Dag 6

En uppdatering under uppehållet.


I onsdags var jag hos en privat hudspecialist. Hudläkaregruppen på Kungsgatan i Göteborg. Min hudterapuet hade rekommenderat dem för mig. För att hitta nummret till dem fick jag googla efter dem. När jag hade bokat tid råkade jag sedan hitta en sida där folk lämnat recensioner för Hudläkargruppen. De flesta var goda vitsord, men ett par var inte alls nöjda. Så jag blev genast rädd att detta inte skulle vara något för mig. Min största fasa var att läkaren inte skulle se mina problem, utan bara rekommendera mig att tvätta mig med bra produkter.

Osminkad och dan tog jag mig igenom Kungsgatan, en stor bedrift, eftersom jag anser att jag ser ut som ett stopptecken i ansiktet. Jag vet att akne inte beror på att man är oren, utan det beror på bakterier i kroppen. Men ändå känns det som att man är den smutsigaste och äckligaste personen som gått i ett par skor. Därför går jag inte utanför dörren utan min foundation på. När jag väl hittat rätt och betalt avgiften för besöket kom läkaren ut och ropade upp mig.

Jag hann knappt in på hans rum förrän han säger: Jaha, här var det akne ja! Han kände lätt på min kind och mumlade för sig själv: Hårda och ömma utslag. Sedan drog han ner sitt lampförsedda förstoringsglas och tittade i två sekunder på min hud och frågar Har du problem på ryggen också? Jag krängde av mig tröjan och visade upp ryggen och hör att han fortsätter sitt jakande mumlande. Därefter tar han fram en laminerad bild, där en skala från lätt akne till svår akne visades. Jag har alltid fått höra (av välmening från min omgivning) att mina problem inte är speciellt stora, för de har träffat människor med större problem. (Man skall aldrig mäta ett problem med ett annat, för mitt problem är MITT PROBLEM. Att andra har det värre lindrar inte mina känslor.) Det är ungefär 10 bilder som visas och han pekar på bild 7 och säger: Du hamnar här någonstans. Alltså, jag hade värre än måttlig akne så att säga. Kändes ju jättebra att höra...

Så han skrev ut antibiotikan Tetralysal till mig. De fyra första veckorna skall jag ta två om dagen och sen de resterande 5 MÅNADERNA skall jag ta en om dagen. När man tar kapslarna skall man inte äta järntillskott eller kalcium, för det slår ut kapslarnas effekt. Därför måste man ta järnkapslarna/äta mejeriprodukter 3 timmar före en kapsel eller 3 timmar efter en kapsel. Därför är det just nu ett pussel att få i sig järntabletterna jag har. Men det funkar. Dessutom fick jag Epiduo gel som jag skall smörja på problemområdena på kvällen. En kräm som var så dyr att jag nästan fick dåndimpen när jag såg det. Men, kan dessa medicinska produkter hjälpa så får jag stå ut.

I lördags, på fjärde behandlingsdagen märkte jag av biverkning nummer ett. TORRHET OCH SVEDA! Hela anisktet har blivit torrt. Specielt runt ögon och mun. Smörjar mig med cerat ungefär 30 gånger varje dag. Att ta på ögonkräm på morgon och kväll är en pina! Det svider och det sitter i en bra stund efteråt. Det är bara att stå ut!


Men för att återkomma till min rubrik:
Idag är jag på behandlingsdag 6. Tro det eller ej, men jag tycker mig redan se skillnad. Läkaren sa att det skulle kunna ta upp till 1 månad innan jag såg något resultat och på nätet har jag fattat det som att det kan ta ännu längre tid. (Jag ska nog sluta läsa om andras erfarenhet av Teralysal, för jag blir skrämd av deras dåliga erfarenheter av antibiotikan.) Jag vill ju bil av med mina problem, så därför antar jag att min hjärna mer än gärna ser nya resultat varje morgon. Jag är som sagt torr som en torrboll och inte ett enda nytt utslag har blossat upp. Än i alla fall! För, jag är beredd på att det kan komma att göra det under behandlingstidens gång! Men så länge det inte sker njuter jag! Trots att ansiktet är torrt! (Kommer jag klaga på min torrhet, låt mig göra det och peppa mig till att det kommer bli bra!)

Blev lite peppad av en film på nätet där en person som använt Roaccutan gjort en film om sin hys utveckling. Hon hade tagit bilder med jämna mellanrum och resultatet lät inte vänta på sig. Sista bilden, som var tagen på dag 155 var så fin! Funderar på om jag skall ta bilder och göra en sådan film också. Mest för att visa mig själv att det går framåt. Jag får se vad jag orkar med, helt enkelt.


Så, nu vet ni vad som tar upp stor del av mitt tänkande!
Ha det så gott!

Kommentarer
Postat av: Frida

Va stark du är! dumma tankar och osäkerhet dyker alltid upp, huvudsaken är att man går vidare precis som du gjorde...

Klaga på om torrheten o din acne, det brukar hjälpa =) o riktiga vänner orkar lyssna...

Jag hoppas det blir bättre nu men det tror jag allt att det blir! är nästan övertygad om det... Vi får ta o ses snart... lillskruttan har varit lite krasslig så det har inte riktigt passat men snart måste vi få till en träff =*) men vill att du ska veta att vi tänker på dig.

kram kram

2009-10-19 @ 22:08:36
URL: http://rosadjungel.blogspot.com
Postat av: Hanna

jobbigt med massa biverkningar! =( hoppas verkligen att detta funkar, så du inte "lider pin" i onödan...

ja, ta bilder så du kan se resultat sen!! =)jag tar bilder på mig en gång i veckan och hopas kunna göra ett bildspel och se stor skildnad sen! ^^kramkram

2009-10-24 @ 20:02:59
URL: http://hannaofsweden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0