Angelica tipsar - Solrospanerad fiskfilé



Nionde dagen på min nya kost. (Nu är det med andra ord bara en dag kvar innan min kropp skall ha lärt sig de nya rutinerna.) Det bästa med att ha bestämt sig för att ta tag i och ordna upp sin kost är att lusten att testa nya recept kommer på en gång. För ett par veckor sen surfade jag runt på Coop´s hemsida och hittade något som kallades billiga veckan eller något liknande. (Jag hittade det inte just nu, men det skall finnas där.) Det var fyra veckors 5-dagarsmenyer där varje veckas inköpskasse skulle kosta 400 kr (Om man handlar på Coop, är medlem och om man har vissa basvaror hemma tror jag räknas in för att det skall bli 400 kr.) Jag har inte valt att ta receptet helt från en och samma vecka av den anledningen en del recept innehöll t.ex. korv som jag inte äter i någon större utsträckning. Däremot fanns receptet som jag nämner i titeln "Solrospanerad fiskfilé", och det har jag testat idag och gillade det skarpt.

Grundreceptet för fyra portioner

  • 400-600 g fiskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk rivet citronskal (2 citroner)
  • 0,5 dl hackad färsk timjan
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl smaksatt crème fraiche, ex paprika & chili


    Eftersom jag äter enligt GI så valde jag att inte dubbelpanera fisken, jag tog därför bort mjölet. Sedan följde jag inte recpetet riktigt i rätt mängd. Inte så att jag mätte i alla fall. Jag jobbar mycket på känn i köket. Dessutom tillsatte jag lite persilja i paneringen. Vet inte om det gjorde till eller från, men gott blev det.

    Enligt receptet så serverade de pressad potatis. Men av samma anledning som mjölet åkte bort struntade jag i potatis. Istället serverade jag wokade grönsaker. Det smälte ihop mycket bra! Jag serverade det med den smaksatta crème fraichen och JÖSSES vad stark den var. Jag har väl aldrig tyckt att smaksatt crème fraiche smakat så mycket, den här sorten gjorde verkligen det.

    Vill du testa något nytt, testa det här! Det var helt klart en riktig topprätt!

  • Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0