Lägeskontroll

Så här någon timma innan jag blir inlagd kan jag konstatera:

  1. Jag är hungrig
  2. Jag är törstig
  3. Jag är trött
  4. Jag börjar bli lite nervös
  5. MEN, jag är lugn.

Well, boken är laddad i mp3n. Fick nästan in allt som är kvar av den, har ca 2 skivor kvar hemma. Tar med en extrabok för säkerhets skull. (Förövrigt, det är den boken som Mattias köpte till mig för några veckor sen...)

Det enda som är jobbigt är att Strofan blir kvar här. Tänk om Roffe gör något med henne?!

Jag är tillbaka imorgon.. då vill jag ha massa sms på min telefon. *ler*

Operation förflyttning

Ja, ni vet väl alla hur jobbigt det är att packa en resväska för sig själv då man skall bort? Även om det så bara är för natten är det svårt att packa, man vill ha med allt. Betänk sen att du skall packa ner massa saker för 3 djur också. Vojne säger jag. Det tog tid att få allt med mig och sen få ner allt för alla 5 trapporna... Det tog tid. Tur att mina djur är av den tålmodiga sorten.

Well! Är installerad hos pappa nu i alla fall. Kattastrof kollar läget och retar Rolf. Rolf fräser åt Kattastrof. Det är som det skall vara med andra ord. Min lilla katt är upphovet till många sköna skratt allt som oftast. Idag stod hon och muckade med sig själv när hon tittade i en spegel. Det såg så otroligt roligt ut.

Imorgon vid den här tiden kommer jag ha massor av ont och ligga och tycka så synd om mig själv. Jag måste vara ett monster som ser fram emot operationen när jag är medveten om vilken smärta den kommer åsamka mig. Jag ser bara framåt, efter operation. När det är läkt i halsen. De kommande två veckorna finns liksom inte riktigt i mitt huvud... Hmmm

Om en timme skall jag bänka mig framför tvn. Det blir House. Sen gör jag nog kvällen och går och lägger mig och lyssnar lite på "Luftslottet som sprängdes" så att jag kan fylla på mp3n med nya skivor av boken imorgon. Måste ha något att sysselsätta mig med på sjukhuset fram till operationen.


En sak är säker. Jag är totalt genomslut just nu. Det finns nog ingen mer tid som är så rätt som den här för mig att opereras. Nästan 2 veckor kommer jag bara att ligga still och se på film, läsa böcker och vara allmänt slapp. Utan att ha det minsta uns av dåligt samvete. Det ni!! UNDERBART!!


God natt på er kära läsare!
Ni skall få en redogörelse så snart jag orkar.

Jag vill sova mer..

Ja jisses, det är inte bra att ligga och lyssna på en bra deckare på natten, i alla fall inte för min del. Jag ligger ju och lyssnar hur länge som helst. Stieg Larsson är förbannat bra på att skriva helt enkelt.Nu åker jag till jobbet...

Mamma mia...

Jag är genomtrött och fattar inte riktigt att imorgonkväll kommer jag åka ut till pappa med alla djuren för att bo där i några dagar. På onsdag opereras jag. Det börjar bli rätt nervöst måste jag säga. Och det har varit en tung arbetsdag idag och blir nog likadant imorgon. Inte helt kul så här inför operationen. Men som jag sa till min klasskamrat igår, det kommer bli som lite semester då jag utan att ha dåligt samvete kan ligga och läsa och se på hur många filmer jag vill. Lyx!!

Nu skall jag sova med Stieg Larsson i öronen.


God natt..

Rena magin

Som du kanske har förstått
Jag är hos dig igen
Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

Och som du kanske redan vet
Jag är oslagbar
Jag far hellre framåt mot min vilja än jag vänder
Du är sval sen blir du het
Du har känslorna kvar
Dom här väggarna rasar och jag undrar vad som händer

Du har dina moln
Och jag kan inte skingra dom
Kan inte låta dom va´
Jag har mina ord
Som du sa

Som du kanske redan hört
Jag blir aldrig klar
Du sluter dina ådror om du sätter dig och väntar
Som du redan har berört
Här är glimmande dar
Välsignade december står för dörr´n och livet längtar

Som du kanske redan sett
Första snö´n kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten
Har du hittat rätt?
Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant med ena foten över kanten?

Vi vinner ingen tid
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen
Som du kanske redan hört


Dagen har bestått av ganska roliga kontraster. Först var jag på Ullevi i regnet och gladdes åt IFKs guldmatch. Senare på kvällen begav jag mig till Lisebergshallen för att se på Lars Winnerbäck varpå jag nästan torkade ut helt och hållet då det var otroligt varmt och trångt och svårt att få tag på vatten där längst fram. Men, trots att jag på slutet kände mig lite yr stod jag kvar för Lasse var verkligen helt fantastisk i kväll. Nog för att jag aldrig sett honom live innan, men jag konstaterade att han var en otrolig liveartist. Så, jag skall helt klart gå på fler av hans konserter. Magin satt i hela hallen. Alla låtar var olika laddade men stämningen var på topp under hela föreställningen. I slutet kändes det också som att han tittade rak på mig och sjung för mig. Säkerligen var det inte så, men känslan har jag och det är huvudsaken. Trots ont i ryggen, dålig vätskebalans och trängsel var detta en av de absolut bästa konserter jag varit på. Lasse är min absoluta favorit!

Men, nu skall jag sova så jag orkar upp imorgon.. Huuu..
God Natt!

Guldet kom hem till Göteborg..

image258

Japp, så är det och det vet ni säkert alla redan. Guldet togs hem till Göteborg idag. Matchen var i sig bra men det bästa var väl ändå att Brommapojkarna höll nollan mot Djurgården. (Vi skall väl vara glada att Djurgården inte gjorde en liknande match som Helsingborg..) Spänningen var påtaglig på hela Ullevi och publiken stod vid lagets sida och hejade på och sjöng större delen av matchen. Jag får väl säga så här, jag är glad att jag fick gå med dig Mattias på matchen, detta är oförglömligt!

På en skala - hur snyggt blev det inte?

Min mamma kallade mig narcissistisk idag. Detta grundade hon på att jag har en förmåga att vilja finnas med på fotografier. Jag sa till mamma att det ligger mer i det begreppet än just att man vill vara i centrum och synas. Anledningen till att jag var föremål för fotografering idag var dock för att kunna visa er min nya klänning och det nygjorda halsbandet. Säg vad ni tycker. Blev det inte läckert? :)

image255

image256

image257


Halsbandet är ett väldigt enkelt smycke, men klädsamt på sitt sätt. Man kan ju inte ha extrema halsband till en ganska extrem klänning. Eller? Tycker om halsbandet jättemycket, tänkte sätta mig imorgon och göra fler i olika färger. Kommer bli så bra så bra tror jag. Säg till om ni vill ha ett eller så.

Allvarligt fel!

God morgon!

Jag hamnade i säng strax innan 23-tiden igår. Strax efter 23-tiden somnade jag med boken i högsta hugg. Allvarligt talat, jag är verkligen skittrött nu för tiden. Vill inget annat än sova. Då undrar du vad jag gör uppe innan 06.00 en fredagmorgon. Jo, det är ju så att jag inte kan styra min lilla katta, utan  hon sty mig mer eller mindre. Kattastrof ville mysa så klart...

Får lägga mig och läsa lite om Lisbet nu, och sen ta en låååååång sovmorgon.


God natt! ;)

Totalt trött i skallen

I tisdags trodde jag att eftter onsdagens möte skulle jag lätt kunna varva ner och ta det lugnt på jobbet. Det var en fet lögn. Det är 100 km/h och mitt i allt ihop står jag och börjar bli nervös inför operationen. Jag var dock klok att avboka ett schemaarbete på tisdag. Då gör jag bara de rena habeliteringsuppgifterna och resten får jag ta när jag kommer tillbaka helt enkelt.

Tror ni mig när jag säger att jag ser fram emot att ligga i min soffa hela nästa helg och nästkommande vecka? Det kan ni fett haja. Kommer endast att ta mig upp och rapportera hur det går för mig och hur ont jag har. Bara så att ni får veta det liksom. ;)

Nu skall jag se om Lisbet Salander kan lyckas att ge mig lite ledtrådar så jag hittar mördaren före Kalle Blomkvist inatt.


God natt vänner!

Nu är det ihoppysslat!

Japp, jag satte mig ner och fixade ihop ett rödsvart lååångt halsband att ha till min rödsvarta klänning. Det kommer bli så snyggt. Jag kommer bli så snygg. ^^ Har köpt röda strumpbyxor också bara för att göra det hela än mer klockrent. Ni skall få se en bild imorgon. :)

Nu blir det jag och boken i en timma.

Winnerbäck - snart är det söndag!

Jag genar själv genom slyn,
och kanhända vet Du rakare spår.
Men nånstans mellan botten och skyn
svänger livet uppochner och det är därför det är där
som jag går.

Men jag genar blan blomstrande snår
och här finns så mycket gott man vill smaka.
Men när de plöjer små färdiga spår,
ja, då får jag lite lust att springa över alltihop och
tillbaka.

Bra jobbat!

Igår hade jag föredrag eller vad jag skall kalla det på mötet på jobbet. Jag la tillsammans med en pedagogkollega fram ett arbete som vi varit syssellsatta med. Under tiden vi jobbat med det har jag känt en viss avighet och fientlighet från kollegorna. De har frågat frågor om uppgiften och jag har svart knapphändigt eftersom jag helst ville att alla skulle få samma information. Detta har satt funderingar i deras huvuden och de har trott att allt kommer bli så stort och obegripligt.

Detta har så klart skapat press och stress för mig. Jag vill att allt skall mottas bra men har tvivlat lite i mina mörka stunder. Igår var det då dags att informera alla på en gång. Självklart hade de lite frågor och som tur var kom de på en ändring de ville ha gjord, då blev de också delaktiga i det hela. Efteråt berömdes jag av den personal som varit mest oroad. Chefen sa inget till mig personligen men hon hade tydligen varit riktigt nöjd med det jag gjort. Får säkert höra det om en stund då jag skall på lönesamtal.

Ojoj, jag skall vara där om 20 minuter.. bäst att skynda.


Men, jag har det svåraste kvar nu, jag kan inte lägga ner och vänta på operationen riktigt än. Jag måste in och jobba på min lediga dag imorgon.. Göra ett hembesök som kanske inte är så kul. Men ett måst...

Tvivel?

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Stopp, du behöver inte förfölja mig mer!

