klar där hade jag trampat på bra, och kommit 2 km om man räknar distansen. Sedan ställde jag mig på löpbandet. Det var första gången någonsin på ett sådant band så jag fick testa mig fram lite. Ställde in värdena på hur det brukar se ut när jag springer i skogen tänkte jag. Ack så fel jag hade! Efter att ha höjt farten tillräckligt kom jag fram till att jag mer eller mindre kutar på med en hastighet av 9km/timmen. Inte konstigt att jag är död efter ett pass i skogen, med tanke på min kondition. Det skall det dock bli ändring på till sommaren. I sommar är det jag som skall trivas i min bikini! Så det så.

Motvals

Idag är inte min dag, inte alls. Det började med att jag fick den briljanta idéen att rensa vasken ute i köket. Den har kluckat en längre tid och propplösning har inte hjälpt. Jag skruvade i sär skiten för att skölja ut den bit som gick att ta loss. Dock glömde jag att ställa en spann under så det började forsa vatten under. Smart Angelica... Jag ställde spannen under och började sen skölja ur plastböjen. När det var klart böjer jag mig ner, tar upp spannen och häller ut vattnet i vasken. Hade jag någon spann under? Nej, det hade jag inte. Irritation. Jag sprang och hämtade handdukar för att få ordning på vattenfallet som rann ut från skåpet. Medan jag står där böjd och svär över vattnet som rinner överallt hör jag ett ljud och jag reser mig upp för att kolla vad det är. BANG! Jag slår i huvudet i diskbänkskanten. Ännu mera irritation. När jag sen landade i soffan var det mer än välförtjänt kan jag lova!

Jag har ont i magen

Mer eller mindre hela dagen har jag gått och haft ont i min mage. Det är verkligen inte kul! Orkar inte göra något alls. Känner mig så negativ hela tiden. Har lyckats diska sen jag kom hem, nu är det bara matlagningen kvar. Den minst roliga av allt som skall göras i ett hem. Det är pisstråkigt att äta ensam. Idag blir det wok med bacon och extra vattenkastanjer i alla fall. Magen måste ha sin mat även om den trilskas.

Intensivkur utan dess like

image835
Bild: Aftonbladet
Jag fullkomligt älskar den här hårprodukten. Det är en intensivinpackning för skadat och behandlat hår. Inte nog med att den snabbt som ögat reparerar håret, den doftar ljuvligt också. Köpte hem den idag igen, efter att varit utan länge, och använde den nu ikväll när jag duschade. Hade den istället för balsam då min frisör säger att det går bra. Genast kände jag hur håret reparerades. Inte helt, men mindre torrt kändes det i alla fall. Ännu ett knark är påfyllt här hemma.

Hon hade inget att komma med

Kvinnan på Swedbank ringde upp mig 5-6 timmar efter att vi pratat. Då hade hon inget att komma med kan man väl säga. Hon kunde skicka en utskrift på att transaktionen var gjord, en utskrift som jag kan skriva ut om jag själv vill. Så jag fattade åter igen telefonen och ringde SBP. När jag äntligen kom fram fick jag förklara mitt ärende en längre stund innan tjejen förstod vad som hänt. Hon kopplade mig då till ekonomiavdelningen där jag fick dra samma historia igen. Efter att historian var dragen fick jag bara veta att jag skulle kopplas vidare igen. Då kom jag till P-O. Han verkade sympatisk och förstod problemet. Han letade lite i sin dator men hittade inget. Så han bad att få en kvart på sig, och så skulle han återkomma igen. Det gjorde han, utan resultat. Märkligt, jag vet ju att transaktionen är gjord. Så, han bad om en dag till. Jag fick hans direktnummer och han bad mig att ringa om han inte hörde av sig. Serviceminded så det skriker. Det gillar jag!

Vi får se hur det går imorgon. På ett eller annat sätt löser det sig kan jag tro.

En aktiv morgon.

