Dokumentationshelvete...

image47Fy tusan rackarns! Idag har jag suttit med näsan i papper som tillslut stod mig upp i halsen, helt fullkomligt. Jag tycker om mina arbetskamrater otroligt mycket, men när det kommer till viktig dokumentation så ser de gärna att det liksom glöms bort. Så idag har jag suttit och skrivit en massa dokumentation som skall in till chefen så hon får in det i systemet innan hon går på semester.. på måndag.. Tyvärr är det lite som fattas så jag ska in och göra det imorgon. Hade bestämt att jag skulle börja runt 9 men chefen ringde för några timmar sen och tyckte att jag skulle börja tidigare. Drog till med 7, bara för att få det gjort. Så, nu får vi se hur länge jag sitter imorgon. Men det skall ni veta, det är otroligt fuckat tråkigt.

Eftersom jag är inne i dokumentationsstimmet så skall jag även fixa i ordning alla medicinpärmar, dagliga anteckningar-pärmarna, och informationspärmarna. Lär sitta där bland papper och pärmar och datorsurret i flera timmar imorgon. Fast det är klart, det är skönt när det är klart.

Nu skall jag sova bara för det!
God natt!

Frustrerad!

image46Jag är totalfrustrerad nu! Här har jag gått utan någon som helst närhet på hur länge som helst så nu skulle jag gärna vilja ha lite! Det är fan inte bra själsligt att gå utan närhet på så lång tid. Man tynar ju bort en smula i taget. Eller något sånt. Lider av en sådan kramabstinens och jag vet inte alls hur jag skall få utlopp för det. Det är sjukt!

Skriet här intill gör nog mig rättvis just för tillfället. Så som han ser ut, så känner jag mig. Hade jag haft ett hav och en klippa här och nu så hade jag ärligt talat gått ut och skrikit ur mig lite frustration.

Åh, vad jag önskar att jag hade en min här och nu som jag fick krama på och småbråkas med. En som är omtänksam mot mig och som får mig att må bra. En som bara är min. Men, det gör ju inte det... And, it´s suck! Stenhårt!

God natt..

Inte bara trött!

Nattpersonalen som kom och bytte av mig ikväll sa att jag såg otroligt trött ut och att hon aldrig sett mig sådan innan. Och då har jag haft en veckas semester...

Det vill säga, jag tyckte det var ett rent helvete att komma tillbaka till jobbet. Inte mycket stämde, inget alls för att vara helt rättvist. Det var inte roligt, trevligt, mysigt eller så. Utan bara helt jävla tungt. Dessutom jobbar jag 6 av 7 dagar denna veckan. Hur jag skall ta mig igenom dom, det vette gudarna. Det blir ett under skall ni se.

Usch, jag är så negativ att jag inte överhuvudtaget känner igen mig själv ens ett uns. Illa värre!


Äh.. God natt!

Jag hade sällskap i skogen.

image45 Idag (läs igår söndag) hade jag med mig yrvädret Edit ut i skogen. Detta var andra gången som hon fick selen på sig och jag bältet. Tillsammans tillryggalade vi 39 minuter löpning vilket var riktigt tungt för mig vissa stunder. Eftersom jag hade ett litet uppehåll från löpningen *hostar* på tre veckor så var kanske inte konditionen helt tillfredsställande. Som tur var sprang Edit på bra til slut så det var bara för mig att hänga på. Stundtals var det till och med så att hon drog mig lite lätt i uppförsbackarna. När vi äntligen kom tillbaka till utgångspunkten så var vi båda trötta och törstiga.

Nu skall Edits matte bara köpa en sele och jag ett bälte så har jag en löparvän i fortsättningen. Visst funkar mp3-spelaren som sällskap, men det är inte det mest optimala. Jag vill ha någon att prata med. Men, springer man med en tvåbent vän så blir det inte så lätt att prata om väder, politik och problem. Det blir så stötigt liksom. Springer man med en fyrbent vän så behöver man bara berömma stötvis liksom.

Måste bara posta en helskön bild på mig och Edit. Kan ni se vem som är vem? Jag kan då inte göra det. *ler*

För övrigt så har min semestervecka varit rätt så bra. Slapp och lugn, precis som en semestervecka skall vara. En vän har dock skällt på mig vid ett par tillfällen när jag berättat att jag stigit upp 7.30 typ på morgonen. "Angelica, vi har haft den här diskussionen, på sin semester skall man sova ut, sova länge.." Han är en mycket fin vän som tänker på mig och mitt välbefinnande. *tacksam för dig vännen* Imorgon börjar slitet igen. 7 veckor kvar till nästa semesterperiod. Under den tiden skall jag göra ett besök på Kålmården, ett antal besök på Liseberg, ut och röja på trädgår´n (har fått flera förfrågningar om jag vill gå ut med lite olika personer), ha två galna stockholmare här på besök, och så skall jag ju jobba.. en del tråkigt att göra men det mesta blir nog roligt de kommande 7 veckorna.


Borde kanske rapportera lite om midsommar också. Som ni märkte, i alla fall de flesta av er, så regnade det hela dagen. Nu skulle jag kunna säga (precis som alla andra gör..) att det är så en midsommar skall vara och att vi har haft det så i alla år. Men det är fel, mycket fel. Jag kan inte minnas senast det var regn på midsommar faktiskt. Det är säkert 5-6 år sen det var det. Så, bara för att det regnade i år så skall vi inte deppa ihop allt för mycket. Man kan ju alltid hitta på saker inomhus också. Det lyckades vi med i alla fall. Vi hade lekar som "spotta groda", "flaskgång", "megaboxwling" och "kast med golfboll". Senare på kvällen hade vi även norsk karaoke och det var nog bland det roligaste jag har gjort. Jag och min fina vän J var värdar så vi framförde varannan låt för de andra. Vi fick ensam lyssna på en låt via mp3n och sen skulle vi nynna/sjunga/dansa så att vi förmedlade den. Vi körde 20 låtar vilka kunde generera i 40 poäng. Bäst hade laget som hade 29 poäng så det var ett ganska gott resultat.