Inatt drömde jag om puckot igen. Jag fattar inte, han har inte visat sig på 4 månader typ och nu är han efter mig igen. Nu har jag väl ganska bra kontroll över det dock inte i drömmarna. Så inatt har han gjort intrång även där. Drömmen gick ut på att han först skickade ett sms till mig där han frågade hur ofta jag kunde tänka mig att träffa honom och att det fick ske på hans villkor i så fall. Av någon anledning gick det jättebra att göra det redan nu på fredag. När jag väl kommer dit finns en tjej i hans lägenhet också. Så han sitter mest och är dryg och elak mot mig. Senare så ligger jag och ser på tv då han är på väg mot mig. Något på tvn får mig att gråta, mest över situationen som är och inte vad tvn visade. Då pussar han mig på pannan och tröstar mig lite lätt. Efter det går han bara..

När jag vaknade visste jag inte alls vad jag drömt. När jag tänkt efter en stund blir jag bara arg som tillåter honom att ta den här platsen i mitt liv och mitt tänkande. Nej, snart är det dags att ta tag i det här!

Kontraktsskrivning

Japp, nu är det helt klart. Från och med den 1 november är det jag som kan titulera mig som stödfamilj. Det är ett frivliigt förtroendeuppdrag och jag ser det som en jättekul chans att få göra något bra. Jag var som sagt hemma hos familjen igår och vi pratade lite om hur inskolningen kommer att se ut. Vi bestämde några helger, men jag tror att vi även kommer att få bestämma lite dagar så att killen kan känns sig trygg här hos mig.

En sak är säker i alla fall. En helg i månaden kommer mitt liv vara jäkligt strukturerat. Där finns det inga chanser att bara softa fram dagen och se vad som händer. Där kommer allt mer eller mindre vara förutbestämt. Dessutom kommer det bli tidigar morgnar. 6-7 var tydligen inte ovanligt...

Åh, det kommer bli så otroligt kul att få göra detta. Jag har så mycket att ge. Och jag har så mycket att lära. Familjen är jättebra, de vet vad de vill ha men gav mig inget färdig koncept att följa. De är medvetna om att det kommer bli fel då och då och mamman sa: Vi förväntar oss inte att du har ett trollspö och fixar det här på direkten. Skönt att ha lite önskemål men ändå fria tyglar. Här skall lekas och ha det kul! Absolut!

Nu är det time for bed. Lisebet Salander förbryllar mig...


(Imorgon skall jag lägga fram mitt senaste arbetsprojekt för hela arbetsgruppen. Än så länge är jag inte nervös, men det lär väl komma lite imorgon. Efter det kan jag nog slå ner på tempot och börja förbereda mig inför operationen...)

God natt!

Hur skall man förklara känslan?

Som jag sa tidigare idag, jag har fått reda på lite intressant information om killen jag skrev om igår. Först kändes det mest som han var ologisk i sitt sätt mot mig. Nu är han, låt säg, förnuftsvidrig. (kuligt ord jag fick fram efter att ha slagit upp ologisk). Informationen idag bestod av att han tydligen är ihop med en tjej och att de bor ihop. Detta fick mig att undra över sina uttalanden i fredags. Jag har efter detta gått och funderat en massa på hur jag skall konfrontera honom.

För en stund sen pratade jag åter igen med Nadja, det var hon som gav mig den delikata informationen. Efter att ha visat lite olika saker han sagt till mig så berättar hon att han senast i helgen uttalat sig om hur lyckligt hans förhållande är. Någon mer än mig som inte får ihop hans beteende eller är det bara jag som inte ser hur det går ihop? :)

Tack Nadja för värdefull information. Nu skall jag bara omsätta den i handling, på något sätt. Förresten, nu borde jag väl ta mig i kragen och komma ner och hälsa på dig va? Ja, det borde jag! Om du vill så klart?! :)


Pratade en stund med en av mina favoriter på MSN ikväll. Han undrade vad jag hade fått för smaskig information. Han vet att jag träffat killen här ovan. Men han visste tydligen inte allt. Så här såg vårt samtal ut. (ja, jag redigerade lite för att inte hänga ut totalt...)

-   Vad har du fått för smaskig information? Eller retas du bara för att du vet att jag ska fråga?
-   Det är om min xxx... Det var om honom igår också. Den människan kan väl mer eller mindre kallas svin eller så. Och detta har jag inte konstaterat själv, utan fått hjälp av hans kompis flickvän
-   Forumxxx?
-   Ja
-   Ahh
-   Han har varit tyst i nästan 4 månader och i fredas började han prata igen med mig.
-   Trodde ni var goda vänner
-   Då började han först med att säga förlåt att han betedde sig otroligt dumt senaste vi sågs. Sen börjar han babbla om att han ångrat sig för att han inte tillfredsställde mig på samma sätt som jag gjort för honom. Och undrar då om vi skall ses snart. Sen säger han åt mig att drömma fina drömmar om honom.
-   *-)
 -   Idag berättade hans kompis flickvän att han är ihop med en tjej och de bor ihop och sånt där. Svinaktigt as hell
-   Kul kille
-   Eeeeh.. nej! Inte för att han bekommer mig det minsta längre, men just nu känns hans sätt så ologiskt att jag inte vet hur jag skall bete mig.
-   Jo jag förstår hur förvirrande det måste vara
-   Som du märker tror han att allt handlar om sig själv när jag skriver saker på BG. det är så roligt så jag gapflabbar åt jäveln
-   He he he
-   Så jag skall vänta några dagar. Sen skall jag gratulera han till flickvännen och önska han välkommen ner till Göteborg. Efter det så skall jag på något sätt säga att han är ett äkta svin eller så där och sedan sluta bry mig om honom
-   Bara du inte går och mår taskigt över detta. Jag menar han är uppenbarligen inte värd ett skit
-   Jag gjorde det fram tills hon berättade för mig. Nu är jag mest, eh.. lättad
-   Bra om du känner så. Man skäms för att tillhöra samma kön som honom
-   Det är tur att du INTE är som honom. Det är huvudsaken!


Jag säger då det. Det är tur att det finns killar som är bra killar. Hade alla varit som den här killen hade jag valt att leva i celibat allternativt valt att leva ihop med en tjej. Det borde vara enklare i längden.. eller? *ler*-   


Mums på mackan

Kanske inte på mackan, men till mackan kan jag tänka i alla fall.
Jag har kommit på att te kan vara beroendeframkallande. I alla fall om det görs på rätt sätt. På rätt sätt menar jag att man först skall skumma mjölk och efter det hälla på te. Det blir så lyxigt gott! Kanske inte skall dricka allt för många såna stora glas om dagen bara...

image254
Bara skummet är så gott så tårna skrynklar sig...

Jag avlider...

...av min huvudvärk!
Alltså, den är inte så hemsk som den kanske låter. Den är dock påtaglig och det var jobbigt att sitta hos handläggaren på kommunen. Hon var så ostrukturerad och kontraktsskrivningen som borde gått på en kvart tog nästan en timme. Vojne!

Jag skall ut och jobba ett par timmar nu. Egentligen hade jag ledig dag, men eftersom chefen vill ha igång det jag har arbetat med de senaste veckorna snarast får jag hoppa in och göra det. Blir max 3 timmar eller så. Det bästa med jobbet idag är att där finns ALVEDON! Min räddare!


Har fått lite mer att fundera på nu förresten. Smakliga detaljer som får mina tankar om ologiskt tänkande att arbeta på högvarv. Det är nästan skrattretande hur vissa kan bete sig. Och tro att de kan komma undan med det? Va?

Visst är hon ljuvlig?

image253

Det går inte att lära gamla hundar sitta...

Igår var jag hemma hos Arnes son. Vi hade ett möte ang. stödfamiljsuppdraget jag skall ha för dem. Men det är därför jag skall skriva ett inlägg. Utan det är så att Christian, Arnes son tog upp en himla rolig sak som jag nästan helt säkert visste med mig skulle komma.

Sista augusti skulle jag låna Arnes bil. Detta var bestämt ca. en vecka i förväg. Dagen innan ringer jag för att tala om när jag kommer för att hämta bilen. Då visade det sig att bilen var utlånad till Arnes bror. Jag blev arg och skällde ut Arne efter noter. När han inte försod sitt fel i det hela la jag på luren i örat. Sedan dess har jag inte pratat med honom. Jag har liksom inte haft någon anledning att ringa honom. Att jag var arg på honom i början, det kan jag inte neka till. Nu är jag inte arg för att jag inte fick låna bilen, utan jag är arg för att han missar saker och gör det allt som oftast.

Nu till grejen. Christian säger "Pappa tror att du är arg på honom för att du inte fick låna bilen, du har inte hört av dig till honom på länge". Jag log och sa, nej jag är inte arg för det längre, men jag har inte haft någon anledning att ringa honom. Jag vill liksom inte ringa när det är han som klantat sig. Christians fru Ulrika säger något i stil med att du vet att han inte tänker ringa och be om förlåtelse. Du vet att han är så konflikträdd. Detta vet jag så klart om och sa att jag förväntar mig inte en förlåtelse, men jag tycker att han kan ringa och höra hur det är med mig. Detta håller Ulrika med om och säger "Han är nog rädd för att du kommer skälla ut honom igen". Vi enas om att han inte kan erkänna att han gör fel han också. Ungefär så här långt in i samtalet har jag ännu inte förklarat hur plump och klumpig Arne varit med billånet. Jag berättar som det var, att vi på tisdagen innan bestämt att jag skulle få låna bilen. På torsdagen när jag ringer igen är den utlånad till någon annan varpå jag blir arg. Då skrattar både Christian och Ulrika och säger "Det där har vi inte fått höra. Vi har bara fått höra att du ville låna bilen och blev arg för att den var utlånad till någon annan. Han har alltså inte berättat hela historien för oss". De ansåg helt enkelt att mitt ställningstagande var helt rätt och ville Arne prata med mig så fick han ringa.

Nu kan det låta som att jag är långsinnt, det är jag verkligen inte. Tycker bara att det är så tråkigt att en vuxen människa inte kan inse sitt felaktiga handlande och sedan gå och undra varför jag inte hör av mig. Löjligt!

Christian lovade att han skulle prata med Arne om det. Vi får se, han kanske ringer? Men, det skall man aldrig förutsätta...

Huvudvärk!!

Jag har huvudvärk. En hemsk sådan. *urk*
Tyvärr har jag inga tabletter hemma som jag får ta emot smärtan, eftersom de jag har kan ge en ökad blödningsbenägenhet. Jag är helt enkelt utelämnad till Alvedon eller Panodil. Tabletter av de märkena har jag inte hmma och inte heller råd att köpa eftersom jag råkar vara pank och lönen kommer på fredag. Jobbigt läge!

Får väl fortsätta läsa på min bok istället...

Orka gå igenom..

Nej, jag orkar inte gå igenom MSN-konversationen med honom ikväll. Hans sätt förbryllar mer nu än det gjorde i våras då jag var mitt uppe i kontakten med honom. Nu säger han i mot sig själv..

