Hon skall bara festa idag ändå...

Vid bilköpet idag tvistade vi lite om försäkringsbolagen hade telefontid. Pappa och Mats ville att vi skulle försäkra om bilen på en gång. Bilägaren säger att det är lugnt, att vi kan köra hem bilen på hans försäkring eftersom det ändå är storhelg och sånt just nu. Pappa utbrister då: Ja, Mats kör ju hem den och där kommer den bli stående. Hon skall ju bara festa idag ändå så något körande blir det ju inte för hennes del. Visst är det härligt att få höra sina planer innan man ens har gjort dem själv? :)

Gott Nytt 2008

GOTT NYTT ÅR!!!

image665

Jag firar mitt nyår lite annorlunda

image664

Där satt jag helt i godan ro och läste min bok när pappa ringer och frågar om jag är på jobbet. När han förstod att jag var hemma beordrade han mig att gå ut och kolla på en bil på blocket. Efter massor av gnäll och irritation från båda håll hittar jag tillslut bilen han hittat. En liten söt Mazda 121 från -88 för 3500 kronor. Han säger åt mig att ringa ägaren och sen Mats (Lillstrumpas pappa) så att vi kan åka och kolla på den. 10 Minuter senare sitter jag i bilen på väg ut för att hämta honom. 20 minuter senare är vi framme och ägaren kommer ut och de diskuterar bilen. Mats som är besiktningsman och som jobbat på Mazda visste vad han skulle kolla efter. De sätter sig sen i bilen för att provköra när min far kommer och girar in på parkeringen på två hjul. Han är ofantligt uppe varv och hoppas att Mats skall godkänna bilen.
Det gör han på en gång och i och med det börjar budgivningen. I annonsen stod det 3500 kr så Mats säger att han får 3000. Ägaren säger då, jag har ett litet dilemma då det är en på väg från Uddevalla som skall komma och titta på bilen. Pappa inflikar det är inget dilemma, har du sålt bilen så har du. Mats tillägger: Du får 3200 och vi ringer och fixar försäkringen på en gång och så skriver vi pappren nu med det samma. Ägaren säger Då får jag ringa den andra killen innan de åker när vi kommer in...
Nu har jag alltså en ny bil. En liten söt blå mazda som bara skall tvättas och vaxas. Det är i alla fall min uppgift. Pappa och Mats får ta hand om de andra små justeringarna som skall göras för att den skall bli otroligt mycket mer körduglig än den är.
Försäkringen är fixad och jag kan åka till jobbet med ett leende på läpparna. Det är härligt när man kan spontanhandla.


Hur har du startat ditt nyårsfirande?

2007 - Hur blev det?

Visst passar det otroligt bra att skriva en lite årskrönika/reusume så här årets sista dag? Har funderat lite på det under de senaste veckorna så det är väl bara att göra det kan jag tänka. För, jag hade stora förhoppningar inför det här året som ni kanske minns? Det kan ju vara bra att sammanfatta och se om jag uppfyllt något? Eller i alla fall se om det finns något positivt med året 2007 över huvudtaget.

Jobb: Under året som gått har jag jobbat som socialpedagog. Till en början fick jag ett 5-månaderskontrakt med möjlighet till förlängning. Den förlängningen kom i juni/juli och då blev det bara 4 månader eftersom chefen inte visste om tjänsten blev ledig eller inte. När det var mindre än en månad kvar av vikariatet ringde chefen och berättade att jag fick förlängt till slutet av mars nästa år i alla fall. Lättnad! Att jobba som socialpedagog har varit väldigt lärorikt, i alla fall för mig som människa och person. Det är verkligen inte helt lätt att byta position på jobbet hur som helst. Även om jag var vald av arbetsgruppen för den här vikariatet har det ändå varit svårt att bli hörd som socialpedagog. Yrket som sig är svårt att genomföra, eftersom man har så mycket krav från så många håll samtidigt som pedagogtiden inte alltid är så stor. Jag har inte speciellt många timmar som är rena pedagogtimmar nämligen. Jag vet att mina pedagogkollegor har det lika jobbigt, fast de har många fler rena pedagogtimmar. Teoretiskt har jag i alla fall lärt mig lite mer om hur det är att ta kritik. Jag tror jag börjar kunna se saker som jag för några månader sedan blev oerhört kränkt av. Idag kan jag se varför det sas och varför det gjordes. Jag tror att jag har fått en annan förståelse för männikors handlande. Det är lätt att handla fel när man är upprörd/orolig/rädd. Tyvärr är det lätt att man som personal tar dessa sakerna som kritik mot sig själv, som person. Att man inte tar det som personal, och då blir det genast en personlig konflikt. Detta kommer jag att jobba med otroligt mycket nu. Tänka bakom varför saker sägs och inte sägs. Jobbet har varit roligt samtidigt som det varit en erfarenhet för mig. Jag tycker fortfarande att jag inte är någon bra socialpedagog, att jag inte har all den kunskap som behövs. Men, det finns dem där som säger att jag är bra och duktig och det är väl bara att försöka ta till sig av det och förstå att jag gjort något bra i alla fall. Hur det ser ut nästa år vet jag inte, men den som lever får se.

Hälsa: I år har jag varit väldigt frisk faktiskt. Rent fysiskt i alla fall. Jag slapp halsfluss på halsfluss. Jag hade det i januari/februari och då var jag riktigt sjuk. Min bror fick skjutsa mig till sjukhuset mitt i natten i princip då min medicin inte hjälpt något på 2 dagar. Eftersom jag sällan får feber när jag är riktigt sjuk så var det svårt att sova. Minns att en förmiddag hade jag lyckats att somna och mina telefoner var satta på ljudlöst i syftet att inte störa om jag somnade. Detta visste inte min pappa om så han höll på att riva min dörr när han inte fick något svar på telefonerna och jag inte öppnade dörren. Yrvaken stiger jag upp och förklarar som det var. Han trodde att jag hade dött eller nåt. Efter det har jag inte haft någon mer halsfluss faktiskt, det har funnits tecken på att det kunnat bryta ut, rätt många gånger har de tecknena funnits faktiskt. Jag får vara glad att det aldrig bröt ut. I juni var jag i Allingsås och pratade med en halsdoktor om att få ta bort mina halsmandlar. Efter att ha pratat 10 minuter och hon tittat mig i halsen ger hon mig ett ja, du får operatione. Lyckan var total och nu återstod bara väntan på att få göra det. Kön kunde vara lång. Men 19 veckor efter samtalet fick jag en kallelse från Sahlgrenska sjukhuset. Jag skulle inställa mig för operation sista oktober. Operationen gick fin, men första natten efter var hemsk. Det enda jag gjorde den natten var att kräkas och äta isbitar. Veckan efter operationen finns ju väldokumenterad här i bloggen. Aldirg för har jag haft så ont som jag hade då. Aldrig förr hade jag gjort något sådant jobbigt. För, det var det värsta jag gått igenom och ibland tänkte jag "varför var jag så glad för att få göra den hör operationen?" Det kan jag fundera på och jag lär aldrig få ett bra svar. Men nu är det i alla fall gjort och jag lär slippa halsfluss igen. Har visserligen känt mig lite risig i halsen den senaste veckan, antar att det bara var en förvarning på den här megaförkylningen jag nu sitter med.

Förutom att den fysiska hälsan varit väldigt bra så har den psykiska hälsan varit mindre bra i så fall. Bottenskiktet nåddes någon gång tidigt i våras så med milt tvång blev jag skickad till Falk Human Care eller vad de hette. Kommunen hade ett avtal med dem så man fick komma dit 5 gånger och prata med en psykolog/terapeut. Jag fick komma och prata med en underbar man, att han var just man tror jag var mycket bra eftersom jag ibland har svårt att prata med nya kvinnor. Första samtalet var nog bland de hemskaste sakerna jag gått igenom, jag satt och grät hela tiden men fick det bekräftat för mig att det är väldigt vanligt. Det är väl inte så konstigt när man tänker efter, när man släpper in någon innanför sina försvar, in till sitt innersta så är det inte konstigt att man känner rädsla inför vad som komma skall. Han fick i alla fall öppnat mina ögon lite. Jag insåg saker som jag kanske borde insett själv, men när man mår som sämst ser man bara sig själv mitt i en stor cirkel. Att andra har samma problem som en själv spelar ingen roll. De förringas väldigt lätt. Han fick mig också att inse att jag är bra som jag är, att min kris inte är jag, det är bara en produkt av allt jag tänkt, känt och upplevt. Jag är jag och krisen är krisen. Han sa åt mig att skämma bort mig själv, gå på roliga saker och finna min egna upplevelsevärld. Jag har försökt lite i år i alla fall, jag gick ju på Winnerbäckkonserten helt på egen hand. Hade han inte pushat mig så hade jag inte gjort det kan jag lova. Jag är inte bra än, inte på långa vägar. Jag har fruktansvärda downperioder men nu kan jag hantera dem på ett annat sätt. Jag har på något sätt lärt mig att tänka i andra banor när det behövs. Sen tror jag att jag att Mia Törnbom hjälpt en massa, även om jag slarvat något fruktansvärt med mina affirmationer de senaste månaderna. Jag har ett stort självförtroende men en självskänsla som är i mycket dålig kondition. Den måste jag träna upp nu under 2008. Nu när jag har lite egna verktyg så tror jag att jag kan skapa ett sju helsikes bra år!

Vänner:
Eftersom jag mått som jag gjort har jag inte riktigt orkat umgås jättemycket med mina vänner. Det har lätt blivit att jag suttit hemma, där har jag varit trygg och inte behövt berätta hur jag mått. Men, under hösten har vi i alla fall haft massor av sköna fikor, jag och tjejerna. Tyvärr är det svårt att få ihop så att alla tjejer kan komma varje gång. Tråkigt, men sånt är livet antar jag. Det är verkligen skönt att träffa tjejerna med jämna mellanrum och få sig en dos skvaller och massor av prat om allt och ingenting alls. Sen har vi Frida. Det är en toppentjej verkligen. Vi har setts då och då under året och det känns verkligen som jag känt henne i hela mitt liv, egentligen är det bara ett par år. Men vi kan verkligen prata om allt och hon och jag har nog egentligen ganska lika tankar om det mesta. Jätteskönt att umgås med henne, det finns inga krav utan allt är väldigt enkelt. Enda tråkiga är väl att det kan gå väldigt långt i mellan våra träffar. Något vi får försöka jobba med! Josse och jag har träffats några gånger under hösten nu också. Jättetråkigt att vi inte ses oftare än vad vi gör. För vi har haft mycket ihop under vår ungdom och jag önskar att jag varit mer aktiv under året med allt vad träffar heter. Hoppas även här att jag skall bli bättre på att träffas och så där! Sen har vi underbaraste Malin, min lilla lillstrumpa som nu har blivit väldigt stor. Hon har flyttat till Uppsala för att plugga där. Så långt bort från mig att det blir jobbigt ibland. Det är svårt att träffas spontant när det är så många mil i mellan. Så, när vi väl träffas blir det väldigt intensivt och galet! Malin är underbar och helt go att umgås med.

Förutom alla underbara vänner här i min närhet finns det några guldkorn där ute i den virtuella världen också. Vi har Nicholas/Matanza som jag pratat med hur mycket som helst nu under hösten. Han har nog rätt många av mina tankar, kanske i andra skepnader men ändå samma på något sätt, som mig vilket gör det enkelt att prata med honom. Han ser på saker på andra sätt än mig vilket får mig att inse att jag är bra som jag är. Hoppas att jag kan ge samma sak tillbaka till honom, men det verkar så i alla fall. Sen har vi Johannes. Johannes har ju blivit omnämnd rätt mycket nu det senaste. Han har hjälpt mig med bloggdesignen och det är jag verkligen tacksam för. Han är jättekul att prata med och även han har nog samma tankar som jag då och då. Efter att jag skrivit mitt inlägg om mina tankar inför 2008 fick jag veta att han borde ha samma målsättning som mig nästa år. Så vi har lovat att stötta varandra i det. Skönt att ha någon att bolla med, någon på en helt annan plats i Sverige. Nu var det länge sen jag pratade med Nadja, men det är en tjej som verkligen satt spår i mig. (Om jag skall vara helt ärlig är jag väldigt förvånad av mig själv. Jag har, som jag skrev här ovanför, väldigt svårt att prata med nya tjejer men med Nadja var det väldigt enkelt att prata av någon anledning.) Det var jätteroligt att få vara en del av Nadjas och Markus semesterplaner när de var nere i Göteborg. (Bara så att du vet Nadja. ;) ) Tyvärr har jag inte kommit mig i väg till Växjö ännu, men jag borde ta mig i kragen för en tripp dit. Det vill även Olof nämligen. Får ha det som mål nästa år. Olof ja, störtskön kille det. Vi började prata på Lunarstorm för 2 år sen tror jag det är. Någon gång på vägen bytte vi nummer med varandra för att hålla kontakt då han flyttade till ett hus där han inte hade internet. Det har väl varit rätt tyst mellan oss sen någon gång i somras, men när jag flyttat hem igen efter operationen så skickade han ett jättegulligt sms. Besvarade det och strax efter ringde han upp. Han orkade inte skicka sms när han körde. Första samtalet var det och det pågick nästan en timma och under hela tiden skrattade vi nog nästan hela tiden. Vi har pratat jättemycket nu den senaste månaden och han är en störtskön kille. Jag kan prata om vad som helst med honom. Det är verkligen hur skönt som helst!

Med andra ord finns det verkligen massor av vänner i mitt liv. Alla är bra på sitt sätt! Och det älskar jag!

Kärleken:
Kärleken ja? Den finns inte i mitt liv än. I alla fall inte kärleken till en man. Det är väl det jag saknar mest! Men jag vet ju med mig själv att felet är mitt eget. Att sitta hemma all sin lediga tid är inte helt optimalt, då är det svårt att hitta någon. Detta är därför en del av mitt mål inför nästa år! Egentligen har det bara funnits en detta år som jag varit intresserad av. Han gjorde dock inte som han lovade att göra, att vara rak emot mig, vilket gjorde att jag tappade tilltron till killar där ett tag. Idag har jag återfått den och vet att det finns andra mycket bättre killar där ute. Så, hoppas att jag hittar en av dem snart.

Förutom kärleken till en man så finns det plenty of kärlek här i mitt hem. Jag jar ju killarna, Skrik och Panik, som nu bott här i snart ett år. Små glädjebollar som gillar att mysa och gosa! Dessutom pratar de mycket vilket gör att mitt hem inte varit så där tyst det här året. Sen finns ju också Kattastrof. En liten kattjej med stor personlighet. Hon kan bitas och bråka med mig för att sen falla ner i sömn, tryckt mot min hals. Det är verkligen fullkomligt underbart med djur. Ett hem blir mycket trevligare om det finns djur i det. Som Ernst Kirsteiger säger: Det finns inte mycket att göra i ett rum för en inredare när en katt ligger och sover i rummet.

Roliga stunder: Det har, som jag skrivit tidigare, varit många fikort med tjejerna vilket jag uppskattat mycket. Det har varit roliga utgångar (kanske inte så många som jag önskat att det var) och mycket bus med Malin. Sen var det ju faktiskt två underbara veckor i början av året. Först kom en vän ner från stockholm och var här i drygt en vecka. Mycket film och sånt blev det då. Efter det åkte jag hem till honom och var där nästan en vecka också. Vi hittade på massa roliga saker och det var skönt att tillbringa tid med honom. Tyvärr pratar vi inte speciellt mycket med varandra idag, och det önskar jag att vi hade gjort... Sen var det ju helgen hemma hos Karlsson och Olsson. Tänk att det alltid är lika roligt att komma dit. Vi spelade massor av Guitarrhero och skrattade mycket tillsammans. Det är väl det vänner är till för? Två andra roliga saker är dels att in syster hittat en underbar kille och att de skall ha barn ihop. Bebisen kommer i januari, knappt en månad kvar. Gissa om jag längtar? Sen skall även min bror och hans sambo ha barn. Först i sommar men det är kul det med så klart. Jag kommer bli världens bästa moster/faster!

Tråkigheter:
Usch, det finns alldelse för mycket att lista här egentligen. Det orkar jag dock inte göra. Många av sakerna finns ju mer eller mindre utskrivna i de andra kategorierna så det är väl bara för er att läsa dem igen ifall ni missade något. Jag vill inte avsluta min resume med något tråkigt nämligen. ;)

Så, med 12 timmar och en kvart kvar till 2008 kan jag bara andas ut och inse att skitåret 2007 nu kan kasseras och grävas ner. Nu är det dags för ett bra år. Ett roligt år. Ett lätt år. MITT ÅR. Om exakt ett år vet vi hur det gick med den saken. Om jag bara lyckas hålla mig så här positiv som jag känner mig nu så kommer det gå galant. Vad tror ni? Well, den som lever får se helt enkelt!

"Det var tur att vi såg dragkedjan"

Igår gick vi på en oupplyst gångbana där det var svårt att se varandra, inte ens om man gick bredvid varandra så att säga. På min vänstra sida gick det ett par i övre medelåldern. Långt framför oss såg man att någon kom joggandes mot oss. Man såg honom eftersom han hade reflexer. När joggaren nästan är framme vid oss uppfattar mannen i paret att han kommer så de kan vika undan för att slippa bli påsprungna. När joggaren passerat utbrister mannen
"Det var tur att vi såg hans dragkedja, annars hade vi blivit påsprungna" Då tänkte jag tyst för mig själv - men du har ju inga reflexer, varför har du mage att klaga på andra som faktiskt har det?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, äldre människor är inte alltid så ordentliga som de själv tror.

image663

Minnenas kväll?


(En kass film kanske, men låten är den jag vill få fram här, inget annat.)
Vad har den här låten gemnsamt med:

* Värsta grymma tjejen
* Såpbubblor
* Hej det är nick...klick
* Minnena av dig

Jävligt konstiga låtar ihop kanske, men det finns en koppling. Kan någon lista ut det?

Engagemang någon?

Jag har funderat lite över det här med att orka bry sig om någon fullt ut. Det kan tydligen vara rätt svårt i dagens samhälle att få tillbaka samma förståelse för en själv efter att man visat förståelse för någon. Det finns gånger då jag fått sitta och lyssna på någon som är ledsen och nere. Sen när jag nästa gång kommer och vill ha lite tid att få prata av mig har det ofta känts som att jag inte fått prata av mig helt, som att de inte orkar lyssna på vad jag har att säga. Varför jag står kvar och lyssnar undrar du då? Av medmänsklighet. I hopp om att få samma chans att komma och vara ledsen. Egentligen borde jag lagt ner det för länge sen, men nu har jag bestämt mig, nu skall jag bli ännu bättre på att lyssna och engagera mig. Jag menar, nästa år skall jag ha så mycket tid för den som vill prata med mig så att jag kanske slipper tänka så mycket på allt som försöker hindra mig i mitt liv. Sen kan ingen komma och säga att jag inte bryr mig, att jag aldrig lyssnar. Nästa år skall bli början på en vändning. För, är det något jag hatar är det att inte bli lyssnad på när jag verkligen behöver öppna mitt hjärta lite.

MEN, jag tänker inte sitta och lyssna på någon som maler på och som sen inte lyssnar på mig. Sådant märker man av ganska snabbt. Medmänsklighet i all ära, men får man ingen hjälp så finns det ingen anledning att hjälpa heller. Eller? Är jag helt ute och cyklar? Jag tänker inte bli någon gratisrådgivning där man får komma och spy hur som helst.

Enkelt uttryckt - URK!

Jag känner mig inte alls kry idag. Jag har hostat hela natten och halsen känns som något slags skruvstäd. Förutom det är ögonen igenmurade totalt, eller i alla fall halvvägs med sån där gojja som det blir när man sover. Känns så där lockande att gå till jobbet och jobba mellan 12 och 21 idag...

MEN!!
Nu är nästan alla inbjudningar lämnade. Har bara några kvar som skall lämnas i lite brevlådor. Detta skall jag göra innan jag börjar jobba. Har en inbjudan som jag måste posta, men gör jag det lär den inte komma fram förrens tidigast typ torsdag så jag funderar på att ringa dit nu och lämna den över telefon istället. Tror att det blir bäst så.

Nuså är bollen i rullning. Nu blir det i alla fall kalas. Semesteransökan är inlämnad så vad kan gå fel? Den pessimistiske skulle kunna säga allt eller i alla fall mycket, men den sidan väljer jag att lägga undan nu när det bara är 2 dagar kvar tills pissåret 2007 är slut. Så, lets have a party!!!


Nu blir det frukost och ett par kapitel i Dödsrelikerna!

Kattastrof - Det är det jag alltid har sagt

Har jag inte sagt förut att människor är väldigt konstiga varelser. Jag vill minnas att jag har gjort det. Det var väl mitt utlåtande efter att jag smakat på det där sticksiga bubbelvattnet för två veckor sen? Nu har jag fått mer vatten på min kvarn, min matte gör verkligen saker som får mig att undra om hon verkligen är riktigt klok. I alla fall, igårkväll låg jag så där gott på min filt på soffan och tog en liten tupplur. Plötsligt kom matte och la sitt huvud hos mig och började fotografera. Efter en liten stund känner jag att hon luktar gott så jag öppnar ögonen och vad får jag se? Inte matte i alla fall. Utan det var någon konstig figur med ett mycket konstigt ansikte. Satte mig nära ansiktet för att lukta på det och eventuellt smaka på det. Tyvärr hann jag inte göra det för människan/rymdvarelsen/figuren tog bort ansiktet ifrån mig. Varelsen gick sen in på toaletten och när sen 5-10 minuter hade gått kom matte ut. Helmärkligt säger jag. Kan hon trolla? Är det någon där ute som kan förklara vad som hände. Snodde en bild från mattes kamera för att kunna visa er varelsen. Om du vet något om det här, berätta för mig, jag vill gärna veta! Tack på förhand!

image662
Du luktar väldigt gott, vilken planet är du ifrån?

Vågar du köra hem själv sen då?

När det var 10 minuter kvar på mitt arbetspass fick jag den briljanta idéen att åka hem till Arne för att se på film med honom. Hade inte riktigt någon lust att åka hem till mitt hem så där en fredagskväll. Innan jag åkte till honom ringde jag först och kollade att det var okej. Han berättade att han hade två filmer som han inte sett så vi kunde väl se någon. Det var Fantastiska fyran eller en thriller med Pierce Brosnan. Själv hade jag Ratatouille i väskan i fall vi ville se animerat. När jag väl kom hem till honom ratade han Ratatouille med motiveringen att den hade jag sett så jag kunde komma att skratta i förebyggande syfte. Efter det fick jag fritt val och eftersom fantastiska fyran faller långt från min smak fick det blir Pierce-filmen. På fodralet stod det att den hette "Desperate Hours - ditt perfekta liv är förbi" (Nu när jag kom hem och skulle hitta en bild till den kunde inte google finna den. När jag sökte på Pierce Brosnan fick jag upp att den skulle heta Butterfly on a wheel. När jag sen sökte på det för att få fram en bild så stod det Shattered - Lives will be broken skönt att det är lätt att hitta rätt film.) Innan vi startar filmen säger Arne Kommer du våga att köra hem själv sen? Nej, egentligen inte men eftersom det inte finns någon annan film att se här så får jag väl ta den risken.

Neil och Abby lever det perfekta livet. De bor i ett stort underbart hus och de har en dotter, Sophie, deras största ögonsten. Neil är dessutom på väg att avancera på jobbet, chefen ser hans potentialer så att säga. En helt vanlig dag i deras liv vänder allt upp och ner. Sophie blir kidnappad och för att de skall få tillbaka henne måste de göra allt som kidnapparen ber om, i 24 timmar. Det sägs ju att föräldrar är beredda att göra vad som helst för sina barn, gäller det även Neil och Abby?

20 minuter in i filmen ratade Arne den. Han sa att allt som hände var ofantligt omöjligt. Han menade på att föräldrarna var mesiga och reagerade inte alls som föräldrar borde göra. Här var han beredd att byta ut filmen mot Ratatouille istället men jag sa nej, har man börjat se en film måste man se slutet, alternativt ge den en chans till. Utan att avslöja något så måste jag säga att det var tur att vi gav den en chans till. Den hämtade upp sig på ett mirakulöst sätt och istället för 2:an jag var på väg att ge måste jag i alla fall ge den 3,5 i betyg. Har du inte sett Desperate Hours/Butterfly on a wheel/Shattered så tycker jag att du skall göra det en kväll när du ändå inget har för dig.

image661


Vågade jag köra hem tror ni? Det gjorde jag allt, men så fort Arne stängt dörren bakom mig var hjärtat i halsgropen och jag gick på helspänn fram till min bil. Beredd på att Pierce skulle hoppa fram från skuggorna. Funderade en stund på om jag skulle låsa bilen under färden men hoppade den försiktighetsåtgärden. När jag parkerat bilen skyndade jag mig in i trappuppgången, väl där inne tände jag inte ljuset utan använde den lilla lampan på nyckelknippan för att få lite ledljus. Skyndade mig in i lägenheten och låste snabbt som attan bakom mig. Bara i fall att....

Halva jobbet gjort.

Vojne, den 12 januari skall jag ha kalas ty jag fyller tant nästa år. Så nu har jag i alla fall knåpat ihop inbjudingar till mina vänner. Bara släkt och familj kvar. Det skall jag säga, det tar en stund att fixa sådant. Men, vill man ha kalas så får man stå ut det med att det finns en del saker att göra i förberedelsesyfte. Nu skall jag slänga ihop en inbjudan i PS till de övriga så att jag kan posta dem snarast. Som tur är kan jag åka ut och lägga dem i deras brevlådor imorgon så att jag inte behöver vänta på snigelpostens långsamma gång (i och med att det är storhelg nu lär de inte komma fram förrens på onsdag. Lite sent kanske...) Så, back to work then!

Die era jävlar!

Usch! Det är så äckligt. På grund av alla mina blommor/växter så finns det miljarder med små svarta flugor här. Har trot i min enfald att de skall försvinna under vintern men inget har hänt. idag är det jag som ställer ut en illadoftande (för mig alltså) lösning i hopp om att den skall locka till sig flugjävlarna. I den kommer det finnas vatten, vitvinsvinäger, diskmedel och saft eller honung. Om några dagar skall jag kolla in och se min skörd.

image660

Fast... måste bara säga

Att det är typsikt att jag struntat i att se serien Labyrint som gått på tv4 nu under hösten/vintern. Sista avsnittet visas just nu och jag fastnade i det flera gånger de senaste 10 minuterna. Fan att jag är så mesig som inte vågat se det. Verkade som en riktigt bra serie. Undra om någon kanske har alla avsnitt så de kan dela med sig dem till mig?

image659

Parry Hotter-night!