N som jag inte träffat på länge är en mycket rolig prick att festa med. Man vet aldrig vilka samtalsämnen som kommer på tapeten. Jag minns att midsommaren 2003 så satt han och jag och pratade om Tysklands ekonomi under andra världskriget medan de andra grillade korv. I år blev det nästan lika dant. Först satt vi och diskuterade Idol-konceptet. Det var en rätt intressant diskussion som sedan ledde oss in på Paris Hilton. Alla våra vänner tyckte att vi var tröttsamma som följde den där såpan, de förstod inte varför den var något speciellt.. Senare på kvällen pratade vi åter igen krig och politik. (kommer inte riktigt ihåg vad det var vi diskuterade) vilket fick oss att helt plötsligt börja att prata om att storma riksdagshuset. N menade att det inte skulle vara så svårt att inta det för att sedan få makten. Detta var jag dock skeptisk till så vi fick avsluta diskussionen eftersom den inte ledde någonstans.

Tyvärr är alla i gänget ihop med varandra.. (visst låter det helkul..) så när väl en valde att åka hem så gjorde alla det mer eller mindre. Ensam singel var jag denna kvällen, så kändes det i alla fall då M fick med sig N hem för politiksnack och annat..

Jag kom väl hem si så där klockan halv 3 men kom inte i säng förrän 5.45 typ. Jag fick först ett samtal från mina galna killkompisar i Stockholm. De var otroligt glada och pratsamma så det tog ett tag att få luren pålagd. ;) Sedan satte jag mig att prata med en vän i Värmland på msn. Vi hade inte pratat på över en månad så vi hade mycket att prata om. En riktigt kul kille att prata med! Från klockan 17 till 5.30 så ägnade jag mig åt att smsa med en kille. Först var det helt oskylldigt men i takt med kvällens framfart blev det allt mer inriktat på sex. Det enda jag hade i tankarna var att retas och det lyckades jag med otroligt väl. Fick flera sms med trånande ord och hjälplösa förfrågningar. Skitkul att retas måste jag säga, eftersom vi bara skall vara vänner.. Jag vet inte vad han hade för avsikter, men han skrev att han kunde tänka sig att komma någon gång nästnästa vecka om det var så. Dessutom blev han allt mer intim än han varit tdigare. Så det var riktigt jäkla kul att retas för att i nästa stund vara rätt kall. Kanske inte helt snällt, men har man gjort ett val så har man väl?

Behöver jag säga att jag spenderade midsommardagen i min soffa? Jag såg på film, åt pizza och njöt riktigt av ensamheten. Jag blev väl lite rastlös framåt 21-snåret så då tog jag mig en lång promenad. Strosade och njöt i en alldeles underbar och vacker trädgård som kommunen rustat upp. Ljuvlig avslutning på midsommarhelgen helt enkelt.

Nu är det time for me to go to bed. Workingday tomorrow..
God night and sleep.. eh.. alone. :(

Det gick igenom!

Läkarbesöket idag tog inte mer än en kvart eller kanske 20 minuter. Doktorn tittade i halsen på mig, kände på halsen och tittade i näsan. Sedan lyssnade hon på hjärtat och tog blodtrycket också. Sedan sa hon snällt, ja men då tar vi bort dem, det är inget att spara på. Du har det ju inte så ofta egentligen, men eftersom du har sådana besvär av det när du väl får det så är det lika bra att få bort dem. Jag blev strålande glad! Bara det är en seger. Nu är det bara att vänta på operationstiden. Jag blir skickad till Sahlgrenska, men där är det ju sådan kö att det kan ta ett tag. Doktorn tyckte att jag skulle ringa ner till dem om några veckor för att kolla upp vänttiden närmare.

De flesta som jag har informerat om min operation idag har sagt att jag är en mycket märklig kvinna som är glad för att jag skall bli opererad. Det kan man nog tycka om man själv inte tycker om sådana saker. Jag däremot ser det som en åtgärd för att slippa alla annan smärta som mina halsmandlar orsakar mig några gånger om året. Jag må vara märklig som jublar för en operation, men har man väntat på det i så många år så är det en lättnad.

Vernös?!

image44 Japp, jag är lite nervös nu. Om tre timmar skall jag på ett läkarbesök där det antagligen bestäms om jag får operationen jag vill ha. Nu är jag så trött på mina halsmandlar att jag vill ha bort dem. Tydligen skall man ha halsfluss 6 gånger på ett år eller haft halsböld för att få operation. Jag har halsfluss två gånger om året och har legat inne på grund av en anafylaktisk chock som kom i och med skitmedicinen Kåvepenin. När jag har halsfluss kan jag inte leva ett normalt liv. Jag knaprar värktabletter och är levande död eftersom jag inte kan sova på grund av smärtan. Jag får nämligen mycket sällan feber. Så, nu får vi hoppas att det går vägen idag. Först skall jag hitta dit...  

Nu skall jag då ha semester är det tänkt?

