27 dresses

image902

Ikväll tog jag mig tiden att se en film jag funderat att se på nästan en hel vecka. (Jag prioriterar ju inte sådan nöjen så ofta...) I alla fall, filmen för ikväll var 27 dresses. Den handlar om Jane, en kvinna som är helt osjälvisk och som också är en obotlig romantiker. Hon ställer upp som brudtärna för alla sina vänninor, utan att nämna sitt bröllop en enda gång. Dock går något snett, hennes chef, och stora hemliga förälskelse går och kärar ner sig i hennes syster. Systern som tar Jane för givet är ju på det säkra med att få all hjälp hon behöver av just Jane. Mitt i allt ihop kommer en annan kille in, killen som skriver de mest fantastiska bröllopskrönikorna. Men han är inte så underbar som Jane tänkt att han skall vara. Istället är han gåpåig, krävande och cynisk inför allt vad bröllop heter. Allt blir en soppa kan man väl säga. Hur skall Jane göra?

Filmen var helt underbar. Enkel och lätt, man kan väl säga att jag hade förutsett hur den skulle sluta redan när jag läste texten om filmen. Men, vad gör det. När det är kärlek inblandat funkar allt för mig. Som vanligt grät jag en skvätt på slutet också. Kände mig träffad av vissa delar i filmen, så jag får försöka hämta kraft ur den. Om det nu går. Detta är en film jag helt klart kan se igen. Det lovar jag det!

Tredje dagen

Ännu en dag har gått och jag har inte pillat sönder något i ansiktet. Inte ens omedvetet. Den som gick sönder igår vid tvättningen ser väldigt fin ut. Jag behandlar ju den med ansiktsmask och ansiktsvatten som är framtagen för aknebenägen hud. Produkterna skall användas morgon och kväll 3 dagar i rad och efter bara tre behandlingar ser jag stor skillnad. Att inte han händerna i ansiktet mer än vanligt, det är mitt bästa beslut hitills. Skulle väl kunna klassa mitt pillande lite som ett tics, för så ofta är jag uppe i ansiktet med mina händer. Nu kan det bara bli bättre. Jag kommer på mig själv när handen närmar sig ansiktet.

Dessutom har jag ju några som är med mig i det här. Dels är det Suryan och sen är det ju Ulrika. Alltid skönt att vara några stycken, som kan peppa varandra. När vi ser våra framsteg om ett par dagar så kommer det vara så mycket lättare att fortsätta att INTE pilla i ansiktet. Eller hur?image901
Bild: Gp.se

Kattastrof - Jag skäms!

image900

Idag mår jag bättre. Igår var en dag jag bara vill glömma. Matte lämnade mig helt ensam hos veterinären och så sövde de ner mig och så skar de mig i magen. Jag har världens fulaste sår på magen, dessutom har de rakat bort massor av min fina päls på magen. Jag känner mig nästan helnaken. Till råga på allting så måste jag gå med den här anskrämliga tratten runt huvudet. Den är bara ivägen, jag känner mig verkligen inte fri i den. När jag skall ner från mattes säng till exempel, brukar jag i vanliga fall bara skutta ner. Nu måste jag hasa ner lite försiktigt. Annars slår jag tratten i golvet vilket inte alls är skönt. Fast det är klart, matte är så snäll mot mig just nu. Det är ett stort plus i kanten. Hon lät mig gå utan tratten en stund i morse, vilket var riktigt skönt. Hoppas att hon tar av den en stund till idag. För hallå, jag kommer ju inte åt att tvätta mig som det är nu. Och är det en sak jag håller hårt på så är det att vara ren och fin.

På bilden ser ni ett litet papper som sticker fram bakom datorskärmen, det är en lapp om ägaranmälan. Den skall matte skicka in till Skk så det finns registrerat att matte är min matte. Bra va? Min matte tänker då på allt, för tänk om jag skulle råka gå vilse (upp till Naken eller så kanske...) så kan den som hittar mig lätt kolla mitt ID-nummer och sen kontakta Skk och kolla vart jag bor. Det tycker jag är väldigt bra. För även om matte och jag har våra små dispyter vill jag aldrig bli av med henne. Så det så.

Säng säng säng

Nu har jag gjort lite MK-jobb för kvällen. Orkade inte göra så mycket, men jag har några dagar på mig, eller ja, nästan 2 veckor för att vara exakt. Så, nu skall jag se om Kattastrof vill joina mig i sängen för ett par timmar med lyxig sömn. Eftersom hon sovit mer eller mindre hela dagen tror jag inte hon tackar nej.


Haha, jag måste berätta om våran morgon.
Jag vaknade till och kände hur någon sprattlade och hade sig under mitt täcke. Eftersom jag var vädligt nyvaken fattade jag först inte vad det var. Tillslut inser jag att det är Strofan som försöker komma loss från täckest famn. Det var dock så olyckligt att det inte bara var täcket som behövdes flyttas, mitt ben hade också hamnat över henne på något konstigt vänster. Loss kom hon i alla fall och glad var hon för det. Bilturen ut till veterinären var inte lika rolig, då jamade hon ynkligt i baksätet hela tiden. Min lilla kissekatt.


Nu blir det sängen.
God natt!

Andra dagen

Japp, idag vaknade jag med mina hemska röda stopptecken i ansiktet. Vanligtvis brukar jag undersöka ansiktet med händerna när jag vaknar på morgonen, något som jag utan större besvär klararade av att hindra idag. När jag tittade mig i spegeln kände jag att det fanns både en och två som borde tryckas ut, men jag struntade i dem. Har under dagen känt av dem till och från, och självklart har den mest elaka synats varje gång jag varit inne på toaletten. Har rört vid den ett par gånger, men då endast med rentvättade händer. Jag har inte klämt och rivit sönder något i ansiktet idag, eller jo, en lite på hakan. Och det gjorde jag helt omedvetet. Såg det först en lång stund senare när jag var på toaletten. Ikväll sprack dock den elaka på kinden, så nu kan den bara självdö. Min snälla vän Ulrika gav mig ansiktsmask och ansiktsvatten för aknebenägen hud. Har inte de produkterna hemma än så jag var så klart väldigt tacksam för att jag fick lite av henne.

Haha, det här var en väldigt ingående förklaring om hur mitt hemska ansikte ser ut. Sluta pilla, börja gillar har funkat än så länge. Tror att jag kan komma långt den här gången. De flesta gångerna när jag nuddar ansiktet får jag som en tankestöt att jag har händerna på helt fel plats. Det är en mycket bra reaktion.

Min Kattastrof

Jag har nu varit och hämtat min lilla katt hos veterinären. Stackarn! Hon mår rätt bra, men hon gillar INTE kragen. Släppte ut henne här hemma en stund nu innan jag skall åka till jobbet och gissa om jag tycker synd om henne? Hon skämms så för kragen hon har på sig att hon inte ville gå ut i köket. Varför? Hon såg spegelbilden av sig i golvet. Hon är riktigt trött och slö nu. Inte så konstigt eftersom det är rätt nyligen hon vaknade upp från narkosen.

Hon kommer att få följa med mig ut till jobbet. Hon får lämnas helt ensam i sin bur, men med tillsyn i så fall. Det kan jag inte ge henne om hon är hemma och jag är på jobbet. Så hon får åka med ut. Funkar det inte så kommer mamma ner och hämtar henne och har henne hemma hos sig en stund.

image899
Så här trött är hon. I vanliga fall somnar hon INTE på golvet.

Felixplutten!

image898

Titta vilken sötnos som mötte mig i lördags. Han låg visserligen och sov och visste väl INTE om att jag stod och tittade på honom.
Lillkillen hade dragit sitt påslakan över huvudet där han låg och jag kunde ju självklart inte låta bli att fotografera.
När jag och systeryster sen skulle väcka honom ville han inte vara med på våra noter.
Trots våra små försök att få honom att vakna misslyckades gång på gång.
Tillslut vaknade han, med ett ryck, när både jag och Weronica skrattade till högt.
DOCK blev inte lillkillen ledsen och kinkig. Istället började han skratta på sitt sedvanligt charmiga sätt. Inte konstigt att alla smälter när de träffar honom. Killen med charm och guldhjärta.
Moster är såld, men det kanske ni redan visste?


Stora belöningsdagen

Under en längre tid har jag jobbat hårt, gjort mycket och haft väldigt dåligt med tid kvar för mig själv. Detta är urholkande på alla sätt och vis. Så imorgon skall jag och Ulrika sätta oss ner och planera mitt 6-veckorsschema. Där i skall det finnas tid för jobb, Mary Kay, fritid (där jag kan träffa vänner till exemepel), träning och viktigast av allt - egen tid för självreflektion och ensamhet.

Well, det var inte det jag skulle prata om. Så jag börjar på nytt stycke. Som sagt, jag har haft väldigt lite tid för mig själv det senaste så idag ville jag belöna mig själv. Jag är lättbelönad i vanliga fall. Så idag kostade jag på! Köpte mig tre par nya skor faktiskt. Ett par svarta ballerina med stjäror på, ett par lågskor med kardborreknäppning, samt ett par vita enkla skor. Eftersom jag handlade på Skopunkten fick jag då ett par gratis. Jag har vanligtvis svårt att välja skor. Jag vill ha de där perfekta skorna, som inte kostar för mycket och som är snygga. Efter en kvart i affären hade jag hittat 3 par redan. Jag provade alla och de satt hur bra som helst. Gick där med dem i famnen i väntan på att Malin och hennes mamma skulle bli klara. Då började jag tveka en stund, och tänkte att jag köper nog bara ett par. Då frågade Malins mamma mig hur många skor jag behövde. Svarade lite försiktigt att jag skulle behöva två par. Då så, vad står du och funderar på. Köp två par, så får du ett på köpet. Det tjänar du ju på. Så lätt var det avklarat helt enkelt.

image897
Fiiiiiina?

Kattastrof - Jag är omtänksam

image896

Alla vet att ALLA behöver mat och vatten för att överleva. Eller hur? Detta vet jag i alla fall så medan jag äter passar jag på att låta mina möss äta och dricka också. Igår lät jag till och med den lilla vita musen få simma runt i vattnet ett tag. Det var ju trots allt väldigt varmt igår. Matte brukar dock ha koll på mig eller mina möss så att säga, så hon brukar rädda upp dem ur vattnet.


Just ja, imorgon skall jag till tant veterinären. Det känns lite skrämmande. Jag vet ju inte vad de skall göra med mig riktigt. Matte har tagit hem en stor resebur som jag skall få åka i. Hoppas att matte inte lämnar mig där helt ensam heller. Det skulle vara förskräckligt tråkigt. Och ensamt! Hoppas morgondagen går väldigt fort.


Aaaaaaaaaaaah, nu tog matte bort mina matskålar. Vad är det här för djurplågeri? Skall jag inte få någon mat ikväll? Elakt värre! Allt för att jag skall till veterinären? Nu tror jag att jag skall hata alla veterinärer i framtiden.

Rena groggen!

image895


Kan ni gissa vad glaset innehåller? Är det saft? Är det en drink eller är det kanske rent av bara vatten? Jag hade den här drycke upphälld i ett glas i lördags när Hanna var här. hon sa inget om det först, men när jag skulle gå och fylla på det blev hon helt chockad när jag sa att jag skulle ut i köket och fylla på mitt vattenglas. "Vad då vatten? Är det vatten du druckit? Jag trodde du druckit en drink." Jag skrattade gott och berättade att det bara var vanligt vatten från kranen där jag hällt i hallon, allt för att få i mig härliga antioxidanter.Vatten med hallon smakar inte bara ljuvligt, det blir en härlig färg på vattnet dessutom, det ser precis ut som saft, eller för all del, en drink. Har just satt i mig ett glas med sådant vatten nu. Mums!

Sluta pilla, börja gilla!

Första dagen där jag har pillförbud har fortgått på ett ganska bra sätt. Helt 100%-igt pillfri är jag inte, men vem hade förväntat sig det? Jag har flera gånger kommit på mig själv att närma mig ansiktet med mina fingrar varpå jag snabbt som katten tagit bort dem där ifrån så klart. När jag kom hem strax innan 16-tiden kände jag att ansiktet var glåmigt och så visste jag att det fanns fula jävlar under huden. Tvättade händerna och ställde mig genast framför spegeln för att undersöka ansiktet. Jag konstaterade vissa saker, tittade mig själv i ögonen och sa "Angelica, kläm för fan inte något nu." Efter det hoppade jag in i duschen och glömde av dem. Naturligtvis såg jag dem igen när jag var färdigduschad, med då såg jag till att få på mig min foundation så det täckte lite. (Snart kommer min consealer dessutom...)

Berättade för min vän och kollega Ulrika idag om mitt nya mål. "Sluta pilla, börja gilla" och hon nappade dirket på det. Så jag kom fram till att jag skall göra en lite utmaning till henne. Skissade lite på den under kvällen, men något färdigt har jag inte än. Det är lite kul att göra utmaningar till andra, för det sporrar ju mig själv också.

Så, sluta pilla och börja gilla! Krämer och kost gör inte allt för en bra hud, det vet du va?

Min underbara Kattastrof...

Här kommer jag hem ikväll efter att ha haft min första hudvårdsklass. Jag var trött och urladdad och ville väl egentligen inte alls packa upp allt som jag haft med mig. Jag började pyssla med något och insåg att det hade varit skönt om det blev gjort, så jag tog mig i kragen och gick ut i köket. Jag hade redan varit där en vända, men det var så snabbt att jag inte sett något ovanligt där. När jag kom ut andra gången och vänder mig mot mitt Mary Kay skåp blev jag faktiskt rätt ledsen. Där hade Kattastrof rivit ur massor av jord från den omplanterade Svärmorsplantan. Så, det jobb jag egentligen inte alls kände för blev med en gång ett mycket större jobb. Sopa, lyfta, tvätta, plantera om, dona och ställa i ordning. Svor under alla moment och undrade varför i hela helv... inte Kattstrof kunde sluta upp med dessa idiotrivningar. Jag menar, det är ju ett bra tag sen hon gjorde det sist? (Ja, hon ordnade så halva köket var täckt med jord i lördags, men då rev hon antagligen ner en kruka på grund av sin klumpighet.) I alla fall så blev det renstädat och blomman hamnade i sin jord igen.

