Jerry, en otrolig praktikant!Några jag har träffat har upprörts över Icas nya följetong, medan många har gillat den och förstått budskapet.
Ica har nu startat ett treårigt projekt som heter Vi kan mer där syftet är att synliggöra hur svårt det är att som funktionshindrad att bli sedda i sammhället. Tillsammans med Samhall och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) kommer mellan 500 och 1000 personer med funktionshinder anställas på Icabutiker runt om i landet.
Ica vill väcka debatt om detta problemet, och det gör de genom att spela på folks fördomar.

Jag måste säga att jag tycker det är självklart att en person som har en funktionsnedsättning skall spela praktikanten Jerry. De hade kunnat ta in en skådespelare som gjorde det, men Mats Melin från teatergruppen Glada Hudik förmedlar en känsla som igen skådespelare skulle kunna ge.
Läste en artikel om någon som menade att reklamsnuttarna poängterar att personer med funktionshinder inte kan utföra arbetet lika bra som någon utan. Detta håller jag verkligen inte med om, utan motsatsen blir uppmärksammad. Människor som säger något annat har redan på förhand dömt ut dem genom fördomar och förutfattade meningar om hur de är som människor.

Så här står det att läsa på föräldrakrafts hemsida:
- Vi vill bidra till ett samhälle där alla får ta del och utvecklas till sin fulla potential, även om förutsättningarna för olika individer kan se olika ut. I grunden handlar det om att tro på människor och ge alla möjlighet att bli sedda, hörda och tagna i anspråk, säger Kenneth Bengtsson, vd och koncernchef, ICA AB.


Jag ser fram emot fortsättningen på Icas reklamsnuttar.
För, Jerry är här för att stanna!


Kommentarer
Postat av: Hanna

reklamerna är sjukt bra (om en reklamfilm får vara bra?). tycker ica gör en jättebra grej med här debatten... =)

2009-11-01 @ 20:02:35
URL: http://hannaofsweden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0