Äntligen, ÄNTLIGEN har jag semester.
Dagens arbetspass ville inte riktigt ta slut. Självklart satte jag mig dessutom och uppdaterade en schemapärm i slutet och det gjorde att jag fick arbeta över lite. Tänkte att det var bäst att jag hade gjort det innan jag gick så att de andra kan arbeta på ett bra sätt. Nu tror jag i och för sig att de inte gör det. Alla är så trötta på jobbet nu att ingen orkar med det som skall göras riktigt. Kände mig som en hemsk slavdrivare när jag gick för jag skrev lappar till två kollegor om att de skulle fixa årsdokummentationerna för 2006. Inget kul arbete alls så jag hoppas de inte blir allt för sura på mig. What ever, det ordnar sig skall jag nog se. *försöker släppa mina egna krav och struntar i mitt överjag*

Ringde min vän Wiveca ikväll också. Vi har inte pratat på flera månader men det var skönt att få prata med henne. Wiveca är en medelålders fembarnsmor och hon har svar på allt. Det är så skönt att prata med henne eftersom jag aldrig riktigt känt något förtroende för min mor och min far. Hon har alltid stöttat mig och funnits för mig. Idag berättade jag för henne om mina svåra månader och att jag vart hos en psykolog och skall fortsätta med det. Hon pratade lite om det och bekräftade mig så. Det började med att hon berättade att de antagligen skall söka efter en ny kurator på psyk uppe på sjukhuset. Hon la fram det som så att hon tyckte att jag skulle söka. Då sa jag som vanligt, men jag kan inte det. Jag kan ingenting. Då blev hon nästan arg på mig och sa att jag kunde allt och lite till. Att det fanns inom mig och att det bara var jag som såg hindrena. Det stämmer säkert men som det är just nu så ser jag inte att jag skulle kunna utföra något annat arbete. Det var i alla fall skönt att prata med Wiveca för hon boostade mig mycket ikväll och det finns ingen annan som gör det så ärligt som hon. Fick höra att jag var älskad av henne och det brast lite i mig samtidgt som det var så otroligt skönt att höra.
Hon sa också att hon har haft mycket hjälp av mig under tiden hon gått på universitetet. Eftersom jag gått samma program så sa hon att hon litat blint på det jag sagt, de kommentarerna jag gett och råden jag har kommit med. Jag har aldrig tänkt att mina kommentarer varit det som fått henne att känna sig säker men hon sa att det var mina ord hon gick på när hon lämnade in en tenta och hon har aldrig missat en hemtenta.. Det kändes skönt att höra! (Men fortfarande.. vad har jag gett henne..)
På torsdag skall jag åka hem till henne och hennes familj. Hennes dotter Jasmine svarade när jag ringde och hon frågade direkt om jag kunde komma och hälsa på. Det är en av världens goaste ungar. När hon var 4-5 år och gick på dagis så sa hon till sin fröken: "Min bästa vän heter Angeliva och hon är 21 år". Att in fröken storknade. Men så var det, jag och Jasmine lekte flera gånger i veckan och det skall jag säga er, det trivdes jag med. En gång när det hade tagit slut mellan mig och en kille (vi hade varit ihop nästan 5 år) så sa hon till mig att det gör ont en stund, men det finns andra som älskar dig Angelica och det känner du i ditt hjärta. Då var hon inte heller gammal. Det är en sådan vis liten tjej! Åååh, vad jag älskar dem.

Nej, nu skall jag lägga mig och läsa mer i min underbart spännande bok. Jag har funderat massor på vem som är mördaren men har inte kommit fram till något bra än, hoppas att jag orkar lista ut det innan det avslöjas.


God natt från en halvpessimistisk semesterfirare. ;)

P.s... dessutom har jag bestämt mig för att inte småäta i veckan som kommer samt att det är godis/glass/snacksförbud.. Hur skall det gå....?

Läslus!

Här om dagen så skrev jag ju om att jag hade svårt att hitta böcker att läsa. För stunden är det brutet. All ledig tid ägnar jag åt min bok "Tyskungen". Jag vaknade 7.19 imorse och la mig och läste drygt en timma innan jag somnade om. Efter min frukost så la jag mig till rätta på soffan, med filt och Skrik och Panik på varsin axel. Har väl läst drygt 2 timmar nu. Det är få saker som är bättre än att ligga och läsa och bara njuta av ett bra språkbruk. Dessutom är det skönt att svepas med i berättelsen. Ena stunden ligger jag och är lite arg för att författaren har gjort en av karaktärerna så himmlans snusförnuftig. För att i nästa stund gripas av stundens allvar och känna en tår bildas i ögonvårn. I loooove böcker!

Uppsving?

Oj, idag var det minsann många som läst min blogg. Det var väl kul det att ni hittat er hit. Välkommna!Dagen har varit soft som fan måste jag nog säga. Åkte ut till Rörtången för att sola och bada lite. Köpte med mig Nudlar och kycklingwok och lite vatten. Sedan solade jag och badade i två timmar. Solen var helt perfekt idag, inte för varm men inte heller för kall. Det var lite molnigt men helt kanonväder för solning. Tyvärr så visade det sig idag att jag börjat flå lite på ryggen där jag brända mig i måndags. När man såg hur det såg ut så såg det ut att vara ett stort område, men det var inte så farligt egentligen. Det ser bara värre ut än vad det är. Det dumma är att jag inte har någon som smörjar mig på ryggen. Men en rådig kvinna hittar alltid lösningar på sådana problem, det gjorde jag ikväll. Tänker inte berätta hur dock..

2 arbetspass kvar till semester. Det går döööölångsamt ju.
Nu skall jag sova snart bara för att snabba på tiden liiite i alla fall.