Nu ska jag snart ner i min sköna säng med min ypperligt spännande och roliga bok. Harry Potter och Dödsrelikerna. Det är ju sista boken i Harry-serien och det är med spänning jag vill veta hur den slutar samtidigt som det är vemodigt när jag vet att det inte kommer bli någon mer bok. Så, jag får ju se till att läsa med andakt och inte förhasta mig igenom J.K Rowlings välskrivna bok, ty hennes språk är mycket bra samtidigt som det är lättläst. Är man dum om man går och hoppas på en åttånde bok?

image658

Bruk eller missbruk?

Jag börjar skönja ett missbruk hos mig. Det blir bara värre och värre. Det började med att jag köpte två hekto av Kahls Rooibos Jordgubb & Vanilj. Efter att ha druckit massor av koppar av den smaken kom jag på att jag kunde köpa te till min vän i present. Efter att ha luktat på en massa sorter föll jag för Stormvarning och Dunder. Dessa luktade så gott så jag var tvungen att gå och köpa dessa till mig själv idag. Dunder skall tydligen vara en kanonblandning att dricka när man är förkyld. Det är massor av exotiska frukter nerstoppade i den blandningen nämligen. Expediterna känner dessutom igen mig nu när stiger innanför dörrarna. Bara det säger väl sin sak. Att mitt bruk av te lätt kan gå över till ett hiskeligt missbruk. Eller vad tror ni?

Småpratade med expediterna idag och frågade vilken sorter som gick bäst. De hade ingen som gick absolut bäst, men de hade en del sorter som gick mer bra och de sålde i alla fall en påse av varje sort varje vecka. De berättade att när de startade sin butik så började folk att köpa Rabarber Grädde stup i kvarten. Det var som att när de testat en sort vågade de inte testa en ny utan höll sig till det första. För att försöka få folk att köpa andra sorter bytte de ibland ut de bästa teerna mot andra smaker för att just öppna folks ögon. För en sak är säker, det finns vädligt mycket goda teer från Kahls!

Jag rekommenderar just nu:
* Roobios Jordgubb & Vanilj
* Stormvarning
* Dunder

image657
Duuuunder och brak!

Kattastrof - Ibland behöver man en snabb nedkylning

Jag är en vaksam katt och har sett att matte brukar hämta dryck i ett vitt skåp i köket när hon är törstig eller varm. Har också sett att hon sätter in mat och annat gott där när hon ätit klart och är mätt. Har försökt att nå upp dit men det har varit svårt att komma åt godsakerna när dörren är stängd. Min ringa storlek har gjort att jag inte orkat rubba dörren på något sätt. Som tur gör matte det lite lättare för mig ibland, då glömmer hon att stänga dörren och då är jag snabb som blixten och hoppar upp där så klart. Idag låg där ett halvt paket bacon och luktade ljuvligt. Tyvärr låg den inkapslad i en plastpåse så jag hann inte riktigt ta mig in till läckerheten innan matte kom på mig. Jag lovar, jag skall absolut ta mig in där igen! Snart!


Slurvens kamp

Stackars lilla Slurven, ytterligare en kamp emot mig och Arne idag stod på schemat. Igår hade han en dag utan pälsvård och bråk, antar att han njöt i fulla drag av den dagen. Slurvens päls är ju enormt tovig så idag skulle vi duscha honom. Något han verkligen inte uppskattade. Stackarn pep en massa, och ändå har han duschat förut. Som tur var fick Arne löst upp hans hemska tovor, inte alla men de flesta. Kan kanske bli nödvändigt med ytterligare en dusch?! Hoppas för Slurvens del att det inte blir så. Vi försökte att kamma honom också sen, men han hade tröttnat jättemycket på oss så det gick så där med den biten. Synd att han inte förstår att vi vill hjälpa han med en grej han inte riktigt klara av. För, får vi inte bort tovorna kommer vi kanske bli tvugna att raka honom stackarn.

image655

image656
Helt onödigt med en dusch då jag ändå måste tvätta mig därefter...

Kattastrof - Killarna är väldiga retstickor!

Ni vet att jag inte bor ensam med min matte här i min lägenhet. Utan det bor två små håriga bollar i en bur här också. Marsvin kallas det tydligen, jag tycker mer de ser ut som bollar. I alla fall, jag brukar sova inne hos dem, de har det så mjukt och skönt. Och så är det ju alltid trevligt att ha lite sovsällskap. Andra gånger, när matte städar deras bur då brukar hon ta av burgallret och då får jag alltid chansen att retas lite med killarna. Jag brukar sticka ner en tass och jaga dem lite. Tror att de uppskattar mina små bus jättemycket, de säger nämligen aldrig något. Men matte, den tråkan, hon skall alltid till att skälla på mig när jag gör det. Som om jag skulle skada de små bollarna då eller? Vilken tanke. Skulle aldrig falla mig in! Så fort matte är färdig med burstädningen sätter hon på burgallret igen. Och det slår aldrig fel, då börjar alltid Panik att retas massor med mig. Han reser sig upp mot gallret och nosar efter mig och så är det som att han säger "Haha, nu kommer du inte åt mig din lilla fuling." Då kan väl matte inte tro att jag skall hålla mig lugn? När jag blir retad mitt framför ögonen på henne. Vilken tanke! Så jag sticker helt enkelt in tassen för att slå tillbaka, och vad gör inte han då. Han sätter sig så klart på betryggande avstånd, mitt inne buren. Så töntigt. Så fegt! Annat är det ju med mig som skrattar farorna i ansiktet.

image654
Här är jag killar, saknat mig?

Havregryn och mjölk...

...hjälpte mig nu denna afton!


Det var väl skönt det. Då kan jag hoppa i säng och veta att jag kommer vakna positivare imorgon igen. Vad härligt!


God natt!

Samarin - hjälp mot halsbränna.

Tog en Samaring förut när jag lagade min gröt. Hoppades att det skulle hjälpa men än har jag inte känt någon större lindring. Gick in på samarins hemsida för att kolla upp lite och då står det så här:

"Samarin är ett naturläkemedel som ger effekt redan inom någon minut - och den varar upp till en timme"


En hel timme! Det är riktigt lyxigt att effekten kan sitta i en hel timme. Jag menar, Pepcid Duo som också skall lindra halsbränna lindrar ju direkt och håller i sig i 12 timmar framåt sägs det ju på reklamen. Känns det inte fel att man har samarin hemma då?

Well, jag tar en dos till och ser om det kommer någon lidring posten. Gör det inte det är det jag som börjar tugga torr havregryn...

image653

Vilken livad kväll!

Annandag jul och jag är ledig från jobbet denna kväll. Händer det något roligt då? Nej, jag får halsbränna och är negativ och vill mest spendera min tid inne likt en eremitkräfta. Efter att jag fått i mig lite mat fick jag dessutom huvudvärk. Har starka funderingar på att hoppa i säng igen, istället för att sitta här och mögla bort. Egentligen, hur sjukt är inte tvutbudet en dag som denna. Crocodile Dundee visas igen, för vilken gång i ordningen i år vet jag inte. 712 kanske? Har inte alla tvkanaler gjort massa reklam om sina fullspäckade julprogram? Tycker att det bara blir sämre och sämre för var dag som går. Igår satt jag och led mig igenom "Tomten är far till alla barnen", vet inte hur många som sagt att det är den bästa julfilmen som spelats in i sverige. Jag kan bara säga att det är så fel man kan ha. Det är den sämsta skitsmörjan som går att visa. Det är bara svordomar och prat om sex. Mitt framför barnen. Finns det barn som har det så som i filmen så är det inte konstigt att de blir tvugna att gå till terapeuter. I alla fall, filmen är enbart pinsam och löjlig. Att visa den på bästa sändingstid, när barnfamiljer vill se på tv tillsammans är otroligt ogenomtänkt.

Haha, här är jag negativ för min halsbränna och svt får massor av skit. Det är inte mer än rätt i och för sig när de har gjort som de har gjort i år...

image652
Jag tror att jag kryper in i mitt skal igen...

En otrevlig bränna

Vid lunchtid idag fick min kropp för sig att jag skulle ha halsbränna. Först gick det att leva med det men sen jag kom hem klockan halv 4 så känns det som det bara blir värre och värre. Hostar och harklar mig hela tiden för att få bort det med inget av det hjälper. Någon matlust har jag inte och nyss tillbringade jag två timmar i sängen, sovandes. Klockan är snart halv åtta och här sitter jag och är allmänt negativ och så känner jag mig totalt tråkig och otrevlig. Inte helt kul en annandagjulkväll när man äntligen är lite ledig. Så typiskt måste jag säga.

image651

En samling sköna blogglänkar

En samling sköna blogglänkar

Här får du en samling länkar till några sköna blogginlägg. God läslust:

Jelican - Mina julräkor är bara mina!
http://jelican.blogg.se/2007/december/kattastrof-mina-julrakor-ar-bara-mina.html


Göte Børge - Detta är Stenmarkseffekten
http://andrasidansundet.blogg.se/1198420394_stenmarkseffekten.html

Tyskungen - Min store tjocke far
http://tyskungen.blogspot.com/2007/12/min-stora-tjocke-far.html

Annas Kaos- Självhjälp
http://annaskaos.blogspot.com/2007/12/sjlvhjlp.html

Die Quelle - Norrköping, dialekt och musik
http://beknnelseravensingelmedhund.blogspot.com/2007/12/norrkping-dialekt-och-musik.html

Fru Varmpedal - Nörd tomten
http://fruvarmpedal.blogg.se/1198612578_nrd_tomten_buuuuuuuuu.html

Englas showroom - Dagens uppmaning

http://annamirjamaria.blogg.se/1197825834_dagens_uppmaning.html

Johan Lindqvist - Det ordnade sig
http://johanlindqvist.blogspot.com/2007/12/det-ordnade-sig.html

Schyffert - Slowhand har också en dålig dag på jobbet

http://henrikschyffert.blogspot.com/2007/11/slowhand-har-ocks-en-dlig-dag-p-jobbet.html

Blondinbella - Mums med daim
http://www.blondinbella.se/1198605344_mums_med_daim.aspximage166

Tillägg att läsa för dig som själv är bloggare:
Detta inlägg är din chans att bli läst av en riktigt, riktigt stor publik, att bli erkänd och bejublad. Gör så här:

1. Kopiera detta inlägg till din blogg
2. Lägg till en länk till ditt favoritblogginlägg (från din egen blogg så klart) överst på listan
3. Ta bort den sista länken på listan
4. Skriv följande kommentar på bloggen där du hämtade inlägget: "Jag har länkat".
5. Vänta på att besökarna strömmar in på din blogg.
6. När 10 bloggare har skrivit "jag har länkat" på din blogg skriver du följande kommentar: "jag har tio, inga fler tack".

Slurven har inte en helt kul päls...

...att tampas med!

image650
Slurven - en hårig en

Arne har tagit på sig att passa sin brors katt Slurven. Han har massor av lång päls som ha tydligen inte kan sköta helt själv på egen hand. Efter lite bråk med Arnes katter och stunder utomhus har han nu dragit på sig massor av tovor i sin päls. Tovor som inte gick att reda ut med kam. Så idag har vi istället försökt att klippa bort dem så att den otoviga pälsen lättare skulle gå att kamma. Efter en timmes jobb så hade vi i alla fall fått bort tovorna på baken. De som antagligen pinade honom mest. Så fort vi tog i dem så skrek han. Stackaren där. Han ville inte ritktigt förstå att vi ville hjälpa honom. Han fick en hel del ost som belöning och vi fick enas om en ny kamningsstund på torsdag. Då blir det ett bad också för att försöka lösa hans tovor som finns kvar på magen. Jag måste säga att långhåriga katter är jättefina, men det skulle ta allt för mycket tid att sköta deras päls så de är inget för mig. Men visst är han ståtlig och fin Slurven?

Kattastrof - Mina julräkor är bara mina!

Jag måste nog erkänna, min matte är den bästa som finns. Igår hade hon en hemskt stressig och antagligen ganska jobbig julafton. Nog för att jag var ensam hemma, vilket inte är så kul. Men när jag vet hur matte stressade runt så var det rätt skönt att kunna ligga hemma på soffan och gotta mig. När hon sen kom hem mitt i natten efter massa släktbesök, jobb och annat ställde hon sig i köket och skalade räkor, bara till mig. Vad säger ni om det? Tror inte att alla mattar (hetter det kanske mattor i flertal?) skulle göra det faktiskt om jag skall vara ärlig. Så, sen hade jag verkligen julmys för mig själv en stund. Räkor är verkligen hur gott som helst. Att matte sen skulle bråka med mig och ge mig en konstig tablett i halsen var kanske inte så genomtänkt. Antar att hon bara tänker på mitt eget bästa. Antar att ni har läst hennes inlägg om mina tänder också? För, när jag åt mina räkor som bäst igår upptäckte hon ju att jag blödde i munnen. KONSTIGT när hon försöker tvinga i mig piller! Måste säga att min matte är en sådan hönsmatte. Hon blir orolig för minsta sak. Jag menar, jag är för tusan 6 månader. Då är det inte alls konstigt att tappa tänder. Dessutom växer de ju ut så snabbt igen, mina är nästan återställda idag igen. Fast det är klart, jag får väl vara glad för att hon är så omtänksam. Det kunde ju varit raka motsatsen när jag tänker efter.


image649
Se så fint min mattes golv blänker. Jag kan ju spegla mig i det.


När jag ändå har tillgång till datorn måste jag berätta om min natt också.

Min matte har ju fått för sig att man skall sova när det är mörkt ute. I och för sig har hon lite olika tider när hon går och lägger sig. Kommer hon hem sent så lägger hon sig senare, efter att hon varvat ner så att säga. Detta var vad hon gjorde igår. Tror hon kom till sin säng någon gång runt två-tiden. Eftersom det är mysigt att gosa med matte gick jag och la mig en stund med henne i sängen också. Fast, jag tröttnade på att ligga där så jag gick in och la mig på mitt badrumsskåp istället. Tillslut somnade hon så jag låg och lurpassade några timmar för att vara säker på att hon sov riktigt hårt, gott menar jag. Sen att jag kanske tog mig en tupplur under tiden hör inte hit... Sen någon gång efter fyra vågade jag mig fram och då började jag leka med mina leksaker som jag spritt ut här och var i lägenheten. Efter lite spring, hopp och rullande så stod den där mitt framför mig, granen såklart. Den hade varit utställd under tiden matte inte var hemma för att hon inte litade på mig, har ni hört. Nu hade jag den där framför mig och jag ville så gärna bara smaka lite på dess taggar och spegla mig lite i kulorna, det är jag väl ändå värd som är så snäll och rar? Fast något gick snett. Matte vaknade och såg riktigt ilsken ut. Vet inte riktigt varför hon vaknade, jag som var så tyst. Att granen välte kan ju inte jag hjälpa. Den var alldeles för klen, den tålde ju inte ens min nästan obefintliga vikt. Matte började torka upp allt vatten och sen ställde hon ut granen igen. Hon tittade argt på mig, släkte den fina röda lampan och så gick hon till sängs igen utan att ta med mig. Snacka om att känna sig utanför. Det var ju granens klena stam som gjorde att den välte, det var ju inte mitt fel.

När jag vaknade imorse var matte i alla fall glad och trevlig igen. I och för sig har hon jobbat hela dagen idag med, men nu ligger jag här i hennes knä (bara för att nå upp till tangentbordet) och myser. Hon är allt bra att ha matte. Kanske tur att vi inte är långsinta någon av oss.

Julafton är över...

...och jag kan pusta ut.

Dagen har inte varit annan än stressig tycker jag. Upp 7.10 för att se julkalendern 7.15. Sen var det bara att göra sig i ordning, en utstyrsel som fungerade helda dagen. Blogga lite, packa alla saker åka till mamma på frukost. Efter det så slutade min lilla planering att funger. Blev kvar lite för länge hos mamma så det var bara att skynda sig ut till Arne och lämna hans blomma. Tur i oturen så var inte Slurven inne så någon pälsvård kunde det inte bli idag. (Synd det, imorgon får vi nog raka den stackarn).Eftersom förseningen redan var ett faktum blev jag kvar där längre än schemat egentligen tillät. Efter det besökte kastade jag mig till farmor och gav henne lite kaffe, det blev hon glad för. Här kom jag lagom till mitt tredje mål på bara några timmar. (Julen är hemsk med allt som skall ätas.) Sen fick jag i alla fall åka hem en liten stund. Gav killarna sina julgrönsaker och la fram räkor som skulle skalas för Kattastrofs räkning till kvällen när jag kom hem igen. Strax efter halv tre var jag på jobbet och fikade lite med kollegan (mer mat igen...)

Som tur var lugnade dagen ner sig här, jag kollade lite på Kalle Ankas jul, en kort stund på Kan du vissla Johanna och Karl-Bertil Jonssons julafton. Satt och surfade lite eftersom det var så lugnt, kollade upp hur mycket mat som behövs till 25 respektive 40 gäster när man bjuder till kalas. Klockan 22.00.30 ringde pappa och frågade vart jag var och varför jag inte kommit ut till dem än. Svarade enkelt: Jag slutar 22.15. Jaha..... Lagom till det samtalet kom stressen igen. Mest rätt var det väl att jag åkte ut en sväng. Lilla Thea var fortfarande glad och käck, hon hade tydligen väntat på mig hela kvällen så det var mysigt att få veta det. Kroppsligt hade det dock vart mest rätt att åka hem så att jag kunnat sova vid det här dagset, det gör jag ju icke, jag bloggar och varvar ner.

Men, nu får jag väl ta och lägga mig kanske. Har ju en bok som väntar på mig..

God natt och god fortsättning på julen!

Att tappa mjölktänderna?

När jag kom hem nu ikväll ställde jag mig och skalade några räkor till Kattastrof som en sen men ändå lite julklapp. Passade på att lägga ner en avmaskningstablett i räkorna, men hon är tydligen en finsmakare av högsta rang så de två räkorna med tablett i ratade hon. Så det fick bli ett litet maktspel där på golvet, jag försökte lägga in tabletten i munnen och hon spottade ut. Hennes tänder är, som ni kanske läst, vassa as hell så efter en stund ser jag att det är blod på mina fingrar och tabletten. Tänker att tänderna har kanske rispat upp ett sår på mina fingrar. Kollar efter men hittar inte något. Fortsätter med tablettfighten när jag ser att det är i hennes mun det blöder. Får tillslut ner båda bitarna av tabletten och hon fortsätter efter lite pock att äta sina räkor. När hon var klar kollade jag henne i munnen igen, och det visade sig att hon blödde på tre ställen i munnen. FORT som attan sprang jag till datorn och googlade lite på det och fick upp Agrias hemsida. Läste lite fram och tillbaka om katter och deras munhälsa (Kan säga som så att i fortsättningen blir det MER torrfoder och MYCKET MINDRE "blöt" mat). Läste något om att de vid 6 månaders ålder byter hörntänderna. Strofan är ju 6 månader imorgon (läs idag) så detta borde vara en enkel förklaring på blodet. Var därför tvungen och kolla igen i munnen och det finns små vita grejer där det  blödde ifrån så antgaligen är de nya på gång upp igen. Hoppas detta för hennes skull. För, hon verkar inte ha ont i munnen, hon har ingen ful beläggning nåongstans och hon äter som en häst. Får ha uppsikt ett tag framöver dock!

image647
Kattastrof?

(Det bör tilläggas att jag är fruktansvärt mammig och löjlig. När jag har läst en sak räcker inte det utan jag läser vidare och då kommer det upp annan information som får mig att betvilva på mina första diagnoser. Bäst att sluta läsa nu, annars har hon säkert cancer imorgon.)

Då kan vi väl lika gärna ställa in julen?

image646

Fick just veta att idag sänder inte SVT Svensson Svensson - julspecial. Vad är det för stil? Bara för att de har sänt serien nu under hösten så behövde inte programmet sändas i jul? Löjliga tanke. För även om det råkar vara som så att man kan alla repliker så är det jul i allra högsta grad. Det är det som är charmen med Gustav Svensson och hans familj.

Så, här med ställer jag in julen i ren protest till svt tar sitt förnuft till fånga! *bah*

Orginella julgrupper?

image645

Här är de, mian julgrupper som jag gjorde till mamma, pappa och Arne. I varje grupp finns det en mörkrosa hyacint, en vit julblomma och murgröna. Sen har jag även lagt äpple, apelsin och kanel som pynt, samt en stjärna som sitter nerstucken. Två av dem har jag fyllt med mossa medan den tredje blev fylld med stenar då mossan tog slut. För att göra dem lite speciella tillsatte jag lite julkaffe/julte också. Det tyckte jag var en bra idé, samt att det doftar juvligt.  Den till vänster fick mamma, den i mitten är till pappa (cellofanen räckte precis till den, sen tog den slut), och den till höger fick Arne. Det är kul att ge bort något man gjort själv.

GOD JUL!

image644

God Jul önskar Kattastrof och
jag er läsare!

Kattastrof - Får man bita?

Matte kom hem med massa roliga röda kulor i fredags, jag ville så klart leka med dem. Hon skulle sätta röda band i kulorna också, det var än roligare att leka med dem faktiskt. Passade på att äta på ett när hon vände ryggen till. När hon sen såg vad jag gjorde la hon undan allt i ett skåp så att jag inte kunde nå de roliga grejerna. Så typiskt matte att inte tänka på mig. Idag gjorde hon dock något bra, först tog hon fram en låda med massa porslinfigurer och andra dekorationsprylar. Det var roligt att bita lite i dem också. Matte har så mycket roliga saker, mina leksaker blir obetydliga i jämförelse med hennes prylar. Passade på att lägga mig lite sött i lådan med sakerna men där blev jag inte långlivad. Så, när hon gick ut i vardagsrummet passade jag på att sno åt mig de där goda röda banden igen. Sen klädde hon något som hon kallar gran. Tydligen var det ingen riktig gran utan bara grenar, men det var gott att bita i. Kliade skönt i munnen. Såg sen att hon hängt såna där röda kulor i den så jag var snabb och rev ner en för att leka med. Jag tycker att jag är snabb, men matte är snabbare. Lite telepati hade kulan dragits tillbaka så den hängde i granen igen. Att man aldrig får leka i fred. När matte åker iväg imorgon skall JAG leka med kulorna. Det kan ni skriva upp.

image643
Och matte tycker att jag kan vara taggig?!

Julbestyr och julprydnader

Jag skulle inte köpa några som helst julklappar i år eftersom jag och mina syskon enades om att det var onödigt. Detta har jag i alla fall inte gjort, men jag har faktiskt ägnat dagen åt att göra lite fina julgrupper och så där. Det är alltid kul att ta med sig när man går bort på julafton. Farmor var här en sväng förut och då sa hon bestämt nej till mer blommor, hon får tydligen inte ens plats med en gran hemma eftersom hon har så mycket blommor kvar sen hon fylld år. Så jag köpte faktiskt julkaffe till henne som hon skall få imorgon när jag åker och hälsar på henne.

Sen finns det en sak med julen som jag fullkomligt älskar, det är att ha en gran inne. Det luktar så gott av barren. Så jag tog hem lite fina grenar och satte i en vas. Så jag har numer en egen liten gran. Görmysigt!

Så, kväll har jag faktiskt julpysslat lite. Har ett paket till min kollega imorgon, vi skall ha lite julmiddag halv tre på jobbet imorgon så då ville jag i alla fall ha en liten sak med mig till henne. Jag har pyntat granen, hängt upp lite kulor och ställt ut tomtar. Så, nu känns det lite juligt här hemma också. Hoppas att granlukten kan sprida sig snart.

image641
Nu är det jul här i vårt hus...

image642
Kul i jul


Det där med att vara stamkund?

Jag vet inte, men det känns som jag har tolkat det begreppet lite fel faktiskt. Det var så här att i torsdags hittade jag in till en mysig kaffe- och teaffär här i stan. Knallade in och köpte två hg av deras goda, röda jordgubbste. Det är så gott att göra te på löste, smakar så mycket mer än påste. Igår var jag in där igen för att köpa lite olika teer till en vän i present. Kom fram till att det är roligt att ge bort något som är gott, och te är kul att få. Tjejerna inne i butiken kände ju igen mig igår så när jag kom idag skrattade de lite lätt och frågade vad de kunde hjälpa till med idag. Efter att de malt kaffe och grejat gick jag ut ur butiken, ringde ett samtal och då slog tanken mig, jag skulle haft kaffe för perkulator så jag gick in igen för att fråga om det skulle vara annan malning för det. "Vad falls, kommer du nu igen?" Jag ursäktade mig lite, frågade min fråga och sa att jag skulle komma tillbaka lite senare, eftersom det då hade strömmat dit alldeles för mycket folk för att jag skulle kunna vänta. Några timmar senare gick jag dit igen och tjejerna säger åter "Nej men kommer du nu igen?" De sa det med glimten i ögat och värme i rösten. Berättade att jag behövde kaffe som var malet till perkultaro ju. Detta kom de ihåg och den ena expiditen frågade hur mycket jag skulle ha. Under mitt tidigare besök köpte jag en kvart kaffe i en påse samt en kvart kaffe delat på två mindre påsar. Antingen säljer de en kvart kaffe eller en halv som de uttryckte det. En kvart var ungefär ett halvt kilo om jag förstod det rätt. Jag svarade att jag antagligen behövde köpa en kvart eftersom jag antog att de inte sålde mindre förpackningar. Då fick jag svaret "Jo, för dig gör vi det idag." När jag skulle gå så säger expiditen "Ha nu en bra helg gumman." Så himla sött gjort av henne. Det kändes kul att få komma och köpa te och kaffe hos dem, de var så mänskliga och trevliga. Så, dit skall jag DEFINITIVT gå fler gånger. Aldrig mer påste! (Just ja, nästa vecka skall jag antagligen dit och köpa te för Johannes, undra om de känner igen mig?)

Vet inte, tycker ni att jag övertolkar begreppet stamkund när jag varit i samma affär 4 gånger på 4 dagar?

Kattastrof - En man med skägg?