Nu är jag riktigt trött och skall hoppa i säng. Det är uppstigning klockan 6.15 imorgon. Känner väl så där för det, men det är jobb klockan 7.00.

Imorgonkväll är det MK-jobb + möte på kvällen. Så kul! Jag längtar redan.

Men först sängen
God natt!

Sluta pilla!

Igår satt jag och min kära svägerska Hanna och pratade om Mary Kay och hudvård. Jag frågade lite försiktigt vad hon gör för att ta hand om sin hud varpå hon berättade hur hon gjorde och vad hon använde för produkter. Hon berättade också att hon då och då tvättar sig lite extra om hon vet med sig att hon pillat i ansiktet efter att hon ätit godis eller snacks eller så. Detta gav mig en tankeställare som hette duga. Genast insåg jag vad mitt pillande i ansiktet innebär = Jag framkallar min egen akne. Utan att tänka på det sitter jag gärna och pillar i mitt eget aniskte, utan att först ha tvättat händerna. Tänk då att göra det efter att ha haft händerna i en flottig chipsskål. Det är ju förödande. Så nu måste jag gå på avtändningskur. Här med skall jag sluta pilla i mitt ansikte! Som den pillemaja jag är kommer detta bli det svåraste jag någonsin utsatt mig själv för. Jag har visserligen försökt hålla mig ifrån det ett kortare tag nu, men det funkar inte helt och hållet. Så nu är det hej då pill i ansiktet och hej hej gula finnar. Okej, det låter groteskt, men från och med nu är det jag som ignorerar dem. På sikt skall det innebära att jag inte får dem mera.

Läste i en tråd på bröllopstorget:
"det stod att man ska vara snäll mot huden, att om man krigade (d.v.s pilla m.m) så krigade den tillbaka...men om man bestämde sig för "fred" så skulle den vara snäll tillbaka..."

Det där är nog dagens tänkvärda citat får jag då säga. Var snäll mot din hud, så är den snäll mot dig.

Några steg mot snäll hud
1. Kläm, riv och pilla INTE i ansiktet.
2. Investera i rengörings- och fuktprodukter som är anpassade efter din hudtyp. (Torr till Normal eller Kombinerad till Fet.)
3. Tvätta händerna innan du tvättar och rör ditt ansikte.


Så, nu är det HÅRT mot HÅRT. Det är jag eller finnarna/aknen som kommer vinna. Vem håller du på?

Vilken soffa han fått

Igår när vi vaknade, jag och Johannes, konstaterade vi att klockan var inte så mycket. Den var bara 8 men efter en liten snabb diskussion insåg vi att om vi gick upp och frukosterade tidigt så skulle vi hinna sy hans kuddar innan jag var tvungen att skicka iväg honom. Dock blev det som så att den där frukosten blev förskjuten hela tiden. Först satte jag mig och betalade räkningar och förde in alla nya poster i min budgetkalkyl. Så, plötsligt var klockan 9. Då fick jag samma tanke som jag fått spontant på toaletten vid 8-tiden. Jag borde plantera om Svärmorstungorna och nyttoväxten så att alla kan frodas och må bra. Sagt och gjort fick jag snabbt planterat om alla blommorna med Johannes hjälp. Då var klockan 9.15. Då var det bara att börja sopa upp efter min Kattastrof som passat på att välta ut den ena svärmorstungan under natten. Det var jord över allt i köket. HÄRLIGT va? Då kommenderade jag Johannes till att diska? Det var väl inte mer än rätt efter att jag hade tillagat all god mat på fredagskvällen va? Tillslut kunde vi slå oss ner och äta våran tidiga frukost, nästan exakt 9.50. Så gick det med den tidiga frukosten...

Nästan exakt klockan 10 började vi på kuddarna. Det första vi gjorde var att sy om 3 billiga kuddar från Ikea till lite mindre kuddar. (De säljer prydnadskuddar för 39 kronor och så säljer de sovkuddar för 12 kronor. Vem fan köper kuddar som är mer än 3 gånger dyrare när det är enkelt att förminska sovkuddarna?) När det var nästan klart började vi räkna lite på tyget. En liten missräkning under fredagens inhandling visade att vi hade kanske lite för lite tyg, om vi inte skarvade. För enkelthetens skull började vi med de två fodralen som vi lätt kunde få ut ur tygmängden. Tyvärr tänkte vi lite fel till, så flärpen som skulle hålla innerkudden på plats kom på utsidan av kudden. Detta sa Johannes inte gjorde något alls, så det blev så på två kuddar för att det skulle bli likadant. Det blev det inte, eftersom skarvkuddfodralet blev felräknat. När jag hade sytt klart det så insåg jag att det var för stort. Någon hade glömt att bitarna bildade en större helhet än tygbitarna till de andra två kuddarna. Så det var bara att börja att sprätta. Detta gjorde jag, bara den biten där flärpen satt, så att jag lätt kunde förminska fodralet. När jag se skulle sy ihop det igen hamnade flärpen på insidan istället. Som tur var så kom Johannes med glada tillrop hela tiden och sa att kuddarna bara skulle in i ett bonnehem i Skövde. Så, det fick bli som det blev. Han vart glad för hjälpen tror jag, så det är väl det som skall räknas. Hoppas att han snart får hem sina färdiga gardiner, det skall hans mamma hjälpa honom med nämligen. (Jag har fått nog av att sy gardiner nu för ett tag framåt...)

image893
Visst har han fått en fin soffa med hjälp av mig? :)


Just ja, jag nämnde att Kattastrof hade vält ut en blomma som var tvungen att planteras om? Detta gjorde ju att jag fick plantera om lite andra växter, eftersom den nervälta krukan gått sönder i fallet. Detta gjordes med lätthet. Men när jag kom hem på eftermiddagen möttes jag av den här bilden:

image895


Det var bara att klippa av toppen och sätta den i ett glas med vatten. Nu har jag helt enkelt ett skott till mamma om hon vill ha. Allt tack vare Kattastrof. Visst är hon en underbar katta? Mamma, säg till om du vill ha skottet, då planterar jag det i en innerkruka i alla fall för dig. Någon fler ytterkruka har jag inte, då en viss individ i den här lägenheten lyckats riva ner de flesta jag haft redan...


Min katt vill vara ett marsvin?

Igår morse när jag hade gett mina små marsvin sin pellets så säger Johannes "Din katt är tydligen hungrig också." Jodå, mycket riktigt så står Kattastrof med halva kroppen inne i buren och andra halvan utanför och tuggar i sig killarnas mat. De brydde sig inte nämnvärt om det, Panik åt i lugn och ro det han kom åt. Skrik var väl kanske lite mer skeptisk till hennes tilltag så han satte sig lite bakom Panik för att vara på den säkra sidan. Kattastrof fortsatte äta även efter att jag kommit på henne, man kan väl säga att jag blev totalignorerad. Det krävdes att jag lyfte ut henne ur buren för att kunna rädda killarnas mat.

image892

Antar att Kattastrof hade sett ut så här om hon varit ett marsvin.

Någon mer än jag som blir glad?

image891


Nu knoppas det för fullt ute, alla möjliga sorters blommor. Mest av allt syns den gula Maskrosen. Ett ogräs enligt många, men finns det någon starkare blomma än den? Den kan växa upp ur asfalten om det är så. En styrka som andra blommor inte har. Maskrosen har fått i uppgift att symbolisera de barn som växer upp till starka individer, trots att deras förutsättningar varit usla. Jag blir glad när dessa blommor börjar synas ute.

Mmmmmmm, grillning är gott dä!

Igår var det så dags för årets grillpremiär. Vi hade köpt hem Rostas och lagt den i en god marinad. När det var dags att tända grillen gick det väl inte så bra som vi hade hoppats på. Så där fick vi sitta en god stund och vänta på att det skulle ta sig. Tillslut hade det gjort det och köttet åkte på gallret. Ni kan tro att jag stod och njöt, av bara doften. Grilldoften är den mest ljuvliga doft jag kan komma på. Då vattnas det i munnen och magen kurrar till av hunger på en gång. Det luktade inte bara gott kan jag säga, det smakade helt underbart också. Förra året använde jag min grill en gång. I år skall jag använda den många fler gånger. Det går inte att komma ifrån, grillat är godast. (Men inte på Burger King)

image890
Med tappert mod fick vi det att brinna tillslut...

Vill köpa något fint till hans konfirmation.

Weronica är lite före sin tid, så hon har börjat att titta efter kläder till Felix konfirmation. Visst är det skönt med någon som är ute i god tid? För att vara exakt så är väö Weronica inte ute i sådan god tid, för hon menar så klart att hon skall köpa något fint till lillkillen lagom till hans dop den 1 juni. Vi har kollat på både på H&M och Lindex men alla skjortor och fina tröjor börjar först i storleken 62, och Felix som nyss börjat använda storlek 56. Nu är det som tur var en månad kvar så det skall nog ordna sig. Moster får väl dock hålla sig och låta den stolta mamman handla först.

image889
Den blå bodyn med Fem myror-motiv skall jag köpa imorgon.
Visst är babykläder det sötaste som finns?

Tidsbrist?

Vissa mornar vaknar jag upp med en känsla av att jag har tidsbrist för mig själv i mitt eget liv. Så var det denna morgonen, efter ett inte så kul uppvaknande klockan 6.30. Låg och vred och vände på mig i nästan 2 timmar innan jag insåg att det inte var någon idé att ligga där och må dåligt. Så jag slängde iväg ett sms till min nyvunna livscoach Ulrika och fick ett snabbt svar. Efter det satte jag mig och började pilla lite i Excell, gjorde upp en veckoplanering för varje jobbschemavecka. Som jag sa här om dagen, jag måste nog ta och göra ett schema för det mesta i mitt liv för att jag skall kunna känna att jag har fri tid att tillbringa bara med mig själv. Efter det ringde Ulrika och vi började bena lite i min oro, stress och tvivel. Hon sa samma sak som jag tänkt, du måste planera din tid så du har tid att bara ligga och titta i taket och reflektera. Så nästa tisdag skall vi sätta oss ner och göra detta, hon skall hjälpa mig lite med det. Det kan låta jättetrist att behöva göra en sådan schemaläggning, men som det är nu bokar jag in saker lite huxflux och så vips står jag där 14 dagar senare och blir blinngalen eftersom jag inte haft en minuts egen tid. Eller jo, mellan 21 och 23 någon kväll kanske... Detta är inget kul att upptäcka kan jag lova. Jag VILL kunna göra mycket, men det får inte vara på bekostnad av mitt välmående. Därför måste det till lite mer struktur. Basta! Eftersom mitt arbetsschema ser ut som det gör (totalt genompissigt) måste de tiderna placeras ut först, jag kan ändå inte påverka dem på något sätt. Efter det måste allt annat planeras in. Fast det är klart, det är ingen som helst idé att göra ett schema om jag sen inte har diciplinen att fullfölja det. Så, det är väl mitt nästa mål.(En målformulering måste göras inser jag...)

Jag är redan inne lite i helgtänket. Den här helgen skall nästan BARA innebära fri tid och härlig avslappning. Jag kommer göra mycket, men bara saker som ger mig positiv energi. Har jouren på jobbet inatt, så jag går av 8.30 imorgon. Då skall jag förhoppningsvis promenera hem tillsammans med Weronican och Felixen. Om vi har tur hinner vi gå en sväng på marknaden också. Vid 13-tiden skall jag träffa Johannes, antagligen vid IKEA i Bäckebol. Sen tänkte vi grilla på kvällen och dricka lite cider och bara ta det lugnt. HÄRLIGT! Eftersom han bor i Skövde bestämde vi att han sover över på soffan, då det är dumt att köra den biten hem med alkohol i kroppen. På lördag skall jag träna igen.  (Skulle varit på gymmet flera gånger den här veckan, men jag har verkligen INTE känt för det, så jag har kört vardagsmotion istället.) På kvällen kommer Hanna förbi och våldgästar mig. Hon skall skjutsa Magnus till något här i Kungälv och vill inte åka fram och tillbaka. Vad vi hittar på har jag ingen som helst aning om.

På söndagkväll har jag min första hudvårdsklass. För att den skall bli bra behöver jag massor av lugn och härlig rekreationstid innan det. Som vanligt peppade Ulrika mig enormt inför denna och jag tror att det kommer gå helt galant. Det börjar klockan 18.00 så jag lär vara hemma igen till 21-tiden.

image888

Kattastrof - Sol, fiskmåsar och mys

image887


Som ni ser på bilderna har det varit en strålande fin dag idag. Matte kom hem strax efter halv ett och då lagade hon lite lunch till sig först. Efter det började hon byta om, och tro det eller ej, bikiniöverdelen kom fram. Misstänkte snabbt att hon skulle ut och det tackade ju inte jag nej till. Så när hon tog fram mitt koppel var jag inte sen att hänga på. Dock blev det nog något litet missförstånd där, så jag blev rädd och sprang och gömde mig under sängen ett slag. Matte tröttnade nog lite på mig så tillslut kom jag fram. Då var jag laddad att gå ut, och blir plötsligt sittandes vid dörren eftersom matte fick ett telefonsamtal. Min matte kan inte göra flera saker på samma gång antar jag. Fast det är klart, hon skulle ha med sig en del saker ut. Det som skulle med ut var JAG så klart, en filt, en bok, en elloskatalog, hennes mobil och en tallrik med bär.

Efter många om och flera men kom vi oss så ut. Härligt men obehagligt på samma gång. Vädret var ju kanon, lite blåsigt kanske, men solen gassade på. Tyvärr var det massor av såna där hemska måsar ute. Kollade tillbaka lite i mattes blogg och insåg att hon inte alls trivdes med de kräken förra sommaren. Hur skall jag stå ut med dem en hel sommar? De låter HELA tiden, och så riskerar man att få deras skit över sig. Nej, de är inga roliga typer alls. Så jag fick helt enkelt gå där på helspänn en lång stund. Vet inte om jag inbillade mig det, men det kändes som måsarna tillslut tröttnade på att cirkulera över oss hela tiden så jag kunde då och då lägga mig intill matte och njuta av solen. Ni vet, jag brukar ju få lapa sol hemma på köksbordet i vanliga fall. Så solen live var inte alls fel. Störthärligt kan man mer säga.