-Jag trodde du inte kontaktade mig för att du var arg och skulle skälla ut mig..
-Nej, jag trodde att du inte ville veta av mig.
-Jo, men jag visste inte hur du ville ha det.
-Jag gillar dig i vilket fall som helst.
- Tack, vad skönt att veta. Men, jag ångrar en sak..
-Jasså? Vaddå?
-Ja att jag inte tillfredsställde dig på samma sätt som du gjorde för mig.
-Ööööh?
-Ja, du har inte lust att träffas för att låta mig göra det?

Eeeeeh? Vad då säga emot sig själv..

Avslutningsvis säger han
"Jag hoppas att du drömmer om mig ikväll, och du måste berätta allt för mig i så fall sen..."

Hallå!?!

Ibland undrar jag hur killar, vissa av dem i alla fall, tänker. Inte logiskt i alla fall tror jag.

Hur många bor det egentligen i Skellefteå?

Det är otroligt sjukt att Kungälv kunnat halka ner till sista plats på omröstningen på www.monopolspel.se
Skellefteå hade ökat med dryga 3000 röster sen jag var inne igår och kollade. Nu tänker jag inte rösta mer. Nu är det mer än kört. Löjligt!

Ja just det...

Nu är det 2,5 kg kvar till delmål 1. Jag har i och för sig inte tänkt speciellt mycket att jag har ett delmål, men nu när det är så nära så känns det jävligt bra. Då är det bara 5 kg kvar att bråka med sen. Wonderful när det går som det skall helt enkelt.

SMILE!

Härliga måndag!

Idag när jag kom till tandläkaren så säger sköterskan som tog emot mig "Värst vad du var pigg, det är ju trots allt måndagsmorgon". Då skall jag förklara en sak; Måndagar bör vara de dagar då man är som mest pigg. Detta eftersom man varit ledig under helgen och således bör ha sovit ut.

Själv ser jag det så här: Måndagar är helt klart veckans bästa dag. Anledningen är att man som sagt har kunnat sova ut under helgen (Kanske inte riktigt när man jobbat hela helgen men..) och man nu har nya chanser att skapa en ny bra vecka. Nya möjligheter så att säga. Dessutom är det LÅÅÅÅÅÅNGT kvar till helgen. Och bara det piggar upp.


Jag funderade en massa i natt. Killar säger jag bara. Kommer med ett längre utlägg om det ikväll. Skall bara gå igenom msn-konversationen först så jag har allt på det klara... Gosh!

Lite bättre kanske?!

Ja, ikväll är det bättre igen. Lördagar brukar inte vara några problem för mig. Har iofs jobbat hela dagen, 12-21, så jag har väl inte reflekterat så mycket över mitt liv.

Fast en sak går ju vägen, sen i måndags har jag tydligen minskat 1,4 kg i vikt. (Nåväl, har ökat lite under dagen då det vankades lite gotta på jobbet...) Underbart att se att GI-metoden verkligen funkar. Så, imorgon blir det underhållsarbete, promenad och bowling.

Nu skall jag i säng med Mikael Blomkvist och Lisbet Salander. Trekant? Nej nej, huvudpersonerna i boken Flickan som lekte med elden.

God natt!
image252

Urk!

Usch och fy och blä och glärp!

Att allt skall vara så svårt! Att allt skall vara så kompliserat. Varför?!

Och i nästa sekund tänker jag...

fan vad jag är patetisk!

Men, så här är det. Jag är käck, jag är glad och jag är positiv. In i sista sekund om så behövs. Men i min ensamhet klarar jag inte att orka med allt. Det pallar jag inte. Fatta, det är sjukt svårt att leva som singel när man egentligen är mer för tvåsamheten. Helvete!!

Desperation

Ren desperation....

Helvete vad svårt det är ibland. Varför skall det vara så varje fredagskväll. Varför? Jag pallar inte ensamheten! Jag orkar inte mer! Snälla!HJÄLP MIG!!!

Klantskalle!

Jag hade hällt upp ett glas vin i mitt glas och var glad för lite skön avslappning i soffan. Samtidigt som jag stängde kylskåpsdörren så tog jag ett steg mot soffan.. Pang.. Hälften av vinet sköljde över mig! Min första tanke var "Iiiiiiiiih, kallt" min andra tanke var "Torka golvet så inte Kattastrof får för sig att dricka.."
Haha, så kan det gå när man är fokuserad på vad man skall göra.
Turligt nog har jag köpt massa nya kläder så det var bara att byta om och sen sjunka ner i soffan.

NICE!

Dagens ledord är NJUTA!

Ett kort och koncist inlägg blir det här:
Nu skall jag ut i höstsolen och läsa min goda bok och NJUTA!

Kvällen fortsätter i samma tema:
NJUTA med lite vin, idol och min goda bok.


Vad gör du idag för att njuta?

Take a walk

Japp, jag skall bara äta frukost. Sen blir det en lång och härlig promenad i detta underbara höstväder. (Höll på att skriva vårväder..) Jag skall ta lite kort ute på de vackra löven höstfägerna. Men mitt mål är att gå till jobbet och hämta bok 2 och äta lunch med kollegan. Det är bra att ha mål mer promenaderna, annars kommer jag inte iväg lika lätt. Patrik Isaksson skall få sjunga för mig under tiden jag promenerar.

Well, hur firar du att det är fredag idag?

Jag läste till ögonen föll ihop..

Natten till torsdag låg jag och läste boken Millenium - Män som hatar kvinnor. Det blev så hemskt och vidrigt att jag fick sluta läsa, annars hade jag inte somnat. Samtidigt fungerade boken som ett gift, jag bara måste läsa. Svårt att sluta då. Likadant var det igårförmiddag. Jag började inte jobba förrän 15.00 så jag låg på min soffa och läste och läste och läste. Egentligen hade jag velat stanna hemma från jobbet och fortsatt läsa då jag råkade sluta precis på ett sånt där superspännande ställe i boken. Min kollega Ylva gick hela kvällen och kommenterade "Du vill hem och läsa nu va"? "Du ser allt sugen ut att fortsätta med din bok". Haha, jag gjorde i alla fall ett bra jobb, men huvudpersonerna fanns med mig hela tiden.

Så, när jag äntligen kom hem gjorde jag mina kvällsbestyr otroligt snabbt. Jag skyndade mig att stänga av datorn, jag som alltid annars fastnar en stund framför den innan jag somnar...  Tillslut låg jag i sängen och min läsning började. Med adrenalinet pumpande i kroppen och en ständig känsla av att jag var förföljd (ja, den känslan får jag ALLTID när jag läser deckare" läste jag sida efter sida i boken. Vid två tillfällen tittade jag på klockan, det var när den nästan var 00.00 och när den var 01.00. Sedan minns jag bara att jag inte kunde hålla upp ögonen. Jag var så trött att jag kunde somna även om jag läst så mycket horibelt. Tyvärr är jag som envetnast då, försöker läsa samma sida i 10 minuter innan jag inser att jag inte kommer lyckas att komma ihåg den ändå. Så jag fick släcka lampan och sova.

Någon gång i natt vaknade jag av att jag höll i boken, antar att min vilja att läsa klart var kvar även om jag sov. Jag fnissade för mig själv och la den på golvet. Sova bör man annars dör man. :)

Nu på morgonen vaknade jag och samma känsla infann sig. Jag MÅSTE läsa klart boken NU! Annars kommer jag gå och grubbla. Så det har jag gjort. Jag hade tydligen läst på mycket bra inatt så det var bara epilogen kvar. Jävligt spännande bok måste jag säga. Det tog några dagar innan jag började läsa den, då jag faktiskt var rädd för vad som skulle ske i den. Nu vill jag ha bok nummer två så jag har läst klart den innan jag opereras. Då får jag låna bok nummer tre på ljudbok. Lyx!


Aber... jag har ju inte läst alla mina Harry Pooterböcker än?! Bara tre.. när skall jag hinna läsa dem innan den nya kommer?! Jag får helt enkelt köpa den och lägga den på is. De andra skall läsas innan den läses! Basta!


Vad har ni för favoritböcker? Har ni några bra tips till en som kommer ligga nerbäddad ett tag? :)

Som smäckar satt de allihop!

Oooooh! Det var så kul att öppna paketet med kläderna idag. Jag är som ett barn på julafton när det gäller nya kläder. Även om jag inte riktigt hade tid att prova kläderna så gjorde jag det ändå. Allt satt perfekt. Den gula stickade tröjan kommer bli en klockren favorit. Så mjuk och så stor och varm. Älskar! Dessutom genererade till komplimanger idag. Det första handledare sa till mig idag var "Vad snygg du är idag Angelica. Din gula tröja är verkligen fin".

Den rödsvartrandiga klänningen satt också mycket bra. Dessutom var den riktigt snygg och lite rolig. Så jag får ta och införskaffa ett par snygga klarröda strumpbyxor eller leggings. Det kan bli grymt snyggt till den.

De silverskimrande leggingsen (hur säger man det i bestämd form?) gav mig en riktig sån där 80-talskänsla. De är verkligen iögonfallande, men också rätt roliga. När tjejerna var här ikväll så sa jag att jag skaffat mig ett riktigt 80-talsplagg och så visade jag upp dem. Alla skrattade kan jag lova. ;) Angelica var lite rädd att jag skulle ta dem till en vanlig topp/linne. Jag lovade henne att det skulle jag aldrig ha. Utan de skall användas till klänning, kjol eller lång tunika. Promise!

Vad gäller kläder och accessoarer så frågade Angelica vart jag köpt mitt skärp som jag hade dagen till ära. Jag skrattade till, ett litet sånt där mysskratt, och svarade att jag köpt det på second hand för 5-6 år sen. "Åhh.. jaha" Blev svaret. Snabbt konstaterade vi att det var ett bra ställe att hitta skärp som inte alla andra har. Så på lördag skall jag på second hand! Får gå upp tidigt, men det gör inte något. Jag vill verkligen gå bort till second hand nu!

Well! Jag har nu uppgraderat min höst/vintergarderob. Nu är det okej om den kommer. Eller förresten, det kan vara bra om jag hinner skaffa ett par varma, snygga och praktiska termobyxor också.. But.. I love clothes!

Nu skall jag hämta mitt paket

I lördagskväll beställde jag kläder från www.josefssons.se, de kom redan igår men jag jobbade så då får jag hämta dem idag istället. Detta är vad jag kommer få hem:

I december kommer denna tröjan också..


Ååååh, det är så kul att få hem kläder. Nu får jag gå så att resten av dagen klaffar..

Och nu..

...har jag inte ont.


Fan att det skall gå som en berg och dalbana. Jag orkar inte med skiten längre. Kan det bli den 31 oktober nu så att jag kan få ha ont, på riktigt?


