Gråtattack.

75134-6

Helvets jävla skit liv!

Här sitter man och mår hur bra som helst. Jag har skrattat och mått gott idag. Men så, helt plötsligt och utan någon som helst förvarning sjunker mitt humör och jag ser på livet med tårfyllda ögon.
Gråten stockar sig i halsen och andningen blir jobbig. Fan, varför just nu? Kan det inte åtminstonne komma någon slags liten varning om att nu sker det så det inte bara blir jobbigt så här hux flux?

Om jag bara kunde veta vad det är som utlöser gråten och attackerna av deppigheten. Som det är nu vet jag inte ett piss. Jag bara gråter och mår dåligt liksom. Nej, jag får be Ylva om numret till kuratorn hon tipsat om. Jag kan inte ha det så här längre. Jag står inte UT!!

Nu går jag och lägger mig.

Jag vill kramas....  

Planering, vad är det?

75134-5
Nu är det så att jag är bjuden på tjejmiddag hos en vän. Den skall börja klockan 19.00 är det sagt. Vad händer? Jo, de som står för planeringen ringer mig en och en halv timma innan det börjar och säger: Jo, det är så att M slutar 20.00 idag och då tänkte vi att eftersom du skall köra så kan du ju åka och hämta henne. Ifrågasätter detta, de hade ju kunnat sagt till tidigare liksom. Då undrar de, hade det hjälpt? Ööh, ja.. Nu fick jag dessutom veta att de hela tiden vetat om att hon skall sluta 20.00, varför kunde de då inte satt middagstiden till 20.00 så att det hade sluppit bli detta fram och tillbaka åkande? Åhhh, vad jag hatar dålig planering.

Visst, vi planerar för mycket idag, minsta sak skall planerar in i minsta detalj. Till vilken nytta kan man fråga sig? Jo, om det är så att någon annan planerar för andra så skall deras planer inte göra saker svårare för den som inte själv får vara med och planera. Ganska simpelt tycker jag. Eller?
Äh.. jag är bara grinig...

Ha det!

Tåget bara rullar... not!

Tåg I söndags skulle jag åka hem från semesterhelgen i Dalarna. Det var ett projekt i sig. Redan när jag kom på i Dala-Järna fick jag reda på att det antagligen inte skulle gå att ta sig hem från Hallsberg. Efter det berättar tågvärdinnan att det finns en passagerare som har vinterkräksjukan på tåget... Ni kan tro att mitt humör steg i topp då..
I Borlänge får jag reda att på att tåget säkerligen bara går till Hallsberg, men de sa åt mig att hoppa på, för det kunde ju bli ändringar. Resan gick långsamt fram genom Sverige och när vi anlände till Hallsberg 20 minuter för sent säger värdinnan att "vi sa till er att det inte var säkert att ni kom hem.." Så där blev man avsatt i Hallsberg på kvällskvisten i blåsten.

Men en snäll tågvärd sa åt mig att åka till Stockholm igen när jag gav det som möjlig utväg för mig. När jag väl kom på det smått försenade Sthlmståget (Bara lite drygt 7,5 timmar försenat..) så säger tågpersonalen att det inte är säkert att vi kommer oss fram till Stockholm eftersom det har börjat blåsa på och att det kan finnas problem efter Kumla. Drygt som fan tänkte jag och sjönk i hop med min bok. Efter mängder med signalfel och annats skit på vägen så anlände vi till Stockholm strax efter 22. Fick vänta drygt en halvtimme på den försenade pendeln men klockan 23.10 så kunde jag stiga av och möta min vän Lasse som så snällt hade åkt för att möta mig i Märsta. Vi promenerade hem till honom, endast för att jag skulle kunna handla mat på dygnetrunt öppna Statoil. Ni kan tro att jag somnade som en stock när jag kom hem till Lasse.