Jisses Amalia. Idag har jag varit så effektiv att det inte är klokt. Vaknade 7.41 idag, 20 minuter innan klockan ringde. Kan bero på all sömn i natt faktiskt. Gick upp och gjorde i ordning mig, åt frukost och såg lite på nyheterna. Sedan sminkade jag mig, eftersom jag just nu är inne i en gräslig fas p.g.a. Mary Kayprodukterna, och borstade så klart tänderna. I god tid cyklade jag till Kommunals kontor och blev där inskriven i deras fack. 20 minuter senare cyklade jag till kommunhuset och lämnade in rapporterna. Skulle få prata med handläggaren som beviljade mig som stödfamilj, men hon var inte anträffbar så nu väntar jag på ett samtal från henne. Det måste bli ordning på pengarna allt. På vägen hem cyklade jag förbi min frisör och kom på att jag var TVUNGEN att gå in och köpa en hårinpackning. Min har varit slut länge, och nu suktar håret efter det. Beställde även en ny tid för klipp och färg den 31 mars. Hoppas nu att jag kan ta den bara. Eller ja, nästa månad PRIOROITERAR jag det.

När jag väl kom hem slutade inte göromålen. Först ringde jag mitt försäkringsbolag och kollade med dem om jag kunde ha kvar mina försäkringar där nu när jag bytt fack. Han jag pratade med hittade inte Kommunal i sina register så det blir till att byta över till Folksam vad det lider. Ringde även dit och kollade hur jag skulle gå till väga. Förstod det som att det kommer gå per automatik mer eller mindre. Så fort första avgiften är betald kommer jag få papper från dem. Varför betala onödiga pengar för försäkringar när jag får dem via min fackavgift liksom. Sen ringde jag svensk bilprovning för att få reda på hur jag skulle göra med feltransaktionen. Hon var dryg hon som svarade och när jag skulle ta fram transaktionsuppgifterna på min internetbank började det brusa och knastra i telefonen. Försökte lägga på och lyfta luren flera gånger men det var bara ett brus och en upptagenton som kom. Så jag tog mobilen och ringde Swedbank här i Kungälv istället. Fick bra med hjälp, efter gemensamma krafter skulle hon dona lite och faxa till Bilprovningen och så. Sen skulle hon höra av sig igen. Antar att det kommer gå vägen, det är ju en uppenbar feltranskation. Bilprovningen kommer absolut inte känna igen OCR-nummret nämligen.

Så, det har varit min dag än så länge. Skall ju till jobbet sen också, mellan 15 och 21. Funderade ett tag på att cykla men insåg att jag inte kommer vilja cykla hem ikväll. Kanske skulle ta och cykla imorgon? Jobbar 7-12 då nämligen. Då får jag massa träning imorgon. Skall teckna ett årskort på friskis imorgon också ju. Känner av min rygg till och från, antar att det är massa muskler i den som vill ha träning. Så jag skall absolut ha gymkort. Kan dock inte bestämma mig om jag vill ha ett rent gymkort eller om jag vill ha kombikortet. Gymkortet kostar 208 kr och kombikortet kostar 254 kr. Får se imorgon vad det blir. Träning skall det i alla fall bli från och med nu. Härligt!

Äh, nu har jag skrivit massa smörja här igen. Tror jag skall lägga mig och läsa lite bok en stund medan jag väntar på att kasslern skall tina och vänta på alla samtal som skall inkomma under dagen.

Ha en bra dag!

Kattastrof - Jag bara njuter

image834

Min matte tycker inte om att jag hoppar upp på bordet, så jämt åker jag ner med buller och bång. Det är tydligen inten som gillar att jag är på bordet så alla tar ner mig så fort jag sätter en tass där. MEN, när matte inget ser så passar jag på att lägga mig just på bordet. Speciellt dagar som är soliga. Då kan jag ligga där och ha det gott hur länge som helst. Solen är ju så fantastiskt skön. Tror bestämt att den börjar vara framme mer nu än den varit på länge. Vad det beror på har jag inte så stor koll på, huvudsaken är att den är uppe i alla fall. Den kan värma den mest frusna själ. Tror att det blir en lång stund i solen idag, jag har ändå inget annat på planeringen. Undra om jag kan få matte att komma med goda drinkar och tilltugg också?