Y sa idag "Hur skall du kunna hålla dig still när du är sjukskriven"?

Hmm? Undra om hon känner mig eller om hon känner mig? :) Jag sa att jag nog kommer ligga de första dagarna i alla fall. Det ville hon då att jag skulle lova. Så det fick jag vara snäll att göra.

image245
Man får nog vara glad för det lilla...
Tänk att ha ont i en sådan lång hals!

Vad då orättvist?

Ibland kan man inte mäta saker i orättvisor. Ibland måste man se till behov. Så är det bara.

Hua! Ibland blir jag bara så irriterade! Ibland önskar jag att man såg varför man är på jobbet. Vad det är man skall utföra. Man kan inte bara säga att så är inte bra, så går inte, det är fuskigt. Man måste ibland bara göra! Enklare än så är det inte. Basta!

Här skall jag befinna mig idag.

image244
Här skall jag spendera min tid fram till lunch.

3 timmar senare

Det är snart tre timmar sen jag vaknade och jag mår helt ärligt skit. Jag är trött, har ont i halsen och är så där grinig man kan vara när man nyss vaknat. (Och då är det ändå en bra stund sen jag vaknande..)
Jag åkte till mamma för att se på NyBERG och Törnbom ikväll. När jag kom dit inledde jag med att säga "Jag mår inte bra och är grining, bara så ni vet".  Min syster var dock snäll och bjöd på godis, det lättade upp en hel del. Tyvärr var jag väl lite grinig under tiden mor och jag såg på tv, men hon visste anledningen och sa inte så mycket om det. Skönt det i alla fall.

På onsdag blir det fika här hos mig. Trevligt värre. Då kommer tjejerna. Jessica skulle ha med sig chokladbollar. Vad gott. Undra vad jag skall hitta på och baka?! Något gott blir det i alla fall. Får klura lite imorgon.


God natt från kvällspessimisten

P.s Bara så att ni vet, jag har blivit såld på wok. Mumma! Speciellt när jag gör den själv.


image243

Somnade visst

Jag la mig nyss för att läsa. Eller ja, nyss och  nyss.. Runt sex-tiden la jag mig och inte långt därefter somnade jag gott under mitt duntäcke. Som tur var hade jag ställt klockan, skall snart hem till mamma och se på Nykvist och Törnbom.

Jag drömde en sådan härlig dröm. Jag drömde att jag hade hittat honom, han med stort H. Han var så varm, mjuk och mysig. Helt underbart att vara honom nära och känna hans beskyddande armar runt mig. Han var stark och trygg och helt perfekt för mig. Synd att det var en dröm. Det hade gärna fått vara sant.

Nu ger jag väl killarna sina grönsaker och så åker jag till mamma. Med en aning ont i halsen...

Lite skrämmande är det

Jag har varit rätt inställd på min operation och jag ser fram emot den. Fast, när jag tänker efter så är det inte operationen jag ser fram emot, utan resultatet. Tänk vad skönt det kommer att vara när jag inte får halsfluss igen.
Fram till igår har jag sett det som ett litet ingrepp som kommer resultera i en stor smärta. Det var fram tills jag såg bilden som jag har i inlägget från igår. Då insåg jag att det är rätt mycket som skall plockas bort. Det kommer leda till rätt stora sår... Så imorse när jag vaknade så började jag tänka på operationen igen. Och då kände jag mig liten för en stund och såg framför mig hur ont jag kommer ha...

Som tur är kunde jag tänka bort det igen och börja koncentrera mig på att det kommer bli ett bra resultat. Jag vet att det kommer smärta mig, och jag borde bosätta mig hemma hos pappa några dagar. Dels för att ha lite underhållning i form av tv och dels för att ha lite hjälp med allt möjligt tänkvärt. Jag tror pappa går med på det.

Vi har en vikarie här på jobbet som försökt skrämma upp mig om hur ont jag kommer ha. Hon säger att jag kommer grina och grina och grina. Sedan pratade jag med E här på jobbet, hon fnyste bort det och sa att jag kommer ha ont, men det är inte värre än att jag överlever. När jag kom till jobbet idag började jag prata med M om operationen. Hon höll med om vad E sagt och hon sa att jag får tänka på det som kommer efter, när såren är läkta. Då sa jag något i stil med att jag är förberedd på smärtan, jag vet hur ont jag har när jag har halsfluss så det är bara att plussa på lite till. Då säger M "Vill du veta exakt hur ont det gör"? Jag tackade henne för att hon kunde tänka sig att delge mig det, men sa att jag nog är förberedd så det räcker.... Ojoj.. det är snart dags för operationen...

Fast förresten?!

image242
En enkel bild som förklarar hur min operation går till...

Det är 17 dagar kvar tills jag skall opereras... Jag har under hösten från och till gått och känt en stickande kännsla i halsen och att de vissa dagar gjort rätt ont. I klarspråk väntar jag bara på att halsflusshelvetet skall bryta ut. Jag hoppas innerligt att det inte gör det. Utan att jag får opereras och bli kvitt skiten. Men, i dag har jag känt en konstig känsla i min hals. Snart kommer den, säkerligen... Well, jag kommer i alla fall få ett stort och fult sår i halsen, stolpiller kommer bli mina bästa vänner och jag kommer ligga på soffan som en döing och se på film och sova.. Vilka underbara dagar jag kommer ha efter operationen. Någon utgång på fredagen vet jag inte om det blir Malin. ;)

Nä Angelica, GÅ OCH LÄGG DIG!!

Höst höst höst!

Okej, jag erkänner. Jag kan tycka om hösten jag också. Just nu är den i en sådan fas att den är underbar. Luften är inte allt för kall mitt på dagen, löven har vackra färger och man får ta på sig sina härliga höstkläder. Idag gick jag i skogen och njöt av den underbara luften och tog kort på den vackra löven som singlat ner på marken. Underbart. Det enda som fattas är någon att hålla i hand under promenaden...

image240
Jag fick damma av mina varma och goa moonbots idag. Ville matcha min gråsvarta outfit liksom. Dessutom trivdes fötterna i värmen. Nackdelen var väl att alla löv samlades i pälsen. :)

image241
Visst är det väl hur msyigt som helst att hoppa och leka i de nerfallna löven? Jag gillar det i alla fall och skickade denna bilden till min Malin och frågade om skulle vilja leka med mig i löven. Synd att hon bor i Uppsala. Bilden blev i alla fall grymt bra. Eller hur?Nu är det dags för en tös som mig att hoppa ner i säng. Skall läsa lite i boken "män som hatar kvinnor" innan det är dags att stänga mina blå, förlåt jag menar så klart mina bruna ögon och försänka mig i sömn.
Jobb 7-12 imorgon då. Vet inte, kanske ser till att förlänga tiden en aning. Vem vet, det får jag se imorgon.
God natt alla fina vänner!

Min kärlek...

...går oavkortat till Kattastrof. (Även de gångerna då hon verkligen gör skäl för sitt namn...)

image235

image236

image238Ikväll var jag hos mamma. Där bor också 4 katter. Mizziz är en av dem. Titta så skönt hon sov hos mig...
image239

Mina fynd från igår.

Här kommer en fullständig förteckning över vad jag införskaffade mig igår. Håll till godo.
(Har tagit bilder på de flesta kläderna. Tyvärr har ljuset här hemma en allt för negativ inverkan på deras färger).


image225
En vit kavaj. Pris 80 kronor

image226
Virkad bolero utan ärm. Pris 40 kronor

image227
Grått linne med svarta hjärtan. Pris 50 kronor

image228
Rosa långärmad topp. Pris 70 kronor

image229
Grå/svartrandig klänning. Pris 80 kronor


image230
Lång vit och mjuk kofta med skärp. 150 kronor
(Kattastrof har någon sorts hatkärlek till detta plagget då hon bet sönder skärpet på 3 ställen redan igår...)

image232
Mönstrad klänning. 150 kronor

image233
Rosa/brun randig slipover. Pris 70 kronor
(Jag ansåg att man kan ha den som klänning också).

image234
Brun/svartrandig kofta. 150 kronor

Sedan köpte jag också en brun collegetröja för 30 kronor och en brum slipover för 80 kronor. Dessa gick inte att ta kort på i kväll, eller det gjorde det, men färgåtergivningen var värdelös.


Resten av kvittot då:
Regnställ 190 kronor
2 par strumpbyxor á 25 kronor
6 par hipsters
1 par varma sockor
1 döskallebälte
1 par hängslen
1 rosa duk 15 kronor
1 nackkudde 40 kronor
2 snapreflexer
3 diadem 9 kronor
1 lipgloss
1 läppstiftspensel
1 flytande tvål i pumpflaska
5 ansiktsmasker
1 L300 regöringskräm
1 L300 ansiktsvatten
1 L300 ansiktskräm
4 Sunsilk shampo
4 sunsilk balsam
2 Dove duschkräm
1 bommulspads
2 Via color
2 sköljmedel
1 fryspåsar 1 liter
4 rullar fryspåsar 3 liter
1 avfallspåsar
1 paket med 8 matportioner till katt
1 säck Lotti marsvinsmat
1 UNO-spel
1 döskallebricka
1 hundtäcke
1 minneskort till telefonene (köpt på net on net)


Ni ser, man får mycket för pengarna. ;)

Kärlek?

image224

Allting är sig likt
Bara mera trafik
Som kraschar i min hjärna
Och jag kan inte somna
Det är svårt att blunda
Som om du inte finns där


Under hela dagen har många av mina tankar handlat om kärlek. Tankar som fått mig att må gott, även om de inte handlar om mig direkt. Utan de har handlat om mina syskons källor till kärlek. Min bror och mina två systrar har alla tre hittat kärleken på nätet, på olika sätt. De har träffat dem på helt olika ställen. Det bästa med det hela är att jag gillar dem, alltså personerna de har träffat. Magnus flickvän Hanna är en supermysig tjej med mycket liv och lust. Hon är rakt igenom go! Weronicas pojk Mattias (som just nu är min favorit) är helt klart underbar. Genomsnäll och omtänksam ut i fingerspetsarna. Camillas Alexander verkar också vara riktgt bra. Jag träffade han igår och kan inte säga så mycket mer än att han är trevlig. Jag hoppas verkligen att dessa förhållanden håller. Det skänker mig lycka att veta att de är lyckliga.

