En magisk ring i bilder

Igår när jag satt och skulle påbörja en amigurumifigur så kom jag på att jag kunde ta kort på hur man gör en magisk knut. Det kan gå lite väl fort när man ser på en film på youtube eller så använder man inte samma hand som den som spelar in filmen. Eftersom jag högerhänt så har jag inte haft någora egentliga problem när jag skall lära mig nya saker, däremot har jag hört flera som på grund av att de är vänsterhänta inte hänger med i filmerna. Jag kan inte säga att detta kommer hjälpa, men jag har försökt tänka på hur jag tagit bilderna. Under alla bilder förklarar jag vad som görs. Är det något som är oklart så lämna gärna en kommentar.
Då börjar vi:

 
1. Lägg trådänden på ringfingret och snurra sen tråden uppåt över pekfingret och sen en gång till innaför den första tråden. Jag lägger den långa trådänden inne i handen.
 
 
 
2. För nålen under den yttersta tråden och lägg kroken över den andra tråden med haken neråt.
 
 
 
3. Dra ut nålen samtidigt som du vrider den medsols så att det ser ut som på bilden.
 
 
 
4. Bilden är inte helt tydlig kanske men, efter att du dragit ut och vridit nålen drar du nålen uppåt samtidigt som du vrider handens utsida mot dig. Håll kvar trådarnas position och för sen nålen över den yttersta tråden och sen under den innersta tråden. När du gjort alla stegen skall det se ut som på bilden.


 
5. Nu kan du släppa av trådarna från fingrarna, du skall nu ha två öglor på nålen.
 
 
 
6. Dra den tråden som ligger närmast kroken genom den andra öglan.
 
 
 
7. När du nu har gjort alla steg här ovan skall det se ut så här. Nu har du alltså din magiska ring. 
 
 
 
8. Ytterligare en halvkass bild, det är inte helt lätt att hålla i arbetet och samtidigt ta korten. Men efter de 7 stegen här ovan så är det dags att göra antalet fasta maskor i ringen. Det gör du genom att föra nålen genom ringen samt den "korta" trådänden och fånga upp den "långa" trådänden och gör en vanlig fast maska.


 
9. Så här ser det ut när du gjort dina fasta maskor, i mitt fall har jag gjort 6 fasta maskor i det här exemplet.
 
 
 
När du gjort antalet fasta maskor som mönstret säger drar du ihop ringen genom att dra i den "korta" trådänden. Och när du har gjort det så ser det ut så här. Nu är det bara att göra det du skall göra, nu har du en god start på en spiralvirkning. Och som jag sa tidigare, säg till om det inte går att få ihop. Är du vänsterhänt och inte kan få ihop det så säg till så får vi försöka göra en ny beskrivning ihop. 
 
 
LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0