God natt!

Vilken kväll!

J är en sådan vän! Han är världens bästa
Jag åkte hem till honom och åt köttbullar och spaghetti. Det var i alla fall inte Pasta Rosso...  *ler* (Det var en av maträtterna han föreslog som jag dissade, men sen orkade jag inte komma på nåt jag var sugen på så han fick servera mig det ändå..) :)

I alla fall, J är en av de bästa vännerna jag har. Jag kan prata med honom om vad som helst så ikväll har vi pratat om våra familjers problem och varför vissa av våra vänner kanske inte förstår sig på dem. Det behöver ju inte betyda att de inte vill, men de har inte upplevt det vi upplevt så det kan vara svårt att sätta sig in i det. Jag fick lätta mitt hjärta för J och han kramade om mig och förstod mig. Han har inte gått igenom det jag gått igenom, men han har gått igenom massa annat tungt. J är världens bästa kille och jag älskar honom för den han är. Vi kan verkligen prata och förstå och varandra och vi tänker rätt så lika. Han är UNDERBAR!!!

Dessutom.. jag fick inte bara en hälsnings- och avskedskram. Vi låg även och myste ihop till *hör och häpna* Martin Stenmarcks "Good mornig beautiful". Det var riktigt mysigt och skönt. Han är en vän man aldrig kan överskatta. Han är  ärlig och sann rakt igenom. Men det är nog många som inte förstår det.

Men.. nu borde jag sova.
Jag skall ju trots mina lediga dagar.. jobba imorgon.
Tur att jag jobbar med J. Hon är ball! :)

Mysstund?!

Åh, ikväll skall jag få lite manlig närhet. *skuttar av glädje*

I alla fall så pass mycket att jag nog får en hälsningskram och en avskedskram.
Började nämligen att prata med min söta vän J nyss och så kom vi fram till att vi inte hade något att göra. Helt sonika frågade jag om jag skulle komma och våldgästa honom och det tyckte han var en god idé! Så nu skall vi mötas och se om vi kan komma överens om något att käka. Det kommer bli roligt det, jag har redan tackat nej till två av hans förslag. Men det löser sig.

Beger mig mot kramarna. *ler*

Det finns en svårighet...

... när man är ute och powerwalkar ihop med en vän. Det kom jag på igårkväll när jag och S var ute och gick. Vi hade ett bra tempo och pratade på. När vi sen skulle bestiga en backe i samma tempo insåg jag att det var svårt att gå snabbt i en backe samtidigt som man pratade.

Vi var i alla fall ute och gick i en timma och vi fick pratat om mycket saker. Vi pratade om yngre människors attityder och att de förhoppningsvis kommer ändra på det. Andra saker vi pratade om var kommunens personalpolitik, S kommande USA-resa, sjukdomar, läkarbesök, psykisk ohälsa och midsommarafton som S och hennes pojkvän kommer missa. Det var skönt att få promenera med S och berätta om allt det jobbiga jag gått igenom den senaste tiden. Det kändes som att hon fick förståelse för varför jag inte ringt och vart med på saker som arrangerats. Så nu bestämde vi att vi skulle promenera mer när hon kom hem från semester igen. Härligt!

Kvällspromenad

75134-43
Jag la mig för att läsa men kände mig rätt onyttig där med mitt godis. Jag har för tusan inte sprungit på två och en halv vecka. Därför bestämde jag mig för att ta en promenad. Kom fram till att jag inte orkade göra någon ny playlist i mp3n så jag ringde min vän S för att höra om hon ville med. Hon gjorde inte heller något vettigt ikväll så nu skall vi gå genom den gamla men väldigt vackra delen av stan. Härligt med kvällspromenader. Måste bara blir bättre på att ta dem...  

Jag ska...

Under en längre tid har jag haft en enorm stor blockad eller något. Jag har inte orkat läsa något speciellt. (Jag har läst lite lätt i Cullbergs Dynamisk Psykiatri om kvällarna bara..) Inga böcker har fallt mig i smaken. Jag har flera stycken här hemma som jag inte läst än till och med. Här om veckan var jag borta på Bokia för att se om jag kunde hitta något att läsa. Gick där i någon halvtimme men hittade inte ett dyft. Utan jag gick därifrån med tunga steg.

Nu får vi hoppas att ljuset, eller ja läsandet åter har kommit in i mitt liv. Fick låna en bok av min kollega idag och kan inte den boken väcka läslusten så är det antagligen kört. Boken jag fick låna är den femte boken om Erica Falck. Det vill säga Camilla Läckbergs bok "Tyskungen". Så, nu skall jag välförtjänt slänga mig på soffan och inleda en skön läsning. *hurra*

Underbara fantastiska sommar

Idag står det tvättning på schemat. Många kanske tycker att det är bortkastad soltid att tvätta en förmiddag som denna, då får de gärna tycka det. Jag gör det inte. För, jag kan hänga ut tvätten på tork ute en dag som denna och vad går upp emot nytvättade vindtorkad tvätt? Det om något doftar ljuvligt! Inte nog med den stora fördelen, dessutom torkar det ju så snabbt också. I vanliga fall behöver jag alla 6 timmar som våra tvättpass är för att få min tvätt ren och torr. Idag behövs det inte kan jag lova!

image42

Värmebölja.

