Myspysdag!

10.38 ringde Christian och väckte mig. Sicken tid att ringa en söndagsmorgon va? Han ville att jag skulle köra upp bilen till Arne då han skulle ha den till Grebbestad på måndag. Så jag fick åka och tanka den och köra ut den dit. Där hämtade jag min cykel och styrde kosan till Weronica, Mattias och Felix.

Väl där bestämde jag lite enväldigt att jag ville äta moussaka och det gick för sig om det blev antingen tidig eller sen middag. Jag valde tidig, så jag skrev snabbt en lista för att gå och handla. Samtidigt skulle de gå och till tvättstugan så jag såg min chans att kidnappa Felix en liten stund. Jag väckte honom lite lätt och bytte blöja och tog på honom kläder för en promenad till affären. (Kom och tänka på det att det kanske inte ser så snyggt ut att jag är ute och går med min systerson när jag sjukskrivit mig från jobbet, men vad tusan? Måste man sitta hemma i lägenheten bara för det? Jag har en krånglande mage och har inte förmått mig att äta några större mängder idag så energi att jobba fanns helt enkelt inte.) Felix låg och pratade mest hela vägen och det var riktigt skönt att ta en promenad med honom. Det tog allt som allt en och en halv timma, sen var vi hemma igen. Lilleman vart lite grinig efter en stund och jag insåg att det var hungerstarmen som spökade. Eftersom de bytt mat hade jag ingen koll på hur mycket de gör åt honom så han fick vänta till de kom, och de gjorde de strax efter att vi kom så det var ingen fara på taket.

Jag lagade maten, moussakan som sagt, samt gjorde en laktosfri tzatziki och en god sallad också. Maten uppskattades mycket av Weronica och Mattias! De åt för glatta livet, och min mage tyckte det var gott! Inte en enda tråkig bieffekt har kommit efter matintaget, inte än i alla fall.

Efter middagen åkte Mattias iväg för att repa och jag och Weronica skrotade mest där hemma. Eller ja, hon hade ju påbörjat ett ostfrallebak som jag fick äran att vakta en stund medan hon hämtade hem all tvätt från tvättstugan. Frallorna såg riktigt goda ut, men jag avstod från att smaka en hel eftersom jag var rädd att magen skulle balla ut. Smakade en yttepytteliten bit och det smakade riktigt bra, det får hon baka fler gånger sen! Felix och jag körde så klart lite hardcoremys en stund. Den killen vet hur man myser. Något helt underbart är att hans mage kommit igång igen. (Visst är det intressant för er läsare att veta?) Dessutom har han börjat äta "riktig" mat nu så ni kan tänka er... (say no more...)

Felix var så trött att han skrek en hel del innan han landade i vagnen. Jag stod och puttade den och trodde att det skulle bli gråt och tandagnissel en bra stund eftersom han just var så trött. Men, efter 10 minuter sov han sött så jag flyttade över honom till sängen utan att han visade en tillstymmelse till att vakna. Lämnade sen Weronica med en sjusovande Felix, efter att vi snabbt diskuterat fredagens resa.

Vilken dag jag haft, det är alltid mysigt att vara där uppe hos dem. Mitt andra hem kan man väl säga. Det är tur att de inte säger nej allt för ofta när jag vill komma. Hur skulle det sett ut?

Kommentarer
Postat av: Linda

vart ska ni på fredag???? ;) jag ska till Ullared... kram

2008-07-14 @ 22:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0