Jobbig natt

Igårkväll låg jag och läste ännumer i Självkänska Nu! Jag har kommit så pass långt att nu börjar hon gå över från teori till praktik. Hennes metod går ut på att ha en Jag-är-bra-bok. Där skriver man in saker under rubrikerna Bra! Tack! Hjälp! Det håller man på med i 3-4 månader, sedan tar man även in rubriken Mindre bra. Den skall man ha för att kunna förbättra sig, men man får inte ligga och slå knut på sig själv för att hitta något man gjort mindre bra under dagen.

Detta var bra tips, jag skall idag köpa mig en bok som jag kan skriva ner det i. Det påverkar en jättemycket att skriva ner vad man tycker och tänker om sig själv. Man berömmer ju sig själv hela tiden i boken. Tillslut blir det en sanning att man tycker att man är bra. Det tar dock en liten tid innan man kommer in i det kan jag tänka.

Sedan skrev hon affirmationer. Det har jag väl skrivit ett inlägg om tidigare i våras. Det skall jag verkligen börja med. Det sa jag även då i våras, har bara glömt av det. Det är jobbigt att berömma sig själv när man egentligen inte tycker att man är bra. Nu har jag i alla fall fått enkla redska som jag kan hjälpa mig själv med.

Tyvärr var inte natten så bra, jag har sovit oroligt och haft konstiga känslor när jag vaknat. Dessutom känner jag mig lite halkrasslig nu. Kanske är det för att jag börjar jobba på tisdag? Eller så är det bara för att jag nu vet att det är höst. Jag kan inte längre låtsas att det är sommar. Det är ju svinkallt ute på morgnarna och kvällarna.

Well, hoppas att dagen blir bra. Skall snart ställa mig i duschen och låta vattnet värma min frusna kropp. Sedan blir det att åka och hitta en parkering på Heden för tredje dagen i sträck. Jag åker tidigt för att ha gott om tid på mig att cirkla runt. Messade mina tjejer igår och frågade om vi ska se på film här hos mig ikväll. Liten tjejkväll. Det behövs. Undra om jag kanske kan åka och hämta kattungen jag skall få också? Det kanske jag kan göra. Hade vart mys!

Jag är inte arg längre

Nu så, nu har jag både fått skriva av mig och cyklat av mig ilskan som Arne orskade mig idag. Jag undrar bara; kommer han ringa upp och be om förlåtelse? Jag tror inte så. Utan han kommer köra på som vanligt i sitt liv utan att ägna detta svek en tanke. Men, det har jag lagt bakom mig nu. Jag, Frida och hennes syster åker till Ullared i alla fall imorgon.


Tidigare idag var jag och Sandra ute hos Malene och Petter. Vi hade med oss lunch och vaniljmunkar. Gott! Melvin var med hela tiden. Det är verkligen en sådan himla söt bebis. Jag kan lugnt säga att jag är mycket sugen på att skaffa barn själv nu. Det fattas bara en liiiten detalj.. Här har ni underverket:

image123
Melvin i egen hög person.

Nu orkar jag inte blogga mer, skall snart lägga mig med min nya bok och läsa mer om mig själv. Fick för övrigt Erika att köpa samma bok idag. Rekommenderade den för Sandra också, får se om hon läser den.

God natt!

Lurad? Sviken? Eller bara besviken?

Som ni vet så nämde jag att jag ringde Arne i tisdags för att låna hans bil. Den dagen gick inte bra för honom men han lovade mig att jag skulle få ha den på fredagen, imorgon alltså. Så när jag ringer honom idag för att säga att jag kommer och hämtar den runt 21.30 så säger han bara att det inte finns någon bil hemma då men att jag gärna får komma. Då visar det sig att han lånat ut den till sin bror imorgon. Det är inte väsentligt vad brodern skall göra. Först säger han att han glömt av att han lovat mig bilen. Hur kommer det sig då att hans första svar i början av samtalet är "Då finns inte bilen hemma". Han visste ju säkerligen att han gjort bort sig. Första fasen var att jag blev ledsen medan han satt och sa att det fanns inget att göra åt det. Då röt jag till och sa att han gjort fel. Har man lovat så har man. Inte ens när jag kom med allternativ för att situationen skulle gå och lösa hjälper han mig. Utan han sitter bara och säger att så här är det. När jag åter igen säger att det är han som missat så svarar han bara "jag är mitt upp i en grej, jag hinner inte prata". Så jag skyndar mig att säga hej då och lägger sen på i örat på honom helt enkelt.

I tisdags blev jag ledsen för att jag inte fick låna bilen därför att jag då hade ställt in mig på det. Men, då hade han all rätt i världen att säga nej, eftersom han själv behövde den. Nu idag känner jag dock att min ilska är helt befogad. Jag har blivit lovad en sak och så blir jag snuvad på det löftet. Hade jag inte ringt honom och checkat hade jag kommit ut till han ikväll och fått reda på det då. Med mycket liten chans att fixa till problemet han ställt till. Att han inte ens bemödar sig och ringa och berätta att det blivit ändrade planer. Otroligt fel handlat av honom.

Som tur var kunde Frida köra med deras bil så vår Ullaredsresa inte blev lidande. Och så fick jag träffa min Erika ikväll. Det är skönt att prata med Erika, det är skönt att bara få vara med Erika. Min underbara Erika! Det hjälpte så att mitt arga försvann.

Nu skall jag ut och springa bort resten av det arga.
Aaaaaaarrrgggh!

Självkänsla. Nu?

I måndags köpte jag boken Självkänsla nu av Mia Törnblom. Jag har länge gått och sneglat på den i olika affärer men inte tyckt att jag behöver den boken. Den kan säkert inte hjälpa mig ändå. I måndags gjorde jag så slag i saken, och det efter att min vän Alex berättat att han återfick mycket av sin självkänsla när han läste en bok i ämnet när han var i de lägre tonåren. När jag kom hem med min nya bok la jag den på ett litet bord i förhoppning att läsa den snart. Jag skulle bara läsa ut tredje Harry Potterboken. Men, när den boken nästan var avslutad kände jag att jag nog kunde läsa fjärde boken först och sen självkänsla-boken.

Igår när jag var och simmade med Frida så kom vi in på ämnet självkänsla. Jag berättade att jag köpt boken och hon sa nästan uttryckligen att jag genast skulle läsa boken. Hon berättade att hon följde en blogg på nätet där bloggaren just lärt sig att säga nej med hjälp av boken. Jag som varit skeptisk till boken tänkte att wow, kan man få hjälp alltså? Så när jag la mig igårkväll skyndade jag mig att läsa de sista sidorna i Harry-boken för att snabbt kunna börja med Självkänsla nu! Så det första jag gjorde när jag öppnade boken var att läsa igenom vad alla kapitel handlade om och vad de hade för underrubriker.

När det var klart började jag genast med förordet. När jag läst en bit in i boken kände jag genast att det är som att Mia skriver om mig. Alla mina tankar finns med. Alla mina beteenden och min självcentrering. Hon skriver att ett av de första teckenena på att man har låg självkänsla är att man börjar prata illa om andra personer. För, har man låg självkänsla blir det lätt att man tar till det när man känner att ens egen tänkta position i gruppen är hotad. Sitter du och känner dig snyggast och smartast i en grupp när det kommer in en som är både snyggare och smartare sjunker du snabbt i dina egna ögon varpå det blir lätt att prata skit om denne. "Behovet att glänsa och känna sig förmer än andra har sit ursprung i motsatsen - man känner sig egentligen mindervärdig".(Mia Törnblom - Självkänsla Nu!) Ett annat tecken är att man hela tiden går och känner sig felplacerad, att man egentligen inte kan utföra jobbet man har. Man bidar sin tid i väntan på att någon skall komma på en. Två andra tecken är att du gör saker som du tror att andra vill, inte det du egentligen vill. Du söker efter bekräftelse utifrån vad du tror att andra gillar. Samt att du jämför dig med andra hela tiden. Och du tycker att du är bra om det inte finns någon som är bättre än dig. Finns det det så är du värdelös. Jag har mer eller mindre av alla de här tecknena. Det värsta är nog skitprattecknet. Att jag inte skämdes ihjäl där i min säng igår när jag läste det. Nu är det inte så att jag pratar illa om mina vänner. Det skulle aldrig falla in! Och jag pratar inte illa om nya människor. Men, när jag skall ta upp hur vikarier på jobbet jobbar har det lätt blivit lite för mycket kan jag tänka. Det måste jag skärpa mig med. Jepp!

Så, nu skall jag öka min självkänsla då. Det kommer ta tid, det är jag medveten om, men nu är jag på rätt väg. Jag fick massor av Aha-upplevelser bara under bokens inledning. Det betyder att det bara finns saker jag kan förbättra. Hoppas att jag kan slippa mina gråtattacker också, antar att så är fallet. Med god självkänsla kan man ta emot kritik och komplimanger för den delen, på ett mycket bättre sätt. Så, here we go! Jag skall banne mig maila Mia också, när jag läst ut boken förstås.

1,7 mil senare..

Idag träffade jag Frida vid Valhallabadet klockan 13. Vi hade bestämt oss för att simma. När vi var ombytta och klara gled vi ner i vattnet och huttrade till, det var kallt tyckte vi. Mest berodde det nog på att det var varmare i luften. Vi hamnade först bakom en man som hade en mycket säregen simstil. Han tog ett långt simtag under vattnet, kom upp ovanför vattenytan och frustade som en flodhäst och sen ner under vattnet igen. Frida och jag tyckte det var jobbigt att simma bakom honom så vi körde om honom. Sedan fick vi ägna några längder till att simma om folk som alla hade roliga men långsamma simstilar. Förra gången vi simmade hamnade vi bakom en man med flint, han var där idag igen. Det var så roligt att se när ham simmade, för han simmade också en bit under vattnet varje gång, och när han kom upp ur vattnet med huvudet så rann vattnet av på ett coolt sätt från huvudet. Jag var fascinerad.  Det är enkelt att roa mig kom jag fram till. Tillslut kom vi i ett bra läge, det var bara att simma och ingen störde oss framför. Där klarade vi av längd efter längd medan vi pratade av oss. Det är skönt att vara med Frida, man kan prata om allt verkligen. Skönt att ha någon att prata om. Tror precis som Frida att vi är rätt lika. Har samma funderingar och grubblerier liksom. Så, när vi hade pratat av oss det mesta hade vi redan simmat 1,5 mil. Då tittade vi på klockan och trodde att bubbelpoolen skulle öppnas 20 över 2 igen så vi simmade 200 meter till. När vi sedan kom upp såg vi att vi hade trott fel, bubbelpoolen stängde när vi kom. Så vi satte oss i bastun medan vi väntade på att bubblet skulle starta igen. Skönt att sitta i den värmen, musklerna njuter massor efter ett sådant simpass.