Min favoritkatt Naken har i flera veckor berättat om en man med skägg. Honom har jag inte hört talas om innan så jag blev lite glad när han kom hem till mig igår. Nu hade han kanske inte så där långt skägg som Naken berättat om, men han var i alla fall sticksig på sina kinder. Tydligen är det så att han har presenter och roliga saker med sig till en när han kommer. Tydligen hade jag inte varit tillräckligt snäll, för något sånt kul fick inte jag. Däremot var han mycket rolig att busa med. Dessutom luktade han otroligt gott. Jag var tvungen att stå och lukta på han och hans jacka i flera minuter. Kan det vara så att han bor hemma hos katter också? Jag är inte säker, men det verkade så på lukten i alla fall. Det var väldigt roligt att bita i hans händer, han hade större händer än matte så det var något ordentligt att sätta tänderna in. Det roliga varade bara tills han fick övertaget. Hans händer kunde liksom hålla om mig på ett sätt som gjorde det omöjligt för mig att komma åt att bita. Typiskt tomtar tror jag. En annan sak han var bra till var att stå på. Han var flera huvuden längre än matte, så när jag stod på hans axlar kunde jag se hur långt som helst. Så stor som jag kände mig då va, obeskrivligt. Eftersom han var så lång kunde jag undersöka nya jaktmarker också. Lätt som en plätt kunde jag hoppa från honom upp på hallskåpet. Vilken känsla. Den tomten får gärna komma fler gånger.

image636
En sån här borde man ha hemma oftare, för att nå över allt menar jag.

image637
Ååååh, den som ändå fick sitta uppe på det skåpet...

image638
*dumdidum*

image639
Man är högt upp när man når lampan!

image640
Den som söker hon finner. Här uppe fanns massa intressant...

Människors handlande

Tror jag fick en mig mitt livs chock idag när jag skulle till Clas Ohlson i Nordstan idag. På väg dit passerade jag systembolaget. Utanför står där massor av människor. Först tänker jag: Står de i kö? Min andra tanke var: Det kan de väl ändå inte göra. Undra varför de står som de gör? Min tredje tanke: De står i kö för att komma in på systembolaget. Allvarligt talat, människor stod i en 20 meter lång kö för att KOMMA IN på systemet. Vad är felet egentligen? Det behövdes 3 vaktar för att reglera insläppet/utsläppet. Och om kön utanför affären var lång, då vet jag inte vilket epitet jag skall sätta på köerna inne vid kassorna. Då undrar jag, varför skjuter så många människor upp inhandlingar till sista dagen? Alla vet att julafton är den 24 december varje år, så jag försår inte att ALLA skall vara ute i sista sekund för att få ordning på allt som skall iordningställas? Att alla tillåter sig hamna i den onödiga stressen. Jag förstår det inte! Jag var glad att jag inte behövde ställa mig och vänta på min tur att få köpa alkohol!


image635
Att köa till en sevärdhet är okej, men till systembolaget?

Lurad?

Har under några veckor kollat upp vad det kostar att köpa månadskort för kommunen här. Den informationen jag fått från internet och tidpunkten är att man går som ungdom fram till den dagen man fyller 26 år. Kortet jag skulle ha skulle kosta 385 kronor. När jag kommer till affären borta vid busshållplatsen säger han att jag skall betala för vuxen om jag köper Kungälvskortet. Skulle jag däremot köpa Kungälv-Göteborg så går jag som ungdom. Blev helt konfus och köpte det ändå, eftersom jag behövde det nu när Saaben är officiellt död. Kortet kostade 515 kr istället. Jag satte mig sen på bussen in till stan och när jag kom fram till Göteborg gick jag in på tidpunkten för att kolla upp vilka vagnar som går mot Olskrokstorget. Passade på att fråga om busskortspriset och tjejen i kassan såg lika fundersam ut när jag berättade om vad som hänt. Hon svarar att man alltid är ungdom fram till den dagen man fyller 26 men hon gick och kollade med någon för att vara säker på att det var rätt svar hon gav mig. Det var det, så jag fick tillbaka mellanskillnaden som var på 130 kr och så sa hon att jag skulle stå på mig nästa gång. Det kan hon verkligen tro att jag skall göra! 130 kronor är inte mycket pengar men det är principen. Låter ju absurt att man skulle vara ungdom på ett periodkort men inte på något annat.

Jag glömde Hanson

Jag missade ju Hanson i det tidigare inlägget idag. Hanson är ju också ett sånt där boyband. Hanna, det är inte alls pinsamt att säga att man var mer för Hanson. De var riktigt duktiga killar. Jag själv tyckte jättemycket om dem när de kom. Söta små pojkar som sjung om kärlek. Så här i efterhand, hur mycket visste de egentligen om kärlekens svårigheter? Bara en liten undran så där. Bara för det måste jag bjuda på Hanson här denna kväll.

Hanson - I will come to you

Du kan inte säga...

...att detta inte är nostalig!


Inatt hade vi pojkbandsmaraton. Vilken musik det är. Världens bästa får jag nog säga. Dessutom finns det så himla många bra pojkband. Här ovan är det Backstreet Boys, sen finns ju Take That, Boyzone, Five, N´sync, Westlife och så klart NKOTB (New Kids On The Block).  Alla dessa banden har ju något som gör dem speciella, men Backstreet Boys är väl ändå mina favoriter. Deras första platta sitter som gjutet i bakhuvudet och texterna går inte att glömma. Tänk, där har jag legat hemma på sängen och lyssnat på dem, vetat vem som har sjungt vilken rad i låten och haft stenkoll på dem. Nu vet jag ingenting om dem känns det som. Tror det kommer få blir en boyband-day idag faktiskt. Ladda mp3n med sköna låtar och trivas på stan helt enkelt.


Kort och gott?

Under några månader har jag tyckt att min mobilräkning varit lite väl dyr. Jag har läst fakturan men inte hittat något som var konstigt. Idag tyckte jag inte att räkningen var okej, 600 kronor, så jag läste fakturan än mer noggrant. Då hade jag en post som såg ut så här: Särsklida samtal Antal:2 Längd: 1,30 minuter Kostnad: 70 kr. Chocken var ett faktum, vad fan har jag gjort som kostar 70 kronor? Efter att ha stått i kön till telenor i 20 minuter eller så fick jag veta att det kunde inte han på kundtjänst berätta för mig eftersom han inte kunde se det i sin dator. Jag kunde beställa en specifikation för 62,50 om jag ville. Eller så kunde jag beställa den gratis på Mina sidor på nätet. Det gjorde jag och det visade sig att den här utgiften funnits med i 3 månader i alla fall, kunde inte kolla tillbaka längre i tiden så mer vet jag inte. Det stod bara Telenor content så jag fick vara så god och ringa ytterligare en gång till deras kundtjänst. Tydligen hade jag besällt mobil tv och det kostade skjortan minst sagt. Nu är den posten avbeställd. Johannes hjälpte mig även med att ställa om Internetanslutningsknappen så att den inte kopplar upp på internet hur som helst hela tiden, nu skall jag väl slippa onödiga kostnader i fortsättningen.

Spice up your life


Spice Girls, kryddflickorna, NOSTALGI! Musik som säger så mycket, deras låtar innehåller så mycket minnen, så mycket roligt, men också en hel del jobbigt. Alla tjejer kan se sig själv i någon av flickorna i gruppen. Det finns någon för alla smaker. De är tjejer som vågar göra det de vill göra, och de myntade 90-talets mesta och bästa uttryck - GIRL POWER. Så många bra låtar som de gjorde, jag kan inte alla men merparten finns där i bakhuvudet. Jag kan bara föreställa mig hur många flickor där ute i världen som faktiskt fick hjälp på vägen av dessa karismatiska och härliga tjejer. De kom som ett skott från ingenstans, plötsligt var de på alla musikkanaler och alla radiostationer pumpade ut dem i etern. De fick några härliga år och tillslut blev de det de alltid velat bli, störst i världen. Tyvärr kan inte lyckan alltid bestå. 1998 valde Geri att lämna gruppen. De andra fyra fortsatte men 2000 var uppbrottet ett faktum. Tjejerna säger att det inte var ett uppbrott, det var bara ett uppehåll. Vad det än var så har det varit tyst från deras håll i 7 år. Men nu så, nu har de gjort sin comeback. Alla FEM är med i bandet igen.

Jag såg just programmet Spice Girls som gick på tv4 ikväll. Jag förundars över tjejernas utveckling. De ser så där lugna, harmoniska och lyckliga ut. Många av dem har fått barn och de har alla testat på solokarriärer. De har så mycket erfarenhet i sina bakfickor nu så det skulle inte förvåna mig om de kommit för att stanna ett tag framöver. Mig gör det inget, för deras musik är kanonbra. Girl Power!!

Ett rånförsök?

image633

Var in en sväng på Konsum på vägen hem för att köpa potatis, tomater och grönmögelost. Skulle väl haft matlagningsgrädde också, men det glömde jag i min hast. Eftersom jag har siktet inställt på att storhandla imorgon ville jag inte köpa för mycket idag, så det blev en 7-8 potatisar, 2 tomater och en liten ostbit. När kassören läst in mina varor i systemet ber han mig om 109 kronor. Samtidigt har jag haft ögonen på displayen varpå jag utbrister i ren förskräckelse: Vad kostar potatisen? Oj, där blev det fel igen. Och vilket fel sen. Oj oj. Och nu får jag inte ut det heller. Under tiden han står och försöker få någon rätsida på baletten så växer sig kön längre och längre. Efter att han rättat till det visar det sig att jag skall bara betala 35 kronor. Ett mer humant pris tycker jag. Kassören skojar till det och säger att det första priset kan ha varit rimligt för restaurangpotatis kanske. Potatisen kostade 8.50 kr/kg. I första vändan fick kassören in det på ett kilopris som var liiiite högre. Nämligen 131 kr/kg.

Nu skall jag ut i köket och tillaga min dyrgrip. Det blir potatisgratäng, fläskkarré, cambozolasås och varma tomter.

Hasta la vista!

Tur att det fortfarande är 2007

Morgnar som denna är inte ovanliga de nätter när jag sovit lite dåligt. När jag vaknar upp bor det en liten negativ jäkel i mig. Denna jäkel sätter krokben för mig halva dagen och om det vill sig riktigt illa så finns han med hela dagen. Han skall jag jobba bort nu, som jag sa igår. Det bör innebära att jag kommer få gå och lägga mig tidigare för att få ordentligt med sömn. Att vakna upp negativ är inte helt kul faktiskt.

Jag skulle lätt kunna sitta här och berätta vilka saker som gör mig negativ idag, fast nu vet ni att det inte är saker i sig utan det är jag. Bara JAG!. Därför skall jag icke räkna upp saker som känns jobbiga idag, utan ta dem med en klackspark och inse att de går att lösa på ett eller annat sätt. När jag sätter mig i min soffa ikväll skall jag vara nöjd med min dag. Så nu är det bara att sätta fart med dagen och gå till bussen!

Ha en bra dag!

Det här med julkort?

Jag tog upp det igår och måste faktiskt göra det idag igen. Vi pratade om julkort ikväll om varför man skall skicka. Jag tog upp aspekten vad gäller miljön varpå jag får svaret; Jag kommer ändå inte kunna hjälpa miljön eftersom jag inte skickar så många julkort, jag ensam kan inget göra. Helt sant, men om alla tänker på det viset så kommer ingen att sluta skicka julkort. Ett annat argument var: Kan jag göra någon lite glad med ett vykort så gör jag gärna det, då skiter jag i miljön. Bra tänker jag, om några år behöver vi inte skicka julkort, då finns nämligen inte jordeklotet kvar. Det är klart att vi skall glädja varandra så länge vi kan.

Positiva saker med julkort
Glädjande för den som får det
(sen kommer jag inte på något mer)

Negativt med julkort
Fler träd fälls i onödan
Utsläpp när korten tillverkas
Utsläpp när de fraktas till affärerna
Utsläpp när de fraktas till mottagarna
Utsläpp när de fraktas till soptippen
Sopberget växer när de slängs
Växthusgaser bildas

Jag må vara negativ mot julkort. Du tror kanske det har att göra med mitt dåliga samvete att jag glömt att skicka kort i år? Det har det inte, jag har aldrig skickat julkort. Vill man glädja andra här under julen så kan man väl skicka ett kort på mailen? "Det är inte lika genuint" - nej, men det bildar inga sopor. Annars kan du ringa till dem du inte ser så ofta och önska en god jul. Ett samtal är så mycket mer än ett kort, och inga sopor tillkommer. Eller så kan du överaska med ett besök. Det om något glädjer!

Då säger julkortsälskaren, det finns mycket mer man kan göra för miljön för att förbättra den utan att behöva snåla in på julkorten. Absolut säger jag, det finns det garanterat! Nu är det dock så att börjar man ingenstans så kommer sopobergen växa, utsläppen att fortsätta och jorden kommer tillslut att gå under. Hur viktigt är det då att du står där med ett fång med julkort från nära och kära?

image632
Vacker miljö inte sant?

2008?

I slutet av förra året sa jag att 2007 minsann skulle bli det bästa året i mitt liv. Kan väl inte riktigt säga att det föll så gott ut som jag hade hoppats på. Tyvärr har jag haft allt för många downperioder, jag har inte mått så bra som jag hade velat. Visserligen var våren tuffare än resten av året men den där glädjen har inte riktigt gjort sig påmind i mitt liv det här året. Självklart har jag varit med om roliga saker och känt lycka i år också men tyvärr har det nog varit mer jobbigt än lätt. Vi kan väl säga att det har varit mer motgång än framgång. Jag skulle kunna sitta här och rabbla massor av orsaker men ingen av dem är egentligen huvudorsakerna till allt tråkigt. Den stora faktorn till allt ihop är JAG. Det är mitt fel att jag inte vågar ta tag i mitt liv och leva det som jag vill. Jag har försökt att hålla ögonen på målet, men när jag inte vet vad målet är så blir det lättare att se ner på hindrena och ge upp. Detta måste jag verkligen jobba med. Det kanske är så att jag nu genom att lyfta fram detta i ljuset, och för mig själv såklart, äntligen kan ta tag i det och våga göra det jag vill göra?

Några steg att ta mig igenom för att komma dit då?

* Jag måste unna mig att ha lite roligt. Jag måste gå ut mer, jag FÅR INTE sitta hemma så mycket som jag gjort i år bara för att det är enkelt. Jag måste ta mig ut på fikabesök även om det känns motigt att ta bussen till stan för att genomföra det.

* Min lediga helg skall fyllas med meningsfulla saker. Det är väl en helg i månaden som är bara min och då måste jag ta mig ut och dansa, träffa människor, skratta och ha kul! Nej nej nej för fler ensamma helgkvällar.

* Våga ta för mig av livet. Livet är mitt och det är jag som skall ha makt över det, inte tvärt om.

* Våga säga nej till saker jag inte vill göra!

* Umgås med dem som ger mig någonting. Bort med energitjyvar in med energigivare!

* Sluta binda upp mig på ekonomitänket. MAN KAN HA ROLIGT UTAN ATT DET KOSTAR SKJORTAN!

* Ta mig en allvarlig funderare på vad jag vill göra med mitt liv. Vad jag vill jobba med och göra det jobbet till MITT!

* Skratta otroligt mycket! Skratt förlänger livet sägs det ju. Gråt gör det definitivt inte!

*  Återuppta självkänslejobbet. Det gick så bra under hösten, sen tappade jag det. Min självkänsla skall upp, så i slutet av nästa år skall den i alla fall ligga på 100%.

* Sist men inte minst - FLIRTA!!!


Jag vet att jag måste klara mycket av det här själv, det är för mig det här skall göras. Inte för dig. Men, om du upptäcker att jag börjar svacka, kan du vara snäll och berätta det för mig. Hjälpa mig upp till ytan och få mig att inse att jag är så där fucking jävla skitbra bara genom att vara mig själv? Vill du också vara så där snäll och stötta mig och komma med bra råd och tankar när du börjar misstänka att allt börjar barka åt helvete igen? För är det något jag behöver för att reda upp mitt liv är det goda vänner och 100%-igt stöd. Något annat hjälper inte. Halvhjärtade mesyrer kommer bara att få mig att tvivla mer igen. Just ja, bäst av allt är om du kommer och fullkomligen DRAR ut mig på roligheter. Jag är alldeles för inrutad på jobb, ekonomi och andra trista saker att jag inte riktigt låter mig ha roligt. Tvingas jag ut måste jag ut och skratta!

Vill du hjälpa mig att få uppleva mitt bästa år? I så fall, tack på förhand. :)

image631

Die looser, die!

image630

Ett sista suck är taget. Nu får han stå och skämmas sin sista tid i livet, på en enkel, oupplyst parkeringsplats. Han kommer att sluta som en bespottad looser utan någon som helst värdighet.

Jag pratar förstås om min bil, saaben. Arne och jag drog igång den igår och den gick så där otroligt fint. Körde lite extra med den för att vara säker på att den kom upp i temperatur innan jag stängde av den igen. Detta för att vara säker på att den skulle starta idag. Gjorde den det? Jajjemen, som en klocka startade den. Något svag men den puttrade på. Skulle just hoppa ut och skrapa rutorna när den börjar hacka varpå jag ger den mer gas. Min första hjälpeninsats fungerade dock föga. Saaben hostade till och stannade med en djup suck. Jag visste med mig att den inte skulle gå att starta igen, likt förbannat var jag ändå tvungen att testa och se det med egna ögon. Det finns ju alltid ett inneboende hopp att den här gången är det annorlunda. Den här gången kommer han inse att han måste starta. Mina drömmar slog dock inte in. Han var stendöd och dessutom iskall. Så det var bara att gå ur bilen och gå till bussen. Inte ens en spark orkade jag ge den innan jag gick. Skitbil!

(Varför jag inte tänker dra igång den en gång till? Jag orkar inte med att den sen inte startar för mig, eftersom det genererar i irritation. Någon jag inte vill ha i mitt liv, i alla fall inte sådan onödig irritation.)

Det här med städningen?

Tänka sig, trots att jag kände stort motlust mot att städa idag så kom jag trots allt igång med det. Klockan 15 idag fick jag tummen ur och började plocka lite. Efter många om och men var jag tillslut klar med det och då luktade det så gott här i min lilla lägenhet. Skurmedel blandat med hyacint. Det är redigt fint det. Så jag måste säga att jag varit bra duktig idag. Jag har:

* Tvättat 5 maskiner tvätt
* Städat
* Diskat
* Lagat mat två gånger
* Diskat mer
* Vart med och dragit igång min bil

och bäst av allt
MYST EN MASSA MED MIN LILLA TÖS! Hon låg kloss an på mig när jag tittade på tvn. Där fick jag vackert ligga kvar i reklampauserna, så jag inte störde hennes skönhetssömn.

Men nu är det dags att hoppa ner i sängen. Håll tummarna för mig att biljäveln startar i morgon!

God natt!

Kattastrof - Tvätthjälp

Matte har haft tvättdag idag. Snacka om att bli avundsjuk på henne när hon får gå utanför dörren så många gånger samma dag. Har alltid varit helt säker på att hon har ofantligt roligt där nere i källaren. Och så tar hon inte med mig för hon vill ha det roliga för sig själv. Hade det inte vart för att hon hade haft så mycket tvätt idag hade jag kunnat gömt mig i tvättpåsarna. Hon gick ner första vändan och kom sen upp igen. Vi åt frukost ihop, eller ja, jag åt ute i köket medan hon satt framför tvn. Hur rättvist är det på en skala egentligen? När hon sen ätit klart ställde hon i alla fall ner skålen till mig. Hon brukar alltid äta så himla god frukost, men idag åt hon gröt med sura hallon. Gissa om jag ratade det! SEN, sen hände det som aldrig någonsin händer. Jag, Kattastrof fick följa med ner till tvättstugan. Matte sa någon om att hon inte ville höra mig pipa som en stucken gris när hon gick så därför tog hon med mig. Nere i tvättstugan var det skithäftigt. Där stod tre olika maskiner på golvet samt en maskin uppe på en bänk. Det var där jag satt och basade över matte. Hon behövde en fast tass som styrde så att inget blev fel. Förutom maskinerna fanns det ett skithäftigt fönster ut. Det var liksom i markhöjd så jag kunde se om det kom någon utanför. Det gjorde det inte. Jag hade sådan tur att jag fick följa med ner alla gånger matte gick ner. När vi kom ner andra gången höll jag på att kola vippa. Det skramlade och lät inne i tvättstugan så hade jag fått bestämma hade jag nog försökt få matte att inte gå in där. Det kunde ju varit farligt. Sprängningsrisk kanske?! Eftersom jag skriver här och nu så förstår ni nog att vi klarade oss från det. Matte sa att det var torkskåpet som lät och att det inte var farligt. När jag var nere första vändan basade jag ju över matte, nu andra vändan orkade jag inte med det utan lät henne jobba på bäst tusan hon ville själv. Jag hade annat för mig, jag gick på upptäcksfärd under skåpen. Det finns många lukter i en tvättstuga. Så har ni aldrig varit där tycker jag att ni skall smita med någon gång.

image629
Här uppifrån hade man god utsikt över tvättstugan, bra plats att basa ifrån!

Människor gör mig trött

Alla människor har ett ansvar att vara goda mot sina medmänniskor. De som inte tar det ansvaret på allvar är riktigt farliga att ha att göra med!

En blinkning betyder giftemål...

Betyder då två blinkningar skillsmässa?

Det kan inte vara många där ute som missat nyheten om att Kronprinsessan Viktoria skall gifta sig. Ja, om man får tro tidningarna så kommer hon att göra det nästa år. Det var under en intervju med Aktuellt igårkväll som Viktoria släppte bomen genom att blinka samtidigt som hon med ett pillemariskt leende på läpparna säger att lite har hon allt i bakfickan. Mediasverige tolkar det genast som ett tecken att ett bröllop är i antågande nästa år.

För det kan ju inte alls vara så att Viktoria har andra planer med nästa år? Hon kanske skall vara med i något stort samhällsprojekt där något av vårt lands stora sociala problem diskuteras. Eller så planerar hon att åka på olika stadsbesök med pappa Kungen. Jag menar, det hon nu skulle ha i bakfickan kan vara precis vad som helst. Om hon nu skall gifta sig, jättekul för henne! Skönt att Daniel nu är godkänd av hovet att få bli hennes man. Men bara för att hon är sveriges nästa drottning och i allra högsta grad en mycket offentlig person behöver man inte sitta och spekulera i om hennes blinkningar betyder bröllop. Att sedan svenska folket spelar på dessa spekulationer för att vinna pengar är för mig mycket absurt. (Nu vet jag att allt som går att spelas på satsas det på vilket jag finner löjesväckande.)

Jag hoppas att Viktoria och Daniel gifter sig en dag. Att de låter kärleken mellan dem spira och växa. Men, jag hoppas att hennes blinkning betyder något helt annat. Det hade varit så himla kul om media blev dragna vid näsan än en gång!
image628
Hur många blinkningar måste jag göra för att önska god jul?

Dåligt samvete så det förslår!

Julkort ger mer dåligt samvete än julkänsla här i mitt hem. Varje år tänker jag att måste sätta mig ner och skicka lite kort. Men det kommer inte längre än så, tanken finns men energin och lusten faller liksom aldrig på. Finns väl många saker att skylla på. Vi har de enkla bortförklaringarna så som att  det ser futtigt ut med bara mitt namn på kortet när alla jag får är underskrivna med två eller att skall man skicka till alla blir det otroligt dyrt. Förutom de enkla bortförklaringarna så finns ju bortförklaringarna med miljön som utgångspunkt. Mer skog måste huggas ner för att jag skall kunna skicka julkort till nära och kära, mer avgaser måste släppas ut i luften för att forsla mina julkort till nära och kära, och sen så slängs alla julkorten på det enorma och växande sopberget vilket leder till mer utsläpp och annat. Så, har jag nu bortförklarat mig tillräckligt bra för att bli förlåten att jag inte heller i år har valt att skicka några julkort?
image627

Tur att jag har hela dagen på mig

Ärligt talat vet jag inte vad som hände, efter att andra maskinen tvätt startats så kom jag upp till lägenheten igen. Satte mig ner för att kolla lite saker på internet då det smäller till och jag blir trött. Tar mig till sängen och lägger mig där för att prata lite med Kattastrof. Hon var inte alls intresserad av det utan hon byter plats och lägger sig i fotänden. Här är klockan ungefär 9.47, då är det bara en halvtimme kvar tills julkalendern skall börja. Jag ställer alarmet och lägger mig till rätta. Jag gäspar och känner hur tungt huvudet är, ungefär blytungt men kan inte riktigt somna eftersom tvn står på. Volymen är egentligen inte speciellt hög, men just där när jag låg i min säng kändes det som det var en rockkonsertsvolym. Tanken for igenom mitt huvud både en och två gånger att jag kanske skulle ta och stänga av tv eller i alla fall sänka volymen. Du vet säkert hur rask en tanke kan vara. Min kropp hade inte den farten. Hur mycket jag än tänkte tanken att om jag bara går upp och stänger av tvn så kommer jag att somna gott, kunde jag inte förmå mig att utföra den enkla saken för att få det tyst.

Plötsligt kom räddningen som en skänk från ovan, de bytte program på tvn. Programmet som visades först handlade om det skulle vara roligt eller inte i skolan, de som debatterade om det hade alla höga och klara röster som verkligen inte gick att stänga av. Dessutom var det på svenska vilket gjorde det ännu svårare att stänga av. Det byttes bort mot ett program där de som medverkade hade mycket lägre röster, och skulle jag kunna lyssna på vad de sa så hade jag varit tvungen att koncentrera mig mycket mer. Jag är inte helt säker, men jag tror att de dessutom pratade på ett annat språk som jag inte förstod. De kan mycket väl ha pratat på svenska, men jag hade redan tappat mig en bit in i en skön slummer så jag kan inte svära på att de pratatde svenska eller inte.

Jag hade en planerad tupplurstid på 30 minuter och plötsligt hade den tiden gått åt till att försöka komma ner i sömn. Klockan börjar då att larma. Inte så där krigsalarmhögt utan vibratot i telefonen gick igång och en liten ljuv melodi spelades. Vissa av er skulle antagligen inte vakna av signalen utan hade ni somnat så hade ni fortsatt sova gott. Tyvärr är inte jag sån utan mitt huvud mer eller mindre studsade upp och undrade vad som hände. Jag hade ju faktiskt chans att få vila lite. Jag ville en sak medan alarmet ville något annat. Jag vann, jag ställde om klockans alarm till 10.30 och sjönk snabbt in i min underbara sömnvärld igen.

