Slapp söndag!Idag är det söndag och på söndagar skall man helga vilan. Bokstavligen är det att vila från sig själv och vila i Kristus och att han är den som kan ge stansernas förlåtelse. Lite högtravande om du frågar mig, men däremot anser jag att vi behöver en vilodag. En dag när både kropp och själ får återhämta sig efter en aktiv och kanske rent av tung vecka. Vi kan inte hålla på att jobba hur länge som helst med enda målet att vi ska få lite vila sen. Sen kanske aldrig kommer. Sen kanske bara är en utopi. Vågar man inte vila innan man är färdig så kan det ju faktiskt vara så att man jobbat förjäves. 

Därför vilar jag och Kattastrof idag. Visserligen har jag städat min del av trappuppgången idag, och därmed också städat upp efter min festprisse till grannes gäster. 
Så nu sitter vi här i soffan. Kattastrof har kommit på att min plats i soffan är kanske den bästa, så nu delar vi på divanen så att säga. Hon hjälper mig att hålla reda på det lilla garnnystanet, så att det inte skall försvinna någonstans. Men mest sover hon! Hon kan det där med att sova. Själv stickar jag på min kofta och set på ett program om Pompeji. 
Den här dagen kan med andra ord sammanfattas med ordet VILA. 

Hur vilar du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0