Vad det gick segt på jobbet idag. Det ville inte riktigt ta slut alls. Dessutom så ville min kollega att vi skulle uppdatera informationspärmar och rutiner och förhållningssätt. Det var ett jättebra initiativ av henne men en dag som denna, vem vill sitta på kontoret då? I alla fall så fick vi i gjort aktivitetskalendrar, jag renskrev sommarplaneringen på dator och så skrev vi ner förhållningssätt och saker att tänka på kring två av våra boende. Som tur var visade det sig att klockan var tolv när vi var klara med det så då skyndade jag mig att sätta mig i bilen för att åka ut till det svalkande havet. Det första jag gjorde denna dag var att smörja in mig rikligt med solskyddsfaktor och sen satte jag mig ner och åt min übergoda kycklingsallad som jag tagit med mig. Smakligt värre.

Det blev i alla fall inga längre dopp idag. Det kändes som det var kallare i vattnet. Det var det nog inte utan det var snarare så att jag var varmare. För det skall jag säga, idag var det olidligt att ligga där och sola. Kan ha att göra med att jag kom efter kl 12. Så när klockan var strax innan 15 så valde jag att åka hem. Det var för varmt och jag hade somnat lite lätt där i solen så huvudvärken började göra sig till känna. Dessutom hade jag lyckats bränna mig lite lätt på höger smalben, vänster lår (på in sidan) och lätt på ryggen så jag låg mest och täkte dessa delar. Då kändes det dumt att fortsätta pressa. ;)

Väl hemma somnade jag på soffan! Det var underbart, men vad groggy jag var när jag vaknade.
Nu är det rätt mulet ute, det regnade dessutom förut. Bäst för vädergudarna att de ser till att det är soligt imorgon när jag är ledig. Då skall jag passa på att tvätta och hänga ut tvätten i sommarvärmen på förmiddagen och åka ut och bada igen på eftermiddagen. Då är solen behagligare, men man får färg ändå. Måste säga att det är en stor lyx att bo så nära havet på sommaren. Fy sjutton för att bada i sjöar hela tiden. Jag är inte avundsjuk på de som bor inåt i landet. Inte ett dugg.

I looove solen!
Och, det är bara 3 arbetspass kvar tills jag har en veckas semester!

God natt!  

Havet!

Jag kan inte mer än längta ut till havet en dag som denna. Det är strålande sol redan nu och inte ett litet fluffigt moln syns till på himmelen. Så, varför jobbar jag en dag som denna är frågan? Varför? När jag kan ligga på playan hela dagen och sola? Jag får vara glad att jag bara jobbar till 12 ungefär. Efter det är det jag och solen! Men med solskyddsfaktor idag. Så, ikväll får vi se om jag är pepparkaksbrun. Skall satsa på att ligga kvar lite längre i vattnet idag också. 2minuters dopp är ju inget att skryta med. Åh, nu längtar jag ännumera..  

Snygg bränna?

 Det har varit en sådan fantastiskt fin dag idag. Värmen har varit underbar och solen var så välkommen. Detta fick mig att stiga upp strax efter åtta imorse för att fixa i ordning här hemma lite innan jag sedan drog ut till havet. Trodde i min enfald att det skulle vara packat med folk när jag kom halv tolv. Det var faktiskt rätt tomt på folk när jag kom så jag hittade en relativt bra plats på en gräsplätt. Var i vattnet fyra gånger under de timmarna jag var där ute och det var verkligen riktigt skönt, trots att jag var rätt schåpig innan jag kom i. Hur konstigt är det på en skala när man är hundra grader varm efter att ha legat och stekt i solen och sen hoppa ner i kallt vatten? Fast, vattnet var inte så kallt. Det var tydligen 21 grader och det  var gott att ligga i och flyta där en stund. Färg fick jag också, jag brände mig lite lätt på lårens insida. Märkligt ställe men det får väl gå. Det har nog lagt sig till imorgon. Har köpt en solskyddskräm att ha imorgon trots allt. Ryggen har också fått färg men vi kunde inte bestämma om den var lite röd eller om den var brun. Det lär märkas imorgon i alla fall.

Sedan var det lite action också på playan. Dumdristig sådan. Fem pojkar i 15-årsåldern fick för sig att hoppa från Instö-bron. Inte nog med att den är högt ovanför vattenytan, det är dessutom mycket strömt där under. Alla andra badgäster stod och såg på spektaklet och någon ringde dessutom polisen. Polisen kom faktiskt förbi, men det var först efter att alla pojkar hoppat och gått bort från bron. När en äldre dam sa till dem att man inte får hoppa därifrån för att det är farligt så skrattade de bara åt henne. De skrattade ännu mer när de fick veta att polisen blivit kontaktad. De förstod helt enkelt inte allvaret i leken. Jag hoppas här i min enfald att de i alla fall fick ont när de landade i vattnet bara för att lära sig en läxa. Men i deras ålder erkänner man inte sådant utan ser sig bara som tuffa..

image41
Bränd men inte så bränd. ;)

Gnagare?

image40

Så man kan se ut bara för att man skall gå på fest. *ler*
Jag måste dock säga att jag tycker att den outfiten är rätt söt. I och för sig är färgvalet lite olyckligt när man åker till Stockholm. Ett gnagetfans kan lätt tolka det som att jag har konverterat. Som tur är så är inte fallet så.


Nu skall i alla fall jag åka ut och lägga mig på stranden i några timmar för att se om jag kan få lite färg. Jag kanske fixar årets första dopp också, men det är inte lika säkert som solningen.


Måste bara uttala mig lite..

Jag hatar människor som inte tål att man höjer rösten, tillrättavisar eller ger konsturktiv kritik. När en sådan människa dessutom dessutom har lätt att ta till en tyken röst men som samtidigt tycker att man själv är tyken då tystnar jag och orkar inte med.