Mitt i allt tänk om kärlek fick jag en mycket söt minnesbild gällande kärlek. Det var alla hjärtans dag och året var 2003. Jag hade slutat skolan för dagen och gick mest inne i Göteborg och drog. Jag väntade på Niklas, min dåvarande pojkvän. Vi hade bestämt att vi skulle ut och käka och sedan gå och se Bowling by Columbine (filmvalet var hans dagen till ära..) Han slutade senare än mig, därför hade jag valt att vara kvar i Göteborg. Det var onödigt att åka hem och vända. Jag var lite hungrig men visste att vi skule äta något så jag gick till Mc Donalds och åt en cheesburgare. Där satt jag i godan ro och åt min burgare. Det var rätt fullt på restaurangen den dagen. Då kommer det fram en liten kille, kanske 10 år eller så där, och frågade om han kunde sätta sig vid mig. Jag sa självklar ja. Då börjar denne lille kille att prata en massa. Han kommer in på att det är alla hjärtans dag och han undrade om jag hade en dejt eller så. Jag vart väl lite paff av hans fråga men svarade sanningsenligt att det hade jag allt. Då säger han; Synd, för jag hade kunnat tänka mig att dejta dig idag. Jag vart helt ställd efter det, men idag kan jag le åt minnet. ;)

Så där, nu har jag varit nostalgisk så det räcker och blir över. ;)

Hur kvinnlig är du?

Jag hittade en kul länk till ett kuligt test i http://walfridsson.blogg.se

Eftersom jag råkar älska test så fick jag ju ta mig tid att göra detta testet också. Så här blev resultatet:

Din Poäng: 278
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!

Totalt har 120922 personer tagit testet. Den genomsnittliga kvinnlighetspoängen bland alla dessa är: 178.627553299.

Med andra ord ligger jag långt över medel. Känns bra faktiskt. ;)

En helvetesdag i hästlängder!

Vart skall jag börja när jag skall berätta om dagen som var? Skall jag börja med att förbereda er på att det varit en dag vi sent skall glömma, syrran, svågern och jag? Eller skall jag börja och berätta att vi i alla fall var positiva fram tills vi svängde in på parkeringen (ja, jag och syrran var det i alla fall..) Well, jag börjar där tror jag.

Jag vet inte om du som läser här vet hur positiv jag är när det gäller Ullared. Det kan inte finnas för långa köer, de har ju byggt ut så mycket. Det kan inte vara för trångt där inne....
Men, efter att ha haft en Mattias som svurit den sista biten till Ullared så kände jag "skönt, vi är framme nu" när vi svängde in mot parkeringen. När Mattias brister ut "vi vänder igen va" så höll jag med i mitt stilla sinne. Syrran säger "Vad säger du Angelica, det här är väl inte mycket"? Jag svarade något i stil med att jag nog var tvungen att böja mig och hålla med Mattias. Dock skulle vi inte hem. Vi hade ju åkt dit menade jag. Så vi körde uppåt från affären för att hitta en parkeringsplats. Och vi fick köra, och köra och köra lite till. Högt upp, långt ifrån affären fick vi stå. Inga vagnar fanns det där heller så vi fick sätta vår tro till att det fanns nere vid ingången. En promenad senare så fick vi våra vagnar, 3 till antalet och det lyckades vi fylla, fast Mattias var skeptisk till en början.

Sedan var det bara att gå mot ingången. Där gick vi bet. Det var stängt. En vakt stod utanför och höll koll så vi fick snällt gå och ställa oss i kön som ringlade en bit från ingången. En bit, då menar jag ungefär 1 timma och 15 minuter lång bit. Inte alls farligt när det är en grad ute. Nej då, det var bara att sätta på smilet och vara glad att det inte snöade i alla fall. Vi fick i alla fall en pratglad medelålders man bakom oss. Jag och Mattias växelpratade med honom. När de diskuterade så handlade det mest om fotboll, glasfiber (antar jag), hur telefon, bredband och tv-kontakter ser ut nu för tiden i hus/lägenheter. När jag diskuterade med honom pratade vi om cancer (bröstcancer vs. prostatacancer) hjälpgalor (ex. världens barn) adoption/fosterhem, hyresrätt/hyresskyldigheter och sist men inte minst, hur man genomför ett stammbyte. Under tiden var Weronica mest bara söt. När jag inte pratade med mannen så pratade jag och Weronica om allsköns olika ting. När vi kommit halvvägs i den kön som bara var en liten bit hittade vi en Pressbyrå mitt i smeten. Weronica fick det ädla jobbet att gå och köpa kaffe och varm choklad till oss. Vid det laget var vi genomfrusna, eller ja, inte Weronica kanske då hon har en förmåga att vara varm som en kamin. När hon kom ut igen så hade vi avancerat till Bräckboden. D.v.s vi var nu nära nära att få komma in. HÄRLIGT! VILD SHOPPING. När vi väl kommit förbi bandet hör jag att vakten är på vakt. En kvinna försökte göra en fuling och gå förbi kön som bara var en bit. Det fick hon icke, vakten sa vänligt men bestämt till henne att ställa sig sist i kön. Ja vad säger man om sånt? Vi svenskar är förbannat bra på att köa, och att köa är ett mycket bra system. På så sätt blir det en turordning som fungerar på ett bra sätt. Tyvärr finns det några svenskar som INTE är bra på att köa. Och det är mycket tråkigt då vi andra som ser till att stå i köer, även om de bara är små bitar. Nog om den lilla biten kö nu, äntligen var vi inne..

Under tiden vi köade tog vi också lite bilder, det är alltid roligt att ha lite bilder för att hjälpa minnet på travet att komma ihåg..


En rolig skylt på en parkering. Vem fan ställer sig och campar på en Pressbyråparkering? (Jag vet, det finns många nötter...)


Mattias vart lite vrång och skulle inte ha kaffe, men när jag och Weronica skulle ha något värmande hängde han på.


Ja, så glad och positiv var jag. Även om mina tår var blåa och stoppen var många.. (Bilden blev kanonbra, men den höll på att inte bli tagen, då min syster inte är någon teknikmänniska. Hålla kameran mot sig själv och tro att linsen är där hon skall titta för att se mig...)


Två systrar spånar på roliga grimaser. Vem är egentligen sötast? Det är frågan..


Så där ja, nu har ni haft lite bilder att se på. En bild säger ju mer än tusen ord så här ovan är det ca 4000 ord då. De säger rätt mycket om hur det var att stå i kön..


Well. Vi kom i alla fall in innanför affärens dörrar. Sen var det stopp! Bom stopp. Vad är det med människor egentligen, varför får de alltid för sig att stanna mitt i en dörr, ens väg eller så där? Fattar de inte att de stoppar upp och barikaderar? Mattias skällde på mig och tyckte jag gjorde samma sak, men jag hade i alla fall kommit in en bit, och ville få av mig jackan då det var varmare där inne än ute, mycket varmare. Efter sedvanliga toabesök (då får man räkna med att syrran är gravid och dessutom bäljar i sig vatten..) kunde vi storma herravdelninge. Efter lite dividerande med Mattias kom vi fram till att det var bäst att vi tog följe. Och vilket följe vi var. Haha, vi såg nog ut som vimsiga ankor eller något sådant, för oj vad mycket folk det var. Mattias omdöme om mig på en shoppingrunda löd så här "Det är både positivt och negativt att gå med dig i affären. Det positiva är att du hittar massa snygga kläder, och kommer med många bra smakråd. Det gör inte din syster. Det negativa är att det blir så dyrt". Jag tror jag tar hela det utlåtandet som en komplimang faktiskt. Jag gillar verkligen att få komma med råd och tips till män som handlar kläder. Och jag gör det nog bra. Jag kan anpassa mig utifrån killen som skall ha kläderna och få det att bli klockrent. KUL! Efter sju sorger och åtta bedrövelser, eller ja, en massa tröjor i Mattias vagn kunde vi långsamt närma oss damavdelningen..

Men först...

Jag vet inte om det är syrran och svågern eller förrymda fångar från psyk.. :p (Så här kan det i alla fall se ut när Weronica hittar mössor. Undra, kommer de snart att bära likadana kläder också?)


Damavdelningen fick jag röra mig fritt runt. Weronica hade ingen lust att knalla runt där då hon ändå är för stor för storlekarna just nu. Hon och Mattias vallade bort vagnarna till mammakläderna och jag kryssade mellan damavdelningens alla ställ. Efter en kvart hade jag en anselig mängd kläder på armen, gissa om det var tungt?! Att kläder kan vara så tungt menar jag. Jag hittade Mattias tillslut och beodrade honom att agera smakråd. Jag ides inte ställa mig i någon liten bit kö till något litet prvorum så jag ställde mig helt sonika och testade kläderna mitt i butiken. Som tur var hade jag bara plockat åt mig kläder som kunde provas offentligt. Mattias skötte sig bra som smakråd. Han kom med kommentarer som "Den är allt för genomskinlig, men du kan ha något under..." "Den såg helt konstig ut, typ ut och in". "Det där är inte du, den är alldeles för tråkig för att du skall ha på dig den. Du är sån där sprallig färgglad person ju" Sen sa han också, "Du verkar ha gjort det här förr. Du är jävligt effektiv och provar kläderna på löpande band. Det är bra". Efter att alla plagg var provade och merparten hamnat i vagnen kollade vi upp hur mycket som var avverkat av den budgeterade summan. Genom snabb huvudräkning (med hjälp av mobilen) konstaterade Mattias att jag redan handlat för 990 kronor. Nästan hälften av pengarna.

Efter att ha avverkat underklädsavdelningen gick de andra tu ut för att röka och också gå på toaletten. Jag kollade upp ytterkläderna och fick äntligen tag på ett bra regnställ. Cykel till jobbet, evry day now.. Jag hann gå igenom större delen av hygienartikelavdelningen. Att köpa på sig schampo, balsam, tvål och annat smått och gott gör att man slipper göra det hemma sen. En del tycker att det inte är någon idé att köpa sådant där längre, då prisskillnaden bara är några kronor i jämfört med vanliga affärer. Så tänker inte jag, jag tänker "Om det är en prisskillnad på 4-5 kronor så köp så många att du tjänar in en. Det är kanske inte så mycket, men i det långa lopper gör det rätt mycket kan jag lova. De andra två sällade sig till mig igen 30 minuter senare kanske, då gjorde vi en runda till på hygienavdelningen. En runda till på herravdelningen. En liten runda till på damavdelningen. Sedan hade vi som intention att ta spel/lek- inredning- köks- och prydnadsavdelningarna snabbt. Det gick förhållandevis snabbt. Mattias fick indirekt lite chans att styra. Jag och syrran hade säkerligen gått där ett tag till om vi fått men samtidigt var vi så trötta i ryggarna att vi ställde oss i kö. En liten bit kö till...

Så här såg vi ut då:

Nänä, Mattias är inte alls trött. Han är bara lite uttråkad. ;)


Tunga rätt i mun? Ay?!


Mattias tyckte uppenbarligen att jag var något att fånga på kort... Jag vet inte om det stämmer så väl.