Lagom till jag hade varvat ner och vågade ligga där på filten och bara njuta var det dags att gå in igen. Så typiskt. Hoppas helt klart att matte snart tar ut mig igen. Mest av allt önskade jag att hon kunde skaffa ett till koppel så vi kunde förlänga min lina. Det känns lite futtigt att inte kunna lämna mattes sida ens en liten stund tycker jag nog. Fast det är klart, att slippa kopplet hade ju varit helt, helt underbart!Resursslöseri

För rätt många månader sen hittade jag en länk på nätet som ledde till Eniro. Via den länken kunde man avbeställa den kommande telefonkatalogen. Detta gjorde jag på en gång eftersom jag ALDRIG slår i en telefonkatalog, utan jag tar upp nummer på eniros eller hitta.ses hemsida. Enklare och snabbare tillvägagångsätt tycker jag. Därför blev jag rätt paff när det helt plötsligt låg 6 bibbor med telefonkataloger i trappuppgången. Jag hade ju avbeställt min så jag struntade i dem, jag SKULLE ju inte ha någon. Därför tyckte jag att det inte var mitt åtagande att ta bort den där ifrån. Detta tyckte inte mina grannar, så någon av dem bar upp de två kvarvarande katalogerna halvvägs upp i huset. Jättegulligt för att de ville hjälpa till, men då insåg jag att det inte var någon idé att låta den ligga kvar där. Först tänkte jag att jag slänger den i soprummet. Där står det STORA anslag om att det bara är hushållssopor som slängs där. Tidningar och annat får man gå till återvinningen med. Mina grannar hade med en gång sett om det låg en telefonkatalog i soptunnan och så hade man fått höra det till dödagar. Istället fick jag lägga den i bilen, i hopp om att jag en dag lyckas åka förbi en återvinninscentral samtidigt som jag kommer ihåg att jag har katalogen där bak i skuffen.

Vi lever på 2000-talet och fortfarande trycks det upp väldigt mycket onödiga grejer på papper. Detta i sin tur leder till att mer och mer träd fälls för att göra mer papper. Ja, jag vet att man kan göra nytt papper av gammalt papper, någon gång får man dock ersätta gammalt med nytt. Det säger sig självt. Jag förstår om äldre personer vill ha katalogerna, eftersom deras datorkunskap inte alltid är så bra. Att unga människor inte tackar nej till katalogerna anser jag vara nonchalant. De använder med stor sannolikhet inte katalogen för att slå upp nummer ändå. Eller?

image886
Kataloger vill ju gärna åka bil... eh!

Sovmorgon?

Vet ni när jag vaknade första gången idag? Tidsmässigt har jag inte koll på det, men det var fortfarande mörkt ute. Som tur var hade jag inte fått tillräckligt med sömn antagligen, så det var lätt att somna om. Tyvärr har ju de där jävla monstersabotörerna, även kallade fiskmåsarna, kommit tillbaka till stan. Så varje morgon hör jag dem, och de väcker mig tidigt. Klockan kvart över sju vaknade jag igen denna morgon. Av mig själv för det första, men att somna om vart stört omöjligt eftersom just måsjälvarna skrek och skriade utanför fönstret. Stäng fönstret tänker väl många då. Men har jag inte fönstrena på vädring så är det 300°C här när jag kommer hem på kvällen = inte gott att sova här då.

Fast det är klart, jag somnade vid 23-tiden igår. La mig 22.45 och somnade nog inom den första kvarten. Låg och försökte sudokua men det var svårt då ögonen inte kunde koncentrera sig på sifrorna på skärmen. Så det var ingen idé att dra ut på tiden, utan jag la ner mobilen och somnade samma sekund.

Idag är det en fullastad dag igen. Skulle väl tränat hade jag tänkt, styrka den här gången, men det får bli cykling till och från jobbet istället tror jag. Vill nog komma hem och sitta och ha det gott i solen istället. Tydligen skall det bli regn på fredag vilket jag finner vara dumt. Då hade jag och Johannes tänkt grilla ju. Varför får det aldrig vara fint väder när man vill att det skall vara det? Nej, om jag skulle göra mig i ordning så jag kommer iväg idag? Skall bara ringa Ulrika och kolla lite med henne.

Ha nu en förträffligt bra dag alla!

Bevingade ord

"Pretend that every single person you meet has a sign

around his or her neck that says,  

''Make me feel important.''

Not only will you succeed in sales, you will succeed in life."


Tänker du på detta varje dag?

Pimpat spegeln

Vet inte hur många gånger jag har fått tipset att skriva små positiva tankar på spegeln, för att på så sätt alltid se dem när jag speglar mig. Detta har jag aldrig följt utan jag har försökt tänka det positiva istället. Nu slog jag till och skrev två korta och tydliga budskap. "Ta ingen skit" och "Du är bäst". Nu kommer jag att se detta minst 2 gånger om dagen, morgon och kväll. Vissa dagar kan det nog blir ett par gånger till. All positiv input du får varje dag är bra input. Det stärker dig själv. Sen om du väljer att vara positiv så hjälper det ju till. Till exempel har jag valt den vägen idag, och därför kände jag en styrka på jobbet. För visst fanns det irritationsmoment, det gör det alltid. Väljer jag att ignorera det negativa så slipper jag må dåligt för det. Det är svårt att göra det fullt ut, men lite träning så skall det funka det med. För, den positiva känslan behöver lika mycket träning som konditionen eller musklerna för att orka med.

Ikväll gör jag som igår kväll, går och lägger mig lycklig.
Gör du också det?

Varde sol

Idag skiner solen likt en gul uppblåst badboll på en himmelsblå himmel. Det var kanske inte så konstigt att det nästan var fullmåne i natt kanske? Solen igår laddade månen med så mycket solljus att den säkerligen kan lysa i flera nätter. Visst är det underbart när solen kommer fram? När alla slänger av sig sina vinterkläder och låter sig blommas upp. Nu skall jag snart dra på mig träningskläderna och packa väskan med allt jag kan tänkas behhöva idag, kläder duschattiraljer, smink och annat för att bege mig mot Ytterby och träningen. I natt när jag åkte hem kände jag att "Nej Angelica, imorgon kan du ta sovmorgon, du kan träna en annan dag." Imorse vaknade jag klockan 8 och kände att jag var glad och mådde bra. (Somnar du lycklig, vaknar du lycklig. Det är DU som bestämmer hur du vill må nästa morgon.)

Nej, om jag skulle ta och maila ett mail och sen ta mig i kragen och komma ut? Det är underbart ute, och jag kanske kan ta mig en tur till Weronica efter träningen om jag har tur?

Just ja, en viktig punkt denna veckan:

På söndag kommer jag sätta mig ner se över hur mina arbetsveckor ser ut. Nu är det planering på gång. Det låter tråkigt om jag säger att jag nu kommer planera min lediga tid, men gör jag inte det kommer jag inte att få den. Att jobba mer eller mindre hela tiden gör att det sällan finns tid för fritid, något jag behöver mer än något annat just nu. Så planering, planering, planering är vad jag skall försöka få till nu. Härligt va?

Ha en underbar dag ute i vårsolen!

Ny kategori - Bevingade ord

Nu startade jag en ny kategori, där jag så ofta jag orkar och vill kommer posta bevingade ord. Små eller stora citat där jag hoppas att det är fler än jag som kan hitta styrka och kraft. Är man i en dal och det är långt till nästa topp är det svårt att hitta styrkan och tron på sig själv, då kan det vara lättare att läsa ett kort men välformulerat citat.

Dagens citat är kort men koncist:

Fake It Till You Make It


Alla är vi mer eller mindre bra maskbärare. Till er som känner att ni kanske är lite mer profsig maskbärare, tänk så här: Det finns ingen som helst anledning till att jag går med den här masken vareviga dag bara för att jag inte har ett annat val. En dag kommer det ut något av det här, något stort. I och med min mask får jag massor av erfarenhet i olika situationer. En dag är det jag som lägger masken åt sidan och orkar vara den jag vill vara istället för att vara den som alla tror och vill att jag skall vara. Det är från början du som satt på dig masken, men i takt med att du använder den förväntar sig andra att det är så du skall vara. Det är enklast så för dem.

If you...

"If you think you can, you can.
And if you think you can't, you're right"


Du kan inte säga emot det, eller hur?

Vilken härlig dag...

...ha ha ha ha ha. Man blir härligt glad hå hå hå hå hå. Alla flickor små hå hå hå hå blir så söta då... (Någon som har hela texten till den här låten, tipsa mig tack! Det är Ewa Roos som sjungt in den på skiva om det kan vara till någon hjälp)


Tror inte det finns några ord i denna värld som kan beskriva hur mycket jag uppskattat dagen med min syster och Felix. Helt underbar har den varit. Hade jag inte fått frågan om att skjutsa henne till Föräldragruppen hade jag garanterat på något sätt lyckats sitta inne hela långa soliga dagen. Istället var jag hos henne strax efter halv tio och då fixade hon i ordning sig medan jag tog beslag på Felix. Vi kan väl säga så här, jag har väl mer eller mindre kidnappat honom hela dagen. Mamma var med och hade uppsyn hela tiden, men det var jag som tog mig an lillkillen. Så i bilen hem från Magnus och Hanna säger jag lite urskuldrande:

- Weronica säg till mig om jag tar Felix för mycket. Lova mig det.
- Tyst där bak i bilen.
- Fast det är klart, det kanske är lite avlastning för dig?
- Ja alltså, jag sitter mer och tänker att du måste säga till om jag skall ta honom igen. Ifall du blir trött.


Win-win-situation kanske?

Vi såg idag på föräldragruppen att Felix ligger en bit efter de som är jämngamla med honom. En kille som var född i princip samma dag som honom bägde 7 kg. Lillplutten Felix hade inte så mycket att sätta till med sina dryga 4 kg. Dock kommer han nu, på spurten kan vi väl säga. Det var häftigt att få vara med och höra alla dessa häftiga förlossningsberättelser, för det är helt klart att alla förlossningar är häftiga på sitt sätt. Weronica var inte den enda som fick tas med akut kjejsarsnitt, men hon var den som kanske var mest akut. Felix var den som hade haft den tuffaste starten, men man såg att han antagligen fått otroligt mycket social träning på sjukhuset. Redan som liten kille har han haft många olika att hålla koll på, och han har haft mycket ljud runt omkring sig, så nu finner han sig i det mesta. Han blir ledsen om ingen tar upp och pratar med honom, han är för social för att ligga och gotta sig i sängen själv. Det spelar ingen roll vem som tar upp honom, huvudsaken är att han får jollra och prata lite. Vilkt han fått göra med moster idag, men RÅGE.

Nu VILL jag ha barn, men eftersom det krävs en man för det så får jag helt klart ta mina kvalitetsstunder med Felix. De är ju välkomna både av mamma och son.WERONICA: TACK för att du finns, du är en helt underbar person! Jag stormtrivs i ditt sällskap, och idag har vi verkligen haft en störthärlig dag. Jag älskar dig!

Den där masken

"Angelica, du är så fantastisk. Att du kan sitta så länge och ge så mycket sprudlande energi samtidigt som du mår så katastrofalt dåligt i dig själv. Att du först efter låter det ta överhanden, när du inte låter det gå ut över alla andra, utan bara ett par få. För så här är det, när man träffar dig första gången kan man inte på något som helst sätt se att du mår så fruktansvärt dåligt. Du visar inga som helst tendenser för det."

Tänk att det alltid är utomstående säger åt mig att göra korrigeringar i mitt liv, som jag VET med mig att jag måste göra. Jag vet med mig att det finns personer i min närhet, och det rätt många om jag skall vara helt ärlig, som inte är bra för mig. De tar all energi jag har att ge, utan att ge tillbaka. Som inte är villiga att ge mig hjälp när jag ber om det, men sen när de själva behöver den räds de inte att fråga om hjälp. Att rensa så grovt kan vara svårt, därför har jag bestämt mig för att ännu mer försöka leva efter den gyllene regeln. Det är svårt att göra mot andra som man vill att andra skall göra mot en själv, när man vet att man inte kommer få tillbaka det. Dock, börjar jag med det så kommer i alla fall jag ha ryggen fri. Den dagen jag är tillräckligt stark, när jag kommit dit jag en dag måste komma så kan jag betala tillbaka med samma mynt. Det är mitt första och största mål!

Tänkte på en sak, det är 2008 och fortfarande sägs meningen "Jag förstår inte att kvinnor kan vara så elaka mot varandra..."  Jag vet inte hur kvinnor är funtade, men jag tror jag vågar svära på att det varje dag sjukskrivs en kvinna pga. att hon utsätts för en annan kvinnas avundsjuka och svartsjuka. Varför jag gör det här antagandet är för att jag själv känner att jag från andra kvinnor varje dag möter skepsism för mitt nya val. Att jag dessutom får höra att jag är för glad och positiv spär på den här reflektionen. För tydligen får man inte vara glad och sprudlande, man får inte hitta en sak som fungerar för en själv, som gör att man mår gott och hittar nya vägar i livet. Nej, man skall gå den upptrampade och leriga stig man en gång valde, och den kan man inte vika ifrån.


Det har varit en omvälvande kväll, jobbig, men ändå så bra. Jag fick spy ut lite galla, och fick det bästa jag kunde få, BEKRÄFELSE. Jag fick ärlig och god medmänsklighet tillbaka och de som stod vid min sida sa åt mig att lyssna på dem och inte på andra som pratar skit och vill trycka ner mig under skorna. Underbart att kunna få just den sortens bekräftelese, och från andra KVINNOR som jag bara känt ett kort tag. Lite huvudvärk börjar smyga vid min huvudgärd så alldeles strax skall jag hoppa i säng. Ikväll skall jag trots mitt fullkomliga fall somna lycklig, för jag vet att det finns minst 2 personer som älskar mig, minst 15 personer som tycker om mig för den jag är,  minst 1 person som jag inte känner som älskar mig och säkerligen minst 1 person som inte kan leva sitt liv utan mig. Vem dessa alla är vet jag inte fullt ut, men jag har mina aningar på vissa av punkterna. Det är dem jag lever för nu.