Andra människor som mer eller mindre förutsätter att man skall hjälpa till och låna ut saker gillar jag inte heller. Jag vill inte tas för given och det blir lätt att man blir just det av sådana människor.

Jag skall ta upp detta till samtal någon dag när jag orkar med det. Just nu gör jag inte det. Eftersom det handlar om kritik, i och för sig konstruktiv kritik, så är det jobbigt att ta upp det. Tyvärr orkar jag dock inte längre med de attityderna så nu får jag säga ifrån. Det får bära eller brista. Så är det bara.Måste säga att stora delar av Stockholmstrippen var mycket trevlig. Det fanns inslag som jag inte tyckte om. Nu är jag för trött för att orka göra någon bra redogörelse för hur det var men det kommer, jag lovar.

Bästa citatet var dock:
- Skall du vara så långt ifrån?
- Nej, jag skall gå ner snart. Oj, jag måste bara gränsla dig först.

God natt!

Stadsfest

image39Idag har min kära vän och syssling tagit studenten. Hon har gått på gymnasieskolan här i kommunen och efter att ha sett en del studenter i Göteborg så är det lätt att konstatera att det är roligare att ta studenten i en liten stad. Det blir som en folkfest. För även om man inte känner någon som tar studenten så går man gärna ut och tittar och vinkar till de glada ungdomarna som skrålar, sjunger och skrattar på sina olika kärror, lastbilar och cabar. Det konstigaste med studenternas uttåg från skolan är att man aldrig riktigt hinner med och se den man vill se. Utan allt är en enda stor röra och vips så är alla uppe på sitt flak och iväg ut i trafiken.
En sak kan man dock undra över, varför ser inte kommunen till att stoppa vissa vägar så att studentbilarna kan åka obehindrat genom stan för ett tag. Som det är nu så händer det ofta att ekipagen blir stående vid något långsamt och kortintervalligt rödljus.

Förra året kom det ju en ny lag om att man skulle anmäla att man skall köra en studentbil och det skall anmälas till polisen. Här i stan var det 4 stycken som hade anmält detta. Det roliga är att polisen en dag som denna ser till att vara på en helt annan plats än här i stan (vi har knappt några poliser här så de kan lätt vara på annat uppdrag..) när de trots allt vet att det är många som kör olovligt. Men, jag vill inte säga att jag missunnar någon av ungdomarnas glädje. Jag vet själv hur kul det var att skråla och sjunga på ett flak och alla människor nere på marken tittade på en. Det var rockigt kul. (Tänk att det är fem år sen jag tog studenten...) Jag tänker bara på den hemska skaderisken. Det har ju varit riktigt många olyckliga olyckor i år där många skadats allvarligt. Och, det är inte vad man vill vara med om på sin stora dag. Eller?
Nej, nu skall jag lägga mig. Min kära studentska kommer väl hem om några timmar. Hon är på fest inne i Göteborg nu. Hon skall ju sova här hos mig, dels för att det är lättare att ta sig hem till mig men också för att vi imorgon bitti åker mot Stockholm. Det skall bli kul som fan att åka på roadtrip med mitt lilla bär!

Så god natt på er kära läsare!

Blykeps!

image38 I två dagar har jag nu dragits med en fruktansvärd huvudvärk. Igår var den väl lättare att hantera men idag har det varit riktigt jobbigt. I och för sig vaknade jag utan den, men så fort jag kom till jobbet så kom det en molnande känsla i huvudet. Den ökade bara i styrka och runt halv tolvtiden så var det olidligt jobbigt. Trots mat, luft, massor av vatten och till och med tabletter så gav den sig inte. La mig på soffan på jobbet ett tag också för att se om det hjälpte men det var föga. Åkte en sväng förbi ICA för att handla lite grejer till M:s student imorgon. Sen skyndade jag mig hem för att sova en stund. Efter att ha bäddat sängen med ett påslakan och så där så la jag mig. Tyvärr blev det ingen vidare vila eftersom det inte var speciellt tyst utanför på gatan. Jag hade kunnat stänga mina fönster, men då hade jag nog haft mer huvudvärk på grund av värmeslag. Som tur var lättade huvudvärken lite strax därefter så jag kunde laga mat till mig. (pannkakor blidde det.. enkelt men gott).

Kvällen har således spenderats i en lugn atmosfär. Jag har tittat lite på tv. Bl.a den nya Robin Hood-serien på tv4. Han som spelade Robin var inte alls dum att titta på. ;) Sen tog jag mig en lång sval dusch med diverse sköna spabehandlingar. Peeling och sånt där. Vad lyxigt det kändes. Nu funderar jag på sängen redan. Klockan är strax efter 21 och det känns inte mer än rätt. Skall läsa lite mer i min "Dynamisk psykiatri" innan jag somnar för kvällen. Gott!

Imorgon jobbar jag bara dryga 5 timmar. Sen blir det hem och vila lite innan det är dags att gå på studentuppvaktning. Imorgon blir dock en lugn kväll för mig så att jag orkar köra mot Stockholm på lördag. Weeeei!


God natt!

Är jag gladare?

Sedan i måndags har jag gått och funderat på hur mitt humör är och jag har konstaterat att jag är gladare. Det finns många faktorer till det, det är jag säker på. Men den starkaste faktorn är nog att jag slipper gå och grubbla på vad jag betyder för honom. Det var skönt att prata ut måste jag säga. Det gör att jag kan, att jag kan andas normalt igen. (Hur dumt det än låter). Jag är lite mer spontan, jag orkar lite mer socialt och jag gråter definitivt mycket mindre också. Det är så härligt!