När vi var klara på badet gick vi till Fridas kille och lämnade väskorna för att gå ut på stan och äta lunch. Jag skulle bara till bilen för att fylla på parkeringstiden. Tyvärr hade jag glömt nycklarna i väskan så det var bara att gå tillbaka. Så det kan gå. Men, lunch fick vi. Om än mycket sen sådan. En Club Sandwish! Riktigt gott. Bäst av allt var väl värmen som var på uteserveringen vi satt på. Solen sken verkligen på oss. Sen gick vi fram och tillbaka på stan på jakt efter en Bon Aqua päron till Frida. Ingen av kioskerna vi var in i hade det. Typiskt.

Väl tillbaka på Johans jobb packade jag ihop mina väskor. Vi bestämde lite till om Ullaredsresan och sen åkte jag hem. Måste verkligen säga att det var en toppendag med Frida. Gillar dig tjejen. ;)     

Listerin - en marodör för dina tänder

Någon gång i april/maj började jag använda denna fantastiska och undergörande munskölj. De första gångerna var nästan outhärdlig, det sved och stack i hela munnen. Precis som i reklamen så sprängde det till efter att jag hade haft vätskan i munnen 30 sekunder. De längsta 30 sekunderna i mitt liv. När vätskan var utspottad fortsatte det att svida i munnen och dricka vatten var det inte på tal om, därför att det skapade en konstig reaktion med det kvarvarande av Listerinen. Men, efter några gångers användande så blev det bättre. Det brände inte lika mycket i munnen och de 30 sekunderna gick ganska fort. Snabbt var en flaska slut och jag fick köpa en ny. Äntligen var mina tänder skyddade tänkte jag. Nu så här i efterhand kändes det som falska förhoppningar. Efter en månads användning kom de första jobbiga problemen tillbaka när jag varje morgon och kväll använde Listerin. Det brände, sved och gjorde till och med ont att skölja med den helvetesvätskan. Det gick inte heller att ha det i munnen längre än 10 sekunder, och det var verkligen max. Så jag slutade helt sonika att skölja munnen med Listerin.

För två veckor sen när jag var hos tandläkaren hade jag ett tandkött som var verkligen infekterat. Det blödde ymnigt mellan vissa tänder till och med. Dessutom hade jag två små hål och en söndrig lagning. Så där kul när man haft väldigt bra tänder innan. Tyvärr har det uppstått hemska fissurer (gropar i tänderna) där plack och andra bakterier lätt fastnar. De sa åt mig att använda tandtråd, men det gjorde jag ju redan. Sedan visade de hur jag skulle göra för att borsta tänderna än mer effektivt. Jag bokade en ny tid för att komma och laga ett av hålen. Det gjorde jag i dag. Tandläkaren som var en ung tjej var mycket kompetent måste jag säga. Jag har vart hos några i mina dar då jag som ung hade tandställning och fick springa till tandläkaren en gång i månaden. När jag förr har lagat har jag tagit bedövning, det finns ingen som helst anledning till att pina sig igenom borrsessionen. De gångerna jag fått bedövning innan så har tandläkaren bara stuckit in den hemska nålen och det har gjort mer ont att få bedövning än vad den skall underlätta under själva lagningen. Idag fick jag någon bedövningssalva först, så när hon la den riktiga bedövningen så kände jag inte ett jota. Lagningen blev gjord på ett kick dessutom. Hon kollade hur mitt tandkött såg ut och berömde mig för att jag skött det mycket bra. Jag sa att det blödde mellan framtänderna och då sa hon att det antagligen inte berodde på dålig skötsel utan på att min överläpp kanske inte alltid täcker tänderna helt, när jag sover till exempel.

För att återkoppla till den hemska Listerinen. Sedan första besöket har jag funderat just på Listerinens påverkan av min infektion i tandköttet. Så här långt efteråt började jag fundera och kom på att mina tandköttsproblem nog startade strax efter att jag slutade med Listerinen. Så, jag frågade helt enkelt tandläkaren och hon bekräftade det delvis. Hon sa att den är mycket stark och tar bort en del bra bakterier också. Hon tyckte istället att man skall använda vanlig fluorskölj och fluortabletter. Så, det ska jag göra nu. Tabletterna har jag använt regelbundet under en längre tid och det är gott dessutom. Nu skall mina tänder bli de bästa tänderna i världen. Utan Listerins hjälp! Ska bara laga de andra små hålen. Sen kan jag gå med i frisktandvården. Då får jag betala 45 kronor i månaden. Och det är det verkligen värt, istället för att betala hutlösa summor med 1,5 års mellanrum. Tänderna skall man vara rädd om, de behövs i många år till för min del i alla fall.

Måste bara så här i detta inlägg om tänder säga att kostnaderna som tänderna kan förorsaka är hemska. Det är inte alls konstigt att folk idag har dåliga tänder, då de inte har råd att gå till tandläkaren. Vad jag inte förstår är varför vissa funktionshindrade har ett grönt kort eller vad det nu är som gör att de för det första betalar väldigt lite vid varje besök hos tandläkaren. För det andra kan skriva in summan i högkostnadskortet, samma högkostnadskort som de skriver in summorna från vanliga läkarbesök. Visst, en del av dem har kanske sämre tänder eller så har de kanske inte förmågan att sköta sina tänder på ett bra sätt. MEN, det har väl å andra sidan inte andra människor heller? Det borde vara samma regler för alla. Vill staten, regeringen eller what ever att svenska folket skall ha god tandhälsa så får de väl se till att det kostar lika mycket för alla. Jämlikhet även där vill säga?!

Även ett missöde kan rycka upp sig.

Idag när jag vaknade låg jag och funderade länge. Först tänkte jag "Jag måste ringa och fråga om jag kan komma och köpa hö". Strax efter tänkte jag "Jag kanske kan göra det imorgon och istället ringa Arne och fråga om jag får låna bilen och åka till Ullared". Sista tanken var "Äh, jag ringer först om höet och sen ringer jag Arne. Efter det skuttade jag upp, glad för att jag hade planer. Efter hösamtalet ringde jag så upp Arne för att fråga om bilen. När han dividerat klart med sig själv kom han fram till att jag inte kunde låna den idag, men på fredag gick det bra. Då satt jag där, halvnaken och visste inte vad jag skulle göra av dagen. En tanke for igenom skallen "Ja, nu är den här dagen förstörd ändå, jag kan lika gärna lägga mig i sängen och läsa bort hela dagen". Då ringde min fina vän Månsson från Stockholm. Efter att vi pratat, suttit tysta och skrattat en massa ringde hans mobil och vi la på. Då slog jag mig på benet och sa högt "Nej Angelica, du får inte sitta inne idag. Nu skall du ut till havet".

Jag åkte ut till Instön och la mig på första bästa ställe. Av med kläderna och ner på handduken. Solen var ju bakom ett moln just då, men det kunde ju bli strålande väder. Efter en kvart frös jag och var näst intill blå så jag tog på mig kläderna och svepte in mig i handdukarna och satt där och läste vidare. Jag var i alla fall utomhus. Tyvärr avtog inte blåsten något nämnvärt så jag ställde mig upp för att hitta en bättre plats. Döm av min förvåning när jag hittade en skreva som var näst intill blåsfri. Jag la ner min handduk, klädde av mig åter igen och la mig ner. Solen stekte på rätt bra där och efter en stunds läsande i min bok somnade jag gott. Sov nästan 45 minuter. Jag var väl rätt groggy när jag vaknade till liv och vände mig om för att sola lite till på framsidan. Tyvärr hade klockan blivit efter tre så det började bli lite kallt i luften. Då valde jag att åka hem i stället.

Efter att ha varit slö och lat hela dagen hade jag som intention att laga mat så fort jag kom hem. Tror ni jag lyckades med den bedriften? Nej, så klart inte. Jag satte mig vid datorn för att sätta på Radio Citys webradio. Programmet ville inte göra som jag ville. Reklamsnuttarna gick finfint att se, de funkade som de skulle. Men när The Tommys Show skulle starta blev det tyst som i graven. Efter meckande och bråkande blev jag sur och sket i det och satte på Win Ampen istället. Till tonerna av James Blunts låt 1973 gick jag ut i köket för att ta itu med middagen. Gick la så där fort kan jag väl säga. Så, när kycklingen hamnat på upptining i mikron satte jag mig åter vid datorn, denna gången för att föra över bilderna från digitalkameran. Då tyckte datorn att jag var dum så den startade om sig. Som den så ofta gör när jag vill något som inte den vill. Skitdator. Så när den harvat igenom alla uppstartsprocesser så plingade jag till på min vän Johans msn och sa att jag inte orkar med skiten längre. Det skulle jag gjort redan efter att han hjälpt mig att sätta in lite nya prylar. Tyvärr tror han inte att han kan avhjälpa felet då det bara kommer ibland. Vi får helt enkelt hålla tummarna att han kan hjälpa. Annars blir jag nog både arg, förbannad och irriterad. Och det vill varken du eller jag att jag skall bli. Va?

Sedan tog jag mig i kragen och började laga maten på riktigt. Så, medan min kycklinggryta stod och kokade sig mör och fin hoppade jag in i duschen. Skönt att göra efter en dag vid havet. Innan jag skulle äta tänkte jag att jag skulle ringa Sandra och fråga om vi skulle gå på bio idag. Min oförmåga la krokben för mig igen och en olustkänsla för allt vad världen hade att erbjuda infann sig igen. Ovanligt.. Så, jag satte mig och åt medan jag tittade på "Omaka systrar" på Tv4. Kast program och kast liv.. När klockan närmade sig tjugo i sex fattade jag luren i ena näven och modet i den andra och slog Sandras nummer. Efter sedvanligt artighetsprat så kastade jag fram frågan "Skall vi se Underbar och älskad av alla idag" Sandra funderade och sa "Varför inte"? Hon ångrade sig snabbt när jag sa att den började klockan nio. Det skulle bli försent och jag förstår henne. Så jag sa att om jag åker ut och köper höet så ser vi om vi hinner efter det. Det började nämligen en film kvart i sju också. Ja, så gör vi.

