Mattes hjälpreda!


Här om dagen fick jag låna ett par vanliga kardor och ett par hundkardor. De ligger under soffbordet, för att jag ska ha dem nära till handa när jag pysslar med min ull. En annan som gärna vill ligga nära dem är Kattastrof. Huvudsaken är väl att hon inte blir offer för en karda! Finns det något hon ogillar mer än kloklippning så är det pälsvård.


Det här har jag pysslat med ikväll. Lite gott fredagsvin, litekardning och lite spinning. Har kardat all rosafärgad ull nu, tänkte spinna klart den först, innan jag går in på de andra färgerna. Tyvärr misstänker jag att vissa delar av den färgade ullen inte är helt färgsäker. Så jag funderar på om inte ett sånt nystan åker in i ett komma de tittakåp. Man ska tydligen spara sina första nystan, för att kunna se tillbaka på sin utveckling. 


Skrufsen växer!
Nu ikväll räknade jag ut att det är 81 varv kvar att göra. Jag har 7-9 gram garn kvar, och tror inte att det kommer att räcka. Typiskt! Hade jag gjort två uddar mindre hade det antagligen räckt. Men så är inte fallet, så jag skall se om jag inte kan hitta någon som har en snutt kvar. Lite trist att köpa ett helt nystan när jag bara behöver en liten bit. Imorgon vet jag nog hur mycket till jag behöver, och det för att kah då räknat ut hur många varv jag kan sticka på kvarvarande garn. 

I helgen vill jag:
Börja måla min kökssoffa
Pyssla ihop ett halsband
Karda och spinna garn
Sticka på Skrufsen

I helgen borde jag:
Dammsuga
Tvätta
Bädda rent
Plocka i ordning

I helgen kommer jag:
Med sannolikhet sova mycket...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0