Psykologen säger saker som gör mig lite förbannad, för han säger saker som är så sanna om mig. Såna sanningar som jag egentligen hade tryckt undan mer om jag fått. Det finns det ingen tid för längre. Nu skall här göras om och bättras på. I varje fall sa han att jag måste låta mig bli sedd av det motsatta könet. Tydligen låter jag mig inte att göra det. Och det är rätt sant, jag blir rätt så fort jag får en blick. Istället blir jag nog rätt jobbig och liten. Fy tusan.. Detta skall jag tänka på nästa gång jag går ut. Och det får bli snart, för det är kul att gå ut. Speciellt till Trädgår´n på sommaren. *ler*

Nej, nu skall jag i säng.
Redan, säger du?!
Ja, det skall jag faktiskt. Härligt!

Godnattkram! ;)

P.s Jordgubbar är gott och bäst av allt så har jag 1,5 liter gubbs i kylen.  

Förstahjälpenkit?

image37Jag har allt som oftast suttit och filosoferat över mitt innehav av diverse sår- och läkarvårdsprylar. Nu ikväll när jag konsulterade det för att hitta min kortisonkräm så insåg jag att jag hade ett väldigt stort lager med det mesta man kan tänka sig behöva. Jag tror inte att det är så många i min ålder som har alla de där prylarna jag har. Jag vet.. jag är rätt övermogen för min ålder ibland. Men, man kan aldrig vara nog förberedd när olyckan är framme, ellet nåt.

Sista samtalet

Idag hade jag mitt sista samtal med psykologen jag fått träffa via jobbet. Det var ett jättebra samtal och idag kom tårarna pågrund av glädje och bekräftelse från någon som intresserat sig för mig och som hjälpt mig en bit på vägen.
Jag sa att jag mådde bättre och att det var lättare att handskas med allt nu, och det sa han att han såg med en gång. Jag hade tydligen en helt annan blick, hållning, röstläge och annat sånt där fysiskt.

I slutet av samtalet gled vi in på det här med att ta efter och härma folk. Det är något vi alla är dåliga på, kanske för att vi inte vågar göra det och för att det anses vara fult att just härma. Men som han sa, det är bra att ta efter andra människor som man tycker gör bra saker, deras egenskapar och sånt man vill kunna själv. Så då gick han tillbaka och frågade vad det var för serier jag såg. Svaret var Anna Phil och House. Han log lite och sa att det inte var konstigt att jag gillade House. För jag var en typisk människa som är rak och tydlig och inte blandar in massa känslor i faktan och sanningen jag vill förmedla. Men, att jag kanske inte vågade säga det raka i rädsla för att personen som skulle ta emot det reagerar med att bli sårad och ta det känslomässigt. Ett svar kan ju tolkas på olika sätt beroende på vem som man säger det till. Bara för att du säger att nej, jag vill inte fika idag för jag skall se på det här tvprogrammet betyder det inte att du inte tycker om personen som efterfrågat fikan. Utan det handlar om att du prioriterar det du vill göra för stunden. Men, många människor är så mycket känslomänniskor att de tolkar allt utifrån känslor och då blir det tokfel.

Så, hans sista råd till mig idag var att jag skulle ut och festa och gå på feta rockenroll-partyn. Han sa att jag måste se till att ha roligt och sluta tänka på alla måsten. Han tyckte också att jag skulle resa runt till Smögen, Halmstad och andra sådana kuststäder och njuta av sommaren och min egen upplevelsevärld. Låter helt klokt det. Och så sa han i slutet att varje gång jag gråter skall jag sätta mig och fundera varför jag gör det, är det för att jag är arg, ledsen, glad, förbannad eller bara sårad. Jag skall alltså hitta känslan i gråten, då kan jag lättare hitta orsaken till det.

Så, idag är jag mycket lättad. Det var ett skönt sista samtal och jag hoppas att jag kanske får chansen att träffa honom igen en annan gång. För han var bra för mig!

Sömntuta!

image36 Det var exakt så jag kände mig denna morgon. Trött som en zombie. Dock inte med så håriga ben som personen på bilden har..

Jag studsade i vilket fall som helst upp lätt som en plätt. Kom nämligen och tänka på att jag faktiskt skall till psykologen en sista gång idag. Vilket kommer vara skönt. För även om jag inte har lagt ner tid på att fundera på det han ville att jag skulle fundera över så har jag i alla fall lärt mig vissa saker och jag har faktiskt ändrat på en del grejer. I alla fall i mitt huvud. Sen om jag praktiserar det i verkligheten.. det får tiden utvisa.

Well.. nu skall jag åka till jobbet. Och bäst av allt, 6.55 kommer unga snillen spekulerar. Det gillar jag skarpt. Hoppas nu bara att jag slipper kuta till bilen när jag kommer ut. Och värst av allt, om någon av måsjävlarna har skitit på min bil. Då kommer jag gå bärsärkagång eller nåt!

Ha en fin dag!

Karlgöra!

Idag kom jag på varför jag inte hittar en bra kille att dela mitt liv med. Det beror ju på att jag är så himlans företagsam och duktig att han skulle behöva vara 10 gånger så företagsam för att orka med mig. Idag var det nämligen dags att tvätta bilen och det gjorde jag med besked. Jag hade fått höra att min bil var vit när jag fick den, det bevisade jag för mig själv idag. *ler* Den blänkte fint utanpå när jag var klar med högtryckstvätten. Och inuti luktar den som en sommarägn, nåväl ajax luktar det i alla fall. :) Det rasslade muntert i dammsugaren när jag dammsugade golven och sätena. Men, all tid jag la ner idag var det värt. Men ingen fanns till hands att leka vattenkrig med idag. Det var väl en stor nackdel.