Jag kastade mig in i bilen och gasade iväg mot höförsäljaren. Trots att jag bara kört dit en gång innan och då knappt visste vart jag körde då jag hade en guide med mig, hittade på en gång. Jag fick köpt mina höbalar och jag tror att mannen som sålde dem tänkte tanken "Stackars stadsflicka som kommer med så klena sopsäckar". Haha! Det får han gärna tänka i så fall. Balarna gick ner och jag kunde åka där ifrån, snabbt som ögat. Ringde Sandra och hon trodde vi skulle hinna gott och väl. Så jag gasade på inåt Kungälv igen. (Jag hade varit ute i Kareby) Då hamnar jag bakom en LGF-bil. Fuck! Jag hade inte tid med det. Som tur var fanns det ett ställe där jag kunde köra om och trodde att nu är vägen fri. Skam den som tror något sånt. Just nu håller de på att bygga om längs en gata mitt i centrala Kungälv. Det gör att det är driljoner bilar vid alla andra gator. Så, vid alla rödljus tog det sådan tid. Och det hade jag inte gott om. Antar att det i verkligheten inte tog någon speciell tid, utan det var bara stressen i min skalle som ställde till förtret. Strax kunde Sandra i alla fall hoppa in i min bil och vi åkte mot stan. Vi pratade om jobb och anställningar och vikariat och annat sånt tråkigt prat. Detta avbröt jag med fråga om vad det kostar att parkera på Heden. Vi kom fram till att det nog inte var så dyrt men Sandra säger "Är det inte långt från Heden till Downtown"? Självsäker som jag var svarade jag att vi skulle till Bergakungen. Samtidigt svänger jag in på Heden och det finns 133 platser kvar. Rätt mycket kanske, men man skall hitta en ledig ruta. Daaaaa! Efter att ha stått och väntat på att en övningskörare skulle ratta in sin kärra i rutan kunde vi leta vidare och fann snabbt en ruta, i samma sekund som klockan slår 18.45. Nu började filmen och vi fick lov att kuta till biografen. Väl framme börjar vi dividera om vi skall ha lösgodis eller inte. Sandra vill hemskt gärna ha det så jag säger åt henne att plocka det medan jag beställer biljetterna. Killen i kassan säger att det är lugnt, klockan är ju inte så mycket så den skall preciiiiis ha startat. Så börjar han knappa på datorn och ser sen på mig och säger "Fast... den börjar NU på Downtown". Så jävla typiskt. Jag går till Sandra och frågar hur vi skall göra varpå hon säger "Skall vi ta niobion i alla fall då"? Ja säger jag och hon tillägger "Bra, då kan jag plocka godis i lugn och ro".

Efter att våra biljetter var bokade tog vi en fika på fiket i samma lokal som biografen. Vi pratade om en vän till oss, om delegationer och enkelheten att skaffa jobb inom vården när man inte har någon som helst utbildning. Då kommer jag på "Sandra, vi måste till bilen och lägga på mer pengar" Sandra svarar i stil med "Ja, men vi har gott om tid, parkeringstiden går ju ut strax efter att filmen börjat.." Så sant, men det hade vart dumt att åka på böter då dessutom. Så efter fikan tog vi en sväng runt stan, eller ja, inte hela stan för det hade tagit tid det. Vi tog en lagom promenad för att i tid hinna till parkeringen och rätta till parkeringstiden. Sedan styrde vi vår kosa mot biografen återigen. Efter kaffe och te var vi kissnödiga och skulle på toaletten. Först fick vi gå igenom en dörr för att sen gå igenom en dörr till för att komma till damernas. Efter uträttade behov och fniss framför en spegel gick vi ut genom första dörren. Sandra som gick först gick rakt fram istället för att ta till höger. Jag fann det märkligt eftersom utgången var just till höger. Sandra följde istället efter en kille och det slutade med att hon nästan gick in på herrarnas. Så Sandra hajade till och jag skrattade på väg ut genom rätt dörr istället.

Klockan var bara runt halv nio så vi fick stå i lobbyn och hänga lite snyggt innan vi kunde gå in och ta våra platser. Det var vi och några få stackare till som intagit den stora salongen när det kommer in ett stort gäng med tanter och farbröder. Ni tror inte att de skulle förbi oss vid våra platser? Självklart skulle de det. Salen blev knappt halvfull men filmen startade ändå. Efter många skratt, lite gråt och ännu mera skratt tumlade vi ut ur salongen. Glada för att ha fått se denna charmiga film. För det var den kan jag verkligen säga! Vi satte full fart mot parkeringen åter igen och nu för att komma hem snabbt och för att det var rätt kallt, trots att det är sommar. *ler* När vi närmar oss Heden så frågar Sandra om man verkligen kommer till parkeringen, så att vi inte är instängda i en gränd. Vi ser sen att man kan gå den vägen, men att vi bara är på fel sida staketet. Vi behöver bara ta oss en bit åt vänster först för att sen vara på rätt sida av staketet. Då ropar Sandra, det går att gå igenom staketet vilket vi då självklart gör. Det roliga med det var att det framför oss gick två killar varav den ena hoppade på kryckor. De hade också upptäckt att de var på fel sida av staketet så de började gå åt vänster för att komma rätt. När de sedan ser oss gå igenom staketet ropar den ena, förmodligen han med kryckor "Men vad faaaaaaaaaan". Detta fick mig och Sandra att skratta än mer och vår kväll slutade rätt bra.

Så, från att haft en miserabel morgon så övergick dagen långsamt mot något mycket bättre. Tack för det Sandra!

Bestämde även med Frida att vi skulle ses imorgon för att simma igen. Härligt! Eftersom jag ändå skall in med datorjävlen passar det ypperligt för mig. Frida, hennes syster och jag skall åka till Ullared på fredag också. KUL KUL KUL! Shopping behövs alltid, speciellt när man inte mår kanoners! Men, nu är det bäst att lägga sig tror jag, imorgon skall jag laga en förbenad tand klockan 9.00. SUCK! Kostsamt..

image121
En vacker bild jag tog i måndags under min stadsvandringstur

Jag kunde dött!

Idag var jag och hämtade Edith för att ta med henne ut och springa. Jag var rastlös som två och tänkte att det var ju en bra idé. Jag tog cykeln upp till Ylva för i mitt stilla sinne tro att det kunde gå att cykla med Edith vid sidan om. Hur tror ni att detta gick? Mest åt skogen faktiskt. Edith var livrädd för cykeln men skuttade mer än gärna efter bilarna på vägen bredvi. Så, i ett tumultartat ögonblick drar hon ut halvvägs i vägbanan efter en bil. Jag bli rädd för att något skall hända men reagerar med ilska emot henne. Felet var ju egentligen mitt. Mitt i alltihop hör jag att min ringklocka trillar i backen. Efter att ha samlat ihop alla delar och satt ihop den igen valde jag att leda cykeln. När jag kommit en bit så drar Edith till och jag skulle till att bromsa cykeln med ena bromsen. Inget händer. Cykeln rullar på som vanligt. Panik!! Då visade det sig att bakbromsen hoppat ur och är ur funktion. Tänk om jag märkt detta i en brant nerförsbacke?! Så, det var bara att vänta om och lämna Edith hos matte igen medan jag fortsatte mot Sportex. Som tur var killen som sålde cykeln till mig behjälplig. Han kom med ut på en gång och lagade min broms. Det var en väldans tur det.

Senare idag var jag ute och cyklade lite, mest för att ta kort med den fina kameran jag lånat av Ylva men också för att komma ut lite. Då visade det sig att bakbromsen tog bättre än frambromsen. Det är absolut inget fel på frambromsen. Den tar jättebra, det är bara det att bakbromsen numer tar mycket snabbare.

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig. Det har hänt rätt mycket i dag i mitt så händelselösa liv.P.s Träffade Alex idag. Det är en mycket fin vän till mig. Vi pratade lite om depressioner och sådant och han försökte peppa mig och min självkänsla. Han sa att han för rätt många år sen så fick han själv hjälp med den genom att läsa en bok. Så, när vi var på MAXI ikväll valde jag att köpa Självkänsla Nu. Den skall läsas så fort tredje Harry-boken är utläst.

Nivea - demolerar din hud

Jag har sedan i våras använt mig av Niveas anisktsrengöringsserie. Jag har använt mig av rengöringskräm, ansiktsvatten, dagkräm eller nattkräm. Under nästan hela tiden då jag använt mig av dessa produkter har jag haft finnar, kvisslor och varit allmänt risig i hyn. Innan använde jag L300-serien men den är så otroligt dyr så jag har nöjt mig med Nivean. Jag har tidigare inte tänkt på att det kan vara den som är boven i dramat utan jag har mer skyllt på att solen lyst med sin frånvaro istället. För som alla vet så är solen bra för ens hud. Men, här om veckan köpte jag istället rengöringskräm, ansiktsvatten och fuktkräm från ACO. På mindre än en vecka har min hud reparerat sig mycket bra. Visst, det finns fortfarande prickar och så i ansiktet, men det mesta är på väg bort. Det är inte bara bra för huden, det är ett underverk för självkänslan också.

Jag är trött...

Jag är trött? ...på att minst en gång om dagen få frågan efter en vän. Jag menar, jag unnar henne gärna att hon är efterfrågad, det är inte det. Det känns bara så trist att de alltid frågar mig om henne, men inte riktigt frågar hur det är med mig. Det är säkerligen så att de inte tänker på det, det förstår jag också. Ändå skapar det en liten rispa i mitt psyke.
Nu handlar detta om folk på nätet, så jag är säkerligen bara löjlig och patetisk. Fast, jag vill också vara efterfrågad. Som det är just nu så är jag det inte någonstans, varken IRL eller på nätet. Usch.. jag har ett patetiskt liv. Jag är ynklig, fånig och dum!