Sov gott du vackra kvinna (och man förstås)!

Vilket väder!

Ja, prognosen stämde väl antagligen måste jag säga. För här sitter jag i kjol och väntar på vad dagen har att erbjuda. Kollade för en liten stund sen in termometern och såg att den visade nästan 10°C, och det i SKUGGAN. Tror verkligen att den här dagen kan bli bra. Så, nu skall jag gå in och sminka mig lite för att sen åka till syrran min. Tänkte sno lite tid med Felixen om han är vaken vill säga.

Hoppas ni får en fatastiskt bra dag mina vänner!!

Vilket väder jag får på min lediga dag!

image885


Johannes satt och kollade upp prognosen för fredag, och såg då i bara farten hur morgondagens prognos såg ut. Så här ser den ut. Gissa om någon kommer stormtrivas ute imorgon? Sol sol sol, jag älskar sol! Undra om jag kan kidnappa Felix och gå på långpromenad? Så, det är bäst att hoppa i säng så jag orkar upp imorgon, för som sagt, jag ligger långt efter mina nattrutiner.

God natt!

På fredag it is!

På fredag kommer Johannes till Göteborg. Detta bestämde han snabbt efter vår förra träff. Tror det till och med var samma kväll som vi hade träffats. När han kom hem och la sina gröna kuddar i sin soffa insåg han att han verkligen hade behövt de gröna plädarna som vi tittat på. Eftersom det inte fanns en enda ouppackad pläd på Ikea i Jönköping bestämde han sig först för att jag skulle åka till Ikea i Bäckebol för att köpa sådana till honom. Snart insåg han att han även skulle ha mer tyg till gardiner så han bestämde att han skulle komma hit. Så det blir nu på fredag. Nu när vi satt och spelade patiensduell frågade jag honom "Hur blir det med shoppingen på fredag?" Vad då menar du kom det till svar. "Ja, alltså. När vi träffades sist så shoppade jag och du betalade..." Ja men, det funkade ju då. Du har ju koll så det är ett vinnande koncept. Det ändrar vi inte på. Så, på fredag skall jag ut med Johannes och hans shoppingkort. Här skall shoppas. Tror jag skall glömma mitt hemma bara, så att jag inte köper massa onödiga prylar... Eller?

Tror att denna veckan kommer gå rätt snabbt. Är ledig imorgon, så då skall jag på föräldraträff med Weronica och Felix. Kvällen skall jag sen spendera på veckans måndagsmöte. Sen har jag bestämt att det blir konditionsträning på tisdag, styrka på onsdag, konditon på torsdag och styrka på fredag. Lär köra både kondition och styrka på lördag eller söndag. Jobbpassen ligger som så att jag jobbar 15-20.30 på tisdag och onsdag och så har jag kvällen + jour på torsdag till fredag. Helgen är lätt planerad som det är nu. Tror det kan bli en bra helg. Lugn och sansad, men trevligt.

Well, nu är jag 46 minuter efter mina kvällsrutiner. Typiskt mig...

Visste du att...

Visste du att:

...huden på kroppen är 8 gånger tjockare än huden i ansiktet?
...huden i ansiktet är 8 gånger tjockare än huden runt ögonen?


Nu när du vet det, låter det då som en bra idé att tvätta ansiktet med samma sorts tvål som du tvättar kroppen med eller att du tvättar ögonen med samma sorts tvål som du tvättar ansiktet med? Om du nu tänkt rätt så måste du väl säga att nej, det känns inte som några speciellt bra idéer.

Tänk på det nästa gång du tvättar ditt ansikte!

Nu är den äntligen sedd.

Under en längre tid, låt säga ett par år, har jag letat efter Släpp fångarne loss det är vår av Tage Danielsson. Den har praktiskt taget varit omöjlig att hitta. I vintras hittade jag den på en filmbox med olika filmer av just Tage Danielsson. En släkting hade boxen så jag skulle få låna filmen jag ville ha. Har jag vart hos honom och hämtat den? Nej, det har jag inte. Så, när jag såg filmen på City Gross i fredgas så slog jag till på en gång helt enkelt. Tyvärr tog det mig nästan två dagar innan jag kunde se den, eftersom jag jobbade hela fredagkvällen och sen hela lördagsgförmiddagen. Men imorse kunde jag slänga mig på soffan för att se filmen. Trots att det säkert är över 15 år sen jag såg den sist så kändes det som igår. Små saker i filmen var fortfarande lika roliga och tro det eller ej, jag kunde fortfarande replikerna. Hur är det möjligt tänker jag själv, hur är det möjligt att 15 år senare kunna replikerna från en film som man inte sett på så länge. Jag hade dock räknat lite fel på tiden, så det var inte förrän i kväll jag kunde se den sista kvarten av filmen. Ruskigt söt film! Läste någonstans på något forum att oftast var det så att om man gillade filmen när man var liten så skulle man inte göra det när man blev vuxen. I så fall är jag undantaget som bekräftar regeln.

Full rulle!

Nu kom jag hem igen, efter att åkt hemifrån klockan 8.00 igår. Rätt många timmar det faktiskt. Insåg att Kattastrofan saknat mig en del, en blomkruka låg vält över hela vardagsrumsgolvet. Kul syn att komma hem till. Nu har både hon och killarna fått lite god mat i sina skålar. Åpna Strofan har redan tryckt i sig sitt också. Gulligt!

Är väl egentligen bara hemma och vänder idag, skall byta om för att åka upp till systeryster och svågern en stund. Hörde nyss att lillkillen var vaken, så han lär väl sova när jag kommer. Bäst att jag stannar länge i så fall. Eller ja, jag stannar i alla fall fram tills jag fått en pratstund med honom.

Bäst att kasta sig iväg eller? Eller ja, jag sa att jag skulle komma mellan 17 och 17.30 så jag kanske skulle vila lite i alla fall? Jag tror det, skall bara sätta på mig kläderna så det bara är att åka sen.

Ha en ypperligt bra kväll hörrni!

Första utbildningen

Idag skall bli otroligt intressant. Idag är det min fösta MK-utbildning. Antar att jag kommer skriva så pennan glöder. Skrivararmbåge kanske? Vad det än blir lär det vara intressant och lärorikt.

Så ha en bra dag, det skall i alla fall jag ha. Jag skall ju träffa Frida på stan efter utbildningen. =)

Och där kom min egentliga ålder fram eller?

Gjorde ett test en gång där svaren skulle leda till vilken ålder jag egentligen befinner mig i. Svaret blev ganska väntat. 33,3 år skulle jag tydligen vara enligt mina svar. Misstänkte en högre ålder än den jag innehar, men att det skulle vara så mycket högre, det var lite chockartat. Som kommentar på det stod det att jag skulle sälja bilen, börja dricka öl och åka på resa till Kos. Skulle det göra mig yngre då?

I alla fall, idag gjorde jag skäl för min ålder. För idag kom banksamtalet, och det ca. 10 minuter före utsatt tid. När det bokades för ett par veckor sen så sa tjejen som ringde att rådgivningssamtalet skulle ta ungefär en timma. Vet ni hur länge jag satt och pratade? Nästan i två timmar. TVÅ TIMMAR prat om min ekonomi. Då tänker jag, finns det så mycket att säga om min ekonomi? Ja, tydligen gjorde det det. Så, nu har jag börjat med ett kortsiktigt buffertsparande. Något jag kunnat fixa själv, men där jag trott att jag sparat bra som det varit, en stor summa då och då. Det har oftast slutat med att jag lånat lite pengar ur den bufferten så jag har stått och stampat kan man säga. Nu har vi satt en ständig överföring till sparkontot. En liten summa varje månad, så att jag kan vara relativt säker på att det finns där i slutet av månaden. Är det så att det kommer en oförutsedd utgift kan jag ändå ta av bufferten. Efter det fick jag information i sparande i fonder, och efter mycket prat och information hoppade jag även på det tåget. Där spara jag en lite mindre summa än buffertsparandet, men där chansen till avkastning är lite större än på ett vanligt sparkonto. Visserligen finns det lite risker i det, men på 5 år, som jag satte sparandet, kommer det säkerligen ha gått upp en del. Tredje förändringen var att jag började pensionsspara. Ja du läste rätt, PENSIONSSPARA. Där fick jag massa bra och värdefull information om privat sparande. Rådgivaren berättade hur det såg ut för min del, och sen jämförde han det med 50- och 60-talisterna. Om de inte har sparat något privat förräns nu så måste de börja på rätt höga summor varje månad för att komma någonstans till pensionen. Medan jag har ca. 40 år kvar till pension så jag kan börja väldigt lågt för att sen sakta öka den summan när jag känner att jag kan det. Vi satte de pengarna i en fond som var rätt riskfylld just nu, eftersom jag just har långt kvar till pension. De mesta av pengarna placeras i aktiefonder medan en liten del av pengarna placeras i räntefonder. Detta kommer succesivt ändras mot att gå från mer aktiefonder till mer räntefonder ju närmare pension jag kommer. Den fjärde grejen vi pratade om var hur jag vill placera mina premiepensionspengar. Rådgivaren menade att det var dumt att ha hela summan i en och samma fond, utan han gav råd om att sprida ut det över fem olika fonder. Efter att han matat in mina tankar om detta så fick han fram 5 olika sorters fonder, som täcker stora delar av världen. Kändes stort att börja gambla med mina pengar, men när jag sen får blodad tand för det kan jag ju gå in och satsa hej vilt kanske? Nej, ärligt talat, vi satte det på relativt låg risk ändå. Sist men inte minst pratade vi om min tjänstepension. Jag hade den hos en förvaltare som jag automatiskt fick när jag började arbeta. Det eftersom jag inte gjorde ett aktivt val. Rådgivaren berättade om dess fördelar och nackdelar. Sedan berättade han om bankens allternativ till det där. I mina öron lät det grymt mycket bättre, men eftersom jag redan tagit så många beslut gällande min framtida ekonomi kände jag att jag ville läsa igenom materialt som han skulle skicka innan jag bestämde mig. Som det känns nu tror jag att jag kommer byta över.

Oj, ni ser. Det fanns en HEL del att prata om när det gällde min ekonomi. När han gav mig schablonbeloppet för en person i min ålders och med min levnadsstandard så blev jag inte förvånad. Hyran var inte medräknad, så efter att jag plusat på den fick jag fram ungefär det jag betalar i månadskostnader. Många reagerar när jag berättar hur mycket jag har i fasta kostnader varje månad. Men, då betänker de inte att jag lever ensam, har en bil, har tre djur och bor väldigt centralt. Då tickar det snabbt på i kassan. Förhoppningsvis fick jag massor av värdefull hjälp idag. Det ser vi snart, om mina konton växer eller minskar. Fast det är klart, rådgivaren sa att jag måste se framåt vad gäller det långsiktiga och pensionssparandet. För visst kan det komma nedgångar i just de fonderna jag satt mina pengar i, men det är ändå så att de sakta jobbar sig uppåt. Mer uppåt än ner så att säga, med små dippar här och där. För att göra det tydligare, i det långsiktiga sparandet sparar jag 200 kr i månaden. Det är inte någon stor summa, det är pengar ja, men det handlar inte om att jag gamblar med 100.000 kr. Så lite risk kan jag allt ta där. I mitt privata pensionssparande gamblar jag just nu med 100 kr i månaden. Så det är samma sak där, jag spelar lite, men på väldigt låg nivå.

Så en sammanfattning: Rådgivningssamtalet gav massor av bra saker idag. Det kändes faktiskt bra efter att jag hade pratat med rådgivaren. Han hade god kunskap och var saklig hela vägen igenom. Dessutom tog han sig ordentligt med tid. Det hade varit snopet om han hade avslutat efter en timme, när vi var mitt i alltihop. Nu får vi bara se hur rik jag kommer bli på kuppen?! Nästa år vid den här tiden skall jag ha ett nytt rådgivningssamtal, för fondprat är en färskvara.

En ny morgon randas

Snoozningen denna morgon gav ingen som helst effekt. Det berodde på att från första sekund jag var vaken har jag legat och tänkt på gårdagen.Jag låg ändå kvar i sängen hela halvtimmen, att bara ligga där är hur skönt som helst, så det spelade ingen roll att jag inte somnade. Idag har jag dubbelpass på jobbet, vilket innebär att jag först jobbar 7-11 och sen 15-20.30. Det innebär att jag strax måste åka. Under "rasten" kommer jag få mitt banksamtal som skulle kommit i tisdags. Är lite spänd på att se om det verkligen kommer idag. Kvällen kommer nog antagligen spenderas i soffan. Imorgon blir en tuff men kul dag.

Fredag den 18/4
 • Upp tidigt för att lämna bilen på jobbet
 • Första utbildningstillfället för MK
 • Träff med Frida
 • Åka buss till jobbet
 • Jobba jouren (d.v.s sova på jobbet.)
 • Jobba till 15.00 på lördag.
Antar att jag kommer vara mer än halvdöd på lördag efter ett sånt mastodontpass. Tror i varje fall att det kommer gå bra att göra passet. Hoppas på att kunna åka på återhämtning hos systeryster, svåger och Felixen.

Nej, nu är jag så där lagom osammanhängande igen. Så jag passar på att åka till jobbet.
Ha en bra dag!

Skuttar på moln!

Idag gick min första hudvårdslektion hur bra som helst. Mia var lite av ett prov för mig eftersom det som sagt var första gången jag gick igenom allt vad som gäller för en bra hudvård. Hon var tålmodig och intresserad vilket gjorde det så grymt mycket lättare. Det hela slutade dessutom med ett sålt set vilket fick mig att skutta till av glädje. Now I´m on!
Nu kan jag helt enkelt gå och lägga mig och vara nöjd med mig själv. Den här dagen började bra, den var bra under dagen och den slutade helt klart bäst.

Så, nu ska jag sväva ut på mina moln för att köra kvällsrengöringen och tandborstningen. En kväll som denna är det jätteroligt att göra.

God natt mina sötplötar!