Från och med nu..

image35
Borde jag gå i bikini hela dagarna. Så här kan man ju inte se ut. :(
Detta tänkte inte jag på kunde hända när jag valde att ta en promenad hem från Kungälv till jobbet. Ack, vad fult det är med sådan bonnebränna. Den är inte het någonstans, eller jo, det är just vad den är. Klantigt värre!

Jag fruktar för mitt liv..

image34
Denna morgon när jag kom ut så var det helt tyst och inte en mås syntes till vid första anblick. Men ack vad jag bedrgo mig. Så fort jag satte foten utanför farstun så kom de med en väldans fart igen. Lillparveln var fortfarande intill farstun, precis som igårkväll. Nu sprang han dock upp på asfalten så jag fick ett litet, (men knappt) bättre läge att ta kort på honom. Jisses vad snabb han var att springa bort dock. Sedan var det bara ett göra en tjurrusning boirt till sophuset för att ta skydd under et utstickande taket. När måsarna hade landat och satt sig så sprang jag till bilen också. Hela tiden kändes det dock som att de skulle rycka mig i håret och picka mig med näbbarna. Läskigt! Som tur är har någon nu flyttat ungen, för ikväll när jag kom hem så var de inte så där fientliga och jobbiga. Det är tur det, för man skall ju kunna komma hem till sig utan att vara rädd om livhanken. ;)Måsattack.

image33
Fy, fiskmåsar är verkligen läskiga djur. Speciellet om de har ungar! När jag svängde in på parkeringen här hemma så såg jag en mås ligga stilla på gruset vid husdörren. När jag stigit ur bilen för att gå in så reste den sig och jag tänkte ta en bild. Men, det hann jag inte med för den reste sig och flög iväg på mycket låg höjd. Så jag gick mot dörren och kände hur måsen flög lågt bakom mig och det kändes som att han skulle sätta sina klor i mig. Detta slapp jag och sprang istället mot dörren. Som tur är så är det en liten farstu så när jag kom under tak så tittade jag mig omkring för att se om jag kunde komma på varför måsen var så aggressiv. Det var lätt att förstå. Det gick en liten måsunge på gruset. Antagligen har den ramlat ur boet för när jag väl kom upp i lägenheten så såg jag att måsarna var uppe på taket med jämna mellanrum. Usch, det var riktigt läskigt! Nu vågar jag inte gå ut känner jag. Hoppas att de är borta innan jag åker till jobbet imorgon. Hua! Försökte ta ett kort på den lille, men han var ju så spräcklig i färgen och gick på massa grus. Så han syns knappt, men tittar du noga så ser du honom. ;)

Klantar!

75134-32
Så sura såg vi ut efter att vi missat konserten vi planerat att gå på hela veckan. Tydligen hade biljetterna sålt slut med ett litet swisch så där stod vi med långa underläppar och förbannade världen för ett tag. Efter det bestämde vi oss för att gå på avenyn för att hitta något ställe där vi kunde slinka in. Nackdelen var dock att Malin bara var 18  år och de flesta ställena har en 23-årsgräns. Vi gick mot Dimond Dogs och när vi kom till köfållan så stod det klart och tydligt att det var 23 årsgräns. Så, när vakten kom fram till oss så säger han bara: "Här såg det minsann dystert ut, kan jag få se era legg"? Jag och Sofia visade fram våra först. När Malin sen visade fram sitt så utbrister vakten: "Vad är det för dag idag"? I kör svarade vi fredag. "Ja, och ni alla är väl 23"? Ja, sa vi och sken upp.

Inne på stället var det dock fullsatt. I och för sig fanns det plats att röra på sig, vi var inte som packade sillar. Men någon ledig stol fanns inte till oss. Så, vi fick hänga lite läckert vid baren istället. Ungefär nu får vi veta att en vän till oss är på konserten. Så typiskt! Det var också här jag bestämde mig för att gå fram till två killar som satt vid ett bord och fråga om vi fick slå oss ner hos dem. Det fick vi och det visade sig att de var från Denver. Där satt vi och försökte kommunicera. Det gick trots allt rätt bra då den ena killen ursprungligen kom från Sverige.

Men, inte kan man sitta ner en hel utekväll. Vi var ju ute för att dansa. Så vi gick tillbaka till Trädgår´n runt 23-tiden. Där fick vi stå i kö i 30-40 minuter för det skulle släppas ut 1200 konsertgäster först. Framför oss i kön hade vi 4 dryga killar. De löjlade sig och var så barnsliga. Det var allt skönt att bli insläppt tillslut så vi slapp ifrån dem. Tyvärr var det något fel igår, för det var bara klistriga och jobbiga småvalpar som skulle dansa med oss. Bra musik spelades i alla fall, och Ola Salo-dansen genomfördes med bravur.

Kvällen var rakt igenom lyckad, sånär på missen med konserten. Tur att vi slapp hänga läpp hela kvällen. Malin och jag hade bestämt att vi skulle ha ett av våra berömda shotrace när vi kom hem. Som tur var skippade vi den idén och hoppade ner i sängarna på en gång nästan. Sov till 12 gjorde vi idag. Det är sjukt länge för min del.. men, så vaknade jag upp både klockan 7 och klockan 10..


Nu skall jag åka till jobbet.
*suckar*  
RSS 2.0