Deras vagnar. Summa = 5200 kr


Min vagn. Summa = 2100 kr


Hur kan man sammanfatta dagen med en bild? Så här kanske?

Mattias har gett upp allt vad det heter och satt sig ner i protest. Eller ja, det är ju strax innan vi skall åka hem, jag och Weronica sitter i bilen redan. Men bilden säger rätt mycket. Vi var helt slut.

Well, dagen var full av intryck, ryggont och höga ljud. Det är sjukt egentligen vad mycket en hop med männsikor kan låta. Lägg dessutom på utrop om borttappade bilar, människor och annat, hjärnan brakar ju ihop för mindre. Aldrig förr har jag varit med om så mycket folk på Ullared samtidigt. Nog för att det kunde vara köer och mycket folk när affären var mindre, men så här mycket som det var idag har jag aldrig tidigare råkat ut för. Det var rikigt hemskt och Mattias tanke att åka vända och åka hem for genom skallen ett par gånger. För det tärde på oss en hel del. Tur att vi var så käcka mot varandra trots att vi nog egentligen var riktigt trötta i skallen och hade en energinivå på mycket mycket låg nivå. Bilfärden gick på ett kick hem, Mattias körde snabbt men säkert och det var otroligt skönt att komma hem till Göteborg och sen Kungälv. Tack syrran och älsklingen ;) för en mycket trevlig dag. Det här får vi snart göra om, men inte en lördag. ICKE!


Såg en kul sak..

De har en söt liten polisstation på ungefär samma avstånd från affären som den lilla biten kö vi stod i kö för att komma in i affären. Haha, undra hur ofta den är bemannand?


Well. Är du med ända hit ner är du strong. Antar att du min kära syster och du min kära svåger har tagit er ner hit i alla fall. Och Weronica har du inte gjort det, då kommer jag bli tvungen att bli ond på dig då du tvingade mig att skriva detta inlägg idag. Vad jag köpte idag kommer i ett annat inlägg. Vojne.. det var så mycket snyggt. Så mycket kan jag säga.

Bye!


P.s Detta inlägg innehåller 17974 ord. Det är ju 16 bilder vilket ger 16000 ord. Orkade du läsa alltihop?

=(

Det blev ingen Svensson Svensson. Det blev världens barn.Då lagar jag mat istället, och röstar på Monopolspelet.

Syrran min, det kommer

Just nu orkar jag bara inte skriva det där inlägget om denna djävulsdagen. Men det kommer Weronica lilla. Det kommer. ;)

Först blir det Svensson Svensson.

Morgonmys med Mattias.

Här sitter jag med Mattias i deras vardagsrum. Så mysigt så. Helt mörkt och dant. Natten har gått bra, sovit lite dåligt på soffan, men det berodde mest på mig och inte soffan. Jag valde att sova i svängen, då får man skylla sig själv helt klart.

Nu skall jag snart ikläda mig lite kläder så att vi snart kan bege oss till ULLARED!!


image206
Nu skall här fyndas..

Godis och mys hos syrran

Japp, nu är jag hos min syster och hennes pojkvän. Vi har köpt massa godis och skall slappa framför tvn. Skönt att göra det en kväll som denna, då jag fick jobba över 3 timmar idag på grund av att min chef inte kom i tid..


Vem var jag på middag med?
Det var jag och min systers pojkvän. :p


Imorgon blir det ULLARED!! Nice!!
Vi ses där kanske?

Parmiddag!

Ikväll blir det parmiddag för min del. Det skall bli riktigt mysigt. Kanske så att jag får ta och tända lite ljus och sånt också för att öka på mysighetsfaktorn?!

Och nu undrar den nyfikne; vem skall Angelica på parmiddag med?

Det får ni undra ett tag till i så fall. ;)

Men rösta för helvete!

Var inne på monopolsidan just nu. Jag såg något fasansfullt. Kungälv har åkt ner på en sjätteplats. Fattar ni vad det innebär? Vi är långt från "Normalmstorgstomten". Så här kan vi inte ha det. Se till att gå in och rösta, och det NU!!!! Sluta lata er och gör eran meborgerliga plikt, rösta på Kungälv! ;)

Okej, jag erkänner...

För ca två veckor sen registerarde jag mig på Facebook. Mest för att alla pratar så mycket om det. Jag tänkte, jag lär inte hitta något specillt där. Det är väl kul en kort stund men inget hållbart. För några dagar sen insåg jag att det kan blir mycket mer än så. Angelica, min vän, skapade en grupp för oss som gick i klass 9A på Ytterbyskolan -99. Igår så var det hon och jag som var medlemmar. Idag var det 4 nya. Helt sjukt vad många tankar och minnen som dyker upp. Så här säger en kille ur klassen:

"Hej, det var inte så många ännu nä... men nu är vi i alla fall en till, jag har inte så många fler friends för tillfället från den tiden. Ååå vad längesen det var, men konstigt också för så fort det samlas massa personer från en tid i livet så känns den mycket närmare, varje person för ju med sig lite associationer och väcker minnen, så ju fler det är från samma tid desto mer av den tiden väcks ju till liv ;)

Undrade precis vilka minnen som väcks egentligen, vad är era minnen från den tiden? =)"


Oj, vad jag ser fram emot att prata med alla barndomskamrater på facebook. Men bäst hade det vart om vi såg till att fixa en återträff tror jag. Vad kul att prata minnen med dem som var med på den tiden i livet som präglades av kamratskap, upptåg, odödlighet och massa massa skratt!Har ni hittat många gamla vänner på facebook?

Halsmandeloperation!

Weeeeeeeei!

Idag fick jag brev från Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Den 31 oktober skall jag få komma dit så de kan avlägsna mina halsmandlar från min kropp. Hade ställt in mig på att få vänta jättelänge så att brevet damp ner i min brevlåda idag var bara extremt positivt. Min exakta väntetid blir då 19 veckor. Det är en piss i Mississippi. Var beredd på flera månader, nästan år. Ojoj, jag är glad för det här! Verkligen!

Trött?

image205
Det är oerhört segt att gå upp 5.30 för att jobba, det kan jag lova. Men, det blir lättare om man går och lägger sig i tid.
Det gjorde jag igår.
Tyvärr får det inte samma effekt om man inte somnar på en gång som det är tänkt.
Antar att jag inte varvat ner från jobbet tillräckligt då jag slutade 20.30.

Denna morgonen har jag i alla fall hunnit rosta havregryn, göra gröt utav det och ätit i lugn och ro. Härligt!
Om en kvart skall jag lämna hemmet för en lugn och skön cykeltur till jobbet.

Hur tar du dig till jobbet?

Jag kan pusta ut!

Idag pratade jag med chefen. Jag är safe nu, i alla fall fram till sista mars nästa år. Underbart! Så, nu kan jag med gott samvete åka till Ullared och spendera de pengarna jag tänkt, och lite till kanske?! Jag behöver inte ha ekonomistress alls. Och det lättar hur mycket som helst i min hjärna nu. Puh!


Nu skall jag sova, det är en tung dag imorgon..

Är det typsikt så säg

Förra veckan sökte jag ett jobb som socialsekreterare här i kommunen. Tydligen så skall de starta en ny mottagningsgrupp och således behövde de lite nya medarbetare. Jag skickade in min ansökan och tänkte att jag skulle göra ett uppföljningssamtal igår. Igår fick jag kalla fötter och visste inte vad jag skulle säga så jag sköt upp det en dag med argumentet att jag först skulle fråga Frida lite om vad man säger i ett sådant första samtal. Frida gav rätt bra tips så jag bestämde mig för att ringa idag. Innan jag gjorde det ringde jag först Ylva och frågade om några råd till. Hon gav mig mod och sa ring nu, på en gång, ta en sak i taget och det kommer gå bra. Styrkt av hennes och Fridas ord ringde jag nu. Och då, då var inte kontaktpersonen inne och kommer inte tillbaka förrän imorgon klockan 8.00. Det är allt för typiskt måste jag säga.

Undra om jag skall skriva min ansökan i photoshop? Då kan jag ju sätta in en bild och göra så att den sticker ut till exempel. Jo, jag tror att jag skall göra det.

Vad är medelåldern i din trappuppgång/ditt hus/din gata?

En bra sida på nätet är www.birthday.se, där kan man hitta när ens vänner, släkt och grannar fyller år. Just grannar ja, har du koll på hur gamla dina grannar är? Inte för att det kanske är något superintressant vetskap så är det ändå kul att kolla upp hur du ligger till i huset/lägenheten du bor i. Detta gjorde jag med en gång så klart. Medelåldern i mitt hus är 60 år. Anledningen till att den är såpass låg är jag, det är bara jag som är under 30. Den nästyngsta är 44 och den äldsta är 89. Själv är jag 25 nästa år. (Då förstår ni att jag bor i ett lugnt hus..) Så, är du intresserad av att se hur medelåldern där du bor är gå in på den här sidan. Annars kan du bara söka och se när jag fyller 25. ;)


Nu borde jag sova!
God natt!


Kattastrof - lekande lätt

Idag har Kattastrof ägnat dagen åt att göra sig hörd. Har hon inte knallat runt här i lägenheten och skrikit på sitt hjärtskäranade sätt så har hon istället envetnats med att försöka komma åt min mat som stod på spisen, välta ut stället med tandpetare, jagat plastpåsar eller något annat som fanns tillgänligt. Dessutom jagade hon mer än gärna Fridas fötter. Det är ju ett bra intryck hon ger mina gäster.. *ler*

Vi var ute en stund på eftermiddagen, jag, Kattastrof och Frida. Vet ni vem som mer var med? Silverhjälmen förstås. Men, han var elak idag. I ett kort obevakat ögonblick hoppade han på Kattastrof och bet henne i nacken. Inget blodvite uppstod som tur var, men Kattastrof blev uppritkgit rädd och ville inte vara i hans närhet. Får se om hon kommer vilja det i fortsättningen. Innan han hoppade på henne fick jag en fin bild på honom i eftermiddagsljuset i alla fall.

image200


image201
En H&M-påse kan vara mycket rolig att leka med när man är en mycket liten liten katt...

Who Wants To Be a Millionaire?Tja, vad säger man om denna mannen? Han skall just svara på sista frågan i "Vem vill bli miljonär" när han väljer att använda sin första livlina "att ringa en vän"... Kolla klippet, det är häftigt!

Klippet har jag sett i bloggen som tillhör: Mammamija

Men först blir det Winnerbäck..

image199
Bild tagen av Possan på www.bakomgaller.se

Den 28 oktober skall jag på konsert med Lars Winnerbäck. Detta ser jag fram emot mycket, eftersom det är första gången jag skall se honom live. Har velat göra det i 2-3 års tid men det har inte blivit av. Mycket har berott på att  jag jobbat de gånger han spelat i Göteborg. Det är första anledningen. Andra anledningen är att jag inte fått någon att gå med. Hade jag fått något att gå med så hade jag fixat ledigt så klart. Men, nu skall jag alltså gå. Med vem skall jag gå denna gången och är jag ledig? Ja, det är jag och jag skall gå själv. Bara jag. Framsteg! Det känns lite pirrigt, jag kommer dock klara det. Det gör jag.

