En snyltgäst i mitt hem?


Här är den nyaste, levande varelsen hemma hos mig. Anledningen till att jag säger levande är för att den kräver en skvätt mjölk och en skvätt grädde varje dag. Däremot är det nog helt fel att kalla den snyltare, för varje dag levererar den en portionkefirfil/kefiryoghurt. 
Kefir är en slags kulturmjölk som tillverkas av kefirgryn eller kefirkorn. Det innehåller mängder med goda bakterier som är bra för magen och tarmen. Ibland kallas grynen/kornen också för kefirsvamp. 

Jag fick denna av en ny vän vid namn Maria. Hon har, liksom jag, magproblem sen långt tillbaka i tiden. Hon fick sin lilla  svampbit vid nyår och har matat och skördat sen dess. Hon upplever att hennes mage idag är problemfri.
När man matat den växer den också, på så sätt kan man dela med sig av den. Och Maria hade såpass mycket att hon kunde dela med sig av den till mig. Jag fick den igår, och idag åt jag av den för första gången. Jättegott faktiskt. Den är matad med ekologisk röd mjölk och ekologisk grädde. Jag har ju ätit laktosfritt sen i september, men skall se om inte detta kan hjälpa mot mina åkommor. 

Återkommer när jag och min svamp har bekantat oss mer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0