Säg den lyckan som varar tillräckligt länge för att man skall bli nöjd. Jag hann nog inte mer än somna igen innan larmet återigen ljöd och den här gången gick det inte att strunta i. Nu var jag tvungen att ta mig ner till tvättstugan, vare sig jag ville eller inte. Det var med sömndruckna ögon, tungt huvud och motvillig kropp som jag tog mig ner dit för att ta till rätta med min tvätt.Tänk att så väl inövade moment som tömma tvättmaskin, fylla den igen, tömma torktumlare och vika tvätt kan gå så långsdamt att utföra trots att de egentligen ligger där i bakhuvudet och oftast går på rutin.

Nu sitter jag här igen och mina gäspningar blir större och större för var minut som går. Tycker att jag borde piggnat till nu igen. Istället maler tankarna på att hoppa ner i sängen en stund till för att komma till rätta med tröttheten. Vet med mig att det kommer inte bli bättre. Det kommer snarare bli så att resten av dagen kommer gå i ett grått och sömndrucket tecken och det känns inte det minsta givande. Så, jag får väl sitta här och försöka behålla mina ögon öppna tills det är dags igen att ta sig ner för de 6 trapporna till källaren. När jag skall börja städa? Ja, det vetta gudarna. Det kommer nog skall ni se.

image626

En sån här kanske?

image625

En sån här vagn skulle man kankse ha här hemma när det är stora städ- och tvättdagen? Förvisso har jag en lägenhet som är 1 rum och kök, fast det behövs ju städas ordentligt här också då och då. Något som tåls att tänka tror jag bestämt!

Första maskinen är i gång i alla fall. Hur kommer det sig att man alltid vill ligga i sängen när klockan larmar för att det är dags att tvätta? Jag menar, man har ju frivilligt valt den tvättiden så varför vill man så gärna stanna kvar en stund längre i sängen? Vet inte hur ni andra har det, men jag har väldigt lätt att komma upp strax efter att jag satt klockan på snooz. Min hjälpreda heter Kattastrof, och så fort klockan har ringt känner hon att det är legitimt att jaga mina fötter. Råkar jag sticka ut dem utanför täcket är hon där rekordsnabbt och vill bita i dem. Då är det liksom ingen idé att ligga kvar där och dra, jag får ändå ligga och vakta mitt täcke för att slippa ha en driljard vassa små tänder i någon av mina stortår.

Bäst att göra frukost nu så jag orkar med hela dagen. Tvättid framt ill 20.00 ikväll. Nej, det är inte det ordinarie tvättpasset. Det slutar egentligen klockan 14.00. Av olika anledningart har jag mycket tvätt idag så jag bokade kvällsturen också. Lika bra det så att allt är tvättat och rent. Ren tvätt har ju en förmåga att sprida väldoft i hela lägenheten och det kan jag faktiskt tänka mig att leva med sen.


Onödigt vetande om mig

Nu skall jag ner i säg och spela lite mobilspel och softa en liten stund innan det är dags att nana gott på huvudkudden. Imorgon är det tvättid klockan 8.00 nämligen, då får man stå i givakt och vara glad.

God natt!

I have a confession to make III

För två veckor sen hade jag som en liten utmaning till mig själv att få in alla de sju dvärgarna i varsitt inlägg varje dag. I och för dig började jag med det på tisdagen, så på onsdagen hade jag två inlägg med varsin dvärg i. Trodde jag var taggad att klara detta, men ni som följer bloggen borde ha insett att det gick inte så bra kanske. På torsdagen kom inte någon dvärg, inte heller på fredagen eller lördagen för den delen. Så på söndagen satt jag med tankar om att få in dem på ett käckt sätt i ett och samma inlägg men tiden gick så fort den söndagskvällen att jag inte hann få gjort det inlägget. Har försökt ignorera detta faktum under föregående vecka, men nu måste jag bekänna. Det gick inte bra. Glader, Butter och Trötter gick hur fint som helst. Det är visserligen känslor jag känner rätt ofta så det var ju ingen svårighet. Däremot är jag kanske inte alltid på Toker- Kloker- Prosit - och blygerhumör allt för ofta. Självklart smyger sig de in i mitt liv också, dock mer sällan än de tre avklarade. Så jag får testa den här utmaningen en annan veckan istället.

Arbetskväll

Japp, Ylva kommer och hämtar mig om 10 minuter så det är väl bäst att jag tar mig i kragen här och nu och går ner så hon slipper stå och vänta på mig igen. Hon är go som kommer och hämtar mig idag, vi börjar ändå jobba samtidigt så jag frågade henne om det. Hon svarade självklart på sitt underbart omtänksamma sätt. Först skall jag dock ner och boka tvättid till imorgon. Alltid kul att ägna sina lediga dagar till sådana måsten. Fy tusan säger jag bara.
Men, nu skall jag vara inriktad på att jobba som sagt. Jobbar fram till 22.15 ikväll dessutom så då är det bra att vara fokuserad. Lätt att tänka så i alla fall...

Att avsluta en mening

Vanligtvis brukar jag inte göra såna här saker som jag hittat i andras bloggar. Det vill säga, såna här små listor och små uppgifter. Den här var dock annorlunda så den gör jag. Hittade den i Fialicious blogg. Det handlar om att du skall avsluta 22 påbörjade meningar och du får inte använda ordet INTE. Du skall alltså avsluta meningen så som du själv hade skrivit den. Förstår du?

1. Jag har insett att min senaste kyss ägde rum när jag och Tina var ute i somras någon gång vilket helt enkelt är ALLDELES för länge sen.

2. Jag lyssnar på datorns surr och marsvinens kuttrande som kommer då och då.

3. Jag pratar ibland lite för högt och för mycket, men det finns en charm i det också.

4. Jag älskar/tycker om så mycket att det är svårt att säga vissa saker, mina djur betyder oerhört mycket för mig, mina vänner likaså samt massa andra kanske små och obetydliga saker som jag sätter stort värde på.

5. Min bästa vän är den av mina vänner som står mig närmast så klart!

6. Min första riktiga kyss var nog den på Halloweenfesten -99 där killen hade snus i munnen och det upptäckte jag först efteråt...

7. Jag avskyr när folk frågar hur jag mår där hela svaren sällan är helt intressanta Se här.

8. Kärlek är underbart, livsviktigt och något vackert alla borde få uppleva.

9. Äktenskap är egentligen något vackert, men svårt att få att fungera.

10. Någonstans, tänker någon att beslutet som togs i fredags var ett dåraktigt beslut

11. Jag kommer alltid att vara barslig och ha mitt barnasinne kvar.

12. Jag är hemligt förälskad i Johnny Depp kanske?

13. Sist jag grät var i lördagsmorse när jag blev redigt förbannad när jag vaknade 2.30...

14. Min mobiltelefon är liten, blå och underbar på alla sätt!

15. När jag vaknar på morgonen brukar jag vilja ligga kvar, men rastlösheten sätter stopp för det.

16. Innan jag går och lägger mig har jag en fasligt lång kvällsrutin att ta mig igenom.

17. Just nu tänker jag på Johannes som skulle ha ledig dag men som fick rycka in på jobbet - igen!

18. Bebisar är den kommande framtiden och så är det pussvänliga och goa!

19. Idag ska jag jobba kvällen vilket känns lite segt måste jag säga.

20. I kväll ska jag kolla på tv om det blir tid för det.

21. I morgon kommer jag vara ledig från jobbet och då måste jag städa och tvätta.

22. Jag vill verkligen komma fram till vad jag vill göra med mitt liv vilket tydligen är en svår nöt att knäcka.


Så, nu är min lilla lista gjord. Om du får för dig att göra den kan du väl lämna en kommentar eller så här, då kan jag ju gå in och läsa hur du du avslutat dina meningar.

Skribent, journalist eller författare

Är det kanske det jag skall bli i mitt liv? En person som skriver artiklar, böcker eller kåserier rent av? Skriver jag så pass bra att folk skulle välja att läsa mina verk? Det jag har att berätta, är det intressant? Eller är det så att jag har förmågan att göra en sak intressant bara med mina ord? Jag vet inte detta, jag skriver mest för att få utlopp för mina tankar och känslor och funderingar. Min mamma, och mina systrar med för den delen har alltid sagt att jag skriver bra, att det finns något i det jag vill säga, och att jag kan vända det jobbiga till något man kan skratta åt. Det är min mamma som får sitta och lyssna - via telefon - på krönikor och recensioner innan de publicerats. Tycker hon att det är bra så kan jag med att skicka in det. När jag tänker efter, hon har nog inte sagt att något vart dåligt i och för sig, men jag är trygg vid att om min mamma tycker att det är bra, då är det så. Igår när jag satt och pratade med Johannes så kom vi in på mitt skrivande, jag hade hittat en blogg som jag funderade mycket över. Det var en kvinna som skrev flera inlägg varje dag men där innehåller mer eller mindre var det samma hela dagen. Det första inlägget handlade oftast om när hon och hennes man gått upp, hur morgonrutinerna såg ut och vad som var tanken med dagen, sen kom ytterligare ett inlägg om när barnen stigit upp och ätit frukost. Under dagen kom sen ytterligare inlägg där hon räknade upp vad som gjorts, vad som skulle göras och sen en kvällssummering. Den här bloggen skrämde mig något oerhört, jag hade hittat min värsta farhåga i ordform. Det är en sån blogg jag ABSOLUT inte vill ha. Och då känner jag att jag OFTA och mycket skriver utifrån mig själv, vad jag gjort, vad jag skall göra, hur jag mår och hur jag tänker. Är det tråkigt att läsa? Eller är det som Johannes säger, du skriver på ett sätt som gör det intressant. Du har med tankar i det hela och du gör det med humor och med glimten i ögat liksom. (Johannes, nu citerade jag dig inte helt korrekt utan skrev så som jag uppfattade det du sa igår, bara så du vet.) Detta gladde mig enormt, självklart lugnade det mig också. För, hade han sagt något annat, hade han tyckt att det var tråkigt det jag skrev, då hade jag slutat skriva på en gång. Det är något jag INTE vill vara! Jag har berättat för Johannes att jag funderat lite på mitt yrkesval varpå han igår säger, "Nu är det klart. Jag vet vad du skall bli. Du skall skriva, i större skala än du gör nu." "Vad då, menar du att jag skall bli journalist?" "Svaret kom snabbt, journalist, skribent eller författare, spelar ingen roll, bara du skriver." Så när jag äntligen kom i säng igår var mitt huvud fullt av tankar och idéer. Kanske att jag borde gå en skrivarkurs? Kanske inte? Började skissa lite på en berättelse också, lite ungdomsinriktat så där. Får se vad det blir av den tanken. Den som lever får se.

Men nu till den stora frågan, skall jag fortsätta och utveckla mitt skrivande?

image624

Nytt projekt?

Satt och sökte lite på information om kattparning nu inatt. Hittade lite givande information om det och skall gå in på SVERAKs hemsida (som jag också sparat som bokmärke). Där fanns det massor av nyttig information inför en kommande parning. Fick nämligen veta att Sture riskerar att kastreras då han är en allt för nyfiken liten herre. Han har varit bortsprungen allt för många gånger redan och han är bara halvåret. Läste att 10-12 månader är en lämplig ålder för parning. Så lätt uträknat bör det bli i april någon gång. Bra är om Kattastrof löper då också förstås. Well, vi får se hur det går. Stures ägare har lovat att försöka stå ut med hans sätt. Vi kan bara hålla tummarna.

image623
Bild: SVERAK

Bloggtoppen rocks?

Här har jag haft världens sämsta vecka på bloggtoppens placeringslista (nu ljög jag lite, v.49 var faktiskt sämre.) Måndagen började bra och tisdagen var i samma klass. Men sen vet jag inte vad som hände, låg först under 2000 i placering och vips hade jag åkt låångt ner igen, 2300 någonstans. Jobbade upp mig så jag i alla fall låg på precis 2000 i slutet av veckan. Lördagen ägnade jag mig inte åt att kolla vart jag låg, eftersom jag var så sjuk. Så när jag loggade in och såg att jag låg på plats 1824 vart jag riktigt glad. Under dagen och kvällen har jag tillsammans med Johannes grejat i ordning min blogg. Blev faktiskt riktigt nöjd med den. TACK JOHANNES! (Vet att du bara kommer rycka på axlarna för det, men jag är glad för all hjälp jag fått. Även om du kommer få hjälpa mera.) Så när jag skulle logga in på bloggtoppen för att kolla min antagligen katastrofala placering fick jag en smärre chock när jag vågade kisa mot skärmen. Plats 1118 var min. Snacka om uppåtstigande trender. 706 placeringar upp liksom. Säg den lycka som vara så länge, någon minut senare var jag uppe på 1230 istället. Men, jag får se det positiva, jag är snart under 1000 också, kanske. Eftersom min blogg ligger under kategorin "personligt" så måste jag säga att det är en bedrift att ha stigit så mycket på så kort tid. På bara 1 månad och 12 dagar, den tiden jag har varit medlem på bloggtoppen. Inte illa pinkat. Kul! Vi får väl se hur veckan blir nu då först och främst.

image622

1+1=?

Det sägs vara det enklaste talet att räka ut, men ibland undrar jag om det räcker att lägga ihop dem för att få svaret? Under lördagen var jag ju inte under mina sinnens alla bruk så då la jag inte ihop de enklaste ledtrådarna till en sanning. Då var jag mest arg när jag hade ork att tänka. Under söndagskvällen fick jag visserligen lite fler ledtrådar samt att jag själv funderade ut en annan sak som gjorde att jag fick rätt bra argument att ta med i ett visst samtal som kommer ske denna måndagen eller om det inte går på tisdag. En sak är säker, min magsjukedag är inte färdigtvistad än. Tvisten är i och för sig inte ens inledd men jag kommer ta mig tusan bråka om den. För, det var inte rätt det som skedde!

image621
Bild: Geocities

Kattastrof - Musikalisk talang?

Min favoritkisse Naken ligger i startgroparna för att starta ett band. Tror att det kommer bli ett rockband, det är väl häftigast kan jag tänka. Han vill ha med mig i bandet och frågade om jag ville vara sångerska, han menade att snygg sångerska var bra för bandet. (Det var inte en dålig komplimang måste jag säga.) Jag svarade självklart att kan gärna vill vara med som sångerska i bandet, jag har ju rätt bra röstkapacitet så att säga. Såg att det var fler som anmält sig som intresserade för sångbiten så jag får väl ställa mig i bakgrunden och doa i värsta fall. Huvudsaken är att jag får vara med i bandet. I alla fall, när jag satt och kollade in bilderna på mig med matte förut hittade vi faktiskt lite saker som skulle kunna göra att jag kan få en annan plats i bandet. Det förutsätter i och för sig att jag får låna morfar Jannes trummor... Nu blev ni nyfikna va? Jo, det var så här att när vi bodde hemma hos morfar när matte hade opererat sig så fick jag chansen att provaspela morfars trummor. Skithäftig känsla måste jag säga, man känner sig jättemäktig uppe på dem. Så, blir jag inte sångerska så kan jag trumma på som fan istället.


image617
Vart skall jag börja någonstans?

image618
Tänk att fullvuxna karlar får plats på en sån här pall? :p

image619
Skall man inte ha häftiga scenkläder då? Här testar jag häftiga linser.

image620
Undra om jag syns tillräckligt bra här bakom?

Så vad tycker ni, borde jag vara sångerska eller trummis i bandet? Förresten, om du har ett bra bandnamn till oss, gå in till Naken och skriv det som kommentar i hans gästbok. Alla namn tas emot med öppna tassar, men tänk på att vi är katter, så det skall vara något med riv och klös i.

Kattstrof - Ett axplock med bilder

Matte och jag satt och kollade igenom alla bilder på mig som finns i hennes dator. Vet ni hur många det var. 1481 bilder fanns det. Jisses tänker ni kanske, futtigt tänker jag. Det är ju bara 423 bilder i månaden. Kunde gott varit lite fler tycker jag. Kan bero på att jag fullkomligt älskar att stå i centrum. Jag vet att matte klagar här i bloggen hur svår jag är att fånga på bild, men det är för att hon skall ta kort på såna konstiga ställen. Hon skall ta kort när jag verkligen inte är i bästa form eller har en liten svacka. Jag menar, tänk bara när man har en Bad fur day? Vem vill ställa upp och plåtas då? Oj, det blev änna en lång utläggning om ingenting. I alla fall, jag tänkte visa upp lite störtsköna bilder på mig här och nu. Eftersom det är så pass många lägger jag in dem som miniatyrbilder, så får ni klicka upp dem. Hoppas ni har förståelse för det. Och klickar ni inte upp dem förlorar inte jag nåt på det, det gör du. ;)

Skönhetssömn = Ha ett vackert sätt att sova på.
Panik är en himla festlig typ.
Nej, jag har inte luktat på starkare varor än vatten.
Tarzan? Nej, jag har ju ingen häftig lian att svinga mig i.
Här övar jag på att vagga in andra i falsk trygghet och det går riktigt bra.
"Seee mig, bara för den jag äääääär".
Titta på mig, inte på mattes oerhört katastrofala klädkombination. ;)
Jag kan inte sätta fingret på det, men killarna har en otrolig dragningskraft.
Att ha koll ut samtidigt som jag kollar matte är optimalt!
Matte kastar in leksakerna här, jag plockar ut dem! Hon skall ha något att göra. ;)
Krama mig?
Hade det inte vart så grönt här hade jag lätt haft den bästa kamuflagen.
Öronen är inte så charmiga kanske, kan du bortse från det?
Det var kanske ingen bra idé att bita i den här? *fräser* Den var torr!
Finns det andra gångarter än full galopp? I så fall har jag inte lärt mig dem.
Att rumla runt med mattan är riktigt roligt. Resultaten blir alltid så olika.
Alla katter har väl en skofetisch?
Lite knepigt är det att jaga maten som finns i en skål. Visst gör jag ett gott försök?
Hallå där nere, kan ni inte komma upp hit istället?
Powernap på golvet, innan det är dags för mer bus.


Så där ja, det var ett axplock av bilder från mig som är tagna nu under hösten och vintern. Och som jag sa tidigare, det är inte jag som förlorar om du väljer att inte klicka upp alla. *retas* Så vad väntar du på. Klicka nu upp de bilder du struntade i så du inte missar något sött!

Kattastrof - Hjälpsam så det förslår

Igår när matte var så där sjuk så försökte jag ju hela tiden hjälpa henne så gott jag kunde. Hon tyckte väl i och för sig inte att mina små godhjärtade tjänster dög riktigt då hon mest var irriterad och sur. Det var först framåt kvällen som hon verkade vara lite villig att inse att jag faktiskt var både uppoffrande och bussig mot henne. Jag tror att hon förstod att när jag la mig på hennes plats i soffan eller sängen var det bara för att den skulle hålla sig varm. Jag får dock inte döma min matte efter hennes beteende igår. Hon var ju faktiskt ruskigt sjuk, nästa gång förstår hon antagligen mina avsikter. I alla fall, när klockan började närma sig 22 och matte var totalt slut efter en otroligt jobbig dag försökte jag få henne att ta tempen innan hon somnade. Jag menar, det är väl bra om hon har koll på den också? Det kändes i alla fall skönt för mig att veta det. Sen var den rätt rolig att leka med, termometern alltså. Men, på bilderna är jag bara hjälpsam och putter den närmare matte så hon inte skall behöva sträcka sig så långt.

image590
Har skall jag få matte att förstå att hon skall ta tempen?

image591
Jag kan putta den mot henne så klart!

image592
Den här var svårstyrd, nu åker den ju åt fel håll.

image593
Ta den nu matte, annars kanske den ramlar ner på golvet... igen...

Kattastrof - Okej, jag är väl lite för nyfiken ibland.

Nu har jag äntligen snott datorn från matte igen, hon är frisk och orkar sitta vid sin dator mycket mer. Tog chansen nu. Igår berättade jag ju om vattnet som bubblade så där lockande. Jag sa att jag aldrig skulle stoppa ner huvudet där inte. Det var jag för sofistikerad för. Tror att jag får krypa till korset och bekänna att glaset vann. Matte hade hällt upp mer sånt bubblande vatten igår när hon skulle lägga sig för att sova, först höll hon på att flytta glaset och lyfta ner mig, allt för att jag inte skulle komma i närheten av bubblorna kändes det som. Tillslut tröttnade hon nog på min envishet. Så där stod jag och tittade länge och väl på bubblorna, de var så roliga. Ibland kom det upp flera bubblor mot ytan på samma gång, ibland fick jag stå och vänta ut dem. Ack den som ger sig! Jag gjorde det inte kan jag lova. Efter en bra stunds tittande skulle jag självklart ta mig närmre bubblorna, jag försökte stå emot, men har man gett sig in i leken får man leken tåla och vips stod jag där med huvudet i glaset. Såpass här långt in i leken var min nyfikenhet alldeles för stor och eftersom matte struntade blankt i vad jag gjorde så fick jag ta chansen att smaka på bubblet. Jag menar, skulle jag bangat igår hade jag säkerligen aldrig fått en ny chans. Så, det var bara att sträcka ut tungan för att stilla min nyfikenhet och min törst. Ni vet väl att jag hellre dricker vatten ur mattes glas än ur min egen skål va? Gissa om jag fick en chock, ja nästan gränsen till panik. Det stack nåt enormt i tungan. Dricker människor sånt där konstigt verkligen? Tycker de att det är gott? Nej, här tänker jag nog klassa människorna som dumma i skallen på riktigt faktiskt. Så det så!

image587
Kan man sitta på första parket så tar man ju den chansen

image588
Lockar ni, så är det väl klart att jag kommer efter

image589
Nu är det nära, nu behöver jag bara sticka ut tungan så kommer jag få en ordentlig smaksensation.


Matte är så långsam så hon fick inget kort där jag visar min tunga. Och hon fick inte heller något kort när jag fick min chock. Lika bra det, då vet ni bara att jag fick den. Ni vet inte hur löjlig jag såg ut. Det var väl tur det.

Symtomfri

Japp, nu är alla symtom borta. Det känns verkligen som jag gått från de döda till de levande igen. Ingen feber heller, 36,8 visade termometern, lite högt för att vara jag kanske men det går väl ner. De gånger jag legat på sjukhus och de envisats med att ta tempen så har den legat på 36 grader jämt. I alla fall, magen gör inte ont idag. Eller jo det gör den, träningsvärken är inte helt borta än. Förhoppningsvis skall jag kunna jobba imorgon igen. När jag börjar klockan 15 så har det gått 49 timmar. Så det känns bra, vill inte förlora mer pengar. Men jag förlorade ju hela dagen igår + ob och idag förlorar jag 20% av lönen + 20% av obt.

I alla fall, det är konstigt att man kan bli så förbannat dålig i hela kroppen när man har magsjuka. Helt tömd på energi, inte ens någon liten reserv kvar. Skall väl fortsätta dricka min coca-cola och mitt vishy vatten idag i alla fall. Dä ä gott dä!

Nej, om jag skulle kolla upp vad kylskåp och skafferi har att erbjuda till frukost. Igår fick jag endast i mig 4 smörgåsar på hela dagen. Räkna då att dagen började så smått runt 4.40... Inte mycket mat det inte! Kan vara därför som energinivån var så låg igår, men jag är inte helt säker där faktiskt. ;)

Feber och huvudvärk

Magsjukan verkar ha gått tillbaka till viss del redan, jag är inte lika matt i kroppen nu. Självklart har jag ingen energi och jag får extrena blodsockerfall när jag ställer mig upp, kan ha något att göra med att mat fattas i min kropp. Istället har jag fått ont i huvudet och feber. Hade faktiskt 38,0 nu och det är väldigt ovanligt för min del. Jag känner mig verkligen inte kry just nu. Och jag vill ju vara på julfesten med mina vänner. Allt är så typist!

God natt, igen!

Kattastrof - Matte är tydligen sjuk

Vilken dag jag har haft, matte är tydligen magsjuk och har inte det minsta tid för mig idag. Hon väckte mig 2.30 första gången. Märkte genast att det var något som var fel så jag försökte pigga upp henne genom att hämte leksakerna för att få henne att leka istället för ägna massa tid inne på toaletten, ni vet hur tråkigt jag tycker det är att vara där inne ensam. Matte måste väl känna lika dant. Jag menar, vad finns det att göra där inne? Det värsta var väl i och för sig att hon hela tiden stängde ute mig när hon gick på toaletten. Det har hon gjort väldigt sällan sen jag flyttade in här. I alla fall, matte forsatte att vakna en massa gånger under natten och en del av gångerna gick jag och hämtade leksakerna, men hon var instängd på toan varje gång jag kom tillbaka. De andra gångerna fortsatte jag att sova eftersom hon så tydligt visade att hon ville göra sina hemligheter för sig själv. När hon då kom tillbaka blev hon grinig för att jag lagt mig på hennes plats där det var varmt och gott. Självklart gjorde jag det för att hålla det varmt när hon kom tillbaka.

Jag har verkligen, verkligen försökt att roa min stackars sjuka matte. Kommit med leksaker till henne, tuggat sönder halva hushållsrullen, vält spannen, försökt få mig en slurk av hennes bubblande goda vatten. Men allt jag har gjort har mötts med irriterade blickar, och så har hon hela tiden putt bort mig från henne. Så jag bytte taktik, från att ha varit uppe i varv och sprallig när hon försökte sova så gick jag och la mig och sov så fort hon lämnade sängen/soffan för en stund vid datorn allternativt toaletten igen. Men detta har bara gjort henne än mer irriterad. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Vill hon inte leka så hon blir frisk och vill hon inte att jag skall ligga i hennes säng/soffa så den håller sig varm? Nej, en sak är säker!! Människor är verkligen konstiga varelser! Hoppas att hon är på bättre humör imorgon så vi kan leka igen. En sjuk matte är verkligen inte någon kul matte skall ni veta!

image584
Här ligger jag och håller mattes soffa varm, är jag inte snäll så säg?

image585
Kan sånt där bubbelvatten vara gott? Det ser läskigt lockande ut, som om de tror att jag skulle hoppa ner i glaset... Eller hur? Sånt gör inte sofistikerade katter som jag *visslar*

image586
Här sover jag faktiskt bakom mattes rygg. Omtänksam som få...

En otroligt dålig kombo!

Måste väl kunna klassa gårdagen som en riktigt dålig dag, en dag från helvetet. Först fick jag putta en saab hur långt som helst och sen jobba tillsammans med en magsjuk personal. Vad ger de grejerna för resultat? Träningsvärk i hela kroppen (även magen) samt magsjuka. Och det kan jag lova, det är den sämsta kombinationen som kan göras faktiskt, tror jag.

