Felix är ingen badkruka!

I somras var jag ute vid Aröd och badade tillsammans med Felix. Det jag minns är att han helst satt i sanden och lekte där. Bad var inget som han uppskattade. Det försöket jag gjorde slutade med tårar! Minns ni?


Huvva, är det meningen att man skall ner i det kalla vattnet?

Detta var något han INTE visade upp i söndags! Men vi tar det från början!

Det började med att vi, Felix, Malin och jag paltade på oss kläder för utomhuslek. Eftersom regnet verkligen ÖST NER under natten så fanns det inget annat än regnkläder som gällde, i alla fall för lilleman. Sedan tog vi oss ner för alla trappor och ut på vägen. Felix och Malin tog täten, och jag gick efter och fotograferade.


Felix visade vägen!

Tanken var att gå till lekplatsen nere vid älven! En god tanke! Men heter man FELIX och om man är otroligt nyfiken på allt som kommer i ens väg så kan den kortaste vägen ta lång tid att tillryggalägga! Felix skulle kolla in i trädgårdarna vi passerade och så skulle han undersöka vattenpölar. Dessutom träffade han på en svårknäckt nöt, eller ja, en kastanj. Där låg den, brun och fin och den skrek TA MED MIG HEM. Detta hörde så klart Felix och han gav sig på att försöka få upp den. Vilket var väldigt svårt, med tumvantarna på. Dessutom var den förädiskt hal, så efter femtioelva försök lät han den ligga kvar!

 
Varför skall man gå raka vägen, när man kan ta avstickare?

 
Din rackans nöt, sluta vara svårfångad!

Hade Tjabo fått välja hade han sett till att stanna vid den där vattenpölen resten av dagen. Därför blev det lite meningsskiljaktigeter mellan oss. Han gick med på att gå över vägen, men sen ville han helst inte röra sig ur fläcken. Så det fick bli att åka ett par meter med moster. Något som inte gillades till en början! Efter att han tagit oss förbi en enorm vattenpöl vid grinden till lekplatsen kunde leken ta vid. Det tog inte många sekunder innan Tjabo skuttade ner i vattnet. OCH LA SIG PÅ MAGE! Malin och jag skrek till först! Felix tittade oförstående på oss, han var ju garderad upp till tänderna med galon!

   
Ett tu tre, på det fjärde skall det ske...


När minimannen hade badat klart lekte vi med repen, näten och ett roligt plank med hål i. Det var skratt och det var bus! Leendet var uppe vid örsnibbarna hela tiden! Tyvärr hade inte de två gamla lika mycket energi som lillkillen, så medan han lekte som en tornarod satt Malin mest och var snygg och jag tog kort på trädsvampar och barkbitar. Otroligt roligt sällskap. Eller inte! Så Felix hoppade ner i nästa vattenpöl och röjde runt en stund till! Varför vara torr när man kan vara våt?


Vackra Malin filosoferarMoster, tror du att Malin kan se oss nu?


 
Vatten, vatten, bara vanligt vatten!

Tillslut var det en liten soldat som signalerade att energinivån var ganska låg. Det var med andra ord dags att lämna vattenpölarna och avsluta busandet. Något som var ungefär omöjligt! För Felix själv märkte inte av att han var trött! Han hade gärna röjt vidare! Så, det blev att hissa upp honom under armen och försöka ta sig förbi den där enorma vattenpölen vid grinden igen. Tanken var att Felix skulle få promenera hem, något som jag snabbt insåg att det inte skulle gå. För, Felix ställde sig tätt intill mig, räckte upp armarna mot mig och frustade! JAG VILL OCH SKALL ÅKA I MOSTERS FAMN! Så det var bara att hissa upp honom och knalla hem mot vällingen och sängen!


Måste jag verkligen gå hela den långa vägen själv?


Ah, det är tur att man har en sådan rollsroysmoster!
Nu går vi hem och sover!

Blogglista.se
Rösta om ni tycker min blogg är bra.
Tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0