Äppelknyckardag!

Svågern Mattias bjöd med mig ut till min pappa idag, för att länsa hans träd på äpplen. Varför inte tänkte jag! Mattias skulle ha dem till att göra must på hade han tänkt. Då kom jag på att jag kunde knycka en liten del för mig själv också, så kunde jag koka äpplemos. Det är ju dags att återgå till grötfrukostar, och då är äpplemos det godaste att ha på om du frågar mig!

Så i förmiddags åkte vi dit ut och plockade för glatta livet. Det fullproppade trädet blev snabbt renplockat. På en timme var det gjort. Och oj vad äpplen det var. Mattias fick så klart merparten eftersom det var hans idé.

Väl hemma satte jag igång och koka mos. Fick koka i ett par omgångar, eftersom första omgången blev lite vattning och behövde mer frukt för att bli bra. Det slutade med att alla äpplen som följt med mig hem åkte ner i grytan. Kort sagt, det blev ganska mycket mos!

Under tiden jag grejade hörde Mattias av sig och ville låna min råsaftscentrifug. Så jag åkte upp med den, och passade på att knycka lite mer äpplen. Tänkte förbereda lite äppleskivor i frysen, som bara är att ta fram i höst/vinter när lusten att baka äpplekaka faller på. Eftersom jag ändå var där, passade jag på att hjälpa Mattias med alla äpplena. Allt skulle bli till äpplejuice så det var bara att hugga i. Två jobbar snabbare än en! Han fick nog ihop en tio liter äpplejuice som nu ställts på jäsning.

Men hur gick det med mitt mos då? Jo då, det blev tre fulla burkar samt en refilpåse att förvara i frysen tills det är dags att fylla på igen. En burk skall Anne få, och en skall jag köra upp till systeryster. Eftersom det inte är några konserveringsmedel i är hållbarheten bara 1-2 veckor. Behöver således lite hjälp med att äta upp den. (Tanken var ju att inte göra så mycket denna gången. Men ack vad man kan bedra sig.)


Well! En lång dag har nu närmat sig natten. Dags att försöka få i alla fall någon timmas sömn här och där i natt!

God natt till er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0