Lena och Orup

Jessica, hon är för bra den tösen. Hon tog ett jätteinitiativ här i förra veckan och fick alla att hänga på. Toppen tjejen!
Efter att ha sett Lena och Orup uppe i Stockholm tyckte hon att vi tjejer skulle gå och se showen när den kommer till Göteborg nästa år. Och så blir det. Den 15 februari skall vi se dem på Rondo. Tydligen fick vi rätt bra platser också. Kommer bli otroligt trevligt att komma ut alla tjejerna på en sådan sak. Middag, lite gott att dricka och fantastiska artister att se på scen. Än en gång Jessica, toppenbra gjort tjejen!

image197

image198
Bilder från Jessicas blogg.

Before and after

Ja, nu tänkte jag visa hur det såg ut innan jag blonderade mig igår och hur resultatet blev. Säg mig, var det värt 75 kronor eller skulle jag gått till frisören istället? :)
Before
image195
Bilden är tagen med min webcam så den är kanske inte den bästa, men ni ser den mörka utväxten..

After
image196
Vad säger ni? Blev det ett bra resultat? :)

En tiondel av priset

Tänk, det är fantastiskt vad en liten grej kan göra under för ens välmående. Det kan räcka med att man köper den där lilla godisbiten och unnar sig att tycka om den. Det kan vara att man tar den där promenaden som man egentligen inte orkar med. Och det kan vara att man lägger 75 kronor som man egentligen inte har på blonderingsmedel för att blondera den sablans fula utväxten som blir.

Jag har varit av den skolan att all färgning av håret gör jag på salong. Bara för att vara säker på att det blir ett bra resultat. Faktiskt har det varit några gånger jag kommit hem och inte varit helnöjd med blonderingarna, det har skymtat lite rött och övergångarna har inte alltid varit så där klockrena som jag velat ha dem. Ändå har jag inte vågat att köpa blonderingsmedel för hemmabruk, för jag har varit rädd att håret skulle ramla av, bli väldigt rött eller något sånt där missöde. Därför har jag fortsatt att gå till salongen och lagt ut mellan 500 och 750 kronor på något som inte alltid gjort mig så nöjd som jag förväntat mig. Rätt dumdristigt va?

Förra månaden borde jag ha färgat utväxten. Men jag vågade inte köpa medlet så jag sköt upp det en månad till. Idag köpet jag det, trots att jag egentligen inte hade råd. Sedan åkte jag till mamma och åt hennes underbart goda Kalops och sedan lekte vi hårsalong. Efter att medlet blivit applicerat läste vi att medlet max fick sitta i 45 minuter. Den tiden fick icke överskridas. Det gjorde jag, med råge. Satt med medlet i 70 minuter ungefär. Annars hade det varit rött... Efter en låååång ursköljning och efterbehandling så såg jag resultat. Det var så blont som jag förväntat mig. Eller ja, det finns några små ljuröda slingor, men det brukar det ju göra hos frisören också. Så jag är fakiskt nöjd. Skall tvätta det med silvershampo några gånger och se om det hjälper lite på vägen. Det tror jag att det gör.

Imorgon skall ni få kort på min nya färg. Så får ni säga vad ni tycker, om det var värt att lägga en tiondel av frisörpriet för att fixa utväxten.

En nationell angelägenhet!!

Nu skall de göra om spelplanen på Monopolspelet. Det är en stor omröstning på www.monopolspel.se.
Vår vackra stad Kungälv ligger just nu tippad som stad nummer två i omröstningen. Men, visst skall den väl komma upp på förstaplats och på så viss ta den hedervärda "Normalmstorgstomten"?! Så, ta ditt ansvar, gå in och rösta på det här, en gång om dagen så att vi får se Kungälv på en fin plats på spelplanen! Ansvaret ligger nu på dig!!!

image194
Så här ser det ut nu, klart som korvspa att Växjö skall petas ner ett steg eller två! :p

Meddelande till min förkylning

Jag tycker inte alls om dig, du ställer bara till förtret.
Du gör min slö och trött och orkeslös.
Jag skulle må 10000 gånger bättre utan dig.
Du för inte med dig något som helst positivt.
JAG VILL HA DIG UT UR MITT LIV!
FÖRSVINN!


Så, nu var det sagt. Men, eftersom jag verklinge, verkligen inte mår bra skall jag belöna min kropp lite ikväll! Jag skall göra ett stop by the store på väg till jobbet och köpa godis, snask, karameller, sötsaker, caaaaaandy! Det är den mer än väl värd! Och, vad gott det skall bli att käka godis till bingolotto ikväll! Japp, det skall det bli! HAHAHAHA!


5,5 dag kvar, sen blir det ULLARED!! *dansar av glädje*

Hur en stund framför tvn blir genommysig.

Alla vet vi väl hur vi vill ha det framför tvn. Vad som höjer stämingen och vad som inte gör det. Om det är en filt, levande ljus, fotmassage eller något annat, det är ju helt individuellt. När jag själv skall se på tv finns det vissa saker som måste vara med. En filt är absolut måste! Ligga och frysa när man ser på något intressant eller underhållande går absolut inte. Det finns andra saker också, men de är nog rätt omedvetna. Dem får jag berätta om en annan dag. Men, sen 1 september finns det en sak här hemma som höjer tv-stunderna till skyhöga toppenstunder. Det är min lilla Kattastrof. När hon lekt klart och kommer och lägger sig under min filt, vid mina fötter eller allrahelst på mitt bröst så blir tvtittandet så mycket bättre och jag njuter av hela mitt hjärta! Hon är och förblir det bästa som finns här i mitt lilla hem! (Ja, Skrik och Panik är också jättebra, men de kommer inte självmant fram till mig och vill mysa. ;) )

Vad gör din tvstund till den bästa stunden en dålig dag?

Förstörd vecka...

Jag skrev ju i inlägget innan att jag sett resultat, då jag fick på mig kjolar som varit för små. Tyvärr har jag väl förstört min veckas GIätande genom att igår dricka två cider och idag äta godis. Fast jag är glad ändå. Man kan inte bli tvångsmässig, näst intill neurotisk bara för att man vill omforma sin kropp. Lite vett och reson får det finnas i det hela.


Fast, min hals gör ondare idag än den gjort på flera dagar, kan bli tvunget att äta massa glass nästa vecka?


Nu är jag på jobbet...

Det ger resultat!

Weeeeeeeei! Jag har provat kjolar idag, de sitter som tusan bra. De kan sitta lite bättre till, men wow! GI-metoden har hjälpt mig. A lot!

Nu är jag mer taggad! Yes sir!


Ha en bra dag!

Fint sällskap i soffan.

image193

Klart man skall ha myskorvar med sig i soffan när man ser på idol!

Det säger jag er, Daniel Karlsson är fantastisk. Hans framträdande ikväll gav rysningar, som vanligt!
Han levererar och levererar!
Med glöd.
Och med en stor passion!
I like!


Kattastrof har fått en beundrare.

Redan igår när jag och Kattastrof var ute i trädgården visade grannens katter ett stort intresse för henne. De fick lukta lite på henne, men när den ena började jama lågt valde jag att ta upp henne. Jag ville inte ha bråk och slagsmål. Grannen själv blev djupt förtjust i min katt. Hon måste vara något speciellt lilla Kattastrof, för alla blir förtjusta i henne.

Idag när jag var ute kom först den ena av grannens katter, Buffy. Han var lite intresserad av Kattastrof, men intresset svalnade mycket när hans matte kom ut. I hennes hasor kom den andra katten, Silverhjälmen. Det tog inte många minuter förräns han var över i min trädgård och luktade och visade sitt intresse för Kattastrof igen. Det gick bra, det slutade med att han gick och luktade henne i baken, så som katter gör. Hon tyckte kanske inte det var så behagligt utan försökte undkomma hans uppvaktande. Det var rätt kul att se dem, hon gick och luktade och sökte efter spännande saker, han gick efter som en extra svans. Hon brydde sig inte nämnvärt.

Sen kom vi in, och hon somnade på en gång i soffan. Det är jobbigt att vara social med andra. ;)

image185
Silverhjälmen, Kattastrofs nya beundrare

image186
Kattastrof spanar in Silverhjälmen

image187
Svans? Nej, det är en flaskborste.

image188
What? Förföljer du mig eller?

image189
Okej, lukta lite. Men du får inte slicka..

image190
Har du något att komma med? Jag är en upptagen ung dam.

image191
Hepp, tänkte väl det. Jag går..


image192
Social interaktion är jobbigt när man är liten som jag. ;)

Kanelbullens dag

Vi kan säga så här, det finns rätt många meningslösa dagar. Att fira en bulle kan tyckas vara rätt barnsligt! Vill ändå säga att det är gott med kanelbullar så trots min nya kost har jag idag stoppat i mig två bullar. Bara för att. Det bjöds ju på det, och jag har varit såpass diciplinerad de andra dagarna.

Gott!

Föreläsningen var för kort.

Idag skulle jag på föreläsning om Stress och problemskapande beteenden vid autism och aspergers syndrom. Tiden var utsatt till 9.30 till 16.30. Fram till lunch var det ren och skär teori. Korvstoppning skulle säkerligen många kalla det om de inte hade något intresse i det som sas och inte hade något att reflektera till. Sedan var det en timmes lunch som fullkomligen sprang iväg. Sista passet på föreläsningen var mer praktiskt inriktad. Vi fick två bensträckare i det här passet, för föreläsaren tyckte att många såg trötta ut. Var jag trött? Inte det minsta, jag satt där allert och engagerad och ville att hon skulle börja igen. Plötsligt var klockan 16.30 och alla var glada att det var slut. De var tydligen så fullproppade i skallen. Jag däremot hade lätt suttit i två timmar till och lyssnat och antecknat. Det var så grymt intressant att mitt intresse för Autismkurserna ökat markant!

Just nu fungerar väl inte min hjärna riktigt som den skall, eller så var det ett alldeles för maffitgt innehåll i föreläsningen för jag kan verkligen inte göra en kort beskrivning av vad jag har lärt mig idag. En sak är säker, jag har lärt mig massor av saker som jag och mina kollegor kan ta med i vårt arbete. Föreläsaren sa till oss att vi alla åhörare gör bra jobb, men det fanns saker vi kan förbättra. OCH det är jag inte sen att hålla med. Jag har hittat massor hos mig som jag kan förbättra. Jag skall försöka att inte ställa kommunikationskrav tillexempel. Jag och mina kollegor är fostrade till att föra en trevlig konversation med varandra och för således över det på våra brukare. Men, då är frågan, är det vi eller brukaren som har behov av den konversationen? Man kan säga så här, många av dem upplever det som en otrolig stressor och förstår inte vad som förväntas av dem och allt blir fel. Så, nu skall jag sortera bort dumma frågor och onödig konversation!