Mina gardiner

Jag har helt glömt av att visa upp mina nya fina gardiner. Det började med att det inte gick att få bra bilder eftersom det var mörkt ute. Efter det har det bara varit ren glömska med en twist av lättja där på. Idag fick jag dock för mig att sy färdigt två löpare till soffborden. Insåg dock att det räckte med en, så den andra åkte in garderoben. Antar att den snart kommer fram dock, jag är duktig på att spilla och sen har jag en katt som hårar ner.

Jag är mycket nöjd med mina gardiner, och jag är mycket glad att min mamma hjälpte mig lite med dem. Utan hennes hjälp hade panelerna säkerligen varit sneda nu. Tyget kan säkerligen upplevas som barnsligt som jag nämnt förut, men i mitt hem passar de perfekt helt enkelt. Har inte bestämt mig än om jag vill ha ljusrosa paneler bakom de mönstrade som nu hänger. Kanske längre fram mot sommaren? Som det är nu kommer det in maximalt med ljus i min lilla lya.image884

Yoghurttips

För några månader sen läste jag i bilagan Två dagar som utkommer med GP. I den hittade jag ett intressant yoghurttips. Det stod att man kunde göra sin egen frukostyoghurt genom att blanda i smakämnen i Turkisk yoghurt. Detta skulle vara ett magert och gott allternativ. På så sätt kan du smaksätta med exakt det du vill.

Sagt och gjort testade jag detta och föll pladask. Att jag anammade detta var väldigt tydligt när jag sen åt en skål med Yoggi. Det smakade bara socker, trots att det enligt paketet skulle vara låg mängd socker tillsatt. Det bästa med den turkiska yoghurten (funkar lika bra med grekisk yoghurt) är att du verkligen kan smaksätta den hur du vill. Köper du en färdigsmaksatt yoghurt kan du inte få en annan smak förrän du ätit upp hela paketet. (Så till vida att du inte köper två smaker.) Så en dag kan du äta yoghurten med vaniljsmak för att nästa dag ta citronsmak. Otroligt bra för dig som tröttnar på smaker. I morse testade jag att pressa i en clementin i. Det måste varit månadens smaksensation. Hur gott som helst.


image884

Det här är mitt projekt

Jag har under en tid pratat om ett "projekt" eller ett erbjudande och velat hålla det lite hemligt. Nu är det nog dags att berätta mer om det. Det är så att jag har blvit tillfrågad om jag vill bli fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Ulrika som gav mig erbjudandet berättade först vad det innebar att vara konsult och vilka framgångar man kunde nå med det. Så jag bestämde mig rätt omgående att jag kunde satsa på det. Det finns inga som helst krav på hur jag skall jobba, jag kan jobba hur lite jag vill och jag kan ha det som jobb om jag vill. För att starta upp lite försiktigt har jag valt att lägga det på en hobbynivå. Det känns väldigt bra att jag lägger det på en låg nivå för att sen jobba mig uppåt om jag vill det. Som konsult får du utbildningar i hudvård och make up. Du går på möten med dina kollegor där du får uppmuntan, priser och lärdom. Anledningen till att jag valde att testa på detta är för att jag ser hur gott Ulrika mår i det. Det är självförverkligande, samtidigt som du får andra att må bra.

Det är snart en månad sen jag valde att gå in i det här nya projektet, för jag ser det som ett projekt. Vissa dagar känns motiga, andra känns hur bra som helst. Bäst av allt är att det hela tiden finns stöttning från mina Mary Kay-kollegor. Ikväll skall jag förhoppningsvis hålla min första facial, en hudvårdskurs för en person. Jag hoppas verkligen att det skall gå bra, hoppas verkligen att hon vill ge mig tiden och att hon lyssnar på det jag har att berätta för henne. Jag skall också försöka ringa ett par samtal till några vänner för att se om de vill hålla sådana här kurser hemma hos sig.

Det här är en jättespännande resa som jag just påbörjat. Vart den slutar, det vet jag inte nu. Men förhoppningarna är ju att det skall sluta på bästa tänkbara sätt. Tycker du att detta låter intressant? Då kan du kontakta mig via min mail angelicajonsson@gmail.com så berättar jag gärna mer för dig om Mary Kays produkter och jobbmöjligheter.

Ändrade planer

När jag hade tränat färdigt på gymmet idag hade jag en väldans massa medelanden som väntade på mig i mobilen. Det var Emelie och Malene som ställde in lunchen eftersom Malenes lille solstråle var sjuk. Så vi bestämde att vi skulle ta det en annan dag. Det funkade utmärkt för mig, då jag kände att det vart lite väl mycket på listan idag.
Så när jag kom hem passade jag på att städa för alla mina hårbollar, vattna och rensa blommorna/växterna, tvätta ur ugnen och micron, slänga en gammal odling som jag låtit själv dö och laga lite lunch till idag.

Så nu har jag kvar att göra
 • Äta min lunch
 • Se projektfilmen
 • Fixa jobbsaken
 • Handla ett kvittensblock
 • Laga middag
 • Projektgrej med Mia
 • Hjälpa Mia med den gamla tentan

Hmmm? Det känns som det fortfarande är mycket att göra. Jag är i alla fall hemma så jag skall inte klaga. Dessutom vill jag få in en utestund också. Det är ju så otroligt härligt väder ute idag. Får nog ta det efter att jag fixat jobbgrejen och kvittensblockköpet.

Nu är det i alla fall mat! Kyckling, potatis, sallad och currydressing. MUMS!

Nu blir det lite frukost

Japp, idag vaknade jag tidigt också. Halv nio för att vara exakt. (Betänk då att jag slarvade lite med min nya rutin igår.) Då passade jag först på att radera massa bilder på telefonen och insåg att jag snart måste tömma den. (Har väl en och annan bild på datorn som också kunde raderas.) Efter det orkade jag inte ligga kvar i sängen mer utan gick upp och tvättade ansiktet (och klämde en ful jävla...) Nu har jag läst alla bloggar jag brukar läsa och så håller jag på med dagens första inlägg själv. Ja, den biten märker ni ju nu.

Så som rubriken lyder, skall jag äta frukost nu. Idag skall jag inte klanta bort allt för mycket tid bara. För klockan 10 tänkte jag vara ute på gymmet för att köra en timme i crossen och sen en halvtimme med styrka. Den här veckan blir det bara två pass på gymmet eftersom mina dagar är så grymt uppbokade. Någon som vill ha mitt schema?

Resten av dagen är pretty välfyld också.

 • Hem och duscha efter träningen
 • Fixa en sak för jobbet
 • Luncha med Malene och Emelie
 • Se på en dvd för projektets räkning
 • Laga middag
 • Projektsak med Mia
 • Hjälpa Mia med en gammal tenta

Ja, det är väl härligt med lediga dagar va?


image882

Jag gillar er i alla fall! ;)

image882


Jag kunde inte motstå...

När jag gick ut från jobbet ikväll kände jag den där bortglömda men ändå så välkända doften av vår. Det är som att luften känns renare och klarare och naturens dofter blir liksom mer påtagliga. Ikväll kändes det som asfalten gav ifrån sig massor av dofter till exempel. Kanske inte den mest väldoftande lukten, men det är ändå ett tecken på att våren nu gör sina intåg.

Så ikväll kunde jag inte motstå att köpa ytterligare en bikini. Nu är det inte sommaren som kommer tänker ni. Nej, det är så sant det. Förhoppningsvis är den dock här snart och då behöver man en bikini. En bikini till är inte en för mycket. Det är bara en till. Klart ni måste se den också va? Ja, det är klart ni måste. Nu när ni ser den kommer ni säga (tvärt emot vad ni tänkte när ni såg kvajen här om dagen...) "den är så du."

image881
Visst är den läcker?

En kvalitetstimme med lillkillen

Ni tror att banken ringde idag? Då tror ni fel. Klockan 11.30 ringde jag upp telefonbanken för att höra vart samtalet tagit vägen. "Ja alltså, det kanske har blivit fel i hans bokning eller så..." Om jag nu har fått en bekräftelse så borde väl bankmannen också fått det väl? Ja i alla fall så fick jag en ny tid på torsdag klockan 11.30 Skall bli högst intressant och se om de ringer då.

Så jag skyndade mig i ilfart att göra mig i ordning så att jag kunde åka upp till systeryster och Felix. När jag kom dit så satt Weronican i köket och skrev lite och lillkillen låg och sov med armarna i vädret. Underbart att se hur gott han sover. Då vill jag bara kasta mig på mage i sängen bredvid honom och sticka ner näsan och sniffa lite på honom. Han som doftar så gott. Speciellt efter ett bad. Så jag och Weronican satt i köket och pratade och åt lite lunch, och så bestämdes det att jag är deras privatchaufför på måndag nästa vecka. De skall på föräldragruppen och de kan ju inte åka kommunalt.

Sen gick vi in till Felix, hade vi inte gjort det hade han säkerligen sovit över hela mitt besök. Så vi busade lite försiktigt med honom. Vi petade lite på hans öra och blåste lite försiktigt på honom. Då slog han upp sina vackra ögon och nästan direkt började han skratta åt oss. Han låg där på sängen och jollrader och hade sig. Så moster kunde inte motstå honom utan tog upp honom så klart. Sen följde en timma fylld med kvalitetstid. Vi hade en matstund inne i soffan, det var blöjbyte och så var det lite lek. Jag gjorde ljud och Felixen skrattade. Hur mysigt som helst. Sen kom det absolut mysigaste, och hade jag bara haft liiite mer tid så hade det bara varit mer uppskattat. Jag och Felix gick in och la oss i mammas och pappas säng. Jag hade gärna somnat, men det ville inte han riktigt. Så där fick jag ligga och sova räv, för att han tillslut skulle somna han också. MEN, kämpa mot tröttheten, det skall man göra när man är bebis. Helt klart.

Skall nog våldgästa dem på lördag igen efter jobbet. Det gillar jag otroligt mycket. Hoppas bara de vill det. Weronica lät inte helt främmande för det idag i alla fall. Och tur är väl det? :)

Det trodde jag inte om Cuddy!

Vilken vändning det blev i House ikväll. I alla fall för en stund. Att Cuddy helt plötsligt hade tagit fram nya bevis som gynnade House. För att hon sen skulle kunna kasta det i i ansiktet på honom, att hon begått mened och planterat bevis. Hon som hela tiden är så korrekt och regelmässig. Som litar på House, men som också sätter dit honom om hon kan. Något gör hon som inte känns helt rätt. Det är som att hon vill ha kvar kakan men ändå inte. Hon vet om att hon behöver House på sitt sjukhus, för han har otroligt god statistik på sin sida vad gäller att hitta åkommor. Samtidigt vill hon att han inte skall missbruka sina tabletter.

House är en svår nöt att knäcka. En psykolog sa en gång till mig att House är en väldigt rak och enkel man. Det han säger är helt utan känslor. Så, visst måste han också kunna be om förlåtelse? Att han sen säger att det berodde på drogavvänjning eller något annat, kan inte det vara ett spel för gallerian? För, känner man House så vet man att han inte visar sina svaga sidor.

En sak är i alla fall säker, jag litar inte på Tritters ord, de som han sa till House i slutet av kvällens avsnitt. Inte ett ord. Han är en ful typ av högsta rang!

Tidsoptimist

När jag skulle gå och göra frukost till mig förut vid halv nio-tiden hade jag fått ett mail som jag bara var tvungen att besvara. Svaret tog inte så lång tid att skriva ner och skicka, men jag hade följdfrågor som jag var tvungen att få svar på. Så jag ringde min vän och det samtalet blev långt. 30-40 minuter om jag inte minns helt fel. Jag fick alla svar jag ville ha, men samtidigt var vi tvugna att prata massa mer så klart. Har försökt skriva ner det vi pratat om så jag har det på pränt. Eftersom vi pratade om allt på en gång så är det svårt att solla ut det. Tror dock att jag fick mycket matnyttigt idag. Skall sätta mig ner och försöka fillura ut lite mer av det vi pratade om.

I alla fall, när jag hade gjort allt detta var klockan helt plötsligt 10.15. Snacka om att få lite bråttom då. Skall nämligen få ett personligt möte med banken via telefon idag. Det var sagt att de skulle ringa 10.30. Har de gjort det? Nej, inte än. Men som Johannes sa, när det gäller banken blir det alltid lite förseningar. Så vi får väl se om de ringer här snart. Jag har i alla fall fått i min min frukost, så nu har jag bara ansiktstvätt och påklädning kvar.

FAST, nu får de ta och ringa. Jag skall ju hem till systeryster och Felix ju. Det vill jag ju göra nuuuuuuuuuuuu!

Inställt!

Det är snart 30 minuter sen jag vaknade och då kände jag direkt att jag INTE vill ta mig till gymmet idag. Insåg att det var lika bra att hoppa det då. Det skall kännas kul att gå och träna och idag gjorde det inte det. Imorgon är jag ledig hela dagen, så då tar jag det imorgon istället. Då kan jag cykla ut dit och så kan jag träna i lugn och ro. Imorgon har jag planerat in en lunchträff med Emelie och Malene klockan 13 så det finns ingen som helst stress imorgon.

Så nu skall jag ta och fixa lite frukost till mig istället. Tror jag kommer äta den framför tvn. Ett ställe jag inte tillbringar allt för mycket tid. Då är min soffa otroligt skön att sitta i. Lätt tidsbrist när det gäller att sitta i soffan helt enkelt.

Arrevideci

Crosstrainern imorgon igen då

Fick höra av min gamla barndomskompis att det gav bra resultat att stå i crosstrainern 1 timma varannan dag. Detta är mer eller mindra omöjligt för mig när jag jobbar som jag gör. Därför har jag inte varit och tränat idag. (Stod i crossen i lördags senast) Tänkte försöka hinna med det imorgon istället. Gymmet öppnar klockan 9.00 så då tänkte jag stå och banka på deras port. (Har nämligen ett banksamtal per telefon imorgon 10.30 och sen ett besök hos systeryster och Felix innan jag börjar jobba 15.00...) Ja ni ser hur det går för mig och min kalender. De senaste dagarna har varit så sjukt uppbokade. Men det skall jag inte skriva om nu. Så som sagt, imorgon är det jag och crosstrainern i en timma. Heja mig. Kan säga som så att jag är grymt avundsjuk på Ulrika som har en sådan hemma i sitt vardagsrum. Hade jag bara haft lite mer plats hade jag gett mig fan på att spara pengar för att köpa en sådan. Nu har jag inte platsen så... Nej! OM jag skulle ta tag i mina nya kvällsrutiner?