Äckligt trött!

Jag har sovit till och från på min soffa hela dagen. Gick och la mig där strax efter åtta imorse, då ägnade jag en kort stund åt att se på Vasaloppet. Somnade dock ifrån det och sov till 11 istället. Åt rejäl frukost, såg på Så ska det låta och The Heartbreak Kid. Somnade två gånger under filmens gång. Den var väl lite söt, men någon höjdarrulle var det inte. Orkade inte göra någon mat idag, så det blev lite hopplock bara. Funkade väl det med. Sen fortsatte kvällen med tv och mer sovande på soffan. Lyckades med att missa större delen av I en annan del av Köping. Så, nu skall jag istället bege mig från soffan till sängen istället. Skall se om jag kan läsa lite i min bok innan jag somnar för kvällen. Högst tveksamt.

Klockan 9.00 imorgon skall jag till Kommunal och skriva in mig där. Efter det skall jag lämna in stödfamiljrapporterna. Missade det i torsdags i alla fall eftersom det fanns med som post på lönespecen. På fredagnatt kom jag på att det var fel dagar så imorgon måste jag få det korrigerat. Sen skall jag också ringa banken och svensk bilprovning ang. en feltranskaktion. Mycket att göra innan jobbet imorgon, härligt!

God natt!

Första stunden med Felix

Igår var jag nere på sjukhuset och hälsade på Weronica, Mattias och Felix. Nog för att den lille sov en hel del under de timmarna jag var där, men han passade också på att vara vaken långa stunder. Dessutom fick jag hålla honom för första gången. Underbar känsla. Trots att han är så liten blev man trött i armen av att ha honom på den. Det är sånt man får stå ut med. Weronica och Mattias får numer ha ha honom hos sig hela dagarna, de får vara i ett föräldrarrum uppe på biva-avdelningen. Rummet är inte jättestort och det finns inte så mycket att göra där. Som tur är finns det tv så när han sover kan mamma och pappa roa sig lite i alla fall. På nätterna sover han fortfarande inne på biva, dels för att han kräver tillsyn och dels för att personalen där nere vill att Mattias och Weronica sover ordentligt själva på nätterna så de orkar vara där nere och mysa och gosa med honom på dagarna. Killen har gjort lite framsteg, han har inte en enda nål i sig nu, han får inga mediciner nämligen. Dessutom har han börjat äta ur nappflaska. Han hade gått ner 30 gram så de ville öka på hans mat något så att han fortsätter att gå upp. Igår fick han 90 ml/måltid. Felix har helt stora, underbara ögon. Med dem kommer han kunna registrera och uppfatta mycket minsann. Flera gånger fäste han blicken på en. Moster var helt salig igår efter den stunden med honom.

Får se om jag får fler inbjudningar för att komma ner och hälsa på dem igen. Det får föräldrarna avgöra så klart. En sak är säker i alla fall. Felix är världens sötaste just nu!

Jag slängde godis

Har ni hört? Angelica har slängt godis. Trots att jag är lite bakfull och mår därefter. Idag blev det istälet en redig omelett med bacon, fetaost och riven ost i. Till det serverade jag mig också lite sallad. Imorgon skall jag börja på allvar med ordentligt mat och träning. Nu ska jag sluta möla i mig godis. Usch för transfetter och annan skit som finns där i.

Haha, jag orkar inte skriva något vettigt inlägg, jag är alldeles för trött i hela min skalle. Det är bättre jag ägnar tid åt min omelett och Joahnnes så får jag skriva mer sen istället.

Kort och gott

URK!!!

Skall berätta mer imorgon.

Just nu hinner jag inte berätta om min dag helt utförligt så det väljer jag att göra imogron istället.

En sak måste jag dock berätta. När jag åker bil är jag en så bra sångerska. Att sjunga ikapp med radion/cd-skiva är nog det bästa som finns att göra i bilen. Jag sjunger med lidelse och inlevelse så att de som åker förbi mig borde undra. Men vad gör det? Det gör inte mig ett dyft. Jag älskar att sjunga och i bilen är det ingen som hör än. Där kan man dra på allt man vill. När jag sitter där undrar jag varför jag aldrig får vara med i melodifestivalen. Jag skulle LÄTT vinna hela skiten. ABSOLUT.