Lägg sen på en otroligt livlig och lekfull liten kattunge. Inte en enda lugn stund. Hon hoppar på magen, river i pappersrullar, leker med sina leksaker i sängen, jaggar bubblor i mitt vattenglas. Endast när jag sitter vid datorn lägger hos sig för att vila en stund. Så fort jag sen tittar mot sängen/soffan är hon i full gång igen.

Skall ge sovandet ett försök till. Har sovit någon timma eller så sen 2.30 inatt. Börjar känna att energireserven är tömd. Usch för att vara sjuk. Och helvete för att jag missar julfesten...

Så totalt utarmad?

Det finns en sak som är optimal när man bor ensam och det är att man inte smittar någon med magsjuka. Det dumma med samma situation är att man måste klara av allt själv och hur lätt är det när hela kroppen darrar av trötthet? Man skulle ärligt talat behöva lite hjälp med en del saker när man bara spyr och spyr och spyr. Torka av, badda pannan och fixa fram och ta bort, det är grejer man verkligen skulle behöva hjälp med. Att städa upp efter sig själv är otroligt påfrestande och när man äntligen får lägga sig i sängen igen är man så totalt orkeslös att man är redo för att lämna in handuken. Strax efter det är det dags för ett toalettbesök igen. Detta satt jag och tänkte på runt halv sjutiden imorser. Då tyckte jag ruskigt synd om mig själv skall jag säga. När jag sen googlar efter saker som kan lindra magsjukan hittar jag den här artikeln. http://www.aftonbladet.se/foraldrar/terrieriksson/article1266927.ab Hon har för fasiken 7 resor värre än mig. Hela hennes familj är sjuk och hon måste hjälpa småbarnen som får panik när de kräks och när deras febriga pannor måste baddas. Och sömn, det får hon kanske två timmar på morgonkvisten. Småbarnsföräldrar är verkligen hjältar i sina roller som föräldrar. Att vara sjuk och samtidigt ta hand om sitt sjuka barn, det är strongt. Ja, har man satt barn till världen skall man ta hand om dem. MEN även sjuka föräldrar har rätt att vara sjuka själva också. Just därför måste jag nog beundra dem lite när de fortsätter kämpa på istället för att släppa allt och bara ligga och hulka själv.

Nu väntar jag på att pappa skall komma med en back Vishy vatten. Got, bubblande och med salt i.

Småsint och arg!

Jag är verkligen skitarg just nu. Jag skulle inte ha magsjuka. Jag skulle vara frisk. Det var helt klart utdömt att gå till jobbet igår eftersom jag GARANTERAT smittades igår. Helt säkert, då jag 1,5 timmar in på passet kände en förändring i magen och kroppen. Jag fattar inte att beslutet som togs igår ens fick tas! SJUKT!

Och jag missar julfesten ikväll, den som jag sett fram emot i en och en halv måndag. Detta är inte rättvist! Inte någonstans! SJUKT!!

Nu vart jag sjukanmäld

Vaknade igen, en timma efter mitt förra uppvaknande och kände: "Idag skall jag inte gå till jobbet". Magen är ut och in, jag känner mig låg och mycket illamående. Ärligt talat, jag är inte arg för att jag har fått magsjuka, jag är arg för ett besult som togs igår och som antagligen orsakat min magsjuka. Nu är det JAG och ingen annan som förlorar pengar. Tack! Det var himla snällt att det var jag som skulle bli lidande...

Magsjuka?

Ibland kan jag bli så himla arg. Som jag sa igår har vi haft magsjukeutbrott på jobbet. Igår kom det beslut som jag inte riktigt tyckte om och nu sitter jag här med lätt illamående och ont i magen?! Kul? Nåt så in i helvete...

Skall försöka sova några timmar till, men min helg ser mörk ut helt plötsligt...

image583

Får jag lov att fresta ditt smaksinne?

Ikväll har jag inte gjort så jättemycket jobbigt på jobbet faktiskt. Jag har mest stått i köket. Och äntligen fick jag tid att testa på ett nytt godisrecept. Receptet hittade jag i en liten receptbok från Canderel.

2,5 dl Matlagningsgrädde
225 g mörk choklad (osötad)
1 dl Canderel strö
2 msk lakritspulver (Finns i hälsokostbutiker. Annars går hockypulver lika bra)
1 dl Hallonpuré

Kakaopulver att rulla tryffeln i

Efter att ha läst receptet, vad tänker du då om det? Något som lockar eller är det bara usch och fykänslor som kommer upp? Går smakerna ihop eller blir du bara äcklad? Skulle du testa på och göra det här receptet?

Tillagning
  1. Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner sötningsmedel och lakritspulver.
  2. Hacka choklad och lägg i en skål.
    Häll över gräddsmeten och rör om tills chokladen smält.

    Ställ in i kylskåp i minst 3 timmar, helst över natt.
  3. Ta ut och forma små bollar, som sedan rullas i kakaopulver.

Jag har som sagt slängt ihop smeten idag. Eftersom den skall stå så pass länge i kylen fick jag snällt acceptera att jag inte skulle hinna göra klart den helt idag. Men så fort jag kommer till jobbet imorgon skall jag göra kulor av den stelnade smeten! Om jag provsmakade på smeten? Det är väl självklart att jag gjorde det. Mina smaksinnen dansade schottis till schlagermusik. Fast, när jag skall göra det här hemma så skall jag ha i en matsked extra av lakritspulvret. Även om man kände smaken väl så vill jag ha den lite mer framträdande i tryffeln.

image582
Bild: Menyse.com

Hur lätt tror du att den här är att putta?

image581


Tycker ni att den bilen ser lätt ut? Okej! Lägg då på att du skall putta den längs en väg med litet motlut en si så där 20-30 meter, över en kant och sen ratta in den på rätt parkeringsruta. Fortfarande lätt tycker du? Kanske om man är 2, men som ensam tjej är det minsann riktigt tungt. Lyckades att putta de första 20-30 meterna och över kanten. Men sen vart det svårt, det var massa lut inne på gården också, så fort jag lyckats få bak den skulle jag vrida på ratten och putta samtidigt, i motlut. Gick så där bra kan jag säga. MEN precis i rätt tid kom en kvinna och frågade om jag behövde hjälp att putta. Tacksamt svarade jag så klart ja, när jag var klar berättade jag hur långt jag puttat den själv. Då blev hon smått imponerad.

Varför jag puttade den så långt? Jo, för att den behagade att stanna ute på gatan när jag skulle köra till jobbet. Skumt att den startade och sen dog. Mystiskt like hell! Så, efter allt puttande så stod den på sin plats, snett och vint men den var där i alla fall. Sen var det bara att ta bussen efter det tunga gympasset.

Om jag har något till övers för krånglande bilar? Nej, det har jag verkligen inte. Idag lät jag den inte vinna över mig i alla fall. Visst, jag blev irriterad för stunden, sen valde jag att inte vara arg mer. Biljävel! ;)

Det värsta med att jobba med människor?

Det absolut värsta är väl sjukdomarna då som kan härja fram och tillbaka på ett gruppboende. Förkylningar, magsjuka och vinterkräkasjuka som exempel. Vare sig man vill det eller inte så utsätts man för smittorna i större eller mindre grad. Verkligen inte kul, men likt förbannat måste man gå dit ändå. Vi har haft några fall av magsjuka nu i veckan. Bäst för mig att jag inte smittas och får symtom. Jag vill ju gå på julfesten imorgon! Skall nog ta de där förbenade vitpepparkornen när jag kommer till jobbet ikväll. Tror inte att det skulle hjälpa, men jag kan alltid försöka i alla fall.

image580

Santa Maria står i min skugga

Fick ett underbart sms nyss från Emelie på jobbet. Det stod:

"Hade gärna tagit del av receptet till de goa brödet du bakade igår. Riktigt gott måste jag säga! 10 points! Lät som slager festivalen där... Hmm. Ses sen! Ska nu smaska vidare på mina smörgåsar!"


Lite kul att få sån fin uppskattning när jag stått och bakat bröd på jobbet. Jag är ju som jag är, jag vill ha toppresultat när jag gör något. Och igår så kändes det inte som degen ville jäsa så jag gick och småmuttrade för mig själv. Ylva sa hela tiden till mig att det skulle komma och att jag bara skulle hålla mig lugn. Vips så hade det jäst och jag kunde baka ut två riktigt fina limpor med vörtbröd. Att det sen uppskattades big time av både Ylva och Emelie var otroligt kul.

Får väl passa på att sola mig i glansen nu när Emelie vill ha MITT recept så hon kan baka lika gott bröd. Att receptet står på vörtmixens påse spelar ingen roll, det var mitt recept hon ville ha.


Det är skönt att sola sig i någon annans glans. Santa Maria kan allt stå kvar där bak, i min skugga!
image579
Bild: Kungsholmens färgbutik

Det här med fredagar och tid

Vad är det med fredagar och tid? Tiden tycks gå så fort just på fredagar av någon konstig anledning. Man går upp något så när i tid och vips så skall man helt plötsligt vara på jobbet. Det är väldigt märkligt tycker jag. Exakt så är det idag. Det är 2,5 timmar sen jag vaknade och klockan 14.30 börjar jag att jobba. Vart tog de timmarna vägen? Antagligen så åt mina sysslor upp dem. För på lite mer än en timme har jag hunnit med att dammsuga av här hemma, städa min del av trappstädet, plocka undan ren disk, diska smutsig disk, påbörjat lunchen, duschat, klätt mig och ringt och fixat så jag inte behöver vara hemma när de skall byta elmätare nästa vecka. Inte illa pinkat må jag säga.

Nu skall jag sätta mig ner i lugn och ro i en kvart och se dagens avsnitt av julkalendern. Det är jag allt värd just nu, sen är det bara att göra klart lunchen eftersom Tina kommer runt 12.

Tchüss!

image578
Bild: Ekerö

Hur skönt är det inte med sömn då?

image577
Bild: Sova gott

Hur många av er kan gå i god för att sömn är något av det bästa som finns. Jag kan det i alla fall. Att sova är verkligen underbart och njutningsfullt. Dels återhämtar du man sig och så bearbetar man alla tusentals intryck som man fått under dagen. Dels så drömmer man drömmar som kan vara så mysiga att man inte ens vill gå upp när man så småningom kommer in i den ytligan sömnen igen. Något som är fräckt att veta, men som inte är så kul att uppleva är att när man somnat och befinner sig i det ytliga sömnstadiet och kanske väcks inom en halvtimme, då känns det som man inte somnat alls. Hur många har upplevt detta? Jag har gjort det allt för många gånger. Det är nog det som hänt många gånger de nätter när man tror sig inte ha sovit alls. Men korta stunder i det ytliga stadiet är väl bättre sömn än ingen alls, även om man inte tror att man sovit nåt alls. Inatt har jag i alla fall sovit riktigt gott. Jag har dessutom fått sova så gott som hela natten i ett sträck. Vaknade till av att Kattastrof rörde lite på sig men något annan störande har jag inte varit med om. Fast det är klart, det var störande att klockan ringde så tidigt. Den kunde gått väntat lite till med det. Hur har du sovit i natt?

How deep is your love


Take That - How deep is your love

Blev helt tagen av den här låten första gången jag såg videon. Så här, många år senare älskar jag den lika mycket fortfarande. Och killarna Take That har alla så fina röster.
Nu skall jag se på videon och mysa!

En blick med sånt där sug i

Ikväll när jag var på dansen så stod vi så klart längst fram och diggade och dansade till all bra musik som bandet spelade. När vi står och dansar som bäst så får jag en blick från sångaren, vilken gick som en stöt igenom mig och jag tittade bort. Har de senaste åren tyckt att det är obehagligt att få blickar från okända killar. Kände genast att jag var löjlig, någon gång måste jag lära mig att ta såna där blickar, annars kommer jag ALDRIG att träffa någon. Hur skulle det se ut att jag tittar bort så fort någon skulle ge mig en uppskattande blick liksom? Så jag stålsatte mig och väntade in ett nytt tillfälle. Plötsligt tittar han på mig igen och jag håller kvar blicken, vilket kändes helt magiskt på något sätt. En sådan blick var LÄNGE sen jag fick, mycket länge sen. Så, när klockan slog 21.15 och vi skulle gå hem var det för första gången inte jag som ville gå hem. Inte för att det hade kunnat bli annat än blickar med sångaren då han för det första bor 125 mil bort, för att han för det andra är lite för gammal för mig och för det tredje så har han säkerligen familj och sånt också. Dessutom såg jag att han gärna gav blickar till sin publik, så jag var inte ensam om att få en sådan härlig blick. Men, jag kan i alla fall leva på min ett tag framöver. Just för att det var härligt att få och för att jag vågade hålla kvar.

image576

Lite bråttom har jag nog allt.

Om 40 minuter skall jag befinna mig uppe vid kvarnkullen. Det är dans ikväll tillsammans med killen jag är kontaktkompis åt. Innan dess skall jag hinna äta min mat som står och lagar till sig på spisen, hämta pengar samt ta mig upp till stället. Varför så mycket på så kort tid? Jo, jag fick för mig att sitta med min header till bloggen fram till 18.00. Inte det smartaste idag kan jag säga. Men, jag skall hinna, jag har ju gjort det förr menar jag.

Stressar iväg...

Kattastrof - Sankta lucia

...skänk mig en tia.

Ja, är det Lucia så är det Lucia och det skall ta mig tusan firas varje år. Annars är jag rädd att det inte blir jul. Detta höll även Kattastrof med om så när jag kom hem klädde jag så klart ut henne till årets absolut sötaste lussekatt så klart. Att sen fånga henne på bild var inte det lättaste, men det är det ju aldrig när hon är vaken för den delen.

image569
Lussekatten, lussekatten, elva nätter före jul...


Har sett att de andra lussekatterna går på två ben så det får jag väl testa jag med.


Jag måste så klart lussa lite för favoritmusen också


Funderar på att följa med matte ut och lussa lite mer idag, det här var roligt!


Klart man skall lussa för alla man håller kär och den här lådan älskar jag mest just nu.


Jag förstår att Lucia trilla av pinn, det tar väldigt på krafterna att lussa må jag säga


image575
Det är ju inte för intet som man är mattes ögonsten va?!

Det här lussandet tog otroligt på krafterna, min lilla lussekatt har förpassat sig till soffan där hon ligger och - sover för ovanlighetens skull. Glittret har hon slängt av sig mitt ute på golvet i hallen.
Nästa år får vi nog öva lite mer på vårt framträdande dock.

I declare war!

Nu har jag tänkt färdigt. Jag skiter i frisktandvården den här gången. Inte nog med att jag känner mig lurad, jag har ju alla redskap och verktyg jag kan ha för att bli av med mitt blödande tandkött. Har läst på lite på nätet både idag och igår och fick lite tips om vad jag kan göra. Jag frågade ju min tandläkare om det fanns mer att göra förutom att använda tandtråd. Detta sa hon nej till. På nätet har jag hittat tips om att använda Corsodyl eller vad tandkärmen heter och en mjukare tandborste. Testade ikväll att borsta med en mjuk vanlig borste istället för min elektriska och jag kände att det faktiskt var behagligare, fast, jag gillar min rosa elektriska tandborste också. Sen tänkte jag köpa lite olika tandstickor, gärna med fluor på och så såna där röda tabletter som man tar efter tandborstningen för att se om och i så fall vart det finns kvar beläggning. Låter kanske löjligt, men här skall det fasiken krigas och kriget skall vinnas - AV MIG! Nästa gång jag går till tandläkaren är det jag som har ett välmående tandkött! Så det så. Det har jag alltid haft, varför skulle det ändras nu? Så det så!

Sen måste jag väl i och för sig försöka tänka på att INTE småäta hela tiden. Nu gör jag ju inte det i någon stor utsträckning, men det får ta mig tusan inte bli lnågon godisbit då och då i fortsättningen, det är ju fullkomligt livsfarligt för tänderna!

Så med det vill jag säga att här med förklarar jag krig mot bakterier och beläggning på tänderna!

Pappa har nog lagt sin dom

Saaben har nog fått sin dom. Pappa ringde vid 11-tiden idag och efterfrågade resultatet på besiktningen. Jag sa att nästan allt var bra varpå han blev jätteförvånad. Sen drog jag till med det jobbiga resultaten, att det olika halterna inte var så bra som de skulle vara. Efter att pratat lite så konstaterar han att det inte är någon idé att hälla i E85 i den, ty den skulle dricka alldeles för mycket antagligen. Så, det blir att sälja skroten som reservdelsbil istället. Tror att jag får be pappa om hjälp där eftersom jag inte kan något om sådana affärer. Sen sa han att han skulle leta efter en mindre och billigare bil för mig istället. Skönt att ha någon som kan de där sakerna. Jag är kass på det får jag erkänna. Så, nu har jag min lilla vita saab kvar fram till den 14 januari. Sen är det körförbud på den. Lika bra det, stackarn har överlevet sig själv. Nästa år hade den ju blivit 19 år gammal. Det är inte fy skam för en bil inte. Snart skall den få somna in i bilhimmelen för gott.

Så här skall den dock INTE sluta!
image568
Bild: Skrotbilar

Så blev mitt vörtbrödSka man skratta eller gråta, trots att jag gjorde så gott som likadant med båda degarna så ville den ena inte jäsa upp sig alls som ni ser. Det blev i stället platt och hård. Då säger ni, för mycket mjöl i degen. Men, det konstiga är att jag har mer mjöl i den limpan som jäste och blev stor och fin. Jag har provsmakat en bit av den platta limpan och den smakade mycket gott. Dock var den tung och svårtuggad så jag får ta och baka en till limpa imorgon så kan jag själv äta upp den platta. Trodde inte riktigt att vörtmixen skulle ge så god smak, men se det gjorde den. Helt klart värt pengarna och tiden jag lagt ner på det. Så, skall du ha med dig vörtbröd på något kalas i jul tycker jag definitivt att du skall köpa dig en påsa med vörtkryddor och baka ditt eget bröd. Det blir så mycket trevligare!

Kattastrof - Jag får väl gå och sova så länge

Sedan 16-tiden har jag hållt på att baka mitt vörtbröd. Detta var Kattastrof inte det minsta intresserad av så jag hittade henne i olika utföranden på olika platser i lägenheten. Bäst är väl när hon gömmer sig i utrymmet bakom kökslådan. Hon är väldigt smidig tydligen som tar sig i mellan där. Sen vill hon inte gärna komma ut därifrån. Inte ens om jag försöker stänga lådan. Det är med lock och pock som hon först kommer ut. När hon väl kommit ut därifrån tröttnade hon på mitt bakande och gick iväg från köket. Jag fick gå och leta efter henne i min etta, en katt kan verkligen det där med att gömma sig. Kan ni gissa vart jag hittade henne? I den stora vita lådan så klart, där hade hon gått och gömt sig och locket på lådan hade fälts ner så hon syntes inte där i. Där kom jag självklart med min kamera och tro det eller ej, hon vände bort huvudet och somnade om. Tänket väl att det var bäst att låta henne vara och gick ut i köket för att fortsätta med mina bakverk. När det var klart började jag med middagen, utan att Kattastrof kom fram. Det kan jag lova är väldigt ovanligt. Jag gick ut till marsvinsburen för att hämta deras grönsaksskål för att ge dem deras kvällsgrönsaker. Vem låg i buren när jag kom med grönsakerna. Jag tyckte att Skrik och Panik kuttrade på lite väl mycket medan jag skar upp deras mat, och det var inte alls konstigt. Kattastrof satt där så fint och tittade på dem. Nu har hon legat där i snart en timma. -När matte inte har tid med mig får jag söka mig till ett trevligare umgånge.

image563
Jag söker nya gömställen. Här syns jag väl inte?

image564
Sheeeeet! Sluta fotografera och dra. Jag sover för tusan.

image565
Vad gör ni där långt där borta? Vi skulle ju ha samkväm?!

Rikard Wolff - vilken röst!

När jag stod och bakade så hade jag på en musikmapp med väldigt blandad musik. Plötsligt kom Rikard Wolff och låten Pojken på månen. Den låten lyssnade jag jättemycket för ett par år sen. Texten har något som jag tycker om, men mest är det för hans röst. Så djup, så kraftfull, så mycket på en och samma gång. Vad det är med mig och manliga härliga röster? Det vet jag inte, men knäna börjar nästan darra när jag lyssnar på såna röster. Tycker ni inte att han har en väldigt behaglig och skön röst? Han gjorde Scar i Lejonkungen, och även om Scar inte var den snällaste i filmen kan jag inte låta bli att njuta av Rikards sång!


Santa Maria - Vörtmix

Nu bakar jag vörtbröd minsann. Eftersom jag fick ta ett jobbpass imorgon så valde jag att baka brödet ikväll istället. Det skall väl inte vara någon fara med det. Det kommer nog vara lika ätligt på lördag. Hade först tänkt köpa vörtbröd på den lokala matvaruhandeln, detta för att jag inte visste hur man fick tag i vört. Trodde att det var en vara man fick vara ute i god tid för att få. Så i måndags hittade jag Santa Marias Vörtmix vilket gjorde att jag snabbt bestämde mig att baka i alla fall. Nu har jag satt två degar, en med öl i och en med vatten och russin. Får se om det blir en succé eller inte. Bilder på bakveken kommer nog under kvällen. Nu skall jag gå och baka ut ena degen. Önska mig lycka till.

image562
Bild: Santa Maria

Att köpa en julklapp?!

Skall ju gå på julfest på lördag. Då skall jag ha med mig vörtbröd, det tänker jag baka imorgonbitti hade jag tänkt. (Husmorspoäng så det förslår) Förutom brödet skall jag också ha med mig en julklapp för ca 50 kronor. Detta för att vara säker på at jultomten kommer till oss på festen. Här är det dock svårt att köpa något som passar både tjejer och killar och som då passar innanför prisramen. Frågan som dök upp var om det skulle vara en seriös gåva eller om den kunde vara en skojig plojgrej. Frågade några av mina vänner som skall på festen hur de tolkade det. Fick svaren att det nog kunde vara lite ploj i alla fall. Så jag gick mig ut i affärslivet idag för att söka med ljus och lykta efter en fin gåva att ta med mig. På mindre än en timma hann jag slänga skräp vid återvinningen, panta flaskor som stod och skräpade, köpa margarin till brödet och hitta den svårknäckta julklappsnöten. Det är inte illa det får jag säga.

Vad det blev? Det kan jag nog inte säga i fall någon av mina vänner som skall på festen läser här. Det är dumt om de ser vad jag köpt, eftersom de är med i samma utdelning. Men, jag tycker det blev en seriös julgåva och den funkar lika bra till kille som tjej. Jag skulle själv vilja ha det jag köpt, så man kanske skulle mixtra lite med utdelningen på lördag? Eller så kan jag byta till mig den efter utdelningen? För hoppningsvis så får jag något fint i mitt paket så jag inte behöver byta bort det för att få min egen gåva. Får helt enkelt besinna mig och se vad som finns i mitt paket på lördag. Spännande värre.

image561
Bild: Hemflit

Men bara om min älskade väntar

Men bara om min älskade väntar

Om idag inte var en ändlös landsväg
Och inatt en vild och krokig stig
Om imorgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Jag kan inte se min spegelbild i vattnet
Jag kan inte säga sorglösa ord
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan
Kan inte minnas vem jag var igår

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
En skönhet större än allting som jag vet

Och bara om jag vet att hon väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

image560
Bild: Peace & Love

Besiktning - Är det värt att fixa?

Besiktningsmannen som besiktigade min bil idag var en jättegullig man. Även om han var korrekt och gjorde vad han skulle med mitt åbäke så var han samtidigt trevlig och skojfrisk. Sånt gillar jag! Allt på bilen var bra - förutom CO-halten, HC-halten och CO 2500. LAMBDA låg preeeecis på gränsevärdets högsta värde. Då undrar jag om det är värt att pilla med det? Kommer jag kunna sänka värdet så pass mycket att jag får igenom bilen på ombesiktningen? Pappa som grejar min bil sa att om det är för mycket att göra så skiter vi i skrället? Men då undrar jag så här innan jag pratat med pappa, är det mycket jobb att fixa värdena?

Googlare som jag är goolade jag på det och fick bara upp en massa tips om att tanka E85-bränsle eller hälla i K-sprit/T-röd i bensinen? Jag tänker, det kan väl inte vara speciellt bra? Man borde väl gå till botten med problemet istället för att bara dölja det med sprit? (Haha, dölja problem med sprit, brukar det inte vara spritproblem man döljer?)

Well, jag ringer pappa i eftermiddag och ser vad han säger. Det är hans ord som till syvende och sist gäller får jag nog säga eftersom det är just han som får pilla med problemen.


Nu skall jag gå och lägga mig en stund till på soffan.

image559
Bild: Nordtec

Yrvaken och trött

Fasiken vad surt det är att gå upp tidigit när man är ledig. Det känns inte helt rätt faktiskt. Och med tidigt menar jag så klart innan 7.00. Fast när jag tänker efter, innan 8.00 är också tidigt. Vem tackar nej till lite sovmorgon?

Nu har jag ätit frukost och Kattastrof leker som en liten galning här denna morgon. Ni skulle sett, hon låg och lekte med snörena som sitter längst ner i mina byxben förut när jag skulle ta på mig strumporna. Så jag tog tag i henne och föste undan henne. Då bara fräste hon till och svansen fick den berömda flaskborsteformen. Vet inte vad hon trodde att jag var men rädd blev hon antagligen.

Nej, borsta hår och tänder och få på sig lite kläder kanske? Det låter som en god idé tror jag!

Återkommer senare med lite information om biljäveln.

Ha en bra onsdag!

Imorgon gäller det

7.20 imorgon skall Saaben besiktigas. Hur det kommer gå? Det vette gudarna. Förhoppningsvis går det bra! Något annat skall jag inte tänka på för stunden. (Fast det kanske är bättre att pappa hittar en annan bil åt mig istället?) Så, nu lämnar jag in handduken och hoppas i säng. (Undra om Kattastrof kommer och joinar mig?)

image558
Bild: DN

Kattastrof - På vilken sida av boxen skall man tänka?

Idag när jag kom hem hade jag med mig en rätt stor pappkartong. I den fanns årets julklapp från jobbet. Efter att jag tagit ut innehållet var det en liten katt som blev mycket intresserad av lådan. Hon gick runt den som katten kring het gröt. Och matte kunde så klart inte låta bli och vara med i lekandet och då med mobilkameran i högsta hugg.