 

 

Idag skulle jag kunna bli kär i en lyckstolpe. Så bra mår jag Och jag har inte ens rökt på.
Måste jag klä ut mig till det för att du ska bli kär i mig då? =p
Tro det eller ej. Men jag e faktiskt kär i dig.
Det har jag svårt att tro
Jag beundrar dig så fruktansvärt mycket så du har inte aning
Nej, det har jag ingen som helst aning om. Jag har svårt att tro att det gåt går*
För mig är du som Mona Lisa. Fast typ med liv
Som Mona-Lisa?
Ja en sån där gåta. Jag blir aldrig kär i människor som inte har ett innehåll. Jag vill inte veta allt, bara betrakta det som just en gåta Och du är sällsynt svårtydig
Är jag? Jag har alltid trott att jag är lätt som vilken uppslagen bok som helst
Nej tvärtom. Mest roligt blir det när du blir smått elak. Man kan typ märka det på 3 sek :D
Är jag sådan? Hm? Det kanske jag är, har inte tänkt på det
Jag tror att du är så mogen att du inte ens tänker på hur du agerar utåt. Du vet när Marilyn Manson satte fingret emot läppen och verkade clueless. Lite så är du fast du utstrålar mer.
Jag tycker själv att jag är omogen, egoistisk och fruktansvärt avundsjuk på väldigt många människor i min omgivning.
Men egosim är inte dåligt. Jantelagen som pajat det. Omogen.. tja jag är kanske den mest omogna om man skall kvalificera det. Lekfullhet är ett bättre ord.
Ja, på det hållet är jag lekfull/omogen och den sidan gillar jag mycket. Men, min omogna sida som jag inte gillar kommer ihop med avundsjukan och egoismen.
Avundsjuka känner inte jag. Kan bero på att jag egentligen inte saknar nått.
Jag saknar massor, i alla fall känner jag så i mitt yrke. Det är där det är värst.
Kanske en släng när jag ser et par som håller hand:( Men jag tror du skulle göra nått annat. Du har ett jobb som kommer slita ut dig sjölsomässigt.
Det är lite jobbigt att se alla kära, den känslan har blivit mer påtaglig de senaste månaderna. Men det finns inte så många yrken jag vill jobba med. Jag vill jobba med människor så att de får det bättre. Där är mitt kall. Men, jag är vek i mig själv. Det måste jag hjälpa mig själv med först.
Tänk dig detta...Jessica tar och reser till asien och arbetar med utbildning. Människor. Jag menar du har inte prestationskrav på att vinna högvinstjobb. Du gillar det ganska enkla vilket jag finner sjukt attraherande.
Jag gillar väl det enkal ja, men jag är invecklad själv.Nu blev det dock jobbigt för mig här. :/ Så jag får ta och gå ner och fixa tvätten och gå ut och cykla skallen fri. Vi får fortsätta prata senare. Uppskattar att prata med dig, sjukt mycket!! Tack!!
Invecklad är vi båda. Men se det inte som ett handikapp, tvärtom. Unik är du


En jobbig konversation som jag hade med en vän på msn idag. Han får mig att inse saker som jag borde strunta i och han försöker få mig att vara glad för den jag är och att jag är unik. Det är skönt att prata med honom, han har så mycket bra och säga. Det är inte många jag orkar prata med om alla mina små och stora problem. För, det är väldigt få som lyssnar på mig. Det känns som att de flesta lyssnar med ett halvt öra och när jag slutar prata för att få feedback slutar det alltid med att de säger "Men, du skall se att det blir bra snart". Sedan går de över på att prata om alldagliga ting eller om sitt eget liv. Som om jag inte var viktig. Som om mina problem inte behöver vädras och gås igenom. Fatta, det är sjukt svårt att må dåligt när man inte har någon att prata med. Och värst av allt, varför kommer det här igen. Jag mådde ju bra...


Nä, nu skall jag bita ihop. Har en veckas semester kvar och den skall jag inte ägna åt att gråta bort. Jag kan gråta bort september och oktober. Då har jag i alla fall ett jobb att gå till. Sen får vi se hur än mer uselt mitt liv blir.

 

HELVETE!!!!!

Tjejen som får världen att stanna.

Vem är då denna tjej som kan få hela världen att stanna för en stund? Om jag får bestämma så är det valet ganska solklart, det är Sveriges i särklass bästa idrottskvinna. Nämligen Carolina Klüft. Till och med en man som är så ointresserad av sport som min pappa är stannar upp och tittar på när hon tar guld efter guld i stora mästerskap. Denna bedriften gjorde hon även idag. Inför sista grenen ledde hon överlägset framför de andra tjejerna. Hon hade dock ett lite press på sig. Om hon sprang 800 meters loppet på 2.14.31 så skulle hon tangera europarekordet. Jag som satt med mina pärlor under tiden fram till henns lopp var tvungen att lägga undan allt jag hade i händerna och stänga locken på förvaringsaskarna. Just bara för att vara säker på att inte välta ut alla pinaler när Carro slog det rekordet. För, någonstans visste i alla fall jag att hon skulle klara det. Det gjorde väl ni också? På tiden 2.12.56 gick hon i mål och slog då det 18 år gamla europarekordet med 25 poäng. Detta var hennes 19 raka sjukampsseger. Jag är inte insatt i detta, men finns det någon fler som har så många raka segrar i sitt bagage? Den här tjejen är fantastisk i mitt tycke. Hon tar sitt tävlande på allvar, hon har en vinnarskalle utan dess like, men mellan grenarna är hon glad, sprallig och peppar sina medtävlande. Det är en mycket god sida vill jag säga! Fantastiskt Carolina! Du är bäst!
image120

Kladdkaka och syskonbesök

Idag kom jag hem runt halv två tiden. Då hade jag som enda intention att slå mig ner i soffan och se på en film och bara ta det lungt fram till jag behövde baka en kladdkaka och laga mat. Tyvärr blev det inte så, jag fick nämligen för mig att städa för killarna i deras bur, damsuga i trappuppgången eftersom det var min vecka och det var katastrofalt dåligt städat (min granne gör inte sin del..) laddade hem spel till mobilen via en gratissida och annat småplock. Min bror skickade över bilderna från gårdagens fest också, men när det var en ytterst liten del kvar (det var en extremstor mapp) så fick min dator för sig att starta om igen. Den gör det då och då... Då blev jag sur och satte mig i soffan och spelade lite Uno på telefonen. Mitt upp i det ringde min bror och sa att de var på väg, jag bad dem dröja lite så jag kunde åka och handla först.

Detta fixade jag snabbt och strax efter min hemkomst kom Magnus och Hanna. Min bror tog sig an min dator. Efter en stunds fixande så kommer han fram till att det nog är fel på biosen och inte ramminnet. Borde nog ringa Johan på måndag och kolla om han kan titta på den. Det är endå han som fixat ihop datorn, det var efter det som datorn började krångla. Hanna tittade på medan jag bakade kakan och lagade mat. Sedan satt vi och pratade om hennes arbetssituation och om mitt ex. Sedan fick Hanna för sig att göra ett armband. Hon blev överlycklig när hon såg att jag hade svarta och gröna rocailles. Då gjorde hon nämligen ett GAIS-armband. (Gårdagens största diskussionsämne var nog om man skulle heja på IFK eller Gais. IFK-sidan vann nog skulle jag säga...) Lovade henne att jag skulle fixa ihop några till henne så att hon hade flera stycken, det är ju inget svårt och hon är värd det.

Någon timme efter att de åkt kom Weronica och henns kille. 10 minuter efter deras ankomst börjar Weronica nysa, få rinniga ögon och en näsa som rann konstant. Hon tålde inte mina djur och det var tydligt. Hon är allergisk, det visste vi om, men hon har klarat att bo ihop med 4 katter innan. Nu var hon dock inte van vid djur och det märkte vi snabbt. Vi åt min goda kladdkaka och Mattias var lyckligt som ett barn på julafton. Han åt till och med två bitar. Sedan ägnade vi resten av deras besök till att prata om allt möjligt. Ämnen vi avklarade var, användandet av ordet bamba, möjligheter till att tjäna pengar på sin blogg, barn, juridik, ekonomi, syrianska brölopp och mycket mycket mer.

Så, jag måste säga att jag haft en trevlig kväll.
Hanna var helförskräckt igår förresten. Hon hade tydligen sagt till Weronica "Håller du inte bättre tag i din karl"? Detta efter att både jag och min lillasyster Camilla hade skojat med Mattias att han valt fel syster. Dessutom anspelade vi på rätt ekivoka saker vilket säkerligen fick Hanna att undra mer. Men, Mattias och Weronica verkar ha ett verkligt tryggt och fint förhållande så de där skämten går lätt förbi. Lovade förresten Mattias att jag skulle bjuda han på kladdkaka och kaffe imorgonbitti efter att han skjutsat Weronica till jobbet...


Nej, nu har jag ont i magen. Jag borde sova, så jag orkar motionera ordentligt imorgon. Haft en dålig vecka om jag får säga det själv, vad gäller den punkten. Tvättid imorgon också..

Så..
God natt!

Ack och kå

Hanna hotade mig med att väcka mig klockan 8.00 imorgon. Jag sa att jag är rätt okej redan nu så det funkar för mig. Då säger hon; kan jag väcka dig 8.00 imorgon då? Ja, det kan du väl. Då hör jag:

"Shit, då måste jag ju ställa klockan nu..."

Hannan, hon är för go hon. *gillar*  


Nu blir det sängtime.
God natt!

Så här är det..

Nu har jag varit på en kanonfest hela kvällen. Hos min bror. Det slutade med att jag, hans sambo och min syster blev kvar här. Resten av folket försvann för ett tag sen, de som inte gick hem fortsatte ut på stan.

Jag och Hanna skall spela Super Mario 3 snart. Vi skall varva det den här gången, om inte Hanna däcker innan det.

Ikväll har det tagits massor av fina bilder och bästa kommerntaren ikväll var tydligen från mig:
"Hur vill du ha oss? Vill du att jag skall slingra mina ben runt Hanna"?

Oj, det här är en toppenkväll. Det ser ut som om jag kommer från något ghetto just nu, med trunkerkeps och allt. Men om jag får säga det själv så är jag rätt snygg. Men, den är grön, den passar inte riktigt ihop med mina rosa linnen ikväll. Vad gör det när det gäller?

Jag och Hanna hoppas på fint väder imorgon. I så fall ligger vi på playan hela dagen och solbadar och har det gott!Förresten, Melvin är den sötaste bebisen jag sett. Malene och Petter är så fina som föräldrar. *puss på er*  

Det var svårt att fånga er på bild..

Jag sa att katter var tacksamma att fotografera och att trollsländor inte var det.
När jag kom tillbaka efter min skogspromenad hade det kommit mängder med trollsländor som hade parningslek eller något liknande över Arnes hus. Eftersom jag hade kameran i högsta hugg försökte jag att fotografera dem. Tror ni att det gick så bra? Så här blev resultaten:

image116

image117

image119

image118

Haha, de syns ju knapt här. Men, så blev resultaten i alla fall.

Nu borde jag sova, skall till Smögen med Sofia imorgon. Det skall bli kul! Skönt att komma ut en stund, komma bort från hemmet. Så, vi ska gå på bryggorna, mysa och kanske bada? Vem vet. Vi får se imorgon.


God natt!
P.s Snart klar med hälften av den tredje Harry Potterboken.. ;)

Kamerakärlek?