Nej, om jag skall ta och göra de sista förberedelserna. Klockan börjar sakta ticka framåt, skall gå om 5 minuter så jag hinner köpa busskort och allt vad jag nu skall ha. Hur kvällen blir? Det vet jag inte än, kul hoppas jag verkligen. Skall se om jag kanske tar lite kort i alla fall.

Ha en bra kväll. När ni ser på Björn Gustafsson ikväll kan ni väl njuta lite för mig också? Imorgon är det jag som ser honom på youtube.

Bye!

Min shopping gick så bra!

20 minuter var allt jag behövde inne på Bekås (affär i kungälv som säljer vero modakläder) idag. Provade lite kjolar och en klänning. Fick med mig en svart kjol med hög midja hem. En sån jag länge letat efter. Fick också en bolero och svarta tunna leggings också. Så, nu har jag ägnat 1,5 timme eller mer åt att göra mig i ordning. Varför är det så att man ALLTID skulle behöva en personlig frisör som fixade ens frisyr? Hade stått och hållt på med frisyren i 20-25 minuter när jag helt ångrade mig och gjorde en enkel uppsättning bara. Typiskt! Men nu är jag klar. Så här ser jag ut idag då. På bilden finns dock inte boleron med.

image832
Inte helt lätt att ta såna bilder...

image833
En enkel make up till en enkel klädsel

Dagens lista

Jag gillar listor, det är enkelt att göra och det är lättöverskådligt. Så här kommer dagens lista.

 • Gå till affären
 • En sväng förbi systemet
 • Till Drottning Silvias Barnsjukhus
 • Mysa med lilla familjen
 • Åka hem
 • Göra mig i ordning
 • Bussen till stan
 • 25-års fest
 • Hemgång
 • Dratta i säng
Inte lika mycket idag som igår. Härligt!

Såg just nu att jag betalt 260 kronor till svensk bilprovning i onödan. De pengarna skulle till Agria djurförsäkringar. Får ringa banken på måndag och kolla upp hur jag skall göra där för att få tillbaka penningarna. Nu får jag rusa.

Ha en bra dag!

Körigt värrer!

Min dag i korta drag

 • Härlig frukost
 • Städning
 • Diskning
 • Dusch och smink
 • Postade brev
 • Fotografera broderns bil
 • Skicka bilderna till brodern
 • Lunch med pappas sambo, 2 av hennes döttrar och deras döttrar
 • Stan med ovanstående personer
 • Personlig underhållare till Thea
 • Fika
 • Biltur till stan inkl. samtal med Weronica och Olof
 • Träff med Frida
 • Affärsrunda (Varför i hela världen hittar man NADA när man för det första har pengar och för det andra behöver lite nya kläder till en fest man skall gå på)
 • Åkte över till Hisingen
 • Letade efter skor och kläder till mig men hittade inget där heller.
 • Köpte tre bodysar till Felix
 • En sväng på Coop
 • Körde hem på 20 minuter
 • Lagade mat till mig och Sofia
 • Såg på Lets Dance och Hjälp med Sofia, Sandra och Linda
 • Pratade med Olof 2 gånger
 • Pratade med Johannes
 • Läsa bok
 • Sova
Man hinner en hel del saker de dagar då man är effektiv. Men, eftersom jag inte hittade några kläder till mig idag får jag bege mig ut i affärslivet imorgon igen. Skall vara på Bekås klockan 10.00 imorgon så att jag hinner allt jag vill imorgon också. Systemet, affärerna, hälsa på Felix, Weronica och Mattias, åka hem, göra mig i ordning, gå på 25-årspartaj. Oj, snart är det söndag... När man har så mycket att göra på lördagarna så går de dagarna så himmlans snabbt.


Nej nu ni, nu blir det sängen minsann!
God natt!
RSS 2.0