Felix gåva moter Lickas gäng

Min prins och marodör Felix har länge sagt att han skall åka till mig och sova. Redan tidigt i höstas kom det på tapeten första gången. När Weronica en kväll skulle natta honom berättade hon att jag skulle komma och leka med honom nästkommande dag. Felix sken upp och svarade "Felix åka moter Licka, gåva moters gäng". Han ville inte höra på det örat att det "bara" var moster som skulle komma på besök. Viljan att ha honom här har funnit, det är den där dumma tiden som inte räckt till. Så vad passade inte bättre än att ha honom nu, när jag ändå har semester?

Felix blev hitskjutsad vid halv tretiden.
Då hade jag dukat upp till lite fika, för det är ju inte så kul att dricka kaffe helt själv. Bullar och kakor fanns också. Vi satte oss ner och började fika, och Willy sa ifrån med en stor tydlighet att han ville ha sin mat. Felix däremot hade inte tid att äta varken bulle eller dricka festis. Som vi sa "det är inte ofta man får tvinga ett barn till att äta bulle och kaka..."

Så när mamma, pappa och lillebror hade lämnat byggnaden startade Felix sin lek i hopp om att driva moster till vansinne. (Fast, hur lätt är det på en skala?)
Här kommer våra timmar i bilder.


"Kackastof åka biiil."


Felix skulle måla Mutte Pigg"En mojot, en ööö, paltenacka..."
(Det fanns ingen palsternacka, men väl broccoli och blomkål.)"Göööjgott"
(En mästerkock vill ju ha nöjda och glada middagsgäster.)När maten var uppäten var Felix överlycklig som fick blåsa ut ljusen!Alla sätt är bra, utom de dåliga. Och det här är Felix sätt att ge Panik kvällsmat.Livet är en fest... och då kan man lika gärna äta lite god choklad, tyckte Felix.Lite obligatoriskt mys i soffan! Det kan man inte få för mycket av!


Efter choklad, mys och annat gott så var det dags att borsta bort chokladtrollen från tänderna. Efter det väntade en sagobok i sängen och ännu mera mys.
När boken var slut försökte Felix att somna på egen hand, men det blev tydligen för ensamt för tillslut ropade han på moster som kom som ett skott.
Tillsammans låg vi där i sängen, jag låtsassovande medan Felix klappade mig fint på kinden och killade mig i håret. 45 minuter senare vaknade jag till och insåg att det inte bara var lillkillen som somnat...
Nu ligger han borta i min säng och snusar som en hel karl och jag vet redan nu att det kommer att bli en varm natt. En varm men ack så mysig natt!

Varje gång jag träffar Felix bevisar han att mitt hjärta inte är helt fullt av kärlek än.
Han får det nämligen att växa lite till, varje gång.

FELIXKommentarer
Postat av: Syster yster

Min stora sötkorv. Vi vet ju båda två hur mkt du betyder för han. :)

2010-12-29 @ 22:18:41
Postat av: Angelica

Och vi båda två vet hur mycket han betyder för mig! =)

2010-12-29 @ 23:09:15
URL: http://jelican.blogg.se/
Postat av: Plupp

Vet du vad Jelican? Du har precis fått mina extremt jobbiga timmar under den här dagen till att sluta med ett stort leénde och tanken "jösses vad underbart!". Dina inlägg där du skriver om charmtrollen till syskonbarn får mig alltid att le både på utsida och insida. Du är lyckligt lottad som har dom och dom är då sannerligen lyckligt lottade som har dig! Finskruttar =)Kram

2010-12-30 @ 02:23:22
URL: http://fialicious.blogg.se/
Postat av: Angelica

Plupp, tack för dina fina ord. Jag säger som du, jag är lyckligt lottad som har dem. Igår satt jag verkligen och funderade över just den saken. Jag är glad att jag och mina skruttrumpor kan skänka glädje genom etern. =)Kram!

2010-12-30 @ 19:17:45
URL: http://jelican.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0