När hon gick där runt lådan kändes det som att hon inte riktigt visste hur hon skulle tänka. Var det inside the box eller var det outside the box? Det löste hon på sitt lilla vis, hon testade så klart båda sätten. Med hjälp av matte kunde man testa på massa olika stilar. Bäst var nog när lådan stod upp och Kattastorf satt i. Då hade hon tid att verkligen inspektera lådan, och i botten av lådan fanns ett hål som man kunde stoppa i huvudet i. Eller i alla fall försöka.

Tänk att en sådan enkel grej kan vara så kul.

Inside the box måste nog vara det bästa va?
image557
Jag menar, där kan man ju faktiskt ta och lägga sig och sova om man vill komma bort från mattes nyfikna blickar. Där kan man verkligen få vara i fred och vara sig själv för en liten stund. Men, det finns ju gott om plats om någon vill komma och hälsa på. Tänk er, en liten filt och favoritleksakerna då förstås, vilket slott jag skulle ha fått då.

Puh!

Det var inte som jag hade trott! Har pratat med min vän nu och han sa att det inte fanns något annat än vänskap bakom hans intentioner.  Jag berättade vad som fått mig att tro saker så jag får hoppas att han tonar ner de grejerna i alla fall. Så, nu skall jag laga lite mat så jag inte går en säker hungersdöd till mötes denna natt. ;)

Att skjuta upp saker...

...som är svåra och jobbiga är mycket LÄTT!

Nu har jag skjutit på det i 24 minuter längre än vad som nödvändigt! Bäst att jag tar mig i kragen och får det överstökat....

Bara ett inlägg till om Findus Jultallrik

Fick se en bild på hur Findus Jultallrik er ut när man tagit ur den ur sin kartong. Innan någon tycker jag blir allt för kritisk mot just jultallriken skall jag säga till mitt försvar att jag över lag inte tycker om sådan kartongmat. På förpackningen ser det läckert och gott ut, men i verkligenheten är det en färglös sörja. Jultallriken är inget undantag, utan snarare ett typexempel på hur det kan se ut. Jag vet inte ens vad jag skall säga mer om det... Ni får helt enkelt se bilden istället:Så, med detta vill jag ha sagt? Tja, att mat i kartong inte alls är gott och att jag tycker oerhört synd om alla ensamma människor som år efter år efter år måste fira jul alldeles ensamma. Och nu med en sådan här kartong med mat som sällskap...

Lätt stressig miljö?

Fy satan vilken dag jag har haft. Några timmars jobb först, sen hem och byta bil mot cykel för att fara till Fars Hatt för att gå på julbord med jobbet. Där satt vi och lyssnade på socialchefen 20 minuter, pratade om förändringar vi tycker borde göras i 40 minuter, 30 minuter prat om sjukskrivningar eller ja REHAB och sen lite sång från enhetscheferna. Snabb julklappsutdelning var det efter det. Sen kom det beryktade julbordet... Jag stod - och då skämtar jag inte, i 50 minuter för att få ta del av det kallskurna. 50 minuter av trängsel och suckar och stön. Sen var det bara att kasta i sig maten för att åka och göra en arbetsuppgift som slutade med massor av stress där också. Så, det var väl lite som en välsingnelse att komma hem till lillstrofan.

Det är kärlek måste jag säga, när jag sätter mig ner och hon hoppar upp i mitt knä för att mysa med mig en stund. Hon har ju inte jättemycket tid över till mys när jag kommer hem, då sätter hon mest igång och leka. Just nu har hon flyttat sin klösleksak så att den ligger upp och ner vid soffan istället för att så på sin plats vid väggen. Hon är för underbar den tösen. SÅ, nu skall jag lägga mig på soffan och se om hon kommer till mig och myser lite.


Gaaah! Lätt huvudvärk har jag också, men jag skall dricka mer vatten och se om det hjälper. För, när skulle jag ha haft tid att dricka vatten idag...?

Reklam - Är H&Ms reklam mer passande för sköljmedel?
Just ja, jag kom just på en sak. Igår satt jag och Alex och såg på tv och då kom den här reklamen som jag visar här ovan. Jag har sett lite olika reklamsnuttar med samma innebörd och egentligen tycker jag att det är rätt dålig reklam. Jag frågade Alex vad han trodde att det var reklam för. Dove sa han rakt ut. Jag hade tänkt ungefär samma tanke, jag tänkte sköljmedel. Det är ju svepande sidentyger runt hennes nakna kropp vilket genast får mig att tänka på att man vill ha mjuka kläder på sin kropp för att slippa skav och annat. Att det i slutet kommer upp prisuppgifter för hennes underkläder visar endast att det skulle vara en underklädsreklam. KASS! Vad tycker ni?

Ikväll är jag irriterad.

Jag är faktiskt irriterad på rätt mycket ikväll. Till exempel på att yttrandefriheten inte får nyttjas hur som helst tydligen i bloggar, på att jag tar med mig delar av jobbet hem och på frisktandvården. Jag är till och med irriterad på Kattastrof. ( :-S ) Hon ville inte tvätta öronen ikväll och jag ville, det blev en kamp och nästan all vätska skakades ur hennes öron. Så någn belöning i form av mjukmat får hon inte. ELAKA MATTE!!

Blev faktiskt ännu mer irriterad nu när jag lyssnade på Marie Picassos låt This moment. Skitlåt och skittråkig! Visserligen lyssnade jag på en liveinspelning från i fredas och då sjöng hon ju uselt. Sprack i rösten och tappade texten här och där. Nej, hon är DEFINITIVT inte någon artist jag kommer lyssna på. Jag blir bara irriterad jag hör henne ju. Jag och Olof diskuterade lite ingående om henne igår. Först var vi rätt oense om vissa delar av henne, men efter att vi pratat en stund var vi rörande överrens om vad hon var för en människa. Hobbypsykologer som vi är, kom vi fram till mycket bra saker. Men det tänker jag inte säga här, för då kommer säkert någon stämma mig för förtal eller annat. Jag sa dock till Olof att hon är en människa som får mig att inse att jag har fördomar...

Nu skall jag gå och lägga mig och dra täcket långt över huvudet. Kvällen på jobber har varit helt okej men dagen rent allmänt har varit rätt pissig. USCH! Jag hatar att vara så här, eh... nere och irriterad!

GOD FUCKING NATT!

Riskgrupp 2?

Tandläkaren ringde nu och berättade att jag kommer hamna i riskgrupp 2 i frisktandvården. I höstas sa hon att jag skulle hamna i grupp 1 om jag bara lagade hålen och använde tandtråd. Detta har jag nu gjort och fortfarande har jag en inflamation i tandköttet. Med det kommer kostnaderna öka från 45 kronor till 85 kronor vilket gör att årskostnaden blir totalt 1020. Det är mycket mer än vad ett tandläkarbesök kostar i vanliga fall. Om jag går med i frisktandvården kommer jag binda mig i 3 år, det vill säga, jag kommer betala 85 kr * 36 månader där totalsumman blir 3060 kr. Då kommer jag kallas till tandläkaren med 1,5 års mellanrum. Sammanlagt kommer jag gå två gånger. Den totala kostanden för två tandläkarbesök skulle gå på någonstans mellan 1400 och 2000 kronor. Inte 3060 kronor i alla fall.

I och för sig ingår då också:
Kontinuerlig tandvård till ett fast lågt pris.

Pris från 45:-/månad för dig som idag har bra tandhälsa, något högre månadspris för dig som idag har en högre risk.

Regelbundna kallelser, undersökningar och förebyggande vård.

Skräddarsytt program för personlig egen-vård.

Lagningar vid karies eller trasiga fyllningar.

Kirurgiska behandlingar, t ex tandutdrag-ningar när det krävs.

Rotbehandlingar.

Akuttandvård på din klinik.

Akuttandvård på andra Folktandvårds-kliniker i Sverige när din egen klinik är stängd eller när du är på resa inom landet.

Du kan flytta med dig ditt avtal inom hela Sverige

Dessutom står det att man kan sänka sin premie genom att följa deras råd och personliga egenvårdsprogram. Då görs sänkningen när man tecknar ett nytt avtal.


Då tänker jag så här: När jag var hos tandläkaren i höstas och gjorde en undersökning för att gå med i programmet så gav hon mig råd för hur jag skulle bli av med mitt infekterad tandkött. Detta har jag följt jättenoga och inget har hänt. Det är fortfarande infekterat, så hur stor chans är det att sänka sin premie trots att man följer råden och programmet man fått?Vad säger ni? Är det värt att gå med i det här? Eller skall jag fortsätta att använda mitt program som hon gett mig och strunta i att gå med i frisktandvården? Jag vet inte, jag är kluven like hell! Har en vecka på mig att betänka detta. Efter det är inte min tandstatus "nollad" och således måste jag göra om undersökningen och betala mer pengar för att bli "nollad". Nej, detta tåls att tänka på....


(Men ändå, är det värt att betala sammanlagt 3060 för två undersökningar? Jag menar, följer jag mitt program kommer jag ändå inte behöva laga några hål eller så?)


GE MIG RÅD OCH TIPS HUR JAG SKALL TÄNKA TACK!!!!

Rekordsnabb och snilleblixtar.

Duschen, påklädningen och annat göra-sig-i-ordningprocedurer gick rekordsnabbt idag. Var klar på en kvart och under den tiden kom jag på den briljanta idéen att jag skall cykla till jobbet idag istället för att gå. Då kan jag lämna cykeln där ute ikväll och ta bussen hem. Det gör att den står där imorgon när mitt pass slutar så då kan jag cykla hem då istället, eller ja, till julbordet jag skall på då.

Det gör att jag nu kan diskutera lite bloggdesign med Johannes en stund till. Men snart måste jag gå...

To do this day

* Duscha
* Klä mig
* Gå till biblioteket
* Promenera till jobbet
* Jobba............ (låter punkterna tala för sig själva)
* Ta bussen hem
* Ge djuren mat och leka/mysa med dem
* Kolla in bloggar och annat
* Kvällsrutiner
* Sova (på saken)Usch, vilken otroligt stimulerande dag, eller inte!

Kattastrof - Mästare i att invagga i falsk trygghet

Kattastrof vet verkligen hur hon skall göra för att invagga i falsk trygghet. Igår låg hon på soffan med sin svarta luddiga mus och tvättade den mycket noga. Som för att säga: Lugn lilla vän. Jag skall bara tvätta dig lite. Inget farligt alls. Sekunderna efter satte hon tänderna i honom för att visa sitt maktövertag. Undra hur hon skulle bli som musjägare ute i det fria? Femjävlig tror jag i alla fall.

image553
Du var ta mig tusan smutsig du. Här får tvättas en massa.

image554
Såja, nu är det nära. Snart är du ren och fin!

image555
Njuter du lika mycket som jag?

Sen slutade det med att hon satte tänderna i den stackaren. Men, det får han väl tåla, han är ju trots allt en mus...

Kattastrof - Klart matte kan få roa sig.

Kattatrof älskar att göra bus, men jag har fått uppfattningen att hon hatar när jag tar fram kameran. Det är som att hon då slutar upp med sina förhavanden för en stund för att jag på så sätt skall tröttna och gå där ifrån. Det är få stunder som jag verkligen får ta kort på henne utan att hon rör sig eller byter ställning, men det är ju en katt med egen vilja så hur konstigt är det då? De stunder när jag verkligen får ta kort på henne är när hon - sover.  Eftersom hon ofta gör det blir det ju en del sovbilder. Så, igår skulle Alex vara oss behjälplig och ta ett fint kort på mig och Strofan när hon sov så där gott på min arm, utsträckt till hela hennes längd. Hur bilden blev?


image546
Kamera i sikte? Bäst att säta mina sylvasa tänder i mattes arm så hon lär sig en läxa.

Senare på kvällen efter att Alex gått hem låg jag och pratade med Olof i telefonen. Då låg lilla Strofan mitt på min säng och njöt av att ha mig i närheten. Eftersom hon är så söt när hon sover så där tryggt började jag att ta en bild. Det avancerade snabbt och blev till en si så där 13 bilder för att vara exakt. Och under tiden jag tog bilder rörde hon inte mer på sig än för att byta ställning. Hon protesterade inte en enda gång medan jag förevigade hennes poser. Hur söt hon var? Så här söt så klart!Om jag låter matte hållas en stund får jag kanske sova i fred resten av natten?Ja, vad säger man om en sådan lite skönhet? Är hon inte bedårande söt? Imorse när jag vaknade till så tänkte jag också "WOW, andra natten hon inte jagat varesig händer eller fötter. Börjar hon växa till sig?" Några minuter senare satt hon dock och jagade min vänstra stortå så den tanken föll bort ganska snabbt...

Wallace & Gromit - Varulvskaninen

Igår så jag och Alex  Wallace & Gromit - Varulvskaninen. En leranimerad film om Wallace och Gromit där de jobbar  som kaninbekämpare. Grannskapet har stora problem med kaniner som angriper grödorna och eftersom det snart är dags för den årliga grönsakstävlingen är det viktigt att kaninerna hålls borta. Tävlingen går ut på att ha den största grödan, vilka självklart lockar till sig kaniner. Wallace och Gromit har byggt ett otroligt bra larmsystem så kommer det en kanin på besök hos någon granne är Wallace och Gromit där på några sekunder. Alla kaniner som fångas in sätts i säkra burar hemma hos Wallace och Gromit. Wallace som är en uppfinnare av högsta klass har utvecklat en tankeutsugare, det vill säga, en maskin som suger ut dåliga tankar för att sedan ersätta dem med bra tankar. Han har inte testat den innan när han får idéen att han skall byta tankar med kaninerna. Kaninerna skall sluta tänka på morötter och han skall sluta tänka på ost. Bytet görs en mörk natt när fullmånen lyser ner på dem. Plötsligt förvandlas någon av alla försökspersonerna/försöksdjuren till en varulvskanin. Grannarnas grönsakerna är i stor fara. Wallace och Gromit har ett stort uppdrag framför sig...

Filmen är som sagt leranimerad vilket jag imponeras av. Visa föremål i filmen är så otroligt bra gjorda. Skaparna har verkligen gjort ett mycket genomtänkt arbete med den här filmen. Den är otroligt rolig och skratten duggar tätt. Bäst är de små detaljerna så som omplåstrat hår, larmsystemets olika tavlor och för att inte tala om deras väckarklocka. Mer än så bör jag inte säga, vill inte förstöra en filmupplevelse för er.

image545
Bild: Wallace & Gromit

Nu blev det väldigt jobbigt här

Under ett par veckor har jag gått och misstänkt att en vän är kär i mig. Det finns små små gester som tyder på detta. Oanonnserade överraskningsbesök, en jävla massa kramar - nu också bakifrån och telefonsamtal. Det börjar bli uppenbart för mig, och det är riktigt jobbigt. Fick just ett sms som bekräftar misstanken big time.

Jag antar att jag måste ta tjuren vid hornen och ta ett snack med honom. Jag är hans vän, inget annat. Men, det tar emot. Det är alltid jobbigt att ta såna samtal eftersom risken att såra honom är överhängande och det är inget jag vill göra förstås. Men, samtidigt så kan det ju vara så att jag sårar honom ännu mer om jag inte säger något utan låter honom gå och tro massa saker?

Nej, detta är definitivt inget jag vill göra. Obekvämt som tusan! Men, livet är ju inte alltid enkelt så det är bara att ta tag i det. Vill dock inte ta samtalet via telefon helst...

Hur fan skall jag göra och hur skall jag ta upp det med honom???


Det är bra om man konsulterar kalendern

Jaha, här sitter jag vaken. 3 timmar innan jag behöver... Trodde jag började 7.00 idag men så var det inte tydligen nej. Jag börjar 15.00. Detta gör mig lite arg, men felet är mitt och igen annans så det är väl bara att gå och lägga sig igen och vara glad för det lilla! Nästa gång borde jag kanske kolla i kalendern innan jag ställer väckarklockan. Visst, det är mysigt att gå upp tidigt och så där, men kan jag ha sovmorgon så tackar jag inte nej till det.

Hoppas att du kommit upp i rätt tid i alla fall, så du inte gjort samma tabbe som mig! Ha en bra måndag vettja!

En mörk snygging hälsade på...

mig alldeles nyss!

Tyvärr var det bara i en dröm, men de kan vara lika bra det. Jag drömde att jag var hemma hos min far och passade två små flickor. Det var massa andra människor med i drömmen också, men de har jag inte riktigt koll på vilka det var. Vi hade lekt och busat, jag och flickorna när den mörka snyggingen kom hem till min far. Alla satte sig till bords för att fika och snyggingen tittade på mig hela tiden. Plötsligt var den ena lillflickan borta, hjälp tänkte jag. Snyggingen reagerade på ett annat sätt, han for ut och började leta. Hela tiden tittade han med arg blick bakåt mot mig. Kände mig träffad och insåg att där fanns väl ingen chans i världen nu... Men lillflickan ja, henne måste vi hitta. Sprang in igen och kollade där hon suttit och ätit. Försökte hitta hennes nyckelknippa, men den fanns inte där. Letade över allt, till och med under hennes kaka.  (Kom ihåg, det var en dröm...) Jag sprang ut igen och berättade detta för snyggingen som fortfarande gav mig onda ögat. Han fick en idé och vid bilen hittade han sedan lillflickan. Vilken tur. Jag stod där vid brokvisten när han kommer bärande på henne. Hans onda ögon hade försvunnit och han kommer emot mig. Jag böjer mig närmare honom och han pussar mig på halsen och viskar: Vad snyggt du hade gjort med gardinerna älskling! Tydligen var vi ihop och det är ju inte helt fel att drömma om!

När jag vaknade upp tänkte jag, jag måste smsa till honom och berätta att jag drömt om honom. Jag låg där en stund och försökte komma på hans namn. Det dök aldrig upp eftersom han inte finns i min telefonbok. Tänk den som hade numret till en mörk snygging i sin mobils kontaktbok...


image544

Tragiskt påfund á la Finuds

Antar att jag inte är ensam om att ha sett reklamen för Findus jultallrik. Jag vet inte vad ni tycker, men det är nog det mest tragiska påfund de har kommit på. Visserligen, det kan funka som ungkarlsmat som Johannes sa. Jag tänker dock ett steg längre, eller två till och med. För det första, tänk vad många ensam människor som köper detta för att de skall få lite julmat.  För det andra, det är nog lätt att hemtjänsten köper dessa matpaket för att servera de gamla. "Titta här Agda här kommer jag med jultallriken. Den skall bara in i micron i 7 minuter. Det skall väl smaka gott?"

Nej, det smakar inte gott. Det smakar nada, ingenting. Och de gamla som växt upp och levt med råvaror från egna gårdar. Där de tillagat maten från scratch liksom. Vad får de nu? Masstillagad mat av råvaror som inte är det bästa kanske, där det skall värmas några minuter i micron.

Och julen betyder väl så mycket mer än maten. Hade jag varit ensam hade jag hellre ätit något annan mat som inte hör julen till. För som de säger i Tillsammans "Hellre äta gröt tillsammans än oxfilé ensam." Budskapet är enkelt, mat blir inte samma sak om man äter den i ensamhet. Får jag inte hela julen vill jag inte ha en del av julen. Då försvinner charmen.

Tycker ni som jag att Findus jultallrik är tragisk? Eller tycker du att det är bra att den finns att köpa?

image543
Pest eller kolera?

Pannkakor och pyssellåda

Det var som krävdes idag för att det skulle bli något så när lungt här hemma. Lillkillen har trots allt varit helmysig och vi har haft riktigt roligt. Vi är ju mitt inne i en "lära känna"-period. Även om vi känt varandra sen han föddes så är detta något helt nytt. Tänka sig, Kattastrof är inte helt död efter dygnet som gått, utan hon är faktiskt riktigt pigg trots allt lekande och busande. Vi var ute en stund nu innan lillkillens föräldrar kom och hämtade honom. Kattastrof uppskattade det även om det var lite kallt. Kanske borde ta och köpa en tröja eller så till henne?

Nu skall jag faktiskt lägga mig på soffan och sen en film i lugn och ro. Är på tok för trött att göra något annat. Ikväll kommer min vän Alex hit. Lovade att bjuda på middag om han tog med sig en film och tilltugg till det. Det blir tacos, det var länge sen jag åt det nämligen.

Huuu.. jag somnar snart. Bäst att inta soffan!


Gäsp och snark!

God...snark...morgon...!
image542

Bilden på Kattastrof denna morgon talar väl sitt tydliga språk? Vi vaknade tidigt, något vi inte brukar göra på söndagsmornar. Därfrö känner vi oss båda lite trötta och sömninga. Hur tidigt vi vaknade? Jag visste med mig att det kunde bli tidigt så jag somnade rätt tidigt igår.

Jag vaknade till och undrade vad klockan var. Orkade inte röra mig så tanken slog mig, klockan kan inte vara sju än i alla fall eftersom lillkillen inte är vaken. I samma stund kände jag att det rörde sig i ögonvrån. Lillkillen var visst vaken. Han låg och kollade på Skrik och Panik. Jag sa god morgon var på han svarar "God morgon, tyst, de sover". Men, det gjorde de inte så han fick ge dem pellets och sen blev det barnkanalen.

Jag låg en stund till i min säng, men jag gäspade bara så jag frågde om jag fick komma och ligga hos honom i soffan. Först fick jag ett nej när han inte fick spela på min mobil. Några minuter senare säger han "Kom och läg dig här och mys." Vem kan motstå? Fick ligga lite på hans arm och han kramade mig hårt och säger "En sån här kram har du inte fått på väldigt länge. Mysigt va?" Vi låg där en stund och tittade på Nicke Nyfiken och mannen i den gula hatten. Sedan kom jag på att jag inte hade mjölk hemma så jag startade datorn för att kolla upp när affärerna öppnade. 10.00 allihopa... Vojne.

Men, nu skall väl jag gå och göra frukost till mig också. Lillkillen har fått sin frukost, han orkade inte vänta till affärena öppnade så vatten gick bra till frukostmackan. Nu är det bara att vänta till julkalendern börjar. Lillkillen åker hem runt 12 idag så då får väl jag och Strofan vila lite då?

Oj vilken dag!

Oj, jag är helt slut och klockan är bara 22.04. Det är underbart att ha barn hos sig, men det kan också vara jobbigt i vissa situationer. Vi har i alla fall rett ut det som varit jobbigt och lillkillen somnade 2 minuter efter att Svensson svensson slutade, trots att han egentligen inte ville sova...

Kattastrof sover lika gott hon, nere vid lillkillens fötter. Hoppas att natten blir lugn så jag slipper vakana och stänga in henne på toaletten. Att hon jagar mina händer och fötter, det är helt okej. Men om hon börjar bråka med lillkillen får hon allt stanna på toaletten.

Well, nu skall jag lira skjortan av Johannes i betapet. Efter det skall jag sova en blund eller två. Misstänker stort att jag kommer bli väckt i arla morgonstunden imorgon....

God natt!
image541


P.s Tiden 22.04 var när jag började skriva inlägget. Sen gjorde jag den här fina välgjorde bilde i mellan i fall ni undrar.

Kattastrof - Det är nära nu!

Ni som följt Kattastrofs lilla del här i bloggen vet väl om att hon är en hejare på att gömma sig? Eller ja, hon tränar för att bli världsbäst på det i alla fall. Hon har ju en förebild som är grym på att gömma sig så hon har ju lite träning att ta sig igenom innan hon når hans klass. Det är så klart Naken som är Kattstrofs stora förebild. Här har ni hans mästergömningar. I sängen. I ett fönsterkuvert. I stöveln. I mattes väska. Ni ser, Kattastrof har en del att lära sig innan hon kan räkna in sig i Nakens liga. Kattastrof har ju tidigare försökt gömma sig i min väska. Andra gånger har hon hittat påsar att gömma sig i eller som den gången när hon vart så trött efter att ha lekt intensivt med barnen, då gömde hon sig i ett skåp som blev stängt.

Idag hittade Strofan ett perfekt ställe att gömma sig på. En stor bag. Med rätt teknik skulle hon lätt kunna komma sig här ifrån i den väskan utan att någon upptäckte det. Titta bara här så ser ni.
image540
Perfekt! Nu ser ingen mig! Den här mojängen gillar jag skarpt!

Kattastrof - Julpynta skall man ju göra

Idag kom jag hem med en hyacint och den satte jag i min tomtekruka så klart. Där hittade jag även några flugsvampar och ni kan ju inte alls tro att detta blev ett hett objekt att jaga för Kattastrof va? Tydligen ville hon ha med sin tass i julpyntandet. Så 15 minuter efter att jag ställt fram det fina lilla arrangemanget så var hon där och bet och drog i svamparna. Jag skulle åka strax därefter så hon följde efter mig till skorna och efter det glömde hon nog bort de roliga sakerna i fönstret.

Nu ikväll när jag och lillkillen sett på tv såg jag att hon var uppe i fönstret och fiffilurade. Snabbt som blixten for hon ut i hallen. Hon såg lite skyldig ut så jag följde efter och såg att hon försökte gömma sina svampar i min väska. Eftersom Kattastrof är så snabb hann jag inte mer än sätta tillbaka svampen i krukan innan hon var framme igen. 3 vändor blev det totalt för hennes del innan jag tröttnade och ställde upp hyacinten på hyllan. Det är ju bra om den får blomma innan den dör.

image528
Naken har visat att svampar är kul att leka med

image529
Vilken godbit skall man välja?

image530
Det är ett smutsigt jobb att gräva svamp, men det får man allt tåla om man skall ha upp dem.

image531
Matte är så snabb, jag hinner knappt få tag på en svamp innan den är i krukan igen.
*suck*

Utmaning: Vad har du i din väska

Efter att ha skjutsat lillkillen till kalaset åkte jag till Selma Lagerlöfstorg för att handla lite till ikväll. När jag rotade runt i min väska hittade jag min bärbara hemtelefon där. Sen hittade jag ett diadem och en ask med pärlor. Är det inte underbart vad roliga saker man plötsligt kan ha i väskan?

Så, vad har du i din väska? Ta ett kort och visa upp i din blogg. Det kan bli roligt att se.


image527
Synliga saker:
* Plånbok
* Hockeypulver
* Hemtelefon
* Mobilhandsfree
* Ask med pärlor
* Jobbnycklar

Saker som finns där som inte syns
* Svart Diadem (ligger precis intill plånboken
* Hemnycklar
* Penna
* Lakritstuggummi


Tänk att så lite kan roa så mycket

Nu har lillkillen kommit och jag råkade ha på spelet "En riktig jul" på datorn. Han blev genast intresserad av vad det var så nästan en timma har han nu suttit vid min dator och löst olika önskelistespel. Först trodde jag att det var lite för svårt för honom. Vilken löjlig tanke! Vilket barn löser inte ett datorspel galant? Lillkillen gjorde det i alla fall och jag fick inse att jag börjar blir gammal...

