Kattastrof - Jag får aldrig mattes läckerheter

Min matte må vara snäll, men hon tänker inte alltid på att jag finns här i det här hushållet. Oftast blir det killarna som får det godaste, medan jag blir helt bortglömd. Så var det idag, tills jag satte ner min tass så hårt jag kunde. Det började som vanligt med att hon stod i köket och gjorde frukost till sig. Plötsligt gick hon iväg och stannade vid killarnas bur. Alltså, räknade jag ut att de fick någon liten godbit tilldelad sig. Jag väntade snällt i köket i hopp om att få en lika god matbit. Kom den matbiten? Nej, som vanligt gjorde den inte det. Fast det är klart, matte spillde mjölk på golvet så jag var snabbt framme och slickade i mig det. Visserligen gjorde jag matte en tjänst där och städade upp efter henne. Men mjölk kan jag inte motstå.  Matte satte sig vid sin dator och började äta medan jag satt och tittade på. Ingen reaktion från henne resulterade i att jag fick söka mig något gott att äta på egen hand. I köket hoppade jag upp på diskbänken och fann på en gång något roligt. Det var en hård grej som smakade gudomligt sött och gott. Därför bestämde jag mig för att ta med mig den hårda grejen på en tur genom lägenheten. Samtidigt som det var gott att slicka på den hårda grejen så var den rolig att leka med. Passade först på med att hoppa upp i soffan och kasta den högt upp i luften och fånga den på nervägen igen. Efter en stund skulle min matte vara med i leken, det är så typiskt henne att hon skall klampa in och vara med över allt när jag för en gångs skull hittat något kul. Så jag fick ju springa ut i köket igen för att ha min leksak/godbit i fred. Matte följde efter så jag tog hallen som nästa tillflyktsmål. Och matte följde efter. Så min sista chans att vara ensam med min hårda roliga grej blev toaletten. Där låg mattan som vanligt i vägen så jag fick ändra om lite. Min hårda grej skulle ju inte ligga under mattan heller. Som tur var lämnade matte oss här sen. Skönt med lite egen tid.Men, min matte är inte helt dum inte. Efter att hon sett min lek med den hårda grejen tog hon fram lite gott att äta. Hon sa att det var det som fanns innanför den hårda grejen. Melon kallade hon det.
Det var riktigt gott. Såg att matte blev paff när hon såg mig äta det. Hon sa något om att det inte är vad katter brukar äta. Men vad då? Vem säger att katter inte kan smaka på såna läckerheter?
Hon brukar ju ge mig gröt?! Kan man äta gröt kan man äta melon. Det är helt klart det!

Kommentarer
Postat av: Ellen

vi människor e verkligen konstiga... tänk att hon inte förstod att du också skulle ha nått gott ;)

Vilken otroligt gullig kisse du e när du leker med den hårda grejen (melonen)

2008-02-05 @ 11:54:56
URL: http://sphynxnoja.blogg.se
Postat av: Hobbe

Hej Strofis!

Du verkar vara en kattfröken med excellent smak! Gröt och meloner, det är grejer det! Jag kan även rekommendera lussebullar, blåbärssoppa, kräm (jordgubb eller hallon är godast), öronvax och krispig sallat, för att nämna några av mina favoriträtter. För att inte nämna getost!
Och självklart sköljer man bäst ner härligheten med en slurk mjölk.

Jo, visst blir det ibland lite trångt om saligheten (dvs mattes uppmärksamhet), men vi är vana vid att samsas om henne och dessutom har vi ju varann, så det finns alltid någon att gosa/leka med. Nu på söndag flyttar vi och vår mattemänniska tillfälligt ihop med våran husse för det ska göras stambyte i vår lägenhet och matte säger att det bullrar & dammar för mycket för att vi ska kunna bo kvar. Så då får vi TVÅ människor att dela på under sju veckor! Husse har dessutom en loftsäng och det är lite extra spännande att sova i en sån. Man har en himla bra utsikt också, när man är vaken alltså.

2008-02-05 @ 18:20:38
URL: http://hedokatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0