Oxid och dammsugning

I onsdags tvättade jag och Malin min nya lilla bil. Skall inte säga att det var det enklaste jag gjort, eftersom det gott och väl tog 2-2,5 timma. Först skulle vi tvätta den med avfettningsmedel. Efter det blev det en omgång med supertvätt eller vad det hette. När det var klart körde vi in den i ett varmgarage och torkade av den med ett sämskinn för att få den torr. I och med det började ett smärre helvete. Vi skulle lackrengöra den. Med andra ord, få den att glänsa som en diamant och få bort allt som inte försvunnit under tidigare steg samt att få bort oxidfläckarna. Jag gnuggade som en galning och Malin gick efter och polerade. Resultatet blev skinande rent. Sista steget i rengöringen var att vaxa den. Malins pappa hjälpte oss att lägga på vaxen och sen polerade vi bort det. Bilen sken som en sol efteråt.

Bästa citatet under vaxningen var:
"Ni har polerat mycket bra, jag går bara efter och kollar lite. Oj, Angelica du har ju polerat mycket bra här, tänk att det går att lära er såna här saker".

Nu är det nog inte så mycket kvar att göra på bilen innan jag får köra den. Pappa skall bara fixa avgassystemet. Sen kanske han sätter in lite fler högtalare i den, längst bak. Så det blir rena rama festbilen när den är klar. Ååååh, jag längtar tills jag är ute och kör med min lilla pärla. Tydligen drar den bara 0,4-0,5/mil och det är inte alls.

Det är bara en sak kvar att ordna egentligen och det är att få bort den fula, vita och urkassa saaben som står nere på min parkering. Imorgon lär vi kunna köra den till Orust, till en bilskrot där. Tydligen skulle jag få tillbaka rätt bra på att åka dit med den så alkoholen till min fest lär kunna betalas med de medeln, i alla fall delar av dem. Väntar bara på att pappa skall ringa och berätta när vi skall åka imorgon... Spännande!

image699


Just ja, dagen efter åkte jag ut till min lilla bil igen och dammsugade den helt invändigt. Som Malins pappa säger, det är mycket trevligare att underhålla en bil som är ren och fin. Torkade ut dammet och en del mögel som bildats på det ena bältet i baksätet. Tydligen vanligt på bilar där bältena inte används. Nu skiner den som sagt som en sol och den väntar nog lika mycket som jag på att få åka ut och köra.

Kommentarer
Postat av: Naken

Ja tänk vad det går att lära de där människorna ;) Själv skulle jag tassa runt på bilen och lämna en massa fina tassavtryck efter mig.

Tror att en thriller med dig och mig som huvudpersoner hade blivit en succe! Jag räddar dig gärna om du lovar att titta mig djupt in i ögonen. Filmen måste avslutas med en filmkyss. Hoppas att det är okej för dig ;)

Jag har faktist lyckas att övertala H&M om att flytta. Vi ska titta på en lägenhet i Kungälv nästa vecka. Eller snarare är det så att H&M ska titta. De vågar inte ta mig med. De tror väll att jag ska ta mig en tur hem till dig och gå på månskenspromenad. Matte var inte så svårövertalad trotts allt. Hon jobbar ju i Kungälv och skulle nog bara tycka att det var skönt att slippa åka med det där långa stora brumfordonet varje dag. Tyvärr är väll inte chansen så stor att vi kammar hem den där lägenheten... Vi står som nr 4 i kö på den. Hoppas hoppas hoppas att alla andra köare har ont under trampdynorna den dan så att de inte kan gå dit ;)

Din tass mot min /Naken

2008-01-04 @ 20:12:18
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/
Postat av: Hanna ^^

nästan så vi får ta oss en test tur till ullared i slutet av månaden...? =)

2008-01-05 @ 11:42:02
URL: http://hannaofsweden.blogg.se
Postat av: Naken

Det låter bra med lite mord tycker jag. Har aldrig mördat någon men nån gång ska väll vara den första. Mössen brukar ju springa sin väg när man är ute efter dem så det blir som en perfekt biljakt. Det måste ju vara en jakt med i vår film. Har du nån erfarenhet av mord Kattastrof?

Tack så mycket för att du ställer upp med att jaga bort de andra spekulanterna på lägenheten. Jag vet att du kommer att göra ditt bästa. Kan jag göra nått för dig i gengäld så är det bara att säga till. Jag skulle göra allt för dig min sötnos ;)

Filmkyss/ Naken

2008-01-05 @ 13:50:01
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0