God natt!

Lättnad!

Det har varit två veckor fyllda av en oro som jag verkligen inte blivit av med. Den här oron har varit kopplad till jobbet så vad det var som orsakade det hela kan jag inte berätta. Tandagnissel och misstro mot mig själv har varit det som kantat min vardag. Ikväll lyckades vi ta kål på detta. Vi hittade felet och jag kunde med lätta steg gå från jobbet efter passet. Det är skönt att kunna släppa den misstro man har mot sig själv, när man hittar förklaringar på det som vållar obehag. Nu skall det till stenhårt arbete för att undvika såna här problem igen. Jag har redan börjat, och det känns riktigt bra.

I fönstret brinner ljusen

När jag var hemma mellan arbetspassen idag hade jag fått mail om att tända ljus till minne av Engla och för hennes familj. När jag sen kom till jobbet trillade det in 3 sms med samma vädjan/önskan. Så, det är väl klart att jag tänder ljus. Tände faktiskt två ljus, så att de syns utifrån från olika håll.

Har du inte gjort det redan tycker jag att du också skall tända ljus för Engla och hennes familj!

Mot jobbet...

...igen!

Har ett delat pass idag, och det är väl så där kul. Det enda som är bra idag, är väl att jag tar cykeln ut nu denna vändan. Fast, jag vet att det kommer bli en lugn kväll. Kommer vara hemma lagom till 21 ikväll. Tror bestämt att min nya nattrutin skall få komma igång idag. Från och med nu skall jag försöka komma i säng någon gång mellan 22.00 och 23.00. Ju tidigare det blir beror på när jag skall upp dagen efter. Imorgon har jag sovmorgon, så vid 23 kan bli lagom ikväll.

21.00 tänder vi ett ljus för Engla och hennes familj. Berätta för dina nära och kära om det, så att många fönster lyser upp av Englas ljus!

image880
Bild: Lumenae

Jag finner inga ord

Nyss läste jag den förskräkliga nyheten, att de hittat Engla. Att den huvudmistänkte hade erkänt att han mördat henne och sedan erbjudit sig att visa vart han gömt henne. Detta fick mig att rysa i hela kroppen. Jag har under den senaste veckan på avstånd följt hela händelsen och känt hemska vibbar. På väldigt kort tid har det varit så många barn som försvunnit, och tyvärr har min magkänsla aldrig varit speciellt bra när jag läst om det. Trots magkänslorna hoppas man HELA tiden att det skall finnas någon enkel förklaring till vad som skett, att hon gått vilse eller ramlat och slagit sig. Även om det är lättare att tro det värsta så håller man de tankarna långt borta från sig. Nu är det ett faktum att det inte var så enkelt, och det känns verkligen inte alls bra. Jag känner inte Engla eller hennes familj, så det jag kan skänka dem är mina tankar. Det låter futtigt, det finns inga bra ord i ett sånt här sammanhang, men jag beklagar verkligen det som hänt!

Det är med ett tungt hjärta jag skriver det här inlägget. För trots allt vet jag ändå hur det känns när ett försvinnande slutar i sorg och förtvivlan.

Så där i korsningen

När jag lämnade hemmet för träningen hade jag en tidsplan. Jag har alltid tidsplaner. Jag gillar tidsplaner. Ibland blir inte mina planer som jag vill att de skall bli. På gott och ont. Idag var det på gott. För när jag närmade mig Kongahällagatan såg jag att min vän Malene och Emelie stå där och prata. Så jag stannade för att prata lite med dem. Jag berättade lite om "projektet" och de nappade faktiskt. Sen pratade vi lite om jobb, bebisar och annat. Det var väldigt trevligt. Tillslut började Malenes hund yla lite lätt, och Melvin började gnälla. Så när jag äntligen satte mig upp på cykeln igen kollar Malene klockan. Chockat säger hon "den är fem i sju." Då hade vi alltså stått där och pratat i över en timma. Jahopp, så var det med den tidsplanen som ni kanske börjar förstår. Jag hade nämligen tänkt som så att jag skulle vara på gymmet lagom till 18.15-18.30 och då med ett kort mellanstopp. (Cyklade hemifrån 17.45) Efter mitt korta mellanstopp kom jag dock till gymmet klockan 19.10. Träningen gick jättebra, det var tungt men skönt. Efter drygt en timma var jag klar och kunde cykla hem. Då var det i racingfart. Jag ville ju hem till Parlamentet. I samma sekund som jag satte på tvn så började programmet. Så det var bara att snabbt fixa ihop salladen som skulle inmundigas. Räkorna skalade jag framför tvn, febrilt påhejad av Kattastrof. Så hon fick en räka tillslängd sig då och då.

Nu är klockan halv tio och jag har fortfarande duschen och alla mina kvällsrutiner kvar. Jag kanske borde sluta planera? När inte ens en enkel tidsplan inte fungerar. Nej, jag har alltid haft det så här så varför ändra på något just nu? Nej, jag får vara glad de gånger mina tidsplaner håller.

Ännu en sväng till gymmet.

Träningsmässigt har den här veckan varit riktigt bra skulle jag vilja säga. Jag har nämligen varit där fyra gånger totalt. Eller nej, det har jag inte än. Efter kvällens pass har jag varit där fyra gånger. Igår körde jag ju bara ren kondition, så idag tänkte jag köra styrka. Min lilla mage har insett att jag kör hårt med den, och det är bara gott det. Snart är det beach 2008 så varför inte vara fin då? Förra året tränade jag för att bli bitch 2007, det gick så där kan man väl summera det med, så i år skall jag lyckas lite bättre helt enkelt.

Skall åter igen cykla ut till gymmet idag. Det är gratis uppvärmning och miljövänligt. Sen kan man också addera till frisk luft och härliga vitaminer från solen. Nog för att det inte är solsken med stort S, men lite av solen tittar fram i alla fall.

Kanske dags att sätta fart nu?

image879
En sån här skulle man ha hemma, synd att det inte finns plats för det!

5.56

"Jag har tagit lite sovmorgon idag Angelica."

Mmmm, en hel halvtimme. Om man jämför med igår. Fast det är klart, det var otroligt ljust ute när han vaknade denna morgonen så vad kan man säga?

Morgonen gick i alla fall fort. Plötsligt var klockan nästan 11 så då var det bara för oss att ge oss in till stan för att gå på bio. Det var jobbigt kan jag säga, för efter att vi hämtat biljetterna var det ca. 45 minuter kvar tills själva filmen startade. JOBBIGT!! Tur att dagens telefoner är utrustade med diverse olika hjälpmedel. En timer är aldrig fel att ha med sig säger jag bara. Det blir genast lättare att se att tiden tickar på framåt om man får se det visuellt.

Tillslut var det dags att sätta sig ner i biofotöljerna och popcornen var redo att intas. ÄVEN om jag egentligen inte gillar popcorn i någon större utsträckning kunde jag inte hålla mig idag. Utan åt på där en stund. Filmen var otroligt bra. Jag fick flera ahaupplevelser under tiden den spelades. "En person är en person, vare sig vilket format" (Inte helt korrekt citerat dock) som Horton säger. Filmen var i alla fall en sann barnfilm, där någon är dum men som får vara med på slutet i alla fall. För alla kan göra dumma saker, men man kan lära sig av det och bättra sig.

Jag vet inte vem av mig och lillkillen som skrattade mest. En sak är säker i alla fall, vi skrattade mest i salen. Nog för att det bara var 10 personer där... ;)

Nu har lillkillen åkt hem för den här gången. Mitt hem är återställt och lugnet har lagt sig. Visst känns det lite märkligt att det kan bli så tyst efter en så intensiv helg? Det är bara fyra veckor kvar till nästa gång.

Det är glasklart

Igår såg jag reprisen av första avsnitten av det nya underhålningsprogrammet Glasklart. Det är ett frågesport och charadprogram. Det leds av Ola Lindholm och varje vecka kommer det en ny grupp av människor som får stå i en glaskub, där de gör charader som de tävlande skall gissa rätt på. Det är 6 tävalnde från början, men efter första momentet åker 3 ut. I andra momentet skall de 3 kvarvarande tävlande samla på sig pengar. Den som har minst när momentet är avklarat åker ut. Därefter är det en duell mellan de två som varit tjänat mest pengar. Tillslut är det bara en kvar. Den har då en enda fråga kvar för att vinna pengarna den samlat ihop. Finalisten väljer en person som skall göra en charad. Om finalisten klarar frågan utan charad vinner han/hon alla sina pengar. Behöver han/hon charaden och klarar den så delar han/hon pengarna med den som utförde charaden. Klara den inte frågan, då blir det inga pengar.

Upplägget låter kanske lite löjligt, men det är faktiskt roligt att se om man själv klarar charaderna. I kvällens program var det inte lika enkelt som i reprisen jag såg igår. Fast, det beror nog mycket på de tre tävlande. Om de är uppe i varv och på gång så tänker man själv mycket snabbare också. Detta är helt klart underhållning på hög nivå!

image878
Bild: Svt

Bibbilibobidoooo

Vet inte riktigt vad jag vill säga med det lilla ordet som fick stå som rubrik för detta inlägget. Det jag ville ha sagt i alla fall är att imorgon skall jag och lillkillen på biiiio. Vi skall se filmen Horton. Lillkillen fick veta detta i måndags av mig, och då var lyckan total. Sedan har så klart pappa påmint om det. Jag har ju själv sett reklamen för filmen ett par gånger, så jag vill hoppas på att den är riktigt bra. Animerade filmer är ju oftast väldigt roliga. Så, imorgon blir det popcorn för hela slanten. I alla fall till lillkillen. Jag vill nog inte ha det, jag gillar det inte i någon större mängd.

image877
Bild: MovieZine.se

Kattastrof - När matte jobbar...

Matte satt ute i köket hur länge som helst idag. Hon jobbade tydligen. Jag tyckte det mest såg ut som att hon pratade i telefon. Vad vet jag om jobb liksom. Sen fick hon för sig att packa upp ett rosa paket som legat på köksbordet ett längre tag, sen i tisdags om jag inte minns fel. Så, när matte hade byggt färdigt de rosa kartongerna så provsatt jag helt enkelt en av dem. Den var väl lite liten, fick inte plats att ligga i den. Fast en låda är aldrig fel. Jag gillar alla sorters lådor, speciellt dem man kan krypa in i då. Matte har ju faktiskt skänkt några lådor till mig de senaste veckorna. De står i köket, där i lägger jag mina möss och andra roliga saker. Ibland lägger jag mig själv där i, bara för att kunna smyga på matte så klart. Undra om min favoritkille Naken skulle gilla alla mina lådor lika mycket som jag? Jag vet ju att han är mycket för kurragömma till exempel. Jag får nog fråga honom när han kommer över nästa gång.

image876
Det finns 3 såna här rosa lådor, Naken kan få en helt egen.

1 timma senare

Idag lyckades jag med det jag inte gjorde i torsdags. Att stå i trampmaskinen en timma i sträck. Anledningen till att jag inte orkade i torsdags var för att jag dels gick ut för hårt och dels intog jag kanske lite för mycket vatten under tiden. Idag körde jag i ett gott tempo, högsta puls var 150 slag/minut, i det programmet jag körde skulle man ligga på max 127 för bästa resultat, så oftast låg jag och pendlade mellan 127-130 slag/minut. Lyckades att bränna nästan 600 kcal och pinnade på i nästan 7 km. Så härlig känsla när jag gick av maskinen. Körde lite magövningar under tiden jag stod där och trampade, så jag är fortfarande helt slut i magen. Imorgon kommer jag köra styrketräning istället.

Insåg idag att det inte är så stor idé att titta på vad vågen har att säga längre. Nu får jag börja använda mig av måttbandet istället. Muskler väger ju mer än fett, det vet vi ju alla.

MEN, nu skall jag med gott samvete hoppa ner i sängen och läsa lite facklitteratur.

Nej se det snöar..

5.26 steg jag ut i köket denna morgon för att göra i ordning lite frukost till lillkillen. Jag slänger en blick ut genom köksfönstret och börjar sjunga för mig själv "Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl helvete då..." Åter igen har vi alltså fått in ett snöoväder. Oväder vet jag inte om det kan klassas som, eftersom det bara var ett stilla snöande. Dock är det snart mitten av april och då är det INTE acceptabelt att det snöar. Eller?

Varför jag var uppe 5.26? Ja, det var för att lillkillen väckte mig så klart. Ni kan inte gissa hur rädd jag blev denna morgonen när han plötsligt stod där vid sidan av min säng. Han märkte att jag blev rädd så han kramade om mig och sa förlåt. Den lille goingen. Jag var faktiskt rätt pigg när jag vaknade, hade sovit nästan 8 timmar i alla fall. Men, det var skönt att ligga till sängs så lillkillen roade sig med att se Atlantis 2 gånger till. (Han såg den en gång i går också.)

Klockan 8 gick jag upp och då var det lite mer tvättstugetid att passa. Sängkläder och en 40-tvätt till. Nu är så gott som allt rent här hemma igen.

Mitt i skrivandets stund fick jag rycka ut och agera som sjukvårdbiträde. Lillkillen hade duschat på egen hand och vips hade han skurit sig i tummen på min rakhyvel. Hur det gick till? Det vet jag inte, och han kunde inte hellre förklara. Så här har vi ägnat oss en kvart eller så för att få det att sluta. Det blödde kraftigt så jag förstår att han vart lite chokad och panikslagen. Hur man lugnar ner en kille som ser att det blöder massor är inte lätt. Men, det går, bara man vill. Nu efter diverse omläggningar har det stillats lite. Hoppas det slutar snart, för killen skall ju på kalas hos en klasskamrat om en timme.