Jag har fått låna Ylvas digitala systemkamera. Tror ni att jag älskar den redan? Än så länge har jag bara kört på de automatiska funktionerna, men jag skall se till att våga mig på att ställa in skärpa, bländare och slutaren själv också. En gång gick jag ju trots allt en fotokurs, vad den nu gav mig förutom ett bra betyg?! I alla fall så åkte jag ut till Arne för att låna hans bil. Jag tog med mig kameran ifall att jag skulle få för mig att ta några kort. Jag började så smått att fotografera katterna medan Arne hjälpte sin vän med diverse tunga flyttningar av stora verktyg. Katter är tacksamma fotograferingsobjekt. Trollsländor är det inte.. ;) Här har ni några fina bilder att beundra, på Sixten och Nisse.

image108
Sixten i full fart. Suddig bild kanske, men lite härlig.

image109
En mer kråmande katt får man leta efter..

image110
Tur att husse inte är så noga med städningen..


image111
image112
image113
Nisse the Cat!

image114
Undra vad han ser?


image115
Killar gör det ihop.. spanar alltså. ;)


Ut i skogen skall man gå..

Idag skulle jag ut och gå en stund i skogen, mest för att testa kameran jag fått låna. Eftersom det är så skönt att gå i skogen så tog jag god tid på mig där jag gick. Efter en stunds fotograferande så hittade jag kantareller. Ju mer jag letade destomer svamp dök det upp längs stigen där jag gick. För ett tag så kände jag mig lite som Svampplockaren Bernt (En karaktär som Robert Gustavsson gör). Har ni sett den sketchen? Kolla in den här annars innan ni fortsätter läsa:
http://youtube.com/watch?v=943U-GGSKc0

I alla fall, jag kanske inte är en lika tragisk och ensam figur som honom. Men, medan jag gick där så hittade jag nog alla oätliga svampar som finns och knappt nårgra kantareller. Skörden jag fick med mig hem räckte till att smörstekas och ha på två knäckemackor. Får väl vara glad att jag inte gjorde som Bernt och provsmakade här och där.

På torsdag, eller möjligtvis nästa vecka får jag ta på mig bättre svampplockarkläder. Idag hade jag inte kläder för ändamålet, så jag var mest uppäten av mygg och andra blodsugande insekter. När jag kommer hem skall jag ha en stooor korg/påse med svamp som jag skall rensa och frysa in. En del kanske jag kan torka också. Vi får se. Ett som är säkert, smörstekta kantareller är mumsigt värre!

image107
Det räckte i alla fall till två smörgåsar..

Svävande och fint blev det..

image122
Magic Rainbow

Det var bland annat dessa pärlorna jag fick hem idag. Så, nu har jag slängt ihop ett "svävande" halsband med matchande örhängen och en ring. Skall ge bort det idag. Hoppas att det blir omtyckt. :)

Bilden är flyttad på datorn. Kom på att jag kanske inte skall visa upp det här ifall det är någon av er här som läser som skall få det. *oooops*

Uppdatering: Nu kan ni få se hur det ser ut. Nu har Malene fått det av mig. Det verkar som hon gillade det. :)

Dumdidum

Idag kom det ett vitt vadderat kuvert hem till mig. Vet ni vad det innehöll?

* Glaspärlor i vackra pastellfärger
* Snäckskalspärlor i läckra klatschiga färger
* Sötvattenspärlor i neonrosa
* Mellandelar
* 1 toggellås i form av en trollslända.

Nu kan jag pyssla, nu kan jag pyssla! *weeeeei* 

Blubb blubb

Idag träffade jag Frida inne i stan för att ta en simtur på Valhallabadet. Det var inte igår jag var där kan jag säga. Det är säkert 10-12 år sen senast jag var där. Vi bytte om och låste in våra saker i skåpen. Och vilka häftiga nycklar sen då, små sensorer liksom. Vattnet var till en början kallt, men efter de två första vändorna var vi varma igen. Vi simmade i ett ganska lungt tempo men fick ändå simma om några då och då. En fördel med simningen är att man kan prata med varandra, det är lättare än när man springer menar jag. Efter 45 minuter kände vi båda en liten smärta i ländryggen. Då hade vi tillryggalagt 1500 m så då var det läge för att gå upp. Bubbelpoolen var då upptagen så vi passade på att basta lite först. Härligt, men ack så varmt! Efter det blev det bubbelpoolen, och den uppskattades kan jag säga. Det var gott med den värmen för ryggen. Ja, för hela kroppen också så klart.

En helhärlig dag på Valhallabadet med andra ord. Bäst var nog relaxen. Skönt att ge sig tid att sitta i bubbelpool och bastu liksom. Det händer inte varje dag.

Sedan gick vi ut på stan för att käka lunch, våra magar var hungriga sedan en liten tid tillbaka. Vi hittade en pizzeria som hade sallad så vi satte oss där. Sedan såg vi priserna. Våra sallader skulle kosta 90 kr, styck! Dyr sallad. Som tur var hade de lunchpriser så då blev priset 69 kronor istället. Fortfarande rätt dyrt, men överkomligt!

Alltid trevligt att träffa Frida på stan! Så, nu får vi se om vi kan simma lite regelbundet ihop! Alltid roligare att göra saker ihop med någon.


Nu skall jag bara dricka lite vatten till, sen blir det en springrunda med Edith också. Hade bestämt det med Ylva igår innan Frida frågade om simningen. Men, det är väl inte så hemskt inte? Nej, det kommer nog bli skönt, fast rätt seg i benen är jag ju... Vi får se hur det går. När jag sen kommer hem har jag en god spenat och fetaostpaj som väntar på mig.

Hur kunde det gå så?

Igårkväll åkte jag till Peter för att tillbringa min tid där ihop med några goda vänner. Vi hade pratat om att ha fest så det var väl uppenbart att lite cider skulle vart med. Jag kände dock inte för det så jag tog med mig en flaska Loka Smultron och begav mig på upptäcktsfärd. Jag har aldrig tidigare vart hemma hos Peter där han bor nu. Han hade förklarat så bra att jag hittade ganska snabbt.

När alla hade kommit så ville de spela ett kortspel. Ett väldigt kul sådant. Men, det krävdes att man drack alkohol.. Så, mina vänner var inte sena att bjuda mig på det så att jag kunde vara med. Som tur var så var det inte jag som råkade mest illa ut i spelet. Det var nog Söder och Rempling som gjorde det... Spelet skapade i alla fall ett nytt uttryck och en ny lite visa. Daniel började med att säga "Hemma hos Peter är det han som bestämmer". Detta blev vårt uttryck och vi sa det hela tiden. Det var dock inte Peter som fick bestämma, det gjorde Daniel. :p  Själv kom jag på den nya visan. När Rempling skulle ta en shot så drog han ut på tiden varpå jag började sjunga "Shot shot shot shot shot shot shot, ooooooo vad det låter bra, det är oet i ordet som gör det".

Så, från att ha tänkt vara nykter så gick det lite snett. Jag blev väl rätt berusad kan man säga.

Det är en annan historia kan man väl säga, men för att göra något konstruktivt idag så valde jag att cykla till Backaplan och hem igen. Det var en nätt sträcka på 4 mil. Kan säga att jag var väl lite trött när jag kom hem igen. Helt klart var det i alla fall värt det.


Så, nu måste jag äta igen. Är hungrig som en varg. Sen blir det film.
God natt!  

Trots att jag har semester..

... så skall jag ändå jobba imorgon. Inte på mitt jobb utan jag rycker in för min väns räkning. Hon driver ett café ute på en golfbana här i trakten och imorgon så var det tydligen tävling. Då skall hon så klart ha öppet, men hon kan inte jobba. Tidigare i sommras sa jag att jag nog kunde hjälpa henne om det behövdes. Så, idag ringde hon och frågade igen. Egentligen hade det inte behövts för hennes del, men ägaren hade klantat sig på något sätt och behövde någon i kansliet också. Så, imorgon skall jag jobba ihop med Peter hela dagen. Skall vara där ute 8.30 är det tänkt. Funderar på att cykla ut till min pappa på morgonen och duscha och sånt där. Sedan kan jag cykla lite lugnt ut till cafét så att jag inte är genomsvettig när jag kommer fram. Men, det får vi se imorgon. Jag kanske inte är så pigg då inte.Nu måste jag laga mat. Jag har inte gjort något av värde idag och det är skönt. Skall nog se en film strax och sen blir det sängen tidigt.

En riktigt vän

image105
Vänskap framför kameran. ;)

Kvällen igår spenderade jag som sagt ihop med min fina vän Johan. Ihop med några goda drinkar och lite musik hade vi det riktigt trevligt. Först försökte vi trotsa det svenska supervädret genom att sitta ute. Tyvärr var det kanske inget strålande väder, men eftersom vi hade semester så satt vi ute ändå. De första timmarna ägnade vi oss åt att prata om allt och ingenting. Relationer, kommande händelser, nostalgiminnen och massa annat avklarades. Johan satt och sa till mig hela tiden att ta på mig mer kläder eftersom det var kallt, själv satt han under ett stort täcke. Inga vikingamanér där inte.

När solen gått ner och lamporna i området hade tänts gick vi in. Då var klockan bara 22.30 och vi hade hela kvällen på oss att fortsätta roa oss. En del av tiden ägnade vi oss åt att retas med folk på nätet. Sedan tittade vi på väl valda delar av Skenbart och sedan även Macken. Att vi inte garvade läpparna av oss. Efter det fick Johan för sig att vi skulle ta kort, och det blev det, med besked. Nästan hunda bilder tog vi. Johan tog på mig och jag tog på honom. Det blev riktigt bra bilder dessutom. Vi tog dem med effekten Seipa, så de blev lite gulgråa eller vad man skall säga. De ser i alla fall lite gammaldags ut. Han skulle förstora och ha på väggen. Jag tänkte ha dem i mindre ramar på väggen vid soffan. Det kommer bli kanonbra.

Efter vår fotosession så skulle vi se lite på Robert Gustavssons dvd - Ja ä inte bitter. Den mannen är särklass den bästa inom humorgenren! Bäst är när han utklädd till Tony Rickardsson häcklar Annika Sörenstam. Okej, han kanske är lite väl rå mot henne, men mycket av det han säger är nog sant. Det är en kvinna som har mycket svårt att dra upp smilbanden till öronen. Under den här delen av kvällen satt jag och led som fan, mina fötter hade valt att överhetta sig. Det var så varmt om fötterna att jag inte visste hur jag skulle ha dem för att det skulle vara behagligt. Så jag sa till Johan att det kanske var dags för mig att åka hem. Då tittade vi på klockan som visade 04:09. Gissa om vi blev chockade.

Det är alltid, alltid, alltid mysigt att spendera tid ihop med Johan! Det är så enkelt att vara med honom. Han är en av mina absolut bästa vänner! Så, nu ser jag fram emot vår nästa sammankomst!