Måndagen startade rätt tidigt med att Lasse skulle tvätta. Men jag sov vidare. Orkade inte ta tag i SJ-biten just för det tillfället. Vaknade flera gånger under morgonen då Lasse var tvungen att springa till maskinerna. Men vid 9 så sa han att han var klar varpå vi som somnade som små sälar. Sov ända fram till 12 vilket fick mig att bli lite rastlös. Var tvungen att ta tag i tåg-resan hem. Efter lång väntetid i luren så fick jag i alla fall biljetter hem. Tåget skulle gå 15.15 från Sthlms central. Tyvärr blev det en liten försening på 12 minuter, men vad gör det? Resan ner mot Göteborg gick fint, ända fram tills vi kom till Allingsås. Visst hade det vart små signalfel innan Allingsås, samt att vi hamnade bakom ett långsamt regionaltåg. I Allingsås var det kaos. Alla tåg skulle fram på en och samma gång, på ett enda öppet spår. Det resulterade i att vi blev ytterligare en timme försenade.

Klockan 18.50 anlände jag dock till Göteborg. Bara 22 timmar efter den planerade hemkomsten. Kommer nog få pengarna tillbaka för den resan, i alla fall en del av dem samt att jag får pengar för resan till Sthlm förra söndagen. Det gör att jag nästan har rest helt gratis, visst har det kostat mig tid.. men nu har jag ju antagligen tillgodokvitton för rätt mycket pengar att resa för. Underbart!

2006?

Vad skall man säga om året 2006?

Ni som läst min sporadiskt uppdaterade blogg har väl märkt att det inte vart ett 100%igt bra år va?
Vänner som sviker, killar som trycker ner en i skorna och stampar sen lite extra bara för att man skall ligga kvar, allmän tristess och massa krångliga tankar som ligger och gnager i hjärnan. Jo, det är faktiskt så jag ser tillbaka på året som gick. Inte så värst upplyftande kanske. Däremot kan ju de tankarna kanske få mig att kämpa lite extra för det kommande året? För, det är ingen annan än mig själv som kan ändra på saker så det blir bättre. Jag måste själv fixa det så att det blir någon ordning på torpet.

Det som tynger mig mest är nog att jag lät mig förblindas så mycket av en kille att jag inte förstod att han manipulerade mig totalt. Han tryckte ner mig långt ner under botten och ordnade så att mitt inte så fungerande självförtroende blev helt obefintligt.
Efter att inte ha kunnat förstå varför så många stannar kvar i riktigt usla förhållande så har jag nu insett varför de gör det. Trodde ett först att jag aldrig skulle acceptera något sådant, men det kan jag säga, det går fort att blir en grå lite mus som varken säger bu eller bä. För man vill inte bli slagen eller förnedrad så man anpassar sig och stannar kvar. Tyvärr...

Jag hoppas vid min själ att jag aldrig mer kommer tillåta någon man att sätta sig över mig och bestämma och ha sig över mitt liv. Det är jag själv som bestämmer vem och varför jag umgås med folk.


Självklart har det funnits några riktiga guldstunder också.

Robbie Williamskonserten i mitten av sommaren var riktigt nice att gå på. Bra musik, fint väder och goda vänner gjorde det till en toppenkväll!!

Resorna till mina galna vänner i Dalarna. Underbart att bara åka bort och festa och ha skoj. Det är verkligen sånt man behöver.

Träffat massor av nya vänner. Underbart när det känns som en del gamla sviker.

Jag lyckades med att få ett jobb som jag inte sökt. Började idag egentligen.. men eftersom jag satt fast i Stockholm pågrund av stormen så fick jag skjuta upp det till imorgon..

Min flytt till min underbara lägenhet. Det är kalas att få tag på andrahandskontrakt som sen går att göra om till förstahandskontrakt. Har inte vart i någon mysigare lägenhet innan tror jag.


Så som ni ser.. allt är inte nattsvart för mig. Men det finns mycket att ändra på. I år är nog året då jag skall uppsöka hjälp hos en kurator. Det finns saker som måste ut, det finns inte någon vän i världen som skulle kunna hjälpa mig på samma sätt som en professionell kurator kan. Så det steget skall jag ta...


Dags att sova. Är trött efter allt resande.
Lovar att bli lite bättre på att uppdatera här oftare.
RSS 2.0