Nu skall vi snart  åka iväg. Lillkillen skall på kalas och jag får väl åka och handla i väntan på honom. Återkommer ikväll, antagligen med bilder på en halvdöd men lycklig Kattastrof.

Någon mer än jag som tycker att årets julkalender är charmig?
image526
Bild: svt.se

Att få bort öronskabb?!

När Kattstrof var lite och kom till mig så var hon full med skabb i sina små öron. Så det vart ju en tur till veterinären för att få bukt med det problemet. Veterinären sa att det skulle ta en till två månader för att få bort det ur hennes öron. Nu har jag behandlat henne fyra gånger och hoppas verkligen att det var sista gången nu. Annars får jag ju ringa och klaga hos veterinären. Jag har under dessa månaderna försökt att tvätta hennes öron med Epi Otic men hon skakar ut lösningen så fort den kommer i örat. Konstigt va? Så, det senaste har jag i stället tvättat örat med hjälp av tops för att undvika allt för mycket obehag. Funderar på om detta inte hjälper tillräckligt mycket? Vad tror ni? Någon som har lite konkreta tips och råd?

Bäst vore nog att hälla lösningen i örat trots allt. Kattastrof får nog stå ut med det nu några gånger den kommande veckan, för inte skall hon behöva ha små äckliga kryp i sina öron.

God morgon förresten!

Ja, nu är det morgon och jag och Kattastrof är i full gång. Hmm, det kanske var att ta i lite i överkant. Vi är vakna i alla fall och Strofan har fått mig att städa. Hon har haft en jobbig natt verkar det som. På vardagsrumsgolvet hade hon spytt. Så när jag kom in på toaletten och såg hennes låda insåg jag att hennes mage nog inte var helt okej. Stackarn! Idag blir det bara hård mat. Inget fjäsk eller så. För hennes bästa!

Nu skall jag strax hoppa in i duschen och sen blir det en snabb frukost framför julkalendern vid datorn. Måste fixa lite här i lägenheten också. Klockan 12 kommer lillkillen så då får vi vara förberedda jag och Strofan. Han kommer garanterat att vilja leka med henne och det älskar hon ju, men oj vad trött hon brukar bli utav det. (Inte mej emot... ;) )

Nej, nu får vi ta och sparka igång den här dagen ordentligt!
Ha en bra dag!

En dröm jag inte ville vakna upp ifrån

Kattastrof väckte mig precis mitt i det bästa i min dröm.

Medverkande i min dröm var ingen mindre än Daniel "Kapten" Karlsson. Vi tjivades och busade med varandra och småretades för varandras kläder. Det låg en spänning i luften som var så mysig att det inte gick att sluta smågnabbas. Vi försökte röra vid varandra hela tiden, för att poängtera våra pikningar. Det slutade med att han fångade in mig och drog ner mig där han satt. Tillslut fick han väl övertaget i retandet så för att få tyst på honom pussade jag honom, och så avslutade jag med att liksom naffsa lite underläppen. Min första reptilsnabba kännsla var att nej, nu går han. Istället fortsatte han att småpussa på mig. Myyyyyyys tänkte jag.

Men ack den som får drömma ljuvliga drömmar. Kattastrof kom och satte sinna små tänder i min hand. Samtidigt ringde väckarklockan, men jag tänkte att om jag snoozar så kanske Daniel kommer tillbaka. Men trots 3 eller 4 snoozningar så gjorde han inte det. Istället fick jag nöja mig med att Kattastrof var på myshumör. (Minns ni filmen jag visade här om dagen? Sån var hon idag).

Men vad gör en dröm om Daniel när jag har Kattatstrof?
image525
L-Ä-C-K-E-R

Idol 2007 - Ytterligare en i mängden skall göra karriär

Japp, utgången i idol blev som jag befarat ända sen Daniel åkte ut för två veckor sen. Samma kväll som han åkte ut stod det på aftonbladet att Marie nu var en säker vinnare. Hur fan kan en som är precis som alla andra på radio vinna? Hon gör ju inget eget. Hon sjunger bra, ja det gör hon. Men vad mer? Hennes version av vinnarlåten låter precis som alla andra ballader. Inget eget. Nada.

Men, vad har vi sett? Jo, att tvåan brukar komma längre än ettan. Markus, vart tog han vägen? Han vann förra året och har inte släppt något nytt än? Erik spelas fortfarande på radion. (Jag hoppas att Markus kommer med något snart iofs eftersom han är fullkomligt bäst).

Men, nu är spektaklet slut. Kommer det någon ny säsong nästa år tror ni? Kommer den följas med samma intresse från eran sida? Eller har programidéen tappat stinget?

image524
Bild: Aftonbaldet

Omröstning på aftonbladet

Här har ni resultatet från Aftonbladet.se. Blir det så eller blir det som jag hoppas?

Idol 2007 - Amandas audition

Det var inte många av de sökande i Idol som fick mig att vakna till i soffan, men AMANDA var en av dem. En blondlockig tjej i rosa klänning med gitarr på magen. Charmigt as hell! Såg du inte hennes auditon eller har du glömt hur bra hon var redan då? Då kan du se det här:


Idol 2007 - Amanda regerar

image520
Bild: Aftonbladet

Något mer säger jag inte. Bildern får tala för vad jag tycker.
Vad ni andra tycker rör inte mig i ryggen.
Jag vill ha fram en stjärna, inte en som fiskar röster med gråt.

Idol 2007 - Så här långt...

...måste jag säga att Amanda har övertaget. Marie gjorde en bra låt, men Amanda ägda globen. Go Amanda!!

image519
Bild: Amanda

Idol 2007 - FINAL

Inget jag vill se egentligen. Daniel är inte med så det känns fel. Får hålla mina tummar stenhårt och hoppas hoppas hoppas att Amanda vinner.

Vem tycker du skall vinna?

image517
Amanda

image518
Marie

4 biobiljetter som tack

Både igår och idag fick jag brev från kommunen. I båda breven låg det 2 biobiljetter som tack för mitt engagemang som kontaktperson och stödfamilj. Inte helt fy skam får jag säga. Nu kan jag ju knalla på bio en massa fram över.

image516

Glad nyhet!

Jag vet, jag skall gå och laga mat, men jag måste bara berätta en glad nyhet. Jag fick ta del av den sent inatt och har således inte hunnit berätta om den.

Började prata med min mamma på MSN igår, men strax därefter tog min syster över pratandet. Hon skulle sova hos mamma eftersom Mattias var på fackutbildning. Då, bara så där, slänger hon fram att de kommer flytta till Björkås i februari. Det är alltså inte många månader kvar för henne i storstan. Det blir bra för henne, och för Mattias också förstås. Men, ännu bättre för mig, för då kommer jag ha närmare hem till min nya kärlek. Lillbebben som kommer i januari. TOPPEN! Grattis Syrran! Kul att du kommer hem till de gamla trakterna igen.


image515
Bild: Happiness

Städat, fixat och donat

Det är just vad jag har gjort idag. Och nu är jag riktigt nöjd med mig själv. Jag har städat lägenheten så att den skiner, eller nåja, det är rensat, ihopplockat och sopat i alla fall. Sen har jag städat på datorn också. Jag fick bränt ut en del grejer som låg och tog onödigt mycket plats, så ungefär 50 GB är borta nu. Har väl ungefär lika mycket till som borde bort, men det finns det inte skivor till.

Som ni ser, nu är bloggen grejad med. Rätt rosa? Ja, det håller jag med om. Nu har jag i alla fall ett textsnitt som alla har på sina datorer, så det blir bra det. Har en del saker till att fixa, men nu har jag suttit i tre timmar och börjar bli trött. Så det får jag väl ta imorgonkväll eller så när lillparveln sover. (Jag skall ha killen som jag är stödfamilj åt här i helgen).

Well, nu tar jag och går ut i köket och lagar mat istället. Magen kurrar som tusan så det är väl lika bra det.

image514
Bild: Städa

Kattatsrof - Jag vill bara hälsa er att..

...akta er för vatten! Man blir blöt!

Jag vet, igår såg det verkligen ut som jag tyckte det var roligt med vatten. Och det får jag väl säga att det var också. Så länge jag hade kontroll och makt över vad vattnet gjorde och inte gjorde. Idag har jag varit tvunge att duscha igen. Jag tror matte gjorde det mest för att hon sen skulle kunna ge mig en behandling mot min skabb som tydligen inte riktigt vill släppa i mina öron. Innan duschen klippte hon mina klor också. Hur schyst är det då? Då kunde jag inte klättra på matte inne i duschen när jag ville undkomma vattnet. Visserligen är det väl skönt att bli ren, men jag måste ju ändå slicka mig en massa för att bli torr igen. Känns så där nödvändigt. Men, jag fick testa att känna på en röd sak som blåste ut varm luft. Det var faktiskt riktigt skönt. I alla fall när jag inte fick den varma luften rakt i ansiktet. En nackdel var väl att pälsen blev väldigt trasslig. Så jag har massor att göra idag för att få ordning på mig igen.

image513
Se här, ska det vara nödvändigt att tvätta sig två gånger?

Kattastrof - Vad gör man inte för lite rent vatten?

Jag har märkt att Kattastrof inte dricker speciellt mycket vatten ur den tilldelade lilla vattenskålen som står intill matskålen. Är det för simpelt liksom? Vill hon hellre leta reda på och jaga efter vatten? För, hon tar alltid chansen att dricka ut mina vattenglas när de står obevakade på något bord eller så hör jag ofta hur hon går i diskhon och strax där efter hör jag ett surplande. Så när jag borstade tänderna i afton ville jag testa och se om hon skulle dricka från strålen om jag satte på kranen. Gissa, hur många sekunder tog det innan hon jagade vattnet? Typ tre kanske. Sen var leken i full gång. Fast, det var läskigt att få vatten på tassen så hon var ju tvungen att slicka av det mellan varven.


Färskt vatten är ju absolut godast! Att jag inte tänkt på den här metoden innan matte?!


image509
Tänk om jag skulle slänga musen ner där någon gång kanske. Det hade blivit maxat!En liten guide till dig som är rädd för vatten:
1. Känn först försiktigt på vattentemperaturen. Det får inte vara för varmt och inte för kallt. När det är så där hårt och iskallt, då är det för kallt.
2. Sen kan du liksom göra lite vad du vill med vattnet. Skvätta med det, lapa i dig det, duscha om du vågar det för den delen.
3. Var sen noga med att slicka bort varenda liten droppe från kroppen, annars kanske risken blir överhängande att du kommer frysa resten av dagen.

Så ja, det var väl inte allt för svårt att bekanta sig med vattnet va?

Kattastrof - Smaskigast är sista slicken!

Det vet väl alla eller? Att det är den sista slicken av någon som är så där gottigast? Det vet i alla fall lilla Strofan!

Igår fick hon en sån där portion med mjukmat vilket hon fullkommligen älskar. Jag har börjat sopsortera, men var lite lat så jag orkade inte skölja ur den lilla alluminiumskålen som maten legat i utan la den ner i återvinningspåsen. Kattastrof tuggade förnöjsamt i sig sin mat till försäkringsbrickans klingande och plingande. Själv satte jag mig vid datorn en liten stund i förhoppning att Strofan skulle somna lite gott på soffan efter sitt skrovmål. Tror ni att hon gjorde det? Nej, det kan jag lova att så var inte fallet. Efter en stund ser jag henne i detta utförandet på mitt vardagsrumsgolv:

image504
Mmmmmm! Smaskigt värre!*spinner av ren glädje*

Ja, vad säger man om en sådan underbar lite söt krabat va? Kan man bli arg på henne för att hon varit och rotat i soporna? Kan man verkligen det? Jag kan inte i alla fall. Hon kände lukten och följde sina instinkter att jaga fram det som doftade så ljuvligt. Jag får skylla mig själv som inte diskade ur burken helt klart. Antar att du blivit manipulread och lurad av din katts smarthet ibland också?!


Kattastrof - Att döda en mus

Det var länge sen jag berätta något om den röda musen. Jag antar att ni undrar om den fortfarande lever? Svaret är JA. Den lever i allra högsta grad. Visserligen råkar den ut för både det ena och det andra, men överleva, det kan den. Senast idag hade Kattastrof vittring på den lille stackaren och gissa vad som hände om inte detta:

image495
Nu har du ingen som helst chans att smita.

Hur hon har lyckats att trassla fast musen runt stolen har jag ingen aning om. Men kul tycktes hon i alla fall ha. När jag kom hem nu ikväll satt musen fortfarande runt stolsbenet så jag antar att hon inte ville rädda den stackaren där ifrån. Tänk att så lite kan roa en liten kattös som Strofan.

Musen har varit med om än det ena än det andra den senaste veckan. Så här såg det ut senast förra helgen:

Nu skall vi se, vart tog den lilla röda vägen?


Jag har sett att Naken kunde krypa ner i sin mattes sko, skall försöka göra likasamma.


Nu hänger det på håret här, sen är du ett minne blott.


Gömma sig där nere i skon? Det var det dummaste, det finns ju ingen utväg.


Du är hal som en ål och svår att tygla, vad skall jag göra med dig?


Nu är du djupt ner i skiten! Nu är det bara för mig att ta ett bett, sen behöver du inte lida mer.


HUR FAN LYCKADES DU SMITA UR MITT GREPP DEN HÄR GÅNGEN?!


Lyckas jag inte äta upp dig nu så går jag och lägger mig eller något!

Ja, som ni ser. Den röda musen har ett hårt liv. Men det är väl inte så konstigt. Livet är hårt mot de hårda och det är just vad den lille röda är. Kattastrof och musen är som ler och långhalm ihop. De kommer tydligen aldrig att skiljas från varandra.

Kattastrof - Är detta hennes förebild?
Hanna skickade mig den här underbara länken idag. Någon kattägare som känner igen situationen? Jag gör det i varje fall. Det är Kattastrof upp i dagen. När jag väl vaknat efter hennes fotjagningar, tvättningar i ansiktet, jamande och vältande, då sover hon sött. Oftast vaknar hon till och öppnar ett öga och genast är spinnmaskinen i full gång. Antar att jag inte är ensam om att ha det så?

Kattastrof - En julgardin skall veta sin plats!

Medan jag strök den ena gardinlängden tuktade Kattastrof den andra. Den hängde från början över stolen, men det tog inte många minuter för Kattastrof att riva ner den kan ni tro. Sedan plattade hon till den så gott hon kunde där på golvet.image492
Matte håller på att platta den andra där uppe, så jag får väl försöka göra lika dant med den här.

När jag hade hängt upp den första längden ute i vardagsrummet började Kattastrof att jaga den istället. Jag försökte vika upp det som var för långt för att kunna sy det, men Kattastrof tyckte det var roligt att gå igenom uppviktningen, det var ju som en liten tunnel som hon kunde gömma sig i. Ungefär här började julkalendern på tvn så jag satte mig och såg på den. Under tiden hade Kattastrof krig med gardinlängden som låg ostruken i köket. Det spelade liksom ingen roll om jag gick ut till henne och hängde den på stolen igen, eller la den på bordet. Hon rev ner den för att på så sätt kunna fortsätta sitt krigande.


Har jag inte lärt dig att du skall vara platt?

Tillslut tog julkalendern slut så då började jag stryka den andra längden så att den kom upp på rätt plats. Nu började åter igen leken med de hängande längderna. Så fort jag rörde vi gardinerna började Kattastrof att jaga mina händer. Som ni förstår så försvårade det mitt arbete mycket så Kattastrof åkte in på toaletten en stund så att jag kunde göra klart. Och det är helt klart att hon inte tycker om att bli instängd där. Ett par gånger hörde jag hur hon försökte forcera dörren för att komma ut och retas med mig igen, men än har hon tydligen inte lärt sig hur man bör göra för att få den öppnad. Så, snabbt och lätt blev jag klar med gardinerna och Kattastrof kunde komma ut. När jag se skulle ta kort på henne och gardinen var hon inte alls med på noterna. Kanske kan försöka lite senare med det.

image493
En jävligt mörk resultatbild. Svårt att ta kort i motljus.
Får ta en bild ikväll istället så att ni ser hur fint det är.

image494
Jag har verkligen ingen lust att posera för dig matte!
Don´t you get it?

Julmusik och julgardiner

Oj, vilken aktiv morgon jag haft här hos mig då. Vaknade klockan 9 och då började jag med att städa för killarna och för Kattastrof. Kattastrof var självklart delaktig hela tiden medan jag städade i buren. Hon hoppade ner och var ivägen, mest för att dra ut på tiden tror jag. Sen när jag ställde in skålen med pellets till dem började hon bråka med Panik. Han fick tydligen inte äta sin egna mat ens..

Efter det tänkte jag se på julkalendern, trodde den började 9.30 på barnkanalen. Men så var det inte, den började 10.15. Så jag började göra frukost istället så att jag kunde äta det till kalendern. Det gick väldigt snabbt att göra i ordning lite mat så jag fick för mig att jag skulle stryka mina nyinköpta julgardiner. Det tyckte Kattastorf var en kul idé så medan jag strök den ena längden så tuktade hon den andra så länge. Tänk att gardiner kan vara så roliga att jaga.

Nu har jag i alla fall fått upp den ena längden, den skall bara läggas upp också. Den var så lååång. Det skall jag göra när den andra också komit på plats. Julkalendern är sedd och frukosten ligger i magen. Så då fortsätter jag med mitt dagsverk med gardinerna. Imorgon tänkte jag städa här så att det blir lite julfint.

Jag har lovat att jag skall bränna lite julmusik till mina arbetskamrater och som vi kan ha på jobbet. Körberg, Jöback och The boppers julskivor börjar liksom bli långtråkiga att lyssna på. Nu blir det Pontare och Carolas nya istället.

Men, då var det kanske dags att sätta igång.Överkokt och trött!

Förlåt, jag är vidrigt trött i skallen nu. Att jobba 9-22.15 är inte helt kul. Speciellt inte efter ett 4,5 timmar långt APT. Att man sen skall behöva gå och irritera sig på svensk sjukvård, det gör inte arbetspasset lättare kan jag lova.

Jag kom hem för tio minuter sen och har således inte orkat gå in och läsa hos er ikväll. Hoppas ni har förståelse för det. Jag kommer tillbaka imorgon igen med nya tag!


Fick ett mycket tråkigt bud imorse. Min söta lilla granntant har gått bort. Den lilla tanten var alltid så glad över att få prata en stund med mig. Jag minns så väl när jag var och lånade kaveln av henne i sommras. Hon ville så gärna prata en stund med mig. Hon peppade alltid och kallade mig lilla dockan. Det kommer bli tomt utan min lilla favorittant! *R.I.P*

Gissa om Kattastrof blev vild av lycka när jag kom hem och innanför dörren?! Nej, det blev hon inte. Hon ville bara upp i famnen och mysa den lilla rackartösen. Lätt att hon haft det riktigt tråkigt här hemma idag. Får se till att ge henne massor av tid på fredag när jag har ledig dag!

Nej, jag är totalt överkokt i skallen just nu. Det har varit sjukt jobbigt och stressigt på jobbet ikväll så skall jag ta och kojsa snart? Ja, vi får se när andan faller på. Blogga orkar jag definitivt inte göra mer för idag!

God natt mina trogna läsare! ;)

Nu blev jag genast lite gladare!

Här var man på väg till badrummet för att applicera på sig sminket och borsta tänderna när det ringer. Det är Ylvie som inleder samtalet med "Har du någon bil idag"? Eftersom den står hos pappa så var svaret nej. Då frågar hon "Skall jag komma och hämta dig"? Ni behöver väl bara gissa vad jag svarade? "Ja, vill du det får du hemskt gärna göra det". Så, hon står här om 5 minuter nu, den tiden jag egentligen skulle tagit cykeln. Tack Ylvie!

image489
Bild: Disney Pin Trading

Ni som läser här varje dag såg kanske att jag hade Trötter med i ett blogginlägg igår. Förut när jag skrev det förra inlägget fick jag ju med Butter. Därför sa jag till Johannes; "Undra om jag kan få in en dvärg varje dag denna veckan"? Det skall lyckas. Men, eftersom jag inte hade någon i måndags så kom vi fram till att det skulle vara en bedrift att få in två samma dag. Se, det lyckades idag bara för det.


Ha en bra dag!

Sömn fixar det mesta.

Ja, igår var det som ni kanske läst, dåligt igen. Oftast brukar det bli så de dagar när jag inte har gjort något alls. Men, med lite sömn fixar sig det mesta så nu är det som vanligt igen. Så här sitter jag med min frukost. En skål med fil, ett glas med hallonsmoothie och ett glas med te (Som heter Sommar & Sol passande nog).

image487     image487     image487     image487     image487

Så här arg blev jag nu när jag var ute på svts hemsida för att titta på julkalendern. Och vad gjorde mig så arg. Jo, det är över 30 minuter sen julkalendern sändes på tv (då stod jag i duschen) så de borde hunnit lägga ut avsnittet på webben nu. Har de det? Nej, inte alls. Nada. Jag som ville se det innan kvällen. Men, jag får väl försöka se det ikväll på jobbet då. Kanske kan få chansen till det. Vi får se.

Nä, nu skall jag få i mig min frukost så att jag kommer ut i sminket sen.

image488
Bild: Disney Pin Trading

En kram tack?!

Nu skall jag sova. Jag är lite småirriterad och vill egentligen inte någonting alls. Konstigt.. jag har suttit hemma hela dagen, då blir det så här... HELVETE! Jag vet ju själv hur deppad jag blir utav det. Men vad fan skall jag göra? Gå på stan? Nej, jag har inte pengar till det? Träffa vänner? De jobbar ju. Fuck! Äh, lika bra att sova...


image419

Bloggdesign - Dårskap?

Här har jag nu suttit vid datorn i flera timmar känns det som för att få ordning på min desgin. Hur gick det då tror ni? ÅT SKOGEN! Så jag har tagit en vanlig, ful och jävligt trist desgin nu så länge tills jag får tid att fixa. Helvete med bloggdesign!!!


(Innan inlägget publiserades hände: Hanna kom in på msn och frågade lite frågor om bloggen och jag spyr ut mig all frustration. Då får jag reda på lite käcka grejer så imorgon kan vi nog få i ordning skiten. Dessutom sitter Johannes och har just skapat en egen blogg där han kan testa koder för att få i ordning min blogg. Är inte det underbart snällt så säg?)

Kattastrof - Självklar moviestar

Oj, idag har jag och Kattastrof lekt en massa. Gissa om vi har haft roligt. Eller ja, jag har i alla fall haft det. Nog för att Strofan också haft det, men jag var nog den som hade allra roligast idag. Jag tycker det är så sjukt kul när hon hoppar efter sina leksaker. Jag förstår inte hur hon kan hoppa så högt utan att ta sats. Sen har vi lekt en massa med den svarta lilla musen. Dels var den med när hon hoppade som en kängru och dels hamnade den inne hos marsvinen. Det var inte alls kul tydligen, hon ville inte att de skulle låna den nya fina musen. Jag insåg att det var så roligt att jag var tvungen att filma henne när vi lekte. Kolla själva och se vem av oss som njuter mest egentligen. *ler*


Nedrans mus som skall vara där inne när jag är här ute!
Hörrö Panik, rör inte min mus! Du får hitta något annat att leka med!
(Innan jag började filma fick hon faktiskt ut musen två gånger genom gallret..)


Innan jag började filma lekte Kattastrof som en galning med just den bollen ute i köket. När jag kom var det precis som om hon inte visste vad som hände.
Är det hon eller jag som har roligast?Om det är en katt? Nej, det är väl en kängru?
Jag förstår inte hur hon kan hoppa så högt utan sats, men kul ser hon ut att ha.Kattastrof har lagt sig på bordet för att få vila sig lite efter allt lekande.
(Jag är för all del inte vacker och det var inte meningen att jag skulle komma med i filmen, men så blev det eftersom det är ren improvisation. Nu ser ni hur mysig min lilla tös är.)

Seriöst! Jag behöver kanske lite hjälp?!

Nu undrar jag, när du läser min blogg, hur ser den då ut? Är det en bakgrund med ljusrosa blad på? Är bakgrunden bakom texten vit? Är texten svart med en snirklig stil? Det är så den skall se ut nämligen.

På datorn på jobbet använder vi Explorer som webbläsare. Där har jag sett att färgerna stämmer men texten är inte snirklig. I mitt explorer stämmer allt färger och textstilen men rubrikdelen (den del till höger där alla mina rubriker och de senaste inläggens titlar står) sitter ihop med inläggsdelen. Hur gör jag för att få ett mellanrum där? Sen vill jag inte att den delen fortsätter hela vägen ner jämsides med inläggsdelen utan att den bara är såpass lång att alla kategorier får plats.Någon som kan förklara för mig varför det kan se olika ut i firefox och i explorer? Och är det någon som kan hjälpa mig med hur jag skall göra förändringarna jag vill få gjorda? Kan inte du, har du någon länk till någon som kan? Ge mig tips! Snälla!

Tack på förhand!

Julkalender - Mysteriet på Greveholm


Del 1

Ända sen jag var liten har jag varit otroligt noga med att se på Julkalendern. Favoriterna är nog "Pelle Svanslös" -97 ,"När karusellerna sover" -98 och "Dieselråttor och sjömansmöss" -02. Även om kalendern inte är speciellt bra eller julig så måste jag ändå titta på alla avsnitt. Annars kanske det inte blir julafton? -96 gick "Mysteriet på Greveholm" och jag tror att alla säger att den är den bästa julkalendern som sänts i svensk television. Det året råkade jag bara se vissa avsnitt, väldigt sporadiskt så jag har inte kunnat uttala mig om den. Därför har jag lånat hem den på dvd så jag kan kolla in den nu istället. Och så här efter 4 avsnitt får jag nog hålla med om att den är bra. Den handlar om en familj som bor väldigt trångt och som då bestämmer sig för att hyra ett slott över julen. Familjen består av mamma som jobbar som fluortant och försöker vara vitsig så fort hon kan, pappa jobbar med tvsateliter som nu lyckats göra så att alla kanaler brusar, storasyster Melitta som är en vanlig tonårstjej som tycker att föräldrarna är pinsamma och krävande, Ivar som ägnat alldeles för många timmar att spela datorspel och Lillan som tycker det är ascoolt med spöken. Även om det är ett barnprogram så tycker jag att det är riktigt underhållande. Speciellt pappan. Han är en sån där människa som är missförstådd av alla men som kämpar på ändå.