Hittade lite bilder...

image104

Här sitter jag hemma hos min fina vän Johan! Efter att ha druckit ett par goa drinkar och suttit ute och tjötat om allt och inget så gick vi in för det börjarde bli kallt. Vi satte oss vid datorn för att kolla på lite bilder från gamla goda tiden. Den här hittade jag bland annat och den gillar jag. :)

Nej, nu har jag varit egoistisk så det räcker den här kvällen.
Får nog berätta mer om den här kvällen imorgon.


Back to the drinks..

Jag har fått träningsvärk...

...på ett rätt så prekärt ställe. ;)
Detta märkte jag när jag skulle ut på min cykeltur idag. Gårdagens tur hade gett denna värk. I rumpan. Värken berodde nog inte så mycket på cyklingen i sig, utan på cykelns sadel. Den är smal och kanske inte jättemjuk. Så, nu är det inskolning på min cykelsadel som gäller. Det kanske tar ett tag, men det kommer nog gå bra.

Dagens lilla runda blev en mil och det cyklade jag på 32,46 minuter. Det var en runda som innehöll ett varierat motstånd. Det fanns korta backar, det fanns långa backar och det fanns en lång och relativt brant backe. Med mina växlars hjälp såg jag till att jag tog mig upp för alla backar utan att stanna och gå upp. Dessutom så körde jag lite intervaller, dvs att jag cyklade ömsom hårt och ömsom rätt lugnt. Skall jag köra så, så krävs det musik. För i refrängerna får jag mer jävlar anamma och tar i för kung och fosterland. Nästan i alla fall.

Undra om jag skall cykla imorgonbitti igen?

Semesterdag 3

Idag vaknade jag strax efter klockan halv 10. I min sömndruckna hörsel hör jag att telefonen vibrerar. Det är Angelica som ringer och berättar att Melvin kommit. Malene och Petter fick sin lilla son igår, på beräknad datum om jag förstått det rätt. Riktigt söt liten pojk.
Ringde och berättade detta för Sofia och Söder. I samtalet med Söder bestämde vi att vi skulle ses för lite drinkar imorgon. När jag frågade vad han hade för planer för dagen svarade han att han inget skulle göra. Så jag föreslog att vi skulle ses på stan för en lite llunch. Det tyckte han var trevligt så vi bestämde tid och plats.

Innan jag gick på lunch så var jag ute och cyklade 25 minuter i ösregnet. Dessutom var det en hemsk uppförsbacke jag skulle ta mig upp för. Trots flera växlar så höll jag på att ge upp flera gånger men bet ihop och tog mig upp. Trodde att jag hade kondition och benmuskler efter allt springande/promenderande men icke. Nu blir det än mer hårt kämpande med min träning. När jag kom hem så såg jag till att duscha och äta lite frukost. Såg också andra avsnittet av Kronprinsessan, en serie gjord för svts räkning. Den handlar om maktens korridorer kan man väl säga. Det vill säga, hur politikerna kan tänkas bete sig på jobbet. Rätt intressant faktiskt. Ska se de två sista avsnitten snart också. Eftersom jag visste att jag hade lite kort med tid till lunchen så såg jag till att sminka mig under tiden jag såg på tv. Komprimerad tid is ths shit.

Lunchen var trevlig. Vi hade mycket att prata om som vanligt och det är ALLTID trevligt att vara med Söder. Han är allt för go den killen. Vi pratade lite om hur vi skulle göra imorgon och att han skall ha "avslutningsfest" som han kallade det, på lördag. Med det menar han att han skall ha fest för sista gången där han bor nu. Snart flyttar han ihop med sin tjej. Kul för honom! Han är värd att vara älskad! En snabb tur till systemet blev det också. Något måste ju drinkarna innehålla. *ler*

När jag väl kom hem så fixade jag lite här. Städade för killarna, diskade och plockade ihop rent allmänt. Sedan ställde jag mig och bakade en kanongod citruspaj som vi skall ha ikväll jag och tjejerna. Egentligen skulle vi spela minigolf, men det verkar som vädret inte vill att vi skall göra det. Då gäller det att ha en plan B. ;) Ska bara ta mig i kragen och sno ihop en vaniljsås också. Skall lägga upp bild och recept på kakan. För om det är något den är, så är det gooooood!

Well.. kanske skall fixa i ordning på en gång. Då hinner jag kanske se ett avsnitt till innan tjejerna kommer...  

Edith uppskattade inte filmen på samma sätt som jag.

Igårkväll när jag och Edith kom hem efter vår långa promenad så satte jag mig i soffan för att se på I am Sam. Enligt mig är det en riktigt bra film. Man kan lära sig något nytt varje gång man ser den. Edith la sig i andra änden av soffan och hade det gott där. Tydligen uppskattade hon dock inte min osociala sida så hon skulle hoppa ner från soffan. Det slutade med att hon satt så här ett bra tag:

image103

Nu har hon i alla fall åkt hem för den här gången. Nu får vi se när hon kommer och stannar över här nästa gång. Hoppas att det inte blir allt för långt fram i tiden.

Jag var inte tröttast.

Denna morgonen var tydligen inte jag tröttast i alla fall. När klockan ringde 5.45 så öppnade Edith bara ena ögat och låg kvar i sängen medan jag gick upp och tog på mig kläderna. Hon kom när jag ropade på henne, men hon var inte med på noterna riktigt. Det var först när selen kom fram som hon förstod att vi skulle ut. Då blev det genast fart på henne. Vi kom till parken där Sandra och jag brukar träffas innan promenaderna. Denna morgon var inte Sandra där så jag ställde mig för att vänta. Några få minuter över sex ringer hon och berättar att hon precis vaknat. Så jag bestämde att jag kunde gå bort till henne så skulle vi ta vår tur fast bakvägen. Edith var i alla fall med på noterna. Hon drog på bra och vi kom runt. Lite försenade, men det gjorde inte mig något. Jag har ju semester.

Morgonpromenader är riktigt skönt. Jag vaknar till på ett helt annat sätt och dagen brukar oftast bli riktigt bra. Så, nu skall jag äta frukost och duscha och sånt där. Sedan blir det ett besök hos tandläkaren. Den här gången skall jag INTE missa tiden. Får se om jag och Edith åker ut till havet en stund sen. Vi får se hur vädret artar sig först helt enkelt.

Jag väntar på solskenet

image102
Dagen idag har varit en fin dag. Hela dagen har solen mer eller mindre strålat. Visst har det funnits några få moln på himmelen men vad gör det när man känner solens närvaro. För ca 20 minuter sen skulle jag och Edith ut och möta Sandra för en långpromenad. Tyvärr ville vädret inte vara med, det började ösregna och åskan låg i luften. Ringde till Sandra för att se hur vi skulle göra. Både hon och hennes pojkvän blev förvånade när jag sa att det regnade, det gjorde det inte borta hos dem. Och då bor de någon km bort bara... Men vi hann inte prata mer än någon halvminut så utbrister Sandra "nu kom regnet hit också". Vi valde att avvakta och se om det blev bättre väder. Som ni ser på bilden som togs för si så där fem minuter sen så är det massor av mörka moln, men under kommer den blå himmelen och försöker trycka bort dem. Som det ser ut nu kommer det bli en riktigt fin kväll. Härligt som tusan!

Så, nu skall jag åter ringa Sandra och säga att det får allt bli en promenad.   

Mängd och resultat?

 image98 Mängden bär blir detta resultat image99

Idag for jag och hämtade Edith hos Ylva klockan 10. Vi pratade lite men jag åkte strax iväg för att åka till jobbet och plocka mer vinbär. På en timma lyckades jag plocka så gott som fyra liter vinbär till. Eftersom jag inte har några flaskor eller burkar valde jag att frysa in dem i 1-literpåsar. Så nu kan jag plocka fram en påse i taget och göra saft eller gelé när det behövs.

image100
Kall läskande hemmagjord svartvinbärssaft
med pingvinisbitar.


Hur ser en vit fin Golden Retriver ut efter att ha varit med och plockat vinbär? Tja, jag kan säga som så att hon har fina rosa/lila fläckar här och där över kroppen. Kanske kan lura Ylva och säga att det inte är hennes hund imorgon?

image101
Edith - med nytt födelsemärke på armbågen.

På en liter bär..

Strax innan jag skulle gå hem från jobbet igår fick en vikarie för sig att plocka lite svarta vinbär. En annan vikarie började prata om att hon ville ha röda vinbär så hon kunde göra gelé. Då fick jag idén att också plocka lite vinbär som jag kunde ta hem och göra just lite gelé av. När jag kom hem sköljde jag av dem och ställde dem i kylen. Sedan satte jag mig och surfade på nätet efter ett recept. Hittade ett något så när bra recept, men det lät krångligt så tanken om att strunta i hela grejen for genom skallen.

Efter att ha suttit i soffan nästan hela eftermiddagen/kvällen så fick jag för mig att jag skulle ta och koka den dära gelén. Jag slog upp den bokmärkta sidan och läste igenom receptet igen. Med bestämda steg intog jag köket och började processen. Jag kokade upp vatten, hällde i bären och lät dem sjuda i en kvart eller så. Sedan hälde jag upp dem i en handduk som låg i ett durkslag. Avrinningen tog en stund kan jag säga och handduken är inte längre vit. Av hälften av vätskan kokade jag saft. Tyckte först att jag tog i enorma mängder med socker, men nu vid avsmakningen så är den perfekt. Inte för sötsliskig och inte för sur/besk. Nästa moment var att koka gelén. Det var tydligen lite svårare. Eller inte svårare, det tog bara längre tid. Riktigt mycket socker gick det åt också. Tyckte det gick lite långsamt så jag ökade värmen på plattan (den skulle koka på svag värme) och sekunden senare hör jag något koka över och bränt socker sprider sig här i hemmet. Snabb som en vessla är jag och ute i köket på snabba röda sekunder. Lyfter av plattan och gelén kunde räddas. Spisen var bara att torka av. Diskade och värmde glasburkar och slevade upp massan i dem. Nu skall de bara kallna innan jag sätter dem i kylen.

Dum som jag var tog jag inga bilder på hur mycket bär jag hade, får ta bilder på det imorgon. För, imorgon skall jag åka till jobbet (men, har jag inte tjatat om min semester i veckor?) för det är där bären finns ju. Så då får jag se till att plocka på mig massor av bär så jag kan safta och geléa på här hemma om det blir dåligt väder.

image96
Gelékokning för fulla muggar.

image97
Här är resultatmängden. Ca 1,5 liter saft och 600-700 g gelé (Gjort på en liter bär...)

Så här långt..