Bäst för mig att ta mig ner till källaren och hämta upp den sista tvätten. Sen är det vi som åker ut för att hitta platsen för kalaset. Här har man bott i kommunen i 25 år och fortfarande ploppar det upp platser som man aldrig hört talas om. Det är rätt spännande. Såg att kalaset varar i 2,5 timme så då hinner jag nog förbi gymmet för att köra en timmes konditionspass i alla fall. Styrketräningen tar jag imorgon. HÄRLIGT ATT TRÄNA!


Ha en bra dag!

Jag vill ha lite tips!

Det finns väl inga bättre att fråga än er, mina läsare, om vad som bör komma med i min blogg. Nu kan det vara som så att ni under ett par dagar trott att jag lidit av en bloggtorka. Så är inte fallet, utan det har mer varit som så att jag inte haft tid att sitta vid min dator. Jag har för det första inte hunnit läsa alla mina stammisbloggar ordentligt, och jag har inte heller haft tid att skriva roliga, intressanta eller lärorika inlägg om vad som hänt i min vardag. Fast, nu kännre jag att det är dags att ta tag i det med hull och hår, så vad vill ni läsa här? Snälla ni, ge mig lite roliga tips. Ibland känns det som att jag går i samma hjulspår.

Har du några tips, då blir jag glaaaad!God natt! ;)

Kattastrof - Jag i ett nötskal?

image875

Matte har ju hållt på och sytt och donat här hemma. Så ute i köket finns det massor av roliga saker att kolla in. Idag till exempel lyckades jag med att riva ner en liten, liten låda. Trots lådans ringa storlek lät det förskräckligt när den trillade i backen. Ut flög massor av små pillidutter. Hade jag varit snabbare hade jag kunnat jaga runt dem i lägenheten. Tyvärr var jag inte snabb, utan matte gjorde ett blixtsnabbt utfall mot lådan och vips låg alla pillidutter i lådan igen. Här om dagen fick jag den otroligt roliga idéen att kolla igenom mattes syppåse. Det tog en stund att komma ner i den, men skam den som ger sig. Eller hur? Efter lite bråkande satt jag där i påsen och hade det varmt och gott. Man kan väl säga som så att jag svävade där i påsen och det var en rätt häftig känsla. Jag har visserligen svävat i buren ett par gånger, då har det dock inte varit jag som haft kontrollen. Nu hade jag det och det var väldigt skojigt. Nu funderar jag på om nästa utmaning kanske skulle vara att hoppa Bungee Jump eller hoppa fallskärm. Hur låter det?

Fast det är klart. Först och främst behöver jag en god natts sömn, så nu skall jag lura med mig matte ner i sängen. Jag tror att det ligger till så att hon faktiskt skall upp och tvätta klockan 8 imorgon. Hon har tvättat hela dagen idag, tydligen blev inte allt rent, så hon får ta ett litet pass till imorgon. Min duuuuktiiiga matte!

Schlaf schön!

Snarare framsteg

än bakslag ikväll om jag skall summera.

Jag och lillkillen bakade en kladdkaka till kvällsmyset. Något jag kanske inte borde ätit. Men, är det mys så är det. Satt och svor över mig själv, och att de två senaste dagarnas matkonsumtion varit gräsligt dålig. Trots att jag vet med mig att jag är ganska duktig på vad jag stoppar i mig, så är jag sämre på att äta regelbundet. Det kan gå ganska långt i mellan målen för att de sen skall komma väldigt tätt. Måste strukturera upp på något sätt. (Jag som gillar planering och struktur...) Dock såg jag nu ikväll ett resultat jag inte tidigare sett. Visserligen, delvis har jag gjort det. Min midja har krympt si så där 7-8 centimeter faktiskt. Idag såg jag faktiskt en skymt av rutorna på övre delen av magen. Antar att det finns lite mindre fett längre upp på magen än just över själva "valken". Detta fick mig sporrad, så sit ups, here we come! Nu blir det 40-50 eller kanske rent av 60 situps varje morgon och kväll. Och magmaskinerna på gymmet kommer gå än mer varma. Nästa vecka hoppas jag kunna öka liiiiite till på de maskinernas vikter. Det har gått fasligt fort uppåt där redan i och för sig. Började med ca 10-15 kg för att tre veckor senare ligga runt 30-35 kg. Magen tål en hel del fick jag höra. Det är bara du själv som sätter gränser. (På de andra maskinerna, så som bröstpress och axelpress är det mer blygsamma vikter än så länge, de går också uppåt så klart, men inte lika fort.)

Så, det är väl lika bra att lägga sig i sängen och göra magen tröttare än tröttast? Snart, måste bara visa en störtskön Strofanbild först.

En finne kan ge svåra följder

Har ni någonsin hört att det kan vara farligt att klämma en finne? I så fall, vilka konsekvenser kan det få? Fula ärr? Ja, det är en sak som kanske inte är kul. Då undrar jag, har du hört att man faktiskt kan få blodförgiftning eller hjärnhinneinflamation av, att klämma vad man tror är, en harmlös finne? Detta hörde jag första gången förra året. Då undrade jag varför ingen berättade det när man var i tonåren och klämmandet var som mest frekvent. Jag vet inte om det hade spelat så stor roll, då var man odödlig. Men ju tidigare du hör en sak, desto längre tid har det att växa in i ens medvetande tänker jag. När du klämmer en finne, öppnar du upp huden så att det lät kan komma in bakterier innanför. Det är inte kul att hitta finnar i ansiktet, men försök att låt bli dem. För att slippa svåra men.

De é gött å va en ängel i från stan...

...de é gött å va en ängel, de é gött å va en ängel, de é gött å va en ängel i från stan.

image874
Mosters allra käraste ögonsten!

Jag nämde...

...i tisdags att jag skulle visa upp mina nyinhandlade kläder.

Eftersom jag varit fullt upptagen har jag inte kommit mig för detta, MEN, nu har jag tid att lägga in lilla bilden.

image873

I tisdags köpte jag mig en svart kavaj  och små svarta skor. Allt för "erbjudandet" så att säga. Nå, hur tycker ni att jag ser ut. Inte alls business va? Vi kan säga så här, det känns mycket KONSTIGT att sätta på mig den kavajen, antar att det är en vanesak. För, färgstark är den INTE.

Vilket väder... igår!

Ja, jag var väl inte ensam om att vakna upp till snö och slask igår kan jag tänka. Hela Kungälv var vitt när jag tog mig upp för att åka och jobba. Tråkigt tänkte jag, eftersom jag verkligen vill att våren skall komma med buller och bång. När jag kom körande ut från Maxi för att vända upp mot Ytterby ser jag att det är en otrolig kö upp mot motorvägsavfarten. Insåg att många antagligen åter igen lyckats byta till sina sommardäck och togs alltså på sängen  när snön åter kom. Därför var det bara att ställa sig i kön som sniglade sig framåt. Då och då blir jag omkörd av människor, i en fil som inte finns. Om det inte hade tillkommit en Bosse-fil under natten. Flera stycken tycks ha så bråttom att det utan att tänka sig för plöjer sig fram över ett spärrområde. Småsten flyger efter dem, och man skall väl vara glad att ingen satte sig i rutan. För en spricka i den, det är det sista jag vill ha.

Sen hände något underbart. Solen stod på och lagom till eftermiddagen hade all snö smält bort igen. Lovely! Så, när jag var iväg och jobbade lite på kvällen så stod jag och mina kollegor i en loka fylld av människor, och temperaturen ökade markant hela tiden. Vattenåtgången var stor, det var bara att fylla på glasen hela tiden. När jag sen gick hem strax efter 21 luktade det så gott ute. Det luktade vår. Fåglarna kvittrade och det fanns en euforisk känsla i mig. Visst är det underbart med vår?

Denna dagen har inte vart sämre den. Har i och för sig kört 34 mil fram och tillbaka mellan Jönköping idag. Som tur var strålade solen nästan hela tiden så att köra var som en dröm. Dock inte när fartdårar satt i rumpan på mig och ville förbi. Vad tror de? Hur mycket tjänar man på att köra om en person egentligen? I alla fall, i Jönköping träffade jag Johannes. Först var vi på Ikea och jag shoppade för honom. Den här skall du ha, och den här. OCH DESSA, helt klart. Och varför inte en grön lampa? Den finns i en liten storlek också? Ja, den kommer passa. Köp den för tusan. Det är alltid kul att handla för någon annan. Speciellt om man slipper betala. Gardinerna kommer jag inte få se på ett tag antar jag, i alla fall inte på en vecka. Men tydligen passade kuddarna otroligt bra i soffan. Undra hur det blev med lampan? Tydligen har jag fått i uppdrag att skaffa plädar till honom nu också. En kvinnlig touch är viktigt i ett hem, även om det bara bor en man där. Eller hur? Efter hans vansinniga shopping började jag. En kavaj och ett par skor till mig. Och strumpor till lillkillen. Sen åt vi lunch och efter det tog vi en glass också. Sen satte vi oss ute i vårvädret och drack gott te från Kahls. Mumsigt! Sen satt vi och diskuterade scheman och annat som är diskuterbart helt enkelt.

Oj, det blev två dagar i ett inlägg. Så det kan gå. Nu skall jag snart CYKLA ut till Ytterby för att träna. Återkommer ikväll med bild på mig iklädd dagens inköp. Undra om någon kommer säga: Det där är inte riktigt du Angelica? Det skall allt bli spännande att se.

Auf widersehen

Ett gammalt men otroligt bra ledmotiv

Tror inte någon kan säga att den här låtens innebörd inte funkar. För mig är det i alla fall ett otroligt ledmotiv, och det finns en enorm styrka i den. När jag hör den vill jag så gärna bara slå ifrån mig allt dåligt, allt ont och allt tråkigt. När jag hör den får jag också en tro på det jag vet. Den omsätter teori till handling! Power!


Killen som blivit stor!

image872


Här har ni killen som växt så det knakar. Visserligen såg jag han i sängen i onsdags, men igår var det första gången på en vecka jag höll honom. Gissa om han hade vuxit. Nu syntes han ju i min famn. Den lilla gåsrumpan. Han äter som en häst och han fullkomligt älskar olika ljud. När Felix ler, stannar världen. Dock ville han inte le när mamma tog fram kameran. Då ville han mest se rädd och förvånad ut. Självklart passade jag på att göra allt med Felix igår, jag matade honom och jag bytte på honom. Bäst av allt var att vi lekte, myste och busade massor också. För som sagt, det är priceless att få ett av hans leenden avfyrade emot sig. Visst äer han underbar lillkillen?!?

Gubbar i bil!

Tjejer, har ni någon gång kört om en man? Det spelar ingen roll om det är på landsväg eller på motorväg. Reaktionen är den samma varje gång, lika skrattretande som ett bra humorprogram. Detta hände mig i onsdags. När vi var på väg till Ullared hamnade jag bakom en bil som körde långsamt så jag valde att köra om. Tyvärr var det mitt i en uppförsbacke och min bil är väl kanske inte den bäst accelererande i de situationerna. När jag kommer om väljer jag att gå in i det andra körfältet igen. Eftersom vi är mitt i backen har jag inte rätt fart så han bakom (ja det var en han, det märkte man snabbt) fick sakta ner. Inte schyst, det vet jag. Så jag förstår irritationen absolut! Men, då väljer karln att köra om mig. Fine for me tänker jag. Det som sen händer är inte fine. Både jag, syrran och farmor undrar vad fan han håller på med. Han går in framför mig och lägger sig åter igen i en lägre hastighet. Där ligger han kvar och puttrar på. Jag ligger kvar bakom honom ett tag för att se vad som händer? Inget hände, utan han fortsatte puttra på där framför mig. Snacka om att farmor då gick igång. Det hon diskuterade var inget en karl skulle vilja höra kan jag säga.

Tillslut tröttnade jag på karln framför mig och körde om. Den gången såg jag till att hamna långt framför honom innan jag gick in i högerfilen igen. Vid ett tillfälle i en uppförsbacke kom han åter igen nära mig, men inte tillräckligt nära för att köra om som tur var.

Torra läppar?

Jag lider av det just nu faktiskt, läppar som är spruckna och torra och sviiiiider som fan. Testade att använda mig av bivax på mina läppar då jag fick hem en sådan produkt i veckan. Fick veta att bivax är som naturens kortison. En annan kollega berättade för mig att bivax är bra att ha på läpparna då det INTE är beroendeframkallande. Så vet du med dig att du har svårt att bli av med ditt cerat när läpparna är mjuka och fina igen, testa bivax.

Jag skall bli miljonär...Japp, mitt nya mål är att bli miljonär. =)
Vidlyftiga och svårnåliga mål kan du sitta där och tänka.
Men jag har ju inte sagt vilket år jag tänker att det skall slå in.
Jag skall dock inte göra som Jumper och bli det på lotteri utan det kommer handla om arbete.

Fast det är klart, jag är nöjd om jag kan tjäna lite pengar vid sidan om bara också.
Fast det är ju helt sant att man skall ha mål med det man gör.
Och mitt mål är rätt klart just nu!

Berg- och dalbana

Idag är jag rätt trött och hängig. Lite smådeppig och lättirriterad. Inget kul en fredagskväll men det beror med största sannolikhet på att jag är bra trött. Somnade sent igårnatt och skulle upp tidigt idag. Hade väl tänkt att jag skulle vart iväg och tränat, men just exakt nu känns det inte helt rätt. Får se om dryga timmen om det känns bättre då. Jag vet med mig att jag kommer må bra av träningen. Tyvärr blev det något fel med min mat igår, åt alla mål som jag skulle, men när jag vaknade idag var jag vrålhungrig. Den känslan har hängt kvar hela dagen. Märkligt, men så är det ibland. Åt just en burk tonfisk i alla fall. Det mättade lite. Skall nog äta lite ost, skinka och grönsaker för att öka på ytterligare. Kan mycket väl vara så att jag orkar träna sen då istället.

Vid 8-tiden skall jag hem till Weronica och Mattias. Då blir det väl lite tv- och Felixmys. Det är nog det jag behöver idag. Helt enkelt.

Mot köket och maten!
Skall också sätta mig ner och titta över mitt schema lite för att se hur min tid ligger nästa vecka. Spännande va?