Haha, gud vad virrigt mitt inlägg blev nu. Jag tror att jag får ta och läsa igenom mina anteckningar och sånt där ett par gånger och reflektera över det jag lärt mig idag.

Istället för vikarien

Det är sjukt kul på något sätt, jag har jobbat istället för en sjuk vikarie idag. Vikarien skulle egentligen jobbat eftersom vi, den fasta personalen inte fick jobba pga möte. Lite sjukt, men så blev det. Bara bra för mig, det ger mer kosing i slutet av november.

Hua, chefen har massor med nya planer nu känner jag. Massor! Och jag är med på hennes race. Det här kommer att kunna utveckla sig och bli bra. Jag tror faktiskt det. Dessutom, vill hon ha med mig. Det är ännu mer roligt! Så, efter en heldags jobb, är det dags för mig att släppa jobbet och sova. HÄRLIGT!!


Måste bara säga:
Det är skönt att ha en pappa som kan allt om allt. Det spelar tydligen ingen roll att jag och hans sambo har insyn/koll på hur socialtjänst och liknande fungerar, han råkade ut för en sak för rätt många år sedan (en sak som var helt fel så han har rätt att känna som han gör) men han har ingen koll på hur lagen ser ut, vad det finns för rutiner, praxis och annat. Han säger bara saker som grundar sig i det han råkade ut för och ser inte att det finns annat. Så han gormar med hög röst och säger så här är det. Punkt slut. Det är härligt att diskutera med sådan människor.

Positivt denna veckan:
Min pappa ringde mig spontant. Bara det hörni, det var underbart. Dessutom var det trevligt att sitta där ute och småprata ikväll. Han lovade också att han skall hjälpa mig med min bil. Hoppas att den går igenom besiktningen denna gången också. Det hade vart nice!

Nej god natt!!
P.s Imorogon skall jag på en sjukt bra föreläsning. Jag har grymma förväntningar på den! "Stress vid autism och Aspergers syndrom. Problemskapande beteenden". Visst låter det intressant?!

Nemi..

image184

Behövs några överflödiga ord eller...?

Rosa bandet

Snubblade in på Camilliondollar Baby:s blogg nu i natt och läste det här inlägget om att stödja Rosa Bandet på sin blogg. Självklart ville jag vara med på på det och gjorde som det stod. Vill du också vara med? Det är enkelt. Gör så här:

Gå in på Design -> Kodmallar
Leta upp <head>

Där klistrar ni in:
<script type="text/javascript" src="http://www.prontocommunication.se/rosabandet/bandet.js"> </script>
istället för det <script type> som står.

Kan man vara för positiv?

Idag när jag skulle ringa ett samtal på jobbet så fick jag höra det här:

-Vad positiv du låter?
- Javisst, det är disco på gång.
- Jo i och för sig, men du låter nästan för positiv.

Kan man vara för positiv?
Är det inte bra att vara positiv?
Skadar det på något sätt att vara för positiv?


Well, jag tog det som en komplimang och dagen gick hur bra som helst på jobbet.
(Trots att jag har en slemmig och krypande förkylning i kroppen...)

Skrämmande värre.

Idag skulle Kattastrof till veterinären igen. Jag tog henne i famnen och gick ut. Släppte ner henne på asfalten en stund men märket att hon var lite skraj. Antog att det skulle ta år och dar att komma till veterinären om jag lät henne knalla på i egen takt. Den tiden hade inte jag riktigt så jag tog upp henne och började knata på. Det var nog tur det, för hela vägen bort så gott som skakade det lilla pyret i min famn. Alla bilar som passerade oss var farliga. De lät ju så mycket. Det var tur att man fick ligga i mattes famn.

Hos veterinären var det inga som helst problem. Visst gnällde hon lite när veterinären sprutade in vaccinet men annars var det inget som var jobbigt för henne. Hon hälsade på en äldre hannekatt (som tur var genom ett burgaller) och båda fräste och hade sig. Sedan gick hon och strosade inne på praktiken som om det var hennes revir. Veterinären sa "du får nog har bra uppsikt över den här unga damen, hon är alldeles för modig för att vara så liten. Det är få kattungar som är så extremt modiga som henne. Hon är en sådan som lätt skulle hoppa från en ballkong". Tur att jag inte har en ballkong.. och jag måste verkligen se till att skaffa galler att sätta upp i fönstrena till sommaren, annars kommer vi få värmeslag här. Fast, veterinären berömde henne också mycket och sa att hon var en av de sötaste katterna hon sett. Hon menad på att hon hade ett säreget och fint utseende. Gissa om man är stolt då. *smilar upp sig*

Sedan var det dags att gå hem igen. Jag gick en annan väg som var mindre traffikerad. Det märkte Kattastrof och stod på mina axlar större delen av vägen hem. Så klart höll jag lite i selen för att vara på säkra sidan. Vid ett tillfälle skulle vi passera en stillastående lastbil som inte var igång. När vi tagit oss till hälften av lastbilen startade den... Tusen klor i ryggen hade jag helt plötsligt. Lilltjejen blev skraj som fan. Lite skrattretande samtidigt som jag tyckte synd om henne.

Ikväll har hon mest legat på mig, men hon har även gjort finbesök hos killarna. De har accepterat henne helt och låter henne vara i buren utan några som helst problem eller protester. Helsött!

Först något äckligt..

Idag när jag skulle skära upp mitt salladshuvud så såg jag en sån där lite banfluga på kniven. Jag sköljde bort den och tänkte inte mer på det. När jag sedan skivat upp lite sallad ser jag att den är väldigt smutsig, så jag tar fram durkslaget och sköljer salladen mer. När jag sedan skall lägga ner salladshuvudet i plastpåsen så tycker jag den ser väldigt smutsig ut. Jag river loss ett blad och ser ett kyllande hav av flugor. Eller ja, kanske inte riktigt ett hav, men många flugor var det. Uuuuaäk och blä! Gissa vart det salladshuvudet hamnade? I soptunnan. Tänkte väl tanken att jag skulle gå tillbaka med det men jag orkade först inte leta upp kvittot och sen orkade jag inte ta svängen förbi affären för några ynka kronor. Shame on me!

Fåglar är hemska när de låter

Idag ringde jag veterinären för att kolla när jag kunde komma bort med Kattastrof. De har öppen mottagning imorgon mellan 8.30 och 14.30 så jag sa att då kommer jag någon gång under den tiden. Efter samtalet kom jag på att jag var tvungen at skaffa mig en sele till henne i så fall. Förra gången jag åkte till veterinären så körde jag någon km, parkerade på närmsta parkering och fick ändå gå en bra bit. Så därför skall jag ställa bilen hemma imorgon och gå bort med lillan. Så, jag fick cykla bort till Granngården för att köpa selen. Hade sett en rosa fin sele där för några veckor sen. Jag bestämde mig på vägen att inte köpa någon om den inte fanns i rosa, i så fall fick jag åka till djuraffären. Fanns det någon rosa när jag kom dit? Nej, så klart inte. Orkade jag cykla till djuraffären? Nej, så klart inte. Så jag köpte en svart sele med råttor på och ett svart koppel med fiskben på. Råttorna och fiskarna var i reflexmaterial så nu syns hon när vi är ute också

När jag kom hem började en lite kamp om hur vida den skulle sitta på henne eller inte. Hon tyckte väl mest inte. Men, matte segrade och efter en stunds kamp satt den på som den skulle. När jag öppnade ytterdörren så undrade Kattastrof vad som var på gång. Alltid annars är det ju så förbjudet att ens titta på öppningen i dörren. Hon smög sig försiktigt ut och tog sig ner för ett trappsteg ellr två. "Wow, jag får komma utanför lägenheten" måste hon tänkt. Jag lyfte upp henne och knallade ner för trapporna för att släppa henne på gruset. Gissa om hon blev förvånad. Den känslan hade hon ju inte känt på en hel månad. Hon luktade på stenar, skuttade lite försiktgt, letade sig in i cykelstället och trasslade till kopplet. Men ack vad mysigt det var ute. Fram tills fåglarna lät. Jag såg på henne att kattinstikten vaknade, att jaga fåglar. Samtidigt såg jag på henne att hon blev lite rädd. Jag tog upp henne och lät henne stå på min axel och jag kände hur hela hon skakade.

Återigen släppte jag ner henne, denna gången på gräs. Det verkade inte vara så intressant för hon skuttade bort till gruset igen. Efter att hon lekt lite bakom två stora blomkrukor i sten tog jag upp henne och gick in. Dagens utesession var över, det blir en ny imorgon igen. När vi kom upp så levde hon rövare. Hon jamade, sprang och skuttade och ville nog helst av allt ut igen. Tyvärr fick hon inte gå ut igen, men hon fick lite tonfisk som plåster på såren. Nu ligger hon helt död i sängen, det är jobbigt att vara så liten men ändå vilja göra så mycket.

image181


image182


image183


P.s... jag har faktiskt skrivit nästan hela ansökningsbrevet. Jag skall bara finslipa lite till...Ont i halsen?

Flera gånger i sommar har jag känt av min hals. Det har gjort lite ont i den. Nu har jag tyvärr en annan känsla, en som gör att det är mer troligt att det snart kommer utvecklas en jävla halsfluss. Har sovit uruselt inatt för att vara ärlig. Vaknade klockan 9 idag för att gå ut och promenera, men jag kände verkligen inte för det då halsen är helt urflippad. Så, det blev frukost och slutet av Pirates of Caribbean at the Worlds End istället. Inte den bästa av dem tre, men Depp gör en väldigt bra roll som J. Sparrow. Det är väl åter igen han som gör hela filmen.

Men, vågen visade i alla fall positivt idag. 0,4 kg i minsking sen förra måndagen. Det kunde säkerligen varit mer om jag inte ätit tårta och glass på jobbet i förra veckan. Så, denna veckan får jag se till att skärpa mig lite mer. Jepp det får jag.

Skulle egentligen sökt ett jobb idag, men jag orkar inte sätta mig och fila på brevet, jag gör det imorgon istället. Eller på onsdag. Sista dagen är på torsdag så det finns gott om tid kvar. Eller hur?

Jag lägger mig på soffan igen med Kattastrof och läser en bok. Mår man kass så mår man och då får man faktiskt slappa och ta det lugnt.
RSS 2.0