En timme senare!

För en timma sen begav jag mig ut på stan för att gå och kolla upp min tid hos frisören på tisdag samt för att införskaffa mig en bok. Hade först tänkt gå bort till biblioteket för att skaffa mig ett par bra böcker att läsa, men latmasken tog vid. Bestämde mig för att det fick kosta lite istället. (Jag är en sån där pocketboksamlare. Jag älskar pocketböcker. De är lätta att hålla i när man läser. Har man nästan bara pocketböcker så ser det snyggt ut i hyllorna dessutom.) Så jag begav mig till Bokia, eftersom jag vet att de ofta har ett erbjudande "Köp 4 betala för 3." Det tog mig en timma att gå igenom alla böckerna, jag ville helst ha allihop men det är kanske lite väl mastigt. Så efter mycket om och men valde jag i alla fall mina böcker:

Snälla pappa, nej - Stuart Howarth
Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta att han var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det enda sätt han kunde.
Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin far (som han vid det här laget visste var hans styvfar). Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han slog tillbaka, och dödade sin styvfar.
När Stuarts historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraffet för sitt brott, och satt bara inne i tretton månader på Strangeway-fängelset i Manchester. Men tiden i fängelset förvärrade det brott han utsatts för, då han föll offer även för fängelsevakterna. Händelserna i fängelset ledde till att han stämde både Inrikesdeparteementet och Strangeway-fängelset, och vann.
Detta är historien om en liten pojke som växte upp till en modig ung man som vägrade vara ett offer.
Ge aldrig upp - Michael Alonzo
Ge aldrig upp är en vacker och gripande skildring av den starka kärleken mellan far och son. Det är en berättelse om föräldraskap och en far som gör allt för att få tillbaka sin son. Det är en bok som inte lämnar någon oberörd.
I Ge aldrig upp berättar Michael Alonzo, den förre sångaren i KSMB samt Stockholms negrer, sin egen skakande historia. Det är berättelsen om hur han förälskar sig i och gifter sig med en kvinna som utåt sett är kärleksfull och god, men som inom hemmets väggar snart visar sig var en kvinna som slår och misshandlar sin man. När hon senare väntar parets barn bestämmer hon sig för att hon inte vill ha Michael som far till barnet, varpå hon kidnappar pojken och försvinner.
Naket och självutlämnande berättar Michael Alonzo om hur han av sonens mamma blir fråntagen rätten att träffa sin son. Och vi får därefter följa den svåra kampen för att få honom åter.
Michael Alonzo (f. 1960) var under åren 1977 till 1995 sångare i punkbandet KSMB samt Stockholms negrer. Under många år har han arbetat med mänskliga rättigheter och varit engagerad i kampen mot rasism. Sedan 2007 är Michael Alonzo ordförande i Pappa-Barn, en organisation som verkar för barns rätt till sina båda föräldrar.
De oskuldsfulla - Kristina Jones, Celeste Jones & Juliana Buhring
De oskuldsfulla är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.
Juliette, Kristina och Celeste föds in i och växer upp i sekten Guds barn. Sekten grundades i Amerika under sent sextiotal och är nu känd under namnet Family International. En av de mest upprörande aspekterna av sektens religiösa utövande är användandet av sex för att åskådliggöra Guds kärlek, något som i grund och botten betydde sex mellan sektens medlemmar, oavsett deras respektive ålder.
Systrarna formades från födseln till att bli Guds soldater. I tidig ålder skilde man dem åt och de växte upp med helt skilda erfarenheter från sin tid i sekten. Celeste var involverad i de högre skikten av armén, Kristina var fotsoldat och Julianna var rebellen som testade den strikta regimens gränser så fort hon fick tillfälle. Gemensamt har de ändå känslan av att det är något som är i grunden fel med den värld de lever i, trots att de inte känner till något annat liv.
Vi får följa med på deras livsresa i sekten tragedin, absurditeterna och det slutgiltiga hoppet och deras liv efteråt. De har också tre yngre systrar i Uganda, och de fokuserar nu på att förhindra att deras egna erfarenheter upprepas.
När livet stannar - Malin Sävstam
Omslaget till Malin Sävstams bok "När livet stannar" visar ett silversmycke hon fick av sina vänner när hon varit med om det värsta någon kan tänka sig - hon hade förlorat sin man och sina två yngsta barn i flodvågskatastrofen. På ett hjärta av silver som symboliserar mannen Mats vilar tre små silverbrickor med barnens namn ingraverade. Axel är sonen som överlevde tillsammans med Malin och boken är en berättelse om deras sorg och deras väg tillbaka till viljan att leva.
Det är en upprörande och sorglig bok, skriven av en kvinna som fram till annandag jul 2004 hade levt vad hon själv kallar ett "prinsessliv". Också efter katastrofen är hon på många sätt priviligierad - hon har ett stort och resursstarkt nätverk av släktingar och vänner som sluter upp omkring henne på ett makalöst sätt. Den professionella hjälpen hon får är också oerhört betydelsefull, framför allt den som prästen Louise Linder ger under oräkneliga timmar av tröst, stöd och samvaro.

Men ändå. Ändå är Malin Sävstam en bräcklig människa som själv måste bestämma sig för att gå vidare i livet.
"Hur ska vi orka möta allt som är välbekant och som varit en del av vårt gamla liv? Hur ska vi klara alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde?" tänker hon en vecka efter katastrofen. Två år senare kan hon allt oftare uppskatta den andra chans hon fått i livet genom att överleva.
Hur det gick till, hur hon och sonen genomlevde de två första åren efter katastrofen berättar hon i en ärlig, blottläggande och bitvis väldigt vacker text. Läsaren står bredvid henne och får på ett mycket ovanligt sätt verkligen vara med i sorgens alla stadier.

Så, nu har jag det jag gör ett tag framåt, två veckor eller så i alla fall. Det svåra nu är väl att bestämma vilken bok jag skall börja med. Tanken är den att jag nu skall gå ut i trädgården med boken i högsta hugg, ett stort glas vatten och så skall Kattstrof få följa med ut en stund. Det skall allt bli en härlig stund i solen det.

Kommentarer
Postat av: mamma

Förstår att det är svårt att välja :)

Jag ställer upp mig på kölistan men först vill jag låna Harry Potter.

Kramar

2008-08-30 @ 14:50:22
Postat av: mamma

Mamma nr 2 ställer upp sig på kölistan av Harry Potter. Med början av nr 1 eftersom jag inte läst någon av dom. Men först måste jag igenom Mattias evighetsbok :)

Mvh Mamma Susanne genom mamma Annie

2008-08-30 @ 17:09:13
Postat av: Katterna på Katthemmet Kompis

Kattastrof, du har en utmärkelse att hämta på vår blogg! Du hittar den under tips! ;) Vi gillar din blogg!

2008-08-30 @ 18:01:12
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0