Felix är allt!

image871

Kolla in min sötaste Felix! Visst är han helt underbar!
Jag skall hem till honom och hans föräldrar i kväll och det skall bli mysigt.
Jag är spänd av förväntan, han var ju och vägde sig igår.
Hoppas att han ökat så mycket i vikt som Weronican gissar.
Fick godkännande av henne i onsdags faktiskt. Nu får jag lägga ut lillkillen här när jag vill.
Hoppas ni inte tröttnar på honom.
Det gör INTE jag.

Kattastrof - En bild säger mer än tusen ord

image870

Den här musen har inget att säga till om hemma!!
Matte kom hem med flera nya möss igår. Jag fick fyra stycken faktiskt.
Något säger mig att hon har flera i någon gömma någonstans.
Hon tycks tro att jag gillar dem.
Vart hon nu fått det i från.
I alla fall, nu finns det tio små möss här hemma.
Vart alla är?
Det är min djupaste hemlighet.


Förresten, vet ni om att min kille Naken har flyttat till Kungälv nu?
Eller ja, jag är inte helt säker, men han sa april till mig senast.
Funderar på om jag kanske skulle bjuda hit honom på middag?
Beställde hem sådan mat som matte brukar köpa, som jag vet att han också äter.
Det skulle ju lätt bli den mest romantiska middag i världhistorien.

Orkar inte socialisera!

Den senaste veckan har varit så späckad av aktiviteter att jag idag inte orkar med mer socialisering. Tänk att det ibland kan bli alldeles för mycket av just den varan, att när man tillslut får en chans att vara ensam så tar man den med hull och hår. Hade tänkt träna ikväll, men insåg att det var viktigare för mig att bara få ligga hemma på soffan och ta det lugnt. Jag vet, det är väldigt fint väder ute och jag är kanske dum som inte tar till vara på det idag. Orkar man inte så gör man inte det. Då får man ligga hemma på sin soffa om man vill. Imorgon skall jag ju vara social igen. Då skall jag ut till Weronica och Mattias. Måste ju försöka sno lite pussar från Felix om han är vaken, vilket jag antar att han kommer vara, någon gång under kvällen i alla fall.

Nu skall jag laga till lite mat till mig eftersom min mage gjorde storrevolution när jag nyss låg på soffan. Sen skall jag städa lite för djuren och i mina skåp. Måste göra i ordning en hel del grejer så att "erbjudandet" kan starta snart. Pyssel- och soffkväll kan man säga helt enkelt!

Träääääning!

När jag kom hem från Ullared vart jag sur nästan på en gång. Det förbannade skattebrevet kom, med hemska nyheter. Jag har en restskatt på 2200 kronor. Sjukt! Syrran och hennes gubbe fick 15 papp tillbaka så gott som. En del har det bra medan andra får slita till sig sina jävla röda ören.

Så jag kastade mig på soffan, och helt oförmögen att packa upp mina påsar eller fixa mat. Det höll i sig 5 minuter, då jag insåg att det inte var något att ligga och mumla för. Så jag packade upp mina påsar. Donade lite med mina nya grejer inför "erbjudandet" och efter det fixade jag mat. Köttbullar och sallad. GOTT! Då blev jag på lite bättre humör och tog på mig träningskläderna också. För träna skulle jag göra.

Mellan 19.40 och 21 tränade jag på. Sprang 20 minuter på bandet, körde sen mitt program för att avsluta med 20 minuter i trampmaskinen. Sen strechade jag ut musklerna och kände mig piggare än vad jag någonsin varit idag.

Nu skall jag snart gå in och tvätta rent mitt ansikte, borsta tänderna och landa i sängen. Jag är alldels för trött för att göra något annat. Eller ja, just nu fick jag i alla fall iväg ett viktigt mail. Det enda jag kan hoppas på att jag får några trevliga svar.


God natt med er!

Idag skall jag ta Weronica på en tur!

Idag skall jag, Weronica och farmor åka till Ullared! Det skall bli så kul kan jag lova. Farmor och Weronica och jag är en bra trio kan jag tänka. Senast när farmor och jag var där hade jag lätt öronsprång efter den dagen. Det kanske jämnas ut lite nu när vi är tre idag? Vi kan ju hoppas. Vi åker vid 11 från Kungälv och hoppas kunna vara hemma till innan 19 eftersom farmor då skall göra något med folkdanslaget, tror jag. Det skall bli så kul att åka ut med Weronican. Det kan hon behöva nu! Första gången sen Felix kom som hon gör något på egen hand som hon själv vill. HÄRLIGT!!!

Innan jag somnar...

...det går framåt med erbjudandet förresten. Var på första mötet igår, och idag hämtade jag lite grejer som jag kommer att behöva. Det här är så häftigt. Samtidigt som jag tvivlar på mig, tror jag lika stenhårt på mig. Det är en rätt konstig men häftig känsla. Måste dock kolla upp lite till, så jag inte skriver saker jag inte får skriva här. Allt skall gå rätt till. Så är det bara. Men, ni som tror på mig. Fortsätt med det är ni snälla. Då kommer jag att orka ännu mera!

Nu skuttar jag i säng och svarar på ett mess... *ler*

God natt!


P.s. Det syns tydligen på mig att jag är säker på mig själv, i alla fall just nu. Det har med erbjudandet att göra, det har med min träning att göra, och det har med min viktnedgång (som fullkomligt rasar på) att göra. Det är underbart att göra saker för sig själv, och för sin kropp. TOTALHÄFTIGT!

Sofias bilkåta katt

I söndags när jag och Olof var ute och kollade in Sofias nya lägenhet (eller ja, den som skall bli hennes lägenhet när det är klart) så hamnade vi utanför vid bilarna där vi pratade på om lite allt möjligt kom Sofias ena katt dragandes. Hon fäste sig först vid Olofs ben där hon stod och strök sig länge, länge. Fram tills hon upptäckte min bil. Hon hoppade lätt upp i den och nosade sig runt som en toka. Kattspår blev det överallt, och hon var så nöjd att hon fick gå på upptäcksfärd där inne. Något som hon tydligen aldrig gör i Sofias familjs bilar. Lite kul katt måste jag säga.

image869


Sen fick jag hälsat på Kattastrofs syster Kerstin. Gissa om jag blev kär. Varför tog jag inte henne också när jag ändå tog Strofan? Hon var helt lugn och mysig. Kan ha mycket med att hon är utekatt. Därför kan jag inte ta henne nu, hon skulle nog absolut inte acceptera att bil heltidsinnekatt helt enkelt. (Det är inte Kerstin på bilden här ovan)

Kanske inte en helt kul syn.

Hur hade du reagerat om detta hade varit vad du hade sett i måndagsförmiddag?

image868

Om ni inte förstår så syftar jag så klart på nycklarna, innanför en låst bildörr.
Som tur var klarade jag ut situationen!

Kattastrof - Häftig maskin

I fredags kom matte hem med en jättehäftig maskin. Den är grön, surrar lite lätt och så får den bordet som den står på att vibrera. Dessutom är det en silverglänsande liten sak som studsar upp och ner i väldigt snabb takt också. Tror matte kallar den symaskin. Verkar vara en jättepraktiskt sak. Undra om matte kan symaskina något till mig? Det bästa med den är att det kommer hem så fina tyger också som jag får känna på. De är jättekul att bråka med dem medan matte stryker eller så. Förutom tygerna finns det också massa små silverprylar med färglada knoppar på, matte använder dem till att liksom sätta ihop tyger provisoriskt innan hon symaskinar dom. Självklart kunde jag inte låta bli att testa och känna och vara med när matte symaskinade. Dessutom blev det kvar massa goda trådar som jag kunde bita i. Det är att förena nytta med nöje.

image867

Kattastrof - Min matte är för go!

image866

Titta här, min matte är nog den mest gosiga i hela världen. Jag får alltid ligga nära henne när jag vill. Visserligen blir hon lite grilsk när jag biter i henne, men hey, det är bara av kärlek. Så det får hon allt tåla.
Jag har hittat ett superbra ställe att ligga på om jag vill vara nära henne även när hon sitter och jobbar vid datorn. Det är bara att hoppa upp bakom henne på stolen helt enkelt. Smart va? Då måste hon sitta där lite obekvämt, varpå hon kanske lämnar stolen helt och istället umgås med mig.
Igår när hon skulle lägga sig såg jag att hon inte ville göra sina kvällssitups så jag hjälpte henne på traven, jag la mig helt enkelt på hennes mage för att förhindra henne att behöva göra dem.
Omtänksamt va?
Det tycker i alla fall jag!
Så det så!

Nu är det lördag igen...

Nej, nu får ni inte tro att jag är helt ute och sneseglar. Det är så klart fortfarande tisdag och tur är väl det. Tänk om det redan hade blivit lördag igen? Då hade jag varit lite orolig. För, då hade jag antagligen gjort åt helvete för mycket grejer redan, eller så hade jag totalt missat något istället. Nej, det är tisdag.

Men, detta inlägget är för att berätta om lördagens härliga kväll. När jag satt och sydde som bäst (bilder på resultatet kommer upp imorgon eller på torsdag.) kom Olof indrällandes. Jag trodde att han skulle landa vid 16-17-tiden. Istället kom han runt tre. Gisses vad vi tjattrade på. Vårt mest omdiskuterade ämne var varför tjejer och killar inte kan vara enbart kompisar. När han under fredagen varit ute med sina kompisar hade killarna ständigt påpekat att en kille inte kan åka från Växjö till Göteborg endast för att träffa en tjejkompis. Så, vad tror ni händer. Strax efter middagen ringer hans kompis och frågar hur många gånger vi gjort det. Är det inte underbart? Han ringde ett par gånger till sen under kvällen för att se vad vi sysslade med. När jag fick prata med honom frågade jag om han kunde tänka sig att följa med Olof nästa gång och svaret löd, Nej för tusan. Jag bor ju här. Olof sa något om att de är hemmastadda. Yeah shit...
 Plötsligt visade det sig att klockan var 19.45. Vart hade tiden tagit vägen. Då kom vi fram till att vi kanske skulle börja göra oss i ordning. Sofia hade ju sagt att hon skulle komma runt 20-21. Nu kom hon visserligen 21.30 men vad gör det. Då hade vi andra tid att göra oss i ordning. Så här snygga var vi:

image864


image865
(Ja, jag kände mig grymt snygg i lördags och det syntes tydligen...)

 

En liten förfest rullade igång och det blev massor av skratt och härliga kommentarer. Bäst var väl reprisen, för jag ser det som en repris. Förra gången var det dock Karlsson som frågade, den här gången var det Olof. "Varför har ingen kille hittat dig Angelica." Vad svarar man på det då? "Ja du, det undrar jag också?" Lagom till klockan var midnatt ringde vi taxi och tog oss in till stan. Vi gick till Valand och stärkte oss med en shot. Sen dansade vi konstant i 2,5 timme. TVÅ OCH EN HALV TIMME. Gissa om magmuskler och andra muskler med för den delen kändes av. Det var så skönt att svänga loss och vi tre gjorde succé. Vet inte, men jag tror det bästa under kvällen var att jag såg ett gammalt ragg (heter det så?) och han stod och tittade på mig hela tiden. Jag observerade att han hade flickvän, ändå stod han i närheten av mig hela tiden och kollade in mig. Vid ett tillfälle skulle han gå förbi mig dessutom och tryckte sig lite extra mot mig. Skrattretande. Han såg lite fånig ut nu som sista gången jag såg honom, och det kändes bra för mig. Inte för att jag vill att någon skall se fånig ut, det menar jag inte. Men han avslutade inte på något snyggt sätt alls så det får ligga hos honom helt enkelt.

Att ta sig hem i lördags var inte lika kul. När vi kom till stationen och skulle äta lite insåg vi att allt var stängt. De hade flyttat fram klockan och stängt butiken. När det är att ställa tillbaka klockan på hösten, då har de fan i mig inte öppet en timma längre. Patetiskt. Bussen hade med andra ord också gått så vi haffade en taxi. Tyvärr var det en påstridig kille som ville åka med, men han skulle till Bohus och hämta pengar så det sinkade oss, och han ville inte betala särleds mycket pengar för den extrarutten, så chauffören bad honom stänga dörren så vi kunde åka.

Lagom till klockan 6 landade jag och Olof i (varsinn) säng och somnade stenhårt. Först hade vi ätit lite tacos förstås och det var riktigt gott där på natten, och rätt nyttigt i jämfört med en kebab eller hamburgare. Jag sa att jag ville ha sovmorgon på söndagen, och att 10 är lagom att gå upp. Olof sa att 8 är en bra tid. När jag slog upp ögonen klockan 12 (efter omställningen) säger Olof: Jaha, så gick det med din uppstigning. Jag svarar, ja men du skulle ju upp klockan 8? Jag är väl inte värre än att jag kan ändra på mig svarar han då. Den spjuvern.

Vår lördag i Göteborg var helt okej. Nästa gång kanske vi skall försöka komma ut liiiiiiite tidigare (Jag tänker på Björn Gustafsson varje gång jag skriver lite med flera iiiiii.) Fast det skall sägas, min planerade bakfylla kom inte, så jag var på gymmet och tränade mindre än 12 timmar efter att jag kom hem från en rejäl utekväll. Det ni!!

Tisdagen den 1 april klockan 12

Snacka om att en lätt bloggabstinens infinner sig så fort man inte har möjlighet att blogga. Sen i lördagseftermiddag har jag inte gjort ett enda inlägg. Dels beror det väl på att jag fick besök liiiiite tidigare än väntat och att vi sen hade fullt upp. De andra dagarna har dock inte jag varit boven i dramat till. Tråkigt att det har varit så mycket strul med förbättringarna som var tänkt. Klockan 1 igår var jag spänd av förväntan men inte kom jag in. Istället fick jag se klockan 21.30 att påsläppningen gick väldigt långsamt. Strax efter 6 imorse stod det att det inte skulle vara några problem att komma in, gjorde jag det? NEJ! Inte ens klockan 9 imorse kom jag in. Väldigt tråkigt. Och jag som har så mycket att berätta!!!!! (I vanliga fall är jag ALLERGISK mot flera utropstecken i rad.)

Men, det får bli senare ikväll jag berättar om allt som hänt mig och Strofan. Hoppas ni håller ut kära vänner!
RSS 2.0