... in på semestern har jag uträttat:

  • Hämtat min nya cykel
  • Kollat upp med försäkringsbolaget vad som gället
  • Lagat mat
  • Somnat framför tvn
  • Sorterat lite pärlor - har mängder kvar
  • Ätit massor av frukt
  • Kokat svartvinbärssaft
  • Håller på att koka svartvinbärsgelé
  • Pratat med Ylva och blivit förärad att passa Edith över natten imorgon
Det är skönt att ha semester. Det firar jag just nu med en Bacardi Breezer faktiskt. Lyxfirande.  

....

image95
...NU ÄR DET TA MIG TUSAN SEMESTER!!!!!

Människans spontana känsla.

Idag när vi var inne i Kungälv och promenerade så gick vi i sakta mak längs Nordre älv. Helt plötsligt hör vi någon som gapar "jävla cykel". Vi lokaliserar personen och ser en kille svinga sig av sin cykel. Han böjer sig ner mot kedjan och pillar. Vi ser inte så noga men jag gissar högt för min kollega att det nog rör sig om hoppad kedja. Efter att jag sagt det hör vi ett illvrål. Då är det killen som skriker igen. Tydligen vill inte cykeln göra som han vill varpå han skriker ut sin frustration. Jag och kollegan skrattar lite för oss själva och säger något i stil med "det är skönt att vissa människor vågar visa sina känslor" och "kan man bli så arg på en cykel att man skriker så högt".

Har ni råkat ut för några sådana här människor? :)  

2 pass kvar..

Nu sitter jag på mitt jobb på det näst sista arbetspasset innan semestern. Hur kan 7 långa veckor gått så snabbt? Det är helt märkligt vad tiden kan flyga iväg. Då undrar jag, vad har jag gjort sen förra semestervecka egentligen? Ja, den mesta tiden har väl gått åt till att arbeta och där har det ju funnits en hel del kul som gjorts. Kålmården, Liseberg, Danmark över dagen, konserter med mera. På den privata fronten är det kanske inte lika många stora utflykter, men det finns en hel del gjort där med. Jag har varit på Liseberg 3 gånger med vänner, vart ute och dansat, spelat minigolf med Hanna och min bror, fikat med mina tjejer, gjort en del smycken och sett en hel del film.

När man tänker efter så är det en hel del gjort i alla fall. Det känns inte så dock. Det är tråkigt att det varit så dåligt väder i sommar fast det verkar komma nu iställt. Vilket är tur, nu när jag har semester. Det är sällan jag drar sådana vinstkort. Dessutom är det min första betalda semester så det gör ju inte saken sämre.

Så... nu får mina arbetspass GÄRNA ta slut så jag kan åka hem och ha semester. För, det är jag väl värd?

Det kan jag ändå inte kalla impulsköp

Idag blev jag 1808 kr fattigare. Detta generar i att jag måste se till att spara massor av pengar de tre kommande lönerna... Men, vad gör det. Idag tog jag äntligen tag i saken och köpte en cykel. En mountainbike med växlar och stötdämpare och grejer. Det blir helt annorlunda i jämförelse med det jag cyklar runt med nu. Så, snart kan jag varva löpning och promenader med cykelturer också. Härligt!

Aaaaaaaaaaaaah!

Jag har träningsvärk, i nästan hela kroppen. Och det är så skönt. Äntligen lite resultat, eller ja, lite värk.
Igår promenerade jag en timma på morgonen med Sandra. Vi tillryggalade ungefär 7-8 km. När jag sen kom hem så körde jag ett mage och ryggprogram också. Det var riktigt skönt för kroppen. När jag sen skulle lägga mig på kvällen så kände jag en svag värk i magen och låren.

När jag vaknade idag var det segt att gå upp. Det var ju min 4 eller 5 tidiga morgon så det var inte det som var problemet. Det sega satt i min kropp. Kan det vara så att någon bosatt sig i min kropp för att tillfoga mig smärta? Nej, det är vanlig hederlig träningsvärk och jag är nästan glad att jag har den. Nu är det inte så mycket, utan en uthärdlig smärta.

När jag träffade Sandra klockan 6 imorse så såg hon lite trött ut. Hon berättade att det var svårare att gå upp idag. Det brukar ju vara det andra dagen av någon anledning. Vi satte igång och gå och hade en god fart. Undra om vi var lite snabbare upp till Fontin idag? När vi kom upp mot motionscentralen så tyckte Sandra att vi skulle springa runt sjön. Vi började långsamt, men det var för tungt så Sandra fortsatte själv en bit. Jag ville inte vara sämre så jag satte igång igen, långsamt tyckte jag. Men, jag kom snabbt ikapp Sandra så jag bör helt enkelt ha en snabbare fart på mitt långsamma tempo i jämförelse med hennes. Eftersom vi inte skulle runt hela sjön så blev det väl ungefär en km vi sprang och det var väl skönt det. Sedan fortsatte vi rundan i vår snabba promenadtakt.

6.40 sa jag hej då till Sandra och fortsatte hemåt. Tänk, vi gjorde våran runda på samma tid idag som igår. Fantastiskt. Vi får se till att inte gå samma runda varje dag så att kroppen inte vänjer sig vid den. När jag kom ner mot Kexen så funderade jag på om jag skulle stöta på min fars kusin i kurvan som jag gjorde igår. Det visade sig att han var lika timad som mig så vi sågs nästan exakt på samma ställe idag.

Nu sitter jag här, helt matt och paj i kroppen. Eller ja, i alla fall mycket matt. Skall göra mig lite frukost nu. Den är jag verkligen värd nu. Mums!

Jag vill bo på Marstrand

image94
När jag blir stor och rik så skall jag bo på Marstrand.

Ja, jag säger då det. Marstrand är en mycket fin idyllisk ö! Smått och gulligt. Kullerstenslagda gator, mysiga små gränder och mängder med intressant historia. Nackdelen är väl att det är DYRT, husen ligger trångt och svårt att få tag på ett hus typ.

Tänk er, att på ålderns höst sitta i sitt fönster och blicka ut över fjärden. Se barnen leka vid vattenbrynet och höra vattnets kluckande. Där sitter man och andas in den rena salta havsluften och känner sig mer levande än mitt i stan kan jag tänka.

På söndag är det jag som åker ut till Marstrand igen och tar mig en långpromenad runt ön. Det kommer bli riktigt härligt kan jag tro. Hoppas jag har vädret med mig, annars får jag ta det en dag på semestern.

Klon föll av

Jag var tvungen att fixa lite här hemma innan jag skulle åka till veterinären så jag släppte ner Panik i buren. När jag skulle ta upp honom igen 15-20 minuter senare så hade klon ramlat av. Ringde till veterinären igen och fick lite råd. Nu måste jag städa buren en gång om dagen, kolla till hans lilla tå några gånger om dagen så att det inte blir infektion i såret och tvätta det med ljummet vatten om det blir smutsigt. Om 1-2 veckor så skall det ha växt fram en skyddande hinna på pulpan så att den inte är lika infektionskänslig. Sen kommer de ta flera veckor innan han har en ny klo. Stackarn!

Men, det verkar inte vara han som lider, utan jag. Inte alls kul den här känslan. Han skall få lite extra persillja ikväll kan jag lova.

Dagens lista

Måste säga att jag varit effektiv idag. Det här har jag gjort än så länge:

* En 60 minuter lång morgonpromenad
* 45 minuters mag och ryggträning
* Snart tvättat 4 av 6 maskiner tvätt
* Städat

Har så dåligt samvete för att Panik är skadad. :'(

Ska göra:
* Hänga en maskin tvätt och starta den femte
* Åka till veterinären med Panik
* Fixa färdigt det sista med tvätten
* Till Marstrand och promenera
* Göra vinglasmarkörer för att ge bort i present

Blodbad

Usch! Jag är en hemsk matte! Jag skulle ta med mig Skrik och Panik ut. Men, jag ville även få med deras överdel till buren ut, och vips så tappade jag killarna ner i golvet. Höjden var väl inte så jättehög, men tillräckligt för att Panik skulle bryta sönder en klo. Så, nu sitter jag här med honom i knät och väntar på att kunna åka till vetrinären. Stackarn! Vilken matte han har!

75134-92
Så här ser klon ut. :'(

75134-93
Stackars killen min!

En gång gjorde jag en bild..

När jag gick på gymnasiet hade jag en kurs i grafisk bild. På en lektion fick vi till upggift att göra en bild utav två bilder. Först började jag göra en massa svåra bilder eftersom jag inte fick något uppslag. När jag sen satt och surfade efter bilder hittade jag bilden på Angelina Jolie som Laura Croft. ---->
Denna bilden var enkel att göra om då jag hade en bild på mig själv med ett finurligt ansiktsuttryck. Jag byte helt sonika ut hennes ansikte mot mitt ansikte, fixade lite med håret och vips hade vi mig som en farlig kvinna. Till uppgiften hörde att att man skulle skriva en liten text också varpå jag skrev "Farlig kvinna reder sig själv".


Varför jag skriver detta inledande i detta inlägg är för att jag kom och tänka på den bilden ikväll när jag skulle ta hem en hylla jag fått av min vän Malene. Efter att jag fått den och jag började gå mot bilen inser jag att den är rätt lång och det är väl kanske inte min bil. Gör ett försök att lägga in den, men det är lönlöst. Så jag börjar fälla baksätet i hopp om att den då skall få plats. (Till saken hör att min bagagelucka inte går att öppna utifrån..) Utan problem lägger jag sen in den där och kan köra hem.

Detta får mig att inse att jag klarar av att göra det mesta på egen hand. Nu behöver jag visserligen hjälp att sätta upp alla mina köpta och "fådda" hyllor eftersom jag inte har någon skrudragare eller så. Men, förutom det så gör jag allt själv. Och, det skall jag säga er, det är jag nöjd med. Det känns som en bra investering inför ett framtida samboliv. (Om jag någon gång hittar någon vill säga.. men, jag har väl samma tankar som en vän där, läs om hans tankar på: http://matanza.bakomgaller.se Inlägget "Olycklig?")

Så, efter fikan hos Malene gick jag hem, en bokhylla rikare. :)  
 

Jag skall också sluta..

I torsdags träffade jag min vän Karlsson. Vi satt tillsammans med två av hans vänner på Rockbaren i stan. Jag drack en cider och de delade på en ölkanna. Under tiden rökte de en hel del varpå Karlsson utbrister:

- Varje måndag säger jag att jag skall sluta röka.
- Det säger jag med, men det funkar aldrig. (Karlssons vän)
- Jag vet hur det är säger jag, varje måndag säger jag att jag skall sluta mitt passiva rökande...

Tror ni att jag fick konstiga blickar tillbaka?

image91

Fortsatt bra dag..