Nu tänker jag se på två julkalendrar varje dag. Dels årets "En riktig jul" och "Mysteriet på Greveholm".
Kattastrof - Släktsaga?

Jag sitter och pratar med Johannes på MSN och han är mycket förtjust i min lilla katt Kattastrof. (Säg, vem är inte det?) Skulle Kattastrof få ungar så är han intresserad av att ta en av dem. Så, jag tror allt att hon skall få bli mamma till våren. Nyss satt jag och filmade Kattastrof med webcamen för att han skulle få se henne live. Hur hon hoppar, skuttar och busar. Just för tillfället var hon rätt uttråkad då jag hade lekt med henne och fått henne att hoppa som en kängru här i vardagsrummet. Men ett litet skutt gjorde hon och då sa han "Så. Nu har hon allt att leverera hon. Får allt se till att hennes gener går i arv här nu". Jag berättade att hennes mormor Ljuva var en lika härlig katt så det var nog troligt att Kattastrofs ungar skulle bli minst lika goa! För att visa detta skickade jag över lite bilder på Ljuva och hennes ungar samt Kattastrofs mamma Eddie.

Så, på den vägen kom jag fram till att jag måste visa upp Kattastrofs lilla släktsaga. Här kommer det i bilder. (Tyvärr har jag inte jättebrabilder på gammelkatten Plutten som är Kattastrofs gammelmormor, men en kass har jag).

image460
Plutten: En gråvit katt som var förståndig och trygg i sig själv. Gillade att mysa, på egna villkor.

image461
Rolf: Plutten fick sen den här lilla krabaten som vi döpte till Rolf. En sprallig katt som älskade att jaga flugor när han var liten. Nu har han blivit en bekväm medelålders katt som helst ligger på sänge och sover.image465
Svartvit och Ljuva: Svartvit är Pluttens mamma så enkelt sagt är Plutten och Ljuva halvsystrar. Tyvärr hade jag ingen bild på enbart Svartvit. Hon var en rätt skygg katt, hon ville verkligen inte sitta och gosa med oss. Hon kunde tycka om att bli klappad någon gång då och då, men det bestämde hon själv.

image466
Ljuva: En lekfull och kelsjuk kissemiss. Tyvärr fick hon kanske inte den bästa starten i livet. Hennes mamma Svartvit litade tydligen inte fullt ut på oss så hon födde Ljuva i ett garage en bit från vårt hus. Först efter 5 veckor hittade vi henne efter att följt efter Svartvit. Det var först då vi kunde höra hennes pip. Räddningsaktionen som krävdes för att få ner henne från loftet var ingen enkel lek. Pappa fick köpa en ny längre stege, ficklampor och massor av rostbiff för att på så sätt locka fram henne för man kunde inte gå upp på det loftet. Första mötet med Ljuva var lite roligt, hon hade ju inte träffat några männiksor så hon fräste åt oss. Så gott hon nu kunde, det lät mest som små fnysningar. Förutom fräsen så var hon så ljuvlig så namnet var inte svårt att komma på.


(Kanske inte de bästa bilderna, eftersom de är tagna med en mycket enkel mobilkamera)

Rolf och Ljuva: Har olika mammor men samma pappor så de är halvsyskon. Sen är ju Ljuva syster med Plutten, vilket gör att hon dessutom är moster till Rolf. Invecklat? Ja, lite får jag nog säga. ;)

image470
Kattungarna: Ljuva fick sen 4 helt ljuvliga små ungar. Den rödvita var min favorit. Den lilla krabaten blev även min vän Sofias favorit så hon fick henne av oss. Sofia trodde att det var en pojk så han fick namnet Eddie. Det var en liten tös, men hon fick behålla namnet för enkelhets skull.


Jag tror att det är en bild på varje liten unge. Tre av dem är ju så otroligt lika.

image476
Eddie: Jag vet inte så mycket om Eddie tyvärr. Men hon är i alla fall en omtyckt familjekatt.
image479
Kattastrof och syrran: Sofia som håller dem här på bilden trodde att båda kattungarna var killar och hade därför döpt dem till Christer och Yngve eller något liknande. Nu vet hon att det var två små töser. Syrran heter Kerstin nu tror jag.
Oj, det blev ett långt inlägg och det tog lång tid att skriva och få ordning på alla bilder. Men, här har ni i alla fall den lilla släktsagan i alla fall. Vet inte om det framgått i texten, bäst att skriva det så att ni förstår:
Jag älskar verkligen alla katter som funnits i vår familj. Den jag mest saknar är Ljuva. Pappa kunde tyvärr inte ha kvar henne så vi gav bort henne till Djurens vänner förra våren. Då var hon stor som ett hus eftersom hon väntade en kull ungar till. Så, någonstans i Göteborg bör det med stor sannolikhet finnas fler ungar med hennes gener. Undra om jag skulle kunna hitta dem via bloggen? *hmmm* Självklart saknar jag att inte ha Rolf hos mig också, men han är så bekväm av sig och skulle inte kunna flytta, så han får helt enkelt hålla igång pappa och Anna-Karin bäst han orkar.

Hoppas ni tycker att mina (och Sofias) katter är lika söta som jag tycker att de är.

God morgon!

Det är helt fantastiskt, idag fick jag sova fram tills klockan ringde utan att Strofan väckte mig. Det är inte vanligt det inte. När hon sedan såg att jag vaknat till kom hon och la sig tätt intill mig för att mysa och gosa. Hon låg där och spann på sitt vanliga vis när jag sträckte på mig för att nå mobilen så jag kunde stänga av snoozen. Detta fick henne att inte vilja gosa längre, utan hon jagade mobilbandet. Så, jag bestämde mig för att gå upp.

Det första jag gör på morgonen när jag vaknar är att ge killarna mat. Tyvärr var burken tom så jag fick gå och fylla på den. När detta var klart och jag ställt in maten insåg jag att de druckit ur vattenflaskan. Bara att fylla på helt enkelt. Morgonrutinerna kunde ha slutat där, det gjorde det inte utan jag började städa deras bur och sedan Kattastrofs låda. Lika bra att göra det när man liksom kommer på det. I killarnas bur låg det en svart inkräktare dessutom. Den svarta lilla musen från filmsnutten igår. Så, det vart bara att filma en ny sekvens med Kattastrof utanför buren och musen i buren. Klart mycket skrattfaktor där. Lovar att publicera den sen.

Nu skall jag göra mig lite god kardemummagröt och koka ett ägg. En stadig frukost minsann. Skall även se på julkalendern. Den finns ju på svt.se så missar man det på morgonen kan man ju alltid se det på nätet. För att vara säker på att få sett det. Ser du på julkalendern? Eller är det barnsligt enligt dig?

Well, så här känner jag mig idag. Lika bra att få det sagt, sen är det bara för mig att ta mig i kragen (som jag inte har) och gå ut i köket och göra frukost.

image459
Bild: Disney Pin Trading

Nu är det dags för sängen!

Oj, det har varit en hård dag idag. Först tvätt och sen jobb. Allt slit för att verkligen förtjäna min lediga dag imorgon. Undra vad jag skall fylla den dagen med? Fick hem 2 fina pärlböcker idag så jag kanske pysslar lite med det? Har en fundering på att fixa små presenter till söta vänner... mer säger jag inte om det. ;)

Tänkte i alla fall sova till så där 9 eller 10. Vi får se när Strofan väcker mig och vill ha frukost. Sen kan det väl vara bra om jag går ut och tar en promenad så jag får lite frisk luft. Kan ju inte sitta inne hela dagen. Väl?

Mene som sagt, nu tar jag och drar täcket över huvudet och sover lite grann.
God natt!

image458
Det är en utmaning att sova som Kattastrof.

Kattastrof- Mitt uppe i en vild lek


Kattastrof i en vild lek med musen.

Kattastrof älskar att leka med sina möss. Det görs både natt och dag. Så fort hon får lust. Här i filmen leker vi tllsammans. Bilden är väl inte den bästa och det är skakigt, det är svårt att filma och leka samtidigt. Men här har ni henne i alla fall, i toppform. Naken, i slutet av filmen försökte jag filma den svarta musen så att du skulle se att den har två ögon och en nos. Det blev kanske inte bra, men nu kan du kanske lättare föreställa dig hur den ser ut? :) Lyssnar man mycket noga kan man i en kort sekevens höra Strofan spinna också.

Otacksamma skitgubbe!

Ofta får man höra av äldre att unga människor är otacksamma och oförskämda. De borde veta hut så att säga. Jag vill menar att det ofta är tvärt om, äldre människor tycks inte kunna lyssna på unga och ta till sig av informationen de får till sig. Detta var jag med om idag.

Där stod jag vid receptionen i kommunhuset och fyllde skrev en notering till en handläggare. Medan jag skriver kommer en äldre man och frågar kvinnan i receptionen efter parkeringsregler gällande Bagaregatan. Hon ser frågande ut och han förtydligar frågan en gång till. Hon ser fortfarande frågande ut och det var inte alls konstigt. Han preciserade sig inte precis. Eftersom jag bor på gatan tänkte jag att jag kunde informera om det jag vet. Vi som bor här fick ju information om att det kommer bli parkeringsförbud på gatan mellan 8-18. Jag berättade som det var, idag finns det inga regler utan alla står där om de får plats. Men det kommer komma ett parkeringsförbud inom en snar framtid. Då säger mannen "Det finns ju inga skyltar som säger att det är parkeringsförbud". Jag bekräftar honom och säger att det inte finns nu, men det kommer snart att finnas. Jag berättade att jag fått information om det för ett kort tag sedan och de har väl inte hunnit sätta upp skyltarna än. Jag berättar också att jag antar att de skyltarna lär komma upp vid årskiftet eller något sånt kanske. Tydligen går inte informationen fram till mannen för han frågar kvinnan i receptionen efter skriftlig information. Hon slår lite på hemsidan och får upp något om olika parkeringsförändringar som håller på att ske i kommunen. Mannen säger, "Ja men där står ju inte Bagaregatan med". Hon ursäktar sig och säger att det är mycket på gång i kommunen så de har väl inte hunnit med att lägga in det. Hon hänvnisar till mig och säger att eftersom jag bor på gatan borde jag veta. Mannen ignorerar mig och säger "Jag vill träffa den som är ansvarig för Bagaregatan". När han sedan får veta att hon kommer tillbaka efter ett säger han "Ge mig namn och telefonnummer så ringer jag själv upp så jag får ett svar".

Då undrar jag, varför var min information inte bra nog för honom? Jag berättade precis det jag fått veta men ändå räckte det inte för honom. Snacka om att vara oförskämd och uppblåst! Sådana människor får mig att se rött!

Vad tycker du om oförskämda gubbstruttar?

image457
Bild: Einar

Kattastrof - Tröttare kan ingen vara

Det är lite roligt, hur många gånger har jag inte berättat om hur söt Kattastrof är när hon sover? Det känns som det har en tendens att bli ganska ofta. Det kanske låter som hon är världens tröttaste katt, men så är verkligen inte fallet. Det råkar bara vara då hon är väldigt lätt att fånga på bild. Kattastrof är en väldigt aktiv katt. Hon älskar att leka, både med sina leksaker och med mina händer och fötter. Så man gör bäst i att passa sig när hon är på hugget.

Men, en aktiv katt måste sova också. Så efter lek kommer sömn för att vara korrekt. Och det har ni väl sett vid det här laget, Kattastrof kan sova på de mest konstiga sätt. Nu idag sov hon inte i någon konstig ställning. Men hon låg där på kudden som om hon var prinssessan på ärten. Det var som att hon varit mitt uppe i en lek och plötsligt blivit trött varpå hon somnat där hon för tillfället var.

Tyvärr lyckades jag inte fånga henne på bild medan hon sov, för så fort jag rörde mig vaknade hon till och tittade på mig som för att säga "Matte, jag har full koll på dig så bry dig inte om att smyga. Jag märker av allt". Men jag fick några sköna bilder på henne i alla fall. Äh, jag kan lika gärna låta bilderna tala för sig själv.

image453
Så här låg hon när hon var vaken. När hon sov låg hon med huvudet bakåtlutat mot kudden.
(Märk väl hur ljuslyktan i fönstret står och fundera vem som är orsaken till dess lutning...)

image454
Det ser ut som om jag sover, men så är icke fallet. Jag  tvättar bara bort sömnen ur ögonen.

image455
Gäspar? Jag? Nej nej, jag övar bara lite på bra skrämselgrimaser.

image456
En katt skall alltid vara på vakt! Nu händer något där ute bäst att ha koll på det så det går rätt till.

Underbar morgon!

Idag har jag tvättid. Inget ovanligt med det. Den startade klockan 8 så jag hade ställt alarmet på 7.50. Detta hade tydligen inte Kattastrof koll på så hon kom och ville gosa och mysa klockan 7.00. När klockan var 7.12 insåg jag att det inte skulle gå och somna om så jag knallade upp. Första maskinen är snart klar. Så jag skall ner och byta den. Sen skall jag upp på stan och lämna en blanket inne på kommunen och sen en sväng förbi biblioteket för att hämta två beställda böcker.

Sen är det bara att passa tvättmaskinen resten av dagen. Eller i alla fall fram tills jag börjar jobba. Kul? Nej verkligen inte. Men då är min lediga dag helt fri imorgon. Ganska bra tänkt.

image452

Ofärdtjänst?

Tänk dig att du är en högpresterande tjänsteman med en mycket aktiv fritid. Förutom att du måste gå på flera möten varje vecka så har du också åtaganden i olika föreningar och kanske som politiker i din kommun. Du utövar flera olika sporter och älskar musik vilket gör att du gärna och ofta går på konserter. Förutom jobb och fritid har du din hälsa att tänka på, då och då är det tvunget att åka på ett läkarbesök eller göra en rutinkontroll hos tandläkaren. För att ta dig till och från alla aktiviteter har du fått ett färdtjänstbeslut. Detta för att du är förlamad från midja och ner vilket gör att du själv inte kan framföra ett eget fordon.

När du ringer för att beställa en bil, accepterar du då en tid som är si så där 40-60 minuter tidigare än du önskat bara för att de skall garantera en ?frammetid?? Ja, det är klart du accepterar det eftersom du vill komma fram i tid. Skulle du även gå med på det om du visste att körsträckan tar mellan 10-15 minuter att köra? Det vill säga, du kommer med stor sannolikhet att komma fram alldeles för tidigt för att vara nödvändigt. Förutom att du måste gå med på att åka extremt tidigt för att komma i tid så måste du också gå med på att ta deras tider. Låt säga att du säger att du vill ha en färdtjänstbil till 14.45 varpå du får svaret; du kan få en bil 14.15 eller en 15.30, något annat finns inte.

Jag har sedan i somras blivit allt mer förbannad på färdtjänstservicen som erbjuds människor som själva inte kan framföra ett fordon eller som inte kan åka med allmänna kommunikationsmedel. Mer och mer börjar jag inse att det inte är service för dem som behöver, det är bara ett jobb för taxibolagen. Det taxibolaget som ger bäst pris till kommunen får sköta tjänsten. Sen att de gör allt för att köra så många människor i samma bil för att på så sätt kunna utföra många fler resor per dag spelar ingen roll. Människorna som skall bruka tjänsten har inget att säga till om. Kommunen har dessutom garderat sig, så i beslutet kan det stå: Den avresetid Du får av beställningsmottagaren är en ungefärlig tid som kan förskjutas med upp till 10 minuter. Restiden förlängs om andra passagerare skall hämtas eller lämnas. Som resenär förväntas man vara färdig när färdtjänstfordonet kommer.


Självklart förstår jag att taxibolagen gör allt för att få så få bilar som kör samma sträcka. För miljöns skull är det jättebra med samåkning. Men skall man utföra en tjänst för människor som skall ha samma möjligheter att delta i arbetsliv och fritidsaktiviteter får man faktiskt se till att kunna utföra det med så lite obehag som möjligt. Finns det möjlighet till samåkning, fine for me. Men, finns det inte någon som skall åt samma håll, se till att det finns en bil som kan hämta upp. Vill personen i fråga åka en viss tid som inte går att få får väl båda parterna kompromissa lite? Om den önskade tiden inte finns exakt på minuten kan det väl ordnas att den kommer 10 minuter tidigare eller 10 minuter senare? Jag tycker att det är helt okej att färdtjänsten kan bli förskjuten tio minuter hit eller dit. En resa kan gå snabbare vilket gör att chauffören kan komma tidigare eller så kan något krångla och chauffören blir lite sen. Det är sådant som tillhör livet, det kan man aldrig bortse ifrån. Men, det är inte okej att bilen kommer en timma före utsatt tid vilket jag vet har hänt.

Personen som jag beskriver längst upp har alla möjligheter att påverka sina resor. Han är talför och eftersom han är en högpresterande tjänsteman bör han helt enkelt vara respektingivande. Tyvärr är inte alla människor med färdtjänstbeslut av den kalibern. De som har olika psykiska funktionshinder har ofta problem med tillexempel kommunikation. Många av dem kan inte tala för sin sak. De har inte heller samma förmåga att veta vad de skall göra om de kommer fram för tidigt till sin aktivitet. De kanske inte har någon som helst förståelse för vad olika handlingar kan ge för konsekvenser. Med alla de tre uppräknade handikappen kan det bli rent utsagt livsfarligt. När man beställer färdtjänst för dem skall resan gå från dörr till dörr och så att de kommer i lagom tid till deras aktivitet.

Färdtjänst är en tjänst för människor som har olika svårigheter att själva framföra egna fordon eller att åka buss eller tåg. Är det för mycket begärt att möjligheten att ta färdtjänst skall vara anpassad för brukarna som vill nyttja den tjänsten? Skall de enbart vara glada att de har möjligheten att åka färdtjänst utifrån bolagens premisser. Vad jag tycker är uppenbart. Vad tycker du?

(Här är krönikan publicerad: bakomgaller.se)

Säng Säng Säng

Säng Säng Säng
Galenskaparna & After Shave

Säng, säng, säng
Säng, säng, säng
Säng, säng, säng

Se på mig jag är trött, jag är slut
Jag är trött, jag är trött, jag är jättetrött, ååh!
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng

Se på mig, jag är död som en sill
Jag är trött, jag är trött, jag är jättetrött, ååh!
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng

Se på mig, jag är väck som en tung gammal säck
Jag är trött, jag är jättetrött, ååh!
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng

Se på mig, jag är trött som ett såll som är blött
Jag är trött, jag är jättetrött
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng

Får jag sova lite, får jag sova lite, får jag sova
Så blir jag pigg, blir jag piggepigg, blir jag piggepigg
Piggelin, pigge piggelin, piggelin, nä

Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova
Säng, säng, säng
Sova, sova, sova

Se på mig! - Se på mig! - Se på mig!
Se på mig! - Se på mig! - Se på mig!
Jag är trött! jag är trött!

Se på den, se på den, se på mig, se på den!
Jag är trött, han är trött, han är trött!
Jag är trött!

För mitt liv är hårt och tufft, jag är trött
Jag är trött, jag är jättetrött, ååh
Och jag får för lite luft!
Jag är trött, han är trött, han är jättetrött

Får jag sova lite, får jag sova lite, får jag sova
Så blir jag pigg, blir jag piggepigg, blir jag piggepigg
Piggelin, pigge piggelin, pigge piggelin
Piggelin, piggelin, pigge pigge piggelin, piggelin, pigge pigge piggelin
Pigge piggelin, pigge piggelin, pigge piggelin, pigge piggelin
Pigge piggelin, pigge piggelin, pigge piggelin, pigge piggelin

Pigge pigge pigge pigge pigge piggelin
Pigge pigge pigge pigge pigge piggelin
Pigge pigge pigge pigge pigge piggelin
Piggelin piggelin pigge pigge piggelin
Piggelin, piggelin, pigge piggelin
Piggelin, piggelin, pigge piggelin
Piggelin, piggelin, pigge pigge piggelin
Blir jag pigg, blir jag pigg, blir jag pigg, blir jag pigg, piggeli-in, piggelin!

image451
Bild:Vinterbarn

Imorgon publicerar jag en krönika för er

Ikväll har jag suttit och skrivit en krönika om färdtjänstens vara eller icke vara. Detta är en krönika jag gått och verkt på länge. Jag började med den för någon månad sen men hindrades i skrivandet då allt jag ville skriva var fel försvarades i kommunens beslut om färdtjänst. Efter det har jag fått kännedom om ännu fler hemska missar och fel som färdtjänst utsätter sina kunder för. Detta har gjort att jag gått och tänkt och funderat mer och idag satte jag mig ner för att få in det i ett textdokument. Eftersom det var mycket jag ville skriva fick jag problem en stund, jag fick inte till upplägget. MEN, skam den som ger sig. På lite mer än en timme hade jag skrivit mer än en A4 med text.

För att förhöra mig om den var bra ringde jag mamma, en bra kritiker som säger det jag vill? Nej, hon säger vad som är bra och vad som kan ändras. Nu kanske det inte är så lätt att komma med konstruktiv kritik när man får det uppläst i telefonen, men hon tyckte i alla fall att jag hade fått med många bra saker. Sen fick Johannes läsa den och han sa att den var sannerligen bra och mycket bra skriven. Dessa svaren gav mig modet att skicka den till han som skulle få chansen at publicera den på nätet för mig. Han är min svåraste kritiker, han är så kunnig och vet vad som är och vad som är dåligt. Vet ni vad han sa?

"Hoppsan
Detta var en riktigt intressant och bra krönika
Nu lärde jag mig nått helt nytt. Detta visste jag inget om"


Med de fina orden fick han publicera den. Ni får vänta till imorgon och läsa den. Kan vara bra att börja en måndag med en så het grej. Eller ja, jag tycker den är het. Vi får se vad ni tycker.

Nu är det time to say good night!

Bloggtorka?

Ja, lite bloggtorka lider jag kanske av för stunden. Men mest är det allmän torka i mitt liv eftersom jag jobbat hela helgen. När jag väl kom hem från jobbet igår så fixade jag med alla ljusstakarna som skulle upp i fönstren. Sprang runt en timma för att hitta alla jullampor, tydligen hade jag lagt dem på ställen som jag trodde skulle vara bra och lätthittat. Så var det inte. Efter att ha tittat i samma skåp 3-4 gånger och varit nere i källaren och insett att den inte låg där tittade jag ovanför hallskåpet. Och där låg den helt naturligt, som om inget hade hänt.

När jag väl var klar med alla lampor och stakar var det dags för mig att blogga. Men ack vad jag fick på nöten. Blogg.se ville inte alls göra som jag ville. Kom inte in förrän väldigt sent vilket fick mig att sucka högt. Jag orkade helt enkelt inte blogga då.

Nu har jag varit hemma sen 16-tiden ungefär. Har mest haft en slapp kväll. Lagade till vitlöksspäckade kycklingklubbor, hassellbackspotatis, lime och cayennepepparsås och salld till middag. Gissa om det var gott eller gott. Det var inte bara i min mun det vattnades, Kattastrof låg bakom mig hela tiden medan jag åt i hopp om att få en bit. Men det fick hon inte ikväll. Sen har jag duschat en lååång dusch, tvättat håret och bara gottat mig. Såna söndagskvällar är bara för sköna att ha i mellanåt. Ska väl se på Parlamentet om en timma. Sen kanske det blir en film. Får se hur mycket jag orkar.


Dagens neggobit: Bilen är sönder IGEN. Den här gången är det avgasröret som hoppat av. Mindre kul kanske, men pappa skulle dra fram svetsen och fixa det. Besiktning om 10 dagar så det bör bli avklarat snart... (biljävlar...)

Julbord på Trädgår´n

Igår var jag med Arne på julbord på Trädgår´n. Det var hans jobb som hade bjudit in till det. Jag hade fått informationen om att vi skulle vara där 18.00 så han skjutsen skulle komma och hämta mig 17.30. När kom skjutsen? Ja, si så där 18.05. Det är som vanligt med andra ord. Vi kom lagom till 18.25 så vi hann att få oss lite glögg med de andra som kommit lite tidigare. När vi sen skulle gå in och få vårat bord så hade servingspersonalen lyckats med bedriften att placera fel sällskap vid det bord där vi skulle sitta. En man i det gänget argumenterade för att de inte skulle behöva flytta, det var bara det att vi inte fick plats vid deras tilltänkta bord. Skulle vi då ha stående julbord liksom? Efter många om och men fick vi äntligen vårt bord och kunde sätta oss ner.

Julbordet var helt okej. De kalla rätterna var godare än de varma. Kanske för att det fanns mer att välja på? Varmrätterna som var något att ha var köttbullarna, prinskorven och revbenen. Till efterrätt fanns massor av gott. Risalamalta, någon pudding, saftsoåser och inlagda bär, godis och frukt. Och knäck.. Det fastnar ju inte alls i tänderna.

Underhållningen var riktigt bra. Marika Carlsson inledde med några snabba omgångar med skämt. Enligt GP skulle hon tydligen vara långrandig, men det märkte varken jag eller Arne av. Efter Marika kom tjejerna Klara och Mia in. Jag har inte sett något de har gjort tidigare, men blivit rekommenderad att se dem. Under tiden de underhöll på scenen skrattade jag halvt ihjäl mig. De hade så underbart skämt att det inte gick att hålla sig för skratt. I alla fall inte om man kunde relatera till de olika personerna som de gestaltade. Och det kunde jag göra på ett eller annat sätt nästan hela tiden. Sötast var när de kom in på scen och skulle presentera sig själva. Då hade de gjort en egen text till Cara Mia-melodin. Refrängen var underbar "Vi heter Klara Klara Mia, Klara Klara Mia..." Dem vill jag helt klart se mer av. Efter tjejerna kom Rally-gänget in. Tyvärr var de inte så roliga som de en gång varit. Visst, jag drog på smilbanden då och då. Men några riktiga skrattsalvor fick de inte publiken att leverera.

Efter underhållningen blev det mingel medan personalen fixade bort bol och stolar så att det blev ett stort dansgolv. Så det var bara att dansa på där. Trevligt vill jag lova, men eftersom klockan närmade sig 00.00 och många av dem hade gått upp tidigt på morgonen för att jobba blev det en rätt tidig sorti. Det gjorde mig inget alls eftersom jag också var rätt trött.

Nu skall jag skynda mig att göra mig i ordning så att jag kan åka och jobba. Börjar om 47 minuter och skall duscha och äta frukost... Haha! Jag har sådan extremkoll...

Ha en bra dag!
RSS 2.0