Dagen fortsatte i mycket bra stämning. Jag fick jobba med Ylva ikväll, det är ju kanon bara det. VI hade två brukare så vi tog och lånade en minibuss och åkte ut till Marstrand och åt lite glass. (Fasiken, det är skamligt att jag inte åker ut dit oftare, Marstrand som är så fint, speciellt nu på sommaren). Sedan avslutade vi kvällen med att se sommarens sista Allsång på Skansen. Även om programmet var lite väl hypat i år, gäster slängdes in och sjung för full hals och fick konstiga, krystade frågor av Anders Lundig, så är det ändå något visst med Allsång på Skansen. Det är sommar, det går inte att komma ifrån.

Nu skall jag lägga mig så att jag kommer upp i tid imorgon. Skall morgonpromenera klockan 6. Så Hanna, jag är gärna en hurtbulle. Så länge det nu varar.. :) 

Jag har förtjänat lite vila va?

Idag har jag varit rätt aktiv. Jag har:

* 5 km löprunda
* Städat i ordning lite
* Lagat lunch (började i tid för att den skulle vara klar när Tina kom)
* Ringt viktigt samtal
* Lunchat ute i trädgården med Tina
* Solat lite

Börjar jobba om en dryg timme. Segt, men efter idag är det bara 4 arbetspass kvar till semestern. Någon som tror att jag längtar?

Därför tänkte jag lägga mig och vila och läsa lite innan jag måste åka iväg till jobbet.
Snart är första Harry Potter-boken utläst...

Löpning i skog och mark

Idag gick jag upp 7.40 för att göra mig i ordning för löprundan. Åkte iväg och hämtade Edith och körde upp till spåret. Körde igång på direkten och valde 5 kilometersspåret. Edith var med på noterna och sprang hela tiden så gott som. Hon hade dragvilja idag och det var bra, hon fick dra mig lite i backarna för att jag inte skulle stanna. Vi kom i alla fall runt spåret och det kan jag säga att fast Edith varit sjuk så märkte inte jag det. Hon hade bättre kondition än mig. Skönt att hon är frisk igen så jag har en löparkamrat.

Nu måste jag sluta med godiset och läsken och börja äta på än mer regelbundna tider... *suckar*

Markoolio på Liseberg.

image89
Tidigare i sommar var Markoolio gäst på Allsång på Skansen. Dagen efter var det stora rubriker om att han struntat i sina fans och snabbt försvunnit från platsen. Detta var en stor katastrof enligt tidningen då större delen av hans fans var barn. När jag läste detta tyckte jag att det var konstigt och jag blev lite arg på Markoolio. Men, igår bevisade han allt motsatsen. Vi (jag och jobbet) var på Liseberg i god tid för att få bra platser på publikläktaren för funktionshindrade. Efter mycket tjat och gnat och flyttande och grejande så fick vi dem tillslut. Då skulle en av våra boende plus personal ta en sväng i parken eftersom det var drygt 1,5 timme kvar innan Markoolio skulle på scenen. Helt plötsligt så kommer han gående och personalen vinkar lite lätt varpå han kom fram och pratade med dem. Jag var tydligen vaken, för jag såg detta och sprang fram och tog en fin bild när Markoolio tog sig tid att krama vår boende och posera för en bild. Sedan hade han flera barn att passera innan han kom bakom scenen och han skrev autografer, stannade och pratade med dem och poserade för ytterligare bilder.

Hela konserten var kanonbra. Den varade bara en timma, men det räckte för att få mig att inse att jag kunde nästan varenda bit han körde. Det var väl 1 möjligtvis två refränger jag inte kunde. Jag har gillat Markoolio sen han kom med singeln Sommar och sol och han fortsätter att leverera trallvänliga låtar som får en att vilja dansa. Hans texter är dock inte helt barnvänliga kanske, när han sjunger om sex och sprit. Men, där har föräldrarna ett ansvar att stoppa i så fall. Hur som helst, barnen fullkomligt älskar denne arma finne (som han själv sjunger i Millennium 2, fast egentligen är det väl inte så synd om honom kan jag tänka). Man kan inte tro att killen är 32, med tanke på hans otroliga energi på scenen. Det finns inte en enda i publiken som sitter helt still under hela konsterten. Fast det är klart, Markoolio hade en god uppsluppning på sin spelning, för med hjälp av solen fick han 9000 personer, gamla som unga, att komma till Liseberg för att tralla.

Bästa citater var nog trots allt det han sa till sina vänner på scenen någon timma innna konserten började:
- Oj, nu är gungan igång.
Tiden går och en liten stund senare säger han:
- Måste vi verkligen åka den? Den ser ritktigt farlig ut.

Markoolio menade så klart Lisebergs nya åkatraktion Uppswinget. Man kan undra om hans bandmedlemmar fick lurat upp honom i den efter spelningen?
Revansch!

image87
Tungan rätt i mun..

Som ni ser så är jag en hejdundrande bra golfspelare. Eller ja, jag försöker i alla fall. Igår eftermiddag var jag och min bror och hans flickvän på Hedens äventyrsgolf och tog en runda. Det var 12 banor till antalet och hela banan var så fin som ni ser på bilden. Jag tog en ganska klar ledning redan i början av spelet och när vi var klara så råkade jag tangera dagens rekord med ett helt poäng, jag fick 28 poäng. Det lägsta banrekordet som satts på banan var 26 poäng så jag låg inte långt efter, och det var ju första gången jag spelade. Det får allt bli fler gånger jag går dit. Ni kanske vill ha revansch igen Hanna?


image88
Det finns bevis på min storhet.. *ler*

Tjejmiddag hos Sandra.

Igårkväll var det tjejmiddag hos min vän Sandra. Jag blev lite sen och när jag kom så satt alla till bords. Men de hade vart snälla och väntat på mig innan de börjat hugga in på den goda maten. Sandra hade gjort en sådan god potatissallad, kyckling och kall vitlöks- och örtsås. Sandra satt och tyckte att hon beräknat fel och att det inte räckte, men det gjorde det gott och väl. Tillslut satt hon och tvinga oss att äta upp de sista som fanns kvar eftersom det inte skulle vara någon idé att spara. Så vi förbarmade oss över det. Hade vi inte gjort det hade vi nog inte fått den goda kakan som hon bakat. Kladdkaka med after eight-överdrag. Gott? Skojar du?! Till det goda serverade hon ett gott vin som vi lyckades att surpla i oss väldigt lätt. I och för sig började vi spela ett spel, och då är det väl lätt att dricka utan att riktigt märka det.

Som vanligt diskuterade vi massor av olika ämnen som Malenes bebis (ovanligt va?), böcker, film, pedagogik, skam och skuld och andra försvarsmekanismer. Ämnena avlöpte fort och vi hade riktigt trevligt. När allt det goda var uppätet så satte vi oss i vardagsrummet och började spela spel. Då var väl klockan strax efter 22. När vi spelat en stund och Sandras sambo Johan kommit hem upptäkte vi väl att klockan passerat både 01.00 och 02.00.. Tänk vad man kan fångas upp av ett spel och gå in för det totalt.

Det var riktigt trevligt hos Sandra igår! Så, jag sa att jag skulle ha tjejmiddag snart, någon gång under min semester. Det är nästan så jag längtar att fixa det redan.


Nu skall jag äta frukost.. det är slappdag idag!

Storstryk!

image84 image85 image86
Brosans flickvän tyckte att vi skulle spela minigolf idag. Jag fick vara snäll och gå med på det. Så halv två denna soliga dag träffades vis på Kungälvs minigolfbana. Efter att ha betalt och fått våra klubbor och bollar gav vi oss ut. Tydligen tyckte de att jag skulle börja så jag fick gå med på även det. Det gick rätt bra i början, vi följde varandra rätt tätt i poängen. Tyvärr så fortsatte det inte så utan jag förlorade med 21 poäng mot min bror. Hanna fick 20 poäng mindre än mig. Så, jag får helt enkelt ge dem revansch på lördag om det blir minigolf då med. Men, visst var vi fina posörer där på banan?`

Bitsår i fingret?

Satt nyss och åt frukost samtidigt som jag läste något på skärmen. Plötsligt känner jag en smärta i mitt vänstra långfinger. Jag råkade bita i det istället för att bita i smörgåsen. Klantigt värre. Man får vara glad att man inte har såna här tänder då:

image83

Idag vill jag bara:

* Sova - Jag måste vila upp mig. Jag är helt slut efter veckan som gått. Det har varit mycket, inte bara på jobbet utan hemma också.

* Läsa - Jag skall ner och hämta upp mina Harry Potter-böcker nu. Skall starta min sträckläsning. Kanske är klar lagom till semestern börjar?

* Slappa - Egentligen borde jag väl gå ut och premoenera eller springa, men jag orkar faktiskt inte alls. Kroppen kanske gör, men inte psyket.


Ikväll skall Sandra ha tjejmiddag. Det skall bli trevligt! Får se om vi går ut eller inte efter det. Karlsson och hans vänner tyckte ju att jag kunde komma in och träffa dem igen ikväll. Jag tar dagen som den kommer och ser vad jag orkar ikväll. Kanske skönast med en lugn kväll hemma med goda vänner? Jag får helt enkelt se hur det blir senare!

Oh dear..

...vad jag är trött idag!
Skall nog lägga mig 10 minuter och vila lite effektivt nu innan jag skall gå till bussen.

Det skall bli kul att träffa Karlsson idag. Det är 6,5 månad sen.
Kanske skriver mer om vårt möte senare.

7,5 timmar kvar..

...till helgen.

Jag längtar! Jag behöver vara ledig! Inatt skall jag sova mängder. I parti och minut helst!


Ha en bra dag!

Men tanken sticker fram..

...dock skall jag inte göra som tanken vill.

Medan jag gjorde mig klar för att sova kom jag på att jag skulle springa ner till förrådet och hämta upp mina Harry Potter böcker så att jag kunde börja min läsning. När jag nästan var klar med kvällsförberedelserna så kom jag fram till att jag skulle stå emot det jag tänkte. För, hade jag nu varit ner och hämtat dem så hade jag garanterat legat och läst hela natten tills första boken skulle ta slut.. och det går inte för sig efter 15 timmars jobb och när jag dessutom börjar jobba 8 (egentligen klockan 7..) imorgonbitti. Jag får hämta dem på fredag.

God natt!

P.s Ylva skickade ett fint sms nu, tänkt att man kan bli så glad för den enkla komplimangen "Du är super".

Behöver jag säga...

...att jag är sjukt trött?
Ylva kommer och hämtar mig 5.20. Bäst att lägga på ett kol va?

image81

RSS 2.0